#المحاضرات و #مصباح الأصول
بعد از آخوند، بزرگانی هستند که انظارشان پایه دروس خارج است؛ مانند مرحوم #خویی که هرچه از ایشان داریم، تقریر دروس خارج ایشان است. تقریرات دروس ایشان زیادند، ولی ما در جلد اول #کفایه [مبحث موضوع علم اصول تا آخر عام و خاص] به #المحاضرات و در جلد دوم کفایه [مبحث ظن تا پایان اجتهاد و تقلید] به مصباحالأصول ارجاع میدهیم.
کتاب #محاضرات، تقریرات آیتالله فیاض از درس آیتالله خویی است که آنچه در اختیار من است، چاپ پنج جلدی آن است.
#مصباحالأصول هم که تألیف آقای بهسودی است، قبلا دوجلدی بود و فقط جلد دو و سه داشت که گویا محاضرات را که مباحث الفاظ بود جلد یک تلقی کرده بود ولی شنیدهام که اخیرا جلد یک مصباح الاصول چاپ شده است.
«#دراسات» هم تقریر دیگری از یک دوره کامل درس خارج اصول مرحوم خویی است که توسط شخصی به نام هاشمی تقریر شده است.
اما از میان این کتابها و تقریرات، هرچه از مرحوم خویی در مباحث الفاظ ارجاع میدهیم، منظورمان محاضرات است و در مباحث اصول عملیه نیز منظورمان مصباحالأصول است و اگر از دراسات نقل کنیم، حتما قید میکنیم که مرحوم خویی در دراسات چنین گفته است. اساتید ما چنین روشی را داشتهاند و ما هم این روش را در پیش گرفتهایم. البته مرحوم روحانی، دراسات را بر محاضرات و #مصباحالأصول اولویت میدادند و میگفتند که دراسات از آنها دقیقتر است.
در #موسوعه مرحوم خویی هم محاضرات و مصباح آمده است که این هم دلیل دیگری بر اهمیت این دو تقریر است.
#أجود التقریرات
بعد از مرحوم #خویی، به مرحوم #نائینی ارجاع میدهیم که استاد مرحوم خویی بوده است و لذا منظور از «مدرسه نائینی» که در کلمات شهید صدر آمده نیز، نائینی و شاگردان او بهویژه مرحوم خویی است.
از درس مرحوم نائینی دو تقریر معروف داریم؛ یکی #فوائدالاصول مرحوم کاظمینی که چهار جلد است و عبارات شیرین و روانی دارد و از خواندن آن لذت میبرید. تقریر دیگر #أجودالتقریرات مرحوم #خویی است که در دو جلد منتشر شده و مرحوم #خویی نظر خودشان و گاهی اشکالاتی که به استاد داشتهاند را در پاورقی آوردهاند.
#أجودالتقریرات نسبت به فوائد، مختصرتر و مجملتر است و برتری آن نسبت به فوائد در این است که تقریر دوره متاخری از دروس مرحوم نائینی بوده و لذا در استناد به آخرین آراء مرحوم نائینی دقت بیشتری دارد. ما هم ارجاعاتمان به نائینی از أجودالتقریرات است؛ مگر اینکه نام کتاب فوائد را ذکر کنیم.
#نهایهالأفکار
بزرگ دیگر، #آقاضیاءالدین عراقی است که شهید صدر از او به «#محقق عراقی» تعبیر میکند. کتاب #مقالاتالأصول نوشته خود آقاضیاء است و نهایهالأفکار نیز تقریرات درس اوست. تقریر دیگری هم از ایشان موجود است که شهرت چندانی ندارد.
آنچه از آقاضیاء نقل میشود، از کتاب نهایه الأفکار است که گرچه تقریر است و به قلم او نیست، اما نسبت به مقالاتالأصول، دقیقتر، مبسوطتر و قابل استفادهتر است.
#نهایهالدرایه
بزرگ دیگری که مکرر از نظرات او استفاده میکنیم، مرحوم محمدحسین اصفهانی، معروف به #کمپانی است. ایشان حاشیهای بر #کفایه دارد به نام نهایهالدرایه. نهایه نوعی حاشیه است، نه تفسیر کفایه؛ یعنی لزوما توضیح و تبیین نیست و در مواردی هم نقد یا توسعه مطلب آخوند است و بعضی نظرات خود مرحوم کمپانی هم در حاشیه کفایه آمده است.
#نهایهالدرایه کتاب بسیار قوی و دقیقی است و مرحوم #اصفهانی به دلیل اینکه در مباحث فلسفی هم تبحر داشتهاند، مباحث اصولی را رنگ فلسفی و برهانی دادهاند. آقای #وحید میگفتند که آرای جدید و زیبای مرحوم #خویی از نهایه گرفته شده است و همانطور که گفتیم ایشان تاکید داشتند که این کتاب را درس بگیرید.
#نهایهالنهایه
نهایهالنهایه هم کتاب مرحوم حاج میرزا علی #ایروانی نجفی است که حاشیه بر کفایه است.
#تهذیبالأصول
بزرگ دیگری که از او نقل میکنیم، مرحوم #امام هستند که ما هر آنچه از این بزرگوار نقل میکنیم، از #تهذیبالأصول، تقریر حضرت آیتالله #سبحانی است. البته چنین مطرح شده که ایشان نظریات امام را بهدرستی منتقل نکردهاند که شاید سخن درستی نباشد. در عین حال من فقط همین کتاب را برای ارجاع به آرای مرحوم امام در اختیار دارم.
#دروس فی #علمالأصول و #بحوث فی علمالأصول
شهید #صدر هم بزرگ دیگری هستند که به #حلقات ایشان است ارجاع میدهیم. من معتقدم در دوره سطح حوزه و در عین اینکه رسائل و کفایه خوانده میشود، حلقه دو و سه هم حتما باید خوانده شود؛ زیرا حلقات شهید صدر در شکلدهی تفکر اصولی خیلی نقش دارد و در بحثها طلابی که حلقات خواندهاند از کسانی که حلقه نخواندهاند کاملا متمایزند و در نوع اشکال گرفتنها و ورود و خروجشان به بحث برای ما محسوس است. حلقات در ساماندهی بحثها، نوع تحلیل، ترابط بین مباحث و توضیح قواعد کلی و نقشی که در انتظام فکری طلبه دارد بسیار مهم است و اگر میخواهید در اصول قوی شوید، توصیه اکید دارم که حتما حلقه دو و سه را بخوانید.
#منتقیالأصول
کتاب دیگری که به آن ارجاع میدهیم، منتقیالأصول نوسته آقای #روحانی است. یکی از مزیتهای این کتاب، توضیح زیبای کفایه و نظریات آخوند است که حکایت از تسلط او بر کفایه دارد و در درسنامه #کفایه هم از کتاب منتقیالأصول بهره بردهام. مزیت دیگر این کتاب، بهخاطر آشنایی مرحوم روحانی با آراء مرحوم اصفهانی است که مدتی هم شاگرد ایشان بوده است. مزیت سوم این کتاب هم نظریات و ایدههایی است که خود او ارائه کرده است.
مهارتشناسی بزرگان
مرحوم خویی در معماری بحث و مهندسی اطلاعات سرآمدند و برخی در تقریر مهارت دارند و اگر یک مطلب سربسته را به او بدهید، بسیار زیبا آنرا میشکافد و تحلیل میکند. برای مثال اگر به کتاب مرحوم اصفهانی مراجعه کنید، اصلا متوجه نمیشوید؛ اما همین مطلب را در منتقیالأصول آنقدر زیبا بیان کرده که کاملا متوجه خواهید شد. آقای خویی هم کلمات مرحوم اصفهانی را بهگونهای روان بیان میکند که با ذهن عرفی و عمومی هم قابل فهم است.
برخی از بزرگان خوب نقد میکنند و نقاط ضعف نظریه را خیلی خوب بیان میکنند و مغالطهگیری خوبی دارند.
برخی صاحب مکتب و مبنا هستند؛ مانند مرحوم نائینی که وقتی کتاب او را میخوانید، متوجه میشوید که مکتب خاص خودش را دارد. برخلاف مرحوم علی ایروانی که خوب اشکال میکند و تحلیل میکند و سخن دیگران را بهخوبی نقل میکند؛ ولی وقتی کتاب او را میخوانید، احساس مواجهه با یک مکتب به شما دست نمیدهد. ادامه دارد …
تهیه و تنظیم: حجتالاسلام مرتضی ولیانپور
http://ijtihadnet.ir/%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D8%A7%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%9B-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%D9%86%D8%B8%D8%B1%DB%8C%D9%87/
#معرفی_منابع
#خارج_اصول
#منتقی_الأصول
«منتقی الاصول»، تقریرات درس خارج اصول آیت الله،
#سیدمحمدحسینی_روحانی است.
https://fa.wikinoor.ir/wiki/%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%8C_%D8%B3%DB%8C%D8%AF_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF
این تقریرات، توسط شهید،سید عبد الصاحب #حکیم، از علمای بزرگ حوزه علمیه نجف اشرف و فرزند بزرگوار آیت الله،سید محسن حکیم، مرجع بزرگ شیعیان جهان، به زبان عربی تنظیم شده است
شهید #عبدالصاحب_حکیم، در این کتاب، با بیانی ساده و رسا به شرح و بسط در مباحث علم اصول پرداخته و با دیدگاهی عمیق، در هر یک از موضوعات این علم، به بحث نشسته است. کتاب، دارای هفت جلد است .
این کتاب، یک دوره کامل علم #اصول است و شامل تمام مباحث مهم علم اصول فقه میباشد و مورد توجه خاص فضلای حوزه علمیه قم و دیگر حوزه های علمیه قرار گرفته است. این کتاب، نتیجه قرنها تحول و پیشرفت علم اصول است که به صورتی زیبا و روان به رشته تحریر درآمده است .
☀️☀️☀️...........☀️☀️☀️
متن کتاب👇👇👇👇👇👇
منتقى الأصول -جلد ۱
تألیف
السيد عبد الصاحب الحكيم
الموضوع : أصول الفقه
المطبعة : مطبعة الأمير ، ۱۴۱۲ق
نسخة غير مصححة
http://lib.eshia.ir/13050/1/0
.
معرفی کتاب #الگوریتم_اجتهاد
استاد عبدالحمید #واسطی
علم #اصول_فقه که مبناسازی برای #استنباط موجه را به عهده دارد سبدی از مبانی و نظریههای پشتیبان برای استنباط را در اختیار قرار داده است ولی مسیر قدم به قدم #استنباط که این مبانی و #نظریههای پشتیبان در آن مسیر جانمایی شده باشند، بیان نشده است لذا نیاز به «روش» برای رسیدن به نتایج و نیاز به تبیین مراحل قدم به قدمِ تحقق آن #روش، سبب توجه به «الگوریتمها» شد.
#الگوریتم، اصطلاحی #ریاضی است که برای تعیین #مراحل قدم به قدم حل یک مساله و انجام یک کار با تمام جزئیاتش به کار میرود و با استفاده از آن، به #دقیق سازی پرداخته میشود تا در #کوتاهترین مسیر و بدون خطا به نتیجه رسیده شود.
در کتاب «الگوریتم اجتهاد» تلاش شده تا میان کارکرد الگوریتمها و عملیات استنباط فقهی ارتباط برقرار شود و مسیر قدم به قدمی که فقهاء در #استنباط حکم طی میکنند تبیین شود و البته این تبیین براساس مبانی اصول فقهی و با استفاده از عملیات #میدانی خودِ فقهاء صورت گرفته است.
#فقیه، در مسیر کلی #استنباط، ابتدا با #مساله روبرو میشود، سپس به #ادله مراجعه میکند تا #پاسخ مساله را پیدا کند. این مسیر، حداقل با طی #فرآیندهایی انجام میشود.
این فرایندها را شامل:
#مساله شناسی،
#کشف حداکثری آیات و روایاتی که احتمالا به مساله مربوط میشوند،
#تصفیه اولیه گزارههای غیرموجه، #تنظیم و ترتیب ادله،
#تولید اصل اولیه عقلی و عقلایی، #استظهار از ادله قرآنی و
#فرآیند جمع دلالی ادله قرآنی میشود.
فرآیندهای استظهار از روایات، بررسی انسجام روایات با قرآن، جمع دلالی روایات، یافتن حداکثری اقوال فقهاء در حکم مساله و استدلال آنها، بررسی تطبیقی میان نتایج حاصل شده با استنباط انجام شده توسط فقهاء، تشخیص اصلهای محتملا متناسب با مساله، ایجاد انسجام میان اصلهای احتمالی جاری در مساله، تطبیق اصل بر مساله و صدور حکم، کشف تبعات و لوازم اجرایی حکم شرعی، حل مشکلات احتمالی اجرای حکم و فرآیند صدور متن فتوا از دیگر فرایندهای مسیر کلی در استنباط میباشد.
هر کدام از مراحل فوق، نیازمند پاسخ به این سوال است که «این فرآیند چگونه باید اجرا شود؟»؛ #برنامه پژوهشیِ «الگوریتم #اجتهاد» به دنبال پاسخ به این سوال در مراحل فوق الذکر است .
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
کتاب #الگوریتم اجتهاد:
جلد اول ـ روششناسی استنباطی در سه محور #مسئلهیابی، #دلیلیابی و #قرینهیابی اثر حجتالاسلام والمسلمین عبدالحمید #واسطی با قیمت ۱۷۵۰۰۰ تومان راهی بازار نشر شد.
علاقمندان جهت تهیه کتاب و یا اطلاعات تکمیلی میتوانند به وبگاه رسمی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی: www.poiict.ir مراجعه کنند.
http://ijtihadnet.ir/%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AA%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA%D9%85-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%85/
#فقه_مضاف
در دوران معاصر، فقههاي مضاف مورد توجه قرار گرفته، عناويني همچون فقه #حکومتي، #فقه_التربیه، #فقهالاداره، #فقهالسياسه و #فقهالاجتماع براي اشاره به بخشهايي از فقه، با رويکردهايي متفاوت به کار ميرود.
برخي فقه اجتماعي را بخشي از فقه ميدانند که به بررسي احکام موضوعات اجتماعي و روابط جمعي ميپردازد. از اين منظر، آن دسته از مسائل اجتماعي و فقهي جديد، که از درون جامعه و اجتماع متولد ميشود و فقيه بايد بر اساس اجتهاد و استنباط فقهي، پاسخي متناسب با شرايط، زمان و مکان ارائه نمايد، «فقه اجتماعي» ميباشد. نظير احکام فقهي ترافيک، رسانه، ورزش، محيط زيست، شادي، هنر و... . براین اساس فقه اجتماعي، بخشي از فقه است که موضوع آن اجتماع است.
در نگاهی دیگر
هر مسئله فقهي بايد با مسائل، چه در سطح يک حوزه مثل حوزه خانواده يا در سطح همه مسائل فقهي هم عرض و مرتبط با آن مسئله، مورد بررسي قرار گيرد. فقيه مسائل مورد نظر را مسئلهاي جدا از بقيه مسائل فقه نميبيند، بلکه نگاه او به فقه اين است که اين مسائل، به دنبال تأمين اهدافي است و هر گروه از مسائل ، با ديگر مسائل فقهي مرتبط است.
البته برخی قائلند که
در فقه این اصطلاح #وجه ندارد زیرا فقه کلی نداریم تا در مقابلش #فقه محدود داشته باشیم، تمام فقه مربوط به افعال مکلفین است. موضوع فقه در همهجا و همیشه خاص است. مراد طرح کنندگان این تعبیر از «#فقه_مضاف»، فقه #نو و#مستحدث است، موضوعاتی مانند #پزشکی، #بانک، #بیمه و ... این موضوعات همانند اجاره، صلات و ... معین و محدود است.
مساله یا #مسایل جدید، چند حالت دارد:
1.1. گاهی مساله #جدید در ابواب متداول فقه جا میگیرد مثلاً مساله تعیین قبله در فضا که در ذیل مسایل مربوط به قبله باید بیان گردد.
1.2. گاهی مساله جدید به باب یا موضوع خاص فقه موجود ربط ندارد؛ این نوع مساله در آخر کتاب فقهی، به عنوان #مستدرک بیان شود مانند پیوند اعضاء و ...
پس مسایل #مستحدثه دو دسته هستند، که برخی از مسایل آن در ابواب فعلی فقه قرار ندارند و از طرفی از نظر حجم هم آن قدر زیاد نیست تا باب یا کتاب مستقل را تشکیل بدهد.
2. قسم دوم این است که فقه جدید از یک حجمی برخوردار باشد. دارای انسجام باشد که بتواند فصل، باب یا کتاب فقهی شود. فقه همیشه پذیرای موضوعات جدید است.
در این صورت که مجموعه مسایل جدید دارای حجم است و میتواند کتاب جدید را تشکیل دهد؛ این نوع مسایل، طبقهبندی فقه را دچار تحول میکند. البته این مطلب منافاتی ندارد با اینکه برخی مسایل آن باب یا کتاب در لابلای فقه متداول، به صورت پراکنده موجود باشد. فقه تعلیم و تربیت، فقه محیط زیست و ... از همین قبیل است
#مسائل_مستحدثه
به #مسائلی که در #فقه اسلامی #حکم شرعی درباره آنان وجود نداشته است، مسائل #مستحدثه میگویند.
همچنین به مسائلی که در گذشته حکم شرعی درباره آنان وجود داشته است؛ اما با تغییر شرایط جامعه، حکم شرعی جدیدی انتظار میرود، مسائل مستحدثه میگویند.
#فقیهان برای یافتن حکم شرعی این قبیل #مسائل، یک سلسله قوانین و اصول کلی در #منابع_فقه اسلامی (یعنی #قرآن، #روایات و #عقل) را به کار میبرند که برای هر عصر و زمانی پاسخگو هستند.
#نمونه
مسائل #مستحدثه در امور مختلفی وجود دارد. در بخش پزشکی میتوان به مسائلی چون #کالبدشکافی، #مرگ مغزی، #پیوند اعضاء، #باروری مصنوعی و #تغییر جنیست، #شبیهسازی اشاره کرد.
در امور عبادی میتوان از حکم نماز و روزه در قطب، تزریق داروهای تقویتی به روزهدار و حکم رؤیت هلال با چشم مسلح یاد کرد. همچنین در اقتصاد مباحثی مانند تورم، بانکداری، بیمه و خرید و فروش بلیطهای بختآزمایی نیز از مسائل #مستحدثه هستند.
#کتابشناسی
آثار متعددی از سوی فقها و محققان درباره مسائل مستحدثه به نگارش درآمده است از جمله:
«#المسائل المستحدثة»
اثری به زبان عربی و قلم سیدمحمدصادق #روحانی، قم، انتشارات دارالکتاب. در این کتاب مسائلی همچون تلقیح مصنوعی، سرقفلی، اوراق بهادار، سفته، ذبح با ابزار جدید، کالبدشکافی، پیوند اعضا و حق تألیف مورد بررسی فقهی قرار گرفتهاند.
#المبسوط فی فقه المسائل المعاصرة: المسائل الطبیة،
نوشته محمد #قائنی، قم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع). این کتاب در دو جلد به مسائل پزشکی جدید مانند پیوند اعضا، باروری مصنوعی، شبیهسازی از منظر فقه پرداخته است. این کتاب با عنوان «پژوهشی در مسائل فقه پزشکی» توسط محمد علی قاسمی به فارسی ترجمه و توسط مرکزفقهی ائمه اطهار(ع) منتشر شده است.
#الفقه و مسائل الطبیة،
به قلم محمدآصف #محسنی قندهاری، مجموعهای از احکام پزشکی و مباحث فقهی پزشکی به زبان عربی است که توسط بوستان کتاب قم در دو جلد چاپ شده است.
«#مسائل_مستحدثه_پزشکی»
کتابی فارسی که از سوی #دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گردآوری و توسط بوستان کتاب قم منتشر شده است. این کتاب در دو جلد به مباحثی همچون:
تلقیح، کالبدشکافی، سقط جنین، پیوند اعضا و شبیهسازی پرداخته است.
https://fa.wikishia.net/view/%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84_%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%AD%D8%AF%D8%AB%D9%87
#مسائل_مستحدثه و عنصر #زمان و #مکان
شاگردان مکتب اهل بیت (علیهم السّلام) با پیروی از معصومان (علیهم السّلام) همواره به هنگامِ حلّ مسائل مستحدثه عصر خویش، به دو عنصر زمان و مکان توجّه داشتهاند، به طوری که با تفحّص در کتب فقهی ارزش مند ایشان، این واقعیّت به وضوح اثبات میپذیرد.
