هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
m003 hejabe siasi.mp3
28.69M
#صوت نشست | «قیل و قالهای حجاب سیاسی»
با حضورِ
🔹 خانم دکتر فاطمه رایگانی
(پژوهشگر فلسفه سیاست)
🔹 آقای مهدی تکلّو
(پژوهشگر مطالعات جنسیت و جامعه)
@gesostu_ir
Gesostu.ir
• جنگ ، جنگ روایت هاست •
∆ ناحیه بسیج دانشجویی استان اصفهان برگزار می کند ؛
[ روایت ایران دخت ]
~در تنگنای شرق و غرب~
✔️ دوره نخبه پروری ویژه علاقمندان در حوزهی زنان و خانواده
•{ برای ظهور هویت مستقل زن مسلمان ایرانی }•
🗓️ زمان برگزاری: عصر ۱۱ الی ظهر ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۲
🏢 مکان برگزاری: اردوگاه شهدای درچه در استان اصفهان
⚠️ هزینهی ثبت نام: ۱۵۰ هزار تومان
💡برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما ازطریق آیدی زیر اقدام فرمایید.
🌱 @rahill_media
📥 برای ثبت نام از طریق لینک زیر اقدام ، یا کد داخل تصویر را اسکن کنید.
✨ https://digiform.ir/w0ae3ea24
#پایگاه_خبری_تحلیلی_ایبسنا
#ناحیه_بسیج_دانشجویی_استان_اصفهان
@IBSNA_
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
• جنگ ، جنگ روایت هاست • ∆ ناحیه بسیج دانشجویی استان اصفهان برگزار می کند ؛ [ روایت ایران دخت ]
بدون اینکه برجسته، کشوری و استاد باشم در این دوره خدمت عزیزان اصفهانی هستم.
هدایت شده از دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
#یادداشت | یک پرسش فلسفی بزرگ که در شیشه خوراکی جا نشد!
نقد و بررسی مستند «زن چیست؟»
📝 به قلم حجتالاسلام دکتر محمدرضا کدخدایی، مدیر گروه مطالعات جنسیت موسسه شناخت:
در این مستند مغالطه جنس و جنسیت که مبناییترین مغالطه فمینیسم و دانش مطالعات زنان و مطالعات جنسیت و جامعهشناسی جنسیت است، بیشتر آشکار میشود. اگرچه این مستند کمک به فهم این مغالطه میکند لکن در نهایت پاسخی برای این پرسش اساسی ندارد که: زن چیست؟ مستند در انتهای فیلم پاسخ این پرسش را امری شهودی و دروننگرانه ترسیم میکند که متخصص سرشناس و صاحبنظری مثل جردن پیترسون، نیز از پاسخ علمی بدان وامانده است و والش را ترغیب میکند تا پاسخ به پرسشش را از همسرش پیگیری کند. نگارنده اعتقاد دارد، دلیل ناکامی این مستند در یافتن پاسخ مناسب به پرسش زن چیست؟ آن است که این پرسش بهظاهر ساده، پرسشی عمیقاً فلسفی است که برخی دستگاههای فلسفی امکان و ابزار مناسب برای صورتبندی پاسخ بدان را در اختیار دارند. دستگاه معرفتی علامه طباطبایی، چارچوبی ایجاد میکند که پاسخ به این پرسش اساسی را بدون ارجاع آن بهصرف شهود، امکانپذیر میسازد.
🔗 مطالعه متن کامل:
https://gesostu.ir/n007/
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
@gesostu_ir
www.GESOSTU.ir
هدایت شده از جنبـش نـوجــوانِ پیشــــران
🗣 ۱۰ شب ۱۰ روایت
سلسلهنشستهایدهههشتادیها
با موضوع:
کنشگری اجتماعی دختران
📌روایت نهم با حضور
🧔جناب آقای مهدی تکلو
امشب؛ ۹ خرداد ۱۴۰۲
هرشب پخش زنده
📆 تا ۱۰ خرداد
🕘 ساعت ۲۱ تا ۲۲
👈در جنبش نوجوان پیشران
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
✅ اسطورهی بازدارندگی قانون و جبههی انقلاب!
تمام توان جبهه انقلاب در ایدهی «بازدارندگی» خلاصه شده است و بیش از یکسال است که از ارکان نظام تا کف بدنهی مذهبی مطالبه و پیگیر مکانیسمها و فناوریهای کنترلگری شدهاند. حالا با لایحهی جدید این وضعیت به اوج خود رسیده و سایهی «اسطورهی بازدارندگی» در قانون حجاب حسابی بر طرفداران حجاب سنگینی میکند.
بازدارندگی گویی دارد نوعی تقدس و بداهت پیدا میکند و همهی گفتارها از بازدارندگی قانون آغاز شده و به آن هم تمام میشود. این شده کلیت نظام حکمرانی ما. ما نیز به حکم همین سایهی سنگین گویی مجبوریم تمام توانمان را اینجا متمرکز کنیم و مجبوریم به عنوان اولین و آخرین رسالتمان نوعی قانون واقعا بازدارنده و کنترلکننده را تخیل کنیم. آن قانون چیست؟ چگونه میتواند رضای دل ما را بدست بیاورد؟!
فضا به شدت احساساتزده است و در این فضای احساساتی مردها اتفاقاً سهم بسیاری داشتهاند. آنها گاه با خاطرات دههی شصت خودشان را تسکین میدهند و گاه برایشان مکانیزمهای کنترلی غربی قبلهی آمال میشود. این فانتزیگرایی خود هم محصول رمانتیکشدن نگرشها و گفتارهاست و هم ناشی از تجربهی شکست و انفعال پس از اتفافات این سالها! درحالیکه نه مقدور و مطلوب است که حوائج امروز خود را با قواعد دهههای پیشین رفع و رجوع کنیم و نه ممکن و مراد است که خود را یکسره به سازوکارهای انضباطی دولت مدرن بسپاریم. اصلاً الهیات ما اجازهی سازوکارهایی استیلایی یا مدرن را نمیدهد! نمیدانم چرا برخی مذهبیها حتی در مسئولان گاهی اینقدر باستانگرا و سلطنتی میشود و نمیدانم چرا برخی دیگر حتی در مسئولان اینقدر مدرن و مدهوش غرب!
همه مطالبهی قانون بازدارنده را دارند اما نمیگویند قانون چگونه میتواند بازدارنده باشد؟! باور کنید حجاب موضوعی منحصربفرد است، خیلی روی تمثیلها حساب نکنید! پرسشی که معمولاً مغفول و مسکوت است این است که واقعا در این شرایط چگونه از قانون توقع بازدارندگی میرود؟ چگونه ارادههای شکلگرفته بر کشف حجاب که گفتمان پشتیبان نیرومندی هم دارد قرار است شکسته بشود؟ تا کجا؟ تا کدام مصادیق؟ چگونه؟ آیا روشن نیست به هر میزانی که بدون استمداد از قدرت مردم، بر شدت قانون پافشاری میکنیم داریم سطح حماسه و قهرمانی را در مخالفین حجاب بالا میبریم؟ آیا مشخص نیست در پس این دراماتیک و سلحشوری شدن کشف حجاب دارد همبستگیها و حلقههای متنوع مردمی علیه حجاب و قانون شکل میگیرد؟ مردم کجای این ماجرا هستند؟
معلوم است که باید قانون باشد و دقیقترین و اصولیترین لوایح در دستور کار قرار بگیرد؛ اما بگویند از تمام کارهای لازم، چقدر روی ظرفیت این کار حساب کردهاند؟ آیا پنداشتهاند که کارایی و کارآمدی قانون در تمام اعصار و قرون ثابت است و قرار نیست جوهر قانون بدون پشتوانهی گفتمانی و مردمی روز به روز کمرنگتر بنویسد؟ پرسش دیگری که به آن جواب نمیدهند این است که در فرض زاییده شدن چنین بازدارندگیای، چشمانداز تمام این تلاشها چیست؟ در فرض برآوردن شدن آمال و اجرای چنین قانون واقعاً بازدارندهای، یکسال، پنجسال یا ده سال بعد در چه وضعیتی به سر خواهیم برد؟ چه سناریوهایی محتملی پس از بازدارندهترین قوانین به جریان خواهد افتاد؟ آیا در آرام کردن خشم و غیرت خود هستیم؟ واقعاً میخواهم بدانم بازدارندگی قانون دقیقاً چیست و چه سهمی در حل معضل ما دارد؟ اصلاً این قانون خودش پیوست قهری چه چیزی است؟
برداشت بنده این است که ما بیشتر بلیطهای قانونیمان را تا امروز خرج کردهایم. فیالواقع تنها کاری هم که کردهایم همین بوده است و امکانهای قانون هم متاسفانه به ذخائر لایزال زیرزمینی یا آسمانی متصل نیست. هیچ گفتمان حاکمی از قانون حمایت نمیکند و عموم مردم علیرغم این که موافق اصل حجاباند (توضیح دارد) پشتیبان این دست ورودها نیستند! قدرت سخت قانون خود نیز به قدرت نرم مردم و ارادههای عمومی احتیاج دارد و مدخل درگیر کردن ارادههای مردمی گفتمان است! ضمناً گمان نشود ما در تمام این سالها صرفاً با قانون توانستهایم حجاب را حفظ کنیم و تنها یک اقلیت چموش از دست ما در رفتهاند! در تمام این سالها هم داشتیم از مخزن تاریخ و فرهنگ زن ایرانی مصرف میکردیم؛ زنهایی که امروز گفتمان یاریدهندهای ندارند و در ممارست شخصی و فطری حجاب و حیا را درونی کردهاند!
برای جمعبندی تمام سوال من این است که اگر واقعی نگاه میشود و سهم قانون در «طرح کلی حجاب» چندان هم نیست چرا تمام توان ما دارد خرج ظرفیتها فرصت ما میشود؟! از بالاترین ارکان و مدیران فرهنگی کشور تا بدنهی تشکلهای دانشجویی و بدنه عمومی؟!!
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از فکرت
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #محفل
▪️مردم در عهد ولایت «اکثرهم لایعقلون» نیستند
🔺بعضیها میگویند مردم غرب زدهاند ولی امام خمینی خلاف این عقیده را دارد. البته مردمی که در عهد با ولی هستند را نمیشود گفت که اکثرهم لایعقلون. این گفته درست نیست. اولین خصوصیتی که این مردم دارند این است که در عهد با ولیّ در آمدند. امام خمینی(ره)، جامعهای که در ۲۵۰ سال اخیر تطوراتی داشته را به سرانجام رسانده و تجدّد نتوانسته در تغییر ایران موفق باشد و ایران خودش را از آن فاصله داده است.
✅ ششمین محفل گفتگومحور فکرت، به «بازخوانی ایدهی سیاسی و فرهنگی امام(ره) در مواجهه با تحجر و تجدد»
👤 حجتالاسلام محسن قنبریان؛ استاد حوزه و دانشگاه
💢 فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@FEKRAT_NET