بحارالانوار
🔴 بحارالانوار، مشهور ترین و مهم ترین و مفصلترین اثر تالیفی علامه مجلسی است. این مجموعه عظیم که بدون شک و تردید می توان آن را دایرة المعارف علوم آلمحمد علیه السلام نامگذاری کرد، مشتمل بر احادیث و روایات معصومین علیهم السلام قصهها، تواریخ و معارف اسلامی است که به وسیله بزرگان محدثین نقل شده و به همت و به همت آن بزرگ مرد، جمع آوری و تدوین شده و در دسترس حقیقت جویان قرار گرفته است.
🔵 در کتاب بحارالانوار علاوه بر احادیث و روایات کتب اربعه شیعه، از تمامی کتاب های حدیثی روایات جمع آوری و سپس موضوع بندی و با نظم و ترتیب و دسته بندی مرتب در ۲۵ جلد چاپ سنگی قدیمی تالیف شده است. در هر بخش، ابتدا علامه آیات قرآنی مربوط به آن موضوع را بیان می کند و سپس اشاره کوتاهی به گفتار مفسرین در خصوص آن آیات نموده و احادیث و روایات مربوطه را نقل کرده است.
⚪️ علامه مجلسی چنانچه خود در مقدمه کتابش فرموده هدفش جمعآوری این احادیث بود و اما اینکه هر کدام از احادیث و روایات مطرح شده چه وضعیتی دارند را متعرض نشده است (از جهت متن و سند و دیگر توضیحات -که در مجموع- آیا حدیث، صحیح است یا نه و در چه درجه ای از صحت و مقبولیت است) و این کار را به فرصت مناسب تری محول فرموده که اجل محتوم وی را مهلت نداده است.
🔶 اگر چه در بعضی از بخش های این مجموعه از این که ایشان موفق به پاکنویس کردن آن شده است نکات مختصری در ذیل برخی از روایات بیان کرده است اما چون وقت کافی نداشته آنها هم اغلب ناقص اند و خود علامه بدین مطلب اعتراض کرده است.
اکنون به بیان موضوعات مطرح شده در این ۲۵ جلد قدیمی می پردازیم.
🔺جلد اول بحارالانوار
در موضوع عقل و جهل، در فضیلت دانش و دانشمندان، روایات و مذمت قیاس می باشد. این جلد ۴۰ باب دارد و بالغ بر یکصد و بیست هزار سطر می باشد و بارها به فارسی ترجمه شده است.
🔺جلد دوم بحار الانوار
درباره توحید و صفات خداوند، اسمای حسنای الهی، پاره ای از خطبهها و توحید مفضل است که در ۳۱ باب و مشتمل بر شانزده هزار سطر می باشد.
🔺جلد سوم بحار الانوار
درباره عدل، مشیت، قضا و قدر، هدایت، توبه و ... می باشد که در ۵۹ باب و بالغ بر سی هزار سطر نوشته شده است.
🔺 جلد چهارم بحار الانوار
درباره احتجاجات و مناظرات ائمه اطهار علیهم السلام با مخالفین می باشد که در ۸۳ باب و شانزده هزار سطر می باشد.
🔺 جلد پنجم بحارالانوار
احوال پیامبران و سرگذشت آنهاست که در ۸۳ باب و چهل هزار سطر نوشته شده است.
🔺 جلد ششم بحارالانوار
درباره پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله از ولادت تا رحلت است و درباره معراج، معجزه و ... نوشته شده است علامه در پایان این کتاب احوالات سلمان، ابوذر، عمار، مقداد و دیگر صحابه مهم پیامبر (ص) را بیان کرده است. این جلد در ۷۲ باب و شصت و هفت هزار سطر نوشته شده است.
🔺جلد هفتم بحارالانوار
در حالات مشترک امامان شیعه و شرایط امامت و آیاتی که در این زمینه نازل شده و... پاره ای از مناظرات شیخ مفید، سید مرتضی و شیخ طبرسی و فضیلت ائمه علیهم السلام میباشد. این جلد مشتمل بر ۱۵۰ باب و سی و یک هزار سطر است.
ادامه دارد ..
