🌀 ریلگذاری در جهت رفع تنگناهای معیشتی طلاب و اساتید حوزه
👤 آیت الله اعرافی
🔸 اگر استاد درست باشد و دارای معنویت، آنگاه است که شاگرد نیز به درستی بار میآید و تربیت او ثمربخش خواهد بود.
🔹 نگاه من این است که استاد حوزه باید از جهات مختلف اعم از منزلت، معیشت و جایگاه اجتماعی در شرایط مطلوبی باشد تا در عرصه تربیت طلبههای خود موفق گردد.
🔹 ریلگذاریهای خوبی در جهت رفع تنگناهای معیشتی طلاب و اساتید حوزه انجام شده است.
🌐 خبرگزاری حوزه
#معیشت
#اساتید
@Manahejj
🌀 نباید برای همه طلاب، نسخه آموزشی یکسان پیچید
📝 شناسایی استعداد از وظایف مدیران حوزه است /مدیریت حوزه نمیتواند سنتی محض باشد
👤 آیت الله سبحانی در دیدار اعضای شورای عالی حوزه:
🔸 طلبه امروز، طلبه پنجاه سال و صد سال قبل نیست؛ طلاب در گذشته از صرف میر شروع کرده تا به درس خارج میرسیدند و تفاوتی میان آنان نبود؛ اما امروز با کثرت بالای طلاب، باید برای آنان برنامهریزی متفاوتی داشت؛ چراکه استعدادها و ظرفیتها متفاوت است و نمیتوان برای همه این افراد، نسخه واحدی پیچید.
🔹 مدیریت در حوزه کار بسیار مهم و سنگینی است و از دور دست به آتش بردن کافی نیست؛ بلکه باید در متن جریان فعالیتها قرار گرفت تا متوجه سنگینی آن شد.
🔹 تربیت مبلغ از دیگر ضروریات حوزه است که باید برنامهریزی بهتری برای این مسئله داشت؛ البته باید مبلغینی را تربیت کرد که بلیغ بوده و جامعه شناس باشند.
🔹 احیای موقوفات هم از دیگر موضوعاتی است که شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای این مسئله داشته باشد تا از مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم میکنیم، بکاهیم؛ البته در کنار این مسئله، باید روح قناعت در طلاب تقویت شود.
🌐 متن کامل:
Manahej.ir/post/Shora-Sobhani
#مراجع
#شورای_عالی
#کارهای_بر_زمین_مانده
@Manahejj
🌀 شورای عالی و برنامه یکسان آموزشی برای آحاد حوزویان!!
📝 لزوم تعیین محتوای آموزشی بر اساس استعداد طلاب
🖋 علی مهدوی
🔸 یکی از مهمترین نکاتی که در سلسله دیدارهای اخیر شورای عالی با مراجع معظم، به اعضای شورا توصیه شده است، لزوم برنامهریزی آموزشی برای طلاب، مطابق استعدادشان است.
بدیهی است وقتی در بهترین حالت، فقط ده درصد از موجودی حوزه های علمیه، توان و استعداد و علاقهی نیل به اجتهاد را دارد، عقل حکم میکند، نباید با یک برنامه آموزشی واحد حوزه را اداره کرد.
♨️ طی سی سال گذشته نیز رهبری به این مهم اشاره داشتهاند که در برنامهریزی آموزشی، نیازهای مختلف جامعه به حوزه (اعم از اجتهاد و فقاهت، امامت جمعه، قضاوت، تبلیغ و خطابه و ...) و همچنین استعداد و توانمندی طلاب باید در نظر گرفته شود.
🔹 اما مع الاسف، عدم اهتمام به مهمترین نکته در تنظیم برنامه آموزشی، همواره موجب سرخوردگی و ناامیدی بخش قابل توجهی از بدنه حوزه های علمیه شده است و در نتیجه #بازدهی_حوزه را به حداقل ممکن رسانده است.
❓اما سؤال اساسی اینجاست: براستی چرا با وجود تأکیدات فراوان امام حوزه و همچنین مراجع معظم تقلید، همچنان ارادهی مصممی برای تحول بنیادین در برنامه آموزشی حوزه ها دیده نمیشود؟!
✅ شاید مهمترین نکته در پاسخ به این سؤال، مطلبی است که امام خامنهای در سال ۱۳۸۶ فرمودند:
«کِی میتواند شورای عالی این کار [تحول] را انجام بدهد؟ وقتی که افراد محترم شورای عالی برای این کار فرصت کافی بگذارند؛ متفرغ باشند؛ یعنی عضویت در شورای عالی حوزه یک شأنی در کنار شئون اصلی به عنوان شأن فرعی نباشد. خوب شما ببینید یک دانشگاه مدیریتش، یا فرض کنید که دستگاه سیاستگذارش چه جوری عمل میکنند؟ حوزهی علمیهی به این عظمت - حالا چه حوزهی قم، چه حوزهی مشهد، چه حوزهی اصفهان – نمیتواند به صورت حاشیهای اداره بشود. باید وقت بگذارند.»
❇️ امیدواریم بیانات آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی، صرفا به آرشیو دیدارهای شورای عالی با مراجع منتقل نشود و اعضای محترم آن شورا که از بزرگان و افتخارات حوزه های علمیه هستند، سعی بلیغ خود را در جهت تحقق این مسأله مهم مصروف دارند.
🔺 امروز بدنه حوزه، بیش از هر زمان دیگری نیاز به شنیدن خبرهای امیدوارکننده از سوی شورای عالی دارد.
#مراجع
#شورای_عالی
#برنامه_آموزشی
#کارهای_بر_زمین_مانده
@Manahejj
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی
🌀 سقوط روحانیت؟!
🎥 مردم، متدیناند
‼️ برخی آقایان تبلیغ میکنند بعد از تشکیل جمهوری اسلامی، روحانیت سقوط کرد!!
📌 کار مشترک رسانه حوزوی مناهج و مرکز فرهنگی رسانهای هنر هدایت
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #دینداری_مردم
#انقلاب
@Manahejj
🌀 سالروز درگذشت مرجع عالیقدر آیتالله العظمی سید محمد حجت از مراجع ثلاث قم
🔸 سید محمدتقی خوانساری، سید صدرالدین صدر و سید محمد حجت کوه کمرهای، طی ۸ سال (خلال سالهای ۱۳۱۵ش تا ۱۳۲۳ش) علاوه بر همکاری مشترک در سرپرستی حوزه علمیه قم، هر یک، مقام فتوا نیز داشتند.
با این وجود، سرپرستی حوزه علمیه قم را با ورود آیت الله بروجردی به قم به ایشان منتقل کردند.
✅ دنیاگریزی علمای سابق و فرار از احساس تکلیفهای نفسساخته، برای آحاد حوزویان باید #الگو باشد؛ کما اینکه دنیاطلبی عدهای در طمع رسیدن هرچه زودتر به مرجعیت، باید برایمان #عبرت باشد.
#دنیاگریزی
#سودای_مرجعیت
@Manahejj
📕 فروش ویژۀ کتاب «جهاد تبیین»
🎁 ۲۰% تخفیف
🔺 قیمت پشتجلد: ۵۵.۰۰۰ تومان
🔻 قیمت باتخفیف: ۴۴.۰۰۰ تومان
🔸 این اثر با بهرهگیری از بیانات حضرت آیتالله خامنهای به ابعاد مختلف جهاد تبیین پرداخته است. در فصل اوّل به کلّیّات بحث از جمله تعریف جهاد و جهاد تبیین و همچنین فواید و آثار تبیین و مطالبی از این دست، پرداخته شده است.
🔹 در فصل دوّم، بحث الزامات جهاد تبیین مطرح است که به سیاستها و بایدها و نبایدهای این فریضه اختصاص دارد. فصل سوّم کتاب، مربوط به برخی از روشهایی است که در بیانات رهبر انقلاب، به آن اشاره شده است.
♨️ در بیانات ایشان، موضوعاتی مورد مطالبه قرار گرفته است که مجاهدان این عرصه لازم است تبیین این موضوعات را در اولویّت قرار دهند که در فصل چهارم کتاب به بیش از سی مورد از این موارد، پرداخته شده است. فصل پنجم این اثر نیز به وظایف اقشار و نهادهای مختلف در این زمینه اختصاص یافته است.
📌 این کتاب را از طریق پیوند زیر میتوانید تهیه نمایید:
🌐 https://b2n.ir/tabyin
#جهاد_تبیین
@Manahejj
10.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 خطاب به طلاب (خواهر و برادر) فعال در فضای مجازی
🎥 سعید صلح میرزایی؛ گردآورنده کتاب جهاد تبیین
#جهاد_تبیین
@Manahejj
🌀 مرکز مشاوره حوزه یا ریزش حوزه!
📝 شجاعت در بیان حقیقت
👤 حجت الاسلام عالم زاده؛ معاون تهذیب
🔸 یکی از ریزشهای پنهان [حوزه] این است که تعدادی از طلبههای ما رفتند سراغ رشته روانشناسی و علوم تربیتی و مشاوره. اینها خدمت بزرگی انجام میدهند و آن اینکه درمانگری میکنند در میان مردم و طلاب. اما اگر این درمانگری هیچ نسبتی با دین خدا نداشته باشد و همان مفاد آموزشی که در دانشگاهها خوانده میشود برایش کافی باشد... باید اعتراف بکنیم که اینها حوزوی نیستند، اینها ریزشهای حوزه هستند...
🔹 قرار بر این بود که علم از قم به سایر سرزمینها در مشرق و مغرب عالم سرریز شود. اما در موضوع روانشناسی و مشاوره، شما میدانید که عمده متون، متونی ترجمهای است، و پایه این علوم در خارج از زیستبوم ما شکل گرفته ولی به خاطر کارآمدی که دارد ما از آنها استفاده میکنیم.
🔹 کارگروههایی که اکنون در مرکز مشاوره حوزه تشکیل شده تلاش علمی انجام میدهند برای اینکه پیام دین را در عرصههای مشاورهای کودک، نوجوان، جوان، ازدواج، خانواده و درمان مسائل روانشناختی و مسائل تحصیلی و استعدادیابی انتقال دهند. این گروهها پیام دین را باید حتماً در این زمینهها خوب درک کرده باشند، البته تولید علم کار بسیار سختی است و چه بسا زمان بسیار طولانی احتیاج داشته باشد؛
♨️ ولی اینکه ما یادمان برود کجا هستیم، و چه مأموریتی برعهده هست و تبدیل بشویم به یک عده رواندرمانگر متعارفی که در دانشگاه هست، این قطعاً #خسارت است.
🌐 متن کامل مصاحبه:
Manahej.ir/post/AlemZade-Hoze
#مرکز_مشاوره_حوزه
@Manahejj
🌀 مجموعه عکسنوشت به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
📝 منتخب از بیانات امام خامنهای درباره حضرت زهرا
📸 مناسب برای انتشار در وضعیت و استوری شبکههای اجتماعی
1⃣ رنج صعود و پایداری
2⃣ راهنمای بهشت
3⃣ مدیون فاطمه
4⃣ طرف حساب خدا
5⃣ یاد گرسنگان
6⃣ هممسیر فاطمه
#مناسب_استوری
#حضرت_زهرا
#روز_زن
@Manahejj