📷 جشن میلاد با سعادت حضرت زینب کبری "سلام الله علیها" در مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام🔺
📆چهارشنبه 1401-09-09
درس اخلاق.mp3
5.68M
💠 #درس_اخلاق
🎙استاد حاج آقای سید طاهر #غفاری
📌موضوع: محبت اهل بیت علیهم السلام
عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ:
شِيعَتُنَا الرُّحَمَاءُ بَيْنَهُمُ الَّذِينَ إِذَا خَلَوْا ذَكَرُوا اللَّهَ إِنَّ ذِكْرَنَا مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ إِنَّا إِذَا ذُكِرْنَا ذُكِرَ اللَّهُ وَ إِذَا ذُكِرَ عَدُوُّنَا ذُكِرَ الشَّيْطَانُ.
درس اخلاق - Copy.mp3
3.65M
🔰یادداشت محقق
✅ وجه تردید در روایات عمار ساباطی از جهت صحیحه یا موثقه بودن(۲)
🔹صاحب جواهر در مسئلۀ «إباق العبد طلاق إمرأته» روایتی را ذکر می کند که اصحاب به آن عمل کردهاند ولی ایشان می فرماید با این وجود در عمل به این روایت تردید هست، ولی این تردید از جهت ضعف سند نیست؛ «إذ هو من الصحيح أو الموثق».
🔸سؤالی که در اینجا به آن پرداخته می شود، وجه تردید صاحب جواهر در تعبیرشان از روایت عمار به صحیحه یا موثقه است، با اینکه بیشک عمار ساباطی، فطحی مذهب است. هفت وجه برای آن می توان ذکر کرد که در همۀ موارد مشابه، همه یا برخی از این وجوه جاری و ساری است.
6️⃣وجه ششم: شاید صاحب جواهر صحیحه بودن روایت عمار را بنابر اعتبار شهادت کشی ذکر کرده باشد و موثقه بودن آن را با قطع نظر از شهادت کشی در نظر گرفته است...
7️⃣احتمالات ششگانهای که ذکر شد همه در راستای تصحیح عبارت بود. ولی احتمال أقوی در مسئله و راه حل واقعی این است که صاحب جواهر اشتباه کرده و بین پدر، یعنی عمار و پسر، یعنی اسحاق خلط کرده است. خلط بین پدر و پسر و برعکس، از خلطهایی است که زیاد اتفاق می افتد و نمونههای فراونی دارد که در ذیل به چند مورد آن اشاره می شود.
✅ متن کامل این نوشته و وجه اشتباه صاحب جواهر را اینجا بخوانید:
https://b2n.ir/g62567
—------—
🔍 مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام:
👉@mfeqhi
💠 اشکالی بر کتاب
🔹 در صحیحه حفص بن البختری آمده است: «لا ينبغي للمرأه أن تنكشف بين يدي اليهودية و النصرانية، فإنهن يصفن ذلك لأزواجهن»¹
🔸 مرحوم آقای مطهری روایت را به شکل دیگری نقل کرده است: «لأنهن قد يصفن لأزواجهن و إخوتهن»²
🔹 اولاً، كلمه «قد» و كلمه «اخوتهنّ» اضافه شده است؛ در حالی که در هیچ متن حدیثی و غیر حدیثی روایت به این شکل نقل نشده است؛ ولی ایشان چون از حافظه نوشته اشتباه نقل کرده است.
🔸 ثانیاً، در ترجمه روایت هم اشکالی به نظر میرسد: در ترجمه آن فرمودهاند: «زنان غیر مسلمان زیبایی زنان مسلمان را برای شوهرانشان وصف میکنند»؛ در حالی که مورد حدیث زنان زیبا نیست تا مسأله نقل زیباییهای آنها باشد، بلکه ممکن است زنی که از کشف نهی شده خوشقیافه هم نباشد، ولی در عین حال نباید کشف کند تا آنها از خصوصیات زنان مسلمان اطّلاع نداشته باشند. کلمه «زیبایی» در روایت نیست، و «وصف» هم اعمّ از نقل زیبایی است.
🔹 مرحوم آقای مطهری کسی نبود که چنین مسائل پیشپا افتادهای برای او مخفی باشد. بلکه منشأ آن اتکا به حافظه است وگرنه از نظر فکری خیلی قوی بود. مطالب مخفی که از اشخاص متعارف کمتر کسی به آن منتقل میشد، ایشان به آن میرسید، با بیان خیلی خوب و ظریف بیان میکرد، رضوان الله علیه.
1️⃣ الكافی؛ ج ۵؛ ص ۵۱۹؛ ح ۵
2️⃣ مجموعه آثار استاد شهید مطهری؛ ج ۱۹؛ ص ۴۸۸
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۲؛ ص ۶۵۶
🔆دعایی جهت طولانی شدن عمر
جميل بن درّاج مى گويد: مردى به خدمت امام صادق عليه السّلام رسيد و عرض كرد: اى آقاى من، سنّم زياد شده و بستگانم مرده اند و مى ترسم كه مرگ مرا دريابد، و كسى را ندارم كه با او انس بگيرم و همنشين شوم.
حضرت فرمود: «برادران مؤمن صالح برای اُنس گرفتن از نزدیکان بهترند و اگر طولانی شدن عمر خود و خویشان و دوستان را خواهی، بر تو باد كه اين دعا را بخوانى، و در تعقيب هر نماز واجب بگو:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اللَّهُمَّ إِنَّ الصَّادِقَ قَالَ إِنَّكَ قُلْتَ مَا تَرَدَّدْتُ فِي شَيْءٍ أَنَا فَاعِلُهُ كَتَرَدُّدِي فِي قَبْضِ رُوحِ عَبْدِيَ الْمُؤْمِنِ يَكْرَهُ الْمَوْتَ وَ أَكْرَهُ مَسَاءَتَهُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِيِّكَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِيَةَ وَ النَّصْرَ وَ لَا تَسُؤْنِي فِي نَفْسِي وَ لَا فِي أَحَدٍ مِنْ أَحِبَّتِي.»
- خداوندا، بر محمّد و آل محمّد درود فرست. خدايا، براستى كه حضرت صادق فرمود كه تو فرموده اى من در هيچ كارى بسان تردّد و دودلى اى كه در گرفتن روح بنده مؤمن دارم، دو دلى ندارم، او از مرگ بدش مى آيد، و من از بدى رساندن به او بدم مى آيد. خداوندا، بر محمّد و آل محمّد درود فرست، و در فرج و تندرستى و پيروزى ولىّ ات تعجيل فرما، و به من و هيچ كدام از دوستانم بدى مرسان.
سپس فرمود: اگر خواستى دوستانت را يكايك نام مى برى. يا به صورت جداگانه، و يا مجموعا.
آن مرد مى گويد: به خدا سوگند، آن قدر زنده ماندم تا اينكه از زندگانى خسته و رنجور شدم.
ابو محمّد هارون بن موسى- رحمه الله- نيز مى گويد: محمّد بن حسن بن شمون بصرى پيوسته اين دعا را مى خواند، و صد و بيست و هشت سال همراه با آسايش زندگانى كرد، تا اينكه از زندگانى خسته شد و اين دعا را ترك كرد و از دنيا رفت. خداوند رحمتش كند.
📚فلاح السائل و نجاح المسائل (السید بن طاووس)؛ ص۱۶۷
@madras_emb
#دو_خط_روضه
شب جمعه است هوایت نکنم میمیرم ...
کسی که غیر مصیبت ندید من بودم
گلی ز گلشن شادی نچید من بودم
به چار سالگی آن دختری که گریه کنان
پی جنازه مادر دوید من بودم
کسی که گشت امید و خرید آزادی
ز بعد نهضت شاه شهید من بودم
بخون تپیدن هجده عزیز در یک روز
کسی ندید ولی آنکه دید من بودم
🚩 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْن.
@dars_madras_emb
مداحی 12آذر.mp3
5.13M
🚩 السلام علیک أیتها الصدیقة الشهیدة
🕯ما زَالَتْ بَعْدَ أَبِیهَا مُعَصَّبَةَ الرَّأْسِ نَاحِلَةَ الْجِسْمِ مُنْهَدَّةَ الرُّکْنِ بَاکِیَةَ الْعَیْنِ مُحْتَرِقَةَ الْقَلْبِ یُغْشَی عَلَیْهَا سَاعَةً بَعْدَ سَاعَةٍ
📿 #روضه حضرت زهرا "سلام الله علیها"
📆شنبه 12 آذر 1401
🎙حاج محمدعلی #قاسمی
@madras_emb
💠 حاء حیلوله
گاهی روایتی به چند طریق به دست مؤلّف کتاب می رسد که بعضی از قسمت های آن طرق، متحّد است. معمولاً در چنین مواردی، مؤلّفین با حذف قسمت های تکراری سند و عطف بخش های تکراری، سند را به اختصار ذکر می کنند. اصطلاحاً می گویند در این گونه اسناد «تحویل» یا «حیلوله» صورت گرفته است.
سابقاً برای وضوح، هر جا در اجازه یا سند، حیلوله واقع می شد، رمز «ح» می گذاشتند.
در یکی از چاپ های کتاب اربعین شیخ بهایی، برای اینکه زیباتر چاپ کنند، مواردی را که حاء حیلوله در میان اسناد بوده، به گمان اینکه رمز «حدّثنا» است، تغییر داده و عبارت «حدّثنا» را به جای آن گذاشته و مرتکب اشتباه فاحشی شده اند.
📚جرعه ای از دریا، ج۴، ص۳۸۳.