20.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 کلیپ تصویری شرح حکمت یازدهم نهج البلاغه
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#حکمت11
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
استاد مهدوی ارفع
🔴 اصلی ترین غربت امیرالمؤمنین چه بود⁉️ 📌( قسمت نهم) 💠 احتمال دیگر؛ گفته اند شاید اینکه علی خیلی خو
🔴 اصلی ترین غربت امیرالمؤمنین چه بود⁉️
📌 ( قسمت دهم)
💠 حضرت ریشه مظلومیت خودش را در (حکمت ۱۴۷) نهج البلاغه در کمال غربت و تنهایی فقط به یک نفر توانست افشاء کند، یک نفر؛ « کمیل بن زیاد»!
💠 می گوید: شبانه دست مرا گرفت، آرام آرام من را از شهر کوفه بیرون برد، رسیدیم به قبرستان کوفه، حضرت انگار هی مواظب هستند کسی نباشد! تا رسیدیم به قبرستان کوفه همینجوری دست مرا کشید و برد، آه پر دردی کشید... معلوم شد غصه علی ریشه اش کجاست؟! آه پر دردی کشید و فرمود : « إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا » کمیل این قلبها ظرف هستند . بهترین ظرف با ظرفیت ترین آنهاست! امشب هر چه می گویم خوب حفظ کن! «فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَك»َ
💠 حضرت چه چیزی می خواهد بگوید که بقیه مردم نمی توانند تحمل کنند؟؟! یک کمیل با ذره بین پیدا کرده برده شبانه کنار قبرستان، فرمود: « کمیل مردم جامعه سه دسته اند: یا عالم ربانی هستند( علی علیه السلام) یا «مُتَعَلِّمٌ عَلَي سَبِيلِ نَجَاةٍ » آموزنده بر راه نجاتند؛ (مثل کمیل)، بقیه مردم کدام جهنمی هستند ؟! بقیه آنها مطلقا « هَمَجٌ رَعَاعٌ » پشه های سرگردان در هوا هستند با هر بادی به آن سمت می روند، با هر صدایی دنبال آن صدا می روند از نور علم من هیچ استضائه ی نمی کنند و به هیچ ستون محکمی نچسبیده اند!
💠 بعد شروع کرده نکاتی در برتری علم با ثروت میگوید، دوباره به اینجا که رسید علی ( علیه السلام) اشاره به سینه مبارکش کرد وبا آه و غصه گفت : «إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً...» کمیل به خدا در سینه علی پر از علم است؛ ای کاش کسی را پیدا می کردم که این علم را به او بدهم! بعد می گوید: اصناف مردم هیچکدام لایق این علم نیستند بیا یک نمونه اش را ببین؛ می گویم: « من به راههای آسمان از راههای زمین آشناترم! » به من می گوید: بگو چندتا مو در صورت من هست؟!
💠 غصه علی در این است؛ که همه سرمایه سعادت مادی و معنوی بشریت الی الابد فقط دست علی علیه السلام است!!
💠 این خطبه غدیر پیغمبر است که واجب کرد به پدران به پسرانشان برسانند تا قیامت. در غدیر دست مولای مظلوم ما را گرفت فرمود:« مَعاشِرَالنّاسِ، (فَضِّلُوهُ). » آی مردم علی را بر همه برتر بدانید! چرا؟! چون: « مامِنْ عِلْمٍ إِلاَّ وَقَدْ أَحْصاهُ الله فِی » علمی در هستی نیست مگر خدا همه را در من جمع کرده است « وَما مِنْ عِلْمٍ إِلاّ وَقَدْ عَلَّمْتُهُ عَلِیّاً» من هم هرچه علم دارم، داده ام به علی.
💠 خب می آییم سراغ خودت پیامبر! این را که قبلا جواب داد: « أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها » من منهای علی را نمی توانید بشناسید، باید از علی وارد شوید هرعلمی است دست علی است. متاسفانه در این کشور شخصیت های طراز اول فرهنگی ما می روند عمرشان را می گذارند، کانت شناس می شوند علی شناس که نمی شوند هیچ، بهشتی شناس هم نداریم در این کشور! چقدر ما سرمایه سوز هستیم!...
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
کـــاش
به انـــدازه
یک لیـــــوان آب
تشنه دیدار تو بـودم!
⛅️ #اللهم_عجل_لولیک_الفرج ⛅️
🆔 @mahdavi_arfae
🔻امام خامنه ای حفظه الله:
✅ این نهجالبلاغه را باید خواند و فراگرفت... ما به نهـجالبلاغـه بیش از این بایستی توجه کنیم؛ بیش از این باید فرا بگیریم؛ بیش از این باید از دریای مواج حکمت امیرالمؤمنین بهره ببریم؛ همهی ابعاد کار را روشن میکند، همهی درسها را به ما میدهد. علمای بزرگ اهل سنت دربارهی این کلمات تعبیراتی دارند که انسان شگفت زده می شود.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
استاد مهدوی ارفع
🔴 اصلی ترین غربت امیرالمؤمنین چه بود⁉️ 📌 ( قسمت دهم) 💠 حضرت ریشه مظلومیت خودش را در (حکمت ۱۴۷) نهج
🔴 اصلی ترین غربت امیرالمؤمنین چه بود⁉️
📌 ( قسمت یازدهم)
💠... دیگر پیغمبر چگونه بگوید هیچ جا خبری نیست بروید در خانه علی؟ فرمود: اولا هیچ علمی نیست مگر آنکه دست علی است؛ بازهم برای اینکه استدلالش را محکم کند، استناد به قرآن (آیه ۱۲ سوره مبارکه یاسین) کرد. در ادامه همین فراز فرمود: «وَ هُوَ الإمامُ المُبینُ» ای مردم من که می گویم علی را « فَضِّلُوهُ » به خاطر این می گویم برتر از همه بدانید که علی همان «امام مبین» است کدام امام مبین؟ «الَّذی ذکَرَهُ الله فی سُورَةِ یس » همان امام مبینی که در سوره یاسین خدا خودش فرمود: «ْ وَ كُلَّ شَيْ ءٍ أَحْصَيْناهُ في إِمامٍ مُبينٍ». همه هستی را جمع کرده ایم در علی!
💠امت؛ علی را که همه علم است رها کرده اند! در نهج البلاغه میگوید: مردم چشمه های گوارا را رها کرده به چاله های پر از کرم و پشه دل خوش کرده اند!
💠 این غصه علی؛ ریشه مظلومیت علی است که از آن غصب خلافت در می آید، غصب فدک در می آید، در و دیوار در می آید، همه چیز در می آید... و یک جمله تلخ با عرض معذرت همچنان علی ( علیه السلام) به همین دلیل در میان شیعیانش مظلوم است!!
💠 ما بلدیم دور چاه نخلستان کوفه بنشینیم برای علی گریه کنیم، سینه بزنیم؛ بلد نیستیم برویم زیر بغلهایش را بگیریم بیاوریم بیرون، بگوییم آقا جان؛مگر ما مرده ایم که تو با چاه حرف میزنی؟! خب با ما حرف بزن! آن موقع می دانید علی ( علیه السلام) چه جوابی می دهد؟ می گوید: من ۱۴۰۰ سال است با شماها حرف زدم ، چند نفر از شما یک دور نهج البلاغه ی من را خوانده است؟ چند نفر از شما حرفهای من را خوانده است؟!
💠 در همین جلسه؛ خانمها، آقایان، دانشجویان، اهل علم... ما که اینقدر علی دوست هستیم؛ کداممان رفتیم این مظلومیت را رفع کردیم؟! چند نفر از ما یک دور نهج البلاغه اش را خوانده ایم؟ که رهبر انقلاب فرمود: «من گله دارم که چرا مردم نهج البلاغه را نمی خوانند!!دوران ما دوران نهج البلاغه است!»
💠 جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ مرتبه نهج البلاغه را خوانده؛ ما دویست نفرمان باهم یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم؟؟!! پس ماهم با مردم کوفه خیلی فرقی از این جهت نمیکنیم!!
💠 ریشه مظلومیت علی این است که دریای علم در سینه اش هست، کسی نمیرود سراغش! امروز هم نمی روند سراغش! تا دلت بخواهد برایت سینه میزنیم ولی حرفهایت را گوش نمی دهیم!
💠 ما یک بار رغبت نکردیم ببینیم در این نهج البلاغه چه گفته ای برای این بشر ؟! چی گفته ای که جرج جرداق مسیحی عاشقت شده؟! تو چه گفته ای ابن ابی الحدید سنی را وقف خودت کردی، که ما خبر نداریم؟!!
💠 این غصه مولا به کجا رسید سحر نوزدهم ماه رمضان امیرالمؤمنین علیه السلام به جای اینکه از ضربت شیون بکند، از آن ضربت خوشحال شد، نه از دست ابن ملجم، از اینکه دیگر راحت شد از همه این غصه ها. روضه امشب من از زبان خود امیرالمؤمنین در (خطبه ۷۰) نهج البلاغه است، داغترین و بروز ترین روضه ی امشب است!
💠 چه خونی در سینه امیرالمؤمنین بود که این روضه را دارد می خواند؟!! در سال ۴۰ هجری سحرگاه ماه رمضان که ضربت خورد فرمود: « همانگونه که نشسته بودم، خواب چشمانم را ربود، رسول خدا را دیدم گفتم ای رسول خدا، از دست امت تو چه تلخی ها دیدم، و از لجبازی ها و دشمنی آنها چه کشیدم...» یا رسول الله! با من چه لجاجت ها کردند! چقدر خون به دل من کردند! پیغمبر رحمة للعالمین که در فتح مکه ابوسفیان را عفو کرد، به علی نگفت از دست امت راضی شو، ببخش! می گوید: تا به پیامبر شکوه کردم پیامبر فرمود: « علی جان نفرینشان کن!» عجب نفرینی هم کرد، و چقدر هم زود گرفت! « عرض کردم؛ خدا بهتر از آنان را به من بدهد، و به جای من شخص بدی را بر آنان مسلط کند»
💠امیرالمومنین در سال ۴۰ هجری در کوفه به شهادت رسید، حجاج بن یوسف ثقفی در همان سال متولد شد، سالها بعد جای علی بر کوفیان حاکم شد و همانطور که علی فرموده بود: چنان خونی از این مردم خورد، هرچه مردم در خانه خدا زجه زدند، خدا گوش نکرد!!
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از استاد مهدوی ارفع
علت سکوت رهبري.mp3
13.67M
🔴چرا رهبری دربرابر مفاسد و... سکوت می کنند❓❓
✅ پاسخ به شبهه ای فراگیر از کتاب شریف #نهج_البلاغه
🔈 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@mahdavi_arfae
┗━━━🍂━━
┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄
📣شش نکته کاربردی نهج البلاغه خوانی آسان:
1⃣ فارسی بخوانید.
2⃣ از میان تمام ترجمه ها فعلا ترجمه استاد دشتی آسانترین ترجمه می باشد.
3⃣ روزی ده دقیقه بخوانید ، در این صورت ظرف4 ماه یک دور نهج البلاغه را خوانده اید.
4⃣ از آخر به اول بخوانید. یعنی از خواندن حکمتها آغاز نمایید . بعد از دوبار خواندن حکمتها . نامه ها و سپس خطبه ها را بخوانید . نامه ها و خطبه ها را از آخر به اول بخوانید چون آخرین نامه ها و خطبه ها کوتاه تر و آسانتر است .
5⃣ در دور اول هیچ نیازی به حفظ و یادداشت نیست .چون فرسایشی و طولانی خواهد شد و خسته خواهید شد .
6⃣ در دور اول به همان مقدار که با ترجمه مرحوم دشتی متوجه شدید ، اکتفا نمایید .هر چه را متوجه نشدید در دور بعد خواندن و مراحل بعد متوجه خواهید شد.ولی من به شما تضمین میدهم هرکس با این روش نهج البلاغه را بخواند ، حداقل 60-70 درصد مطالب را مثل آب خوردن متوجه خواهد شد .
📝حجت الاسلام #مهدویارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
┄┅═══✼🌿🌹🌿✼═══┅┄
استاد مهدوی ارفع
🍀برگ ششم 🔴اعترافِ مطهّر 3⃣ 🔻 شیخ محمد عبده، مفتی اسبق مصر که نهج البلاغه را با شرح مختصری در مصر
🍀برگ ششم
🔴اعترافِ مطهّر 4⃣
🔻وقتی عالم بزرگی همچون استاد مطهری اینگونه از محجوریت نهج البلاغه در میان فضلا و علما ناله میکند، دیگر از عوام و عموم چه انتظاری می رود؟ البته در اعتراف نامه استاد شهید مطهری نکات مهم و مبهمی هست که باید برای من و تو روشن شود. نکاتی از قبیل:
1⃣ چرا و بر اساس وجود چه ویژگی هایی در شهید مطهری، فقط ایشان انتخاب می شود؟
2⃣ مراد از عالم نهج البلاغه چیست؟ آیا مقصود ایشان همان تفسیر نهج البلاغه به معنای معروف و شناخته شده است؟ اگر چنین است که نیازی نبود در اصفهان و به دست آن مرد خدا با تفسیر این کتاب آشنا شود؛ زیرا یقینا کتب و جلسات تفسیر در قم بیش از اصفهان وجود داشته است! با توجه به این نکته که شهید در ادامه می نویسد: « بعدها مکرر آرزو کردم که ای کاش کسی پیدا شود و مرا با دنیای قرآن نیز آشنا سازد.» و به یقین در قم دروس و اساتید تفسیر در اختیار استاد مطهری بوده است!
3⃣ آیا شهید مطهری در آن روز متوجه بوده است که آشنا کردن وی با دنیای نهج البلاغه توسط یک استاد فانی در نهج البلاغه، مرحوم آیت الله حاج میرزا علی شیرازی، اصلا اتفاقی و تصادفی نبوده است؛ بلکه قاعده و قانونی است که خود مولا آن را به هر کس که لیاقت و ظرفیت پیدا کند، وعده داده است.
✅ آری در حکمت ۱۴۷ #نهج_البلاغه، هم سابقه ورود به عالم علم امیرالمؤمنین، با دستگیری علی از کمیل بیان شده است و هم شرایط لازم برای ورود به این عالم وعده حتمی حضرت به دستگیری از هر کسی که قلب خود را شایسته و آماده دریافت اسرار و معارف پنهان در سینه علی نماید.
🖊 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
📘 کتاب گنج ناشناخته پدری
↩️ ادامه دارد...
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae