🔸قابل توجه مسئولین محترم حضور و غیاب
لطفا لیست حضور و غیاب مهر و آبان ماه را هر چه سریعتر به حاج آقای حسنی تحویل دهید.
💠 منابع حکم شرعی از دیدگاه ابن ادریس حلی در سرائر
به نظر ابن ادریس، احکام فقهی را میتوان از چهار طریق کتاب، سنت متواتر، اجماع و عقل به دست آورد. البته طریق عقلی وقتی دلیل محسوب میشود که فقیه از سه طریق دیگر دلیلی نداشته باشد.
کتاب
استدلال به آیات الأحکام در سرائر جایگاه ویژهای دارد؛ چنانکه ابن ادریس در موارد فراوان در استنباط حکم شرعی به سراغ قرآن رفته و با استفاده از قواعد و ادبیات عرب....
✅ ادامه مطلب در این موضوع را در #لوح_پژوهشی_ذکری دنبال کنید. 👇🏼
fa.mfeb.ir/?p=19339/#ZKetabshenasi
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
💠يا مَنْ اِسْمُهُ دَوآءٌ وَ ذِكْرُهُ شِفآءٌ
جهت سلامتی عالمان و خدمتگزاران به مکتب نورانی اهلبیت "علیهم السلام" و صحت و عافیت آیت الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله، هدیه به محضر حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، هفت مرتبه سوره مبارکه حمد را قرائت میکنیم.
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ و العَنْ أعْدَاءَهُم أجْمَعِینَ.
غفاری -اخلاق.mp3
9.04M
💠 #درس_اخلاق
🎙استاد حاج آقای سید طاهر #غفاری
📌موضوع: محبت و دلسوزی نسبت به شیعیان و دوستداران امیرالمومنین علیه السلام
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:
.. با دوست علی علیه السلام دوستى كن، هرچند که او قاتل پدر و فرزندت باشد، و با دشمن او دشمنى كن، هرچند که او پدر یا فرزند خودت باشد.
📚الأمالي( للصدوق)؛ ص۱۱
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ و عَجِّلْ فَرَجَهُمْ و العَنْ أعْدَاءَهُم أجْمَعِینَ.
#دو_خط_روضه
شب جمعه است هوایت نکنم میمیرم ...
ای کشتی نجات! تویی مایه ی حیات
ما بی جهت تو را به رُخ یَم نمی کشیم
شرط گرفتنِ پرِ شالاَت..،طهارت است
ما بی وضو که دست به پرچم نمی کشیم
ما را کسی نخواست..،فدای سرت نخواست
تا با توییم..،منّت همدم نمی کشیم
از بعد آن که شمر به زلف تو چنگ زد
شانه به هیچ گیسویی،محکم نمی کشیم
بردیا محمدی
🚩 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن.
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام حاضر
... بعد از اقامۀ نماز، حضرت نگاهى به او كرد و فرمود: «این روزها حال خوشی نداشتی، با خود گفتى كارى بهتر از اين نيست كه غسلى كنى و در مسجد حاضر شوى و با ما نماز جمعه بخوانى، بعد هم كمى احساس سبكى كردى، و وقتى من به منبر رفتم، بيماريت عود كرد»
از غیبگویی امام مبهوت شده بود، فقط توانست یک جمله بگوید: «مولای من! به خدا سوگند، از داستان من يك حرف هم كم و زياد نكردى!» ...
@zanjani_net
🔅معرفت امام، وظیفه شیعیان در عصر غیبت
عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ» فَقَالَ: يَا فُضَيْلُ اعْرِفْ إِمَامَكَ فَإِنَّكَ إِذَا عَرَفْتَ إِمَامَكَ لَمْ يَضُرَّكَ تَقَدَّمَ هَذَا الْأَمْرُ أَوْ تَأَخَّرَ وَ مَنْ عَرَفَ إِمَامَهُ ثُمَّ مَاتَ قَبْلَ أَنْ يَقُومَ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ كَانَ بِمَنْزِلَةِ مَنْ كَانَ قَاعِداً فِي عَسْكَرِهِ لَا بَلْ بِمَنْزِلَةِ مَنْ قَعَدَ تَحْتَ لِوَائِهِ قَالَ وَ قَالَ بَعْضُ أَصْحَابِهِ بِمَنْزِلَةِ مَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله.
