📚 سيره حکومتی امام علی(علیه السلام) 4
💠 ویژگی های «حاکم» از ديدگاه امام علی(ع)
حضرت علي(ع) در بخشی از نامه 33 نهج البلاغه، درباره ويژگی های فرماندار موفق صفات مهمي را بيان مي كند: دورانديش بودن، با صلابت و قدرت در برابر حوادث ايستادن، خيرخواه مردم و پيشوا و امام بودن و چشم و گوش بر امر و فرمان داشتن از آن جمله اند. به يقين اگر اين شرايط در هر مدير و فرمانده اى جمع شود، در كار خود موفق خواهد بود و توطئه هاى دشمن را در هم خواهد شكست.
💠 امام علی(ع) و بیان منشأ اصلی «فتنه ها»
امام علی(ع) درباره ریشه اصلی فتنه ها می فرمايد: «آغاز پيدايش فتنه ها، پيروى از هواها و هوسها و بدعتهاي مخالف كتاب خداست؛ که گروهى چشم و گوش بسته و نادان، يا هواپرست آگاه، به پيروى از فتنه گران بر مى خيزند و از هوس ها و بدعتهاى آنان حمايت مى كنند. [فتنه گران، براى رسيدن به مقاصد خود حق و باطل را به هم مى آميزند. و] اگر باطل از آميختن با حق جدا مى گرديد [ديگر] بر طالبان حق پوشيده نمى ماند؛ در اين حالت شيطان بر پيروان خود مسلّط مى شود و تنها آنان كه مشمول رحمت خدا بوده اند نجات مى يابند».
💠 دستورات امام علی(ع) به کارگزاران خراج و بیت المال
امام علی(ع) در تبیین وظایف کارگزاران خراج می فرمایند: «شما خزانه داران رعيّت و وكلاى امّت و سفيران ائمه و پيشوايان هستيد». این سخن امام اشاره به سه مسئوليت مهم آنها دارد. نخست کارگزاران را خازن رعيّت، به معنى حافظ اموال مردم دانسته تا در مصارفش صرف شود. ديگر اينكه آنها وكيلان امّتند تا حقوق مردم را از كسانى كه حق بر ذمه آنهاست به طور كامل بگيرند. سوم اينكه آنها سفيران امامان هستند كه بايد با همان اخلاق و روش پيشوايان با مردم رفتار كنند، بنابراين هم اخذ حقوق مى كنند و هم حفظ آن و هم با اخلاق حسنه با آنان رفتار مى كنند.
💠 عدم استفاده ابزاری امام علی(ع) از «بیت المال»
جمعى از ياران امام علی(ع) از روی خيرخواهى گفتند: «عدالت شما موجب نارضایتی متمکنان و کارشکنی آنها شده است. اگر بخشش هایی از بیت المال داشته باشید طرفدار شما خواهند شد». حضرت(ع) در جواب فرمودند: «به خدا سوگند اگر شب را بر روى خارهاى [جانگداز] سَعْدان بيدار به سر برم و يا در غل و زنجيرها دست و پا بسته كشيده شوم براى من محبوب تر از آن است كه روز قيامت خدا و رسولش را در حالى ملاقات كنم كه به بعضى از بندگان ستم كرده باشم، چگونه بر كسى ستم روا دارم، آن هم براى جسمى دنیایی كه بزودی فرسوده می شود».
💠 نحوه برخورد امام علي(ع) با «فساد مالی» در حکومت؟!
امام علي(ع) توسط نیروهای اطلاعاتی خود از قصد «زیاد بن ابیه» براي خيانت در بيت المال آگاه شد و در نامه شدید اللحن به او نوشت: «صادقانه به خداوند سوگند ياد مى كنم اگر به من گزارش رسد كه از بيت المال مسلمين چيزى كم يا زياد به خيانت برداشته اى آنچنان بر تو سخت مى گيرم كه در زندگى تو را كم بهره، سنگين بار و حقير و ذليل سازد». صريح نفرمودن امام(ع) براي اين بود كه «زیاد» در عمل مجرمانه جسور نشود.
