🖋 غلبه ایرانیان بر روباهِ خسته استعمار
👈🏼 مرور تاریخی بر ماجرای نفوذ استعماری دولت انگلستان در ایران و غلبه ایرانیان بر آن
🔹حدود چهارصد سال پیش، انگلستان و برخی کشورهای غربی، کشوقوسهای انقلاب صنعتی را تجربه میکردند و بهسبب دستاوردهای ظاهری این رخداد، سرمستانه به بهرهکشی از کارگران و طبقات فرودست جامعه خود سرگرم بودند و در همین روزها بود که بهمدد قدرتی که در دریانوردی پیدا کرده بودند، کمکم حالوهوای کشورگشایی به سرشان زد تا با زیادهخواهی و دستیابی به ذخایر مادی و معنوی کشورهای آسیایی، آفریقایی و... ، پایههای قدرت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را که بر مبانی مادی بنا شده بود، مستحکمتر کنند.
📜 #گزارش_هفته این شماره را در khl.ink/khat مطالعه کنید
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞️ روایت استاد ازغدی از تحقیر «شوارد نادزه» نماینده «گورباچوف» توسط امام خمینی (ره)
🔻لرزش دستان نماینده بزرگترین قدرت دنیا در دیدار با حضرت امام
@montazar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #استوری | رهبر انقلاب در دیدار اخیر رئیس جمهور و هیئت دولت: اطلاعرسانی منافات با اخلاص ندارد.
📥 کیفیت اصلی
💻 Farsi.Khamenei.ir
#نهج_البلاغه | #حکمت ۱۶۷
🏷️ خود پسندى و محروميت
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام اَلْإِعْجَابُ يَمْنَعُ اَلاِزْدِيَادَ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: خود پسندى مانع فزونى است.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام (در زيان خود پسندى) فرموده است: خود پسندى (شخص را) از بدست آوردن افزونى باز مىدارد (زيرا خودپسند در هر مقامى گمان دارد كه منتهى درجۀ آنرا يافته و اين گمان او را از بدست آوردن مقام بالاتر باز مىدارد).
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه اشاره به يكى از مهمترين آثار سوء اعجاب به نفس كرده مىفرمايد: «خودپسندى مانع (بزرگ) ترقّى است»؛ (الْإِعْجَابُ يَمْنَعُ الِازْدِيَادَ)
ريشۀ خودپسندى حب ذات افراطى است؛ آنگونه كه انسان نقطههاى مثبت خود را بزرگتر از آنچه هست مىبيند و نقطههاى ضعف را هيچگاه نمىبيند و يا كمتر از آنچه هست مىبيند و در واقع خودپسندى و اعجاب به نفس يكى از حجابها و موانع شناخت و #معرفت است.
- نخستين اثر آن اين است كه انسان را از پيشرفت و تكامل باز مىدارد؛ زيرا انسان تا زمانى كه خود را ناقص مىبيند، براى پيشرفت تلاش مىكند. آن روز كه خود را كامل دانست متوقف مىشود.
در حكمت 38 و همچنين 150 نيز اشارهاى به آثار سوء اين رذيلۀ اخلاقى شده بود تا آنجا كه امام عليه السلام در حكمت 38 فرمود: «وَ أَوْحَشُ الْوَحْشَةِ الْعُجْبُ؛ بدترين تنهايى خودبينى است».
- اثر سوء ديگر همان است كه در بالا اشاره شد: افراد خودپسند دوستان خود را از دست مىدهند و در زندگى تنها و منزوى مىشوند؛ زيرا لازمۀ خودپسندى، خودبرتربينى و فخرفروشى است و اين چيزى است كه مردم آن را تحمّل نمىكنند.
در روايات اسلامى اشارات گستردهاى به آثار سوء عُجب شده است؛ در حديثى #امام_صادق عليه السلام مىفرمايد: «إنَّ اللّٰهَ عَلِمَ أنَّ الذَّنْبَ خَيْرٌ لِلْمُؤمِنِ مِنَ الْعُجْبِ وَ لَوْ لا ذٰلِكَ ما ابْتُلِىَ مُؤْمِنٌ بِذَنْبٍ أبداً ؛ خدا مىداند كه (حتى) گناه براى مؤمن از عُجب بهتر است (زيرا گناه، او را به نقايص خود آشنا مىسازد و به درگاه خدا مىرود، #توبه مىكند و راه تكامل را مىپويد) و اگر چنين نبود هيچگاه مؤمن به گناهى آلوده نمىشد».
در حديث ديگرى از همان امام عليه السلام مىخوانيم: «مَنْ دَخَلَهُ الْعُجْبُ هَلَكَ ؛ كسى كه گرفتار خودپسندى شود هلاك مىشود».
- از ديگر آثار سوء عُجب و خودپسندى اين است كه گاه اعمال زشت خود را نيك و صفات رذيلۀ خويش را حسنه مىپندارد و اين بلاى بزرگى براى او مىشود؛ نه به اصلاح خويشتن مىپردازد و نه از گناهان خود توبه مىكند
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
#شهید_دستغیب
103 - جنازه پس از 72 سال تازه است
پیر روشن ضمیر حاج محمد علی سلامی اهل ابرقو (از توابع یزد) که سن شریف او قریب نود سال است و هرگاه شیراز می آید در جماعت مسجد جامع حاضر می شود، نقل کرد که در سنه 1388 در ابرقو از طرف شهرداری مشغول حفّاری شدند برای فلکه خیابان، ناگاه رسیدند به سردابی که در آن جسد عالم بزرگوار ( حاج ملا محمد صادق ) بود که در 72 سال قبل فوت شده بود. دیدند بدن تازه است مثل اینکه همان روز دفن شده و انگشتان و ناخنهایش تماماً سالم است.
حاجی مزبور نقل کرد که من در اول جوانی آن بزرگوار را درک کرده بودم و چون وصیّت کرده بود که جنازه اش را به #نجف_اشرف حمل کنند؛ پس از فوت، جنازه اش را به طور موقت در سرداب امانت گذاشتند و بعد مسامحه شد تا اینکه وصیّ آن مرحوم هم فوت شد و دیگر کسی پیدا نشد برای حمل جنازه و از خاطره ها محو گردید تا آن روز پس از 72 سال جنازه را بیرون آوردند و در تابوت گذارده به قم حمل شد تا از آنجا به نجف اشرف حمل گردید .
خواننده عزیز ! بداند که بعضی از ارواح شریفه در اثر قوت حیات حقیقی که دارند ابدان شریفه آنها که سالها با آن کار کردند و طریق عبودیت را پیمودند و پس از مفارقتشان از آن در جوف خاک مستور شده از نظر و توجه آنها پنهان نیست و از اینرو برای مدت نامعلومی بدنهای آنها تازه می ماند و ابدان شریفه بسیاری از پیغمبران و امامزادگان و علمای بزرگ پس از گذشتن صدها سال از فوت آنها در قبرشان تازه دیده شده و در کتب معتبره تواریخ ثبت گردیده است؛ مانند حضرت شعیب و حضرت دانیال و حضرت احمد بن موسی #شاهچراغ و سید علاءالدین حسین و جناب ابن بابویه شیخ صدوق در ری و جناب محمد بن یعقوب کلینی در بغداد و غیر آنها که شرح هریک خارج از وضع این رساله است .
مباحث
#متن | #رساله_حقوق #امام_سجاد(علیه السلام) •──•❃❀✿( ۱۱ )✿❀❃•──• 📖 وَ أَمَّا حَقُّ الصَّ
#متن | #رساله_حقوق
#امام_سجاد(علیه السلام)
•──•❃❀✿( ۱۲ )✿❀❃•──•
📖 وَ أَمَّا حَقُّ الصَّدَقَةِ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّهَا ذُخْرُكَ عِنْدَ رَبِّكَ وَ وَدِيعَتُكَ الَّتِي لَا تَحْتَاجُ إِلَى الْإِشْهَادِ فَإِذَا عَلِمْتَ ذَلِكَ كُنْتَ بِمَا اسْتَوْدَعْتَهُ سِرّاً أَوْثَقَ بِمَا اسْتَوْدَعْتَهُ عَلَانِيَةً وَ كُنْتَ جَدِيراً أَنْ تَكُونَ أَسْرَرْتَ إِلَيْهِ أَمْراً أَعْلَنْتَهُ وَ كَانَ الْأَمْرُ بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ فِيهَا سِرّاً عَلَى كُلِ حَالٍ وَ لَمْ يَسْتَظْهِرْ عَلَيْهِ فِيمَا اسْتَوْدَعْتَهُ مِنْهَا إِشْهَادَ الْأَسْمَاعِ وَ الْأَبْصَارِ عَلَيْهِ بِهَا كَأَنَّهَا أَوْثَقُ فِي نَفْسِكَ وَ كَأَنَّكَ لَا تَثِقُ بِهِ فِي تَأْدِيَةِ وَدِيعَتِكَ إِلَيْكَ ثُمَّ لَمْ تَمْتَنَّ بِهَا عَلَى أَحَدٍ لِأَنَّهَا لَكَ فَإِذَا امْتَنَنْتَ بِهَا لَمْ تَأْمَنْ أَنْ يكون [تَكُونَ بِهَا مِثْلَ تَهْجِينِ حَالِكَ مِنْهَا إِلَى مَنْ مَنَنْتَ بِهَا عَلَيْهِ لِأَنَّ فِي ذَلِكَ دَلِيلًا عَلَى أَنَّكَ لَمْ تُرِدْ نَفْسَكَ بِهَا وَ لَوْ أَرَدْتَ نَفْسَكَ بِهَا لَمْ تَمْتَنَّ بِهَا عَلَى أَحَدٍ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ
┈┄┅═✾ ترجمه ✾═┅┄┈
✨ و اما حق صدقه اين است كه بدانى اين صدقه پسانداز تو است نزد پروردگارت و امانت بى نياز از گواه تو است و چون بدين عقيدهمند شوى بدانچه در نهانى بسپارى بيشتر اعتماد دارى تا به آنچه آشكار باشد و تو را سزد كه به خدا نهانى بسپارى هر چه را خواهى عيان كنى و اين راز ميان تو و او باشد در هر حال و در آنچه به او سپارى از گواهى گوشها و ديدهها عليه او پشتيبانى نخواهى بحساب اينكه به اينها بيشتر اعتماد دارى نه به حساب اينكه در پرداخت سپرده به خدا اعتماد ندارى، سپس به #صدقه خود بر احدى منت منه؛ زيرا كه آن براى تو است و اگر بدان منت نهى در امان نيستى كه به روز همان كسى گرفتار شوى كه بدو منت نهادى؛ زيرا اين خود دليل است كه تو آن را براى خود نخواستى و اگر براى خود میخواستى بر احدى بدان منت نمینهادى و لا قوة الا باللَّه.
🇯🇴🇮🇳