◃ در نشست «آشنایی با جریانها، اندیشهها و تلاشهای حدیثی معاصر» عنوان شد: تاريخ :شنبه ۱۴۰۳/۱/۱۸
کد خبر: ۷۶۸۳۴
دارالحدیث، یک جریان حدیثی است
دارالحدیث، یک جریان حدیثی است
در نشست «آشنایی با جریانها، اندیشهها و تلاشهای حدیثی معاصر» عنوان شد: اندیشه حدیثی مرحوم آیتالله ری شهری «ضرورت بهرهگیری از حدیث در همه اجزای زندگی فردی و اجتماعی» است/ فعالیت حدیثی پس از گسترش میتواند یک جریان حدیثی را ایجاد کند. با این تعریف، دارالحدیث یک جریان حدیثی است
سلسله نشستهای علمی موسسه فرهنگی قرآن و عترت سید مرتضی(ره) با موضوع آشنایی با جریانها، اندیشهها و تلاشهای حدیثی معاصر در موسسه سید مرتضی (ره) قم برگزار شد.
در این نشست که به مناسبت ماه مبارک رمضان و طی دو جلسه تشکیل شد،حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی احسانیفر، رئیس هیئت امنای موسسه سید مرتضی به ارائه روش جریان شناسی (در جلسه اول) و تطبیق آن بر فعالیتهای موسسه دارالحدیث (در جلسه دوم) پرداخت.
طبق اعلام بخش ارتباطات موسسه سید مرتضی(ره) این نشستها که جلسات نخستین آن در تاریخهای ۲۷ و ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، در ادامه با معرفی فعالیت مجموعهها و جریانات حدیثی دیگر ادامه خواهد داشت. آنچه در ادامه میآید، گزارش نشست اول است. ادامه مطلب را در لینک زیر مطالعه فرمایید: https://hadith.net/post/76834/%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%ad%d8%af%db%8c%d8%ab-%db%8c%da%a9-%d8%ac%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%ad%d8%af%db%8c%d8%ab%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa/
✧
#اطلاع_رسانی
🔹 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی برگزار میکند:
🔅 مجموعه کارگاه های تخصصی دانش افزایی
⚜ کارگاه تخصصی
معرفی سایت های پژوهشی خارجی
👤 مدرس: دکتر سید مجید نبوی
مدرس گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
📆 زمان برگزاری: از شنبه تا سه شنبه
۸ تا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
(مجموعا ۴ جلسه ۸ ساعت)
🕰 از ساعت ۲۰ الی ۲۲
🌐 مکان برگزاری: اسکای روم
💰 هزینه برای عموم: ۱۰۰ هزار تومان
هزینه برای دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه مذاهب اسلامی: ۵۰ هزار تومان
📜 به همراه گواهی معتبر از دانشگاه
🔗 لینک ثبت نام و پرداخت:
https://kad.mazaheb.ac.ir/1530
📲 شناسه پشتیبان در تلگرام، ایتا و بله:
@elian_st
💠 انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی
🆔 @mazaheb_quran
هدایت شده از کانال رسمی دکتر مجید معارف
#معرفی_کتاب
💠 کتاب «درآمدی بر تاریخ قرآن» اثری از دکتر معارف که در پس از ۲۰ سال، با تصحیحات کامل و افزوده شدن ۲ فصل جدید تجدید چاپ گردید.
🔻 این اثر -که در ابتدا با هدف تهیه متن آموزشی برای درس تاریخ قرآن در دوره کارشناسی ارشد تهیه گردید- بر محور جلد اول کتاب «القرآن الکریم و روایات المدرستین» نوشتۀ مرحوم علامه سید مرتضی عسکری (ره) نگاشته شده و در خلال مطالب نیز از نظرات بزرگانی چون آیت الله خویی و دکتر رامیار و... بهره برداری گردیده است.
🔻 در ادامه متن مقدمه اول و دوم این کتاب بر اساس دو چاپ قدیم و جدید در اختیار مخاطبان قرار میگیرد؛ لازم به ذکر است، علاقمندان به تهیه این کتاب میتوانند از طریق سایت و یا مراجعه به انتشارات «نبأ» نسبت به خرید آن اقدام نمایند.
هدایت شده از کانال رسمی دکتر مجید معارف
درآمدی بر تاریخ قرآن - چاپ جدید.pdf
1.61M
#معرفی_کتاب
💠 درآمدی بر تاریخ قرآن کریم (مقدمه کتاب)
🔻 اثر: دکتر مجید معارف
🔸 چاپ سوم: زمستان 1402
🆔 @Ostadmaaref
هدایت شده از مدرسه اخلاق پژوهی روشمند
🔺سلسله نشستهای علمی درآمدی به اخلاق قرآنی - فصل چهارم (انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی)
📅زمان: یکشنبه 2 اردیبهشت
👤دکتر محمدعلی مهدویراد؛ استادتمام علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران
✅عنوان: پیامبر به عنوان الگوی اخلاقمدار قرآنی
⏰ ساعت 13:00
👤دکتر سهراب مروّتی؛ استادتمام علوم قرآن و حدیث دانشگاه ایلام
✅عنوان: ستونهای سهگانه اخلاق (صداقت،احسان و تواضع) از منظر قرآن
⏰ ساعت 20:00
👈لینک ورود: https://webinaronline.ir/Link/S2367416391
☘️مدرسه اخلاقپژوهی روشمند
تلگرام I ایتا I آپارات I اینستاگرام I روبیکا
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
دفاع از حسن خلق پیامبر صلی الله علیه و آله و دیگر معصومان علیهم السلام . .حوزه سوم که میتوانید در بحث اخلاق نبوی و ولوی بررسی کنید یک مقایسه جانانه بین احادیث ایشان و سیره ایشان است. یعنی سخنان معصومان علیهم السلام را بیاورید و متناسب با آن، یک مورد یا یک هزار مورد که در سیره ایشان موجود است، یافته و ذکر کنید. مثلا احادیث مربوط به «حلم» را بیاورید و سپس موارد و مواضعی که حلیم بودن را در عمل نشان دادهاند ذکر کنید. در حقیقت موضوع چنین میشود: کاربرد و معادلیابی سخنان پیامبر و دیگر معصومان علیهم السلام در سیره ایشان. بدیهی است که این پژوهش، خدمت بزرگی به آستان معصومان ع خواهد بود. (گفتنی است که مرحوم شیخ مهدی فقیه ایمانی اصفهان کتابی نوشته از سیره عملی اهل بیت علیهم السلام با عنوان «این گونه با مردم برخورد کنیم» و شواهد را خوب جمع کرده است).مؤید باشید . ..لطفا دوستانتان را در مطالب کانال شریک کنید 🌺🌸🌺🌸🌺🌸 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
لطفا از معرفی کانال به دوستان و اساتید محترم، دریغ نفرمایید. ایّدکم الله
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
چهارمین پست، از سری موضوعات مرتبط با دفاع از حُسن خلق پیامبر صلی الله علیه و آله و دیگر معصومان علیهم السلام تقدیم میشود:
در باره آیات ناظر بر حُسن خُلق رسول اکرم، در تفاسیر فریقین مطالب زیادی وجود دارد، مثلا تاکیدهای بلاغی در آیه «...انک لعلی خُلُق عظیم». برتری اخلاق رسول الله(ص) حتی بر کمسواد ترین مسلمانان هم پوشیده نیست.
اما یکی از مباحث جدید که حول اخلاق نبوی مطرح شده، این است که خُلق ایشان نه تنها عالی و متعالی بوده، بلکه در حدّ اعجاز میباشد به طوریکه یکی از محققان معاصر، نام «اعجاز دوم پیامبر ص» را برآن نهاده است. این موضوع به شدت بکر است و نیاز به تحلیل ضرورت، مبانی، و آثار و نتایج دارد. گفتنی است که در باب مطالعه مبانی این نظریه، مقاله «مبانی نظریه معجزه انگاری اخلاق نبوی» نیز قابل مطالعه است. مبانی قرآنی این نظریه اعم از مبانی کلامی و غیر آن، مبانی روائی و حدیثی آن و ارزیابی احادیث، و مقایسه آنها و تحلیل ارتباط با سیره نبوی موضوعات خوبی هستند. مؤید باشید. ..لطفا دوستانتان را در مطالب کانال شریک کنید 🌺🌸🌺🌸🌺🌸 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
پنجمین پُست از سری موضوعات مرتبط با دفاع از حسن خلق پیامبر صلی الله علیه و آله و دیگر معصومان علیهم السلام تقدیم میشود:
دیدگاه مسلمانان اعم از شیعه و سنی، در مورد برتری اخلاق نبوی، بر اساس آیات متعدد و روایات و سیره ایشان، معلوم و مشخص است و کتابهای 14 قرن گذشته، حاکی از آن. اما دیدگاه غیر مسلمانان در باره اخلاق و سیره ایشان کمتر مورد توجه ویژه قرار گرفته؛ چه غیر مسلمانان معاصر ایشان و چه غیر مسلمانان در طول تاریخ. از اینها مهمتر تحلیل و بررسی دیدگاه مستشرقان در این باب است که باید مورد توجه قرار گیرد. نیز مقایسه سیره نبوی با سیره عیسوی و موسوی بر اساس قرآن و عهدین هم قابلیت تام برای تحقیق و پژوهش دارند. مؤید باشید.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸 لینک کانال ایتا https://eitaa.com/akhavanmoghadam لینک کانال تلگرام https://t.me/Akhavanmoghadam
هدایت شده از آثار _ نکتههای پژوهشی_ زهره اخوان مقدم
سلام خدمت همراهان گرامی. جناب آقای دکتر عبدالهادی مسعودی دامت توفیقاته لطف فرموده و برای موضوعات فوق (در حوزه اخلاق نبوی) منبع قابل استفاده، ارائه فرمودند: کتاب هفت جلدی سیره پیامبر خاتم(ص) که مقدمه مهمی مشتمل بر 12 اصل اخلاقی دارد و نوشته مرحوم ریشهری و جمعی از همکاران است . جناب استاد مسعودی مترجم این کتاب هستند و مقدمه ایشان هنگام چاپ ترجمه کتاب (یعنی سال 1394) تحت عنوان »سخن مترجم» خواندنی است. از این جمله استاد مسعودی بسیار لذت بردم : «...آنچه مى خوانيد، شمردن ستاره هايى انبوه و پرشمار را مى ماند كه در آسمانى صاف و بى غبار طلوع كرده اند...». یا علی 🌸🌺🌸🌺🌸 https://eitaa.com/akhavanmoghadam
https://t.me/Akhavanmoghadam
هدایت شده از مدرسه اخلاق پژوهی روشمند
✅ سلسله نشست های علمی آنلاین "درآمدی به اخلاق قرآنی" فصل چهارم
🔴برگزارکننده: انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری مراکز علمی کشور
☑️ با اعطای گواهینامه معتبر از دانشگاه شهید بهشتی
📅زمان: ۲۵ فروردین تا ۲۷ اردیبهشت ماه
⏰ هر شب ساعت ۲٠:٠٠
👈سامانه ثبت نام (رایگان): https://survey.porsline.ir/s/UeMBbeF
💥 عناوین نشست ها و سخنرانان
☘️مدرسه اخلاقپژوهی روشمند
تلگرام I ایتا I آپارات I اینستاگرام I روبیکا