هدایت شده از روشنگری
▪️اگر استقامت و آیندهنگری این دو مرد نبود، مشخص نبود توهمات جریانی که دنیای فردا را دنیای مذاکره و علت پیشرفت ژاپن و آلمان را خلع سلاح نظامی میدانست چه بلایی سر ایران میآورد.
مدت زیادی طول نخواهد کشید، اما #تاریخ_ایران از این دو تن به نیکی یاد خواهد کرد!
💬 amirsalehi 🇮🇷🇵🇸
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از روشنگری
▪️خبرهای خوب؛ در پایان ۱۱ ماهه ۱۴۰۰:
🔹ارزش تجارت خارجی: ۹۰ میلیارد دلار؛ رشد ۳۸ درصدی
🔹تامین ارز: بیش از ۵۰ میلیارد دلار؛ رشد ۵۶ درصدی
🔹عرضه ارز در نیما: ۲۶/۳ میلیارد دلار؛ رشد۶۶ درصدی
🔹معاملات در بازار متشکل ارزی: ۱/۶۲ میلیارد دلار؛ رشد ۲۰۷ درصدی.
#شکست_تحریمها
#ایران_قوی
✍ Mostafa ghamari vafa
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از روشنگری
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اپوزیسیونی که در تلاش خلع سلاح کردن ایران هستند اکنون مردم اوکراین را توبیخ می کنند که چرا از حکومتشان نخواستند تا بازدارندگی دفاعی از تمامیت ارضی کشورشان ایجاد کنند!
🔺 وطن فروشانی که در رسانه های سعودی_لندنی سعی می کنند تا به مخاطبین خود اینگونه القاء کنند که ایران نباید به توان نظامی، موشکی و هسته ای برسد و منشأ تمام مشکلات را دستیابی ایران به این توان جلوه می دهند اکنون از مردم دنیا می خواهند که مسائل بازدارندگی دفاعی را بر هر عامل دیگری ترجیح دهند!
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از روشنگری
8.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مناجات «شعبانیه» را خواندید؟ بخوانید آقا!
🔹سخنان شنيدنی امام خمينی در مورد مناجات مشهور ماه شعبان
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از روشنگری
👆 اعمال مشترکه ماه شعبان
🌸 حلول ماه شعبان و اعیاد شعبانیه مبارک باد
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از حدیث هفته
🌺🍃🌺🍃🌺
🍃🌺🍃🌺
🌺🍃🌺
🍃🌺
🌺
حدیث هفته ۷۶۸
پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله
ما أَنْفَقَ الرَّجُلُ عَلَى أَهْلِهِ فَهو صَدقَة و إنَّ الرَّجُلَ لَيُؤجَرُ في رَفعِ اللُّقمَةِ إلى فِي امرَأتِهِ.
آنچه انسان برای خانوادهاش خرج میکند، همانند صدقه برایش حساب میشود و به ازای هر لقمهای که به طرف دهان همسرش بالا ببرد، ثواب و پاداش دارد.
المحجة البيضاء ج۳ ص۷۰
[آموزههای دین اسلام در جهت تحکیم و تقویت کانون خانواده، بسیار وسیع و همه جانبه است تا در این راستا، زمینه رشد زن و مرد و همچنین تربیت فرزندان به بهترین شکل فراهم شود. از جزئیترین مسائل مثل دادن یک لیوان آب به دست همسر یا نگاه مهربانانه به والدین تا اساسیترین حقوق افراد خانواده در آیین اسلام مورد غفلت واقع نشده و به همه آنها به زیباترین و عادلانهترین صورت ممکن پرداخته شده است. توجه به کانون خانواده و رعایت حقوق مربوط به آن و عمل به آداب گفته شده در این خصوص، برای رشد همه افراد جامعه مفید و مؤثر بوده و بهترین راه تشویق انسانها به ازدواج و تشکیل خانواده، عمل به این آموزهها و تبیین آنها در فضای عمومی جامعه است.]
میتوانید از طریق لینکهای زیر 👇👇 کانال حدیث هفته را دنبال کنید؛
پیامرسان ایتا
eitaa.com/hadisehafte
پیامرسان سروش
sapp.ir/hadisehafte
🌺🍃🌺🍃🌺
هدایت شده از افسران جوان جنگ نرم
امام صادق عليه السلام:
لا تَدَع طَلَبَ الرِّزقِ مِن حِلِّهِ فإنّهُ عَونٌ لَكَ عَلى دِينِكَ، و اعقِل راحِلَتَكَ و تَوَكَّل
از طلب روزىِ حلال دست مكش؛ زيرا طلب روزى حلال تو را در دينت يارى مى رساند. و با توكّل زانوى اُشتر ببند
📚الأمالي للمفيد جلد1 صفحه172
@Afsaran_ir
♦️کار پوتین در حمله به اوکراین فواید مثبتی هم داشت
▪️ثابت شد: همه چی در دنیای امروز سیاسیه، چه ورزش، چه هنر، چه حتی علم؛ مثلا دانشگاه ایتالیایی میخواد واحد درسی معرفی نویسندگان روسی مثل تولستوی و داسایوفسکی رو حذف کنه! یا موزه هنر پاریس میخواد نمادهای روسی رو جمع کنه!
▪️ثابت شد: حقوق بشر برای چشم آبیهاست نه ملتهای دیگه؛ البته چشم آبی یهودی اوکراینی نه چشم آبی مسلمان بوسنیایی!
▪️ثابت شد: دنیای دیروز امروز و فردا دنیای موشک است؛ اگه موشک نداشته باشی، صلح و آرامشی هم با گفتگو به دست نمیاری در واقع به قول خود آمریکاییها «بهترین تضمین صلح، آمادگی برای جنگه»
▪️ثابت شد: در جهان امروز قدرت رسانه خیلی مهمه؛ رسانه همزمان میتونه کودک فلسطینی و یمنی رو تروریست ولی کودک اوکراینی رو مظلوم و ستمدیده جا بزنه!
▪️ثابت شد: سازمانهای حقوق بشری دنیا همه در خدمت صهیونیست هستند.
▪️ثابت شد: ایران مقاومترین ملتها رو داره که طولانیترین جنگ و شدیدترین تحریمها رو به تنهایی تحمل کرد.
▪️ثابت شد: ایران مستقلترین سیاست رو داره، آن وقت که غربیها و کل دنیا به دروغ بلغور میکردند ورزش سیاسی نیست ایران از مبارزه با اشغالگر بچهکش سر باز میزد.
▪️ثابت شد: وجود یه رهبر فرزانه که از هیچ قدرتی جز خدا نمیترسد چقدر برای نجات یه ملت در جهان دروغگو و زورگوی امروز لازم و حیاتی است.
▪️چه قضایای مهم ثابت نشدهای رو اثبات کرد این پوتین!
🔴 @fasle_bidari
دمت شیخ رسید و از کسادی بازارش گله کرد و گفت: «این چه وضعی است، روزی بود که سه چهار دیگ چلو می فروختیم و مشتریها فراوان بودند؛ ولی اکنون روزی یک دیگ هم مصرف نمی شود.» شیخ تأملی کرد و گفت: «تقصیر خودت است که مشتریها را ردّ می کنی!» مرشد گفت: «من کسی را ردّ نکردم؛ حتی از بچه ها هم پذیرایی می کنم و نصف کباب به آنها می دهم.» شیخ گفت: «آن سیّد چه کسی بود که سه روز غذای نسیه خورده بود بار آخر او را هل دادی و از درِ مغازه بیرون کردی؟!»
مرشد سراسیمه در پی آن سید می رود و از او عذرخواهی می کند و بعد از آن، تابلویی به این صورت نصب می کند: «نسیه داده می شود؛ حتی به شما، وجه دستی به اندازه و سعمان پرداخت می شود» و آن گاه وضعش به حالت اوّل بر می گردد.[8]
2) مهندسی یکصد دستگاه ساختمان ساخته بود و به دلیل بدهکاری زیاد، فراری شده بود و ساختمانها هم فروش نمی رفت. از شیخ رجبعلی راهنمایی خواست. او گفت که باید خواهرت را راضی کنی او نیز خواهرش را با دادن سهم ارثش راضی کرد. همچنین با سفارش شیخ، یکی از خانه های ساخته شده را به خواهرش واگذار کرد و وی را از اجاره نشینی نجات داد. فردای همان روز، سه تا از خانه ها فروش رفت و گرفتاری او برطرف شد.[9]
6. امنیت در قیامت
کسی که در سختیها و گرفتاریهای مردم، آنها را یاری برساند و با برآوردن حاجات آنان به آنها آرامش هدیه کند، خداوند در سخت ترین مراحل زندگی پس از مرگ، یعنی قیامت به او امنیت و آرامش اعطا می کند.
