🏴 به نام خدا 🏴
⚫️ بخشی از کتاب « نجم الدین » ،نیم نگاهی به زندگی نامه آیت الله حسن زاده آملی از زبان خودشان:
◾️پدرم کاسب بود و مادرم خانه دار. هر کسی پدر و مادرش را دوست دارد، اما خدا را گواه می گیرم که محبت بنده به پدر و مادرم، به عنوان یک امر غریزی نبود. بنده در بسیاری از نوشته ها و اشعارم، اظهار کرده ام که اگر چه در خردسالی مادرم را از دست دادم، اما آنچه برکت در زندگی من است، از مادرم و روزی حلال پدرم بوده است.
◾️ این گفتارم محض صدق و صِرف صواب است، نه سخنی از روی تعصب و خوی محبت به پدر و مادر. در اینجا نقل چند بیت مناسب می نماید:
کند احوال هر پیری حکایت
ز اوصاف جوانیش برایت
چو هر طفلی بود آغاز کارش
کتاب شرح حال روزگارش
هر آن خوبی پدر یا مادرش راست
همان خو نطفه او را بیاراست
غذای کسب باب و شیر مامش
بریزد زهر یا شکر به کامش
چو از پستان پاکت بود شیرت
تویی فرخنده کیش پاک سیرت
منی بذر و نسا حرث و تو حارث
بجز تو حاصلت را کیست وارث
اگر پاک است تخم و کشتزارت
هر آنچه کشته ای آید به کارت
و گرنه حاصلت بر باد باشد
تو را از دست تو فریاد باشد
◾️مادر من به قداست، طهارت، پاکی، نجابت و تقوا زبانزد بود. در کتاب قانون شیخ الرئیس ابو علی سینا هم هست که نیات و حالات پدر و مادر در شرایط نطفه بر کودک اثر می گذارد. رفتار و کردار والدین بر کودک اثر می گذارد. خلق و خوی و رحم مادر در کودک اثر می گذارد. مادر هر چه پاک تر و شایسته تر و نجیب تر و باتقواتر باشد، فرزندش هم ارزنده تر خواهد بود.
◾️کودکی ده ساله بودم در کلاس دوم ابتدایی که مادر جوانم مخاطب خطاب «یا ایتها النفس المطمئنه * ارجعی الی ربک راضیه مرضیه» گشته، به رحمت الهی رفت، وی نزدیک بیست و شش سال سن داشت و مرقد مطهرش در اهلم است که زمانی محل کسب پدرم نیز بود.
◾️در همه آثارم به فارسی و عربی گفته ام: خیر و برکتی که دارم از مادرم دارم. من خیلی مفتخرم و به خود می بالم که در دامان پاکی رشد کرده ام.
◾️جناب پدرم همیشه راضی به رضای الهی بود و این بیت مثنوی عارف رومی را بسیار زمزمه می کرد:
عار ناید شیر را از سلسله
ما نداریم از رضای حق گله
◾️وی بعد از مرگ مادر عزیزم همیشه به من می گفت: من در خدمت شما هستم. پدر عزیزم را هم در حدود شش سال بعد از دست دادم، که در امامزاده ابراهیم آمل به خاک سپرده شد.
#علامه_حسن_زاده_آملی
#نقش_پدر_و_مادر_در_تربیت_فرزند
👌 انتشار و کپی از مطالب،قصه ها و ایده های کانال، فقط با ذکر منبع و ارسال لینک کانال مجاز است. 🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
#تجربه_های_روزانه_۵۷
#فرصت_تجربه
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
تجربه های روزانه ۵۷
❇️ چند شب قبل، بچه ها را برده بودم پارک. پدرشون ده روز نیستند و خواستم کمی روحیه بچه ها عوض بشه. پارک خلوتی که سه نوع بازی هم بیشتر نداشت. پسر بزرگم با ذوق رفت سمت ترامپولین داداشش هم دنبالش، رفتند در صف ایستادند. پسر نوجوانی که پول میگرفت تا پسر کوچیکه را دید، گفت: اینم میخواد بازی کنه؟ گفتم: بله
گفت: مطمئنید؟ این نمیتونه ها؟🤔
گفتم: بازی میکنه
گفت: خانم بعد نیای بگی بازی نکرد پولم را پس بده😳
تازه فهمیدم طفلک نگرانیش از چه بابتی هست😉
❇️ نوبتشون شد، بچه ها رفتند داخل برای بازی، پسر کوچکم که کلا دومین بار بود چشمش به ترامپولین میخورد( بار اول هم چند ماه قبل پارکی بود که خودش و برادرش تنها بودند، اونجا کمی بازی کرد)، این بار فقط نشسته بود کنار و بقیه بچه ها را نگاه میکرد، از اول تا آخر وقتشون فقط نشست و نگاه کرد.
❇️ اما اونطرف ترامپولین ماجرای دیگری بود. پسر بچه ۳-۴ ساله ای شبیه پسر کوچک من ایستاده بود و نمی پرید. مادر و پدر از پشت توری با هیجان میگفتند: بپر بپر
پسر تکان نخورد، مادر سریع اجازه گرفت و رفت داخل، پسر را بلند میکرد و پرت میکرد روی توری ترامپولین. پسر سریع بلند میشد و در حالی که از ترس می لرزید محکم مادر را بغل میگرفت. مادر مجددا پسر را پرت میکرد. مادر با انگشت اشاره بقیه بچه ها را به شدت میپریدند بهش نشون میداد. پسرک اشک میریخت،😭😭داد میزد،😩😫 بچه ها نگاهش میکردند. حس توأمان ترس، حقارت،خشم و عصبانیت را میشد در چشمان بچه دید، متاسفانه شروع کرد به زدن مادرش، مادر هم با عصبانیت بچه را پرت کرد و اومد بیرون. ☹️😢
❇️ در مورد اون مادر نمیتونم قضاوتی کنم، چون من با ایشون صحبت نکردم. شاید رفتارشون دلیل خاصی داشته، در ظاهر این برداشت میشد که این مادر فوق العاده عاشق فرزندش هست ولی کمی عجله دارد. اما در مورد کار خودم بگم که چرا اصلا به پسرم چیزی نگفتم بلند شو، بپر، بقیه ی بچه ها را نگاه کن، داداشی را نگاه کن، یا اینکه خودم برم کمکش کنم، چون بچه ها باید در محیط قرار بگیرند و با تکرار تجربه ها خودشون آمادگی لازم را بدست بیارند. حتما بارها شنیدید که گفته میشه در تربیت فرزند مثل باغبان عمل کنید نه نجار، یا باغبان باشید نه صنعتگر، باغبان باشید نه سفالگر.
❇️ باغبان شرایط را فراهم میکنه اما نمیتونه دقیق تعیین کنه که دانه کی از دل خاک جوانه خواهد زد، و به چه اندازه و چگونه رشد خواهد کرد. نمیشه خاک را بشکافیم و جوانه را به زور بیرون بکشیم. پس محیط لازم را فراهم کنیم و اجازه بدیم کودکان خودشون تجربه کنند. پسر من هم روی ترامپولین خواهد پرید، خیلی خیلی بلند هم خواهد پرید اما الان هنوز زمانش نرسیده، هم از لحاظ سنی و هم از لحاظ کمبود تجربه های محیطی به خاطر شرایط کرونا.
❇️ اگر دفعات بعد هم پیش بیاد انشاالله و خودش بخواد دوباره بره روی ترامپولین من نمیگم تو که بازی نمیکنی؟!! چون همین قرار گرفتن در محیط و دیدن بچه های دیگر خودش کلی تجربه هست.
