کتاب «ر» به چاپ هشتم رسید
همزمان با برگزاری یادواره شهید رسول حیدری که امروز در ملایر برگزار شد، کتاب «ر» به چاپ هشتم رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، این کتاب اثر خانم مریم برادران و کاری از انتشارات آرماست که زندگی شهید حیدری اولین شهید ایرانی در بوسنی و هرزگوین را روایت میکند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
معاون فرماندار ملایر گفت: متولیان آموزش و پرورش این شهرستان برای جبران کمبود نیروی انسانی تلاش کنند تا مشکلی در تحصیل دانشآموزان ایجاد نشود.
"حسین فارسی" در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان ملایر افزود: در زمینه جبران نیروهای انسانی که همزمان با آغاز سالتحصیلی جدید بازنشسته خواهند شد، آمادگی داریم رایزنیهای لازم را انجام دهیم.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر همچنین گفت: در غنیسازی اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان تنها به دنبال ارائه گزارشکار نباشیم، بلکه اوقات فراغت را به معنای واقعی برای دانشآموزان غنی کنیم.
او تاکید کرد: آموزش و پرورش در برگزاری کلاسهای تابستانی، نیازمندیها را با توجه به منطقه شناسایی و با بهره گیری از ظرفیت دستگاهها اجرایی، از هرگونه موازیکاری جلوگیری شود.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر تقویت فعالیتهای فرهنگی در منطقه مسکن مهر را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: برای برگزاری جشنواره مبلمان منبت، از ظرفیت آموزش و پرورش استفاده خواهد شد.
اوهمچنین از فضای خوب ایجاد شده برای برگزاری امتحانات نهایی که دغدغه بسیاری از اولیاء و دانش آموزان است، قدرداتی کرد و بر لزوم تقویت فعالیتهای قرآنی در مدارس قرآنی تاکید کرد.
مدیر آموزش و پرورش ملایر نیز گفت: سه هزار و ۸۰۰ نوآموز مستعد سنجش بدو ورود به دبستان هستند که تاکنون سنجش سلامت سه هزار و ۵۰۰ نوآموز انجام شده است وحدود ۱۵۰ نوآموز هنوز به پایگاههای سنجش مراجعه نکردهاند.
"مهدی عابدینینیا" افزود: آخرین مهلت برای مراجعه به پایگاههای سنجش نوآموزان ۲۵ خرداد است که بر اسا ابتکار وزارت آموزش و پرورش، طرح سنجش نوآموزان از ابتدای سال آغاز شده و تا ۲۵ خرداد ادامه دارد.
او با اشاره به کمبود فضا برای برگزاری امتحانات نهایی در سال آینده، در این زمینه خواستار کمک دستگاههای اجرایی به آموزش و پرورش شد و افزود: مدارس در زمان ثبتنام فقط حق دریافت هزینه کتاب، پول بیمه دانشآموزی (۳۰ هزار تومان) و هزینه لباس کار برای هنرستانیها را دارند.
مدیر آموزش و پرورش ملایر با اشاره به آغاز فعالیت ستاد اسکان آموزش و پررورش از اول تیر، گفت: ستاد اسکان علاوه بر فرهنگیان و مهمانان تابستانی، پذیرای مسافران جشنواره فروش مبلمان منبت نیز خواهد بود.
عابدینینیا ادامه داد: مراکز اسکان ما برای پذیرایی از ۲۸۰ مسافر با اولویت فرهنگیان در ایام تعطیلات تابستان تجهیز شدهاند و مرکز "زنده یاد اکبری" با ۱۵ اتاق و ۶۰ نفر ظرفیت، پنج مدرسه با ۲۰۰ نفر ظرفیت و خانه معلم با ۲۰ نفر ظرفیت پذیرای مسافران تابستانی است.
او به طرح شهید "سیدروحالله عجمیان" به منظور بهسازی و شادابسازی مدارس مناطق کمبرخوردار با هدف برقراری عدالت تربیتی و آموزشی اشاره کرد و خواستار کمک و همکاری گروههای جهادی دانشجویی و بسیجی و شهرداری در زمینه رنگآمیزی و فضاسازی این مدارس شد.
مدیر آموزش و پرورش ملایر با بیان اینکه آخرین سازماندهی نیروی انسانی قبل از کرونا به صورت امتیازی و در زمان شیوع کرونا به صورت انتخابی بوده است، یادآور شد: امسال سازماندهی نیروها برای پایههای اول و ششم به صورت انتخابی، مقطع متوسطه در مدارس خاص دو سوم انتخابی و یک سوم سازماندهی و در مدارس عادی به صورت سازماندهی خواهد بود.
عابدینینیا بیان کرد: این شهرستان دارای چهار مدرسه قرآنی فعال همچون مدرسه قرآنی یاسین، کوثر، طاها و فخریه است که هیچکدام حذف نخواهد شد و به فعالیت خود ادامه میدهند.
عابدینینیا همچنین به آغاز فعالیت پایگاههای اوقات فراغت از ابتدای تیر، اظهار داشت: از ۲۸۷ مدرسه، حداقل ۷۴ پایگاه اوقات فراغت تابستان فعالیت خود را آغاز میکنند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
دستگیری ۳۰ متهم در طرح ارتقاء امنیت اجتماعی ملایر
فرمانده انتظامی ملایر از کشف یک دستگاه خودرو پراید سرقتی ،کشف دو قبضه سلاح شکاری غیر مجاز و دستگیری چهار نفر سارق، ۲۳ نفر معتاد متجاهر و سه نفر دارنده سلاح شکاری غیرمجاز در اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی توسط مأموران کلانتری ۱۱ شهرستان خبر داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ احمد ساکی در تشریح این خبر گفت: در راستای پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیر و برخورد با بزهکاران و مجرمان مرحله دیگری از طرح ارتقاء امنیت اجتماعی توسط مأموران کلانتری ۱۱ شهرستان اجرا شد.
وی افزود: در اجرای این طرح مأموران یک نفر سارق گوشی تلفن همراه، یک نفر سارق کابل های مخابراتی، یک نفر سارق درب و آهن آلات ساختمان کانون بازنشستگان، یک نفر سارق ساختمان های نیمه کاره، سه نفر دارنده سلاح شکاری غیرمجاز و ۲۳ نفر معتاد متجاهر را دستگیر کردند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در این طرح مأموران یک دستگاه خودروی پراید سرقتی، یک دستگاه گوشی تلفن همراه، ۲۰ متر کابل مخابراتی و دو قبضه سلاح شکاری غیرمجاز را کشف کردند و کلیه متهمان با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر:
بیش از ۶۳ درصد شهر ملایر موقوفه است
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر گفت: بیش از ۶۳ درصد شهر ملایر موقوفه است و با بیش از ۱۹۰ موقوفه، جایگاه اول وقف را در استان دارد و به عنوان یکی از شهرستانهای برتر در حوزه وقف در سطح کشور شناخته میشود.
حجت الاسلام ابوذر عباسی در گفتو گو با ایسنا، افزود: بیش از همه نام شادروان سیفالدوله در این میان واقفان ملایری میدرخشد و موقوفات فخر الحاجیه و موقوفات شیخ الملوکی نیز از دیگر موقوفات بزرگ ملایر به شمار میرود.
وی بیان کرد: در حال حاضر بزرگترین و بیشترین موقوفات شهرستان ملایر مربوط به شادروان سیف الدوله است، موقوفات وی در حوزههای درمانی، آموزشی و فرهنگی، روضه خانی و اطعام دهی بوده که باعث توسعه شهرستان طی دهههای گذشته شده است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از وظایف و کارکرد اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه، ترویج و گسترش فرهنگ وقف در جامعه است، خاطرنشان کرد: اقشار مختلف مردم میتوانند با وقف بخشی از اموال خود در کاهش فقر در سطح جامعه نقش داشته و چشمه همیشه جوشانی را در زندگی خود جاری کنند.
عباسی با اشاره به اینکه کسانی که به نوبه خود می توانند در گسترش این سنت نیکوی الهی قدم بردارند، بی شک در نزد خداوند ارج و قرب والایی خواهند داشت، یادآور شد: فرهنگ زیبای " وقف" باید در سطح جامعه همه گیر و نهادینه شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر از اطعام دهی به فقرا در شب های جمعه، پرداخت کمک هزینه سفر کربلا به افرادی که تاکنون به کربلا مشرف نشدهاند، پرداخت کمک هزینه به منظور درمان بیماران صعب العلاج، پرداخت کمک هزینه ساخت و آینه کاری امامزاده عبدالله ملایر، خبر داد.
عباسی به مساعدت برای برگزاری مراسم مذهبی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)، همکاری با شهرداری برای تفکیک املاک موقوفه و سرمایهگذاری جدید، برگزاری مسابقات قرآنی در بقاع متبرکه، کمک به مدارس و پرداخت هزینه تحصیلی به دانشجویان و پرداخت کمک هزینه ساخت و تجهیز مدرسه نمونه سیفالدوله از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تمامی اقدامات اوقاف و امور خیریه ملایر در راستای عمل به نیات واقفین صورت میگیرد، تصریح کرد: رفع کمبودها و مشکلات فرهنگی برای ما در اولویت بوده و هست، همچنین در مراسم مذهبی و ملی با ادارات گوناگون تعامل و همکاری خوبی داریم.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
سردار نقدی در ملایر به دیدار دو خانواده شهید محمد و منوچهر عابدینی نیا و حیدری رفت.
معاون هماهنگ کننده سپاه که روز جمعه 19 خرداد جهت شرکت در مراسم یادواره سردار شهید محور مقاومت حاج رسول حیدری سفر کرده بود به اتفاق فرماندار،فرماندهی سپاه ناحیه و رئیس بنیاد شهید شهرستان با حضور در منازل شهیدان عابدینی و حیدری با این دو خانواده دیدار و گفتگو کرد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
معاون استاندار و فرماندار ویزه شهرستان ملایر
مدیرکل دامپزشکی استان در شهرستان ملایر سنگ تمام گذاشت است
باحضور مهندس اسماعیلی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر، دکتر امیرحسین نقی پور مدیرکل دامپزشکی استان ، دکتر سیده مریم محمدی مدیرکل محیط زیست استان و جمعی از مدیران شهرستانی تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه دام شهرستان ملایر افتتاح شد.
پروژه تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه دام شهرستان ملایر با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر، مدیر کل دامپزشکی استان همدان،مدیر کل حفاظت محیط زیست و سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ملایر افتتاح شد.
مهندس اسماعیلی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر در آئین افتتاح تصفیه خانه کشتارگاه دام شهرستان ملایر گفت: با توجه به مشکلات موجود در کشتار گاه دام ملایر و تلاشها و مساعدت های مدیرکل دامپزشکی استان بعد از حدود 20 سال این کشتار گاه از مشکلات پیش رو رهایی پیدا کرده و این مجموعه با احداث تصفیه خانه به نحوه مطلوبتری به ارائه خدمات در جهت تامین و عرضه نیاز بازرا شهرستان به گوشت قرمز خواهد پرداخت.
در ادامه مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت:پساب بدست آمده از مراحل نگهداری، ذبح، پوست کنی و خالی کردن روده و معده، بسته بندی و شستشوی سالن های کشتارگاه ها با مواد آلی، خون، چربی و میکروارگانیزم های متعدد و موادجامد زائد ترکیب شده و یکی از آلوده ترین فاضلاب ها را در نهایت تولید می کند. ورود این مواد به محیط زیست منجر به شیوع بیماری های واگیردار می گردد. به همین منظور لازم است تصفیه فاضلاب کشتارگاه ها با روش های مختلف بیولوژیکی و شیمیایی انجام شود.
دکتر امیر حسین نقی پور با بیان اینکه با توجه به نوع مواد آلاینده موجود در این گروه از فاضلاب ها، لازم است روش های مناسبی را برای تصفیه فاضلاب کشتارگاه ها انتخاب نمود تا بهترین خروجی را تولید کنندگفت:چند فاکتور مهم جهت احداثتصفیه خانه کشتارگاه دام بایدمد نظر قرار گیرد که عبارتنداز کیفیت مورد نظر برای فاضلاب خروجی به منظور استفاده مجدد،مقدار فاضلاب تولیدی در روز،میزان بودجه مورد نظر برای راه اندازی تصفیه خانه،ویژگی های فاضلاب از قبیل BOD، COD و .TSS
وی در ادمه افزود: تمام کشتارگاههای صنعتی استان در حال حاضر مجهز به تصفیه خانه فاضلاب هستند و ظرفیت تصفیهخانه کشتارگاه صنعتی دام شهرستان ملایر ۵۰ مترمکعب فاضلاب در روز می باشد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
برای یافتن راز سفر به ملایر، باید ۳۸۰ کیلومتراز تهران بکوبید و یکراست بروید خانهی « لطفعلیان »، به این شرط که یک پیاله شیره انگور هم آنجا میل بفرمایید!
از همدان تا ملایر86 کیلومتر راه است .بعضی زبانشناسها گفتهاند که ملایر یعنی «مل» بهمعنی سرزمین و «آیر» بهمعنی آریایی، یعنی سرزمین آریاییها. زبانشناسهای دیگری گفتهاند ملایر یعنی «مل» یا «مال» بهمعنی خانه و «آیر» یا «آگر» بهمعنی آتش، یعنی خانه آتش.
ملایر در کوهپایه زاگرس نشسته و آب و هوایش معتدل و کوهستانی است. اگرچه به قول حمدالله مستوفی: « ملایر را جنگلی انبوه فراگرفته بود که وقتی از ملایر به نهاوند رفتم، به علت انبوهی جنگل، آفتابی مشاهده نمیشد».
«حمداله» البته راست گفته بود، چون هنگام حفاری در این منطقه، ریشههای قطور درختها کشف شد، اما به نظر میرسد در تغییرات آب و هوایی، جنگلها از بین رفتهاند.
در روزگاری که هگمتانه یا اکباتان، یعنی همین همدان خودمان، پایتخت حکومت مادها بود و پس از آن و در سلسلههای مختلف پیش از اسلام، ملایر اهمیت زیادی داشت.
قلعهها و دژهای مختلفی که در این منطقه ساخته شده بود، نشانه این اهمیت است که دژها حافظ امنیت حکومت بودند و امروز، دژ «گوراب» و قلعه «نوشیجان» از آن روزگار به یادگار مانده و همچنین خرابه «قلعه چوبین» که به احتمالی، یادگار بهرام چوبین، سردار ایرانی است و باقیماندهی قلعه یزدگرد.
از تهران تا ملایر ۳۸۰ کیلومتر راه است و هر مسافری که به ملایر می رسد ، صاف می رود سراغ شیرهی انگور!
«گرفتن شیره انگور کار راحتی نیست. خاک سفید لازم دارد که همه جا نیست، مال روستاهای اطراف ملایر است. با هر انگوری هم نمیشود شیره انگور گرفت، انگورش باید درشت و شیرین باشد.»
انگور و شیره انگور، از محصولات اصلی ملایر است . در موزه خانه لطفعلیان ، شیوه ساخت کشمش و شیره انگور به وسیله مجسمههایی به نمایش گذاشته شده است، البته همراه با یک پیاله شیره انگور که زیاد هم گران نیست!
«بروید خانه خانه لطفعلیان . آنجا میتوانید مراحل درست کردن شیره انگور را از نزدیک ببینید.»
خانه خانه لطفعلیان ، خانهای بازمانده از عصر فتحعلیشاه قاجار. مثل همه خانههای ایرانی، حیاط دارد و حوض و اندرونی و بیرونی. این خانه، اصطبل و حمام و حسینیه هم دارد.
این خانه یکی از 120 خانهی تاریخیِ متعلق به قاجار است که در شهر ملایر و در استان همدان قرار گرفتهاست. این خانه در خیابان شهید مصطفی خمینی و در کوچهی شهید علیرضا شهبازیان قرار دارد.
صاحب اول و سازندهی این خانه فردی به نام محسن مصدقی معروف به مصدقالممالک بود که در زمان پادشاهی فتحعلی شاه قاجار با کمک رابطهی خویشاوندی که با دربار داشت توانست از معماران ماهر و چیرهدست آن زمان کمک بگیرد و این خانه را بسازد. از قسمتهای مختلف این خانه میتوان حسینیهی آن را نام برد. این خانه را بیشتر در مراسمات مذهبی استفاده میکردند که وجود حسینیه هم این موضوع را تایید میکند. بعدها شخصی به نام مرتضی خان لطفعلیان این خانه را خرید و قسمت حسینیهی آن را به خانه تبدیل کرد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
خانهی لطفعلیان که یکی از خانههای زیبای قاجار است در سال 1383 توسط میراث فرهنگی شهرستان ملایر از مالک آن خریداری شد و پس از مرمت و تغییراتی در بنا به منظور زیاد شدن عمر بنا و استفادهی بیشتر از آن به موزه تبدیل شد. این موزه تنها موزهی شهر ملایر و محلی برای معرفی آداب و رسوم، تاریخ و فرهنگ مردم ملایر است. این بنا در اسفند ماه سال 1380 به ثبت ملی رسیدهاست.
این خانه 1200 مترمربع زیر بنا دارد و شامل یک حیاط بیرونی و یک حیاط اندرونی است. این بنا دارای یک شاهنشین با سه در ارسی است که نور و روشنایی این اتاق را با زیباییش تامین میکند. از برجستهترین و زیباترین ویژگیهای این خانه میتوان به تراش آجرنمای بدنهها، فرمهای قرینه، نقوش هندسی مسطح و نقش برجسته با الگوی اصیل ایرانی اشاره کرد.
نمای بیرونی خانه با کاهگِل پوشیده شدهاست و پنجره و تزئینات بیرونی ندارد. این معماری خاص در دورهی قاجار به دلیل حفظ حریم خانواده و خطر اشرار بوده است. سردرِ ورودی این خانه از آجرکاریها و نقوش زیبایی ساخته شده است.
اینجا موزه تاریخ و فرهنگ ملایر است و در آن سندهای تاریخی باقیمانده از گذشته و اشیای باستانی کشف شده از تپههای اطراف ملایر نگهداری میشود.
مجسمهها در بخش مردم شناسی، زندگی مردم را در گذشته نشان میدهند و همینطور طرز ساخت باسلق و شیره انگور را .
کرسی، چراغهای توری نفتی، اتوی زغالی، وسایل کشاورزی، سبد، فانوس، چپق، سازهای موسیقی، سماور، مجمعه، وسایل شکار… و حتی یک رادیو گرام قدیمی، از چیزهایی بود که در موزه ملایر دیده میشد.
هر شهری و حتی هر محلهای باید موزهای داشته باشد تا یادگاریها از بقچه و صندوقچه و پاکت و کشو و کمد بیرون بیاید… بیاید جلو چشممان، آن هم فقط برای کشف راز این خانههای قدیمی!
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
محرومیتزدایی با اجرای طرح "محله کرامت" در ملایر
مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر ملایر گفت: در سطح شهر ملایر پنج نقطه به عنوان« محله کرامت » شناسایی و معرفی شده که شامل سرجوی، امامزاده عبدالله، جعفرآباد ، ۱۶ متری شمس آباد و محله شهید زرینی( نفس سیاه) است.
حجت الاسلام احمد چهاردولی افزود: به همت شهرداری ملایر هر پنجشنبه از هر کدام از پنج محله کرامت شناسایی شده و محلات هدف بازآفرینی که در حاشیه شهر قرار دارند، ۵۰ کودک و نوجوان زیر ۱۲ سال شناسایی شده و به همراه اتوبوس رایگان یک اردوی یک روزه را سپری میکنند که شامل بازدید از شهربازی، رفتن به سینما و همچنینها صرف ناهار به صورت رایگان است.
وی با بیان اینکه کل هزینه این طرح به همت شهرداری تأمین میشود، اظهار کرد: پروژههای مهم عمرانی در حوزه مسائل فرهنگی در دست اقدام است که از جمله آنها میتوان به احداث «سرای محله» در نقاط هدفگذاری شده شهر اشاره کرد.
مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر ملایر افزود: در محله شهید زرینی (نفت سیاه) سرای محله در وسعت ۱۰۰۰ متر مربع در قالب سه طبقه در حال احداث است که در حال حاضر ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و شامل آموزشگاه صنایع دستی و مشاغل مشاغل خانگی برای زنان سرپرست و بد سرپرست و بخشهای مختلف دیگری است.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود این پروژه مهم تا پایان امسال تکمیل و آماده بهرهبرداری شود، ادامه داد: افتتاح این سرای محله تحول شگرفی را در منطقه محروم شهید زرینی (نفت سیاه) ایجاد میکند و ضمن ایجاد شور و نشاط اجتماعی و ارتقای سطح فرهنگی این محله، در غنیسازی اوقات فراغت نقش مهمی ایفا میکند.
مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر ایجاد به یک پروژه عظیم در محله «مسکن کوی دژ چنار» شامل ۱۴ باب مغازه، حسینیه، نمازخانه و مسجد، سرای فرهنگ، اتاق مشاوره و اتاق کودک اشاره کرد و گفت: مشابه این پروژه نیز تحت عنوان «مجموعه فرهنگی پارک شقایق » در میدان سرو ، دهه فجر با اعتباری افزونبر ۳۲ میلیارد تومان کلنگزنی شد که شامل مسجد، حسینیه، زمین چمن، اتاق کودک و محل برگزاری کلاسهای آموزشی است.
وی اظهار کرد: همچنین در مجتمع فرهنگی - اجتماعی شهید احدی واقع در میدان استاندارد، گروههای جهادی در تمام حوزهها به صورت رایگان کار آموزشی انجام میدهند.
مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر ملایر با اشاره به اینکه تلاش کردهایم در این دوره شورا در حوزههای مختلف فرهنگی از اشخاص نخبه، کارشناسان صاحب نظر و متخصصین نهایت استفاده را ببریم، اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی شورای شهر ملایر ۴۰ نفر عضو کارشناس دارد که در حوزههای مختلف چون بانوان، رسانه، فضای مجازی، جوانان، گروههای جهادی، خانواده ، سمنها و .... به فراخور حال و مناسبتهای مختلف با برگزاری جلسات تخصصی از ایدهها و اظهارات نظر این اشخاص استفاده میکنیم.
چهاردولی با بیان اینکه این تبادل نظرها سبب شده که طی دو سال اخیر برنامههای فرهنگی شاخص و موثری در سطح شهر برگزار شود، خاطرنشان کرد: بهزودی نیز با حضور فعالین گروههای جهادی در رابطه با برگزاری جشنهای عید غدیر و قربان، نشست هم اندیشی برگزار خواهیم کرد.
مسئول کمیسیون فرهنگی شورای شهر ملایر با بیان اینکه در سال جاری دو جلسه با شهرداران مدارس داشتیم که بازخورد خوبی داشت، افزود: در حال حاضر ۷۰ شهردار مدارس به صورت فعال با ما در تعامل هستند و یک جلسه نیز اواخر خرداد ماه برگزار میکنیم.
وی" شهرداران مدارس" را یک ظرفیت خوب دانست که در حوزه ارائه ایدهها و بیان نیازمندیهای محلات و رفع مشکل مدارس میتوانند با شهردار ملایر در تعامل باشند و به عنوان سفیر مدارس به شهردار مشاوره دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در بحث عفاف و حجاب، شورا و شهرداری حامی همه گروهها و فعالین است و از برنامههای پیشنهادی و ایدههای بکر و جذاب در این زمینه حمایت میکنیم، گفت: در حال حاضر پارکها و بوستانهای ملایر فضای بسیار بکری برای انجام کارهای فرهنگی است، بنابراین هر کدام از فعالین این حوزه و گروههای جهادی که بخواهند در این زمینه ورود پیدا کنند با حمایت کامل کمیسیون فرهنگی شورا و شهرداری مواجه خواهند شد.
چهاردولی با تاکید و لزوم همکاری و تعامل بیشتر ارگانهای فرهنگی همچون حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش، دانشگاهها، اداره فرهنگ و ارشاد و مساجد در بحث ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، تصریح کرد: باید در این زمینه نگاه جدیتری داشته باشیم.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
همزمان با آغاز هفته صنایع دستی، نمایشگاه تولیدات صنایع دستی هنرمندان شهرستان ملایر با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سرای فرهنگ و هنر گشایش یافت.
صنایع دستی و گردشگری ملایر، رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر اظهار داشت: این نمایشگاه با ۴۰ غرفه و ۲۰ رشته صنایع دستی با حضور هنرمندان افتتاح شد.
"ابراهیم جلیلی" افزود: هنرمندان این شهرستان تولیدات خود را در رشتههایی همچون چرم، سفال، پیکرتراشی، منبت ریز، گلیم و قلمزنی عرضه کردهاند و علاقهمندان میتوانند تا ۲۶ خرداد از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۵ درصد هنرمندان صنایع دستی استان همدان در ۲۰ رشته صنایع دستی ملایر مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: صنایع دستی ۱۵.۵ درصد از اشتغال شهرستان ملایر را به خود اختصاص داده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: هم اینک از ۴۵ هزار شاغل در بخش صنایع دستی استان، ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر به طور مستقیم در این شهرستان در بخش صنایع دستی فعال هستند.
جلیلی یادآور شد: در حال حاضر حدود پنج هزار و ۳۰۰ کارگاه کوچک و متوسط صنایع دستی در این شهرستان فعال است و مبل و منبت با بیشترین هنرمندان شاغل، حدود ۱۳ درصد از اشتغال شهرستان ملایر را به خود اختصاص داده است.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
گرین خبر
همزمان با آغاز هفته صنایع دستی، نمایشگاه تولیدات صنایع دستی هنرمندان شهرستان ملایر با حضور مسئولان ا
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز ضمن تبریک روز جهانی و هفته صنایع دستی، گفت: ملایر در حوزه صنایع دستی تنها شهرستانی است که دارای ۲ برند جهانی و ملی است.
"محمدرضا خلجی" با اشاره به فعالیت حدود ۴۵ هزار هنرمند در استان همدان، بیان کرد: حدود ۲۵ درصد معادل یک چهارم این هنرمندان صنایع دستی در ۲۰ رشته در شهرستان ملایر فعالیت میکنند که عمده آنها در حوزه مبل و منبت، مرواربافی و قلمزنی فعال هستند.
وی هدف از برپایی اینگونه نمایشگاهها را ترویج و رونق صنایع دستی، بازاریابی، حفظ و احیاء رشتههای در حال منسوخ، معرفی محصولات به مخاطبان و شناخت هنرمندان عنوان کرد.
به گزارش ایرنا؛ در پایان این نمایشگاه از ۲ اثر هنرمندان ملایری شامل تابلو شهر جهانی مبلمان منبت ساخته شده با تلفیقی از منبت و سفال و دیگری پیکره سنگی سرباز هخامنشی حک شده روی سنگ خارا، رونمایی شد.
ترکیب هنرهای دستی با یکدیگر از دیگر راهکارهای ایجاد مزیت برای فروش محصولات صنایع دستی هنرمندان ملایری بود که برای نخستین بار در این نمایشگاه به اجرا درآمد.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
کشف ۱۵۰ کیلوگرم سیم برق سرقتی در نهاوند
سرهنگ ذبیح الله درویشی با اعلام این خبر، اظهار کرد: با بهرهگیری از اقدامات پلیسی، ۲ متهم در محل خریدوفروش ضایعاتی که اقدام به خرید اموال مسروقه میکردند شناسایی و پس از دستگیری به یگان منتقل شدند.
این مقام انتظامی بیان کرد: از متهمان دستگیر شده ۱۵۰ کیلوگرم سیم سرقتی ذوب شده کشف و سارق حرفهای که سیمهای برق سرقتی را از وی خریداری کرده بودند نیز شناسایی و دستگیر شد.
فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند در پایان این خبر با اشاره به اهمیت مشارکتهای عمومی در امر پیشگیری از سرقت، به شهروندان توصیه کرد: نسبت به رعایت نکات ایمنی همچون نصب دوربینهای مداربسته، استفاده از قفل و دربهای محکم و مطمئن، عدم نگهداری پول نقد و طلا و جواهر در منزل و... نسبت به ارتقاء ضریب امنیت منازل، مغازه و اماکن خصوصی اهتمام داشته و هر گونه موارد مشکوک را بلافاصله از طریق تلفن تماس ۱۱۰ به پلیس گزارش دهند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
ذخیره سازی مواد اولیه روغن خوراکی در نهاوند
بیش از ۱۰ هزار تن مواد اولیه روغن خوراکی از بندر عباس به مقصد نهاوند بارگیری و در تنها ذخیره گاه دولتی در نهاوند تخلیه و ذخیره سازی شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان در نهاوند گفت: خوشبختانه در ذخیره سازی انواع کالاهای اساسی در استان هیچ مشکل و یا کمبودی نداریم.
خوانساری افزود: در این مرحله بیش از ۱۰ هزار تن با ۴۷۰ دستگاه کامیون مواد اولیه روغن از گمرک بندرعباس به مقصد نهاوند بارگیری و در کمتر از یک هفته این محموله تخلیه می شود.
او تأکید کرد: خوشبختانه محل ذخیره سازی روغن دولتی در نهاوند که تنها محل ذخیره سازی روغن دولتی در کشور است تا ۱۸ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی وجود دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان تصریح کرد: مواد اولیه روغن برای تغذیه کارخانههای روغن کشی در کشور تأمین می شود.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
تکمیل طرح فاضلاب نهاوند نیازمند ۵۵۰ میلیارد تومان
رئیس اداره آبفای نهاوند گفت: برای تکمیل طرح فاضلاب شهر نهاوند ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
هاشم ده پهلوان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار کرد: در حال حاضر عملیات شبکه گذاری ۵۵ درصد طرح فاضلاب شهری نهاوند انجام شده و ۴۵ درصد آن فاقد شبکه است.
وی افزود: بر اساس برآوردهای به عمل آمده، برای اجرای کامل طرح شبکه فاضلاب شهر نهاوند ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
رئیس اداره آبفای نهاوند اضافه کرد: چنانچه سالانه ۵۰ میلیارد تومان به این طرح اختصاص یابد تکمیل طرح ۱۰ سال به طول خواهد انجامید و این مساله کار ما را با مشکل مواجه میسازد.
وی گفت: سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان اعتبار برای ادامه اجرای طرح فاضلاب شهر نهاوند اختصاص داده شد که به طوری که صد درصد جذب شد.
دهپهلوان در خصوص اقدامات صورت گرفته در بخش آب روستایی نیز گفت: طی دو سال گذشته به میزان ۱۰۲ میلیارد تومان، عملیات اجرایی در پروژههای مختلف روستایی انجام شده است.
وی گفت: برای ادامه عملیات اجرایی حوزه آب روستایی در بخشهای چهار گانه، طی سال جاری ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است تا بتوان طرحهای مورد نظر را در مناطق روستایی به اتمام رساند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
فرماندار نهاوند:
مجموع اعتبارات شهرستان نهاوند ۱۷میلیارد و ۱۶۲میلیون تومان می باشد
فرماندار نهاوند گفت: مجموع اعتبارات شهرستان نهاوند ۱۷ میلیارد و ۱۶۲میلیون تومان می باشد.
به گزارش خبرنگار صدای نهاوند، ضرغام احمدوند صبح امروز در جلسه کمیته برنامه ریزی شهرستان، گفت: دولت سیزدهم تمام تلاشی که در مدت یک سال و چند ماهه خود را برای اقدامات بزرگی که انجام شده ،بکار گرفته و اولویت هم با تعیین تکلیف اقدامات بر زمین مانده بوده و عمده اعتبارات در سفر ریاست جمهوری به پروژه های بالای ۶۰درصد اختصاص داده شده است.
احمدوند افزود: مجموع اعتبارات شهرستان محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استانی ، ردیفهای قانون استفاده متوازن از امکانات کشور ، سه درصد نفت و گاز ۱۷میلیارد و ۱۶۲میلیون تومان بوده که شامل ۶۰درصد و میزان ۷۰میلیارد تخصیص شده که ۸درصد کمتر از میانگین استانی است.
وی بیان کرد: تنها ۲۰درصد اعتبارات استانی و باقی ملی است و تخصیص و جذب آن به تلاش مدیر اجرایی بستگی دارد، دستگاهها تا پایان خرداد فرصت جذب اعتبارات اختصاصی را دارند که البته این حدا از اعتبارات سفر ریاست جمهوری است.
فرماندار نهاوند ادامه داد: ظرفیت ها را باید با توجه به منابع محدود در استان، بر جذب اعتبارات ملی قرار داد ۶۸درصد میانگین تخصیص اعتبارات استانی بوده که نهاوند با ۵۸درصد آنطور که انتظار می رفته پیش نرفته و کمتر است.
ضرغام احمدوند اظهار کرد: مدیرانی که شامل این موضوع می شوند در مهلت باقیمانده نسبت به جذب اعتبارات اقدام و اجازه برگشت اعتبار را ندهند و کامل جذب کنند.
احمدوند گفت: با توجه به اینکه اعتبارات استانی محدود است، برخی هزینه ها هم بصورت کارشناسی نشده در شهرستان انجام وهزینه اضافه ای روی دست شهرستان گذاشته ،که باید تعیین تکلیف شود.
وی گفت: مسئولینی از جمله وزیر یا مدیر ارشدی که در شهرستان با دعوت نماینده حاضر شده اند و وعده هایی هم داده اند ،مدیران باید با توجه به کمبود فرصت با کمک نماینده جذب اعتبارات مورد نظر را عملی کنند.
وی افزود: فصل گرما آغاز و صرفه جویی در مصرف انرژی در ادارات مد نظر باشد ،پس از ساعت اداری به موضوع خاموشی انرژی توجه داشته باشند.
احمدوند ادامه داد: مدیر موظف است ساعت ۶ در محل کار حضور داشته باشد تا مراجعه مردم هم در ساعت اعلام شده فرهنگ سازی شود.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
قلع و قمع بناهای غیر مجاز در مزارع کشاورزی نهاوند/ رفع تصرف یک هکتار از اراضی شهرستان + تصاویر
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: بخشی از اراضی مرغوب کشاورزی شهرستان نهاوند با قلع و قمع بناهای غیر مجاز به حالت اولیه برگشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گرو، علی مروت امیری در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: در راستای حفاظت از اراضی کشاورزی و تداوم بهرهوری اراضی باغی و زراعی گشتهای جهاد کشاورزی در مناطق مختلف برای بررسی ساخت و سازهای غیر مجاز حضور دارند.
وی اظهار داشت: در همین راستا تعداد ۴ مورد از ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی باغی روستای فیازمان شهرستان نهاوند قلع و قمع شد.
امیری افزود: این ساخت و سازها به مساحت ۴۸۰ متر شامل؛ بنا، محوطه سازی، سکو، فنس کشی و استخر بود که تخریب شد.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: مالکین این ساخت و سازها بدون اخذ مجوز از مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام به ساخت وساز غیر مجاز نموده بودند که طبق قانون با آنها برخورد شد.
وی ادامه داد: این اقدام در قالب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات (تبصره ۲ ماده ۱۰) مورد قلع و قمع قرار گرفتند.
امیری بیان داشت: مساحت کل زمین های باغی رفع تصرف شده ۱.۲ هکتار و به ارزش تقریبی ۴.۸ میلیارد تومان بود که با دستور مقام قضایی و همکاری عوامل انتظامی، اداره راهداری و همکاران مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند به حالت اولیه بازگردانده شدند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند در پایان گفت: مالکان و متصرفان محترم اراضی زراعی و باغی قبل از اقدام به ایجاد بنا و هرگونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی نسبت به اخذ مجوز لازم از جهاد کشاورزی اقدام کنند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
فرماندار نهاوند، گفت: حمایت از کارخانههای فراوردههای لبنی نهاوند در دستور کار است.
ضرغام احمدوند صبح یکشنبه به همراه معاونین و بخشدار مرکزی از کارخانه فراوردههای لبنی نیکونام بازدید کردند.
وی با اشاره به اینکه صنایع لبنی نهاوند درگذشته رونق بسیار خوبی داشته؛ اما در سالهای گذشته باتوجهبه عدم حمایت از دامداریهای سنتی و همچنین این کارخانهها بخش قابلتوجهی از آنها با ظرفیت حداقلی فعال هستند، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم موضوع حمایت از کارآفرینان در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان در دستور کار دولت قرار گرفت و ما نیز این مهم را برنامههای دارای اولویت شهرستان تعریف کردیم.
فرماندار نهاوند، گفت: رهبر معظم انقلاب در سال جاری تأکیدات ویژهای در بحث رونق تولید داشتند لذا بر آنیم تا با بهرهگیری از همه ظرفیتهای شهرستان در راستای رفع مشکلات واحدهای لبنی تلاش کنیم.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
روش عجیب قاچاق هروئین در داخل بدن!
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر گفت: ماموران انتظامی هفت بسته آب بندی شده هروئین به وزن ۱۲۰ گرم که در معده یک قاچاقچی جاسازی شده بود را کشف کردند.
به گزارش پایگاه خبری 598، با اعلام پایگاه خبری پلیس سرهنگ "احمد ساکی" بیان کرد: ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر ملایر در پی اطلاع از فعالیت مجرمانه فردی در امر تهیه و توزیع مواد مخدر، بررسی موضوع را در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: ماموران پس از انجام تحقیقات و به کارگیری شیوه و شگردهای خاص پلیسی، متهم که در پوشش مسافر از استان های جنوبی کشور قصد انتقال مقادیری مواد مخدر را داشت شناسایی و در مسیر ارتباطی ملایر دستگیر کردند.
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر گفت: متهم اقدام به جاسازی هفت بسته آب بندی شده هروئین به وزن ۱۲۰ گرم در معده کرده بود که این مواد کشف شد. ️
سرهنگ ساکی با بیان اینکه برای متهم پرونده تشکیل و تحویل مرجع قضایی شد افزود: پلیس عزم جدی برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر دارد.
وی از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات خود در خصوص قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر را از طریق تماس با تلفن ۱۱۰ به پلیس اعلام کنند.
کانال گرین خبر :
https://eitaa.com/joinchat/2770010212Cce88765a2e
🔺سردار نقدی در یادواره شهید رسول حیدری:
✅شهید رسول حیدری به ما درس سیاست بینالمللی میدهد
✅اگر مردم بوسنیایی رها میشدند امروز مسلمانی در بوسنی نداشتیم
✅شهید حیدری سالهای سال شهادتطلبانه با منافقین مبارزه کرد
✅باید کتابهای فراوانی از شهید حیدری به نگارش درآورد
✅ولایت پذیری نکته بارز شهدا است
✅دیپلماسی فعال شهدا الگویی برای همه است
✅با دیپلماسی قوی میتوان با امکانات اندک استراتژی شرق و غرب را شکست داد
✅برخی سکانداران دیپلماسی ظرفیتهای ملت را ضایع میکنند
✅برخی در دیپلماسی بویی از مکتب شهدا و اسلام نبردهاند
✅ توجه به ظرفیت های داخل راهگشای اقتصاد امروز است
🔸معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشور گفت: باید از دیپلماسی و مکتب شهدا درس گرفت چرا که شهدا شمع محفل بشریت و آموزگاران راه بشریت هستند و باید در همه امور از آنان الگو گرفت.
🔺👇👇
🌐 malayeriha.ir/node/32458
صوفیه در حالی ابوسعید ابوالخیر را عارفی بزرگ معرفی کردهاند که در شرح حال او گفته شده: «شیخ با شنیدن شعری یا کلامی یا پیامی از پیر و عارفی یا بهوقت خواندن آیهای از آیات کلام الله مجید و به هنگام نقل حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) منقلب میشد و در چنین حالاتی به وجد میآمد، بر پای میخواست و به دست افشانی، چرخ و پایکوبی میپرداخت و اطرافیان و حاضران نیز به تبعیت از او بهپای بر میخواستند.» [سماع، ص 34] چطور میتوان شیخی را که با شنیدن آیات قرآن به رقص میپردازد را عارف خواند؟ درحالیکه اهلبیت (علیهم السلام) با شنیدن آیات قرآن دچار حزن و اندوه شده و گریه میکردند. چنانچه امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «هرکس قرآن بخواند، امّا در برابر خدا خاضع نگردد و در دلش احساس رقّت و حزن و خوف نیابد، عظمت شأن الهی را سبک شمرده است.» [بحارالانوار، ج 82، ص 43]
پینوشت:
تفضلی، ابوالقاسم، سماع، نشر زریاب، تهران، 1382 ه ش، ص 34
مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، مؤسسه الوفاء، بیروت، 1404 هـ ق، ج 82، ص 43
امام رضا علیه السلام می فر مایند : هر کس نزداو از صوفیه سخن به میان آید و به زبان و دل انکار ایشان نکند از ما نیست و هرکس صوفیه را انکار نماید گویا این که در راه خدا در حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله با کفار جهاد کرده است .
امام علي النقي علیه السلام :
.....فمن ذهب إلي زيارة أحد ٍ منهم حيّاً أو ميّتاً فكأ نّما ذهب إلي زيارةالشيطانِ و عبدةِ الأو ثان ومن أعان أحداً منهم فكانما أعان يزيد و معاوية وأباسفيان.[1]
هر كس به زيارت يكي از آنان(تصوف)در حال حيات و يا بعد از مرگ برود ،مانند آن است كه به زيارت شيطان و بت پرستان رفته باشد و هر كس ياري ايشان كند ،گويا يزيد ومعاويه و ابو سفيان را ياري كرده است.
حضرت هادي عليه السلام مي فرمايند : ((الصوفية کلهم من مخالفينا و طريقهم مغايرة لطريقنا و ان هم الا نصاري و مجوس الامة اولئک الذين يجهدون في اطفاء نورالله و الله يتم نوره و لو کره الکافرون )) : صوفيان چه آنها که ادعاي پيروي از امت هستند و چه از اهل تسنن، همه مخالفت ما هستند و روش آنها با روش ما مغايراست و آنها نصاري و مجوس اين امت هستند که در خاموش کردن نور اللهي مي کوشند .
كليني به سند معتبر از « سدير صيرفي» روايت كرده كه :من رورزي از مسجد بيرون ميآمدم و امام باقر (عليه السلام) داخل مسجد مي شد ،دست مرا گرفت رو به كعبه كرد و فرمود:
.اي سدير!مردم مأمور شدند از جانب خداوند كه بيايند و اين خانه را طواف كنند وبه نزد ما آيند وولايت خود را بر ما عرضه نمايند.
سپس فرمود:
اي سدير ! مي خواهي كساني را كه مردم را از دين خدا جلوگيري مي كنند به تو نشان دهم؟آنگاه به ابو حنيفه و سفيان ثوري » (م161هجري) كه در مسجد حلقه زده بودند ،نگريست و فرمود :اينها هستند كه بدون هدايت از جانب خدا و سندي آشكار ،از دين خدا جلوگيري مي كنند اگر اين پليدان در خانه هاي خود بنشينند و مردم را گمراه نكنند ،مردم به سوي ما مي آيند وما ايشان را از جانب خدا و رسول خبر مي دهيم ».
شيخ مفيدبه سند صحيح از امام علي النقي (عليه السلام)روايت كرده است كه «محمد ابن حسين بن ابي الخطاب»در خدمت امام علي النقي (عليه السلام)در مسجد النبي بودم كه در آن حال جمعي از اصحاب ان حضرت شرفياب حضور آن حضرت شدند و درميان ايشان « ابو هاشم جعفري » نيز بود كه او مردي بسيار بليغ و با كمال بود ودر نزد آن حضرت مقام و منزلت عظيمي داشت و چون اصحاب در كنارش قرار گرفتند ،بنا گاه جمعي از صوفيه داخل مسجد شدند و حلقه زدند و مشغول ذكر گرديدند ،حضرت فرمود:
به اين حيله گران اعتنا نكنيد زيرا جانشينان شياطين و خراب كننده قواعد دين مي باشند . زهد ايشان براي راحتي بدنهايشان و تهّجد و شب زنده داريشان براي صيد كردن عوام است. عمري را در گرسنگي به سر برند تا عوام و ناداني را مانند خرها پالان كنند و زين بر پشت آنها گذارند. ذكر نمي گويند مگر براي فريب مردم و خوراك خود را كم نمي كنند مگر براي پر كردن قدح و ربودن دل احمقان ، با مردم دم از دوستي خدا زنند تا ايشان را به چاه اندازند ،اوراد ايشان رقص و كفزدن و غنا و آوازه خواني است و كسي به سوي انها ميل نكند و تابع ايشان نگردد مگر آنكه از جمله سفيهان و احمقان باشد هر كس به زيارت يكي از آنان در حال حيات و يا بعد از مرگ برود ،مانند آن است كه به زيارت شيطان و بت پرستان رفته باشد و هر كس ياري ايشان كند ،گويا يزيد ومعاويه و ابو سفيان را ياري كرده است.»در همان موقع يكي از اصحاب آن حضرت عرض كرد اگر چه آن كس به حقوق شما اقرار داشته باشد ؟! حضرت نگاه تندي به او كرد و فرمود:
اين سخن را ترك كن ،مگر نمي داني هر كس حق ما را بشنا سد ،مخالفت امر ما نمي كند ،آيا نمي داني ايشان پست ترين طوائف صوفيه ميباشند و اين صوفيان كلشان مخالف ما هستندو طريقه آنها باطل و برخلاف طريقه ماست و اين گروه نصاري و مجوس اين امت هستند و آنان سعي در خاموش كردن نور خدا (محو اسلام) ميكنند و خداوند نور خود را تمام ميكند اگد چه كافران خوش ندارند».
فقيه و محقق رباني مرحوم مقدس اردبيلي مي نويسد: «ابن حمزه» و برخي ديگر از علماي شيعه از مرحوم «شيخ مفيد» نقل کرده اند که حضرت امام رضا(عليه السلام) درباره صوفيه چنين فرمودند:
«احدي به تصوف قائل نمي شود، مگر از روي مکر و خدعه يا ضلالت و گمراهي و يا جهل و حماقت
گرین خبر
امام رضا علیه السلام می فر مایند : هر کس نزداو از صوفیه سخن به میان آید و به زبان و دل انکار ایشان ن
بررسي حديث امام رضا عليه السلام در مورد صوفيه
صوفي گري نه پديده اي است جديد و نه فقط در فرقه و گروهي به نام « صوفيان » متجلي مي گردد که اين بيماري اعتقادي و فکري و هم مشکل و معضل و نيز آفت و آسيب از ديرباز وجود داشته و در صحنه ها و عرصه هاي حيات اجتماعي ظهور و بروز نموده و جامعه اسلامي را با رنج و مشکل و زيان مواجه ساخته است و نه تنها در فرقه صوفيان که در ميان گروه هايي از مسلمانان نيز نفوذ کرده و آنان را بدون آن که خود بخواهند و يا بدانند در دام بعضي از گرايشات عرفان صوفيانه که از جنبه ظاهري شباهتي با برخي از مفاهيم اسلامي داشته و در عين حال هم در حقيقت و هم در محتوا تطابقي بين آنها نبوده و نيست گرفتار ساخته است! رهاکردن اصل و پرداختن به فرع، نفي جلوه هاي دنيايي و در عين حال ضروري و روزمره زندگي که مورد تاکيد و توصيه تعاليم اسلام مي باشد، رهبانيت و انزواگرايي، سطحي نگري و خرافه پرستي و برداشتهاي فکري و عملي ناصحيح از توكل و صبر و ... از جمله مواردي است که در ميان گروهي از مسلمانان نفوذ کرده است به گونه اي که آنان در غفلت به سر مي برند و نمي دانند که خاستگاه اصلي اين گرايشات ناصحيح افکار صوفيانه است، يعني همان تفکري که با آن مخالف مي باشند، لکن در عمل به برخي از باورها و مفاهيم و گرايشات اجتماعي آن مبتلا و گرفتار شده اند!
اين رنج و غفلت و مشکل بزرگي که جامعه امروز ما به آن گرفتار است براي حوزههاي علميه و پژوهندگان آشنا و مسلط به فرهنگ و معارف اسلامي در هر مکان و با هر مسئوليت به ويژه اهل قلم و تحقيق در عرصه مطبوعات «بينش آفريني» و «آگاه سازي» نسبت به تفکر صوفيگري و سابقه عملکردهاي باطل و ضداسلامي صوفيان را به صورت يک «تعهد» و «وظيفه ديني» ضروري مي سازد. اولين گام در مسير تحقق اين تعهد براي بينش آفريني و آگاه سازي نسبت به تفکر مغشوش و باطل صوفيگري و رفتار و کنشهاي ضداسلامي صوفيان بازگشت به سابقه تاريخي اين فرقه و تبيين ديدگاههاي ائمه اطهار(عليهم السلام) درباره افکار واعمال تباه آنان مي باشد. اين گام - که اولين و ضروري ترين گام در مسير تبيين تفکر اين فرقه باطل به شمار مي رودـ زمينه ساز کسب معرفت و شناخت هاي لازم براي پيمودن گام هاي بعدي است که ديدگاه ها و نظرات و سلوک به ظاهر عرفاني آنان را که با اصل اسلام در تضاد و تعارض آشکار مي باشد به نقد و بررسي مي گذارد.
فقيه و محقق رباني مرحوم مقدس اردبيلي مي نويسد: «ابن حمزه» و برخي ديگر از علماي شيعه از مرحوم «شيخ مفيد» نقل کرده اند که حضرت امام رضا(عليه السلام) درباره صوفيه چنين فرمودند:
«احدي به تصوف قائل نمي شود، مگر از روي مکر و خدعه يا ضلالت و گمراهي و يا جهل و حماقت» (1 )
اين روايت اولا سابقه تاريخي صوفيه را مي نماياند و اگرچه اينان پيش از دوره زندگي و امامت حضرت امام رضا عليه السلام از جمله در دوره امامت امام صادق عليه السلام نيز بوده اند و به نشر تفکرات باطل و گمراهي آفرين خود به صورت پراکنده مي پرداخته اند لکن با استناد به اين روايت و زمان آن که به دوره زندگاني امام رضا عليه السلام از سال 148 هجري قمري تا 202 هجري قمري باز مي گردد سابقه تاريخي تحرکات صوفيان به بيش از 12 قرن پيش عودت داده مي شود .
ثانيا روايت مزبور ماهيت تفکر صوفي گري و کساني که به آن گرايش مي يابند را با ارائه سه مشخصه نمايان مي سازد.
مشخصه اول « مکر و نيرنگ »
امام رضا عليه السلام اعلام مي فرمايد هيچ فردي به تفکر صوفي گري و گرايشات عملي باطلشان قائل و معتقد نمي شود مگر از روي مکر و خدعه . يعني در اين تفکر و رويکرد به ظاهر ديني و در اصل متباين و متضاد با دين مبين اسلام خدعه و نيرنگ نهفته است و معتقدان به آن و عاملان به آداب و رسوم آن نه از روي خلوص و صداقت و درستي که از روي مکر و نيرنگ و براي فريب دادن مردم و دام گستري در مقابل آنان و جلب و جذب تدريجي و بهره برداري هاي ناصواب و ناشايست براي رسيدن به مطامع و منافع شيطاني و ضدانساني به نشر اين تفکر باطل مي پردازند.
مشخصه دوم « ضلالت و گمراهي »
براساس رهنمود حضرت امام رضا عليه السلام صوفيان در ضلالت و گمراهي اند و نيز گروهي از مردم نه براي نيل به هدايت و رسيدن به رستگاري و سعادت ابدي که براي ره يافتن به ضلالت و گمراهي و برآوردن خواسته ها و اميال و خواهش هاي نفساني و شيطاني به صوفيه ملحق مي گردند و به عقايد باطل و آداب و رسوم ضداسلامي و آلوده به فسادشان متمايل و راغب مي شوند. اين افراد به خوبي مي دانند که در چه بيراهه گمراهي زا و شقاوت آميزي گام مي نهند و به چه لذت هاي حرام و شهوات و بي بندوباري و هرزگي هايي دست مي آلايند و چگونه دين خود را به دنياي صوفيان گريزان از حق و پيوسته به باطل و فرو رفته در عصيان و سرکشي و معتاد به فسق و فجور و معصيت و گناه مي فروشند!