قسمت شماره صفر
پادکست اقلیما
«من باب آشنایی»
لینک ایتا:
https://eitaa.com/radio_eqlima
لینک کست باکس:
https://castbox.fm/va/5473148
لینک شنوتو:
https://shenoto.com/channel/podcast/radio-eqlima
پیشنهاد میکنم محتوای این مناظره را ببینید. از معدود مناظرههای خوب است؛ از این جهت که تا حد خوبی تواسته نقاط افتراقی و جریانی را در نقطهی مهمترین سوالات روشن کند. حقیر هم نکات متعددی درباره این جلسه دارم که ان شاءالله عرض میکنم.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از رسانه امین
28.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ | چشمان من مسیر تو را گم نمیکنند...
🎙️شعرخوانی آقای حسین دهلوی در محضر رهبر انقلاب
📽 @Resane_Amin
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
قانون حجاب، گاو نر و اصرار بر دوشیدن!
رانندهی اتوبوس میگفت میدانم حرف زور است؛ اما لطفاً رعایت کنید نان ما را نبرند، داروخانهی بیمارستان که نوشته بود از ارائهی خدمات به غیرمحجبهها معذور است اصلاً معذور نبود، حراست فلان مجموعه مأمور شده بود به شکلی تشریفاتی و مصنوعی یک جمله را به همهی خانمها گوشزد کند و مدیر فلان پاساژ برای خانمهای کاشف حجاب درب پشتی را باز کرده بود. پیرزن و پیرمرد سنتی حتی باز یاد ضربالمثل قدیمیها افتادهاند که «عیسی به دین خود موسی به خود». مرد ژیگول غیرتی شده و از زنهای کاشف حجاب حمایت میکند. بخشی از چادریها که پیشاپیش موضع خود را با گشت ارشاد روشن کرده بودند. تکلیف سلبریتیها هم که روشن است. باندهای پروژهبگیر هنجارشکن و معدود زنهای غیرپاکدامن هم. سالها گفته شد حجاب تضمین حضور اجتماعی زن است و زن میبیند که بدون حجاب هم ضمانت حضور در دانشگاه، رستوران، بانک و... را دارد؛ چهبسا بیشتر از قبل هم احترام میشود. حال تصور کنید روزی را که موجی از محرومکردن محجبهها در میان فروشندگان و بخشهای خصوصی به راه بیفتد! و روزی را که موجی از تمسخر حجاب با پوششهای هجوآمیز مثل پلاستیک، کلاه، هدبند و... به راه بیفتد.
بااینهمه و به طور مختصر، مجموعهی آمارها نشاندهندهی این است اکثریت زنان از قضا طرفدار اصل ایدهی حجاب هستند و درعینحال اکثریت جامعه مخالف مداخلهی حاکمیت در این زمینهاند. در شرایط فقدان لوایح و سازوکارهای قهری و در غیاب گشت ارشاد شمار بسیاری از زنان شلحجاب هم حتی تغییر پوشش ندادند. گزارشها هم از زندهبودن حیا در جامعهی ایرانی حکایت میکند؛ اما همچنان سیاستهای رسمی حاکمیت، هوادار و پشتیبان عمومی و فعال ندارد و شدت این مخالفت در شهرهای بزرگ و در مورد ایدههای قهریتر و سختتر مانند گشت ارشاد بیشتر هم میشود. به عقیدهی بنده این تناقض ظاهری کانون اصلی و مهمترین کلید ورود به فهم واقعیت پیچیدهی حجاب است. این تناقض ظاهری را چطور باید فهمید و حل کرد؟ چگونه میشود عموم جامعه یک رفتار را پسندیده بدانند و کموبیش به آن ملزم باشند؛ اما مداخلههای رسمی در مورد آن را نپسندند؟ به عبارتی اکثریت مردم در عین قبول و تعهد به ایدهی حجاب (کموبیش و متنوع) به حاکمیت بههرترتیبی حق نمیدهند که در این زمینه اقلیت را مؤاخذه کند. من در تحلیل این نقطه بسیار گفته و نوشتهام. بههرحال، گذشته از تفسیر، در این شرایط پیچیده توقع شگفتانگیز داشتن از قانون و لایحه خطاست. برخی این طور صحنه را روایت میکنند که چون مسیر کار فرهنگی اجرایی نیست و اساساً امیدی به دستگاههای فرهنگی نمیشود داشت؛ بنابراین باید به قانون و لایحه پناه برد و تا حد ممکن آن را شدت بخشید. مطالبهی آنها قانون واقعاً بازدارنده است و به آن امید جدی دارند! مدتهاست ذهنها درگیر لایحه است و در تریبونهای مذهبی میگویند مسئولان هر چه زودتر باید جلوی این غائله را بگیرند وگرنه مردم متدین خود دستبهکار میشوند و در این صورت کنترل اوضاع از دست خواهد رفت. خسارات جانی و مالی در این شرایط هم به گردن مسئولانی است که ترک فعل کردهاند. برخی میگویند مسئولان ترسیدهاند، در ماههای منتهی به انتخابات به دنبال حفظ کرسیاند و دهها روایت دیگر. از شما چه پنهان در برخی محافل نظرخواهی و تصمیمگیری ایدهی برخی از مدیران فرهنگی واگذاری مسئله به مردم به شکل سخت و خشن است. یکی از افراد موسوم به اهالی کار فرهنگی از قضا پیشنهادش احیای ایدهی گشتهای موتوری دههی شصت بود. چیزی شبیه به یک وضعیت رعبآور شبهنظامی. (ادامه👇🏻)
@Mahdi_Takallou
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
قانون حجاب، گاو نر و اصرار بر دوشیدن! رانندهی اتوبوس میگفت میدانم حرف زور است؛ اما لطفاً رعایت
(قانون حجاب، گاو نر و اصرار بر دوشیدن! ادامه👇🏻)
دوگانهی کار فرهنگی و کار قانونی مضحک است. همه چیز فرهنگی است و هیچ راهی جز مواجهه معنایی وجود ندارد. قانون باید ابزاری ذیل پروژهی فرهنگی و با کارکرد خاص خودش و نه بیشتر باشد. قانون نوعی کنش فرهنگی است و بخشی از یک طرح کلی فرهنگی! اقتضای حاکمیت دینی صرفنظر کردن از جبرهای استیلایی و باستانی و اغواگریهای دولتهای جدید است. حاکمیتی دینی راهی جز رشد دادن اندیشهها و رفع موانع از فطرت و قلب ندارد. قانون باید ذیل این پروژه عمل کند. علاوه بر این اجرای قانون یا هر سیاستی منوط به ارادهی عمومی است. چه قانونی میتواند از اتحاد سرمایهدارها با کشف حجاب جلوگیری کند؟ چه قانونی میتواند وجههی تحسینبرانگیز کشف حجاب را از بین ببرد؟ چگونه با تکیهی صرف بر قانون میشود کشف حجاب را تقبیح کرد و مذموم نشان داد؟ چگونه میشود ترحم، همنوایی و دلسوزی را نسبت به زنانی که مؤاخذه یا تنبیه شدهاند به حداقل رساند؟ اساساً چگونه میتوان بدون گفتمان و بدون درگیرکردن عموم عقلها و قلبها در تکتک ادارهها، فضاهای خیابانی و غیرخیابانی مداخلهی عمومی و اکثری مردم را برانگیخت؟ و اساساً چگونه بدون دردستداشتن طرح فرهنگی جامعی برای تمام ساحتهای حجاب اجرای قانون را تضمین کرد؟ آیا میشود اقصینقاط شهرها را به نیروهای شبهنظامی یا لباسشخصیها سپرد؟ آیا با قانون میشود همراهی مردان را با کشف حجاب و زنهای بدون حجاب مسدود کرد؟! گرامیان همهی ماجرا بند به ارادهی مردم است؛ بند به گفتمان است. من فضا را برای عبور از گفتمان معیوب حجاب و خلق گفتارها و معناپردازیهای نو، واقعی، فطری، زنانه، عمیق و انیق مستعد میبینم. قانون باید باشد اما در خلأ نباید به آن امید بست!