در این جا مجالی برای ذکر آن موارد نیست، ولی تنها به ذکر یک نمونه از کتاب القواعد و الفوائد فقیه نامدار شیعه، #شهید_اوّل بسنده میکنیم:
(یجوز تغیّر الاحکام بتغیّر العادات کما فی النقود المتعاوره والاوزان المتداوله ونفقات الزّوجات والارقاب فآنها تتّبع عادة ذلک الزمان الّذی وقعت فیه…)؛
(تغییر احکام به سبب دگرگونی عادت ها جایز است، مانند:پول های رایجی که در زمانها و مکانهای مختلف تغییر یافتهاند، و یا اوزان و وسایلی که با آنها کالاها را وزن میکنند، و نیز مخارج همسران و نزدیکان. حکم همه این موارد از عادات مردمیتبعیّت میکند که در همان عصر و زمان زندگی میکنند.
و در ادامه عبارت، مرحوم شهید علاوه بر سه مورد فوق به سه موضوع دیگر، از جمله:مقدار استفاده از منافع عاریه و دو مسئله از موارد اختلاف زن و شوهر در پرداخت مهر، اشاره میکند. به یقین، مقصود نهایی شهید از ذکر چنین عبارتی که با کمک مثال های شش گانه فوق درصددِ توضیح آن نیز برآمده، این است که نظر فقها را به نکتهای اساسی و مهم متوجّه سازد؛ به هنگام تطبیق احکام بر موضوعات و مسائلِ هر عصر، باید اوضاع و شرایط حاکم بر آن دوره را در نظر داشت؛ زیرا چه بسا تحوّلات و دگرگونی های عرف ها و جامعهها، موضوعات احکام را دست خوش تغییراتی قرار دهد و به تبع تبدّل آنها، احکام نیز دگرگون گردد.
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84_%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%AD%D8%AF%D8%AB%D9%87
#معرفی منابع (۷)
#درس خارج فقه
📚📚📚📚📚📚📚📚
#ریاضُ المَسائل فی بَیان الأحْکام بِالدّلائِل
کتابی فقهی تألیف سید علی بن محمد #طباطبایی حائری(متوفای ۱۲۳۱ ق).
این کتاب، از شرحهای کتاب #النافع فی مختصر #الشرایع تألیف #محقق #حلی(م ۶۷۶ ق) است.
#ریاض المسائل یک دوره کامل #فقه استدلالی (۱۷جلد چاپ جدید) حاوی نظرات بزرگان فقه مثل شیخ طوسی، شیخ صدوق، علامه حلی، شهید اول، شهید ثانی، کلینی،، طبرسی، راوندی، فاضل مقداد، فخر المحققین، مقدس اردبیلی و...است.
شهرت این کتاب آن چنان بوده، که مؤلف آن، به نام صاحب ریاض مشهور شده است.
جهت آشنایی بهتر ⤵️⤵️⤵️⤵️
https://fa.wikishia.net/view/%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B6_%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84_%D9%81%DB%8C_%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86_%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%DA%A9%D8%A7%D9%85_%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%84_(%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8)
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
مبحث مضاربه ریاض جلد ۹صفحه ۳۳۲
ناشر: مؤسسة آل البيت عليهم السلام لاحياء التراث ،چاپ: اول ، قم، 1418
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://lib.eshia.ir/27154/9/332
معرفی #منابع (۵)
درس #خارج_اصول
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️
#مصباح الاصول
این کتاب تقريرات درس خارج اصول حضرت آيت الله #خويى (م 1413 ق) است که حضرت آيت الله شهید #بهسودى کابلی آن را تدوین نموده است.
كتاب #مصباح_الأصول يكى از رايجترين كتابهاى اصولى است كه طلاب و فضلا و اساتيد درس خارج اصول براى آگاهى از ديدگاههاى اصولى حضرت آيت الله #خويى به آن مراجعه مىكنند.
اين كتاب با بيانى روان و ساده به طرح عميقترين مسائل اصولى مىپردازد و در حوزههاى علميّه قم و نجف با استقبال فراوانى از طرف علما و بزرگان علم اصول مواجه شده و از ارزش و اعتبار خاصى برخوردار است.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
متن کتاب ج ۲ ، مبحث مرجحات باب تزاحم
http://lib.eshia.ir/11541/2/66
.