🆔 @majleci
🔺جلد هشتم بحارالانوار
در خصوص فتنه هایی که پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رخ داد، شرح حال خلفای سه گانه، جنگ جمل، صفین، نهروان، جنایات معاویه، احوال برخی از اصحاب امام علی علیه السلام و بعضی نامه های آن حضرت می باشد که در ۶۲ باب و شصت و یک هزار سطر می باشد.
🔺جلد نهم بحارالانوار
در بیان زندگانی امیرالمومنین علی علیه السلام از ولادت تا شهادت می باشد که ۱۲۸ با و پنجاه هزار سطر می باشد.
🔺جلد دهم بحارالانوار
در زندگانی حضرت زهرا سلام الله علیها و امام حسن و امام حسین علیه السلام، قیام مختار و وقایع کربلا می باشد که ۵۰ باب و بیست و نه هزار سطر می باشد.
🔺جلد یازدهم بحارالانوار
در احوال امام سجاد، امام باقر، امام صادق و امام کاظم علیهم السلام و احوال و نوادگان آنان است که در ۴۶ با و بالغ بر ۱۸ هزار سطر می باشد.
🔺جلد دوازدهم بحارالانوار
سرگذشت امام رضا، امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام و گروهی از اصحاب و نزدیکان ایشان است که در ۳۹ باب و دوازده هزار سطر است.
🔺جلد سیزدهم بحارالانوار
در احوالات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و در اثبات رجعت می باشد که در ۳۴ باب و بیست و یک هزار سطر می باشد. این کتاب بارها به زبان فارسی به چاپ رسیده است.
🔺جلد چهاردهم بحارالانوار
درباره آسمان و جهان و پیدایش آن ها، کلیاتی درباره آسمان و زمین، فرشتگان و جن و انس است که مشتمل بر چند باب فقهی خوردنی ها و آشامیدنی هاست و در ۲۱۰ باب و هشتاد هزار سطر می باشد.
🔺جلد پانزدهم بحارالانوار
درباره ایمان و کفر، صفات مومنین و فضایل آنها، در کفر و اخلاق ناروا نوشته شده که در ۱۰۸ باب می باشد.
🔺جلد شانزدهم بحار الانوار
در آداب معاشرت و حقوق پدر و مادر، آداب و سنت های اسلامی است که در ۱۳۱ باب می باشد
🔺جلد هفدهم بحارالانوار
درباره مواعظ و حکمت هاست که در ۳۳ باب و شانزده هزار سطر می باشد.
ادامه دارد ...
🆔 @majleci
🔺جلد هجدهم بحار الانوار
احکام فقهی شامل دو بخش: ۱- کتاب طهارت ۲- کتاب نماز است که در یک یکصد و پنج هزار سطر نوشته شده است.
🔺جلد نوزدهم بحار الانوار
این کتاب نیز در دو بخش است: ۱- در فضائل قرآن و آداب آن ۲- درباره ذکر و انواع آن و آداب دعا و شرایط آن، تعویذات و حرزها، دعا برای دردها که در ۱۳۱ باب می باشد.
🔺جلد بیستم بحارالانوار
درباره احکام فقهی زکات، صدقه، خمس، روزه و اعمال طول سال است که در ۱۲۲ باب و بیست و چهار هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و یکم بحار الانوار
درباره ی حج و عمره و بخشی از تاریخ مدینه، امر به معروف و نهی از منکر که در ۸۴ باب و نزدیک به نه هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و دوم بحارالانوار
در خصوص زیارت است که در ۶۴ باب و سی هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و سوم بحارالانوار
در احکام فقهی عقود و ایقاعات است که در ۱۲۹ باب و یازده هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و چهارم بحارالانوار
درباره احکام شرعی و بر مشتمل بر ۷۰ باب و سه هزار سطر می باشد.
🔺جلد بیست و پنجم بحارالانوار
درخصوص اجازات است.
شایان توجه است که در زمان حیات علامه از جلد پانزدهم تا آخر کتاب بحارالانوار به جز دو جلد «صلاة و مزار» از چرکنویس به پاکنویس تبدیل نشد و محدث نوری حکایتی نقل می کند حاکی از اینکه بعد از فوت علامه یکی از فضلا بر یک دوره ی بحارالانوار دسترسی پیدا می کند که همراه با کتابهای دیگری به بهای اندکی در معرض فروش گذاشته شده بود !!
