🔰وقتی فهمید دوست اینترنتیاش طلبه است، حالش بد شد!
✍برگرفته از خاطرات مصطفی اسماعیلی
📌#کنشگری_اجتماعی_روحانیت
🔸طلبه جوان از همان ابتدا صرفا با عنوان یک جوان مذهبی ساکن قم به نام «مصطفا» پا به فضای مجازی میگذارد و از همین فضا خیلی از دوستیهای حقیقی او رقم میخورند. خاطره جالبی هم از حقیقی شدن یکی از این دوستیهای اینترنتی دارد: «من شش ماهی بود که با یک دانشجوی اصفهانی ارتباط داشتم. کمکم با دو نفر دیگر از دوستانش هم ارتباط گرفتم. حالا آنها من را فقط به عنوان یک جوان مذهبی میشناختند که با آنها بحث مذهبی میکند. سالهای اولیه معمولا سعی میکردیم خود را به عنوان طلبه معرفی نکنیم و به عنوان یک جوان مذهبی ورود کنیم. این اتفاق حتی در حضورم در شبکههای اجتماعی مثل گوگلریدر و گوگل پلاس و دیگر شبکه های اجتماعی هم همینگونه بود. یادم هست همان موقع بعد از شش ماه که با این جوان ها ارتباط داشتم، به من گفتند میتوانی تا اصفهان بیایی که حضوری همدیگر را ببینیم. حالا برای من که آن موقع در حدود ۱۱-۱۰ تومان شهریه میگرفتم، هزینه کردن برای چنین سفری خیلی از نظر مالی راحت نبود. با این حال من قبول کردم و رفتم. قرار ما در پارک تعیین شد. حالا من از این جوانها هیچ تصویری نداشتم. آنها هم فقط یک تصویر در کادر از من داشتند. من یواشیواش که در پارک قدم میزدم. به اولین گروهی که رسیدم و تردید کردم، پرسیدم: شما منتظر دوست اینترنتی خود هستید؟ جا خوردند و گفتند: آره چطور مگه؟ و بعد گفتم: منتظر مصطفایید؟ با تعجب گفتند : آره چطور؟ و وقتی گفتم من هستم. یک نفر از آنها تا غش کردن هم پیش رفت تا جایی که برای او آبمیوه گرفتند تا کمی حالش سر جا بیاید. دو نفر دیگر هم فقط تا ده دقیقه به من خیره شده بودند و چیزی نمیگفتند! بعد از چند دقیقهای صحبت ما شروع شد و وقتی حرفمان گل انداخت، کم کم جوان های دیگری هم به جمع ما اضافه شدند. سوال هایی که در آن جلسه مطرح شد، بعضی از ان ها هنوز خاطرم هست. یکی از همین جوان ها که فکر میکرد من مسئولیتی دارم گفت: من یک خواننده زیرزمینیام که میخواهم برای آلبومم مجوز بگیرم. شما میتوانید به من کمک کنید؟! خلاصه آن نشستن ما در آن پارک در همان جلسه اول تبدیل به دوستی چند ساله ای شد که هنوز هم ادامه دارد.»
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
کوتاه درباره قالب و محتوای منابر واعظ بزرگ تهران؛
🔺دعای شیخ حسین انصاریان برای روحانیونی که باعث بریدن بخشی از مردم از طلاب شدند!
✍ حمید خیبری
▫️شبکه سه هر سال مراسم احیای شیخ حسین انصاریان را به شکل زنده پخش می کند؛ امسال نیز تهرانی ها در خیابان و کوچه های منتهی به حسینیه همدانی ها آمده بودند تا با واعظ شهرشان شب زنده داری کنند.
🔹یکی از نکات جالب توجه شیخ حسین در این شب ها، دعاهای طولانی و البته فارسی وی می باشد که با دعاهای مرسوم انتهای سایر منابر متفاوت است. وی در این دعاها برای لوکوموتیو رانان و خلبانانی که خسته به منزل رسیده و الان خواب هستند دعا می کند؛ برای کارگران شهرداری و مردمی که تحت فشار گرانی همچنان بندگی می کنند دعا می کند و برای شهدای حادثه تلخ اخیر در سوریه و ...