💠 درسهايي از برخورد امام علي(ع) با «شريح قاضي»
برخورد امام علي(ع) با شریح قاضی به خاطر خريد خانه از جهات مختلفى شايان دقت است؛ اولا: چون خريدار يكى از قضات است و قاضى هميشه در معرض اتهام و وسوسه هاى نفسانى است، امام(ع) اين کار را براى او نمى پسندد. ثانيا: دوران حكومت امام(ع) بعد از دوران عثمان بوده كه با ريخت و پاش گسترده بيت المال و روى آوردن عده اي به زندگى پر زرق و برق همراه بوده است و لذا اين برخورد عده اى را متنبه كرد و گروهي را به خاطر ترس از اعتراض مردم، با آن هماهنگ كرد. آری اين نامه مخصوص آن عصر و زمان نبوده و براى امروز و فردا و براى همه نسل ها در همه زمانها صادق است و مخصوص گروهي خاص نيست.
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/29568
#فرماندار #حاکم #کارگزار #حاکم_اسلامی
#حکومت #سيره_حکومتی #امام_علی
#بیت_المال #غنائم #خیانت #قدرت #مردم
#رهبر #فتنه #امانت #مردم #حکومت
#حکومت_اسلامی #والی #ساده_زیستی
#مسئولین #حاکمان_مسلمان #مالیات #پایداری
#آزادی_بیان #عدالت #رانت #هوس #هوی
#خزانه_دار #قاضی_شریح #فساد_مالی
#خراج #زیاده_خواهی #زیاد_بن_ابیه
#قدرت #نیروهای_اطلاعاتی #دورانديش
#صلابت #مقاومت #استفاده_ابزاری
____________
❓ معیار نانخور شدن میهمان
حداقلّ مدّت زمانى که باید شخصى میهمان صاحبخانه باشد تا نانخور او محسوب شود، چند شبانه روز است؟
✍️ پاسخ:
در فرض سؤال، چهار پنج روز کافى است.
❓ زکات فطره ی سربازان
زکات فطره سرباز به عهده کیست؟
✍️ پاسخ:
مخارج سربازها در سربازخانه ها يا ميدان جنگ بر عهده دولت است، ولى فطره آنها بر دولت واجب نيست و اگر شرايط در خودشان جمع است بايد زكات فطره خود را بدهند.
❓ وظیفه فردی که دسترسى به فقير ندارد
در صورتی که انسان برای پرداخت فطره، دسترسی به فقیر نداشته باشد وظیفه او چیست؟
✍️ پاسخ:
اگر دسترسى به فقير ندارد مى تواند مقدارى از مال خود را به نيّت فطره جدا كرده و براى مستحقّى كه در نظر دارد يا براى هر مستحق كنار بگذارد و بايد هر وقت كه آن را مى دهد نيّت فطره نمايد.
❓ جواز خرید کالا از فطریه برای نیازمند
آیا می توان با پول فطریه برای خانواده نیازمند، ماشین لباسشویی خرید؟
✍️ پاسخ:
در صورتی که برای آنها ضرورت داشته باشد مانعی ندارد.
❓ شرايط دریافت کننده ی زکات فطریه
آیا فردی که زکات فطریه می گیرد، باید شرایط خاصی داشته باشد؟
✍️ پاسخ:
زكات فطره را بنابر احتياط واجب بايد فقط به فقرا و مساكين بدهند مشروط بر اينكه مسلمان و شيعه دوازده امامى باشند و به اطفال شيعه كه نيازمند هستند نيز مى توان فطره داد، خواه به مصرف آن ها برسانند يا از طريق ولىّ طفل به آن ها تمليك كنند؛ ولی فقيرى كه فطره مى گيرد لازم نيست عادل باشد، هر چند احتياط واجب آن است كه به شرابخوار و كسى كه آشكارا معصيت كبيره مى كند فطره ندهند و همچنين به كسانى كه فطره را در معصيت خداوند مصرف مى كنند.