که قسمت عمده ی کتاب به صورت چرکنویس بوده و پاکنویس نشده بود. آن هم در تقسیم میراث علامه سهم یکی از ورثه شده بود تا آنکه سرانجام به دست گوهری می رسد که اقدام به پاکنویس کردن آنها میکند.
🆔 @majleci
🔴 سالم بودن بدن مطهر علامه مجلسی بعد از ۳۰۰ سال
🔵 آیت الله ناصری دولت آبادی فرمود:
« در سال ۱۳۶۷ شمسی، هیات امنای مقبره علامه مجلسی تصمیم گرفتند؛ ضریح و مقبره وی را بازسازی کرده، و کتاب خانه ای را در جوار مقبره احداث نمایند. در هنگام تعویض ضریح و کارهای ساختمانی مربوط به آن، کلنگ یکی از کارگران، به سنگی برخورد کرد. چاره ای نبود؛ سنگ را برداشتند؛ معلوم شد سنگ لحد است. قبر علامه مجلسی (ره) به صورت عمیق نبوده است.
🔺 عالمان شهر را خبر کردند؛ به من هم گفتند، رفتم. صورت و محاسن مبارک علامه مجلسی را زیارت کردیم. کفن ایشان از پارچه کرباس بود. پارچه ای که در گذشته های دور، توسط اهالی بومی اصفهان بافته می شد. همه حاضران، شهادت نامه ای نوشتیم؛ امضاء کردیم؛ جنازه مبارک علامه مجلسی و کفن ایشان را به صورت کاملا تر و تازه دیدیم و رویت کردیم ».
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی رحمة الله علیه:
🔵 من به انواع نعمتها متنعم هستم و با مومنینی که به زیارت من می آیند مانوس هستم و از دعای صالحان و خواندن قرآن تقوا پیشگان بهره می برم و آنان را می بینم در حالی که آنان مرا نمی بینند و من در این جایگاه مطمئن ساکنم.
📚 کتاب زندگینامه علامه مجلسی تالیف سید محمد حسین سجاد
🆔 @majleci
🔴🔵 خواب عجیب
🌕 مرحوم تنکابنی در کتاب خود قصص العلما چنین می نویسد:
🔹 دو نفر در اصفهان بودند که با علامه مجلسی مخالفت و دشمنی داشتند و همیشه از او غیبت می کردند در همان شبی که علامه مجلسی از دار دنیا رحلت کرد هر دو در عالم رویا دیدند که به درب خانه علامه رفته و ایشان را خوابیده یافتند ناگاه می بینند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم همراه با امیر المومنین علیه السلام بر علامه مجلسی وارد شدند و پیامبر اکرم بازوی راست علامه و امیرالمومنین بازوی چپ او را گرفته و فرمودند: برخیز تا برویم
و او را به همراه خود بردند
🔹 چون آن دو نفر از خواب بیدار شدند یکی به درب خانه دیگری رفت و او را از خوابی که دیده باخبر ساخت دیگری گفت من نیز همین خواب را دیده ام و آن دو نفر حدس زدند که باید علامه مجلسی وفات کرده باشد چون به درب خانه علامه مجلسی آمدند و از احوال ایشان جویا شدند صدای گریه و زاری شنیدند و معلوم شد جناب علامه تازه وفات یافته و به جوار رحمت حق تعالی پیوسته است.
📚 کتاب قصص العلماء ص ۲۰۷
🆔 @majleci
🔴 علامه مجلسی رحمة الله علیه:
🔵 من به انواع نعمتها متنعم هستم و با مومنینی که به زیارت من می آیند مانوس هستم و از دعای صالحان و خواندن قرآن تقوا پیشگان بهره می برم و آنان را می بینم در حالی که آنان مرا نمی بینند و من در این جایگاه مطمئن ساکنم.
📚 کتاب زندگینامه علامه مجلسی تالیف سید محمد حسین سجاد
🆔 @majleci
🔴 بین قبر مجلسی پدر و پسر
از مرحوم حاج #سید_جلیل_زرآبادی نقل شد که :
مشهور است اگر کسی بین دو قبر شریف مجلسییین قرار گیرد و هر یک از دست ها را بر روی یکی از قبرها گذارده و فاتحه نثارشان کند انشاالله حاجت روا می گردد.
📚 بنقل از نزدیکان ایشان (فرزندان سید)
🆔 @majleci
🔵🔴 شکوه غیرت
💢جوان بود جوانی خوش فکر ؛این را از پدر ؛مجلسی اول به ارث برده بود .پای منبرها در حالی که چشمانش برق می زد سر تا پایش را نگاه می کردند .انگار مجلسی پدر بود با همان ابهت وهمان غیرت ؛
💢صد سال بود که مذهب شیعه در ایران رسمیت پیدا کرده بود .اما محمد باقر هر چه می دید ومی شنید اختلاف بود ؛ اختلاف بین شیعه وسنی در اصول وفروع واحکام؛ حقیقتی را گمشده می دید حقیقت علی ع را ؛دلش پر بود از عشق علی ع ؛می خواست به همه بفهماند که علی ع کیست؟ می خواست حقیقت مذهب تشیع را روشن کند ؛می خواست محبت علی ع را در دلها بکارد؛ فکر می کرد ومدد می خواست !
❗️یا علی ...یا حیدر کرار ...یا امیر المومنین
💢هر چه بیشتر فکر می کرد این عشق بزرگتر وکاری تر در دلش ریشه می دواند .عزمش را جزم کرد وشروع کرد به نوشتن نامش را گذاشت "حق الیقین"
💢خیلی زود کتابش همه جا منتشر شد وتا شامات هم رسید بعد از مدتی خبر رسید که 70هزار سنی با خواندن آن کتاب شیعه شدند .
⭕️ این است غیرت باب الائمه علامه ی مجلسی
🆔 @majleci
🔴🔵 شب وصل
⭕️مطالعه می کرد ؛چشمش به حدیثی از امام صادق ع افتاد "وقتی مومنی بمیرد وچهل مومن بر جنازه ی او حاضر شوند وبگویند خدایا ما جز خوبی چیزی از او نمی دانیم وتو بر حال او از ما داناتری .خداوند فرماید:من گواهی شما را درباره ی او پذیرفتم وآمرزیدم آن چه را از او می دانستم وشما نمی دانستید ."
⭕️برق از چشمانش پرید تا صبح خوابش نمی برد ومبهوت این همه لطف خداوند بود .
⭕️فردا منبر رفت وشروع کرد:
"بسم الله الرحمن الرحیم "
"اشهد ان لا اله الا الله"
"اشهد ان محمد رسول الله "
"اشهد ان علیا ولی الله "
"اشهد ان الصراط الحق "
💢وبعد گفت :ای مردم این است اعتقاد وایمان من از شما میخواهم که شهادت بدهید به آن چه از من شنیدید واین شهادت را بر کفن من بنویسید ودستور داد کفنی آوردند ومردم همه شهادتشان را روی آن نوشتند واین شد سنتی در میان شیعیان که هنوز هم کم وبیش ادامه دارد .
⚫️سال1110ه ق ماه رمضان روز بیست وهفتم
✨مقتدای اهل دانش ،باقر علم وحکم
✨آن سمی ؛پیشوای پنجمین از مجد وشان
✨رفت از دنیای فانی سوی گلزار بهشت
✨کرد مرغ روح او بر شاخ طوبی آشیان
✨آفتاب آسمان دین نهان شد ؛گفت عقل
✨پیشوای اهل دنیا رفت اندر آسمان
🆔 @majleci
🔵🔴 رنگین کمان همت
💢جوانی گذشت ؛اما شکوه غیرتش نه؛خیلی راه ها را پشت سر گذاشته بود ودر بسیاری از رشته ها ی مختلف سر آمد عالمان روزگار بود ،همه ی داشته های علمی اش را مرور کرد با خودش گفت: محمد باقر تا حالا به هیچ حکمتی برخوردی که گزیده ی آن را در احوال واخبار اهل بیت علیهم السلام ندیده ونشنیده باشی ؟
فکر کرد وجواب داد: نه هیچ حکمتی
دوباره گفت: ارزش این همه حکمت ؟!
محاسبه کرد به جایی نرسید .ذهنش را به قران سپرد .قران خواند دقیق وعمیق به خود گفت : محکمات ومتشابهات ؛....
💢یک دفعه برق از چشمانش پرید .عجب اهرم فکری ! چه قدر جالب! به شکلی وادار شدن به فکر وپژوهش ؛جدا کردن حق از باطل؛رسیدن به حقیقت همه ی آنچه سالها دنبالشان بودم .