در بیان موسی بن جعفر(ع) آمده است: «إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یَسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ- هُمُ الآْمِنُونَ یَوْمَ الْقِیَامَة؛[10] برای خداوند در روی زمین، بندگانی هستند که در راه رفع حوایج مردم تلاش می کنند. آنان در روز قیامت، ایمن اند.»
البته خدمت رسانی به مردم در همین دنیا به انسان آرامش و انبساط درونی می دهد و در روایات نیز به آن اشاره شده است.[11]
7. خوشحالی های متعدد
برآوردن حاجات مردم و خوشحال کردن خلق، هم زمینه خوشحالی خدا و رسولش را فراهم می کند و هم عامل خوشحالی انسان در دنیا و عالم قبر می شود.
امام باقر(ع) به نقل از رسول خدا(ص) فرمود: «مَنْ سَرَّ مُؤْمِناً فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ سَرَّنِی فَقَدْ سَرَّ اللَّه؛[12] کسی که مؤمنی را خوشحال کند، مرا خوشحال کرده است. و کسی که مرا خوشحال کند، خدا را خوشحال کرده است.»
حنان بن سدیر از پدرش نقل کرده است که در محضر امام صادق(ع) بودم سخن از حق مؤمن به میان آمد. حضرت به من رو رد کرد و فرمود: «ای اباالفضل! می خواهی از حال مؤمن در پیشگاه الهی خبر دهم.» عرض کردم: «بله، فدایت شوم.» فرمود: «هنگامی که خدا روح مؤمن را قبض می کند، دو ملک مراقب او به آسمان بالا می روند و عرض می کنند: «ای پروردگار! این، خوب بنده ای است ؛ چرا که نسبت به اطاعت شما سریع، و در معصیت شما کند بود. حال که روح او را قبض کرده ای، چه دستوری برای ما درباره او دارد؟» خدای جلیل و جبّار می فرماید: «به دنیا فرود آیید و نزد قبر او باشید. تکبیر و تسبیح و تهلیل و تمجید من را بگویید (یعنی الله اکبر و لا اله الا الله بگویید) و ثواب آن را برای این بنده ام بنویسید تا آن روزی که او را از قبر مبعوث سازم.»
برآوردن حاجات مردم و خوشحال کردن خلق، هم زمینه خوشحالی خدا و رسولش را فراهم می کند و هم عامل خوشحالی انسان در دنیا و عالم قبر می شود.
سپس آن حضرت فرمود: «می خواهم بیش تر بگویم؟» گفتم: «بله» فرمود: «وقتی خداوند مؤمن را از قبرش برانگیخت، با او شکلی و مثالی همراه می شود که در جلو او حرکت می کند. هر جا مؤمن ترسی از ترسهای قیامت را می بیند، آن مثال می گوید: «ناراحت و محزون نباش من به سرور و شادی و کرامت از طرف خداوند بشارت می دهم» تا آن گاه که در پیشگاه عظمت الهی قرار گیرد. خداوند به آسانی اعمالش را محاسبه می کند و دستور می دهد که وارد بهشت شود؛ در حالی که تمثال، جلو اوست.»
مؤمن به او می گوید: «خداوند تو را رحمت کند چه نیکو از قبر همراه من شدی و همیشه مرا به شادی و سرور و کرامت خداوند بشارت دادی. توکیستی؟ پس تمثال می گوید: «من آن خوشحالی هستم که بر [قلب] برادر مؤمنت [بر اثر برآوردن حاجتش] در دنیا وارد کردی. خدا مرا آفریده است تا تو را بشارت دهم.»[13]
راستی با این همه آثار و برکات برای خدمت رسانی به مردم و انجام حوایج خلق، آیا جا ندارد که انسان تلاش کند تا در ردیف خادمان به مردم قرار گیرد و گره از زندگی آنان باز کند؟ امامان عظیم الشأن، علاوه بر بیان آثار و نتایج خدمت به خلق و الگوی عملی بودن برای این کار از شیعیان خواسته اند در ردیف خدمتگزاران به خلق و مردم باشند.
مفضل بن عمر می گوید: امام صادق(ع) فرمود: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ خَلْقاً مِنْ خَلْقِهِ اِنْتَجَبَهُمْ لِقَضَاءِ حَوَائِجِ فُقَرَاءِ شِیعَتِنَا لِیُثِیبَهُمْ عَلَی ذَلِکَ الْجَنَّةَ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ
تَکُونَ مِنْهُمْ فَکُنْ...؛[14] خداوند، مخلوقاتی را آفریده که آنها را برای انجام حوایج فقرا شیعیان ما برگزیده است تا بر این عمل، بهشت را به عنوان ثواب و پاداش عطا کند. پس اگر توان داری جزو آنان باش، پس باش.»
......................
جزای امتناع از خدمت به خلق
1. فقدان ایمان کامل
حضرت صادق(ع) فرمود: «ای رفاعه! به خدا و محمد و علیهم السلام ایمان نیاورده است کسی که هر گاه برادر مؤمن او برای رفع حاجتی نزد وی بیاید، با چهره باز با او برخورد نکند. اگر بتواند خود حاجت او را برآورد، باید در این باره به سرعت اقدام کند واگر نمی تواند نزد دیگران برود تا حاجت او را برآورده سازد و اگر کسی غیر از این باشد که برایت وصفت کردم، هیچ گونه ولایت و رابطه ای بین ما و او نیست.»[15]
2. رفتن به جهنّم
در قرآن کریم نیز به این امر، اشاره شده است؛ آنجا که به جهنمی ها گفته می شود: «چرا وارد جهنم شدید؟» در جواب می گویند:قالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ * وَ لَمْ نَکُ نُطْعِمُ الْمِسْکینَF؛[16] «ما از نمازگزاران نبودیم و فقرا را طعام ندادیم.» و در سوره فجر و ماعون به این امر اشاره شده است. که دیگران را وادار نکرده اند که به فقرا اطعام کنند.»
Gوَ لا تَحَاضُّونَ(تشویق کردن) عَلی طَعامِ الْمِسْکین F؛[17] «و یکدیگر را بر اطعام مستمندان تشویق نمی کنید.» وGوَ لا یَحُضُّ عَلی طَعامِ الْمِسْکینِF؛[18] «و [دیگران] را به اطعام مسکین تشویق نمی کند.»
3. فقدان دین
پیامبر اکرم صلی فرمود: «مَنْ أَصْبَحَ لَا یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ فَلَیْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلًا یُنَادِی یَا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم؛[19] کسی که در هر صبح گاه به امور مسلمین همت نگمارد و در اندیشه کارهای آنان نباشد از آنها نیست و کسی که بشنود و مردی فریاد می زند و از مسلمانان کمک می طلبد و به او کمک نکند مسلمان نیست.»
4. خواری دنیا و آخرت
امام صادق(ع) فرمود: «مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یَخْذُلُ أَخَاهُ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَی نُصْرَتِهِ إِلَّا خَذَلَهُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَ الآْخِرَة؛[20] هر مؤمنی که برادر دینی خود را یاری ندهد و او را خوار سازد با اینکه قدرت یاری او را دارد، خداوند او را در دنیا و آخرت خوار کند.»
ابوحمزه ثمالی می گوید که روز جمعه ای نماز صبح را با امام سجاد(ع) به جا آوردم. پس از نماز، با هم به سمت خانه آن حضرت، روانه شدیم آن حضرت، کنیزک خود به نام سکینه را فراخواند و فرمود: «امروز، جمعه است. هیچ سائلی از در خانه من نمی گذرد؛ مگر اینکه او را اطعام می کنید.»
ابوحمزه عرض کرد: «هر سائلی به در خانه می آید که مستحق نیست.» امام(ع) فرمود: «بیم آن دارم که بعضی از آنان مستحق باشند و ما او را برانیم و به واسطه این عمل، آنچه بر یعقوب و آل یعقوب نازل شد؛ بر ما اهل بیت نازل شود. آنان را طعام کنید؛ آنان را اطعام کنید. یعقوب پیامبر، همه روزه برای خوراک خود و خانواده اش یک قوچ ذبح می کرد. یک روز جمعه هنگام افطار، سائلی مؤمنی از در خانه یعقوب می گذشت. وی ندا در داد که این سائل گرسنه و غریب را از بقیه غذای خود طعام کنید.
آنان با اینکه صدای او را می شنیدند، گفته هایش را راست نپنداشتند و او را تصدیق نکردند. آن مستمند چون از ایشان ناامید شد و شب فرا رسید به راه خود ادامه داد داد و شب را با شکم خالی در حالی که از گرسنگی خود به خدا شکایت می کرد، به صبح رساند. یعقوب و خانواده اش نیز با شکم سیر و در حالی که هنوز مقداری از غذای آنان باقی بود خوابیدند.
صبح فردا خداوند به یعقوب وحی کرد: «بنده مرا چنان ذلیل کردی که مستحق غضب و تأدیب من و نزول عذاب و ابتلای خود و پسرانت شدی، ای یعقوب! از میان پیامبرانم آنانی نزد من محبوب ترند که بر بندگان مسکین من رحم کنند
آنان را به خود نزدیک ساخته، اطعامشان کنند و پناهگاه آنان باشند. ای یقعوب! چرا بر بنده من رحم نکردی؛ بنده ای که عبادتش بسیار و به اندکی از متاع دنیا راضی بود؟ به عزتم سوگند! تو را مبتلا خواهم ساخت و تو و پسرانت را آماج مصیبتها قرار خواهم داد.»
ابوحمزه: «یوسف آن خواب معروف را چه وقت دید؟» امام(ع) فرمود: «در همان شبی که خانواده یعقوب سیر خوابیدند و مستمند، گرسنه بود.»[21]
از آنچه گفتیم به خوبی روشن شد که خدمت به مردم و گره گشایی از کار مردم و خدمتگزاری آنان، از پاداشهای بزرگی و فراوانی برخوردار است و در دنیا و آخرت، دست انسان را می گیرد؛ به همین سبب، یکی از مهم ترین کارهای انبیا و امامان، خدمت به خلق بوده است. و شانه خالی کردن از برآوردن حاجات مردم با تمکن و قدرت، آثار زیانبار دنیوی و اخروی دارد.
پی نوشت ها:
[1]. وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، مؤسسه آل البیت، قم، 1409 ه. ق، ج 13، ص304.
[2]. همان
[3]. اصول کافی، همان، ج 2، ص 193، ح 1 و شبیه آن در بحارالانوار، ج 71، ص 311، ح 64، و ص 285، ح 7 و 8
[4]. اصول کافی، همان،
ج 3؛ بحارالانوار، ج 71، ص 324 و اختصاص، شیخ مفید، ص 26.
[5]. بحارالانوار، همان، ج 71ف ص 302، ح 40.
[6]. همان، ص 315، ح 72.
[7]. بحارالانوار، همان، ج 71، ص 312، ح 69.
[8]. کیمیای محبْت، محمدی ری شهری، دار الحدیث، 1378، ص 129.
[9]. همان، ص 133، با تلخیص.
[10]. همان، ص 319 ح 87.
[11]. همان، ص 319، ح 85.
[12]. بحارالانوار، همان، ج 71، ص 287، ح 14.
[13]. بحار الانوار، همان، ج 71، ص 283 و 284، ح 3.
[14]. همان، ص 323، ح 91.
[15]. همان، ج 72، ص 94.
[16]. مدثر/43 و 44.
[17]. فجر/18.
[18]. ماعون/3.
[19]. اصول کافی، همان، ج 2، ص 164، ح 5.
[20] بحارالانوار، همان، ج 71، ص 312 و ج 72، ص 17 و امالی صدوق، بیروت، مجلس 73، ص393، ح 16.
.[21] علل الشرایع، صدوق، بیروت دارالمعرفه، ج 1، ص 61، باب 42، ح 1؛ وسائل الشیعه، ج 6، ص 296 و علل الشرایع، ترجمه جواد ذهنی، انتشارات مؤمنین، ج 1، باب 41ف ص 172، ح1.
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تیزر | فقه کنونی ما ، فقه نظام ساز نیست !!
🎙" گفتگوی خانه طلاب با جناب حجت الاسلام فرزین ،مدیر مدرسه امیرالمومنین علیه السلام (نمونه) "
مجموعه مصاحبه با مدیران «قسمت ۴»
📌دیدن فیلم کامل در آدرس زیر 👇
https://aparat.com/v/hGzSN
#تحول
#ضرورت_تحول
#مصاحبه
#مدرسه_نمونه
#استاد_فرزین
📩 نظرات ، پیشنهادات ،انتقادات و مطالبات خود را با ادمین های کانال در میان بگذارید.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@Tollab_esf |خانه_طلاب_اصفهان