❇️ همین موضوع را میتونید بسطش بدید:
♦️وقتی اولین بار کودک یک غذا یا یک نوع میوه را نخورد سریع نگید دوست نداره، نمیخوره، چندین و چند بار دیگر اجازه بدید تجربه کنه
♦️این بازی را دوست نداره انجام نمیده
♦️از نقاشی کشیدن خوشش نمیاد، خمیربازی دوست نداره، کاردستی درست نمیکنه( جملاتی که مامانها زیاد میگن) بارها و بارها شرایطش را برای کودک فراهم و مهیا کنید. بذر کاشته شده در صورت نیاز و تمایل و توانایی کافی در زمان مناسب از شرایط فراهم شده استفاده خواهد کرد.
#تجربه_های_روزانه_۵۷
#فرصت_تجربه
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنون از نظر لطفشون 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنون از نظر لطفشون 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنون از نظر لطفشون 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، که درخواست داشتند پیامشان را در کانال بگذارم، گرچه که به شدت مخالف عذاب وجدان در مادری کردن هستم بالاخره مادری کردن نوعی مهارت هست که با تمرین، تکرار، سعی و تلاش و کسب دانش و آگاهی های لازم، رشد میکند.
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
سلام، وقت همگی بخیر
تجربه های روزانه ۵۸
✏️ دیروز روز اول پیش دبستانی پسر بزرگم بود. از صبح زود همراه با یار همیشگی بین الطلوعینها😉 مشغول کارها بودیم، طوریکه ساعت هشت و نیم صبح نهار آماده بود😎. بعد هم اتو کردن لباس پسر جان و کیف و تغذیه و...، ظهر هم با هم رفتیم گل پسر را گذاشتیم مدرسه دوباره برگشتیم خونه، سه ساعت بعد دوباره رفتیم داداش را برداشتیم و بعد هم خرید مایحتاج خونه و یک کار دیگر که مجبور شدم بچه ها را هم با خودم ببرم. وقتی رسیدیم خونه دو تا بچه خسته و گرسنه، خونه نامرتب، ظرفها کثیف، خریدها باید شسته میشدند، آشغالها جمع بشه و بیرون گذاشته بشه،( چون پدرشون سفر کاری هستند)، شام!! وااای نماز نخوندم☹️.
✏️پسر کوچیکه به شدت بهم چسبیده بود در حدی که اجازه نمیداد لباسم را عوض کنم. در اون لحظه یک نگاه به پسرجان انداختم یک نگاه به کارهای عقب مانده و لیست کارها، واااای چه کار کنم؟! حالا مگه این بچه میذاره!
✏️ تجربه بهم ثابت کرده وقتی بچه ها هر دو یا یکیشون در این وضعیت هستند، شروع هر کاری بی فایده هست و فقط اصطکاک ایجاد میکنه، چرا این رفتار را داره؟ نیاز پشت رفتارش چیه؟ این سوالات را فقط مادر میتونه جواب بده👌.
✏️ این بچه امروز، روز متفاوتی را گذرانده، رفت و آمد بیشتری داشته، آرامش کمتری داشته، در محیط جدید قرار گرفته، اولین بار دوری از داداش را تجربه کرده، قطعا همه این موارد بهش استرس وارد کرده، پس الان نیاز به کسب آرامش داره.
#تجربه_های_روزانه_۵۸
#نیاز_پشت_رفتار
#بازی_دستورزی
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✏️ با خوردن یک میان وعده مشغولش کردم فقط نماز مغربم را خواندم بعد بساط خمیربازی را با چند تا وسیله آشپزخانه و مقداری ستاره های تزیینی براش آوردم.
✏️فقط سینی را جلوش گذاشتم و کنارش نشستم و همراهیش کردم. با خمیربازیها بازی کرد، شخصیتهای قصه ی خیالیش شدند و باهاشون نمایش بازی کرد. من قوطی ستاره ها را کنار وسایل گذاشته بودم، بعد از مدتی متوجهش شد برداشت بازش کرد یکی یکی در می آورد و در خمیر میگذاشت، بعد از کلی تلاش برای بیرون آوردن ستاره ها تازه متوجه شد میتونه قوطی را برعکس کنه و همه ستاره ها را بیرون بریزه. من فقط در کنارش بودم، حدودا بیست دقیقه بازی کرد و بعد رفت سراغ بازی با داداش، من هم سراغ کارهای خانه.
✏️ نه اینکه دیگه کاری به من نداشت، ولی اون حالت چسبندگی، لجبازی و نق نق کردن برطرف شد. من خودم از این روش خیلی خیلی استفاده میکنم و نتیجه گرفتم، در اوج کارها که اینطور به نظر میاد که زمانی برای گذراندن با بچه ها وجود نداره، اگر نیاز کودک پاسخ داده بشه، کارها هم خیلی سریع تر پیش میره.
پ.ن: اینم بنویسم برای مامانهای گلی که سوال می پرسند😉 این ستاره ها اصلا جز وسایل بازی بچه ها نیست، چون گوشه های تیز دارند. از وسایل تزیین سفره هفت سین سالها قبل از ازدواج بوده😉. من گاهی با حضور خودم در اختیار بچه ها هم میگذارمشون. به جای اینها از دکمه، تیله،حبوبات، پوست پسته، سنگ ریزه، سنگهای تزیینی، مهره و... هم میشه استفاده کرد.
#تجربه_های_روزانه_۵۸
#نیاز_پشت_رفتار
#بازی_دستورزی
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
📚همراهان گرامی کانال مادرانه های مشترک، برای دسترسی بهتر به قصه های کانال می توانید هشتک های زیر👇👇👇 را جستجو کنید.
#فهرست_قصه_ها
۱) #قصه_ی_مزرعه_ی_کشاورز_مهربون
(در اهمیت ورزش کردن)
۲) #قصه_ی_مدرسه_ی_جنگل_سرسبز
(در اهمیت همراهی، همدلی و کارگروهی)
۳) #قصه_سعید_کوچولو
(رفع عادت آب خوردن وسط غذا)
۴) #قصه_علی_در_مهمانی_خدا
(ماه رمضان)
۵) #قصه_عروسکی_به_نام_گلی_خانم
(رفع عادت غلط بیان داشته ها به دیگران)
۶) #قصه_ی_آقا_جواد
(در مورد صفت بخشندگی)
۷) #قصه_صابر
(در مورد صفت صبر)
۸) #قصه_نرگس
(رابطه دوستانه و محبت بین فرزندان)
۹) #قصه_سهند_و_خرس_کوهستان
(استفاده از گفتگو و درک احساس به جای عصبانیت و دعوا)
۱۰) #قصه_صادق
(در مورد صفت راستگویی)
۱۱) #قصه_جشن_رشد_صورتی
(در مورد جداسازی اتاق خواب کودکان)
۱۲) #قصه_سارا_و_سینا #بیا_فکر_کنیم
( در مورد تفکر خلاق و مهارت حل مسئله)
👌 انتشار و کپی از مطالب،قصه ها و ایده های کانال، فقط با ذکر منبع و ارسال لینک کانال مجاز است. 🙏🙏
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆 یک بازی مناسب برای زمانهای خستگی مامان یا بابا، مهمانی، مسجد و هیئت و سفر و...،(البته بیشتر مناسب کودکان ۵ سال به بالا هست.)
♦️ روی پشت کودک، بسته به سن و سال و سواد کودک، با انگشت اعداد فارسی یا انگلیسی، حروف، کلمات ساده ، اشکال هندسی مثل مربع، مثلث، دایره و... را می کشید و کودک حدس میزند که شما چه چیزی را روی پشتش کشیدید. دیگه اگر مامان خیلی خیلی خسته بود جاها عوض میشه، مامان فقط میخواد حدس بزنه😉. هرچی مامان تنبل تر باشه و دیرتر حدس بزنه😉 بیشتر استراحت میکنه🙈🙈😂😂
علی رغم سادگی بازی هیجانی و جذابی هست.
