7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام حاضر
... بعد از اقامۀ نماز، حضرت نگاهى به او كرد و فرمود: «این روزها حال خوشی نداشتی، با خود گفتى كارى بهتر از اين نيست كه غسلى كنى و در مسجد حاضر شوى و با ما نماز جمعه بخوانى، بعد هم كمى احساس سبكى كردى، و وقتى من به منبر رفتم، بيماريت عود كرد»
از غیبگویی امام مبهوت شده بود، فقط توانست یک جمله بگوید: «مولای من! به خدا سوگند، از داستان من يك حرف هم كم و زياد نكردى!» ...
@zanjani_net
🔅معرفت امام، وظیفه شیعیان در عصر غیبت
عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى: «يَوْمَ نَدْعُوا كُلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِمْ» فَقَالَ: يَا فُضَيْلُ اعْرِفْ إِمَامَكَ فَإِنَّكَ إِذَا عَرَفْتَ إِمَامَكَ لَمْ يَضُرَّكَ تَقَدَّمَ هَذَا الْأَمْرُ أَوْ تَأَخَّرَ وَ مَنْ عَرَفَ إِمَامَهُ ثُمَّ مَاتَ قَبْلَ أَنْ يَقُومَ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ كَانَ بِمَنْزِلَةِ مَنْ كَانَ قَاعِداً فِي عَسْكَرِهِ لَا بَلْ بِمَنْزِلَةِ مَنْ قَعَدَ تَحْتَ لِوَائِهِ قَالَ وَ قَالَ بَعْضُ أَصْحَابِهِ بِمَنْزِلَةِ مَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله.
📚الكافي؛ ج۱؛ ص۳۷۱
فضيل بن يسار گويد: از امام صادق عليه السلام درباره قول خداى تعالى «روزى كه هر دسته از مردم را به امامشان ميخوانيم» پرسيدم. فرمود:
اى فضيل! تو امامت را بشناس، زيرا هر گاه امامت را شناختى تقدم يا تأخر اين امر زيانت ندهد، كسى كه امامش را بشناسد و پيش از قيام صاحب الامر بميرد، مانند كسى است كه در لشكر آن حضرت بوده است، نه، بلكه مانند كسى كه زير پرچم آن حضرت نشسته باشد. در اينجا يكى از اصحابش گفت: مانند كسى است كه در ركاب رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله شهيد شده باشد.
💠 تواضع فوقالعاده
عجیب است یکی از افرادی که از نظر سواد فقهی در سطح خیلی پایین و آدم ساده و خوبی هم بود ولی متوجّه حدّ خودش نبود یعنی متوجّه نبود که مرتبه علمیاش پایین است، پیش آقای آسید احمد خوانساری رفته و گفته بود شما فرض كنيد من مجتهدم و فرض کنید حکم حاکم نافذ است، من حکم میکنم که از فلان آقا دیدن کنید.
آقای خوانساری هم که محذور داشت و از طرفی، حکم حاکم را هم نافذ نمیدانست و همچنین نمیخواست اظهار کند که تو علمیّت نداری، به آن طلبه میگوید: من خواهش میکنم حکمت را بردار! او هم مجبور میشود که حکمش را لغو کند.
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۲؛ ص ۶۷۱
@Adropfromthesea
مداحی 5آذز.mp3
2.92M
🚩 السلام علیک یا أباعبدالله الحسین
شکر خدا را که در پناه حسینیم
عالم از این خوبتر پناه ندارد
📿 #روضه حضرت مسلم علیه السلام
⏱ شنبه 5 آذر 1401
🎙 حاج علی اصغر #انصاریان
@madras_emb
💠 طرق تحمّل حدیث
🔸تحمّل حدیث به روش های مختلفی صورت می گیرد که همه آن ها در یک مرتبه نیست.
روش 1️⃣: سماع
در این روش شیخ و استاد مطلبی را نقل و شاگرد گوش می دهد.
روش 2️⃣: قرائت
در این روش شاگرد حدیث را برای استاد می خواند و استاد درباره آن و اینکه کدام قسمت آن صحیح، مصحّف و... است توضیح می دهد.
روش 3️⃣: مناوله
در این روش شاگرد از استاد طلب حدیث نموده و استاد کتاب و حدیث را در اختیار او قرار می دهد. مرتبه این روش پایین تر از روش سماع و روش قرائت است.
روش 4️⃣: اجازه
در این روش سماع و قرائت وجود ندارد، بلکه شخص به دیگری می گوید: من اجازه نقل کتاب یا روایت را به تو می دهم.
روش 5️⃣: وجاده
در این روش، شخص سندی که منتهی به کتاب شود ندارد ولی می بیند که منسوب به فلان مؤلّف بوده و نام او ثبت شده است و از این رو، از آن نقل حدیث می کند. نام این روش وجاده است -وجدته منسوباً إلیه- و پایین ترین مرتبه از مراتب تحمّل حدیث می باشد و بالاترین مرتبه نیز برای روش سماع و قرائت است.
کسانی که الان در جهان -چه در ایران و چه در جاهای دیگر- فهرست برای کتابها می نویسند، از این روش استفاده می کنند. این افراد معمولا سلسه سندی که منتهی به کتاب شود ندارند، ولی می بینند که مثلاً پشت آن «أمالی شیخ طوسی» نوشته شده و به مجرّد آن در کتاب فهرست، آن را به نام ایشان ثبت می کنند؛ نهایتش این است که اگر فهرست کننده اهل دقّت و فن باشد، بررسی می کند که دلیل بر بطلان انتساب کتاب به نویسنده وجود نداشته باشد (گاهی از خود کتاب دلیل بر بطلان نسبت پیدا می شود) که در این صورت آن را نقل می کند، امّا متعارف اشخاص، این امور را متوجّه نیستند.
🔺درس خارج اصول آیت الله العظمی شبیری زنجانی
📆تاریخ: 15 اسفند 95
@zobdatolfavaed
🔅عدم شناخت امام، سبب آزار امام زمان "عجل الله تعالی فرجه"
قال مولانا الامام المهدی عجّلاللهفرجهالشریف:
... يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ قَدْ آذَانَا جُهَلَاءُ الشِّيعَةِ وَ حُمَقَاؤُهُمْ وَ مَنْ دِينُهُ جَنَاحُ الْبَعُوضَةِ أَرْجَحُ مِنْه ...
📚الإحتجاج على أهل اللجاج؛ ج۲؛ ص۴۷۴
نادانان و کم خردان شیعه و کسانی که پر و بال پشه از دین داری آنان برتر و محکم تر است، ما را آزار میدهند.
📎قسمتی از توقیع محمّد بن علیّ بن هلال کرخی
💠 روضه حضرت سيّدالشهداء علیه السلام
حاج آقا جواد گلپایگانی نقل کردند که مرحوم آقای خویی فرمودند:
ما در نجف اشرف در خانه بسیار کوچکی زندگی میکردیم. خانمم روضه میگرفت و مزاحم مطالعه من بود. من به ایشان گفتم: روضهخوانی در منزل مزاحم مطالعه من است، روضه ترک شد، ولی مبتلا به چشمدردی شدم که هر چه به دکتر مراجعه کردم، خوب نشد و دکترها از معالجه آن مأیوس شدند.
متوسّل شدیم، در عالم خواب به من گفتند: بنا بود شما کور شوید، ولی حالا که متوسّل شدید، با تربت استشفا کنید. با تربت استشفا کردم چشمم خوب شد.
📚 جرعهای از دریا؛ ج ۲؛ ص ۶۸۱
💠 بررسی وثاقت
رجال کامل الزیارات
✍️ یکی از توثیقات عامی که در علم رجال از آن سخن به میان آمده، رجال کتاب کامل الزیارات است. مستند آن، ادعای ابن قولویه (مؤلف کامل الزیارات) در مقدمهی کتاب است که پس از ذکر دلیل تصنیف آن، مینویسد:
«در این کتاب، حدیثی از غیر ائمه نیاوردهام، زیرا احادیثی که از معصومین (درود خدا بر ایشان باد) به ما رسیده، ما را از سخنان دیگران بینیاز میکند. ما به خوبی آگاهیم که نمیتوانیم به همهی اخبار روایت شده از معصومین در این موضوع (زیارت) و غیر آن دسترسی پیدا کنیم، از این رو در این کتاب فقط روایاتی را که از راویان شیعه ثقه (که خداوند آنان را مشمول رحمت خود کند) به ما رسیده، ذکر کردم و از راویان گمنام که احادیثی از امامان نقل کردهاند، اما به نقل روایت معروف و به ذکر حدیث و علم مشهور نیستند، حدیثی نیاوردهام…».