بالاخره تمام شد 27جلد .27دریا از نور
مجموعه ی بحار الانوار ؛مجموعه ای کامل از اخبار؛احادیث؛قصص وتاریخ پیامبر صلی الله علیه واله وائمه علیهم السلام .همان طورکه می خواستم شد .
نظمی غریب وسبکی عجیب وکاملا موضوع بندی شده .
💢 به فکر فرو رفت وباز گفت:خدایا !می دانم که لطف تووعنایت پیامبر ص وائمه ع بود که این کاغذها شد دریایی از نور .می خواست به همه بگوید که من نبودم جز وسیله ای .یاد چیزی افتاد در حاشیه جلد اول نوشت.
💢از غریب اتفاق یکی از علماء اخبار ؛جمله ی "جامع کتاب بحار الانوار را ماده تاریخ من" یافته .
مولف کتاب "ریحانه الادب "نیز درباره ی علامه مجلسی گفته است:
❇️*گویا خلقت اوبرای این خدمت دینی بوده است .*
⭕️اری قرار هست هرکسی در این دنیا از خود اثری برجای بگذارد وبرود وعلامه اینچنین اثر جاودانی بر جای نهاد.
🆔 @majleci
🔴 رویایی درباره عروج ملکوتی علامه مجلسی
علامه حاج علی نمازی شاهرودی در کتاب اثبات ولایت چنین نقل کرده است که: یکی از افرادی که معاصر با علامه مجلسی بوده است و بین او و علامه کدورتی بوده چون خبردار شد که علامه مجلسی مریض شده است تصمیم می گیرد که به عیادت آن بزرگوار برود و از او طلب رضایت کند و حلّیّت بخواهد.
هنوز به عیادت نرفته بود که در عالم خواب مشاهده می کند که پیامبر و امیرالمومنین علیه السلام از آسمان فرود می آیند و مستقیماً وارد منزل علامه مجلسی می شوند و زمانی فاصله نمی شود که می بیند برگشتند و با علامه مجلسی به طرف آسمان می روند تا آن که غایب شدند و از نظرها پنهان گشتند.
پس از آن که از خواب بیدار میشود و از خانه بیرون می آید و با عجله به طرف منزل علامه می رود چون به خانه علامه مجلسی می رسد با کمال تأثر و تاسف صدای گریه و زاری از مرد و زن بلند بود که میشنود که میگویند علامه مجلسی وفات کرده است.
🆔 @majleci
🔴🔵علامه ای که فخر اصفهان است
🔶 از جمله این محلات قدیمی ؛ محله ی سبزه میدان سابق وامام علی ع فعلی اصفهان است .محله ای که در گوشه ای از آن مدفن مردی است که در روزگاری نه چندان دور در این شهر پررمزوراز می زیست .ودر میان مردمانش امد ورفت می کرد مردی که به نقل تاریخ در علم وعمل از خواص روزگارخود بود وپس از وفاتش نیز نامش در میان بزرگان اندیشه وعالم معنا در خشیدن گرفت علامه محمد باقر مجلسی
💢 مردم با قلبشان با علامه ی مجلسی درارتباط هستند
💢شاید در میان هیاهوی مردمی که به شوق زیارت علامه مجلسی قدم در این صحن وسرای با صفا ودلنشین گذاشته اند وهریک به بهانه روا شدن حاجتی بر کنگره ی ضریح کوچکش چشم دوخته اند.کمتر باشند کسانی که از مقام علمی علامه مجلسی مطلع باشند وبدانند به زیارت مردی آمده اند که بر دانش های صرف ونحو ؛معانی وبیان؛لغت وریاضی؛تاریخ وفلسفه وحدیث ورجال ؛درایه واصول وفقه وکلام مسلط بوده است ودر زمان حیاتش زعامت مسجد ومدرسه جامع اصفهان را بر عهده داشته است .
💢دختر جوانی که خودش را ملزم می داند که در هر ماه یک باربه زیارت علامه مجلسی بیاید وروا شدن تمامی حاجات قلبی اش را از توسل به علامه می داند .
در این باره می گوید :متاسفانه مردم از مقام علمی علامه مجلسی آگاهی زیادی ندارند .اما می دانند که ایشان انسان بزرگی بوده است
💚 در واقع مردم با قلبشان با علامه در ارتباط هستند
🌀 این است مقام زعیم شیعه بر قلبها احاطه دارد
⭕ مردم می گویند هر چه داریم از این آقا داریم
🔷 مسئول ستاد حافظان قران که به مدت۵سال در حرم علامه مجلسی مشغول به فعالیت است .از ارادت ویژه ی مردم نسبت به علامه می گوید وعنوان می کند : من در طی مدتی که در این مکان مقدس حضور دارم با نمونه های بسیاری مواجه شده ام که نشان دهنده ی میزان ارادت مردم به مقام علامه مجلسی است .
🌀بارها شنیده ام که می گویند ما هر چه داریم از این آقا داریم .
وی در ادامه میگوید :مردم به اینجا می آیند وبا پخش کردن خوراکی هایی مانند کاچی ویا نان وپنیرمیان مردم نذر می کنند تا با شفیع قراد دادن علامه مجلسی در نزد خداوند حاجاتشان رواشود
🌕 این است جایگاه وشان وعظمت باب الائمه علامه محمد باقر مجلسی
🆔 @majleci
🔴 عهد و پیمان علامه با ملا صالح مازندرانی
🔹 احسان به یک کودک
🔵 محدث نوری (رحمة الله) از خزائن ملا احمد نراقی چنین نقل می کند : که یکی از علماء مورد وثوق که از نوادگان دانشمند حدیث شناس مولی محمدباقر مجلسی است برایم نقل کرد:
جدّ او علامه مجلسی با مولی محمد صالح مازندرانی پیمانی بست که هر یک از آنان اگر پیش از دیگری از دنیا رفت به خوابش آید و او را از جریانات عالم دیگر آگاه نمایند.
🔶 مرحوم مجلسی (رحمة الله) پیش از مولی محمد صالح درگذشت. مولا محمد صالح پس از یک سال از وفات علامه مجلسی ایشان را در عالم خواب دید و گفت: چرا پس از آن میثاقی که با یکدیگر بستیم به خوابم نیامدی؟
علامه پاسخ داد: برای دهشت (وحشت همراه با حیرت) و گرفتاریهایی که مرا از این کار باز میداشت. اکنون کمی فراغ بال پیدا کرده ام.
💠 آنگاه از ماجراهایی که در این مدت بر ایشان گذشته بود سوال نمود.
🔺 مجلسی پاسخ داد: مرا در مقام خطاب الهی قرار دادند، ندا آمد: با چه اعمالی آمده ای؟ گفتم : عمرم را در تألیف و تصنیف اخبار و احادیث صرف کردم و در گردآوری و تفسیر اخبار و احادیث، کتاب های بیشماری نوشتم.
خطاب آمد: ولی تو مقدمه آن ها را به نام پادشاهان نوشتی و زمانی که مردم این کارت را می ستودند؛ خوشحال و مسرور، و هنگامی که آنها مذمت میکردند ناراحت می شدی. پس ستایش مردم و خشنودی پادشاهان، پاداشی است که در برابر آن نوشته ها در دنیا به تو داده شده است.
🔺گفتم : ایام عمر را در اوقات پنجگانه به امامت جماعت مردم گذراندم و آنها را برای برپا داشتن نماز گرد آوردم!
خطاب آمد: آری! ولی تو از کثرت مردم خوشحال و از کمی آنها ناراحت می شدی و این نماز شایسته مقام ما نیست.
🔺 همین طور هر چه از اعمال خود می گفتم اشکال و ایرادی بر آن گرفته میشد تا جایی که تمام اعمال حسنه ام از درجه قبول ساقط و از خود مأیوس شدم.
🔷 خطاب آمد: تو نزد ما یک عمل مورد قبول داری و آن این است که روزی از یکی از کوچه های اصفهان عبور می کردی که ایام نوبر «بِه» بود و تو «بِهی» در دست داشتی، زنی از کنارت گذشت که کودک خردسالش نیز به دنبال او بود، هنگامی که بِه را در دست تو دید، گفت: مادر من بِه می خواهم و تو برای خشنودی و رضای من آن را به او بخشیدی و کودک خوشحال شد.
ما برای این کار تو را بخشیدیم و از گناهانت درگذشتیم.
📚 فیض قدسی ص ۲۷۷
🆔 @majleci