▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۴۵)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۰. تجلیگاه باورها و ارزشهای دینی، ملی و انقلابی
مدیران محله نباید نسبت به منظر و ظاهر جامعه و همخوانی آن با اعتقادات، فرهنگ و ارزشهای مطلوب بیتفاوت باشند. این موضوع یکی از اصلیترین ضعفهای فرهنگی حال حاضر ما در برابر غربیها است؛ بهگونهای که اغلب تصور میکنیم ظاهر جامعه برآیند و نتیجۀ باطن آن است و همیشه ابتدا باید با کار فرهنگی باطن را اصلاح کرد تا ظاهر خودبهخود اصلاح شود که تصوری کاملاً صحیح نیست. ظاهر و حفظ ظاهر در بسیاری از موارد، خود، باطنساز است. ما بارها در عمل فردی و اجتماعی تجربه کردهایم که پوشیدن لباسی خاص، رفتار یا حتی امیال خاصی را ایجاب و ایجاد میکند یا رواج نوعی خاص از ساختمانسازی در افزایش یا کاهش حیا و غیرت در جامعه تأثیر میگذارد. یعنی در بسیاری از موارد، این ظاهر است که باطن را میسازد. از این جهت باید حساسیت و نظارت سفت و سختی بر روی مسائل ظاهری جامعه از نمای کلی شهر و ساختمانها، دکوراسیون فضاهای عمومی و خصوصی، زیباسازیها و تزئینات، تابلوها، نمادها، نوشتهها و غیرهم وجود داشته باشد؛ زیرا ظواهر امور فرهنگسازند و بخش عظیمی از رفتارهای افراد متأثر از فضا و منظر حاکم بر اجتماع است. پس مرعیٰ و منظر بیرونی محله، فارغ از آنکه باطن و درون آن مطلوب هست یا خیر باید به شکل مستقل و با حساسیت زیاد نظارت شود و برنامهریزی مستقل صورت گیرد تا هماهنگی چهرۀ محله با اعتقادات، باورها و ارزشهای اسلام تحقق یابد. در آینده مبسوطتر به این بحث و ابعاد روانشناختی آن خواهیم پرداخت.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍کتاب محله فاضله از چاپ خارج شد و بزودی در آیینی عالی رونمایی خواهد شد . این کتاب متن درسی رشته مدیریت محله در دانشگاه علمی کاربردی در دوره کاردانی است. این کتاب محصول بنیاد فقهی مدیریت اسلامی است .
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۴۶)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۱. برخوردار از فناوری پیشرفته برای رفع نیازهای موجود با پیوستهای دقیق فرهنگی
محلۀ مطلوب باید از فناوری پیشرفته در ابعاد مختف از جمله در جهت تسهیل مدیریت، آموزش و توانمندسازی، تأمین امنیت، گسترش ارتباطات مطلوب و مشروع و تسهیل خدمترسانی استفاده کند. همچنین باید استعدادهای گوناگون محله در حوزههای مختلف فناوری از جمله شاخههای مختلف علوم رایانهای و سایبرنتیک کشف و زمینۀ رشد آنها در محله فراهم شود. بخش مهمی از پیوست فرهنگی این فناوریها، وجود برنامه، ساختار و مسئول معین در جهت پیگیری امور آموزشی مرتبط با فناوریهای جدید است که با هدف کنترل آسیبها و خطرات مختلف آنها ضروری است. این آموزشها باید برای اقشار و مخاطبان مختلف به صورت جداگانه، از جمله کودکان، نوجوانان و جوانان، بانوان خانهدار و مسئولان محل طراحی و به صورت دائم برگزار شود. یکی از ذهنیتهای اشتباهی که بهخصوص در بین اقشار تحصیلنکرده رایج است نگاه سادۀ ابزارانگارانه به تکنولوژیهای ارتباطی است که باید اصلاح شود. ابزارهای تکنولوژیک برای مردم باید در درون شبکۀ پیچیده و نظاممند و ساختار تمدنی حاکم بر جهان معنا شود، در غیر این صورت، نگاه ابزارانگارانه به این فناوریها باعث بیعملی و انفعال مردم در قبال تهدیدات و خطرات آنها خواهد شد. بنا بر این، هم آگاهی و تسلط بر این فناوریها، هم استفاده از آنها در جهت حل مشکلات و هم درک عمیق فلسفی از ماهیت فناوریهای هوشمند باید در برنامههای آموزشی به شکل توأمان دنبال شود.