مؤلف وسائل الشیعه با استناد به این عبارت، به وثاقت راویانی که ابن قولویه بیواسطه یا باواسطه از آنان در کتابش نقل حدیث نموده، حکم کرده است.
شیخ حر عاملی معتقد است دلالت عبارت ابن قولویه بر توثیقِ تمامِ راویانِ کتابِ کامل الزیارات، از عبارت مقدمهی تفسیر علی بن ابراهیم قمی بلیغتر و رساتر است.
برخی از علما با شیخ حر در توثیق تمام مشایخ ابن قولویه همراه شده و برخی دیگر از این عبارت، تنها توثیق مشایخ بلاواسطه وی را برداشت کردهاند....
✅ ادامه مطلب در این موضوع را در لوح پژوهشی ذکری دنبال کنید. 👇🏼
fa.mfeb.ir/?p=17861/#ZRejal
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
عامه دو اصطلاح دارد. یک اصطلاح عامه به معنای عامش هست، یک اصطلاح عامه به معنای خاص.
عامه به معنای عام یعنی: هر کسی که خلافت خلفای نخستین را مشروع بداند.
عامه به معنای خاص یعنی : کسانی که اوّلاً سه خلیفه را مشروع بدانند نه دو تا را، ثانیا خلافتشان را مشروع بالذات بدانند نه مشروع بالعرض.
#طرائف
🔺درس خارج فقه استاد معظم حاج آقا سیدمحمدجواد شبیری
📆تاریخ: 6 آذر 1401
@madras_emb
💢 انجمن کلام اسلامی حوزه 💢
🔶 ادامه درس خارج کلام (قاعده معلل بودن افعال الهی به اغراض) استاد رضا برنجکار
🕟 شنبه ها و یک شنبه ها ساعت ۱۷
🔶(وحی شناسی تطبیقی ناظر به متون اسلام و مسیحیت)
استاد محمدباقر قیومی
🕟 سه شنبه ها ساعت ۱۶
🔶(غیبت در اندیشه کلامی امامیه؛ خوانش کتاب الغیبة نعمانی)
استاد وحید عابد
🕟 سه شنبه ها ساعت ۱۴
مکان: صفاییه، ک۲۱، ک۳، پ۵۰، مرکز تخصصی معارف اهل بیت علیهم السلام
🔶(نقد منهاج السنه)
استاد امداد توران
🕟دوشنبه ها ساعت ۱۴:۳۰
🔶(منبع شناسی علم کلام)
استاد محمدجعفر رضایی
🕟یکشنبه ها ساعت ۱۵
🔵 نحوه برگزاری:حضوری
🔵 محل برگزاری : سالن همایش ساختمان انجمن های علمی حوزه
آدرس:قم،بلوار امین،بلوار جمهوری اسلامی،کوچه2
♦️جهت ثبت نام ،نام خانوادگی و نام استاد را به سامانه (۳۰۰۰۷۲۲۷۰۰۷۷۰۵) پیامک نمایید.
🔴 مهلت ثبت نام تا تاریخ ۱۴ /مهر/۱۴۰۱
🔶 شروع کلاس ۱۶ مهرماه
💯 شرکت برای عموم آزاد است.
@hadith_maaref
آیا پدر علامه مجلسی از صوفیه بود؟
آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
در شرح احوالی که نوه وحید بهبهانی در مرآة الاحوال و ملا حیدرعلی نوه ملا عزیز الله برادر بزرگ مرحوم مجلسی دوم در شرح احوالی که برای خاندان مجلسی نوشتهاند، چند نام درویش گونه در پدران مجلسی ذکر کردهاند. مجلسی اول در طریق سلوک بود ولی هرگز صوفیه را تأیید نمیکرد. مجلسی دوم نوشته است: «به سبب نفوذ صوفیه در ایران، اوایل امر پدرم با صوفیه مماشات میکرد، ولی بعداً که زمینۀ اظهار حقّ پیدا شد، کاملاً از آنها تبرّی جست و من به این موضوع اعرف از دیگران هستم».
منبع: جرعهای از دریا، ج۴، ص ۳۹۳
—------—
🔍 مرکز فقهی امام محمد باقر علیهالسلام:
👉@mfeqhi