🔸او امشب باز هم دعای متفاوتی کرد: او از خدا خواست بعضی هم لباس های او را که عمدی یا سهوی با کارهایی که کرده اند یا حرف هایی که زده اند باعث دوری مردم از طلاب و روحانیتی شده اند که تقصیری نداشته اند و الان همان آقایان در خواب هستند یا تلویزیون منزلشان خاموش است و صدای شیخ حسین را نمی شنوند در ثواب این احیاها شریک کند!
▫️فارغ از کم و کیف دعاهای شیخ حسین، استفاده حداکثری از دعا به عنوان رسانه ای برای پیام رسانی و بالا بردن جایگاه دعا در اذهان مخاطبین قابل تقدیر است؛ او دانش آموخته صحیفه سجادیه است...
🔹نکته مهم دیگر منابر این واعظ شهیر و محبوب، همنوایی با وضعیت روزمره مخاطبانش می باشد؛ او در مواعظ خود در خلأ و بریده از متن زندگی مردم سخن نمی گوید و اینکه این مردم در عین فراگیری فساد در جهان امروز و نیز فشار معیشتی زندگی می کنند همیشه جزو پیش فرض های وی هستند؛ مثلا امشب می گفت این مردم که در چنین وضعیتی زندگی می کنند نباید به هیچ وجهی طرد شوند و الان صرفا دوره جذب حداکثری می باشد و لاغیر!
🔸زبان بدن شیخ حسین هم همیشه تماشایی است؛ حرکت ابرو و چشمانش (کارگردان تلوزیونی همیشه نمای بسته و نزدیک با او را به تناوب حفظ می کند)، حرکت دست و انگشتانش و صدای ویژه اش در کنار فضل و سواد حوزوی و حدیثی وی منجر به اثرگذاری بیشتر او می شود.
منبع : کانال نویسندگان حوزوی
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دشواری «امتحانات آخرالزمان» که به معنی دشواری «حفظ دیانت» است، مؤمن را مبتلا به خوف میکند
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
13.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
31.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠فریضه امر به معروف و ذهنیت های جامعه نسبت به آن
📌 #یادداشت
🔸برای اقامه فرایض الهی از جمله فریضهای همچون امر به معروف و نهی از منکر که امری اجتماعی است همیشه شرایط و بستر اقامه بخشی از لوازم تحقق بوده است.
🔸فرایض اجتماعی به دلیل انواع پیچیدگی های فرهنگی،سیاسی و اقتصادی همواره دچار چالش هایی است که چه بسا می طلبد در هر دوره و زمانی نسبت به بروزرسانی روشهای اقامه آنها متناسب اقتضائات روز اقدام گردد .
🔸در این میان ارتکازات و ذهنیات عموم مردم از مسأله می توانند نقش مهمی در موفقیت و یا شکست اقامه فرایض اجتماعی داشته باشند .
🔸این ویدیو زاویه کوچکی است که با تلاش یک خبرنگار بر روی ارتکازات اجتماعی در فریضه امر به معروف گشوده شده است .شاید با تکیه به نکات مطروحه از سوی مردم ،بشود به تکامل روش ها و کیفیت اقامه فریضه در عرصه اجتماعی کمکی نمود .
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
⭕️ طلبه، فضای مجازی، شرط حضور
#کنشگری_در_فضای_مجازی
#اخلاق_فضای_مجازی
✍به نقل از : حسینعلی رحمتی و کانال اندکی اندیشه
💠#طلبه ای كه در فضای مجازی حضور پیدا می کند باید صبور، متین و مهربان باشد و با دیدگاه های مخالف خود بر اساس آموزه قرآنی «حكمت، موعظه حسنه و جدال احسن» گفتگوی انتقادی داشته باشد.
همچنین باید خود را طالب #یادگیری و یاددادن بداند، نه یک فردِ «همه چیزدان» كه نیازی به دانستن از دیگران ندارد.
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
19.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️
🔰رفق،مدارا و یا رواداری با مردم کلید گمشده در ارتباط موثر
💠واژه شناسان « رفق و مدارا » را نرم خویی، رأفت، ترک زور و خشونت معنا کردهاند.
