جابر میگوید:
با امیر المومنین علیه السلام در کنار فرات می رفتیم که ناگهان موجی بزرگ از فرات برخاست و حضرت را در برگرفت تا حضرت را از من پنهان کرد و آنگاه موج دوباره به فرات بازگشت چون امام را دیدم هیچ رطوبتی بر لباس و بدن امام نبود از این اتفاق زبانم بندآمده بود و بسیار تعجب کردم از امام علت این اتفاق را پرسیدم امام فرمودند آن را مشاهده کردی عرض کردم بله امام فرمودند ملکی که موکل بر آب است بیرون آمد و برمن سلام کرد ومن را در آغوش گرفت.
📚از امالی شیخ طوسی:ج١
📚مدینه المعاجز سید هاشم بحرانی ج١باب فضائل علی علیه السلام
فضیلت ۶٨٣
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۲ فضیلت کوتاه و گویا از حضرت مولا امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
۱. حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکردند، مگر این که پیروز برگشتند. (۱)
۲. رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «عَلی اَشْجَعُ النّاسِ قَلْبا: علی، شجاع ترین و قویدل ترین مردم است.» (۲)
۳. حریف را تنها با یک بار زدن میکشت و در حدیث است که: «کانت ضرباتة وترا: ضربت شمشیر او همیشه تک ضرب بود.» (۳)
۴. پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ / علی، شمشیر خدا است که بر روی دشمنان خدا کشیده میشود.» (۴)
۵. حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام بیشتر پیاده میجنگیدند و اگر هم سوار اسبی میشدند، چندان برای ایشان مهم نبود.
به ایشان گفته شد که چرا سوار اسب نمیشود؟ پاسخ دادند: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد یا برای این است که کسی بخواهد خود بگریزد. من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم و نه کسی هستم که اگر کسی گریخت، او را تعقیب کنم. پس اسب را برای چه میخواهم؟ (۵)
۶. زره حضرت، تنها سینه ایشان را میپوشاند و هرگز پشت نداشت. از ایشان پرسیدند که چرا زره حضرت پشت ندارد؛ آیا نمیترسند که کسی از پشت به ایشان ضربتی بزند؟ مولا علی (ع)در پاسخ فرمودند: من هرگز به دشمن پشت نمیکنم و از میدان نمیگریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد. (۶)
۷. شجاعت و استواری حضرت مولا امام علی علیه السلام در جنگها چنان بود که هر گاه مشرکان و کافران ایشان را در جنگ میدیدند، به همدیگر وصیت میکردند؛ مثل این که مرگ را با چشم خود دیده باشند. (۷)
۸. هر گاه دو صف برای جنگ مقابل هم صف میکشیدند، مردم به یکدیگر میگفتند: ملک الموت در همان صفی باید باشد که علی (ع) با آن صف است و صف مقابل، خواهی و نخواهی، باید خود را برای مرگ آماده کند. (۸)
۹. روزی یکی از سرداران سپاه حضرت مولا امام علی (ع) به ایشان گفت که اگر اسبها آشفتند و ما از همدیگر دور شدیم، شما را کجا بیابیم؟ حضرت در پاسخ فرمودند: در همان جایی که از من دور شده اید. یعنی در همین جایی که هستم، خواهم بود. (۹)
۱۰. وقتی که در جنگ جمل، مولا علی (ع) پرچم را به پسر خود ـ محمّد حنفیه ـ سپردند، به او چنین فرمودند: «کوهها هم از هم بپاشند،
تو از خود مپاش، دندان هایت را به هم بفشار، کاسه سرت را به خدا بسپار، پاهایت را چون میخ به زمین بکوب، به انتهای سپاهیان دشمن چشم بدوز، از تنگ نظری و دون همّتی، چشم بپوش و بدان که پیروزی بی گمان از آنِ خداوند سبحان است.» (۱۰)
۱۱. حضرت مولا امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام از نان دنیا به نان جو بسنده کرده بودند و از نان گندم نمیخوردند، تا آن جا که مردم از تعجّب میپرسیدند: پسر ابوطالب با این غذا و خوراک اندک چگونه در کشتن هماوردان و پهلوانان ناتوان نمیشود؟!
مولا علی علیه السلام در پاسخ فرمودند: بدانید درختی که در بیابان خشک میروید، شاخه آن سختتر باشد، اما سبزهها و گیاهان خوش نما را پوست نازکتر باشد. آری خارها و بوتههای صحرایی را آتشی افروختهتر باشد و خاموشی آنها دیرتر رخ دهد، اما گیاهی که در ناز و نعمت روییده باشد، چون بیدی به هر بادی بلرزد. (۱۱)
۱۲. از سخنان آن حضرت است که فرمودند: «وَ اللّه لَو تَظاهَرَتِ الْعَرَبُ عَلی قِتالی لَمّا وَلَّیتُ عَنها... به خدا سوگند اگر همه عربها پشت به پشت هم دهند و به جنگ با من بشتابند، هرگز از آنان روی برنتابم و اگر فرصتی دست دهد، به پیکار همه بشتابم.» (۱۲)
پینوشتها:
(۱) - طبرانی، معجم الاوسط ۳/۸۷ (۲۱۷۶)؛ مسند احمد ۱/۱۹۹ (۱۷۲۰).
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
مداحی آنلاین - عنایت امام رضا - شیخ احمد کافی.mp3
3.3M
♨️عنایت امام رضا(ع)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙 #شیخ_احمد_کافی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۲۳ خرداد ۱۴۰۳
❣﷽❣
◆ #سخنرانی_امام_باقر_ع
▪️ #آقای_رفیعی ◆
📜 زندگی عبادی امام باقر علیه السلام 📜
⬅️شخصی به نام افلح می گوید: در مکه ی معظمه با امام باقر (علیه السلام) وارد مسجدالحرام شدیم. تا نگاه امام به خانه ی خدا افتاد. امام در بین جمعیت و تو مسجد الحرام با صدای بلند، گریه می کرد و ناله می زد. عرض کردم : ای پسر پیامبر ؛ شما یک نگاه به اطراف بیندازید، و ببینید که مردم چگونه به فرد باشخصیتی ،چون نوه ی پیامبر نگاه می کنند؟
⏹حضرت امام فرمودند: یا افلح! وای بر تو! مردم نگاه می کنند بگذار بکنند! خدا ان شاءالله نگاه کند، خدا قبول کند. من بامردم کاری ندارم؛
◀️بعد امام به سجده رفتند و توی سجده هم به گریه و ناله با صدای بلند ادامه دادند ، وقتی از سجده بلند شدند ،دیدم تمامی محاسن شان مرطوب است.بعد امام باقر علیه السلام بر این نکته تآکید کردند که : انسان نباید تحت تآثیر نگاه و حرف مردم قرار گیرد.
⏺فردی به نام ذریح محاربی که برای امام حسین (ع) بعضی وقت ها مجلس روضه می گرفت، و بچه هایش او را مسخره می کردند ؛ به قول بعضی از روشن فکر زده ها: قدیمی شده!! آقا امام صادق علیه السلام به ایشان فرمودند: مردم را رها کن تا هر جا که خواهند بروند.
ما یک خطوط قرمزی داریم، یک اصولی داریم و یک حدودی داریم ... اگر در اداره ای هستید و رشوه و ربا نمی گیرید و پارتی بازی هم نمی کنید ، حالا همکارهات هم به تو بگویند اُمُّل! بگویند پشت خودت را نبستی! بگذار بگویند من کار به مردم ندارم،
⬅️حضرت امام صادق (ع) در روایتی از بحار می فرماید: پدرم زیاد ذکر می گفت ، به هرجا می رفتیم وسر هر کاری پدرم ذکر می گفت ؛ حتی سر سفره و غذاخوردن و حتی وقتی که با مردم هم حرف می زد به یاد خدا بود.
پدرم ماها رو قبل از طلوع شمس بیدارمی کرد . تا خود طلوع شمس باید ذکر می گفتیم. ایشان می فرمودند : آن هایی که داخل خانه قرآن بلد هستند می فرمود: باید قرآن بخوانید، ووآنهایی هم که قرآن بلد نبودند باید ذکر بگویید. در ضمن می فرمودند باید در خانواده مراقب فرزندان بود.