@madineyefazele
▪️جامعۀ بیپدر
بدون لطافت زنانه چطور میتوان در این جهان زیست؟ از روزی که به آغوش کشیده میشوید عطوفت و فداکاری مادر را تجربه میکنید. پشتیبانیهای خواهر است که اجازه نمیدهد عقبنشینی کنید. و آنزمان که خسته و ناامید هستید، محبت همسر و دست نوازش اوست که شما را به میدان جنگ بازمیگرداند.
زن زندگیبخش و امیدبخش است. اوست که زندگی خاکستری مردان را رنگی میکند. نگاه معصوم و زیبایشان به جزئیات، خواستهای کمابیش کودکانه اما جذابشان، گرمای حضورشان، روح ذاتی مادرانه و دلسوزششان، زیبایی مسحورکنندهشان، تنوع احساساتشان، ظرافت طبعشان و خلاقیت بیانتهایشان همان خصایصی است که مردان را به ادامۀ راه ترغیب میکند. زنان روح زندگانی بشر هستند.
اما اگر بخشی از زنان سرگشته و هراسان شدهاند، رفتار وقیحانه از خود نشان میدهند، وظایف خود را از یاد بُردهاند، استقلال خود را اولویت قرار دادهاند، مستمراً در حال مشاجره هستند، عفیف و دلسوز نیستند، لذتپرست و مصرفگرا شدهاند، عصمت خود را ارزان فروختهاند و مردان را تحقیر میکنند، دلیل آن جامعۀ «بیپدر» است.
گرانیگاه یک جامعۀ سالم مردانگی و پدر است. اگرچه رابطۀ زن و مرد در یک فراز و نشیب مستمر و پویا جریان دارد، اما مردانگی ستون خیمۀ آن است. حذف نقش پدر در یک جامعه و اخته کردن او باعث شده تا دخترانشان در یک وضعیت نامطلوب رشد پیدا کنند و زنان به تفکر آنان شکل دهند. پدر نماد اصول و قانون است که در مقابل زنانگی و رفتارهای جمعی میایستد و آنچه که برای فرزند و خانوادۀ خود طبق سنت اجدادش مطلوب است انتخاب میکند.
با افول مردانگی، مردان عملاً از تربیت و تأثیرگذاری روی فرزندان خود حذف شدهاند. هیچ پدری امروز جرئت تنبیه فرزند خود را ندارد. مخالفت پدران با نازپروری و رنج و سختی نکشیدن فرزندان به مثابۀ تعصب و عقبماندگی لحاظ میشود. احترام به عقاید فرزندی که وقیح و دریده و بیادب است عادی تلقی میشود و به جای اینکه پدر به سرشت خود گوش فرا دهد، تحت تأثیر فشار رسانهای-اجتماعی از هرنوع مداخلهای منع میشود. این امر در دختران بسیار تشدید میشود، زیرا فرزند دختر اشتباهات فاحش و جبرانناپذیری را در نوجوانی و جوانی مرتکب میشود که تنها قدرت و صلابت و تشر مردانه میتوانست او را نجات دهد. حال که مردان بیخاصیت شدهاند و ترجیح میدهند به جای درگیری با خانوادۀ خود پای تلویزیون بنشینند و کودکانشان را در این جامعۀ فاسد رها کنند، زنان در یک تنگنا قرار میگیرند که نه تنها احترامی برای مردان قائل نیستند (به دلیل نداشتن هیچ اتوریته) بلکه از آنان به دلیل نداشتن اصول و همان اتوریته بعدها کینه به دل میگیرند.