🔸اهمیت رفق و مدارا
در اهمیت رفق و مدارا همین بس که آن از صفات خداوند است و نیز سنت و سیره عملی همه پیامبران و اولیای الهی بوده و هست :
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) « مُدَارَاةُ النَّاسِ نِصْفُ الْإِیمَانِ وَ الرِّفْقُ بِهِمْ نِصْفُ الْعَیْش »
(مدارا با مردم نصف ایمان است و نرمى با آنها نصف زندگى است).
امام باقر (ع) می فرماید: ان الله رَفِیقٌ یُحِبُّ الرِّفْقَ: خداوند رفیق است و رفق و مدارا را دوست دارد.
امام علی (ع) مدارا با مردم را نتیجه خرد ورزی می داند : «ثَمَرَةُ الْعَقْلِ مُدَارَاةُ النَّاسِ».
و در بیانی دیگر بعد از ایمان به خدا آن را نخستین رفتار عقل می شمارد
🔸آثار مدارا
مدارا نقش بسیار سازندهای در زندگی خانوادگی و اجتماعی انسان دارد. در امان ماندن دین و دنیا، سرازیر شدن خیر و برکت، پایداری دوستی و صمیمیت، پوشیده ماندن عیوب، از بین رفتن کینه و دشمنی و… از آثار و برکات رفق و مدارا است.
اگر انسان بنا را بر مدارا کردن با مردم نگذارد و در مشکلات و ناهمواریها، با دیگران به تندى و خشونت رفتار کند، هـم بـه اعـتـبـار اجـتـمـاعـى و هـم بـه سلامت دینى و اخلاقى خود لطمه خواهد زد.
امام علی(ع) فرمود: «سَلامَةُ الدّینِ وَالدُّنْیا فى مُداراةِ النّاسِ»؛ سلامت دین و دنیا در مداراى با مردم است.
با رفق و مهربانى، دوستى پایدار خواهد شد. «بِالرِّفْقِ تَدُومُ الصُّحْبَهُ».
پیامبر(ص) فرمود: در رفق و نرمى، زیادى و برکت است و هر کس از آن محروم شد از خیر محروم گشت.
نیز پیامبر فرمود: با مردم مدارا کن تا به برادری ایشان بهرهیابى و با مردم به گشادهرویی برخورد کن تا کینههاى ایشان از بین برود.
امام صادق(ع) فرمود: گروهى از قریش نسبت به مردم کم لطف بودند و با آنها کم مدارا میکردند، نتیجهاش آن شد که از قریش رانده شدند، در صورتى که به خدا سوگند که از نظر خانوادگى عیبى نداشتند. و گروهى از غیر قریش با مردم خوشرفتارى نمودند و به خاندان عالى و بلند پیوستند. سپس فرمود: هر کس دستش را از مردم دریغ دارد، او از آنها یک دست دریغ داشته، ولى مردم از او دستها دریغ دارند.
امام باقر(ع) فرمود: براى هر چیزى قفلى است (که حافظ آن باشد) و قفل ایمان نرمى و ملاطفت است. «إِنَّ لِکُلِّ شَیْءٍ قُفْلًا، وَ قُفْلُ الْإِیمَانِ الرِّفْقُ».
خوش خلقی و نرمخوئی از آن جهت حافظ ایمان است که هر کس در تعامل با مردم نرمى و ملاطفت را از دست دهد و تندی و خشونت در پیش گیرد، ناچار به اعمالى دست میزند که ایمانش از دست میرود.
امام صادق عليه السلام :
كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوشاخلاقى و مدارا. « كَمالُ الاَدَبِ وَ الْمُروءَةِ سَبْعُ خِصالٍ : اَلْعَقلُ وَ الْحِلْمُ ، وَالصَّبْرُ ، وَالرِّفْقُ ، وَالصَّمْتُ ، وَحُسْنُ الْخُلْقِ وَ الْمُداراةُ ».
پیامبر (ص) : هر كس از مدارا بى بهره باشد، از همه خوبىها بى بهره مانده است.
« مَنْ حُرِمَ الرِّفْقَ فَقَدْ حُرِمَ الْخَيْرَ كُلَّهُ » – تحف العقول ص۴۹
👈کانال ایتای مرام:
🔰https://eitaa.com/joinchat/2064384181C3f8ec4dc49
🌟سایت مرام:
💎 https://marammags.ir/
⚜️ مجله تخصصی مرام ⚜️