🌀 اسامی روحانیون عضو کمیسیونهای تخصصی مجلس
🔹 به یقین، نوع عملکرد این روحانیون تاثیر بسزایی در اعتبار روحانیت دارد؛ اگر جهادی، پرتلاش و موفق باشند بر اعتبار روحانیت و حتی حوزههای علمیه، خواهند افزود و اگر خدای ناکرده نقصانی در عملکرد داشته باشند لطمات بسیاری به اعتبار روحانیت وارد خواهد شد.
🔹 در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و مردم از مجلس جدید، انتظارات بسیاری دارند...
@Manahejj
🌀 روحانیون مجلس یک فراکسیون با رویکرد فقهی تشکیل دهند
👤 حجت الاسلام رهبر
🔹 لازم است روحانیون حاضر در مجلس شورای اسلامی یک فراکسیون قوی و کاربردی تشکیل دهند، کاربرد این فراکسیون باید یک مجمع علمی و فقهی برای بررسی چالشها و مشکلات فرهنگی و دینی جامعه باشد.
🔹 سازمان تبلیغات اسلامی باید یکی از مراکزی باشد که راهکارهای دقیق و عملیاتی در خصوص مباحث فرهنگی کشور ارائه میدهد.
rasanews.ir/002kWO
@Manahejj
🌀 همه نگاهها به عملکرد شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
🔻 امید به اصلاح داشتن و مطالبه کردن، بهتر از رهاکردن و بیتفاوتی است. ما تجربه مشابهی در عرصه عدالتخواهی در سه دهه گذشته داریم. آن زمان عدهای علم عدالتخواهی را بلند کردند، اما بعد از مدتی ناامید شدند. اگر آن مسیر را طبق چارچوب و بر مدار عقلانیت ادامه داده بودند، حداقل امروز اوضاع بهتری داشتیم.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#تحول_حوزه
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 همه نگاهها به عملکرد شورای عالی
🖋 محمد حقپرست
🔸 نسبت به دورهی جدید شورای عالی، دو نگاه وجود دارد:
1⃣ نگاه امیدوار که انتخابات را برای شورا فصل جدیدی میداند که اعضای شورای عالی میتوانند با طلاب تعامل کنند و طلاب نیز خواستههایشان را مطالبه کنند.
2⃣ نگاهی که امیدی به رشد ندارد و آیه یأس میخواند.
🔹 هنوز زود است درباره درستی این دو نگاه قضاوت کنیم و بحث در اینباره عملا بیفایده است. اما چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ تنها چیزی که می تواند معیار امیدواری و ناامیدی باشد، عملکرد شورای عالی و مدیریت است. اکنون فصل جدیدی آغاز شده که شورا باید از این فرصت استفاده کرده و رویکرد نویی داشته باشد. اگر شورا فرصت را مغتنم بشمارد، قطعا نشاط به حوزه علمیه برمیگردد.
2⃣ امید به اصلاح داشتن و مطالبه کردن، بهتر از رهاکردن و بیتفاوتی است. ما تجربه مشابهی در عرصه عدالتخواهی در سه دهه گذشته داریم. آن زمان عدهای علم عدالتخواهی را بلند کردند، اما بعد از مدتی ناامید شدند. اگر آن مسیر را طبق چارچوب و بر مدار عقلانیت ادامه داده بودند، حداقل امروز اوضاع بهتری داشتیم.
3⃣ حرکتهای رادیکالی و خارج از چارچوب، نهتنها به نفع تحول نیست که ضررهای بزرگی هم خواهد داشت. هر حرکت رادیکالی، مانعی بر سر تحول میشود؛ نه اینکه آن را نزدیکتر کند. لذا تجربهای باقی میگذارد که مسئولان از هر مطالبهای، یاد تجربههای گذشته بیفتند و میدان را باز نکنند. در نتیجه امکان تحول برای دورههای بعد را هم خواهند بست. پس اگر عدهای امیدی به تحول ندارند، حداقل با سکوت خود بگذارند امیدواران، راه خودشان را بروند.
4⃣ کسانی که امید به تحول و تعامل با شورا دارند، باید همفکر و همکار شوند. اکنون در دورهای هستیم که «تک رسانهای بودن» کاری از پیش نمیبرد. از این رو، رویکرد مناهج تعامل و همکاری با سایر رسانههای حوزوی است که خواهان اصلاح باشند.
#تحول_حوزه
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 مطالبات حوزه و روحانیت از شورای عالی
📝 پرونده ویژه مناهج
🖋 درآمد / علی مهدوی
🔹 در روزهای آغازین دوره هشتم شورای عالی هستیم و شورای هشتم، میتواند نقطه عطفی باشد برای توجه حوزههای علمیه به گام دوم انقلاب اسلامی و هدفگذاری برای تمدن نوین اسلامی. بدیهی است همه اینها فرع بر تحقق منویات امام خامنهای درباره تحول حوزههای علمیه است.