خانواده، محله، مدینه، اجتماع و امت نیازمند کسی است که اصول مستحکم و اعتقادات راسخ داشته باشد و حقیقتاً خیر فرزندان و خانوادۀ خود را بخواهد. تحقق این امر با اتوریته و قدرت و در صورت نیاز تنبیه و سرکوب همراه است. واگذاری این اتوریته و خود را کنار کشیدنِ مردان، باعث شده تا نقش پدر از میان برود و جامعه بیپدر شود. جامعۀ بیپدر عصیانگر و دیوانه است. جامعهای است که در آن آشوب، احساساتگرایی و دیوانگی جریان دارد. جامعهای مضمحل و متعفن است که جوانانش بیعرضه، بیتجربه، نازپرورده، راحتطلب، بیادب، پرتوقع و بیآرمان هستند.
غلبۀ زنانگی تنها با شانه خالی کردن مردانگی به این وضعیت میرسد. اوضاع آشفتۀ حال حاضر ما تماماً به دلیل بیمسئولیتی مردان و حذف آنان از معادله است.
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۴۷)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۲. برخوردار از فرهنگ عبادت و عبودیت و اقامۀ آئینهای عبادی و معنوی به شکل شبانهروزی
آئین نماز جماعت، محور جامعهسازی الهی حول فرهنگ عبودیت و پرستش خداوند متعال است که به شکل تمثیلی و رمزی، الگویی کامل از مناسبات دینی و دنیوی اجتماع مسلمان را به نمایش میگذارد. فرهنگها و مناسبات حاکم بر آئین جمعه و جماعت از قبیل مسجدمحوری، اماممحوری و اقتداء و تبعیت از عالم عادل، هماهنگی و همراهی و تعاون، و نظم و ضرباهنگ دقیق که در این آئین حاکم است طبعاً در تمام عرصههای اجتماعی و مدیریتی جامعه نیز حاکم میشود. به همین جهت این آئین بهعنوان ستون دین و محور حفظ نظام اجتماعی، باید در شکوهمندترین و منظمترین شکل ممکن اقامه شود و اهتمام کافی و جدی به رونق و شکوه آن وجود داشته باشد. بخش مهمی از بعد اول مدیریت مسجد که قبلاً با عنوان مدیریت «در مسجد» معرفی کردیم، شامل برگزاری آئینهای عبادی و معنوی نظیر نماز، منبرها و مجالس وعظ، محافل قرآن، ختم جمعی اذکار، روضهها، عزاها و جشنها و ... میشود. این آئینها طبعاً باید مسئول مخصوص خود را داشته باشد. جدای از آئینهای جمعی، عبادتهای فردی نیز باید رونقبخشی شود که از لوازم قطعی آن، باز بودن شبانهروزی مسجد یا قسمتی از آن است.
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۴۸)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۳. برخورداری از تساوی در بین خانوادهها از لحاظ ارائۀ خدمات علمی، تربیتی، مدنی، فرهنگی، ورزشی، امنیتی، رفاهی و بهداشتی
محلۀ مطلوب باید در ارائۀ خدمات متعدد علمی و تربیتی، اجتماعی و فرهنگی امنیتی، رفاهی، خدمات شهری و توزیع امکانات، تجلیگاه عدالت اجتماعی باشد. این موضوع لوازم و مقدماتی از جمله وجود امام و مسئولان عادل (هم عدالت شرعی و اخلاقی و هم قدرت بر عدالت اجتماعی)، شفافیت، تعهد و مسئولیتپذیری کادر مدیریتی، فقدان فرهنگهای نامطلوب آشناسالاری و روابط ناسالم، اهتمام به تساوی در توزیع منافع، تساوی در دسترسیها به امکانات عمومی و مشاع و غیره دارد. تشخیص سطح عدالت اجتماعی و وضعیت برخورداری از امکانات نیز شاخصهای متعددی دارد، از جمله: جمعیت و نسبت آن با مساحت (تراکم)، تعداد و اندازه فضاهای خدماتی و کیفیت امکانات موجود در آنها، راهها و دسترسیها، ضریب انواع محرومیتها (شغلی، مالی، مسکن و ...)، سهم از بودجهها و امکانات تخصیصدادهشده از سوی نهادهای دولتی و شهری و غیره که سعی میکنیم در آینده به هر یک از آنها بپردازیم. هدف از این پایشها و رصدها کشف محرومیتها و تبعیضهایی است که بعضاً ملموس و مشهود و گاهی هم نامشهود و ناملموس هستند. پس از وظائف مهم تشکیلات محله این است که علاوه بر پیگیری امکانات و بودجههای لازم از نهادهای دولتی، در توزیع امکانات موجود نیز توازن و تساوی را نصبالعین قرار دهد و اجازه ندهد انواع مزیتها، برخورداریها، آشناییها و روابط نامشروع بستر و بهانه نقض حقوق اجتماعی و تبعیضها شوند.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍️حسن رشدیه
میرزا حسن تبریزی (زاده ۷ فروردین ۱۲۳۹/ ۵ رمضان ۱۲۷۶ در تبریز، درگذشته ۲۱ آذر ۱۳۲۳/ ۲۵ ذیحجه ۱۳۶۳ در قم) مشهور به رُشدیه از پیشگامان جنبش فرهنگی ایران بود. وی بنیانگذار مدارس نوین در تبریز و دومین مدرسه در تهران (بعد از دارالفنون) بود، او را پدر فرهنگ جدید ایران نامیدهاند. روحانیزاده بود پدر و مادرش به دست فتح علی شاه شهید هستند. در ۹۳ سالگی در قم درگذشت در قبرستان قم نو نزدیک حرم دفن شد. وصیت کرده بود جایی دفن شود که طلاب و شاگردان علم از قبرش عبور کنند. ۲۲ساله اجازه اقامه جماعت در تبریز داشت. حافظه و نبوغ داشت. علوم دینی را زود فرا گرفت. به جای نجف به مصر، استانبول و بیروت رفت. مدرسه اروپایی دار المعلمین این بلاد در او تاثیر کرد. قبلا هم در روزنامه ثریا خوانده بود: در اروپا از هر هزار نفر یک بیسواد و در ایران از هر هزار نفر یکی باسواد است. تحت تاثیر قرار گرفت. آموزش نوین را بنا گذاشت. ناصرالدین شاه اول به او علاقمند شد و از او خواست سبک آموزشی خود را در ایران بنا کند. طبق معمول حسودان و بعضی خیرخواهان مثل شیخ شهید فضل الله نوری نسبت به کار او موانعی ایجاد کردند. شاه هم تحت تاثیر این نظرات از او دل کند، مدرسه او را خراب کردند که به جای قرآن میخواهد به اطفال کتاب و فیزیک و شیمی یاد دهد و... گاه مجبور به ترک ایران و گاه تبریز گردید. به نوعی آواره شد. البته در تهران هم مدرسه ساخته بود اواخر عمر به قم آمد وبه عنوان تنها کلاهی در درس مرحوم آیت الله عبد الکریم حائری یزدی طاب ثراه شرکت میکرد و حمایت معظم له را در تاسیس مدرسهای در قم را برای یتیمان و نابینایان جلب کرد و نهایتا در قم دفن شد. در تبریز شهرکی بزرگ و زیبا را به نام او رشدیه نام نهادهاند و تندیس او توسط وزارت گردشگری در حیاط مدرسه مرمت شده رشدیه نصب است و در مجموع از مفاخر آذربایجان و ایران به شمار میرود. ولی نکته این است که سبک مدرسه رشدیه و دارالفنون که او و امیرکبیر بانی شدهاند و ملهم از اروپا است تا چه حد به حال آموزش و پرورش ما مفید است و آیا نمیشود ما روش معصومین ع را احیا کنیم؟ آیا سند تحول توانست در مقابل سند ۲۰۳۰ مقاومت کند؟ آیا اصلا تحولی رخ داده است؟ امام خامنه ای همواره نارضایتی خود را از ساختار آموزش و پرورش ابراز کردهاند ولی هیچ اقدامی نشده است و آموزش و پرورش ما به مثابه موزه غرب در آمده است. هر وزیری هم می آید ذوب در مشکلات روزمره میشود. تنها راه این است که یک نهاد علم در کشور تاسیس شود و با ساختار اصیل حوزههای علمیه و محتوای دانش روز و مورد نیاز حکومت بنا نهاده شود و به نحو محله محور و امام محور اداره شود. نسل انقلابی ما لیاقت بیشتری برای رشد علمی و قرار گرفتن در قلههای علمی دارد. لذا مرددم که آیا رشدیه را که پدر آموزش نوین در ایران میدانند و مینامند آیا بانی امر مثبتی شد یا منفی؟ داوری را به عهده علاقمندان به نظام انقلابی میگذاریم. (قوامی)
@qavami
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۴۹)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۴. زیبایی و چشمنوازی، سرسبزی و خرمی با نماد درختان مثمر، آبادی، وحدت و یکپارچگی در نما و منظر بناها مطابق با معیارهای زیباییشناختی ایرانی
محلۀ مطلوب باید انعکاسی از شهر اصیل اسلامی-ایرانی با تمام زیباییهای تمثیلی آن باشد. بخشی از این زیبایی با سرسبزی تحقق مییابد؛ به شکلی که اغلب محققان و شرقشناسان، شهر ایرانی را بهعنوان #باغشهر معرفی میکنند، یعنی شهر ایرانی به شکلی طراحی میشود تا مُذکِر و بازتاب باغ بهشت باشد که طبق آیات ۴۶ و ۶۲ سورۀ الرحمن دارای چهار باغ است و اسطورۀ «چهارباغ» بر همین اساس شکل گرفته است. نمونۀ اعلای این شهر، اصفهان عصر صفوی بوده است که طبق توصیفات جهانگردان و سیاحان غربی، این شهر از دور مانند یک جنگل بزرگ و متراکم به نظر میرسیده که بیننده تنها از معدود منارهها و گنبدهای درخشان فیروزهای که از لابهلای درختان انبوه بیرون زده بود، میتوانسته حدس بزند که زیر این جنگل یک شهر خوابیده است. پس خانهها در شهر مطلوب ایرانی در میان درختان و باغها محاصره شدهاند و تحقق این چشمانداز علاوه بر آثار تمدنی، از راههای مؤثر حل معضل آلودگی هوا، زشتی چهرۀ شهرها، فقدان آرامش، افسردگی و ... است.
طبق معارف اسلامی، در شهر و محلۀ مطلوب باید تأکید بر کاشت درختان مثمر باشد. همچنین از دیگر مقدمات تأمین زیبایی محله اصلاح الگوی معماری بناها طبق معیارهای زیباییشناختی ایرانی است؛ مانند غلبۀ رنگهای آرامشبخش از قبیل خاکی و آبی و سبز، وحدتبخشی، هماهنگی و خلوتسازی نماها، گلکاری و ... .
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۵۰)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۵. پاکیزگی، نظافت و معطر بودن
در بین ادیان الهی و غیرالهی، اسلام بیشترین حساسیت را نسبت به موضوع طهارت، تمیزی، پاکی و پاکیزگی دارد. پس از اهم نمادهای یک شهر مسلمان باید تمیزی زاید الوصف آن باشد. مسئلۀ مدیریت پسماند در محله باید با استفاده از جدیدترین ابزارها و روشها و همچنین ارائۀ آموزشهای عمومی انجام شود. همچنین دقت، مواظبت و حساسیت بالا نسبت به تنظیف و پاکیزگی معابر عمومی باید به دنبال آموزشهای فوقالذکر در عموم اهالی محله ایجاد شود که از وظائف مسئول توانمندسازی عمومی محل است. همچنین یکی از مسائل مهمی که باید در یک محلۀ مسلماننشین مورد توجه و حساسیت ویژه باشد، بحث معطر بودن و خوشبویی است که از دهان و دندان و بدن شروع میشود و به اتاق و خانه و مسجد و در نهایت کوچه و خیابان میرسد. مطابق تعالیم رسول خدا و ائمه علیهمالسلام، در مسئلۀ عطر و تهیۀ خوشبوکنندهها اسراف معنا ندارد (ما أنفقتَ بطیب فلیس بسرف) و اختصاص دادن بودجه و منابع مالی وافر جهت خوشبوسازی محله از ضروریات است. در محله انواع و اقسام عطرها و خوشبوکنندههای طبیعی باید در دسترس باشند و به وفور استعمال شوند که وجود این فرهنگ خود یکی از عوامل ایجاد و گسترش معنویت است.
@madineyefazele
هدایت شده از شبکه امامت زادگاه سردار دلها رابُر
💠 شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی شهرستان رابُـر
🔹 دستورالعمل جلسه ؛
🌱 تصویب مدیریت شهری
🔻محله محور🔻امام محور🔻مسجد محور
صبح امروز جلسه شورای اداری و فرهنگ عمومی با حضور آیت الله قوامی استاد خارج فقه مدیریت و حجة الاسلام والمسلمین علی علیدادی سلیمانی امام جمعه رابُر و حجة الاسلام والمسلمین عاقلی امام جمعه بخش هنزاء و فرماندار محترم و نیروهای نظامی و انتظامی و جمعی از مسئولین ادارات شهرستان رابُر برگزار شد ....
توضیحات کامل فایل صوتی🎶 بعد👇
۱۴۰۲/۰۹/۲۵
•┈┈••✾••┈┈•
🇮🇷 شبکـــه امـــامـــت رابُـــــــر 👇
https://eitaa.com/joinchat/2286289078C02cc2c4b8b
@emamatjomah|شبکه امامت رابُر
هدایت شده از شبکه امامت زادگاه سردار دلها رابُر
شورای تعالی مساجدآیت الله قوامی.mp3
20.41M
🎙 #فایل_صوتی
بیان طرح محله فاضله توسط استاد اخلاق و فقه مدیریت حوزه علمیه آیت الله سید صمصام الدین قوامی در جلسه شورای اداری و فرهنگ عمومی زادگاه سردار دلها شهرستان رابُـر ...
•┈┈••✾••┈┈•
🇮🇷 شبکـــه امـــامـــت رابُـــــــر 👇
@emamatjomah|
38.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️شهردارها و استاندارهایی که با بولدوزر به جان فرهنگ و ریشهها افتادهاند
گلایههای غمانگیز استاد نائیجی، یکی از شاگردان علامه حسنزاده به توسعه بیرحمانه شهری در قم:
❗️داعش هم این کارها را نمیکند. البته سعودیها در مدینه این کارها را میکنند.
❓آیا میخواهند ما را هم بی اصل و نسب کنند؟
غربی ها خانه گوته را نگه داشتند. میگویند این خودکار گوته است که نوشته، این خانه هگل است. حالا قبرستان خاکفرج بهترین شاعر ما آقای الهی قمشهای، مقبرهاش را خراب کردند. شما چه جور آدمهایی هستید؟ از داعش بدترید
❓چرا به عنوان شهردار و استاندار بولدوزر میاندازید؟! ما بی ریشه و بی فرهنگ نیستیم...
🔖پینوشت:
مدیران شهری در ایران سیاست هویتزدایی را به خوبی از صهیونیستها یاد گرفتهاند: آنقدر میراث گذشتهشان را تخریب میکنیم که هیچ حس علقهای به گذشته و هویتشان نداشته باشند و به راحتی از سرزمین اجدادی خود کنده شوند.
🚨جالب اینکه در برابر این همه بیرحمی نسبت به هویت شهری قم و مشهد و شیراز و...، هیچ صدای جدی از کسی درنمیآید. طلبههایی که فقط سرشان به درسشان گرم است و سرنوشت بافت تاریخی قم و قبرستان نو و ابوحسین و پارکینگ شرقی و بلوار پیامبر اعظم و ... برایشان مهم نیست بدانند که اگر شما پابرجا هستید و باآرامش درستان را میخوانید به این دلیل است که ریشههایی دارید، اگر اجازه بدهید آن ریشهها را بزنند شما قطعاً باید جمع کنید و بروید. فریب اسامی زیبایی مثل ساماندهی، زیباسازی، بهسازی، تعیین تکلیف و ... را نخورید. پشت این الفاظ یک جنگ هویتی تمامعیار در جریان است.
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۵۱)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۶. امنیت و ایمنی
امنیت و ایمنی دو مؤلفه و مقدمۀ مهم زیست سالم یک اجتماع هستند. پس این مقدمات اولیه و حیاتی باید در دو بعد انسانی و زیرساختی مورد رصد و مدیریت باشند. تأمین امنیت محله به عهدۀ شورای صلحیاری است که با تعامل نمایندگان نهادهای انتظامی و امنیتی مانند بسیج محله، پلیسیار، آمران به معروف و غیره حاصل میشود. پس امنیت درونزای محل از دو مقدمۀ مدیریت قوی فرهنگ عمومی و نظارت و رصد دقیق با استفاده از شبکۀ عیون مردمی ایجاد میشود. سه راهبرد اصلی «موعظه»، «مشاوره» و «امر به معروف و نهی از منکر» به صورت نظاممند و با کادر تربیتشده و توانمند بخش مهمی از امنیت محله را خودبهخود تأمین خواهد کرد. فراهمسازی زمینههای ارتقاء عمومی سطح اخلاق با نماد فضائل اخلاقی، با ایجاد شبکۀ عیون، گزارشگران و آمران محلی با محوریت بسیج و پلیسیار و استفاده از فناوریهای نو از مهمترین راههای تحقق راهبردها است. همچنین مؤلفۀ ایمنی که به بعد زیرساختی مربوط میشود، به حوزههای مختلفی از قبیل معماری و ساختمانسازی، تأمین زیرساختهای امدادی، زیرساختهای اعلان و اطفاء حوادث و سوانح و بهطور کلی حوزۀ پدافند غیرعامل ربط پیدا میکند که مدیریت آن با امدادیار محله بهعنوان نمایندۀ نهادهای ایمنی و امدادی است. او با پشتیبانی نهادهای هلال احمر، سازمان پدافند غیرعامل، آتشنشانی و ... در چهار محور ایمنی، امداد، آموزش و پدافند غیرعامل وظائفی تعریفشده بر عهده دارد که منجر به تأمین ایمنی مطلوب محله میشود.
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۵۲)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۷. نشاط، شادی، مفرح بودن، سلامت جسمی و روانی و عاری از بیماریهای ناشی از روش غلط زندگی و تغذیه
از جمله فرهنگهای مهم حاکم بر محله فرهنگ سلامت مبتنی بر تغذیۀ سالم و عادات صحیح و سالم زندگی است که نماد آن شادی، نشاط و سرزندگی مشهود محل میباشد. بخش عمدۀ این فرهنگ به دست توانمند سلامتیار بهعنوان نمایندۀ وزارت بهداشت در محل محقق میشود؛ با کمک دیگر یاران محله منجمله آموزشیار، ورزشیار، فرهنگیار، مشاوران و غیرهم. قبلاً گفتیم که سلامتیار نماد تعامل و همافزایی طب جدید و قدیم است. او باید با بهرهگیری توأمان از اصیلترین و جدیدترین روشهای پیشگیری و درمان مبتنی بر اصول طب اسلامی-ایرانی، آداب صحیح تغذیه و عادات سالم زندگی را مستمراً به اهالی آموزش دهد. وی همچنین باید به کمک دیگر یاران محله یک نظام جامع سلامت شامل اقدامات عملیاتی کافی و مؤثر را برای محله تهیه کند و خود نیز اجراء آن را به عهده بگیرد. پیشگیری و مقابله با زمینههای تولید امراض در محله، آموزش نسبت به انواع و اقسام مراقبتهای بهداشتی و درمانی برای تمام اقشار و درمان بیماریها با استفاده از کادر مجرب پزشکان از جمله وظائف سلامتیار است. سلامتیار میتواند بهعنوان پزشک خانواده به شکل محلهمحور فعالیت کند و برای تمام خانوادهها و افراد محل پروندۀ سلامت تشکیل دهد و نظارتها و مراقبتهای لازم را اعمال نماید.
@madineyefazele
📢اطلاعیه
🔸با توجه به لزوم تجمیع و تمرکز امور اطلاعرسانی بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، از امروز نام کانال مرکز اتحاد امامت و امارت در پیامرسان ایتا را به کانال «مدیریت در اسلام» تغییر دادیم.
🔸ان شاء الله ضمن تداوم فعالیتهای سابق و نشر مطالب مرتبط با معرفی الگوی جامع اتحاد امامت و امارت، دیگر مطالب علمی و آموزشی مرتبط با مدیریت اسلامی و همچنین اخبار بنیاد فقهی مدیریت اسلامی از این کانال منتشر خواهد شد:
https://eitaa.com/joinchat/1204617270C99fab62797
@madineyefazele
#نشست_علمی
🔰موسسه آموزش عالی حوزوی ائمه اطهار «علیهم السلام» مشهد مقدس، به مناسبت برپایی نمایشگاه تخصصی آثار فقهی حوزه علمیه خراسان برگزار می کند:
🌀 نشست علمي: الگوي فقهي مديريت مرحوم آيت الله العظمي فاضل لنكراني(ره)
🎙با حضور: استاد سيد صمصام الدين قوامي
مدرس خارج فقه الاداره حوزه علميه قم و مدير بنياد فقهي مديريت اسلامي
📅 زمان: دوشنبه، 4 دی ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰
🕌 مکان: مشهد مقدس، خیابان آیت الله بهجت «رحمه الله»، بین کوچه ۹ و ۹/۱، مرکز فقهی ائمه اطهار «علیهم السلام»، سالن اجتماعات
#نمایشگاه_آثار_فقهی
#نشست_علمی
#مرکز_فقهی_ائمه_اطهار(ع)
#مشهد
🕌 واحد پژوهش موسسه آموزش عالي ائمه اطهار(ع) مشهد مقدس
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4076864067Cac477637e5
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۵۳)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۸. کوشا، فعال، پرجنبوجوش و پراشتغال
محله با توجه به نزدیکی و الفت موجود میان اهالی آمادهترین عرصه برای شکلدهی به انواع تعاملات اقتصادی و تأسیس نهادهای کارآفرین و تولیدگر با نماد تعاون است که با فرهنگ سستی، تنبلی، راحتطلبی و بیکاری مقابله میکنند. این نهادها در ضمن فعالیتهای اقتصادی و مالی، پیوستهای فرهنگی لازم جهت ترویج و گسترش فرهنگ تولیدکنندگی و روحیۀ کار، تلاش و تحرک را نیز دنبال میکنند. همچنین دیگر نهادهای فرهنگی، آموزشی و ورزشی نیز با تعاملات مشترک خود، انواع و اقسام فعالیتهای پرجنبجوش و نشاطآفرین مانند نمایشها و ورزشهای همگانی، مسابقات، بازیهای محلی و ... را متناسب با سنین مختلف ترویج میکنند.
@madineyefazele
▪️شاخصههای محلۀ مطلوب (۵۴)/محور چهارم: #معنویت_در_محله
۴۹. وجود روحیۀ کارآفرینی، اشتغالزایی و اشتغالجویی، خلاقیت و عاری از بیکاری و معطلی
قبلاً بیان کردیم که محله بستر مستعدی برای شکلگیری تعاونیهای کارآفرین است که رسالت اشتغالآفرینی برای اهالی محله در محدودۀ محله را دنبال میکنند. تعاونیار محل موظف است انواع استعدادات، زمینهها، فضاها و سرمایههای معطل محله را شناسایی کند و زمینۀ مولدسازی آنها را فراهم نماید. گفتیم که تمام محله، حتی زنان خانهدار آن نیز باید روحیۀ تولیدکنندگی و کار مولد داشته باشند که نیاز به فعالیتهای قوی تبلیغی و ترویجی و تبیینی دارد. ترویج فرهنگ تولید و مصرف کالاها و صنایع دستساز به جای مصرف تولیدات انبوه صنعتی، جایگزینی تولیدات خارج از محله با کالاهای تولیدشده در محله، تشویق به سرمایهگذاری اهالی در داخل محله، تشکیل بازار کالا و خدمات مؤمنین با محوریت مسجد، برگزاری دورههای آموزشی فنی و مهارتی با محوریت آموزشیار، تلاش برای وارد کردن نوجوانان از سنین پایین به فضای کسب و کار و تولید، جذب سرمایه از خارج محله و تشکیل مجمع خیرین کارآفرین از اقدامات ضروری و متناسب جهت تقویت اشتغال و کسب و کار محله هستند. وجود فضای بازار یا بازارچۀ دائمی در محله که واحدهای تجاری آن وقف مسجد باشد و تنها در اختیار اهالی همان محله قرار بگیرد از زمینههای مهم فراهمسازی محیط کسب و کار است.
@madineyefazele
هدایت شده از مدیریت در اسلام
▪️#بازنشر بخشی از بیانات مرحوم آیت الله مصباح یزدی در خصوص الگوی جامع اتحاد امامت و امارت
@madineyefazele