❓ محل مصرف زکات فطریه
آیا هر فرد می تواند در هر جا یا مکانی خواست زکات فطریه را مصرف کند؟
✍️ پاسخ:
احتياط واجب آن است كه زكات فطره را در همان محل مصرف كند، مثلًا نمى تواند براى بستگانش كه در شهر ديگرى هستند بفرستد، مگر اينكه در آن محل مستحقّى پيدا نشود و هرگاه با وجود مستحق فطره را به جاى ديگرى ببرد و تلف شود ضامن است، ولى حاكم شرع مىتواند با توجّه به مصالح نيازمندان اجازه دهد آن را به محلّ ديگرى ببرند.
❓ وقت اداى زكات فطره
وقت پرداختن زکات فطریه چه زمانی است؟
✍️ پاسخ:
وقت اداى زكات فطره، روز عيد فطر قبل از انجام نماز است؛ بنابراين، كسى كه نماز عيدفطر را مىخواند بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد، ولى اگر نماز عيد را نمىخواند مىتواند تا ظهر روز عيد تأخير بيندازد.
❓ پرداخت فطریه به کسي که ادّعاي احتياج مي کند
آیا به كسى كه ادّعاى احتياج مى كند مى توان زكات فطره داد؟
✍️ پاسخ:
به کسی که ادعای احتیاج می کند نمی توان زکات فطره داد، مگر آن که اطمینان حاصل گردد که او فقیر است، یا لااقل از ظاهر حالش گمان پیدا شود و یا بداند سابقاً فقیر بوده و رفع فقر او ثابت نشده باشد.
❓ فطریه ی میهمان
پرداخت فطریه ی میهمان به عهده ی چه کسی می باشد؟
✍️ پاسخ:
ميهمانى كه پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحب خانه وارد شده و نانخور او محسوب مىشود (يعنى تصميم دارد مدتى نزد او بماند) دادن زكات فطره او نيز واجب است، امّا اگر فقط براى شب عيد دعوت شده فطره او بر ميزبان واجب نيست و در صورتى كه بدون رضايت صاحب خانه باشد نيز بنابر احتياط واجب فطره او را بدهد، همچنين فطره كسى كه انسان را مجبور كرده است كه خرجى او را بپردازد.
📖 مطالعه بیشتر:
makarem.ir/ahkam/fa/category/index/104141
#فقرا #مساکین #میهمان #نان_خور
#عيد_فطر #نانخور #فطره #زکات_فطره
#مسکین #معتاد #روز_عید #پرداخت_فطریه
#فطره_سربازان #وقت_ادا #سرباز #دولت
#مسلمان #معصیت #صاحبخانه #شرابخوار
#احتياج #فطریه_میهمان #روزه #عادل #فقیر
#مستحق #شيعه #نماز #کالا #زکات #فطریه
#آیت_الله_مکارم_شیرازی #ماه_مبارک_رمضان
___
هدایت شده از makarem.ir
21.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#رمضان
#روزه
#احکام_روزه
💠 موشن گرافیک آموزش احکام روزه - اوّل شوّال- قسمت اول
روزهای آخر ماه رمضان مردم در انتظار عید سعید فطر هستن ولی تا وقتی که ثابت نشه ماه شوال وارد شده نمیشه عید فطر رو اعلام کرد.
از چند طریق میشه مطمئن شد ماه رمضان به پایان رسیده...
http://mk6.ir/LnRpS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸امکان شبیه سازی «مغز» انسان
🔸اجتماعی بودن انسان از منظر قرآن
🔸فلسفه «رشد تدریجی» عقل و حواس در کودکان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "خلقت انسان":
http://mk6.ir/MrXoN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹نماز عید فطر
🔹وقت نماز عید فطر
🔹دستور نماز عید فطر
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام ویژه نماز عید فطر":
http://mk6.ir/LbIeM
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#بیانیه
#افغانستان
📌 بیانیۀ حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دامت برکاته) دربارۀ حادثۀ دردناک تروریستی کابل
🍀 بسم الله الرحمن الرحیم 🍀
باردیگر جنایات گروههای تکفیری و کشتارهای هدفمند در افغانستان و خصوصا عملیات جدید که منجر به شهادت و مجروح شدن تعداد زیادی از کودکان و دانشآموزان بیگناه در این ماه عزیز به جرم محبت و ولایت اهلبیت(علیهم السلام) شد، موجب تألم و تأثر شدید گردید. با وجود گذشت چند دهه از آغاز این ناامنیها متأسفانه هنوز دولت و سازمانهای قضایی، نظامی و امنیتی این کشور نتوانستهاند این بحران بزرگ را علاج کنند و هر روز اخبار ناگوار قتل و کشتار جدید به گوش میرسد.