⏹امام صادق علیه السلام می فرماید: پدرم امام باقر علیه السلام وقتی نماز شب او تمام میشد، سر به سجده می گذاشت و میگفت:«الهي لَکَ اَسْلَمْتُ بِکَ آمَنتُ عَلَیّکَ تَوَکَّلْتُ»
⏺حضرت امام باقر علیه السلام با بندگی ونماز واطاعت باذکر ، مانوس بود، مگه میشه ؛ کسی خودشو پیرو ولایت و ائمه بداند ولی با ذکر و دعا بی ارتباط باشد؟
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۴ خرداد ۱۴۰۳
❣﷽❣
🍁#سخنرانی_امام_باقر_ع
🍁#متن
(شفای نابینا)
🥀ابوبصیر از شاگردان برجسته امام باقر علیه السلام بود. او از بینایی محروم بود و از این جهت شدیدا رنج می برد. روزی به حضور امام باقر علیه السلام شتافته و از آن حضرت پرسید: آیا شما وارث پیامبر هستید؟
امام: بلی.
🥀- آیا رسول خدا صلی الله علیه و آله وارث تمام پیامبران و وارث علوم و دانش های آنان بود؟
امام: بلی.
🥀- شما می توانید مرده را زنده کنید و کور مادرزاد را معالجه نمایید و از آنچه که مردم در خانه هایشان می خورند، خبر دهید؟
امام: بلی. ما همه این ها را به اذن خداوند انجام می دهیم.
🥀او می گوید: در این هنگام امام باقر علیه السلام فرمود: ای ابابصیر! نزدیک بیا. من نزدیک حضرت رفتم. آن حضرت با دست مبارک خود روی چشمان مرا مسح نمود. در این حال من خورشید و آسمان و زمین و خانه ها و هرچه در شهر بود همه را دیدم.
🥀آن گاه به من فرمود: آیا می خواهی که این چنین باشی و در روز قیامت حساب تو مانند بقیه مردم باشد و خداوند هرچه را اراده فرمود، همان شود یا می خواهی به حال اول برگردی و بدون حساب به بهشت بروی؟! ابوبصیر گفت: می خواهم به حال اول برگردم.
🥀پیشوای پنجم بار دیگر دست بر چشمان ابوبصیر کشید و چشمان او به حال اول برگشت.
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۴ خرداد ۱۴۰۳
❣﷽❣
💎 #روایت_امام_باقر_ع
1) قالَ الاْمامُ أبوُ جَعْفَر محمّد الباقر (عَلَیْه السلام): إذا أرَدْتَ أنْ تَعْلَمَ أنَّ فیكَ خَیْراً، فَانْظُرْ إلى قَلْبِكَ فَإنْ كانَ یُحِبُّ أهْلَ طاعَهِ اللّهِ وَیُبْغِضُ أهْلَ مَعْصِیَتِهِ فَفیكَ خَیْرٌ; وَاللّهُ یُحِبُّك، وَإذا كانَ یُبْغِضُ أهْلَ طاعَهِ اللّهِ وَ یُحِبّ أهْلَ مَعْصِیَتِهِ فَلَیْسَ فیكَ خَیْرٌ; وَاللّهُ یُبْغِضُكَ، وَالْمَرْءُ مَعَ مَنْ أحَبَّ.
حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود: اگر خواستى بدانى كه در وجودت خیر و خوشبختى هست یا نه، به درون خود دقّت كن، اگر اهل عبادت و طاعت را دوست دارى و از اهل معصیت و گناه ، ناخوشایندى! پس در وجودت خیر و سعادت وجود دارد; و خداوند تو را دوست مى دارد.
ولى چنانچه از اهل طاعت و عبادت ناخوشایند باشى و به اهل معصیت، عشق و علاقه ورزیدى! پس خیر و خوبى در تو نباشد; و خداوند تو را دشمن دارد.
و هر انسانى با هر كسى كه به او عشق و علاقه دارد، با همان محشور مى گردد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
2) قالَ الاْمامُ الباقر (عَلَیْه السلام): مَنْ كَفَّ عَنْ أعْراضِ النّاسِ أقالَهُ اللّهُ نَفْسَهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ، وَمَنْ كَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ كَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یَوْمَ الْقِیامَهِ.
فرمود: هركس دنبال هتک حرمت [آبروى] دیگران نباشد، خداوند متعال او را در قیامت مورد عفو و بخشش قرار مى دهد; و هركس غضب و خشم خود را از دیگران باز دارد، خداوند نیز خشم و غضب خود را در قیامت از او بر طرف مى سازد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
3) قالَ الاْمامُ الباقر (عَلَیْه السلام): مَنْ ثَبَتَ عَلى وِلایَتِنا فِی غِیْبَهِ قائِمِنا، أعْطاهُ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ اَجْرَ ألْفِ شَهید مِنْ شُهَداءِ بَدْر وَحُنَیْن.
فرمود: كسى كه در زمان غیبت قائم ما (عجّل الله فرجه الشّریف) بر ایمان و ولایت ما اهل بیت عصمت و طهارت پا برجا و ثابت بماند، خداوند متعال پاداش و ثواب هزار شهید از شهداى جنگ بدر و حنین به او عطا مى فرماید.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
4) قالَ (علیه السلام): لَوْ أنَّ الاْمامَ رُفِعَ مِنَ الاْرْضِ ساعَهً، لَماجَتْ بِأهْلِها كَما یَمُوجُ الْبَحْرُ بِأهْلِهِ.
فرمود: اگر امام و حجّت خدا لحظه اى از روى زمین و از بین افراد جامعه برداشته شود، زمین اهل خود را در خود مى بلعد و فرو مى برد همان طورى كه دریا چیزهاى خود را در خود متلاطم و آشفته مى سازد.
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
📚5) امام صادق علیهالسلام فرمود: قَالَ لِي أَبِي يَا جَعْفَرُ أَوْقِفْ لِي مِنْ مَالِي كَذَا وَ كَذَا لِنَوَادِبَ تَنْدُبُنِي عَشْرَ سِنِينَ بِمِنًى أَيَّامَ مِنًى؛ پدرم فرمود از مال من مقدار معینی را برای گریه کنان قرار بده تا ده سال در ایام حج در منا برای من گریه کنند.(الكافي، ج5، ص117)
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
📚6) امام باقر علیه السلام فرمود: لَقَدْ قُتِلَ بِالسَّيْفِ وَ السِّنَانِ، وَ بِالْحِجَارَةِ وَ بِالْخَشَبِ وَ بِالْعَصَا؛ امام حسین علیه السلام با شمشیر و نیزه و با سنگ و با چوب و با عصا کشته شد.(الأصول الستة عشر، چاپ دار الحديث، ص339)
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
7)#نماز_اول__وقت
امام باقر (ع) فرمودند:
ایما مؤمن حافظ علی الصلوات المفروضة فصلاها لوقتها فلیس هذا من الغافلین
هر مؤمنی محافظت برنمازش نماید و در وقتش به جا آورد، از انسانهای غافل شمرده نمی شود.
( وسائل الشیعه ، ج 3، ص 79 )
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
8)🌟امام باقر (ع)
💎خطاب به فرزند خویش🌟 امام صادق(ع)
💎 پسرم ! هر کس بلایی را که بدان گرفتار آمده است ، از مردم پنهان بدارد و در این باره ، تنها به درگاه خداوند بنالد ، بر خداوند حق است که او را از آن بلا به عافیت بِرهاند.
📚منبع :مکارم الاخلاق
۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩
💖9) امام باقر(ع)میفرماید:
🍃🌸 با همسطح خود همسفر شو،
زیرا سفر با کسی که هزینه تو را میدهد
مایه خواری مؤمن است.
📚 الکافی، ج4، ص286
🍁🍂🍁🍂🍁🍂
🍃10)امام باقر (عليه السّلام) :
🍃النّاسُ رَجُلانِ: مُؤْمِنٌ وَ جاهِلٌ، فَلا تُؤْذِي الْمُؤْمِنَ وَ لا تَجْهَلُ الْجاهِلَ فَتَكونَ مِثْلَهُ.
🍃مردم دو گروه اند : مؤمن و جاهل ، مؤمن را آزار ندهيد و با جاهل ، رفتار جاهلانه نكنيد ؛ زيرا همانند او خواهيد بود.
📚 خصال، ص ۴۹
🙏#التماس_دعای_فرج🙏
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
@manbarmajma
#کانال_سخنرانی_مجمع_الذاکرین_ایتا
۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۴ خرداد ۱۴۰۳