#بازیهای_خانگی
#تقویت_حس_لامسه
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا✨
سلام، وقت همگی بخیر
👦: من میخوام ظرف بشورم
👶: نخیر، من میخوام ظرف بشورم☹️
🧕: بفرمایید دونفری بشورید😂
🔵 قبلش هم دوتایی در سالاد درست کردن🥒🍅🥕 مشارکت داشتند و حسابی ظرف کثیف شده بود.😉
یکی روی چهارپایه، یکی روی کابینت.😂
🧕: پس ظرفها با شما، تمیزکردن گاز و کابینت ها با مامان
🔵 بالاخره ظرف شستن برای بچه ها بازی هست و نحوه مصرف آب با آنچه مد نظر ما هست خیلی فرق میکنه. برای خود من صرفه جویی در مصرف آب خیلی مهمه، و در واقع اسراف آب برای خودم زیرپا گذاشتن یک ارزش هست.
🔵 خوب چطور میتونم کنترل و مدیریت کنم؟؟؟!!!🤔
یک نوع برخورد این هست: نمیشه ظرف بشورید، کار شما نیست، نمی تونید، آب زیاد میریزی، نخواستم بشوری، مگه بازیه، برید از آشپزخونه بیرون☹️😡😤
🔵 نتیجه این برخورد چیه؟؟ کودکی را که زیر شش سال عاشق بیگاری کردن هست، از کار منع کردیم، نتیجتا در نوجوانی هم علاقه ای به کار کردن نداره، کل کارهای منزل را وظیفه مادر میدونه، ضمن اینکه مهارت کافی را هم کسب نکرده و دیگر حوصله تذکرهای پیاپی را هم نداره.
ادامه دارد ...
#مشارکت_بچه_ها_در_کارهای_خانه
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🔵 پس چه کنیم؟ آیا نباید هیچ تذکری بدیم؟؟؟🤔 قطعا تذکر میدیم اما لحن ما خیلی مهمه👌👌
لحن تهدید نباشه: اگر اینطوری آب بریزی دیگه نمیذارم ظرف بشوری😡
لحن ترساندن و ایجاد ناامنی نباشه: آب قطع میشه دیگه تشنه می مونیم😰
🔵 تذکر را هم در قالب قصه و بازی و همچنین با تبدیل جملات دستوری به جملات خبری، بدون تهدید و تنبیه و ایجاد ترس و وحشت بیان می کنیم. مثلا میگیم:
♦️ موقع اسکاچ کشیدن آب میتونه بسته باشه یا توی لوله بمونه، اینجوری خیلی بهتره بعدا هم میتونیم ازش استفاده کنیم ولی وقتی بره توی آبشی دیگه از دست ما در رفته ( تبدیل جمله دستوری به خبری)، چند ثانیه آب بسته میشه دوباره از اول.😂😂
♦️وقتی میبینم آب بدون استفاده باز مونده یاد قصه سهیل می افتم( قصه ای که در این مورد از چند سال قبل تعریف میکردم)
♦️یا مثلا این دفعه آخر، پسر کوچیکه که زود خیس و خسته شد از ادامه مسیر انصراف داده بود، آروم پسرکوچیکه را مورد خطاب قرار دادم که بیا با هم فکر کنیم ببینیم چطور به داداش تذکر بدیم که ناراحت نشه؟ چون الان خیلی داره زحمت میکشه و ظرفها را میشوره ولی چون آب داره اسراف میشه لازمه بهش تذکر بدیم،( همون مثل به در بگیم که دیوار بشنوه😉😂)، از اونطرف پسر بزرگه میگه مامان مثل قصه امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و پیرمرد👌👌
🔵 آیا بچه ها با یکبار تذکر یاد میگیرند؟ قطعا خیر، مثل همیشه نیاز به تمرین و تکرار دارند.
#مشارکت_بچه_ها_در_کارهای_خانه
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
💫به نام خدا💫
💐سلام، وقت همگی بخیر💐
تجربه های روزانه ۵۹
🎒 کوله پشتی پسر جان را اورده بودم توی آشپزخونه که قمقمه آب و تغذیه براش بگذارم، خودش کوله را برد و بعد از چند دقیقه برگرداند. وقتی خواستم تغذیه بگذارم، دیدم یک مداد فشاری که روی درش سوت داره و یک فرفره چوبی گذاشته داخل کیفش، اینها را پدربزرگش دو روز پیش براش خریده بودند و این دو روز حسابی گوشمون👂 را نوازش کرده بود😤😥. مداد و فرفره را برداشتم پشت یک سری وسایلِ روی کابینت پنهان کردم. تغذیه و قمقمه آبش را گذاشتم. اما هنوز یک دقیقه نگذشته بود که به خودم گفتم چرا؟؟!!🤔 واقعا چرا این کار را کردی؟؟!!😳 نگران چی بودی؟؟!!!
♦️مدادش گم میشه، بعدش عزاداری😭 برپا میکنه؟!!!🤔 خوب بگذار از همین چیزهای کوچک تجربه بدست بیاره، این هم یک نوع #فرصت_تجربه هست.👌
♦️وسایلش در کمد مدرسه هست و لازم نیست وسیله ای با خودشون ببرند؟! خوب مگر تو معلمش هستی؟! لازم باشه معلم بهش تذکر میده👌
♦️ تو مدرسه سوت میزنه ؟!!! خوب مگه تو ناظم مدرسه ای؟ یادت نیست تو مامانی نه ناظم مدرسه☹️👌
♦️ الان معلم یا ناظم از تو خواستند که نگذاری پسرت مداد و یا فرفره با خودش بیاره؟! چرا اینقدر کنترل گری ؟؟؟؟؟ چرا اینقدر عجله؟!!!!!
🎒 چرا میخوای پیشاپیش نقش همه را تو به عهده بگیری؟؟!!!🤔
♦️ به جای پسرت مراقب باشی مدادش گم نشه!
♦️به جای معلم حواست هست که وسیله ای با خودش نبره مدرسه!
♦️ به جای ناظم نگرانی که توی مدرسه سوت نزنه
#تجربه_های_روزانه_۵۹
#کنترل_گری
#نقش_مادری #رابطه_مادر_فرزندی
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🎒 نتیجه این کار چیه؟؟؟!!! 🤔 این کار را پنهانی انجام دادی که نتیجش بی اعتمادی فرزندت هست و در نتیجه دفعه بعد اون هم مخفیانه کارش را انجام میده☹️☹️
🎒 اگر هم مثلا بهش بگی مامان جان پسرم اینها را برای چی گذاشتی توی کیفت؟
به فرض میگه: دوست دارم مدادم را با خودم ببرم!
بگی نه گم میشه! اگر نشد چی؟
بگی آقای ناظم دعوا میکنه؟ اگر دعوا نکرد چی؟ این وسایل خطرناکه؟ نه☹️
🎒 پس حواسم باشه اعتبار مادر و اعتماد فرزند به مادر خیلی خیلی مهم تر هست. با کنترل گری های بی مورد این اعتماد و اعتبار را از بین نبر. در موقعیتهای مهم و تصمیمات سرنوشت ساز، به یک رابطه مادر فرزندی با کیفیت و عمیق نیاز داریم، مراقب باشیم با کنترل گری های غیرضروری و مخرب به این رابطه آسیب نزنیم.👌👌
🎒 مداد و فرفره را برگرداندم توی کوله پشتی و دو روز هست که توی کیف هستند نه گم شدند، نه ناظم یا معلم بهش تذکری دادند، به نظر میاد اصلا از کیف بیرون آورده نشدند.😊
پ.ن: دو سال اخیر به خاطر شرایط کرونا و مجازی بودن مدارس، نقشهای مختلفی به مادران تحمیل شد، معلم و ناظم و همکلاسی، همبازی و...
