🔺رهبر معظم انقلاب
✅ بعضی ها در فضای فتنه، این جمله را : «كُنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَبَ» بد میفهمند و خیال میکنند معنایش این است که وقتی فتنه شد و اوضاع مشتبه شد، بکش کنار!
✅ این معنایش این است که به هیچ وجه فتنه گر نتواند از تو استفاده کند؛ از هیچ راه! «ِ لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَبَ» نه بتواند سوار بشود، نه بتواند تو را بدوشد؛ مراقب باید بود!
⚠️حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است. در فتنه همه بایستی روشنگری کنند...
سالروز نهم دی ماه روز مبارزه با فتنه گرامی باد
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
Rabani Golpaiegani.mp3
7.95M
سخنان مهم حضرت آیت الله ربانی گلپایگانی درباره اهمیت فلسفه، معرفت شناسی و هرمنوتیک برای طلاب، 25 آذر 98
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
💐 بسم الله الرحمن الرحیم 💐
🔰 معرفی اجمالی #حضرت_آیت_الله_علی_ربانی_گلپایگانی از اساتید سرشناس فلسفه و کلام اسلامی
حضرت استاد آیت الله على ربانى گلپايگانى (1334-گلپایگان) در سال ۱۳۵۳ وارد حوزه علمیه گردید و از محضر اساتید گرانقدری همچون حضرات آیات تبریزی، سبحانی، حسنزاده آملی، نوری همدانی، انصاری شیرازی و مظاهری و … بهره برد.
❄️ استاد آیتالله علی ربانی گلپایگانی از شاگردان قدیمی حضرت آیتالله العظمی سبحانی دام ظله و مورد عنایت ویژه معظم له هستند و سالهاست به عنوان شخصیت محوری مرکز تخصصی کلام اسلامی حوزه علمیه قم در پیشبرد امور آموزشی و پژوهشی آن مرکز، نقش آفرینی میکنند. ایشان سالهای متمادی است که به تدریس مباحث کلامی در سطوح مختلف اشتغال دارند و چند سالی است خارج کلام را با موضوع مباحث جدید کلامی در مدرسه فیضیه تدریس میکنند. بسیاری از فضلای حوزوی صاحب نظر در مباحث کلامی از خوشه چینان محضر ایشان بوده اند.
گستردگی دانسته های علمی، انسجام و روش مندی دیدگاهها، نگرش انتقادی، دقت و پژوهش اجتهادى، توجه به نيازهاى جامعه اسلامى معاصر و اهتمام به مباحث نوین کلامی از جمله ویژگیهای علمی این استاد فرزانه است.
📚 حضرت استاد تألیفات متعددی در حوزه علم کلام و عقاید اسلامی دارند که برخی نیز در شمار کتب درسی حوزه علمیه قرار دارند. شاید بتوان گفت اشتغال اصلی ایشان در حال حاضر، مدیریت علمی دانشنامه کلام اسلامی است که تاکنون دو مجلد از آن توسط مؤسسه امام صادق علیه السلام به زیور طبع آراسته گشته است.
برخی از آثار حضرت استاد بدین شرح است:
1. معرفت دينى از منظر معرفتشناسى؛
2. دين و دولت؛
3. تحليل و نقد پلوراليسم دينى؛
4. فرق و مذاهب كلامى؛
5. الإلهيات في مدرسة أهلالبيت(ع)؛
6. نقد نظريه بسط تجربه نبوى؛
7. ريشهها و نشانههاى سكولاريسم؛
8. جامعيت و كمال دين؛
9. نقد مبانى سكولاريزم؛
10. كلام تطبيقى؛
11. درآمدى به شيعهشناسى؛
12. #هرمنوتيك_و_منطق_فهم_دين؛
13. إيضاح الحكمة ( ترجمه و شرح بداية الحكمة)؛
14. وحى نبوى (بررسى نقش پيامبر در پديده وحى)؛
15. نقد آراى هرمنوتيكى مجتهد شبسترى؛
16. ایضاح المراد فی شرح کشف المراد (شرحی تحقیقی بر کشف المراد علامه حلی)
17. محاضرات فی الإلهیات (کتاب درسی حوزه در رشته کلام که تلخیص پژوهش سترگ حضرت آیت الله سبحانی در کلام اسلامی است.)
دوام توفیقات حضرت استاد را از محضر ربوبی خواستاریم!
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
بسم الله الرحمن الرحیم
کانال درسها و نوشته های استاد عبدالهی راه اندازی شد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻 👇🏻
@AbdulahiTeach
💐 بسم الله الرحمن الرحیم 💐
✊ پای درس #آمریکاستیزی_امام_خمینی
ملت شريف و مبارز ايران! جنايات شاه و امريكا چيزى نيست كه احتياج به اثبات داشته باشد. شاه و امريكا، ما را در تمام زمينهها وابسته نمودهاند. قتل و ضرب و شَتْم و زندان و تبعيد از امور رايج اين جانيان بوده است. ما تا آخر عمر، عليه دولت امريكا مبارزه مىكنيم، و تا آن را به جايش ننشانيم و دستش را از منطقه كوتاه نكنيم، و به تمام مبارزان راه آزادى كمك نكنيم تا آنها را شكست دهند و خود مردم ايران سرنوشت خويش را به دست گيرند، از پاى نمىنشينيم. براى ما شرق تجاوزگر و غرب جنايتكار فرقى نمىكند. ما مىجنگيم و چون حق پيروز است پيروزيم. سلطه امريكا تمام بدبختيهاى ملل مستضعف را به دنبال دارد، و تجاوز شرق متجاوز روى تاريخ را سياه نموده است.
ملت عزيز ايران! بيدار باشيد كه ساليان دراز مبارزه در پيش داريد، ابرقدرتها براى نابودى شما هر روز نقشه مىكشند؛ ولى انَّ كَيْدَ الشَّيْطانِ كانَ ضَعيفاً «2» . . .
خواهران و برادران عزيزم! امروز روز اتحاد و اتفاق است. امروز روزى است كه اگر هماهنگ نباشيد، يا گرفتار شرق مىشويد و يا غرب. هر گز روى يك سخن نايستيد و هر چه صلاح اين مرز و بوم و ملت و اسلام است، انجام دهيد. نهضت ملت شريف ايران براى قطع ايادى دشمنان ادامه دارد؛ و تا امريكا و ساير ابرقدرتها به ستمكارى و جنايات خود ادامه مىدهند ملت ما به مقابله و مبارزه خود با آنان ادامه مىدهد، و استقلال همه جانبه خود را با تمام قوا حفظ مىكند. بر روشنفكران است كه هر چه بيشتر در رسوايى ابرقدرتها و قدرتها بكوشند. و اميدوارم كه خمينى از راه مستقيم اسلام كه مبارزه با قدرتهاى ستمگر است، هيچ گاه منحرف نشود، و براى به ثمر رساندن اهداف اسلام از پاى ننشيند؛ چنانكه اميدوارم ملتهاى مسلمان و خصوصاً ملت مبارز ايران، در اين هدف اسلامى كوشا باشند و مبارزه خود را عليه ستمگران شرق و غرب ادامه دهند. از خداوند متعال نصرت اسلام و مسلمين را خواستارم. و السلام عليكم.
🗓 20 اسفند ماه 1358
موضوع: امريكا و گروگانهاى جاسوس
مناسبت: تشكيل هيأت بررسى جنايات شاه و دولت امريكا
📚صحیفه امام، جلد۱۲، صفحه 175-176
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#مرگ_بر_آمریکا
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
بسم الله قاصم الجبارین
اگر صدای انفجار موشکهای آمریکایی بیدارتان نکرد،
اگر سرخی خون شهید سردار سلیمانی چشمانتان را باز نکرد،
خوب گوش کنید! این پاسخ ملت ایران به #رفراندوم شماست:
#انتقام_سخت
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
بسم الله قاصم الجبارین
نمیگذاریم خون سرخت بر زمین بماند، #سردار_دلها
#انتقام_سخت
_________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
#خمینی_بت_شکن
تا مجتمع نشويد، تا دستتان را به هم ندهيد، تا اخوت اسلامى را حفظ نكنيد، نمىتوانيد در مقابل اين قدرتها بايستيد. تمام شيره جان شما را مىكشند و مىبرند و ملت شما را آن طور ضعيف و زبون و بيچاره مىكنند . . .
ما نشستهايم كه امريكا اگر بخواهد شيطنت كند جلويش را بگيريم، نشستهايم كه اگر شوروى بخواهد كارى بكند جلويش را بگيريم، دفاع بكنيم از خودمان.
#«ما_امريكا_را_زير_پا_مىگذاريم»
نمىگذاريم كه دخالت در امور ما بكند، نمىگذاريم كسى ديگر هم دخالت بر ما بكند.
📚 صحيفه امام، ج17، ص404
_________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
هدایت شده از M.Abd
#اولویت_شهوت_و_غضب_بر_عقل_در_تمدن_سکولار_آمریکایی
پس از حمله ناو آمريكايي #وينسنس در سال 1367 به هواپيماي #655 ايرباس جمهوري اسلامي ايران كه منجر به شهادت #290 سرنشين آن شد، جرج بوش پدر معاون رونالد ريگان رئيسجمهور وقت آمريكا در مرداد 1367 گفت:
«من هرگز از طرف آمريكا عذرخواهي نميكنم. من اهميتي نميدهم كه چه كاري انجام داده است. من اهميت نميدهم #حقيقت چيست»
تمامي پرسنل وينسنس مدال افتخار دريافت كردند. ناخدا يكم #ويليام_راجرز فرمانده ناو وينسنس نیز در مصاحبهاي مطبوعاتي به صراحت اعلام كرد:
«اگر صدها بار نيز آن اتفاق رخ دهد، باز هم دستور شليك خواهم داد.»
_________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi
💐 بسم الله الرحمن الرحیم 💐
🔰#مجتهد_شبستری و #انکار_نزول_دین_از_سوی_خداوند (7)
⭐️ نقد دیدگاه شبستری در انکار نزول دین وحیانی (2)
دلایل و شواهد نزول دین از سوی خداوند متعال
مدعای شبستری مبنی بر عدم نزول دین از سوی خداوند را از دو منظر عقل و قرآن میتوان بررسی کرد. اندیشمندان اسلامی بهاستناد ادله عقلی اثبات میکنند که خداوند بر اساس صفات کمالی خود حتماً مسیر سعادت بشری را در قالب دین بر انسانها نازل فرموده است. متکلمان، فلاسفه و عرفا در بحث «نبوت عامه» و «وحی» استدلالهای فراوانی ارائه کردهاند که محتوای آنها لزوم ارسال دین و بعثت انبیاءست. متکلمان با استناد به قاعده لطف، فیلسوفان از راه تبیین نیاز جامعه انسانی به قوانین اجتماعی جهت اداره جامعه و عرفا با تبیین ضرورت وجود انسان کامل برای هدایت سالکان الی الله در مراتب عرفانی بر ضرورت وحی استدلال میکنند. اما شاید بتوان گفت متقنترین دلیل برای ضرورت نزول دین از جانب خداوند، کمبود ذاتی انسان در معرفت سعادت حقیقی و راه آن است که برخی از متکلمان و فیلسوفان آن را تبیین کردهاند. با توجه به تمرکز جناب شبستری بر آیات قرآن، مدعای نفی نزول دین از سوی خداوند را بر پایه قرآن بررسی خواهیم کرد.
آیاتی چند از قرآن کریم دلالت دارند که خداوند باید در راهنمایی انسانها به سعادت حقیقی دخالت کند، و در غیر این صورت، انسانها در عدم راهیابی به کمال و سعادت واقعی معذور خواهند بود. از سوی دیگر، آیات فراوانی نیز دلالت دارند که امر هدایت انسانها توسط خداوند صورت گرفته است. بدین ترتیب برخلاف مدعای آقای شبستری، بر اساس قرآن کریم، الف) خداوند باید با فرستادن دین انسانها را هدایت کند، و ب) خداوند این کار را انجام داده و ادیانی را به واسطه پیامبران فرو فرستاده است.
دسته نخست: آیات دال بر ضرورت ارسال پیامبران
بر اساس پارهای از آیات قرآن کریم، خداوند نهتنها پیامآورانی را به جانب مردم گسیل داشته است، بلکه چنین اقدامی از سوی حق تعالی ضروری است و خداوند باید پیامبران خود را به سوی مردم برانگیزد تا با بشارت و بیم حجت را بر ایشان تمام کنند. در واقع این دسته از آیات، اشاره به همان استدلال عقلی مبنی بر ضرورت راهنمایی انسانها توسط خداوند متعال دارند.
الف) «رُسُلاً مُبَشِّرينَ وَ مُنذِرينَ لِئَلايَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللَّهِ حُجَّةٌ بَعدَ الرُّسُلِ وَ كانَ اللَّهُ عَزيزاً حَكيماً». (نساء، 165)
بنا بر این آیه خداوند پیامبران خود را به سوی انسانها فرستاده است تا بشارت و انذار دهند، در نتیجه مردم پس از این ارسال، دلیلی بر خداوند نداشته باشند. مقصود آن است که پیامبران با انجام مأموریت الهی خود که رساندن پیام الهی به مردمان است، حجت را بر مردم تمام میکنند؛ یعنی وقتی راه هدایت به مردم عرضه شد، چنان که کسی در این مسیر قرار نگرفت و سرانجام گرفتار عذاب ابدی شد، ناشی از انتخاب و کنشهای نادرست خودش بوده است. در حالی که اگر خداوند مسیر هدایت را به مردم نشان نمیداد، مردم در ناتوانی از دستیابی به سعادت مقصر نبودند؛ چرا که علت عدم سعادتشان این است که مسیر رسیدن به مقصد را نمیدانستند و خداوند آگاهی از این مسیر را در اختیار ایشان نگذاشته بود.
ب) «وَ لَو أَنَّا أَهْلَكناهُم بِعَذابٍ مِن قَبْلِهِ لَقالُوا رَبَّنا لَولا أَرْسَلْتَ إِلَيْنا رَسُولاً فَنَتَّبِعَ آياتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزى (طه، 134)
«مَنِ اهْتَدى فَإِنَّما يَهتَدي لِنَفْسِهِ وَ مَن ضَلَّ فَإِنَّما يَضِلُّ عَلَيْها وَ لاتَزِرُ وازِرَةٌ وِزرَ أُخرى وَ ما كُنَّا مُعَذِّبينَ حَتَّى نَبعَثَ رَسُولاً» (اسراء، 15)
طبق برخی آیات قرآن کریم مثل دو آیه بالا، خداوند تنها در صورتی مردمان را عذاب میکند که فرستادگان خود را به سوی ایشان فرستاده باشد. بنابراین، عذاب الهی منوط به ارسال فرستادگان الهی است تا با ارائه مسیر سعادت حجت را بر مردمان تمام کنند. اگر خداوند پیامبران خویش را برای هدایت مردم به راه سعادت و بیراهه شقاوت به میان مردم نمیفرستاد، مردم بر خداوند متعال حجت داشتند که چرا بدون آن که آنها را هدایت کند، از آنها توقع یافتن راه درست و پیمودن آن را دارد. پس حال که راه را نشان نداده است، نباید مردم را به علت نپیمودن این راه مجازات کند. پس به حکم عقل خداوند باید مردم را بهوسیله پیامهایی که توسط پیامبران ارسال میکند، راهنمایی بفرماید.
ادامه دارد...
__________________________ ✍️ کانال مهدی عبدالهی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران 🇮🇷
👉 🆔 @MAbdullahi