💟شكل گيري شخصيت كودك در هر سن و وظايف والدين:
👈تولد تا ١سالگي
سن شكل گيری دلبستگی و احساس ايمنی
وظيفه والدين: پاسخگوی حساس بودن به نيازها و گريه كودك
👈 ٢-١ سالگی
سن شكل گيری حس استقلال
وظيفه والدين: دادن فرصت اكتشاف و تحرك؛ صحبت كردن زياد با كودك و توصيف اعمال كودك ؛ استفاده از تكنيك پرت كردن حواس برای تربيت كودك
👈٤-٢ سالگی
سن دوستيابی ورود به گروه و يادگيری زبان
وظيفه والدين: اقتدار؛ الگوی خوب بودن؛ اعطای وظايف به كودك؛ خوب گوش دادن به كودك و احساساتش
👈 ١٢-٥ سالگی
سن شكل گيری هويت كودك؛ شكل گيری عزت نفس و يادگيری ارزشها و هنجارها
وظايف والدين: اقتدار؛ الگوي خوب بودن؛ ياد دادن مهارت حل مساله؛ نظارت بر كودك و دوستی های او؛ ايجاد رابطه خوب با كودك
@mama_bardari👶
✴️راهکارهای از پوشک گرفتن کودک
ابتدا بهتر است طی یک ارزیابی یک هفته ای وضعیت فرزندتان و زمان تقریبی نیاز به دفع ادرار را به دست بیاورید و توضیحی اجمالی درباره ادرار و مدفوع و لزوم دفع آن در محلی به نام توالت را به کودکتان آموزش دهید.
و به او بگوئید در صورت بیان کلامی دستشویی داشتن قبل از دفع و رفتن به توالت او را با یک جایزه مادی مثل بستنی لواشک بهداشتی و ... یا دادن امتیاز و گرفتن یک اسباب بازی مورد علاقه اش مثلاً با هر ده امتیاز تشویق می کنید.
👈 (در ابتدا بهتر است جوایز مادی و بدون فاصله باشد و کم کم از روش اقتصاد ژتونی(امتیاز دهی) استفاده کنید. البته اگر نگفت و خود را کثیف کرد او را تنبیه نکنید (شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب توالترفتن را به او یادآور شوید) و لباس های راحتی و البته کهنه او را استفاده کنید.
که اگر کثیف شد خیلی ناراحت و عصبانی نشوید.
👈محیط توالت را برای فرزندتان با وسایل رنگی دلچسب کنید و از لگن مناسب تکیه دار استفاده کنید که بهتر است به انتخاب خود فرزندتان خریداری شود.
👈اگر از کودکتان خواستید روی صندلی توالت بنشیند، اما ده دقیقه گذشت و او کاری نکرد، مجبورش نکنید تا همچنان روی صندلی بماند. صندلی توالت او را جمع کنید و ساعتی بعد دوباره از او بخواهید این کار را انجام دهد. مایعات کودک را کم نکنید اتفاقاً بهتر است کودکتان به صورت طبیعی و شرایط روزمره با آموزش کنترل ادرار مواجهه شود و البته ممکن است با کم شدن مایعات دچار یبوست شده و شرایط آموزش را برای شما سخت تر و برای ایشان بغرنج تر کند.
و نسبت به توالت رفتن و لگن پلاستیکی بیزار کند.
❌مدام از او نپرسید که در چه حالی است آیا جیش دارد نکنه خودت را خیس کنی باید بگویی دستشویی داری و ... بلکه فقط به او دوستانه بگویید که بزرگ شده و می خواهید برایش یک توالت پلاستیکی زیبا به عنوان جایزه بخرید تا مانند بزرگ ترها روی آن بنشیند و توالت کند.
👈با ترفندهایی که اغلب والدین بلد هستند، طوری رفتار کنید که گویا یک واقعه مهم تاریخی قرار است اتفاق بیفتد. خوشحالی کنید و با شادی همراه کودک به خرید یک توالت بروید. پوشک ها را با کمک کودک جمع کنید و بگویید از این به بعد فقط شب ها و موقع خواب از آنها استفاده می کنید.
✅در حضور دیگران به خصوص مادربزرگ و پدربزرگ ها که برای بچه ها عزیز و مهم اند، بگویید: «دختر یا پسرمون بزرگ شده و دیگه پوشک نداره و خودش می ره دستشویی». جایزه و تشویق بعد از هر بار دفع در توالت فراموش نشود. اگر کودک ببیند بعد از دستشویی سیفون می زنید و دست هایتان را با صابون می شویید و خشک می کنید، این کار را یاد می گیرد و این اصل بهداشتی مهم در او نهادینه می شود.
@mama_bardari👶
تغذیه در دهه 30 سالگی
🔸از آنجا که اکثر خانم ها در دهه 30 سالگی بچه دار می شوند، بدن آنها باید در سلامت کامل به سر ببرد. مصرف غلات غنی شده به اضافه فولات، آهن، کلسیم یا جو دو سر به همراه آجیل برای خانم ها در این سن ضروری است.
🔹آقایانی که در دهه 30 زندگی شان به سر می برند، با توجه به کاهش فعالیت های بدنی شان، معمولا اضافه وزن پیدا می کنند. تراکم چربی خطر ابتلا به بیماری هایی چون بیماری قلبی، دیابت و فشار خون را بالا می برد. از این رو افزایش مصرف سبزیجات و کاهش گوشت و کربوهیدرات ها یکی از ساده ترین راهها برای کم کردن کالری و جلوگیری از اضافه وزن است.
@mama_bardari👶
هدایت شده از ایده های بانوی خَلّاق💕
#انرژی_مثبت 💚
بزرگترین اعتیاد ما آدمها
حرف زدن از مشکلاتمان است.
این عادت رو بشکنید
از خوشی ها حرف بزنید .
@banooye_nemoone❤️
اختلال نعوظ در آقایان چگونه ایجاد می شود؟
👈اختلال نعوظ از بیماریهای شایع آقایان است که معمولا به دنبال آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین ایجاد می شود. بنابراین می تواند نشان دهنده سلامت ضعیف عروق خونی در بدن و علامتی زودهنگام برای بیماری های قلبی باشد.
اختلال نعوظ درجات مختلفی دارد و با افزایش سن، شیوع بیشتری پیدا می کند. از دیگر دلایل این بیماری می توان به کمبود هورمون تستوسترون، فشار خون بالا، دیابت، افسردگی، اضطراب ، بیماری ام اس، بیماری عروق محیطی، سرطان پروستات و اختلالات عصبی یا نخاع اشاره کرد. استعمال دخانیات، سوء مصرف الکل و مواد و عوارض جانبی بعضی داروها نیز می توانند در این اختلال نقش داشته باشند.
@mama_bardari👶
✴️نکات تغذیه ای در مورد نفخ و گاز معده نوزادان
👈مادرانی که به کودک شیر می دهند، بدانند برخی مواد غذایی سبب تشدید نفخ و دل درد نوزاد می شود. از میوه ها زردآلو، هلو، گلابی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت و سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، گل کلم، پیاز، سیر،مواد غذایی نظیر سیب زمینی، ذرت، ماکارونی بر روی شیر اثر گذاشته سبب نفخ و دل درد و بدتر شدن کولیک نوزاد می شود. لبنیات گاوی نیز یکی از علل بروز نفخ می تواند باشد، شکلات نیز در لیست مواد غذایی نفاخ است.
👈توصیه می شود مادرانی که نوزادشان دچار نفخ و دل درد هستند تمام موارد گفته شده را به میزان کم و محدود بخورند.
@mama_bardari👶