خیلی باید مراقب بود که این نقشها تا حد امکان به رابطه مادر فرزندی یا والد فرزندی لطمه وارد نکنند. چون ما به یک رابطه والد فرزندی خوب و با کیفیت برای دوران نوجوانی و جوانی فرزندانمون خیلی احتیاج داریم.
#تجربه_های_روزانه_۵۹
#کنترل_گری
#نقش_مادری #رابطه_مادر_فرزندی
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🏴🏴 رحلت پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی(ص) تسلیت باد. 🏴🏴
🔘 رسول اکرم (ص) در یکی از مسافرتها با اصحابش در سرزمینی خالی و بی علف فرود آمدند، به هیزم و آتش احتیاج داشتند، فرمود: « هیزم جمع کنید»، عرض کردند:« یا رسول الله ببینید این سرزمین چقدر خالی است، هیزمی دیده نمی شود»، فرمود: هر کس هر اندازه می تواند جمع کند»
🔘 اصحاب روانه شدند و با دقت بر روی زمین نگاه می کردند و اگر شاخه کوچکی می دیدند بر می داشتند. هر کس هر اندازه توانست ذره ذره جمع کرد و با خود آورد. همین که همه افراد هر چه که جمع کرده بودند روی هم ریختند، مقدار زیادی هیزم جمع شد.
🔘 در این وقت رسول اکرم فرمود: «گناهان کوچک هم مثل همین هیزم های کوچک است، ابتدا به نظر نمی آیند، ولی هر چیزی جوینده و تعقیب کننده ای دارد، همان طور که شما جستید و تعقیب کردید این قدر هیزم جمع شد، گناهان شما هم جمع و احصا می شود و یک روز می بینید از همان گناه خرد که به چشم نمی آمد، انبوه عظیمی جمع شده است. ( وسائل الشیعه، جلد۲، صفحه ۴۶۲)
🔘 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🏴 شهادت امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد 🏴
دل کودک صفحه بی نقش است
🔘 حضرت علی علیه السلام به فرزندش حضرت امام حسن(ع) فرمود:
وَ اِنَّما قَلْبُ الْحَدَثِ کَالْاَرضِ الْخالِیَةِ. ما اُلْقِیَ فیها مِنْ شَیْءٍ قَبِلَتْهُ فَبادَرْتُکَ بِالْاَدَبِ قَبْلَ اَنْ یَقْسُوَ قَلْبُکَ وَ یَشْتَغِلَ لُبُّکَ
«قلب بچه نورس مانند زمین خالی از بذر و گیاه است. هر تخمی که در آن افشانده شود به خوبی می پذیرد و در خود می پرورد. فرزند عزیز، از دوران کودکی تو استفاده نمودم و خیلی زود در پرورش تو قیام کردم پیش از آنکه دلِ تربیت پذیرت سخت شود و مطالب گوناگونی عقلت را اشغال نماید.
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔘 ارزش زمان برای کودک و پدر و مادرش یکسان نیست. یک روز در یک سالگی خیلی طولانی تر از یک روز در ۳۰ سالگی است و شاید ۶ برابر بیشتر حوادث فیزیولوژیکی و روانی را شامل است بنابراین نباید دوران پرمایه کودکی را بی کشت گذاشت. محتمل آن در طول شش سال اول زندگی، نتیجه اجرای مقررات زندگی قطعی تر است.
🔘 کودک در زمانی که هنوز مسائل علمی و استدلالی را درک نمی کند، مطالب عاطفی را می فهمد،خشونت و تندی ملایمت و نرمی، نوازش و مهربانی، احترام یا بی اعتنایی و امثال اینها همه در کودک مؤثر است و نتایج مطلوب و نامطلوب آنها را درک میکند. پیریزی خلقیات پسندیده و ناپسند مربوط به همین دوره است و رهبری صحیح این دوره ی حساس به عهده پدر و مادر است.
👈برگرفته از کتاب دو جلدی «کودک از نظر وراثت و تربیت»
اثر مرحوم آیت الله محمدتقی فلسفی(ره)
#پرورش_احساسات
⚫️ لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak