جامعه متعادل | مهدی تکلّو
🔸بتهای ایستادهی تکراری و تبر روی زمینماندهٔ ابراهیم مقصر این رکود منم! شما انکارش نکنید! بخش اول
🔸بتهای ایستادهی تکراری و تبر روی زمینماندهٔ ابراهیم
مقصر این رکود منم! شما انکارش نکنید!
بخش دوم
یا افق و آرمانی برای این پروژه در ذهن ندارید که راضی هستید یا نفعی در انکار کندیها هست که من نمیدانم. آیا این روایت یأس است؟ خیر زنهای الگوی سومی در متن واقعیت روزمره دارند میدوند و در ادامهی رسالتی 57ایشان در حال تحقق الگوی سوم دنیا هستند، اما هنوز ذهنیت عمومی از دریچهی زن شرقی و غربی به آنها نگاه میکند و او در وضعیت بیجهانی و بیگفتمانی تنها میماند. خانم میگوید چرا وقتی ما به صداوسیما دعوت میشویم به زور باید گریم (آرایش سنگین) شویم؟ خب این یعنی چنین زن تصویر فراگیر نیست هرچند که میلیونمیلیون زن در این دسته باشند! گفتمان حاکم گفتمان زن مستقل شریف نیست و ما هم البته قرار نبود به تعداد زنان هیئت علمی و ورزشکار راضی شویم. اصلاً سقف قولوقرار زن و انقلاب 57 اینجا نبود. اینها بیشتر کاربرد اسکات خصم دارد که درجای خود میتوانید استفاده کنید!
من گفتم رهبری حرفهای تکراری میزند، برخی که نفعشان در نفهمیدن بود شروع به دفاع از رهبری کردند. من که البته نمیتوانم منافع آنها را تغییر بدهم لذا خرده نمیگیرم اما من دارم به رکودی غیرطبیعی اشاره میکنم که پس از دفاع مقدس تا اوایل دههی نود (بازگشت جاهلیت اولی) زن انقلاب را نفهمید و به او هنجارهای شرقی و غربی را تحمیل کرد. مزخرفی به نام جمع بین نقشها هم نتیجه همین تحمیلهای دوگانه است که باز توسط کندذهنهای خودمجتهدپندار به زن تحمیل شد! من دارم به انسدادی اشاره میکنم که پس از دههی نود هم توسط ادبیاتپردازان آلوده به عفونت شرق و غرب راه حقیقت را برای حرکت زن دشوار کرد و سی سال نظریات رهبری را مهجور نمود. در تمام این سالها نه زنها راکد شدند و نه رهبری اما خودمجتهدپنداران تریبوندار که به ریسمان حقیقی چنگ نزدند و آقا را درستوحسابی نخواندند راه را برای زن و رهبری کند کردند. زنان از درون سرشار از ارادهی حرکتاند اما فضایی که باید آنها را به رسم انقلاب و دفاع مقدس باور میکرد بهرسمیت نمیشناسد. علت هم در تورم و گسترش افقی ادبیات حوزه زنان است، پژوهشها با پروژهی الگوی کمنسبت است و تازه اینسالها حوزه یادش افتاده به فلسفه جنسیت بپردازد. ما تسهیلگران علمی و عملی ِحرکت زن، نه خیلی جلو میرویم و نه خیلی عمیق میشویم چون دستمان به ریسمان الهی نیست و متفرقیم و چاههایی را میکنیم که چندان آبی ندارد! پرسشها تکراری است، ایدهها تکراری است، جوابها تکراری است، مشکلات تکراری است، بدتر از هر چیزی اینکه این ابتدائیات است که تکرار میشود نه حرفهای جدی و پیشرو. همه هم در یک چرخهای بازتولید نسلی میشود! اینهایی که رهبری مجبور به یادآوری چندبارهی آن شده، تازه حرفهای ابتدایی و سادهی او است. هنوز خیلی حرفهای مهمتر او خوانده نشده که تکراری در کار باشد. هنوز پیام کنگرهی او که مهمترین حرف اوست درست خوانده نشده که بخواهد به تکرار برسد! بعد از این همه سال هنوز یک قرائت مختار از الگوی سوم روی میز نیامده است. اینحرفها را من سهچهار سال است که در سینه نگهداشتهام و به روی بزرگترهای خودم نیاوردهام اما از اینجا به بعد دیگر بیغیرتی است! من وضعیت خودمان را نقد کردم نه رهبری را که شما احساس کردید باید از او دفاع کنید. چرا پشت رهبری قائم میشوید؟ من دارم میگویم رهبری در میان حوزه زنانیها(!) ریسمان الهی نیست و اگر او مبنای حقیقی نیست و هر کس برای خودش یک مجتهد بدیل اوست خب باید دیدارها را با کسانی برگزار کرد که حرفشان در سی سال گذشته به کرسی نشسته و مطالبه هم باید از آنها باشد که مبنا هستند. مگر رهبری فقط ریشسفید نظام است که صرفاً مسائل را کند؟ با این همه من بهدنبال مقصر نیستم و نگاهم به آینده است. اصلاً مقصر همهی اینها منم! اما بیایید انکارش نکنیم و تبر ابراهیم را از روی زمین برداریم و بتهای طاغوتی شرق و غرب را بشکنیم. روز زن به خواهرانم مبارک {گل}
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از عهدنگار
#اطلاعیه_پژوهشی
#نشست_علمی
#همایش_ملی_زن_خانواده_امنیت
ویژه برنامه نخستین همایش ملی زن خانواده، امنیت همزمان با سالروز میلاد حضرت زهراء سلام الله علیها و سالگرد شهادت سردار سلیمانی
✳️ خانه امن سلیمانی
📆 چهارشنبه 13 دیماه 1402
⏰ ساعت 15-17
اساتید ارائه دهنده:
🔻سرکار خانم طاهره حیاتی: «امنیت خانه در اندیشه رهبری»
🔻سرکار خانم دکتر اکرم قربانی؛ «شاخصههای محیطی خانه امن از منظر اسلام»
🔻سرکار خانم دکتر سعیده رحیمی با عنوان «خانهداری و مسئولیت اجتماعی»
محل برگزاری: قم، بلوار جمهوری اسلامی، کوچه 2، پلاک 15، ساختمان مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه
پخش برخط:
🌐http://livehowzeh.ir/tv
🌐heyatonline.ir/livehowzeh.ir
🌐 سایت همایش:
https://wfs-conference.ir
📲 کانال همایش در پیامرسان ایتا
@wfs_conference
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
اگر شما پذیرفتید این روز زن است...
امام خمینی:
. اگر شما زنها هم و زنهای ما هم همه، کشور ما همه، پذیرفتند که امروز روز زن است؛ یعنی روز تولد حضرت زهرا که آن کمال و آن وضعیت را دارد، پذیرفتید که روز زن است، به عهدۀ شما مسائل بزرگی [خواهد آمد]؛ از قبیل مجاهده، که حضرت مجاهده داشته است، حضرت به اندازۀ خودش که در این ظرف کوتاه مجاهده داشته است، مخاطبه داشته است با حکومتهای وقت، محاکمه می کرده است حکومتهای وقت را، شما باید اقتدا به او بکنید تا پذیرفته باشید که این روز، روز زن است؛ یعنی، روز تولد این حضرت روز زن است. زهد و تقوا و همۀ چیزهایی که داشته است و عفافی که او داشته است و همه چیز، شما باید اگر پذیرا شدید، آنها را تبعیت کنید و اگر تبعیت نکردید، بدانید که شما داخل در روز زن نیستید، هر کس نپذیرفت، این در روز زن وارد نشده است و در این شرافت وارد نشده است.
صحیفه امام جلد بیستم - سخنرانی در جمع بانوان جامعة الزهراء
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از جامعه متعادل | مهدی تکلّو
نگاه حضرت امام (ره) به مناسبتها و اعیاد نگاهی ویژه است. به عنوان نمونه سخنرانیهای او را در روز «زن» و «نیمهی شعبان کنار هم بگذارید و مقایسه کنید. این دو مناسبت از نگاه امام اعتباری و تقویمی نیستند بلکه نوعی حقیقت سلوکی هستند که انسان باید به آنها تشرف پیدا کند. تعبیر ایشان «داخل شدن» در روز و مناسبت است. امام جانمایهی این ایام را در بستر حرکت سلوکی و کمالی و با کلیدواژهی «قیام» روایت میکنند؛ میگویند گرامی داشتن این روزها به معنای این است که قیام کنی وگرنه «تو داخل در این روز» نیستی. مثلاً در روز زن میگویند اگر چنانچه زن مانند صدیقه ی طاهره (س) عزم جهاد نکرده نباشد هنوز داخل در روز زن نشده است. خب این زاویه دید به کلی با نگاه تقویمی و فانتزی موجود متفاوت است. اعياد ما خیلی غیرسیاسی، غیرحرکتی و راکد گرامی داشته میشود.
@Mahdi_Takallou
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«موقعیت زینبگونگی»
دختر شهید فندی که پدرش در جنایت تروریستهای صهیونیست در ترور بیروت به همراه شهید العاروری به شهادت رسید لباس پدر رو پوشیده و به تشییع امده:
ارضيت يارب؟ خذ من دماعنا حتى ترضى
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
#روایت_ترنج | روی زمین هم میشود پرواز کرد!
🖊️ مریم شیدپیلهور
چند پنجشنبه بود که اینجا، در یکی از مردانهترین نقاط شهر مینشستیم و دربارهٔ هویت زن حرف میزدیم!
هر هفته از میان صدای موتورها و چراغهایی که همیشه سبز بودند، خودمان را به سالن موزه میرساندیم و ساعتی را در جهان زنانه نفس میکشیدیم.
میدانم که ممکن است تا همینجا هم به فمینیست اسلامی متهم شده باشم و سؤالتان این باشد که جهان زنانه دیگر چه بساطی است و چرا زندگی را جنسیتی میکنی!
من هم اگر به محفل ترنج نیامده بودم، نمیدانستم یعنی چه که طرز فکر مردانه قدرت حاکم بر جهان است! آنقدر قوی که مصادیق مردانه زیستن و مردانه فکر کردن را هم نمیشناسیم. چون اغلب همه چیز مردانه است و مدلهای زنانه را یا ندیدیم یا دیدیم و به آنها خندیدیم؛ اصالتبخشی پیشکش!
محفل ترنج برای من چیزی بیش از یک محفل نظری بود. اما اگر به موضوع زنان علاقهمندید و حوصلهٔ فکر کردن، حرف زدن و زدن زیر میز بدیهیات ذهنتان را دارید، ثبتنام دور بعد را از دست ندهید!
#محفل_ترنج
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
#روایت_ترنج | روی زمین هم میشود پرواز کرد! 🖊️ مریم شیدپیلهور چند پنجشنبه بود که اینجا، در یکی
پس از هفت هفته، جلسات حلقه اول ترنج به پایان رسید، تجربهی ترنج گفتگوی آزاد تلاش برای بازاندیشی و رهایی از آشفتگیهای ادبیاتی و مفهومی برای بنده تجربهی جالبی بود. خصوص آنکه این تمرین تفکر انتقادی تا پیدا کردن نقاط عزیمت اصولی و صحیح برای ورود به مسأله جنسیت به شکلی جمعی انجام میشد بنده هم تلاش کردم غالباً شنونده و نهایتاً تسهیلگر بحث باشم. همراه با خواهران خوش فکر و صبور حلقهی نخست ترنج تجربه درخشانی برای دفتر مطالعات جنسیت و جامعه و بنده رقم خورد.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
#روایت_ترنج
🖊 نرگس جودکی
هفتههای اولِ ترمِ اولِ دانشگاه، هم برایم تازگی داشت هم آشفتگی و تمام ساعاتم را پر کرده بود،
اما پنجشنبهها همهی خستگیها و آشفتگیهایم را بغل میکردم و به محفل میبردم، شاید اگر بگویم ساکتترین شخص جمع بودم اغراق نکرده باشم، اما آن جمع صمیمی و خواهرانه همراه با راهنماییهای به جای آقای تکلو من را که همیشه با دغدغههای زنانه حراف مجالس کوچک دخترانهٔ خودمان بودم را به شنیدن وا میداشت، شنیدنی که به آن محتاج بودم که گمشده ام را بیشتر در درونم پیدا کنم.
از کل روزهای قشنگ محفل خاطره یک روز خوب در ذهن من مانده، همان روزی که آقای تکلو از ما خواست که چند زن الگوی سوم نام ببریم و ما بانوانی تاثیر گذار را که شماره شان به حد انگشتان دست میرسید نام بردیم و من در ذهنم به خانم بنت الهدی صدر یکی از قهرمانان زندگی ام فکر میکردم، تا اینکه ایشان گفتند پس خودتان چی؟ شما هم یک زن الگوی سوم هستید، شیشه دانستنهایم آنجا شکست و تازه به آن پی بردم که چقدر دیر فهمیدم..
آن روز تا هفتهها در ذهن من ماند و مدام به این فکر میکردم که «من زن الگوی سومم»
پ.ن: اما آنچه که باعث شده بود ما دختران از پس سالها مبارزه زنان مسلمان و پاکدامن این سرزمین هنوز هم متوجه این نشویم که الگوی سوم زن یک جریان چندین ساله است و ما ادامهٔ همان جریان مبارکیم خود جای بحث و تأمل فراوان دارد.
#محفل_ترنج
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir