🌀 تامین معیشت، لازمه هجرت طلاب به شهرستان ها
حجت الاسلام #الله_وردی مدیر حوزه علمیه کرمان:
🔹 باید برای درآمد، مسکن و تحصیل فرزندان طلاب هجرت کننده برنامه ریزی های لازم انجام شود.
🔹 آموزش و پرورش، دانشگاه ها و نهادهای مردمی مانند مساجد می توانند نقش مهمی را در زمینه هجرت طلاب ایفا کنند.
🔹 تاکنون طلاب زیادی هجرت کرده اند اما به دلیل معضلات و مشکلات معیشتی مجبور به بازگشت شده اند.
🌐 رسا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
🌀 مناهج، صدای مطالبات طلاب
📝 انتقال دغدغههای معیشتی
🔹 امروز پیامهای طلاب محترم عضو مناهج درباره مشکلات معیشتیشان تقدیم آیتالله اعرافی «مدیر حوزههای علمیه» شد.
گفتنی است متن این سند که در ۴۴ صفحه تنظیم گردیده بود، حاوی پیام دهها نفر از طلاب بود.
🔹 همچنین چندی پیش نسخهای از سند فوق تقدیم حجتالاسلام والمسلمین ربانی «مدیر مرکز خدمات» گردید.
🔹 اساتید، طلاب و فضلای حوزههای علمیه از هردو مدیر بزرگوار تقاضا دارند هرچه در توان دارند در جهت بهبود اوضاع نابسامان معیشتی طلاب بکارگیرند؛ چه از جهت رایزنی برای افزایش شهریه و چه از جهت طرحهای حمایتی.
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 قدرت ایمان روحالله
📝 آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
✌️🏻 مگر آمريكا مى تواند دخالت نظامى در اين مملكت بكند؟ امكان برايش ندارد، تمام دنيا توجهشان الان به اينجاست. مگر امريكا مى تواند مقابل همه دنيا بايستد و دخالت نظامى بكند؟ غلط مى كند دخالت نظامى بكند. نترسيد، نترسانيد. هم اين تعبيرى كه جوان هاى ما از روى باز
احساسات جوانى كردند كه #اگر چنانچه آمريكا بخواهد دخالت نظامى بكند ما چه خواهيم كرد، اصلا اين #اگرش را هم نبايد بگويند!!!
#امام_امت
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مناهج
@Manahejj
🌀 قدرت ایمان روحالله
📝 آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
✌🏻 مگر آمريكا مى تواند دخالت نظامى در اين مملكت بكند؟ امكان برايش ندارد، تمام دنيا توجهشان الان به اينجاست. مگر امريكا مى تواند مقابل همه دنيا بايستد و دخالت نظامى بكند؟ غلط مى كند دخالت نظامى بكند. نترسيد، نترسانيد. هم اين تعبيرى كه جوان هاى ما از روى باز احساسات جوانى كردند كه #اگر چنانچه آمريكا بخواهد دخالت نظامى بكند ما چه خواهيم كرد، اصلا اين #اگرش را هم نبايد بگويند!!!
#امام_امت
#مناهج
@Manahejj
🌀 اینکه همه طلاب را با هدف اجتهاد تربیت کنیم صحیح نیست
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی معاون تبلیغی و فرهنگی حوزههای علمیه:
🔹 زمانه امروز با صد یا دویست سال قبل متفاوت است، اینکه امروز هم روند عادی دویست سال قبل را بخواهیم دنبال کنیم و آن را ادامه دهیم کار درستی نیست، ابتدا باید اهداف را تعریف کنیم و طلاب را متناسب با اهداف تربیت کنیم.
🔹 همه طلاب را اگر با هدف رسیدن به اجتهاد تربیت کنیم و سوخت و سوزهای آن را به کارهای دیگر بفرستیم درست نیست، چون اولاً بسیاری از طلاب توان اجتهاد را ندارند، ثانیاً در بخشهای دیگر مانند تبلیغ مبلغان کارآزموده، همچنین تربیت پژوهشگر هم نیازمند طلاب با سواد هستیم.
🔹 حرکتهایی برای تحول در حوزه شروع شده و شاهد برطرف شدن موانع هستیم، باید روند تحول را سرعت بدهیم و سمت و سوی کلی آموزش و پژوهش به سمت اهداف باشد وگرنه مشکلات حفظ خواهند شد .
🔹 #تحول هم لزوماً بسنده کردن به اصلاح نیست و ممکن است در جایی نیاز باشد که دگرگونی واقعی ایجاد کنیم.
🔹 حوزه در دورههای گذشته محدود به چند هزار طلبه بود و دامنه تبلیغ آن هم محدود بود، اما امروز دهها هزار طلبه در حوزهها تحصیل میکنند و شبهات و مسائل مستحدثه و جدید هم آن قدر زیاد شده است که دیگر نمیتوان با روشهای گذشته فرایند آموزشی، پژوهشی و تبلیغی را مدیریت کنیم.
🌐 ایکنا
#اجتهاد
#مناهج
@Manahejj
🌀 الگوی علما و جوانها
🔹 ما یك گذرگاه و جریان خاصالخاص داریم كه میتواند برای همه #الگو باشد، هم برای #علما الگو باشد هم برای آحاد مردم و هم برای #جوانها؛ همین سلسلهی مرحوم آقای #قاضی همهشان مجتهدین طراز اول بودند.
آیت الله العظمی خامنهای
۹۱/۰۴/۲۶
🔰 سالگرد ارتحال عارف کامل حضرت آیت الله حاج سید علی قاضی(قدس الله سره)
#مناهج
@Manahejj
🌀 حقیقت عبادت
امام حسن عسکری(علیه السلام) :
لَیْسَتِ الْعِبادَةُ کَثْرَةَ الصِّیامِ وَ الصَّلوةِ وَ إِنَّما الْعِبادَةُ کَثْرَةُ التَّفَکُّرِ فی أَمْرِ اللّهِ
عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه [حقیقتِ] عبادت، زیاد اندیشیدن در کار خدا است.
تحف العقول، ص۴۴۸
📌مناهج:
شهادت امام عسکری را خدمت همراهان گرامی تسلیت عرض میکنیم.
@Manahejj
🌀 پای درس امام حسن عسکری(ع)
📝استاد احمد عابدی
💠 امام عسکری عليهالسلام حدیثی از رسول خدا نقل فرمودند:
👈«مَنْ تَتَبَّعَ عَوْرَاتِ الْمُؤْمِنِينَ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ فَضَحَهُ فِي جَوْفِ بَيْتِهِ؛
«اگر كسی دنبال عيب مردم باشد، خدا هم دنبال عيب خود اوست. و او را رسوا میكند، حتی در خانه خودش.»
به گونه ای كه چنین کسی در خانه خودش و کنار زن و بچهاش خجالت بكشد و نتواند زندگی كند. خدا در خانه خودش او را رسوا میكند.
🔹 هر كه دنبال اين باشد كه فلانی چه اشتباهی كرده؟ فلانی نمره امتحاناتش چند شد؟ در امتحانات مردود شد يا نشد؟ فلانی به نامحرم نگاه كرد يا نكرد؟ هر كس دنبال اين چيزها باشد، خدا هم دنبال عيب خود او خواهد بود و او را در خانهاش هم که باشد رسوا ميكند.
💠 اين مسائل را امام عسکری عليهالسلام برای اين میفرمود كه بابا! در خيابان كاری به مردم نداشته باشيد! ما وظيفه داريم جلو گناهان علنی را بگيريم. اما از طرفی هم هميشه وظيفه داريم كه كارهای مردم را حمل بر صحت كنيم.
💠 اين از غرر كلمات امام عسکری است که می فرمود: «ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِه»؛ هر كاری از هر كس ديدی آن را بر بهترين وجهش حمل و توجیه کن.
🔹 مثلاً اگر میبينم يك آقايی لبش دارد تكان میخورد، آیا بگويم دارد به من فحش میدهد، يا بگويم دارد صلوات ميفرستد؟ این فرمایش امام می فرماید ببین بهترین کار کدام است؟ بگو او هم همان گونه است.
🔹 حتی اگر كسی را كه يك روز از صبح تا شب هم با او بوديد و نمازش را نخواند، نگوييد فلانی بینماز است بلکه حمل بر احسن بكنيد و بگوييد شايد حواسش نبوده، شايد غفلت و فراموش كرده است.
#عیب_مردم
#حمل_بر_صحت
@Ahmad_aabedi
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 مناهج، صدای مطالبات طلاب 📝 انتقال دغدغههای معیشتی 🔹 امروز پیامهای طلاب محترم عضو مناهج درباره م
🌀 مناهج، صدای مطالبات طلاب
📝 انتقال دغدغههای معیشتی
🔹 نمونهای از پیامهای اعضای محترم در باب معیشت که در ۴۴ صفحه تقدیم آقایان اعرافی (مدیر حوزه) و ربانی (مدیر مرکز خدمات) شد. تلخی پیامها بسیار بیشتر از متنهای منتشره است و مناهج از انتشار آنها معذور است اما تمام پیامها به طور کامل تقدیم مسئولین شد.
💬 چند سال هست با همسرم مشکل داریم که سرمنشامشکلات نبود درامد مناسب هست،و از درس و بحث و کتاب چند سالی هست که دور افتادم و مشغول کارهای متفرقه شدم...
💬 انسان قانعی هستم وامیدم به خداست وهیچ وقت حتی از پدرم هم درخواست کمک نکردم ولی دوچشم دارم که میبینم هر چقدر هم قانع باشم همسرم وبچه ام از جهت معیشتی در مضیقه هستند...
💬 سلام بنده طلبه هستم چند روز پیش به دلیل مشکلات مالی نداشتن پشتوانه مالی مجبور شدم برای عینک دخترم گهواره بچه ام چندتا کتاب رو فروختم...
💬 من فکر میکردم تنها من هستم که آموزشگاه به آموزشگاه و مکان به مکان دنبال حرفه و محل کار میگردم که امرار معاش کنم اما هر جا رفتم دیدم چند طلبه جلوتر از من آنجا بودند و پرسش کنان...
💬 من طلبه ی پایه هشت هستم.دو تا بچه دارم.
از پیک موتوری و کار تو مطبخ و کارگری و بارکشی و مسافرکشی و آژانس و...هرچی بگید کار کردم..
و متاسفانه همین کار کردن ها باعث شده از درس و بحث عقب بیفتم و الان بعد از دوازده سال درس خوندن، به زور پایه هشت باشم...
💬 سلام علیکم به چند مسئول حوزه مراجعه کردم و از وضع بد زندگی خود و فرزندانم گفتم .... همه ی مسئولین در یک جواب وجه اشتراک داشتند و آن این بود که ما هم یک روز این مشکلات را داشتیم ...
💬 سلام علیکم من طلبه پایه ۱۰ هستم با توکل به خدا ازدواج کردم .خانومم اوایل فکر میکرد با وضعیت مالی طلبه میتونه بسازه ولی...
💬 لطفا این رو هم بگین که بچه های معصومیه با حد اقل ۲۳ سال سن اومدن حوزه و با مشکلات زیاد و ... دارن همون شهریه ای رو میگیرن که یه نفر با سن ۱۴ ۱۵ سالگی داره میگیره...
💬 سلام ما از کم بودن شهریه خیلی رنج نمیبریم اما وقتی میبینیم بعضی از مسؤلین حوزوی چطوری زندگی میکنند یا بعضی از دفاتر علما چه هزینه های غیر ضروری را انجام میدهند رنج میبریم...
💬 امسال پایه پنجم درسمم خوبه ولی دیگه کشش ندارم با ۲۲ سال سن نه در آمدی نه پولی نه پس اندازی.
مادرم مریضه ماهیانه ۵ میلیون باید پول عمل و درمان بدیم. باید کمک خرج پدر باشم کسی ام حمایت نکرد و پشتیبانی نکرد.
#معیشت
@Manahejj
🌀 مستند اعماق تاریکی
📝 نخستین مستند نقد مبانی فکری گروههای تکفیری با تاکید بر داعش
نویسنده و کارگردان: حسین مختاری
طراح و تهیهکننده: حجتالاسلام مرتضی فلاح
ناظر علمی: حجتالاسلام دکتر سید مهدی علیزاده موسوی
🎥 پخش از شبکه ۵ سیما
📅 ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ساعت ۱۵:۵۵
تهیه شده در میز تخصصی وهابیت، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
#مستند
#معرفی_آثار_طلاب
@Manahejj
🌀 شکایت مردم قم از #ابراهیم_فیاض
🔹 جمعی از مردم قم در نامهای به دادستان قم از اظهارات توهین آمیز و بی پایه و اساس ابراهیم فیاض علیه مردم شریف قم شکایت کردند.
متن نامه جمعی از مردم قم در 👇👇
http://hawzahnews.com/news/870732
🔻 پی نوشت: ما طلاب ساکن قم نیز از این شکایت استقبال می کنیم، این شخص قبلا هم گفته بود در طلاب 《ارتداد》 زیادی می بینم!!
حوزه توییت
@Manahejj
🌀 لزوم آزادسازی موقوفات حوزوی
👤 آیتالله اعرافی
🔹 نکتهای که لازم است مدیران حوزههای عملیه به آن توجه کنند، بحث موقوفات حوزوی است، مواردی وجود دارد که مورد تصرف سایر نهادها قرار گرفته، باید این موقوفات برای حوزه آزادسازی شود تا حوزههای علمیه از آنها بهره ببرند.
📅 ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - اجلاسیه مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور
📌 مناهج:
تعداد رقبات شناسایی شده از موقوفات حوزوی به عدد ۱۹۴ هزار رسیده است. قطعا احیای رقبات و همچنین آزادسازی آنها، تأثیر بسزایی در معیشت طلاب و بودجه حوزههای علمیه خواهد داشت. چراکه یکی از عوامل توقف یا کندبودن برنامههای تحولی آیتالله اعرافی فقدان بودجه و اعتبارات لازم است.
همچنین امیدواریم سازمان اوقاف، کوتاهیهای گذشته را به سرعت جبران کند.
#موقوفات
#مناهج
@Manahejj
🌀 زلزله از آیات الهی است
📝 آیت الله العظمی خامنهای
🔹 #زلزله_از_آیات_الهی_است؛ این #زلزله و زلزلههای دنیایی که ماها در مقابل آن احساس عجز میکنیم، احساس ناتوانی میکنیم، در مقابل زلزلهی روز قیامت -زَلزَلَةَ السّاعَة- هیچ است.
🔹 یَومَ تَرَونَها تَذهَلُ کُلُّ مُرضِعَةٍ عَمّآ اَرضَعَت؛ زلزلهی روز قیامت، زلزلهی عالم بعث، یک حادثهی فوقالعاده و عجیب و عظیمی است که قرآن از آن یاد میکند. این زلزله باید ما را به یاد آن زلزله بیندازد....
🔹 اگر بخواهیم از هول روز قیامت و حالت دهشتی که همهی انسانها در قیامت بهخاطر حوادث عجیب آن روز دارند نجات پیدا بکنیم، یک راهش این است که اینجا #به_بندگان_خدا_رحم_کنیم؛ هرکسی که به بندگان خدا رحم کند، خدا به او رحم خواهد کرد.
۹۶/۰۸/۲۹
🌐 شناخت رهبری
📌 بامداد امروز زلزلهای شهرستان میانه در آذربایجان شرقی را لرزاند.
@Manahejj
🌀 لزوم بازگشت امام به حوزه (۲)
📝 جایگاه تشکیلات طلبگی
🖋 مهدی قریب
🔹 حضور امام چیزی نیست که در بستر زمان تغییر کند. همیشه تاریخ، نیازمند به یک محور وحدتآفرین هستیم. یک محوری که بردارهای مختلف الجهة را سامان بدهد و باعث شود هر کدام سر جای خودشان قرار بگیرند تا همافزا باشند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#لوازم_تحول
#مناهج
@Manahejj
🌀 لزوم بازگشت امام به حوزه (۲)
📝 جایگاه تشکیلات طلبگی
🖋 مهدی قریب
🔹 بعد از انتشار یادداشت مختصر قبلی یکی از دوستانم گفت: زمان امام با الان فرق دارد. آنوقت یک هدف واحد بود و آن اخراج شاه بود. میخواستیم نظام موجود را ساقط کنیم. با الان نباید مقایسه شود. الان میخواهیم کار ایجابی کنیم.
به نظرم حرفش درست است؛ زمانه خیلی مؤثر است؛ ولی کلّیت #حضور_امام چیزی نیست که در بستر زمان تغییر کند. همیشه تاریخ، نیازمند به یک محور وحدتآفرین هستیم. یک محوری که بردارهای مختلف الجهة را سامان بدهد و باعث شود هر کدام سر جای خودشان قرار بگیرند تا همافزا باشند.
🔹 در هر صورت بر اساس سؤال دوستم الان و در زمانه ما بازگشت امام یعنی چه؟ نحوه حضور آقا (رهبری) در حوزه علمیه چگونه است؟
حرفهای کلان بسیاری به ذهنم میرسد. از جمله این که اساسا در منازل سلوکی یک امت جایگاه امام کجاست؟ در هر مرحله چه نقشی دارد؟ به ذهنم می آید که خود امام خمینی و استادشان مرحوم شاهآبادی حرفهای مبنایی خوبی این جا دارند. و...
اما میخواهم اینجا خیلی عملیاتی حرف بزنم. آقا از سال ۱۳۹۴ مستقیم با خود طلاب وارد گفتگو شدند. گفتند حوزه انقلابی بماند. گفتند در هدایت فکری و دینی و سیاسی و خدمات اجتماعی حضور داشته باشید. گفتند خوب درس بخوانید. گفتند اگر انقلابی نباشید علمتان به درد انقلاب نمیخورد. گفتند کار اصلی حوزه تحقق توحید و استقرار آن در جامعه است. و...
این فرصت را باید قدر دانست. باید کاری کنیم حرف آقا زمین نماند. البته خود آقا لوازمات کار در حوزه را نیز فرمودهاند: مثلا بیاحترامی نباشد، شأن مراجع حفظ شود، محوریت استاد خدشهدار نشود، بزرگان اهل حلم باشند و...
🔹 اگر آقا دارد با ما حرف میزند باید به همین میزان پای کار بودن را نشان دهیم. هر مقدمه واجبی هم لازم دارد فراهم کنیم و خود را مورد خطاب آقا حفظ کنیم.
الان مطابق دست فرمان آقا، در مرحلۀ دولت اسلامی هستیم و البته در گام دوم انقلاب. آقا در دیدار دانشجویان نحوۀ ورود جوانان در این مرحله را که توضیح میدادند، گفتند باید کارگروههای جدی در امور مختلف تشکیل بدهید و در آن کار جدی و خستهنشو انجام بدهید. هدف هم روشن کردند.
🔹 بنابراین الان باید تشکیلات طلبگی خود را قوی کنیم. باید هویت جمعی بسازیم و گام دوم را مطابق خواست آقا پیش ببریم.
تشکیلات قوی بسازیم و از آقا درخواست کنیم با ما حرف بزند. گزارش کارهای خود را برای ایشان بفرستیم و درخواست دیدار کنیم. گزارش بدهیم تا مجبور باشیم کار درخور کنیم.
درخواست دیداری کنیم که مدیریت جلسهاش با خودمان باشد. هرکسی گروه و تشکیلات دارد در آن جلسه حرف بزند نه کسی که صرفا دکترا دارد یا نخبه است.
اگر دیدار میسر نشد از آقا سؤالات و ابهامات جدیمان را استفتاء کنیم؟ سؤالات در وادی شهریه و درس و امتحان و کتب درسی را نمیگویم. سؤالات راجع به گام دوم، نقش طلاب، ایدههایمان در این مسیر و گزارشکارهایی که کردهایم.
🔹 در یک کلام: خود را در معرض قرار دهیم تا ولیّ خدا با ما حرف بزند. او به صحنه اضافه نشود کار پیش نمی رود. همین!
〰〰〰〰〰
یادداشت قبلی در این موضوع:
https://eitaa.com/manahejj/1959
#لوازم_تحول
#مناهج
@Manahejj
#خبر_مهم
🌀 تعیین تکلیف کلاسهای اجباری برای طلاب مراکز تخصصی
🔹 پیش از این نامه فوق، منتشر شده و خبر از تایید حجتالاسلام رستمنژاد برای «اختیاری بودن دو کلاس برای طلاب مراکز تخصصی» داده بودیم.
🔹 اما مراجعه طلاب به دارالشفا تاییدگر نامه فوق نبود. با پیگیریهای مناهج روشن شد:
۱. مصوبه شورای عالی برای طلاب مراکز تخصصی (غیر از مراکز فقهی) این اختیار را گذاشته که تنها در دو درس شرکت کنند و دو درس دیگر اختیاری باشد.
۲. حجتالاسلام عباسی نامه فوق را به معاون محترم آموزش ارسال میکنند و عملا درخواست اجراییشدن مصوبه شورای عالی را دارند.
۳. تایید و موافقت معاون آموزش
۴. مخالفت حجتالاسلام حامدی مدیر محترم سطوح عالی قم با این بخشنامه.
۵. طی جلسه حجج اسلام رستمنژاد و حامدی، جناب آقای حامدی موافقت میکنند طلاب مراکز تخصصی در سه درس شرکت کرده و یک درس را اختیاری شرکت نکنند.
📌 مناهج:
🔻 ظاهرا روند و چگونگی انتخاب «یک درس اختیاری» هنوز اعلام نشده و پیگیر آن هستیم.
🔻 ابهاماتی در اجرای مصوبه شورای عالی وجود دارد:
1⃣ آیا مرکز مدیریت، امکان تخصیص مصوبات شورای عالی را دارد؟
2⃣ مدیریت سطوح عالی به لحاظ ساختار اداری در عرض معاونت آموزش است یا ذیل معاونت؟!
گفتنی است طلاب مراکز تخصصی، درخواست نهایت همراهی را از مسؤولین مرکز مدیریت دارند.
#مناهج
@Manahejj
🌀 طرح جامع معیشت طلاب
🎙 ربانی، رئیس مرکز خدمات
🔹 مسیر #تحولدرحوزه یک ضرورت مهم است که باید با همت همه دستگاههای حوزوی و با برنامه ریزی و نگاه به آینده و کار جهادی و مستمر دنبال شود.
کارهای ارزشمند، مفید و قابل تقدیری در عرصه های مختلف انجام شده است ولی قطعا کارهای به زمین مانده و نشده فراوانی داریم.
🔹 امسال سخت ترین شرایط از نظر بودجه های فرهنگی است.
یک طرح جامع نسبت به #معیشت_طلاب دنبال میشود که طلاب در یک مرحله باید شاغل به خدمت بشوند و تاکید داریم که ارگانی که طلبه در آن مرکز فعالیت دارند طلبه را کمک کنند؛ نباید همه امور حمایتی را متوجه مرکز خدمات کنیم.
🔹 بودجه مرکز خدمات در زمینه حمایت از #نیرویانسانی حوزه است و در خصوص برنامهها بودجه خاصی اختصاص داده نشده است؛ ما به دنبال حمایت از طلاب فعال و موثر هستیم؛ در این زمینه امیدواریم که همدلیها در مجموعه حوزه بیشتر شود تا بتوانیم بر مشکلات بودجهای فعلی غلبه کنیم.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 دومین نشست شورای عالی با اساتید سطوح عالی
📝 گام اول ارتباط با بدنه حوزه
🔹 نشست شورای عالی در تاریخ ۱۵ آبان با موضوع «امور آموزش» و با حضور اعضای محترم شورای عالی حوزههای علمیه، مدیر حوزههای علمیه، معاونین و مسئولان مرکز مدیریت و با حضور ۱۸۰ نفر از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم، در سالن اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برگزار گردید. در این نشست، ۱۴ نفر از اساتید به صورت شفاهی به ارائه نظر و پیشنهاد پرداختند.
🔹 گفتنی است اولین نشست شورای عالی با اساتید در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری با موضوع «اساتید» برگزار شده بود.
🔹 اطلاع از خلاصهای از نظرات اساتید و واکنش اعضای محترم شورای عالی:
https://b2n.ir/941958
📌 مناهج:
🔹 اینکه شورای محترم عالی در سال جاری، باب گفتگو با اساتید را پس از دو دهه گشوده، خود فتح بابی است. امیدواریم به عنوان گام دوم، همین جلسات و نشست و برخاستها با طلاب نیز برگزار شود.
🔹 ای کاش در خبر منتشر شده در سایت شورای عالی، نظرات اساتید، کامل و بدون سانسور منتشر میشد. طبعا دلیلی برای ترس از انتشار محتوای جلسات عمومی با اساتید وجود ندارد.
🔹 طبیعی است اساتید محترمی که به صورت شفاهی یا کتبی، نظرات خویش را به عرض شورای عالی رساندند، توقع دارند شورای محترم عالی در فاصله نه چندان دور، نتیجه و جمعبندی این نظرات و مصوبات جدید و نحوه اجرایی شدنشان را به اطلاع عموم برساند؛ تا امیدوار باشند که به نظرات ایشان وقعی نهاده شده و صرفا جلسهای برگزار نشده است.
#شورای_عالی
#مناهج
@Manahejj
🌀 کاربرد اصول فقه در علم حقوق
📝 کلاس برای قضات همدان
🔹 حجتالاسلام والمسلمین شعبانی «امام جمعه و نماینده ولی فقیه در همدان» در اقدامی ابتکاری، برای قضات دادگستری همدان، کلاس کاربرد اصول فقه در علم حقوق برگزار نموده است.
تاکنون ۴ جلسه کلاس فوق تشکیل شده است و همچنان ادامه خواهد داشت.
#اصول
#مناهج
@Manahejj
🌀 آیت الله اعرافی در نشست مدیران مدارس سطح یک استان:
📝 روزانه ۱۴ ساعت برای حوزه وقت میگذارم/ کاری جز برنامههای حوزه ندارم
نکاتی که در رشد و تعالی طلبه میبایست جدیتر به آن پرداخت:🔻
◽️ رشد #جامع و #متوازن طلاب باید در همه ابعاد تربیتی، تهذیبی، علمی، آموزشی، مهارتی، پژوهشی طلاب صورت پذیرد و مدیران و برنامه ریزان نقش مهمی می توانند در این خصوص ایفا کنند.
◽️#ویژگیهایخاص و ممتاز طلاب شناسایی و نسبت به رشد و تعالی آن برنامه های درخوری از سوی مدیر مدرسه ارائه گردد. موفقیتهایی که یک طلبه رقم میزند همه بر اساس شناسایی و تقویت ویژگی خاص است که میتواند تقویت شده و خروجی ارزشمندی را رقم بزند.
◽️ حس #آزادی طلاب یکی دیگر از عوامل رشد و تعالی طلاب است.
معتقد هستم که سطوح عالی و دروس خارج طلاب در انتخاب استاد و خیلی دیگر از انتخاب ها آزادانه عمل کنند، البته برای کنترل آن از رهایی مطلق، برنامه و طرح هدایت علمی یکی دو سالی است که در قم انجام می شود.
◽️ تقویت روحیه انتخاب و #انتخابگری از دیگر راه های رشد و تعالی طلاب است، بطوریکه باید به این سمت حرکت کنیم که طلبه نه تنها در انتخاب استاد بلکه در انتخاب متن نیز اقدام کند و این مهم در یک نظام هوشمندانه آموزشی که شکل میگیرد کمک به شکوفایی استعدادهای طلاب میکند.
◽️جمع میان #تمرکزوجامعیت عامل دیگر این رشد میباشد. در نوسازیهای حوزه این نکته را در دستور کار قرار داده ایم که طلاب جامعیت انتخاب دروس را مدنظر داشته باشد و می شود در برنامه ریزی درسی علاوه بر جامعیت دروس در هر نیم سال یک تمرکز عمیق را برای طلاب ایجاد کرد و راه هایی برای تمرکز طلبه پیدا کرد.
◽️برقرار #ارتباط میان طلاب و اساتید میتواند بهترین برکات را داشته باشد، استادی که ممتاز و برجسته است می توانند نقش بسزایی در رشد و تعالی طلبه داشته باشد، خاطرم است در دورانی که ۱۶-۱۷ سال در درس اصول و فقه حضور پیدا می کردم، آن سه چهار سالی که با مرحوم آیت الله العظمی تبریزی که حشر و نشر خانگی داشتم با ۱۶ – ۱۷ سال برابری می کرد. استادی که تراز و قله علم و معرفت باشد می تواند طلبه را بسازد.
◽️توجه به #هویتطبلگی یک امر انتزاعی است که مناشعات آن نیز متعدد و پراکنده است، وقتی این رسالت در طلبه تقویت شد راه و حرکت رو به جلوی طلبه بازمی شود، معیشت طلاب در شرایط کنونی چندان مناسب نیست، ولی با تقویت این حس می تواند کمی از ناملایمات اجتماعی و معیشتی را کاهش داد.
◽️مشارکت و #اعطای_نقش به طلبهها راه کار دیگری برای رشد و تعالی طلاب است، بحمدالله این اتفاق در برخی از مدارس شکل گرفته که به طلاب نقش می دهند و کارها را می سپارند و این یکی از سنت های حوزه علمیه است.
🔹یکی از اقدامات ارزشمندی که از سوی مرکز مدیریت در این اوضاع نامساعد مالی به صورت جهادی راه اندازی شد، مرکز #مطالعات_راهبردی حوزه علمیه است که تاکنون موفق به ارائه ۲۵ راهبرد اساسی و مهم مورد نیاز حوزه علمیه شده است.
🔹به استثنای روزهای چهارشنبه من طول هفته بین ۸ تا ۱۴ ساعت وقتم را در حوزه و برنامه های حوزه می گذارم و کار دیگری جز حوزه ندارم.
🌐 خبرگزاری حوزه
#مناهج
@Manahejj
🌀 نقش روحانی مضحک حذف شد
#خبر_خوب
فرجی؛ تهیه کننده سریال «نون خ»:
احتمالاً هومن حاجیعبداللهی را نداریم چون نقش روحانی در قصه نیست.
🌐 تسنیم
📌 مناهج:
فصل دوم این سریال در ماه مبارک رمضان پخش خواهد شد و بحمدلله شاهد اثرگذاری مطالبه اساتید و طلاب از طریق #مناهج در سطح ملی هستیم.
شرح این مطالبه در پست بعدی👇👇👇
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 نقش روحانی مضحک حذف شد #خبر_خوب فرجی؛ تهیه کننده سریال «نون خ»: احتمالاً هومن حاجیعبداللهی را ند
🌀 نقش روحانی مضحک حذف شد
🔹 پیگیری و مطالبه اساتید و طلاب جواب داد
🔹«احتمالاً هومن حاجیعبداللهی را نداریم چون نقش روحانی در قصه نیست». این خبر را فرجی، تهیه کننده سریال «نون خ» در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده است.
🔹 «نون خ» عنوان سریالی است که در نوروز ۹۸ از شبکه یک سیما پخش شد. با همه مزیتهایی که این سریال داشت لکن نقش روحانی در این سریال دارای اشکالات عمده بود. برای این کار از هومن حاجی عبداللهی استفاده شده بود. این بازیگر سابقه پررنگی در ایفای نقش طنز دارد. اگر از انتخاب بازیگر طنّاز در نقش یک روحانی بگذریم، مسئله دیگر اشکالات نقش روحانی در «نون خ» است؛ از تعارف بیسکویت در چای افتاده به مهمان تا غلط خواندن حدیث و رفتارهای سبک دیگر.
🔹 پخش این سریال هم زمان با خدمت رسانی طلاب در سیل جنوب کشور بود و اعتراض طلاب سراسر کشور را به همراه داشت.
🔸 #مناهج در واکنش به این #تصویرسازی غلط از روحانیت به جمع کردن #طومار_الکترونیکی اقدام نمود. این طومار با امضا «۱۰۶۳» نفر از طلاب سراسر کشور تقدیم آیت الله اعرافی گردید. ایشان نیز نامهای به آقای علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما نوشتند و مراتب اعتراض طلاب را به اطلاع ایشان رساندند.
حالا قرار است فصل دوم این سریال ساخته شود و با خبر حذف این کاراکتر مضحک شاهد اثرگذاری مطالبه اساتید و طلاب در سطح ملی هستیم.
@Manahejj