اینجانب ضمن عرض تسلیت به محضر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و نیز خانوادههای داغدیده و ملت شریف افغانستان و آرزوی شفای کامل تمامی مجروحان این حادثه، آن را محکوم نموده و مؤکدا از دولتمردان، مقامات ملی و مذهبی افغانستان و همچنین مجامع بینالمللی اسلامی میخواهم که با عاملان آن که برای ایجاد اختلاف در صفوف مسلمانان و مخدوش کردن چهرۀ رحمانی اسلام انجام میشود، با شدت برخورد نمایند.
إنشاءالله هر چه زودتر غدۀ سرطانی تکفیر و تروریسم از بلاد اسلامی ریشهکن گردد.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
1400/02/21
http://mk6.ir/OgChB
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ نماز عید فطر و قربان
آیا نماز عید فطر و قربان واجب است؟ نماز عید باید به جماعت خوانده شود یا فرادا نیز صحیح است؟
✍️ پاسخ:
اين نماز در زمان حضور امام معصوم عليه السلام واجب است و بايد به جماعت خوانده شود، ولى در زمان ما كه امام معصوم عليه السلام غايب است مستحب مى باشد و مى توان آن را به جماعت يا فرادى خواند.
❓ وقت نماز عید فطر و قربان
نماز عید فطر و قربان چه زمانی باید خوانده شود؟
✍️ پاسخ:
وقت نماز عيد فطر و قربان از اوّل آفتاب است تا ظهر، ولى مستحب است نماز عيد قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخواند و در عيد فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار كند و زكات فطره را بدهد و بعد نماز عيد را بجا آورد.
❓ دستور نماز عید فطر و قربان
نماز عید فطر و قربان چگونه خوانده می شود؟
✍️ پاسخ:
نماز عيد فطر و قربان دو ركعت است، در ركعت اوّل بعد از خواندن حمد و سوره بايد پنج تكبير بگويد و بعد از هر تكبير يك قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تكبير ديگرى بگويد و به ركوع رود، بعد دو سجده به جا آورد و برخيزد و در ركعت دوم چهار تكبير بگويد و بعد از هر تكبير قنوت بخواند و تكبير پنجم را بگويد و به ركوع رود و بعد از ركوع دو سجده به جا آورد و تشهد بخواند و سلام گويد.
❓ دعای قنوت نماز عید فطر و قربان
در قنوت نماز عید فطر و قربان چه دعایی باید خوانده شود؟
✍️ پاسخ:
در قنوت اين نماز هر دعايى كافى است، ولى مناسب است اين دعا را به قصد ثواب بخواند:
«اللَّهُمَّ اهْلَ الْكِبْرِياءِ وَ الْعَظَمَة وَ اهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ اهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ اهْلَ التَّقْوى وَ الْمَغْفِرَةِ اسْئَلُكَ بِحَقِّ هذَا الْيَوْمِ الَّذِى جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمينَ عيداً وَ لِمحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاً وَ كِرامَةً وَ مَزيداً انْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُدْخِلَنِى فى كُلِّ خَيْرٍ ادْخَلْتَ فيهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ انْ تُخْرِجَني مِنْ كُلِّ سُوءٍ اخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ خَيْرَ ما سَئَلَكَ بِهِ عِبادُكَ الصَّالِحُونَ وَ اعُوذُ بِكَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُكَ الْمُخْلَصُونَ».
❓ مستحبات نماز عیدین
در نماز عید فطر و قربان چه اموری مستحب است؟
✍️ پاسخ:
مستحب است در نماز عيد فطر و قربان امور زير را به اميد ثواب پروردگار رعايت كند:
1- قرائت نماز عيد را بلند بخواند.
2- بعد از نماز دو خطبه بخواند مانند خطبههاى نماز جمعه با اين تفاوت كه در نماز جمعه قبل از نماز و در نماز عيد بعد از نماز خوانده مىشود (و اين خطبه در صورتى است كه نماز را با جماعت بخواند).
3- در اين نماز سوره مخصوص شرط نيست، ولى بهتر است در ركعت اوّل سوره «سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الْأعْلى» و در ركعت دوم سوره «وَ الشَّمْس» بخواند.
4- در روز عيد فطر قبل از نماز عيد با خرما افطار كند و در عيد قربان بعد از نماز قدرى از گوشت قربانى بخورد.
5- پيش از نماز عيد غسل كند و دعاهايى كه قبل از نماز و بعد از آن در كتب دعا آمده بخواند.
6- در نماز عيد بر زمين سجده كند و در موقع گفتن تكبيرها دستها را بلند كند.
7- بعد از نماز مغرب و عشا در شب عيد فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عيد و نيز بعد از نماز عيد فطر اين تكبيرها را بگويد: «اللَّهُ اكْبَرُ، اللَّهُ اكْبَرُ، لا إلهَ إلَّااللَّهُ وَ اللَّهُ اكْبَرُ، اللَّهُ اكْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ، اللَّهُ اكْبَرُ عَلى ما هَدانا».
8- در عيد قربان بعد از ده نماز كه اوّل آنها نماز ظهر روز عيد و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است، همان تكبيرها را بگويد و بعد از آن اضافه كند: «اللَّهُ اكْبَرُ عَلى ما رَزَقَنا مِنْ بَهِيمَةِ الْأنْعامِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلى ما ابْلانَا»، ولى اگر روز عيد قربان در منى باشد اين تكبيرات را بعد از پانزده نماز مىگويد كه اوّل آن نماز ظهر روز عيد و آخر آن نماز صبح روز سيزدهم ذى الحجّه است.
9- نماز عيد را در فضاى باز بخواند نه زير سقف.
📖 مطالعه بیشتر:
http://mk6.ir/LbIeM
با عناوین دیگری مثل:
- حکم غسل روز عید فطر و عید قربان؟
- رکوع بعد از قنوت اول؟
- شک در تکبیرها یا قنوت های نماز عید؟
- فراموشی قرائت یا تکبیرها یا قنوت های نماز عید؟
- نیت جماعت برای امام ؟
- امامت نماز عید در دو محل
- و ...
#نماز_عید_فطر #وقت_نماز_عید
#دستور_نماز_عید #مستحبات_نماز_عید
#دعای_قنوت_نماز_عید #فطره #فطریه
#نماز_فطر #عيد_فطر #زکات_فطره
#روز_عید #پرداخت_فطریه #نماز
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
___
🔰 اهمیت پرداخت زکات فطره از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)
زكات از عبادات مالى اسلام است، و با شرايط خاصّى واجب مى شود. در اهميّت زكات همين بس كه خداوند متعال در نزديك به سى آيه قرآن، پس از دستور به نماز، سفارش به زكات مى كند، گويى رابطه اى عميق بين نماز و زكات است، به گونه اى كه نماز بى زكات، نماز مقبولى نخواهد بود.
روايات فراوانى نيز در مورد زكات وجود دارد، از جمله در روايتى مىخوانيم كه: «مانع زكات و شخصى كه زكات بر او واجب شده و نمى پردازد مسلمان از دنيا نمىرود!».
زكات موارد معيّنى دارد و يكى از اقسام آن، زکات فطره است و هر سال يك مرتبه در روز عيد فطر پرداخت مى شود.
زکات فطره چه بر کسانی که روزه می گیرند و چه کسانی که معذورند و یا عمداً روزه نمی گیرند، واجب است، یعنی تنها ویژه روزه داران نیست؛ بلکه بر هر انسان بالغ و عاقل و متمكنى لازم است كه در عيد فطر از طرف خود و تمام كسانى كه نفقه او را مى خورند، اعم از كوچك و بزرگ، بپردازند.
زكات فطره شرط قبولى روزه ماه رمضان است. در روایتی از امام صادق(علیه اسلام) اینگونه آمده است: «تماميت روزه ، به دادن زكات (فطريه) است ، همچنان كه تماميت نماز به صلوات بر پيامبر صلى الله عليه و آله مى باشد؛ زيرا اگر كسى روزه بگيرد و زكات فطره را عمدا ندهد از روزه بى بهره است».
📖 مطالعه تفصیلی:
makarem.ir/news/fa/News/Details/420527
#زکات #فطره #فطریه
#عيد_فطر #زکات_فطره
#پرداخت_فطریه #روزه_مقبول
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
___
🌙 رویت هلال شوال و اطلاعیه برخی از مراجع
💠 توضیح دفتر آیت الله مکارم شیرازی در مورد اثبات اول ماه
تا این لحظه رویت هلال ماه شوال برای آیت الله العظمی مکارم شیرازی ثابت نشده است.
در صورت اثبات از همین طریق اطلاع رسانی خواهد شد.
https://makarem.ir/news/fa/News/Details/420530
💠 دفتر آیت الله سیستانی
بسمه تعالى
رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح پس از غروب روز چهارشنبه (٢٩ ماه مبارک رمضان) براى آقاى سیستانى (مدّ ظلّه) ثابت نگردید، بنا بر نظر فقهى معظم له فردا پنجشنبه آخر ماه رمضان و جمعه روز عید سعید فطر خواهد بود.
با آرزوى قبولى عبادات و طاعات همگان عید سعید را پیشاپیش به تمام مسلمانان تبریک مى گوییم.
دفتر آقاى سیستانی (مُدّ ظلّه) - نجف اشرف
https://www.sistani.org/persian
💠 دفتر مقام معظم رهبری
در اطلاعیهای اعلام کرد پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
متن اطلاعیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند برابر گزارشهای رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شؤال در غروب چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ برای رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) محرز شده و به آن حکم کردهاند، بنابراین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، اول شوال المکرم ۱۴۴۲ و عید سعید فطر خواهد بود.
دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa/content/24968
💠 اطلاعیه دفتر آیت الله نوری همدانی
در خصوص رؤیت هلال ماه شوال المکرم
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، مومنین و مومنات
طبق گزارشات متعدد ازسوی افراد موثق حلول ماه شوال المكرم برای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دامت بركاته ثابت گردید.
بر همین اساس معظم له فردا پنجشنبه ٢٣ اردیبهشت را اول شوال المكرم و عید سعید فطر اعلام فرمودند.
دفترحضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دامت بركاته
https://noorihamedani.ir/post/view?id=9877
💠 دفتر حضرت آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
درباره رؤیت هلال ماه شوال و اعلام عید سعید فطر اطلاعیه ای صادرکرد.
به گزارش شفقنا در متن این اطلاعیه این گونه آمده است:
در پاسخ به پرسش برخی از مقلدین درباره نظر فقهی آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی نسبت به رؤیت هلال ماه، به اطلاع می رساند که طبق نظر معظم له، ملاک برای اثبات شروع ماه قمری، دیده شدن ماه با چشم عادی است.
بنابراین اگر برای هر کدام از مقلدین، قابلیت رؤیت هلال ماه با چشم عادی، آن هم برای منطقه مکلف و ارتفاعات نزدیک و طبق گزارشهای قابل اعتماد، ثابت شود، عید فطر برای آنها ثابت شده است و کسانی که برایشان ثابت نشود، باید روز پنجشنبه را آخرین روز ماه رمضان حساب کنند.
اگر هلال ماه شوال در غروب روز چهارشنبه (۲۹رمضان المبارک)، نزد معظمله ثابت شود، بلافاصله از طریق پایگاههای اطلاعرسانی دفتر اعلام خواهد شد.
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://fa.shafaqna.com/news/1146934/?
💠 دفتر آیتالله عبدالله جوادی آملی:
معظمله در معیار تحقق اول ماه قمری در توضیح المسائل خود بیان میدارد: معیار اول ماه قمری آن است که
۱. فاصله و نسبت ماه و آفتاب، ۲. (فاصله و نسبت) ماه و زمین و ۳. مجموع دو نسبت یاد شده به قدری باشد که رؤیت ماه به صورت عادی امکانپذیر باشد.
آنچه طریق ثبوت اول ماه است امکان دیدن با چشم غیر مسلح است و آنچه موضوع اصیل (اول ماه) است تحقق نسبتهای سه گانه است.
بنابراین با توجه به اینکه رویت هلال ماه شوال در روز چهارشنبه با چشم غیر مسلح نزد آیتالله جوادی آملی ثابت نگردید بنابراین فردا پنج شنبه سی ام ماه مبارک رمضان و جمعه ۲۴ اردیبهشت ماه، اول ماه شوال و عید سعید فطر خواهد بود.
http://ijtihadnet.ir/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D8%A4%DB%8C%D8%AA%D8%9B-%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D8%B9-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D9%84%D8%A7%D9%84-3/
هدایت شده از اجتهاد
⭕️فوری
✔️مقام معظم رهبری، «حکم» صریح بر ثبوت هلال شوال کردهاند
#اختصاصی_اجتهاد
💠حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی دفتر مقام معظم رهبری بر «حکم حکومتیِ» رهبری به ثبوت هلال ماه شوال تأکید کرد.
🔻در اطلاعیه دفتر رهبری نسبت به استهلال ماه شوال آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم؛ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرساند برابر گزارشهای رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شؤال در غروب چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ برای رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) محرز شده و به آن 👈حکم کردهاند، بنابراین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، اول شوال المکرم ۱۴۴۲ و عید سعید فطر خواهد بود.»
✅به دنبال تشکیک برخی نسبت به معنای «حکم» در بیانیۀ مذکور، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی دفتر مقام معظم رهبری در گفتگویی تلفنی بر صدور «حکم حکومتی» از سوی مقام معظم رهبری نسبت به ثبوت هلال شوال تأکید کرد.
💫با توجه به اینکه برخی مراجع معظم تقلید «حکم حاکم» را همراه با شرایطی برای ثبوت هلال ماه، کافی میدانند، لازم است مؤمنین مطابق نظر مرجع تقلید خود، عمل کنند.
#استهلال
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از اجتهاد
🌙بر اساس گزارش دریافتی؛ تاکنون رؤیت هلال ماه شوال نزد حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، حسین وحید خراسانی، سید موسی شبیری زنجانی، جعفر سبحانی، سید محمدتقی مدرسی، محمد اسحاق فیاض، سعید حکیم و بشیر نجفیثابت نشده است. در صورت اثبات از همین طریق اطلاع رسانی خواهد شد.
#استهلال
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از اجتهاد
🌙هلال ماه شوال نزد آیتالله صافی گلپایگانی ثابت شد
🔻در اطلاعیه دفتر معظمله آمده است:
با عرض تبریک فرارسیدن عید سعید فطر به امت اسلامی و روزهداران گرامی، به اطلاع مومنان عزیز میرساند حلول ماه شوال ۱۴۴۲ برای آیتالله صافی گلپایگانی ثابت شد و پنجشنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰)، روز اول ماه شوال و عید سعید فطر میباشد.
ضمن تبریک این عید بزرگ، از همه مومنان مسئلت داریم دعا جهت تعجیل در فرج موفور السرور حضرت بقیه الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء را در صدر اعمال و ادعیه این روز مبارک قرار دهند و برای عزّت و عظمت امّت اسلامی و شیعیان اهل البیت علیهمالسلام دعا نمایند.
#استهلال
🆔 https://eitaa.com/ijtihad