🔹 لذا در شانزدهمین پرونده مناهج با عنوان «مطالبات حوزه و روحانیت از شورای عالی» در صدد پیگیری و تبیین مطالبات مطرح درباره این شورا هستیم.
✍🏻 اساتید، فضلا و تمامی فرهیختگان محترم عضو مناهج، میتوانند یادداشتها و نظرات خود را برای تحریریه مناهج ارسال کنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 دبیر آینده شورای عالی؟
📝 اولین مطالبه از شورای عالی
🖋 علی مهدوی
🔹 امروز در عصر رسانه هستیم و طبعا عدم انتشار اخبار، گزارشها و آمار، توسط نهادها، حمل بر فقدان عملکرد خواهد شد. ازاینرو هر نهادی که از ظرفیت رسانه، به درستی استفاده نکند، محکوم سوءتفاهمها و سوءبرداشتها نزد اذهان عمومی خواهد شد و حتی مغلوب مغرضین و چهبسا منتقدین خود خواهد شد؛ چراکه برتری در عصر رسانه از آنِ کسی است که روایتگر است؛ نه صامت و بیاعتنا به رسانهها.
🔹 به یقین دبیر شورای عالی، باید هم از ظرفیت دبیرخانه شورای عالی و هم سایت شورا و هم دیگر رسانهها کمال استفاده را ببرد؛ تا طلاب در جریان مصوبات و گزارشها و اقدامات شورای عالی قرار بگیرند. یادمان باشد غفلت از کار رسانهای براحتی یک نهاد عظیم را به سراشیبی #بحران_مقبولیت خواهد افکند؛ همانطور که استفاده درست از رسانه، منجر به مقبولیت عمومی خواهد شد.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#تحول_حوزه
#شورای_عالی
#دبیر_شورای_عالی
@Manahejj
🌀 دبیر آینده شورای عالی؟
📝 اولین مطالبه از شورای عالی
🖋 علی مهدوی
🔹 اعضای هشتمین دورهی شورای عالی تعیین شدند؛ و اکنون نوبت به تعیین دبیر شورای عالی رسیده است. طبعا دبیر شورای عالی در اولین جلسه، توسط اعضای این شورا، تعیین خواهد شد. اما دبیر اصلح کیست؟! فارغ از بررسی و معرفی مصداقی اشخاص، بهتر است دنبال ملاکها باشیم؛ ملاکهای دبیر اصلح:
1⃣ دغدغهمند تحول و اجراییشدن منویات امام خامنهای (دام ظله العالی)
مهمترین مطالبه طلاب و توقع ایشان از دبیر آینده شورای عالی، مشاهده ملموس روند تحول حوزه علمیه طی دوره چهارسالهی شورای هشتم است. لذا باید شاهد ریلگذاری و برنامهریزیهایی باشیم که منتج به نتیجه شود و جلسات شورای عالی را هرچه بهتر به سمت این دغدغهها سوق دهد.
2⃣ ارتباط مستمر با بدنه طلاب
خواست دیگر طلاب از شورای محترم عالی حوزههای علمیه این است که فردی به عنوان دبیر آن شورا، برگزیده شود که بیشترین و بهترین ارتباط را با بدنه حوزه علمیه که در واقع همان اساتید، فضلا و طلاب حوزههای علمیه هستند داشته باشد. فردی باید دبیر شورای عالی شود که طلاب، خود را با او بیگانه و غریبه نبینند. این فقط خواست طلاب نیست؛ بلکه مطالبه امام خامنهای از شورای عالی نیز هست.
3⃣ انگیزه و تلاش جدی برای احیای موقوفات حوزوی
امروز طلاب و اساتید حوزههای علمیه در سختترین شرایط معیشتی هستند. تورمهای فزاینده و کمرشکن، درسخواندن را برای بسیاری از طلاب، مشکل کرده است؛ در حالیکه حوزههای علمیه بیش از دویست هزار رقبه ثبت شده در اوقاف دارند. به یقین وقتی طلاب حس شود دبیر شورای عالی بخاطر مشکلات معیشتی ایشان، آرام و قرار ندارد و از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند، امید و دلگرمی طلاب نیز به شورای عالی بیشتر خواهد شد.
4⃣ آگاهی از اهمیت رسانه و عصر رسانه
امروز در عصر رسانه هستیم و طبعا عدم انتشار اخبار، گزارشها و آمار، توسط نهادها، حمل بر فقدان عملکرد خواهد شد. ازاینرو هر نهادی که از ظرفیت رسانه، به درستی استفاده نکند، محکوم سوءتفاهمها و سوءبرداشتها نزد اذهان عمومی خواهد شد و حتی مغلوب مغرضین و حتی منتقدین خود خواهد شد؛ چراکه برتری در عصر رسانه از آن کسی است که روایتگر است؛ نه صامت و بیاعتنا به رسانهها.
به یقین دبیر شورای عالی، باید هم از ظرفیت دبیرخانه شورای عالی و هم سایت شورا و هم دیگر رسانهها کمال استفاده را ببرد؛ تا طلاب در جریان مصوبات و گزارشها و اقدامات شورای عالی قرار بگیرند. یادمان باشد غفلت از کار رسانهای براحتی یک نهاد عظیم را به سراشیبی #بحران_مقبولیت خواهد افکند؛ همانطور که استفاده درست از رسانه منجر به مقبولیت عمومی خواهد شد. همچنین در این صورت است که نقدهای مطرح درباره شورای عالی نیز دقیقتر و به صواب، نزدیکتر خواهد شد.
🔹 گفتنی است همه اعضای شورای عالی، باید ملتزم به این ملاکها باشند؛ اما نقش برجسته و تعیینکنندهی دبیر شورای عالی، بسزا و مؤثر خواهد بود در ترمیم وجهه و چهرهی شورای عالی.
#تحول_حوزه
#شورای_عالی
#دبیر_شورای_عالی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 دوران تحولخواهی و مطالبهگری هیچوقت نمیگذرد
🎥 حجتالاسلام علیرضا پناهیان
🔻 ۲ کار مهمی که درباره مطالبهگری باید انجام شود:
1⃣ تقویت مطالبهگری:
ایجاد شبکه برای مطالبهگری
2⃣ حفظ مطالبهگری از آسیبها:
مطالبات افراطی از طرف مطالبهگران حقیقی نیست!!
از مطالبهگری باید محافظت کرد و با کسانی که مطالبهگری را بد [و افراطی] جلوه میدهند باید مقابله کرد.
🔻 فقط باید مراقب باشیم عدهای تحولخواهی و مطالبهگری را خراب نکنند.
〰〰〰〰〰
🗂 #مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 عرفان:
طرح رسانهای مطالبات از شورای عالی، یک ابتکار عالی و لازم است. چیزی که ما طلاب باید دنبال آن باشیم مطالبهگری مصون از افراط و تفریط است.
نه آنقدر آش را شور کنیم و با ادبیات نسنجیده حرف بزنیم که همه طلاب را خسته و ناامید کنیم و آینده تحولخواهی را بخطر بیندازیم.
نه بقدری گرفتار تفریط شویم که گرفتار تملق و مردهوشی شویم.
هیچچیزی به اندازه مطالبهگری منطقی و صریح، رونقبخش تحول و اصلاح حوزه علمیه نیست و نخواهد بود.
#مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 طلبه قمی:
یادم هست یکی از اعضای شورای عالی اخیرا ضمن مصاحبهای گفته بودند: مطالبهگری از مسؤولان، یک وظیفه و تکلیف شرعی است.
این حرف بسیار مبارکی است. لذا در این زمینه باید بسیار کار شود که همه طلاب حوزههای علمیه به این تکلیف شرعی عمل کنند. این همان خواست رهبری است که فرمود این مطالبات تحولی را انقدر بگویید تا #گفتمان شود.
به یقین اگر روحیه مطالبهگری در اکثر طلاب، فعال شود خیلی زود شاهد تغییرات و تحولات محسوس خواهیم بود.
#مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 حسن:
هیچچی بدتر از خستگی و ناامیدی نیست. چه بسیار بودند عدالتخواهان و تحولخواهانی که پر طمطراق و پر سر و صدا به میدان آمدند اما روحیه تعجیل، کار دستشون داد.
خیال کردند تحول دفعتا و ناگهانی باید حاصل بشه.
از این بابت که هم مطالبهگری میکنید و هم به بقیه روحیه مطالبهگری و #امید میدید واقعا سپاسگزارم.
حقیقتا خیلی خوب و لازمه که طلاب، وارد فضای مطالبهگری بشوند؛ الحمدلله فضای مجازی هم که فراهمه.
#مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 علوی:
حالا که حرف از مطالبه گری شده منم یک نکته بگم:
اگر طلاب به دور از جوزدگی و کارهای هیجانی وارد فضای گفتمانی و مطالبه گری بشوند مطمئن باشید تاریخ شورای عالی به دو قسمت تفکیک میشه
قبل از شورای هشتم
و بعد از شورای هشتم
مطالبه گری درست و از راه صحیح خودش، اکسیری است که درمان همه نارساییها و کاستیهاست و حتما ارمغانآور تحول هم خواهد بود.
امکان نداره رهبری چیزی بفرمایند که شدنی نباشد... پس فقط مهم اراده و خواست ماست.
بسمالله...
#مطالبات_از_شورای_عالی
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj