📌چند وقتی است که برخی از فایلهای قدیمیتر کانال از سرور ایتا حذف شده است. برای ایتا طبیعی است و برای ما غیرطبیعی. با هشتگ #فایلهایقدیمی دوباره آنها را بارگزاری میکنم.
@majiddehghan
May 11
The_Phenomenological_Approach_in_Islamic.pdf
1.82M
⬆️مقاله " رویکرد پدیدارشناسی در مطالعات اسلامی" اثر مجیب الرحمن البنجاری ۲۰۰۱م، گزارشی مفید با جزییات دقیقی از این حوزه ارائه می دهد.
#فایلقدیمی
#روشپژوهش
@majiddehghan
📝امام معصوم و رفع سوء برداشت از روایات نبوی
💠یکی از شوون ائمه اطهار سلاماللهعلیهم تصحیح برداشت اشتباه مردم از روایات پیامبر صلیاللهوعلیهوآله بوده است که نمونههای زیادی در روایات دارد.
به عنوان مثال اهل سنت از روایت نبوی"أنت و مالك لأبيك" استنباط کرده اند که پدر حق تصرف در اموال فرزند را دارد. در حالی که امام معصوم در صحیحهای نشان میدهد که فرمایش حضرت نه در مقام بیان حکمی فقهی بلکه در مقام موعظه فرزندی است که از پدرش شکایت کرده است و حضرت سعی دارد با این بیان او را از پیگیری ماجرا منصرف سازد.
🔅روایت:
الحسين بن أبي العلاء قال «قلت لأبي عبد اللّٰه (عليه السلام): ما يحل للرجل من مال ولده؟ قال: قوته بغير سرف إذا اضطر إليه، قال فقلت له: فقول رسول اللّٰه (صلّى اللّٰه عليه و آله و سلم) للرجل الذي أتاه فقدّم أباه فقال له: أنت و مالك لأبيك؟ فقال: إنما جاء بأبيه إلى النبي (صلّى اللّٰه عليه و آله) فقال: يا رسول اللّٰه هذا أبي و قد ظلمني ميراثي عن أُمي، فأخبره الأب أنه قد أنفقه عليه و على نفسه و قال: أنت و مالك لأبيك، و لم يكن عند الرجل شيء أو كان رسول اللّٰه (صلّى اللّٰه عليه و آله) يحبس الأب للابن» وسائل، 17، 265
@majiddehghan
📝الغریق یتشبث بکل حشیش: زاویه دید در توصیف
این ضرب المثل برای تلاش بیهوده به کار میرود چنانچه غریق به خیال نجات به هر علف هرزهای دست میآویزد. امّا مگر غریق چاره دیگری هم داشت؟! زاویه دید در این کاربرد ضربالمثل از موقعیت کسی است که بیرون از سیل به انسانِ گرفتار در سیل نگاه میکند و تعهدی برای نجات او نیز ندارد، تماشاگری بیتعهد. اما اگر زاویه دید از خود غریق باشد یا از تماشاگر متعهد چگونه توصیف متفاوت میشود؟
💬تماشاگر متعهد: "متاسفانه یکی از هموطنان بر اثر سیل جان خود را از دست داد."
فعل این تماشاگر همیشه ماضی است چون در زمان حال روایت نمی کند، کمک می کند. هویت او را به غریق بودن تقلیل نمیدهد و هموطن بودن او را میبیند. امتیازی برای سیل قائل نمی شود(نمی گوید سیل جانش را گرفت)
💬غریق(زمان غرق شدن): "کمک!" (او تمام تلاشش برای حفظ جان خود است توصیف نمیکند)
💬غریق(در صورت نجات): " به هر چیزی چنگ زدم تا از غرق شدن نجات پیدا کنم"
"چنگ زدم" فعل قویتری است تا آویخته شدن(تشبث) و "نجات" رابطه انسانی را در آن رویداد توصیف میکند.
#زاویهدید
@majiddehghan
family.pdf
2.95M
📗 مقاله "Family" اثر Avner Giladi در دانشنامه قرآن شروع مناسبی است برای آشنایی با منابع انگلیسی مطالعات اسلامی خانواده. به یاری خدا این مقاله را به همراه تعدادی دیگری از منابع مهم این حوزه معرفی خواهم کرد.
#مطالعاتاسلامیخانواده
@majiddehghan
📝در ارجاع به آراء دیگران دو حالت متصور است:
1. گزاره از سوی شخص الف در سازوکار پژوهشی موجه و مستدل شده است و می توان آن را گزاره علمی(معرفت) تلقی نمود. در این صورت می توان مستقیما گزاره را بدون انتساب به شخص الف ذکر و در ارجاع به اثر شخص الف استناد نمود:
گزاره(الف، سال، ص)
2. گزاره شخص الف در سازو کار پژوهشی موجه و مستدل نشده است و صرفاً ایده یا دیدگاه اوست یا این که ادله ای که به آن استناد نموده است صحیح یا کافی نیست. در این صورت گزاره را نمیتوان گزاره علمی(معرفت) تلقی کرد و باید هنگام نقل آن، گزاره منتسب به شخص ذکر شود و در ارجاع دهی به اثر شخص استناد گردد:
الف معتقد است گزاره(الف، سال، ص)
#روشپژوهش
@majiddehghan
⬆️ ارجاع و توجیه
نکته مطلب بالا را می توان این گونه نیز بیان کرد که ارجاعدهی جایگزین توجیه (جزء سوم معرفت:باور صادق موجه) نمیشود مگر ارجاع به اثری که گزاره در آن توجیه شده باشد.
#روشپژوهش
@majiddehghan
🏴یا ممتحنه
ابتلای اولیاء خدا قلبی است و آن چه در ظاهر رخ میدهد اسباب آن ابتلاست. شاید تا ما درک مستقیمی گرچه اندک از این نوع ابتلا نداشته باشیم نتوانیم محنت اصلی ولی خدا را درک کنیم.
تقلیل ابتلا به درد جسمی سادهسازی ما برای نزدیک شدن به درک ستمدیدگی ولی خداست اما مظلومیت او شاید زمانی است که منافقان در نبود یاران، او را هم عرض سایر افراد جامعه قرار می دهند و از جایگاهش تحریفش میکنند. صبر بر این تحریف هم محنت است و هم امتحان.
در ظاهر ولی خدا گرچه محنت میکشد ولی در باطن در حال فتح قلعههای ترس و ناامیدی و وحشت و وعدههای شیطانی است. ظاهرا رفتن در صراط خدا خلوص بالایی میخواهد که بدون امتحان و محنت وصلی نخواهد بود: انک کادح الی ربک کدحا فملاقیه
و شاید این سر همزمانی جهاد اکبر و جهاد اصغر برای کسانی است که در دفاع از حق سرسختند و گرنه ما، صاحبان سبک در بازی و معامله را چه به این ابتلای باشکوه.
#فاطمیه
@majiddehghan
🏴عقل و عاطفه
خدیجه پای کار رسول خدا،
فاطمه پای کار علی
و زینب پای کار حسین،
چه سرسخت و باوفا؛
این کاملات العقول با احساسات زنانه چه عالی پای کار دین بوده اند!؟
#فاطمیه
@majiddehghan
🔅نقد کتاب "سیاست خانواده در جهان"🔅
✅ دکتر شهلا باقری
دانشگاه خوارزمی
✅حجت الاسلام دکتر دهقان
پژوهشکده زن و خانواده
✅ دکتر راحله کاردوانی
پژوهشکده زن و خانواده
📆 پنجشنبه دوم بهمن ماه 1399
⏰ ساعت:12-10
✔️لینک حضور:🔻
📎http://live.mou.ir/wrc
@womenrc
@majiddehghan