@Mahdi_Takallou
در این یادداشت، حرکت انقلاب اسلامی را با تکیه بر مقولهی جنسیت بازخوانی کردم و بیان کردم چطور انقلاب اسلامی عیناً با تحول در هندسهی رابطهی زن و مرد، زنانگی و مردانگی مقارن و مصادف و حتی یگانه است؛ عرض کردم که مقوله جنسیت و تحول در جایگاه زن چطور متغیرهایی فرعی نیستند و چرا بدون این ملاحظه سایر بحثها در جای خود قرار ندارند.
https://farhikhtegandaily.com/page/239167/
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از خانه روایت زن انقلاب اسلامی
🔰زنان راوی غدیر
🌷بانو دارمیه حجونیه
او از شیعیان معروف و بسیار مشهور حضرت امیرمؤمنان بوده به نحوى كه آوازهاش تا بدان حد پیچیده بود كه معاویه موقع ورود به مكه از وى سراغ گرفت دارمیه زنی سیاه و بزرگ هیکل بود.
معاویه گفت: حالت چطور است ای دختر حام؟
گفت: خوبم ولی من از حام نیستم بلکه زنی از بنی کنانه هستم. معاویه گفت: درست گفتی. آیا میدانی برای چه تو را خواندم؟ دارمیه گفت: سبحاناللّه من که به علم غیب آگاه نیستم.
معاویه گفت: برای اینکه از تو سؤال کنم چرا علی را دوست داری و مرا دشمن میداری؟
گفت: مرا از این کار معاف دار.
معاویه گفت: نمیشود.
دارمیه گفت: حالا که عفو نمیکنی از گفتن، بدان که علی را دوست دارم به خاطر عدالتش در مردم و تقسیم بیت المال بطور مساوی در میان مردم و تو را دشمن میدارم بخاطر جنگ کردن با کسی که از تو سزاوارتر به حکومت بود و تو چیزی (حکومت) را دنبال میکنی که حق تو نیست و علی (ع) را دوست دارم 🌸 به خاطر پیمان پیامبر برای او به ولایت روز غدیر خم در حضورت 🌸
و اینکه علی (ع) نیازمندان را دوست داشت و اهل دین را بزرگ میداشت و با تو دشمن هستم بخاطر خونریزی و اختلاف انداختن بین امت و حکم ظالمانه تو که براساس هوی و هوس است.
#مدارک بلاغات النساء صفحه 72
#عقد الفرید (1/ 162)
# صح الاعشی (1/ 259)
#زمخشری ،ربیع الابرار
☘ @revayate_zan
استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی (۱۳۷۵):
📜 در مقابل اسلام، خدا شاهد است که بهائیت قرار ندارد! قادیانی قرار ندارد! یکسری عقائد ضعیف در این طرف و آن طرف، در مقابل اسلام قرار ندارند! آنها پهلوان میدان نیستند!
چه کسی پهلوان میدان است؟ آن كسی پهلوان میدان است كه «نظامات اجتماعی» را میسازد؛ آن كسی است كه تخصیصِ «قدرت و اطلاع و ثروت» را به دست میگیرد.
شما اگر توانستید متاع خودتان را به اهل دنیا ارائه دهید، این جریانهای اعتقادیِ ضعیف را باد میبرد! اگر شما مدعی متاعی هستید كه سعادت بشر را میتواند تأمین كند، جایی برای وجود آنها باقی نمیماند. اگر شما توانستید انقلاب در ایجاد نظامات اجتماعی و انقلاب در معرفت بشر ایجاد بكنید، جایی برای آنها باقی نمیماند.
با وجود برخورداری از موهبت حکومت، چرا به صورت انفعالی و تعمیری برخورد میكنید؟! شما در تحقیقات میدانی یا كتابخانهای اگر بخواهید وارد بشوید، محدودیتهای سابق را ندارید؛ نمیتوانید بگویید این کارها با محدودیتهای شدیدی كه ما داریم محقق نمیشود!
سلف صالح میتوانند چنین حرفی را بزنند، میتوانند بگویند «ما اگر نیامدیم ادارۀ عینیت را به دست بگیریم، به این دلیل بوده كه مقدوراتی در اختیار نبوده». اما شما كه نمیتوانید این حرف را بزنید!
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از گام دوم انقلاب
🔖 #بابالحوائج
🔅 امام موسی کاظم علیهالسلام
🌀 زندگی موسیبنجعفر یک زندگی شگفتآور و عجیبی است.
👈 هیچکس از نزدیکان آن حضرت و خواص اصحاب آن حضرت نبود که نداند موسیبنجعفر برای چه دارد تلاش میکند، و خودِ موسیبنجعفر در اظهارات و اشارات خود و کارهای رمزیای که انجام میداد، این را به دیگران نشان میداد.
❗ حتی در محل سکونت، آن اتاق مخصوصی که موسیبنجعفر در آن اتاق مینشستند؛ اینطوری بود که راوی میگوید من وارد شدم، دیدم در اتاق موسیبنجعفر سه چیز است:
1️⃣ یک لباس خشن، یک لباسی که از وضع معمولی مرفّهِ عادی دور هست.
2️⃣ «وَ سَیفٌ مُعَلَّقٌ» شمشیری را آویختند، یا از سقف یا از دیوار.
3️⃣ «وَ مُصحَفٌ» و یک قرآن.
🔍 ببینید چه چیز سمبلیک و چه نشانۀ زیبایی است، در اتاق خصوصی حضرت که جز اصحاب خاص آن حضرت کسی به آن اتاق دسترسی ندارد، نشانههای یک آدم جنگی مکتبی، مشاهده میشود.
🔹 شمشیری هست که نشان میدهد هدف، جهاد است.
🔹 لباس خشنی هست که نشان میدهد وسیلۀ زندگی خشونتبارِ رزمی و انقلابی است.
🔹 و قرآنی هست که نشان میدهد هدف، این است.
👌 میخواهیم به زندگی قرآنی برسیم با این وسایل و این سختیها را هم تحمل میکنیم.
📚 کتاب حلقۀ دوم «انسان ۲۵۰ساله»
#زندگی_جهادی
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔻پیشنهاد علیرضا پناهیان به شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🚨 فردای عید غدیر را «روز مشارکت سیاسی زنان» اعلام کنید!
علیرضا پناهیان در اجتماع بزرگ بانوان ۱۲۰ کشور در عید غدیر در حرم حضرت معصومه(س):
🔸اولین بار در تاریخ بشر، بانوان در غدیر همپای مردان در سیاست مشارکت جدی داشتند
🔸رسولخدا(ص) در غدیر، رأی زنان را در کنار رأی مردان در عرصۀ سیاسی، مؤثر قرار داد
🔸بیعت یعنی «مسئولیتپذیری مردم، مانند مسئولیتپذیری ولیّخدا»؛ در مسئولیتپذیری هم فرقی بین زن و مرد نیست
🔸ولایت یعنی مسئولیتدادن و عزتدادنِ خدا به همۀ مردان و زنان و افتخاردادن به آنها که خلیفهالله باشند
متن کامل در: @panahian_text
@Panahian_ir
هدایت شده از موسسه فلسفه و عرفان نفحات
🔰گزارش تصویری | اختتامیه چهاردهمین جشنواره فارابی
▫️آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی با حضور دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از پژوهشگران و محققان عرصه علوم انسانی و اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
▫️در اختتامیه این جشنواره بینالمللی که با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی برگزار شد، حضرت آیتالله استاد سید یدالله یزدانپناه به عنوان شخصیت پیشتاز علوم انسانی و اسلامی معرفی شدند.
🏷 عکس: هادی زند از ایسنا.
#استاد_یزدان_پناه
#جشنواره_فارابی
💢 مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات
https://eitaa.com/nafahat_eri