📄زکات یا کفاره؟!
🖋محسن قنبریان
🔺جامعه می داند طلبه هایی که شبی جای رفتگران(در گناباد) و روزی جای نیروهای امداد(در اهواز) و... رفتند، شهریه شان به نصف حقوق آنان نمی رسد؟!
🔺پیج داران اینستا خبر دارند گستره ی این نمونه ها چقدر وسیع است؟! از گروههای جهادی در صحراهای کرمان و سیستان تا مناطق صعب العبور چهارمحال و لرستان خبر دارند؟!
🔺بدبینان که همه چیز را نمایشی و ظاهر سازی می بینند از صدها نمونه گمنام و بی صدا سراغی نمی گیرند؟!
✅ بنده تقریبا با طلاب هر شهر و مدرسه ای مواجه میشوم کارهای کوچک و بزرگ از این دست می شنوم و می بینم. این همان "فضیلت فراموش شده" ای است که روزی از مثل ملاعباس تربتی در کتابی به همین نام می خواندیم و امروز به برکت انقلاب اسلامی و روحیه جهادی در حال گسترش است.
👇اما حرف اصلی ام با خود این عزیزان است:
❓فکر می کنید کار شما از مصادیق زکات و تبرع است یا کفاره؟!!
در احادیث "هرکار خیری، صدقه است" ، "زکات نیروی بدنی، کمک به افتادگان است" ، "کارهای خیر، زکات نعمت" و "نیکویی کردن به همسایه ها، زکات رفاه" ای است که ندارید!
اما کارهای زیبایتان، "کفاره"ی عمل سوء تعدادی اشراف ریش دار هم هست!
کفاره، کارکردش پوشاندن و دفن و بی اثر کردن کار قبیح است.
خانه های میلیاردی برخی اشراف مذهبی، ماشینهای دودی و دوری از مردم برخی بزرگترهایتان، تله کابین ها تا اروپاگردی های برخی عمامه به سرهای غیر روحانی، مهمانی ها و تالارهای آنچنانی و اسراف آقازادگان سفیه برخی پرطمطراق ها و ساختمانهای مجلل و اضافی برخی مدرسه داران و... اعتماد عمومی به نهاد روحانیت را بدجوری دارد تخریب می کند. ۵سال پیش در نظر سنجی ای ۵۷/۳%مردم نمره منفی به ساده زیستی روحانیت دادند حالا که خیلی بدتر!
ضربه اعتقادی آنانی -که به تعبیر حضرت آقا مثل موریانه اعتماد هزار ساله مردم به روحانیت را می جوند- موجب شده کارهای درست و عالی و به جای شما، صدقه و تبرع تلقی نشود بلکه کفاره عمل سوء دزدان لباس شما در جامعه دیده شود!
بخاطر همین جامعه با کار شما مواجهه کار ملاعباس تربتی در زلزله تربت حیدریه نمی کند و انگار اینها را وظیفه شما می داند! بلکه بدبین است که آیا آخوند پرنفوذی که شدید هم چنین می مانید؟!
⬅️پس کنار پرداخت کفاره ی عمل سوء هم لباسهای کمتر اما درشت تر خود، برای کاهش آن قبایح در لباس پیامبر(ص) هم کاری بکنید. نمی شود دانه درشتهایی گناه کنند و کفاره اش را کوچکترها بدهند!
بهترین دارایی شما "علم" و "بیان" است و زکات آنها، "وادار کردن[صنف]خود به عمل" و "اندرز دادن" و نهی از منکر کردن است. عمل خود را با قدرشناسی از اساتید زاهد و مهذب تکمیل و با دستبوسی و تملق غیر وارستگان تباه نکنید.
#خدمات_اجتماعی
@Manahejj
📌ابراز همدردی حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با خانواده های حادثه آتش سوزی در زاهدان.
🔻ضایعه دلخراش جان باختن تعدادی از نونهالان عزیز، دختران معصوم در زاهدان موجب تأسف و تأثر گردید.
🔻این حادثه بار دیگر قلوب ملت ایران را جریحه دار کرد.
🔻هیأتی از سوی معظم له برای عرض تسلیت به خانواده های داغدار اعزام گردید.
🔰دفتر آیت الله صافی گلپایگانی
#مرجعیت
@Manahejj
📄لطفا جای توهین و انتقاد را عوض نکنید!
🖋 هادی چیت ساز
♦️اخیرا جنجال های رسانه ای علیه حوزه و روحانیت شکل گرفته که توهینها، انتقاد، و انتقادات، توهین تلقی می شود. ملاک صحت و صواب چیست؟ آیا کسی که با ادب و احترام مشکلی را بیان می کند، دروغگو و توهین کننده است، یا کسی که شأن عالم دینی را زیر سؤال می برد؟
♦️اهانت به مرجعیت و حوزه این نیست که با سند و مدرک، از مشکلات حوزه انتقاد کنیم و پیشنهاد دهیم. توهین به مرجعیت آنجایی است که کسی در نقد اظهار نظر عالم دینی، فقط بگوید «تو اسلام را نفهمیدی؟ تو از اسلام چه می دانی که نظر می دهی؟».
♦️اهانت به مرجعیت را باید در روزنامه دولتی ایران (25/9/1397)، با عنوان «FATFموضوع تخصصی؛ نه فقاهتی» ببینید که صریحا ًبه مراجع و ائمه جمعه می گوید شما را با مسائل اقتصادی چه کار، و اظهار نظر آنها را بدون مطالعه و فهم مسئله می داند.بدتر آنکه ورود علما به این مسائل را حرام شرعی می خواند.
♦️این جماعت، اسم «حوزه سکولار» را نمی آورند، ولی به مراجع و علما می گویند شأن شما نیست به موضوعات مهم اجتماعی و سیاسی وارد شوید و حکم دهید. حکم دادن، فقط برای نجاست و طهارت و حج است، نه اینکه در مسائل مهمی چون معاهده های بین المللی ورود کنید و نظر اسلام را بیان کنید.
♦️خلاصه اینکه سکولار باشید و ورود در این عرصه ها را برای متخصصانی که آنها قبول دارند، باقی بگذارید.
♦️رسوا کردن «حوزه سکولار» و مطالبه «حوزه انقلابی»، واجب شرعی است که حضرت امام(ره) بر گردن روحانیت متدین نهاد. زعمای حوزه باید آنجا برآشفته شوند که عده ای حوزه را از خط امام و رهبری منحرف می کنند، نه اینکه به منتقدان دلسوز بشورند.
#مرجعیت
#حوزه_انقلابی
منبع: سایت 598
@Manahejj
📄میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است!
🖋علی نیشابوری
🔻اخیرا برخی از روحانیون لیبرال مسلک اقدام به حضور در جمع سلبریتی های بی حجاب و بد حجاب نموده اند و تصاویری که در شان روحانیت نیست را در سطح فضای مجازی منتشر نموده اند به استناد اینکه امام موسی صدر هم با زنان بی حجاب عکس داشته است پس ما اشتباه نکرده ایم!
🔻ابتدا این تشبیه مع الفارق العظیم با امام موسی صدر را باید تبیین کرد که شرایط جمعیتی لبنان و مواجهه ایشان با ادیان و مذاهب مختلف و اعتقاد شخصی وی بر اصلاح پوشش در جامعه چیزی است که در نوع رفتار ایشان حتما باید ملاحظه گردد. در کنار نیت حفظ احترام لباس روحانیت و شان اسلام و ترغیب مخاطب به دستورات اسلامی.
🔻اما اتفاقی که در علمکرد این روحانیون تازه به دوران رسیده ی لیبرال مسلک مشاهده می شود، آن هم در یک جامعه ی اسلامی_شیعی و در بین کسانی که عنوان مسلمان و شیعه را یدک می کشند، نه ترغیب به اسلامیت است، نه مخاطبین خارج از دین اسلام یا مذهب رسمی کشور هستند و نه رفتار و موضع این شخص روحانی گویای جذب مخاطبین به اسلام ناب است و نه تاثیری در رفتار مخاطبین وجود دارد که گویای یک جهت مثبتی در راستای منویات دین اسلام باشد.
🔸چرا در این معاشرت ها حضرت امام خمینی (ره) را مبنا و الگو قرار نمی دهیم که حتی در دیدار با اوریانا فالاچی روزنامه نگار مشهور ایتالیایی نه تنها حسرت یک نگاه را به دل او می گذارد بلکه به محض رفتار خارج از عرف این خبرنگار ، حضرت امام اتاق را ترک میکند!
🔻نکته قابل توجه این است که ذوق زدگی در ارتباط با فرهنگ غرب و یا سیاست مداران غرب در رفتار لیبرال ها به خوبی قابل مشاهده است. که این ذوق زدگی نه تنها در رفتار و منش امام موسی صدر نیست بلکه سیره عملی ایشان بیانگر ایستادگی در مقابل فرهنگ لیبرالی و غربی است.
🔻به نظر می رسد جامعه روحانیت برای جلوگیری از استثمار لباس روحانیت خود باید در مقابل این حرکت ها و جریانات بایستد تا خوی و منش سلبریتی گری و لیبرال مسلکی در رفتار برخی، اشاعه پیدا نکند.
#زی_طلبگی
#فرهنگ_لیبرال
منبع: کانال رحا
@manahejj
📄اتحاد مراجع
🖋محمد حق پرست
♦️همزمان با ولادت امام حسن عسکری (ع)، آیه الله العظمی صافی (زید عزه) از سایر مراجع دعوت کردند تا در جشن ولادت حضرت شرکت کنند. چندی از مراجع، مانند آیات نوری، مکارم، گرگانی و نماینده رهبری این دعوت را اجابت کردند.
🔺چقدر خوبه گاهی مراجع را کنار همدیگر می بینیم. احساس می کنیم دغدغه ها و هدفهای یکسانی دارند، یک صدا هستند و متحدند.
اما چقدر خوبتر می شود اگر گردهمایی مراجع به ولادت و شهادت و مراسم ختم خلاصه نشود، بلکه به تحول¬خواهی و برگزاری کرسی های آزاداندیشی و سایر مسائل نیز سرایت کند. اینکه مراجع یکصدا مطالبه ای را مطرح کنند، بر تقویت و پیگیری آن مطالبه می افزاید و سرعت رشد را چند برابر می کند.
🔺مراجع، زعیم حوزه های علمیه هستند و خوب و بد حوزه، به پای ایشان هم نوشته می شود. امروزه مشکلات حوزه طوری شده که یک نفر نمی تواند آن را حل کند، بلکه نیاز به پشتیبانی و همکاری و همراهی بیش از پیش زعمای آن دارد. اگر اتحاد مراجع به مسائل بنیادی حوزه کشیده شود، بسیاری از کاستی ها به راحتی قابل رفع است.
#مرجعیت
@Manahejj
♦️در نظام اسلامی، علم و دین پابهپا باید حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی این.
📘(مقام معظم رهبری 29 آذر 1368 )
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
@Manahejj
♦️بسم الله الرحمن الرحیم
#سرآغاز
#سخن_سردبیر
🔔کانال «مناهج»، با هدف پرداختن به نگرشها و دغدغههای حوزه و روحانیت جهت ترویج هرچه بهتر آزاداندیشی و افزایش آگاهی نسبت به دیدگاههای مختلف در این عرصه راهاندازی شده است.
🔺مطالب کانال، در محورهای زیر ارائه میگردد:
1. انتشار نگرشها و دغدغههای مطرح دربارهی حوزه و روحانیت؛
2. نقد و تحلیل دیدگاهها و نظرات فوق؛
3. بازتاب و تحلیل مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مرتبط با حوزه و روحانیت.
#مناهج، جایی برای نشر آثار و اندیشه تمام صنوف حوزویان است. ازاینرو، دست همه نویسندگان و دغدغهمندان حوزه و روحانیت را برای ارتقا و ساختن حوزه و روحانیت مطلوب، به گرمی میفشاریم.
🔺صفحه شخصی مدیر کانال جهت ارتباط:
@Manahejj_Admin
🔺گفتنی است #مناهج، توسط جمعی از طلاب سطوح عالی و خارج اداره میشود و به هیچ سازمان و نهادی وابسته نیست.
@Manahejj