📚الكافي؛ ج۱؛ ص۳۷۱
فضيل بن يسار گويد: از امام صادق عليه السلام درباره قول خداى تعالى «روزى كه هر دسته از مردم را به امامشان ميخوانيم» پرسيدم. فرمود:
اى فضيل! تو امامت را بشناس، زيرا هر گاه امامت را شناختى تقدم يا تأخر اين امر زيانت ندهد، كسى كه امامش را بشناسد و پيش از قيام صاحب الامر بميرد، مانند كسى است كه در لشكر آن حضرت بوده است، نه، بلكه مانند كسى كه زير پرچم آن حضرت نشسته باشد. در اينجا يكى از اصحابش گفت: مانند كسى است كه در ركاب رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله شهيد شده باشد.
💠 تواضع فوقالعاده
عجیب است یکی از افرادی که از نظر سواد فقهی در سطح خیلی پایین و آدم ساده و خوبی هم بود ولی متوجّه حدّ خودش نبود یعنی متوجّه نبود که مرتبه علمیاش پایین است، پیش آقای آسید احمد خوانساری رفته و گفته بود شما فرض كنيد من مجتهدم و فرض کنید حکم حاکم نافذ است، من حکم میکنم که از فلان آقا دیدن کنید.
آقای خوانساری هم که محذور داشت و از طرفی، حکم حاکم را هم نافذ نمیدانست و همچنین نمیخواست اظهار کند که تو علمیّت نداری، به آن طلبه میگوید: من خواهش میکنم حکمت را بردار! او هم مجبور میشود که حکمش را لغو کند.
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۲؛ ص ۶۷۱
@Adropfromthesea
مداحی 5آذز.mp3
2.92M
🚩 السلام علیک یا أباعبدالله الحسین
شکر خدا را که در پناه حسینیم
عالم از این خوبتر پناه ندارد
📿 #روضه حضرت مسلم علیه السلام
⏱ شنبه 5 آذر 1401
🎙 حاج علی اصغر #انصاریان
@madras_emb
💠 طرق تحمّل حدیث
🔸تحمّل حدیث به روش های مختلفی صورت می گیرد که همه آن ها در یک مرتبه نیست.
روش 1️⃣: سماع
در این روش شیخ و استاد مطلبی را نقل و شاگرد گوش می دهد.
روش 2️⃣: قرائت
در این روش شاگرد حدیث را برای استاد می خواند و استاد درباره آن و اینکه کدام قسمت آن صحیح، مصحّف و... است توضیح می دهد.
روش 3️⃣: مناوله
در این روش شاگرد از استاد طلب حدیث نموده و استاد کتاب و حدیث را در اختیار او قرار می دهد. مرتبه این روش پایین تر از روش سماع و روش قرائت است.
روش 4️⃣: اجازه
در این روش سماع و قرائت وجود ندارد، بلکه شخص به دیگری می گوید: من اجازه نقل کتاب یا روایت را به تو می دهم.
روش 5️⃣: وجاده
در این روش، شخص سندی که منتهی به کتاب شود ندارد ولی می بیند که منسوب به فلان مؤلّف بوده و نام او ثبت شده است و از این رو، از آن نقل حدیث می کند. نام این روش وجاده است -وجدته منسوباً إلیه- و پایین ترین مرتبه از مراتب تحمّل حدیث می باشد و بالاترین مرتبه نیز برای روش سماع و قرائت است.
کسانی که الان در جهان -چه در ایران و چه در جاهای دیگر- فهرست برای کتابها می نویسند، از این روش استفاده می کنند. این افراد معمولا سلسه سندی که منتهی به کتاب شود ندارند، ولی می بینند که مثلاً پشت آن «أمالی شیخ طوسی» نوشته شده و به مجرّد آن در کتاب فهرست، آن را به نام ایشان ثبت می کنند؛ نهایتش این است که اگر فهرست کننده اهل دقّت و فن باشد، بررسی می کند که دلیل بر بطلان انتساب کتاب به نویسنده وجود نداشته باشد (گاهی از خود کتاب دلیل بر بطلان نسبت پیدا می شود) که در این صورت آن را نقل می کند، امّا متعارف اشخاص، این امور را متوجّه نیستند.
🔺درس خارج اصول آیت الله العظمی شبیری زنجانی
📆تاریخ: 15 اسفند 95
@zobdatolfavaed