🌀 سوء قصد نافرجام به یک امام جماعت در اصفهان
🔸 حجت الاسلام محسن اخوان، امام جماعت مسجد بقیة الله محله برازنده اصفهان که از مبلغان بین المللی و مدیر سابق مدرسه تخصصی تبلیغ بین المللی ناصریه حوزه علمیه اصفهان بوده است، به ضرب گلوله مجروح و به بیمارستان منتقل شد.
🔹 بنابر اظهارات شاهدان محلی صبح امروز حجت الاسلام اخوان پس از اقامه نماز جماعت در مسجد بقیة الله در حال بازگشت به منزل بوده است که توسط فردی موتور سوار مسلح به سلاح گرم مورد حمله قرار گرفته و مجروح میشود.
📌 مناهج:
♨️ ضد انقلاب و منافقین با طراحی ترور کور ائمه جماعات میخواهند جای طلبکار و بدهکار را عوض کنند تا اثر تحریمها و بیتدبیریها را پای مبلغین و روحانیت حاضر در میان مردم بنویسند...
🔻 این اشرار خائن و خودفروخته که از ابتدای انقلاب مکرر در توطئههای مختلف بازی خوردهاند به حول و قوه الهی اینبار هم ناامیدتر از گذشته، همه مکایدشان نقش بر آب و رسوا خواهد شد.
🔻 میخواهند القا کنند که مردم به جان روحانیت افتادهاند؛ درحالیکه مردم تیر و تفنگ ندارند و فرق شهید و جلاد را به خوبی متوجه میشوند.
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: تغییرات آموزشی فقه و اصول سطوح عالی
💬 رضا:
با تشکر از توضیحات جامع آقای شبزندهدار و همچنین اطلاع رسانی مناهج
این نکته هم واقعا جای تأسف داره که شورای عالی با این اهمیت زیاد در برنامه حوزه (که در واقع رکن سیاستگذاری و قانونگذاری حوزه است) اما مع الأسف مشاهده میشود که تصمیم به این مهمی نه در سایت شورای عالی موجود است نه در کانال ایتای شورا که کلا امسال ۵ تا پیام منتشر کرده است!
🔹 واقعا اگر مناهج نبود و مثلا استاد در درس این موارد رو توضیح نمیدادند، #تصویب شورای عالی با عدم تصویبش چه تفاوتی داشت؟
تصویب برای اطلاع رسانی است و تا اطلاع به طلاب داده نشود که فایدهای مترتب بر تصویب نیست!!!
🔻 مضاف بر اینکه مشخص نیست چه زمانی قرار است به بدیهیات اطلاع رسانی در حوزه توجه شود که چه بسا اگر توسط کانالهای دلسوز این تصویب اطلاع رسانی نمیشد، برخی اشخاص برای سالهای بعد برنامه ریزی کاملی انجام میدادند و یک دفعه اعلام میشد که پایه ۸ کلا رسائل ندارد!
🔻 و البته هنوز هم بخاطر ضعف شدید و عجیب در اطلاع رسانی مشخص نیست، زمان اجرای این تغییرات چه موقع است؟!
و اینکه آیا برای فهم این مورد هم باید منتظر بود تا یکی از اعضای محترم شورای عالی در درس، زمان اجرای این مصوبه را بفرمایند؟!
⁉️ دبیرخانه و روابط عمومی شورای عالی وظیفهای ندارد؟!
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#دبیرخانه_شورای_عالی
#روابط_عمومی
@Manahejj
🌀 تحول در کتب آموزشی، یک قدم به جلو
📝 بخش نخست
🖋 محمد مهدی عظیمی
🔸 چند روز اخیر خبری منتشر شد مبتنی بر این که آیت الله شب زنده دار دام ظله اعلام کردند طبق تصمیم شورای عالی، در کتب درسی سطوح عالی تغییراتی اتفاق افتاده است که جزئیات آن در رسانههای حوزوی انعکاس یافت.
🔹 علی رغم نکاتی که به ذهن نویسنده میآید، این تحولات یک قدم مثبت در راستای عمق علمی طلاب در عین استفاده بهینه از وقت ارزیابی میشود.
از نقاط مثبت این تغییرات میتوان به این موارد اشاره کرد:
1⃣ در نظر گرفتن ملاحظات رشتههای تخصصی غیر از فقه
یکی از اشکالات کتب آموزشی سابق این بود که تنها افرادی را که قصد دارند در رشته فقه به صورت تخصصی کار کنند مد نظر قرار داده بود. لذا برای علاقهمندان به رشتههای دیگر حوزوی مثل تفسیر و کلام و تاریخ و فلسفه تمهیدی نیندیشیده بود.
اگرچه وجود مؤسسات تخصصی و برنامههای آنها تا حدود زیادی این مهم را بر عهده داشت لکن نسبت به کتب فقه و اصول، علاقمندان به آن رشتهها هم مثل طلاب محصل در رشته فقه، عینا همان کتابها را با همان حجم باید درس میگرفتند.
ناگفته نماند روشن است که طلاب همهی رشتههای حوزوی، نیازمند به تبحر و دقت در مباحث فقه و اصول هستند؛ لکن قطعا عمقی که یک فقیه از مباحث این دو رشته نیاز دارد با عمقی که یک فیلسوف یا متکلم بدان محتاج است متفاوت است.
از مزایای این طرح تحولی این است که برای سایر رشتهها در عین در نظر گرفتن اصول و فقه قویم، دوره رسائل حذف شده است و طلاب مخیر بین درس گرفتن حلقه ثالثه یا کفایه میباشند.
2⃣ مخیر بودن طلاب در انتخاب دو کتاب طراز اصولی (کفایة الاصول و حلقه ثالثه)
با توجه به اختلاف نظر بین بزرگان حوزه در ترجیح کفایه یا حلقه ثالثه برای کتاب آموزشی اصول حوزه، این حق انتخاب در برگیرنده سلایق مختلف در حوزه میباشد و البته همانطور که آیت الله شب زنده دار دام ظله فرمودند امید میرود در آینده دائرهی این حق انتخاب، نسبت به کتبی که طراز علمی آنها توسط بزرگان حوزه تأیید شده است، توسعه پیدا کند.
3⃣ بدیل کفایه، حلقه ثالثه با تنظیمی است که مرحوم آیت الله شاهرودی نمودند؛ که هم به ترتیب ابواب و فصول کفایه است هم برخی مباحثی که در حلقات نیست، در این کتاب اضافه شده است.
لذا فواید بسیار بیشتری بر انتخاب این تنظیم از حلقه ثالثه، مترتب است.
4⃣ توجه به مبانی کارآمد اصولی نسبت به موضوعات مستحدثه و نوپدید که در کتب اصول متداول کمتر بدانها پرداخته شده است ولی برای استنباط و حل مسائل جدید، طلبهی علوم دینی باید از آنها اطلاع داشته باشد و نسبت به آنها اتخاذ مبنا کند.
5⃣ حذف بخشهایی از مکاسب که از جهت عمق علمی و مباحث مهم کاربردی، در طراز سائر مباحث نیستند.
6⃣ جایگزینی مباحث مهم فقهی که در مباحث فقهی مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی جدید مثل احکام بورس و بانک بدان نیاز هست، بجای مباحث حذفشده از مکاسب. (بحث شخصیت اعتباری / حقوقی)
📌 ادامه دارد...
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تغییرات_فقه_و_اصول
@Manahejj
🌀 تحول در کتب آموزشی، یک قدم به جلو
📝 بخش دوم
🖋 محمد مهدی عظیمی
7⃣ یکی دیگر از نقاط قوت این طرح، حذف بخشهایی از رسائل است که برای طلاب، به عنوان یک متن آموزشی در مقطع پایه هفتم و هشتم مناسب نیست.
🔹 عموم طلاب و اساتید بزرگوار که #بحث_قطع رسائل را گذراندهاند به این نکته اذعان دارند که فهم مطالب سنگین و بعضا غیر منظم مرحوم شیخ در ابتدای رسائل برای غالب طلاب محترم سخت است و در نهایت هم با وجود مطالعه و مداقه و مباحثه چندان تصور دقیقی از مسائل پیدا نمیکنند و به تعبیر دیگر، آنقدری که برای فهم آن زحمت میکشند برایشان آوردهی علمی حاصل نمیشود.
🔹 همچنین در مباحث تعادل و تراجیح -که البته چون آخر کتاب است اساتید محترم به طور معمول به تدریس آنها نمیرسند- اندماج زیادی حاکم است.
❇️ نکته قابل توجه این است که به حسب نقلها، مرحوم شیخ نیز رسائل را به عنوان کتاب درسی سطوح عالی در آن مقطع ننوشتهاند و در کلمات برخی بزرگان حوزه نیز این نکته تذکر داده شده است.
برای نمونه مرحوم آیت الله العظمی #بهجت میفرمایند:
«رسائل و مکاسب کتاب درسی سطح حوزه نیست، خارج شیخ است، و برای سطح باید #تهذیب شود. باید هیئتی تشکیل گردد تا کتابهای درسی حوزه، مخصوصاً سطوح بالا را تهذیب کنند. شیخ آخرین قوه علمی خود را در رسائل و مکاسب اعمال کرده است و آن دو را سر درس [خارج] میآورده و از روی آنها میخوانده است، و ما آنها را سطح قرار دادهایم! لذا بهحسب ظاهر خیلی محتاج به تهذیب هستند و رسائل و مکاسب و کفایه هیچکدام برای سطح مناسب نیستند. اینها سابقاً در حوزههای علمیه معمول نبوده است. آیا درست است طلبه به درس خارج برود و فکرش این باشد که شیخ در رسائل و مکاسب چه گفته است؟!»(در محضر بهجت، ج ۱، ص۱۶۷)
❓ممکن است اشکال شود که چطور میشود بحث ظن رسائل و سپس اصول عملیه را شروع کرد ولی قطع را که مبنای حجیت مباحث ظن است حذف نمود؟
پاسخ این است که با توجه به اینکه طلاب محترم در کتاب اصول الفقه مباحث قطع را تا حدودی درس گرفتهاند، مقداری که به عنوان پیشنیاز ورود در بحث ظن و اصول عملیه رسائل هست را فراگرفتهاند.
لذا از این جهت مشکلی پیش نمیآید.
🔹 البته باید توجه داشت که حذف این بخشها از رسائل و مکاسب به معنای این نیست که طلاب اهل تحقیق به آنها مراجعه نداشته باشند؛ بلکه تنها از کتب آموزشی و تحصیلی حذف شدهاند و الا همانطور که طلاب اهل تحقیق در مباحث مختلف، کتب مرتبط با آن را مطالعه و مورد دقت قرار میدهند این بخشهای حذفشده از آموزش رسمی هم قطعا مورد توجه و مطالعه آنها قرار میگیرد.
🔹 آیا کسی منکر عمق عملی کتبی چون جواهر یا ریاض یا کشف الغطاء یا قوانین یا فصول هست؟
ولی در عین حال، اینها کتبی هستند که اهل تحقیق برای مطالعات کامل در یک بحث بدانها مراجعه می کنند و کتاب درسی در حوزه ها نیستند.
🔹 در کنار این نکات مثبت، انتقادات و پیشنهادهایی نیز به ذهن نویسنده میرسد که بیان آنها را به مجال دیگر وا میگذارد.
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تغییرات_فقه_و_اصول
@Manahejj
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 قرائت حمد برای شفای حضرت آیت الله ناصری
📝 پیام و درخواست بیت آیت الله ناصری
السلام علیکم و رحمة الله
🔸 ضمن تقدیر از تفقد دوستان و ارادتمندان حضرت والد ، جناب حضرت آیت الله ناصری امیدوار به بهبود ،صحت و عافیت کامل ایشان هستیم و دوستانی که لطف کردند و میخواهند
🔹 باز این لطف و احسان را ادامه بدهند، سزاوار است که برای سلامتی و بازیافت صحت کامل و شفای عاجل ایشان هر کدام که در فرصتشان و وسعت وقتشان هست #چهل_مرتبه سوره حمد را تلاوت و قرائت کنند.
باتشکر
@Manahejj
🌀 این شیوهی تدریس صحیح نیست که طلاب در راه تحصیل آن کشته میشوند
📝 رسائل کتاب آموزشی برای سطح عالی نیست
👤 آیتاللهالعظمی بهجت قدس سره
🔸 ترتیب دروس حوزه بهگونهای نیست که کسی به آن ترتیب داده باشد!
کتاب «معالم» در زمان خودش آخرین کتاب اصولی بوده؛ «قوانین» و «رسائل» هم همینطور، کتاب رسائل آخرین نظریهی شیخ [انصاری] رحمهالله در اصول بوده، بااینحال رسائل از دروس سطح ماست!
جلد دوم «کفایه» نیز مثل حاشیه بر رسائل شیخ است؛ لذا با حاشیهی مرحوم آخوند بر رسائل موافق است و تقریرات «کلانتر» هم در واقع تقریرات اصول شیخ است، همچنین تقریرات مرحوم نائینی بهعنوان حاشیه بر رسائل است، و اصول مرحوم آخوند خراسانی خیلی موافق اصول شیخ رحمهالله و اصول صاحب بدایع رحمهالله که شاگرد شیخ بوده، میباشد.
♨️ خلاصه این شیوهی تدریس صحیح نیست که طلاب در راه تحصیل آن کشته میشوند و در راه فهم آن در میمانند!
ترتیب درستی نیست؛ فهمیدن و حاضرکردن آن برای طلاب خیلی مشکل است.
🔻 این را نمیشود قبول کرد که طلاب، رسائل را هم در سطح بخوانند و هم نظریات شیخ رحمهالله را دوباره در درس خارج بررسی کنند.
✅ اگر کسی ترتیب دروس را تشخیص میداد و امر و حُکم او انفاذ داشت، خیلی لازم و مناسب بود که این ترتیب را عوض میکرد.
📗 در محضر بهجت، ج ٢، ص ۴٨
🗂 #تحول_کتب_درسی
#شورای_عالی
@Manahejj
هدایت شده از کراسی - اخبار علمی حوزه
🔔 سلسله نشستهای اقامه
📝 بازخوانی هویت و مأموریت نخبهی نوآور حوزوی
🔢 نشست اول:
بازخوانی نوآوریهای اجتماعی شهید آیتالله سید محمدباقر صدر (ره)
👤 با ارائه استاد سید منذر حکیم
👤 دبیر جلسه دکتر مجتبی رستمیکیا
📅 چهارشنبه ۱۵ تیرماه، ساعت ده صبح
🌐 لینک ورود به وبینار:
https://ac.ismc.ir/rj5qsmo5tnon/
🔊 کراسی؛ اخبار علمی حوزه 👇
@Karasy
هدایت شده از کانال رسمی آیت الله ناصری
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹توضیحات حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری فرزند حضرت آیت الله ناصری در مورد آخرین وضعیت جسمانی ایشان
کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
🌀 گرانبهاترین امانت نزد مسؤولین حوزه
📝 عمر طلاب
🔸 امروز دیگر روزی نیست که ما (مسؤولین حوزه) اجازه بدهیم، یک روز یا یک ساعت از عمر جوانی متدین و آماده برای تلاش و مجاهدت در راه دین -یعنی یک طلبه- هدر رود.
♨️ #حوزه باید وقت او را به بهترین شکل پُر کند و از وقتش بهترین استفاده را ببرد و از او انسانی بسازد که میتواند امروز برای نظام اسلامی آبرو باشد.
⏱ ۳۲ سال گذشت...
#امام_حوزه
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
#عمر_طلاب
#شورای_عالی
@Manahejj
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اشکالات جدی کتاب رسائل به عنوان کتاب آموزشی
📝 تضییع عمر طلاب
👤 آیت الله شب زنده دار
♨️ بخشهایی از کتاب رسائل را قبول ندارم که در هیچ پایهای تدریس شود...
🗂 #تحول_کتب_درسی
#تحول_حوزه
#تضییع_عمر_طلاب
#شورای_عالی
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: نوبتدهی امتحانات شفاهی
💬 سعید:
سلام و خداقوت
دیروز باید برای مصاحبه درس خارج نوبت میگرفتم ولی متاسفانه غافل شدم و ساعتی با تاخیر وارد شدم و دیدم همه ظرفیت ها تا ۲۰ شهریور پر شده.
ناراحت کننده اش اینجاست که برای ۱۶ تا ۳۱ تیر ماه هیچ ظرفیتی قرار ندادن!!!
ظرفیت روزانه امتحان کم قرار داده شده که انقدر سریع تکمیل میشه.
من ۲ ماه منتظر این امتحان بودم و الان باید ۲ ماه و نیم دیگه منتظر باشم😔😔😔
#نظر_اعضا
#امتحانات_شفاهی
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: نوبتدهی امتحانات شفاهی
💬 طلبه:
سلام آیا عالم فاضلی که ممتحن باشد در حوزه علمیه قم کم داریم یا جا کم داریم!!؟؟ چرا ظرفیت امتحان شفاهی رو بیشتر نمیکنند الان تابستان است این همه ساعات روز میشه دو برابر صبح زمان امتحان شفاهی قرار داد چرا اینقدر طلبه ها رو اذیت میکنند!!
💬 استاد سطوح عالی:
سلام
در مورد امتحان شفاهی من دیروز نوبت گرفتم چند تا نکته:
1⃣ یکی اینکه سایت قرار بود چهار باز بشه ولی چند دقیقه زودتر باز شد برای همین اونایی که فکر می کردند سر چهار باز میشه غافلگیر شدند.
2⃣ دوم اینکه ۸ دقیقه که گذشت دیگه پر شد
3⃣ سوم اینکه خیلی از کارها را گیر امتحان شفاهی کردند مثل شهریه هدفمند و نخبگان و...
4⃣ چهارم اینکه چرا باید اینقدر محدودیت باشه؟؟ مگه میخوان چکار کنند
5⃣ وضعیت امتحان شفاهی هم که افتضاح است هیچ حساب و کتاب نداره توی نمرات
رفقای من بعضا نابغه هستند و استاد سطوح عالی ولی رفتن امتحان شفاهی 12 شدند😱
💬 سید علی:
بنده دیروز ۴ و ده دقیقه وارد سایت شدم همه ظرفیت ها تکمیل شده بود
الان چند وقت هست منتظر نوبت امتحان شفاهی هستم
از اون طرف هم از طلاب میخوان هر سال یک پایه امتحان بدن والا از مزایا محروم میشن.
#نظر_اعضا
#امتحانات_شفاهی
#عمر_طلاب
@Manahejj