هدایت شده از روزنه
گزیده خاطراتی از آیتالله العظمی #بهجت پیرامون #برخوردهای_حذفی برخی اطرافیان آیتالله العظمی #بروجردی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹آقای بروجردی اصرار داشتند که جزء اطرافیان ایشان باشم اما بنده دو مانع بزرگ داشتم:
یکی آنکه استادم در نجف نظر به آقای دیگری در علم و عمل داشت، لذا نمی خواستم با این نظر استاد که صحت آن را دریافته بودم، مخالفت کنم.
دوم آنکه در آن صورت، باید داخل در کشمکش اطرافیان می شدم که نه تنها توانایی آن را نداشتم، بلکه با طلبگی بنده منافات داشت؛ لذا نپذیرفتم.
🔻همچنین پیشنهاد دیگری از سوی آقای بروجردی برای حضور در جلسه استفتاء بود، که آنه را هم نپذیرفتم، ولی جوابی ندادم.
🔹حضرت آقای بروجردی دائم پیشنهاد جدیدی میدادند. حتی به آیت الله آقای حاج شیخ علی محمد بروجردی از بنده گلایه کرده بودند اما بنده حس می کردم بعضی اطرافیان ایشان، مثل اینکه مایل به نزدیکی بنده و ایشان نیستند، لذا نمیپذیرفتم.
🔻از طرف دیگر روزی یک نفر که با اصرار زیاد نظرم را راجع به اعلم مراجع پرسیده بود، بنده هم نظر استادم را راجع به #اعلمیت دیگری به صورت نقل به او گفته بودم اما متأسفانه این مطلب را منتشر و کار دستم داده بود.
🔹برای جبران همین ها شرکت در درس ایشان را برگزیدم و تا آخر عمر آقای بروجردی شرکت در درس را ادامه دادم.
🔹یکبار آقاشیخ عبدالجواد سدهی به بنده گفت: آقای بروجردی شما را جزء دسته بررسی و تشخیص و تأیید اجتهاد قرار داده اند. پرسیدم بقیه افراد دسته چه کسانی هستند؟ اسم برد، گفتم من معذورم، کار من نیست. آقای سدهی گفت: پس خودتان باید عذرتان را به ایشان برسانید، جواب ندادم. آخر بعضی از آن افراد را مناسب نمی دانستم.
🔹علت اینکه با آنهمه اصرار آقای بروجردی به اطرافیان ایشان نپیوستم، اول آنکه با وجود دیگر بزرگان طرف شبهه در همان سال های اولیه، نمیتوانستم در این بیت باشم و ایشان را به عنوان اعلم تعیین نکنم.
دوم آنکه، باتوجه به مذاق های مختلف اطرافیان ایشان، #اظهارنظر و #مخالفت با نظر اطرافیان برایم غیرممکن بود. چون اطرافیان به اندک بهانه ای طرد می کردند. سکوت هم علامت رضایت بود، آنهم نمی خواستم، هم ساکت نبودن، هم حرف نزدن.
لذا عدم قبول اطرافی شدن، ممتحن اجتهاد شدن و یا حضور در جلسه استفتاء، سبب کدورت ایشان از بنده شد. علاج آن را حضور در درس ایشان دانستم و تا آخر عمر هم مداومت کردم. حال آنکه نیازی نبود و خود ایشان هم مطلع بود و بحمدلله با این شیوه از اصطکاک جلوگیری شد.
🔹برخورد زننده اعضای بیت آیتالله بروجردی با آیتالله بهجت🔹
شیخ علی بهجت با واسطه نقل میکند:
یکبار آقای بهجت در بیت آقای بروجردی آمده بودند، در کنار ایشان قرار می گیرند. آیت الله بروجردی از آقای بهجت احوالپرسی نموده و میپرسند آخر معلوم هست کجایید؟ پیدا نیستید؟
پیش از آنکه آقای بهجت جواب دهند، یکی از اطرافیان با عجله و دستپاچگی میگوید همنجا هستند، همینجایند!
پس از اندکی شیخ فاضل را آوردند و بین آقای بروجردی و آقای بهجت نشاندند! پس از آن، دیگری را آوردند تا سه چهار نفر بین آقا و ایشان فاصله قرار دادند. به همین جهت والده ما هم معتقد بود که از اطرافیان آقای بروجردی کسانی بودند که از آقا همسازی و همراهی نمی دیدند و لذا مانع این ارتباط می شدند، حتی دور هم می کردند و البته آقا هیچگاه اظهار نمی کردند. لذا حدس و استنباط ما از مجموع بیانات آقا از علت فرار از همراهی، یکی وجود بزرگان علماء نجف در ابتدا بوده است، ولی پس از اندک زمانی با فوت آسیدابوالحسن و آقای قمی و بعد دیگران طرف شبهه، این عذر و مشکل برطرف گردیده بوده است.
🔹آیتالله بهجت و حفظ منزلت آیتالله بروجردی🔹
دیگر اینکه اجتناب مجدد آقای بهجت از همکاری، همین عدم توانایی معارضه و مقابله با اصحاب و نیز عدم هماهنگی با آنان، حتی با منصوبین در سمت های مختلف بوده است.
وگرنه حضرت والد به آقای بروجردی و جلالت قدر و زعامت حوزه ها و تشیع و عظمت و بزرگواری ایشان، دائما معترف بودند و حتی خود به شیوه ایشان متمسّک می شدند.
...همواره آقا در گفتار به اغلب کلمات و رفتار ایشان استناد می نمودند و با عظمت و احترام از ایشان یاد می کردند.
▫️حقیقتی پنهان، ج۱؛ صص ۱۱۰_۱۱۸/ خاطرات دستنویس حجتالاسلام علی بهجت.
🔶حاشیه روزنه
برخوردهای حذفی برخی اعضای بیت آیتالله بروجردی نهایتا موجب شد بعضی فضلای طراز اول حوزه به مرور از حلقه اطرافیان و نزدیکان ایشان حذف شوند که خسارتهای بزرگی را بدنبال داشت.
گذشته از حسادتهای رایج، ارتباط برخی اعضا با دربار نیز موثر بود.
تقلیل ارتباط #امام_خمینی با بیت زعیم قم و شکست طرح اصلاحات حوزه(در ۲ مرحله) و برکنار ماندن بزرگانی مانند حاج شیخ مرتضی حائری و شهید مطهری از دایره مرتبطان مؤثر و حامیان تحول حوزه، از نتایج این برخوردها بود.
@rozaneebefarda
هدایت شده از صراط مستقیم
💢 مراسم سخنرانی، مناجات و روضه خوانی رمضان المبارک 1444 ه.ق💢
🎙سخنران و مناجات خوانی : آیت الله تحریری
🎤مداح: حاج علی کرمی
🗓از تاریخ ١٣ فروردین به مدت 15 شب
⌚️زمان: ساعت ٢٣:٠٠ الی ٠١:٠٠ بامداد
📍مکان: ناصرخسرو، کوچه مروی،
#مسجد_حوزه_علمیه_مروی
🖥 پخش مستقیم از سایت صراط مستقیم به نشانی:
🌐http://seratemostaghim.ir/live
#ماه_مبارک_رمضان
#مناجات
#صراط_مستقیم
✍️کانال نشر بیانات استاد تحریری
╔════════════════╗
🆔 @seratemostaghim_ir
╚══════════════
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غلبه بر سِحر و چشمزخم
بخش دوم؛ ماهیت چشمزخم و زمینههای بروز آن
#پاسخهای_استاد_مؤیدی_به_پرسشها
~ ۳ دقیقه | ۶ مگابایت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«توحید تشیّع» ● @ShiaTowhid
تلگرام | اینستگرام | آپارات
هدایت شده از رسانه برهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اهل بیت ؛ مظهر رحمت الهی در زمین...
🔻فرمود اگر رحمت الهی نبود، همهی شما از شیطان تبعیت میکردید، به جز افراد کمی...
#برهان
#ماه_رمضان
#رحمت_الهی
#استاد_فروغی
#کلیپ_تصویری
💠 رسانه برهان را در ایتا دنبال کنید ؛
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4052091064Cdd42e0aec8
💠 سایت موسسه معارفی فقهی برهان ؛
🌐 https://borhan.org/
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲
سحر نُهم؛ «عظمت و احترام ضیافت الهی»
استاد محمدتقی فیاضبخش
پخش از شبکه افق سیما
پس از اذان صبح (به افق تهران)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«توحید تشیّع» ● @ShiaTowhid
تلگرام|اینستگرام|آپارات
هدایت شده از رسانه برهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بانویی که قبل از ازدواج با پیامبر آن زمانی که بسیاری از زنان آلوده بودند،به «طاهره» لقب گرفته بود.
🔻بشنویم از زبان استاد مصطفایی گوشه ای از فضائل اُمالمؤمنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها.
#برهان
#ماه_رمضان
#حضرت_خدیجه
#استاد_مصطفایی
#کلیپ_تصویری
💠 رسانه برهان را در ایتا دنبال کنید ؛
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4052091064Cdd42e0aec8
💠 سایت موسسه معارفی فقهی برهان ؛
🌐 https://borhan.org/
هدایت شده از صلوات نامه
لذت بخش ترین ملاقات!
🎙حجتالاسلام کاظم صدیقی:
یک زمانی یک بزرگواری گفتهاند:
هر زمانی که گیر کردید یکصد و ده مرتبه صلوات برای آشیخ محمد بهاری رحمه الله تعالی علیه(هدیه کنید) که شاگرد اولِ سیر و سلوکی مرحوم آخوند ملا حسینقلی همدانی جمال السّالکین رحمه الله تعالی علیه هستند که قبرِ شریفِ ایشان در بهار همدان مزار است، و خودِ ایشان گفته بود مرا اینجا دفن کنید، اینجا مزارِ شهدا خواهد شد، الآن شهدای عزیز دورِ ایشان را گرفتهاند.
خودِ من این صد و ده صلوات برای مرحوم آشیخ محمد بهاری را تجربه کردهام، یک وقتی از تهران به قم رفتم تا به محضرِ آیت الله بهجت رحمه الله تعالی علیه شرفیاب بشوم، رفتم اما به نماز نرسیدم، بعد از نماز به مقابلِ منزلِ ایشان رفتم، آن زمان زمانِ استراحت بود، دو به شک بودم که آیا در بزنم یا نه، شروع کردم و برای آشیخ محمد بهاری صلوات فرستادم، هنوز صد و ده مرتبه نشده بود که آن جوان عزیزی که در خدمت آقای بهجت بود ناگهان پیدا شد، گفت: کلیدِ خود را جا گذاشته بودم و آمدم که کلیدِ خود را از بیتِ آقا ببرم، داخل رفت و به آقای بهجت رحمه الله تعالی علیه اطلاع داد که فلانی جلوی در است، شاید لذّتبخشترین دیدارِ من با آیت الله بهجت همان یک ساعتی بود که به برکتِ صلوات برای آشیخ محمد بهاری نصیبِ من شد.
کثیراً برای من پیش آمده است گرهای داشتم ۱۱۰ تا صلوات برای آقا شیخ محمّد گفتم مشکل حل شد. این برای خود من تجربه است.
📚نسیم های گرهگُشا، ص ۴۱۱ و ۴۱۲.
💐در سالروز وفات شیخ محمد بهاری ره به روح گرهگُشا و لطیف ایشان صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
هدایت شده از پونز
⭕️ یک ساعت به خودت برس!
▫️ آیت الله سید حسین قاضی طباطبایی از خاندان عریق و ریشهدار «قاضی» تبریز، در محضر میرزای بزرگ تلمّذ کرده و به کمال اجتهاد رسیده بود. مردم شهر تبریز به حضور میرزا رسیده و از ایشان میخواهند که امر کند آقای قاضی برای تعلیم و تربیت مردم و امامت جماعت در مساجد آن شهر، به تبریز باز گردد. میرزا امر فرمود و آقای قاضی آماده بازگشت شد. ناگزیر بایستی در نجف و کربلا و سایر مشاهد ائمه اطهار مشرف میشد تا وداع گوید. در آخر سر هم به سامراء رفت تا به محضر امامین عسکریین رسیده و وداع کند.
▫️ بعد از وداع به خدمت استاد بزرگ خویش میرزای شیرازی رسید تا از ایشان اجازه خروج گرفته و خداحافظی کرده و به همراه مردم شهر تبریز به ایران بیاید. میرزا در این ملاقات به ایشان فرمود:«حالا که داری میروی، شب و روزی یک ساعت به خودت بپرداز!» آقا سید حسین قاضی به ایران آمد. چند سال بعد مردم تبریز به عتبات مشرف شدند و بعد به حضور میرزا میآیند تا مرجع تقلید خودشان را زیارت کنند. میرزا از آنها از احوالات آقای قاضی سؤال میکند. جواب میگویند:«آقا آن یک ساعت که شما فرموده بودید، تبدیل به بیست و چهار ساعت شده است. ایشان همواره در مراقبت و حضور و توجه به سر میبرد.»
📚 سیره و خاطرات علما، آیت الله محمدعلی جاودان، صفحه ۷۹
📌 @ponezs
هدایت شده از صلوات نامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعایی به لطافت این دعا ندیده ام!
حجت الاسلام سیدعبدالله فاطمی نیا رضوان الله علیه:
من در بین صلوات و زیارتهای حضرت زهرا(س)از این جامعتر و کاملتر و جذابتر ندیدم؛ در همه عمرم تا کنون دعایی به لطافت این دعا ندیده ام!
« اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّیقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِیةِ حَبِیبَةِ حَبِیبِكَ وَ نَبِیكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِیائِكَ الَّتِی انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِیلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِیمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَیهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِیجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ أَبِیهَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْینَ ذُرِّیتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّی فِی هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِیةِ وَ السَّلَامِ».
🎙استاد محمدتقی فیاض بخش (از شاگردان آیت الله سعادت پرور ره)
میخواهم بگویم این صلوات خیلی فوق العاده است. خدا رحمت کند مرحوم آقای فاطمی نیا، نمیدانم ایشان از کجا این دستور را گرفته بود، اما میگفت:
«[این صلوات]حلالِ تمامِ مشکلات من است».
📚نسیم های گره گُشا، ص 265.
💐به روح استاد سید عبدالله فاطمی نیا ره، صلوات فوق را هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠
مفسّرِ خاضع✍🏻 همان طوری كه خداوند در هستی یكتا و یگانه است و نیز در آفرینش بی همتاست كتاب الهی و كلام وی نیز این چنین است، نه شبیه دارد و نه شریك یعنی #ناب_بودن از مهم ترین ویژگی قرآن مجید است. مَشوب نمودن #كوثر_الهی به تكاثر بشری، آمیختگی وحی به وهم آویختگی به دام و دامن شیطان را به همراه دارد. مطالب وحیانی قرآن كریم حقّ هر ذی حقّی را ادا می نماید. اگر فكری صائب بود آن را امضا نموده و از نهان به عَلَن اثاره می كند و اگر #زمینه فكری صالح بود آن را شكوفا كرده و به ثمر می رساند و اگر غبار مغالطه بر قیاسی نشسته باشد آن را همچون باران فراوان وابل و لااقلّ نظیر بارش اندك (طلّ) می شوید و از بین می برد. 🔸 بنابراین بهترین روش بهره وری از قرآن حكیم #سكوت_مستمعانه، متدبّرانه و خردمندانه در ساحت آن است. حضرت استاد #علامه_طباطبایی چونان نوادر دیگر هم #جهاد_اكبر را در پرهیز از دخالتِ یافته های قبلی در هنگام استماع و تلقّی كلام خدا رعایت نمود و هم #اجتهاد_مستمرّ را در مراسم تدبّر با درایت و روایت معصومان (علیهم السلام) به پایان برد. سرانجام در آستان وحی الهی خاضع محض بود تا به چنین عطای فاخر مفتخر آمد. وقت آن شد كه به زنجیر تو، دیوانه شویم *** بند را بر گُسَلیم، از همه بیگانه شویم در سر زلف سعادت كه شكَن در شكن است *** واجب آید كه نگون تر ز سر شانه شویم مصطفی در دل ما گر ره و مسند نكند *** شاید ار ناله كنیم، اُسْتُنِ حنّانه شویم #سالگرد_رحلت_علامه_طباطبایی #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 پیام به همایش بزرگداشت حضرت استاد علامه طباطبایی (دانشگاه امیركبیر) تاریخ: 1387/09/05 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از فروغ توحید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
「﷽」 #استاد_فروغی سلمه الله
✅ "ارتباط قرآن سوخته و حجاب!"
🔸۹ رمضان ۱۴۰۲
🔹استان ایلام - مسجد صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
#حجاب
◦◦◉🌼 #فروغ_توحید 🌼◉◦◦
🔆 @forooghetohid
هدایت شده از احیاء القلوب
🔴 دستور کلیدی بزرگان اخلاق
آن وقت آن انسان هایی که چند بار این راه را رفته اند، توصیه شان این است که، آقای علّامه هم گفته بود مرحوم آقای قاضی که اگر خیر دنیا و آخرت می خواهید نماز شب بخوانید. به یکی از شاگردانش گفته بود چرا نماز شب نخوندی؟ گفت حال نداشتم. با یک تعبیری که اینجا نمی خوام بگم توبیخ کرده بود که چرا حال نداشتی نماز شب بخونی؟ آیا ما خودمون حال را به هم می زنیم، حال بلند شدن نماز شب را نداریم.
این دستور کلیدی که بزرگان اخلاق و بزرگان سیر و سلوک می دهند می تواند انسان را خیلی خیلی جلو ببرد. خود علّامه طباطبایی هم همینطور بود. گاهی که درس ها زیاد می شد و نماز شب بلند نمی شد یا ممکن نبوده است که بلند شود، همسر ایشان که یکی از خانم های عارفه بود، قصّه هایی دارد از جهات تحوّلات روحی، ایشان می آمدند و او را نماز شب بیدار میکردند.
آقای پهلوانی می فرمودند که آقای قاضی میگفت کسی که اهل تهجّد نیست ممکن نیست به جایی برسد. استاد من آقای میانِجی هم تأکید میکردند برای نماز شب یک جمله ی شیرینی میگفتند. میگفتند آن لحظه ی ثلث آخر شب آیا امام زمان خوابیده است؟ آیا اولیاء همه خوابیده اند؛ می فرمود پس شما هم نخوابید. در روایات هم خیلی تأکید شده است.
💠 @Seyd_hasan_ameli
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«حرکت در راه یا بیراهه؟!»
حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی
ملاک حرکت صحیح در مسیر توحید چیست؟
آیا رؤیاهای صادقه یا مکاشفههای معنادار نشان از حرکت صحیح دارند؟!
~ ۱ دقیقه | ۴ مگابایت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«توحید تشیّع» ● @ShiaTowhid
تلگرام|اینستگرام|آپارات
آیت الله مجتهدی تهرانی :
شیخی با چند نفر از مریدان از نجف به شهر خود برمی گشت دربین راه وارد مهمان سرایی شد،شیخ دید چند نفر مشغول عرق خوردن هستند. با عصا زد و شیشه عرقها را شکست .
یکی از عرق خورها در حال مستی شعری گفت که موعظه دارد:
شیخ نجفی شکست پیمانه می
گردید بساط عیش ما یک سره طی
گر بهر خدا شکست پس وای به ما
گر بهر ریا شکست پس وای به وی.
@varesoon
هدایت شده از طریق السلوک
💠علامه طباطبایی (قدّس سرّه) :
🔻وقتی محبت سالک، محبت صادقه و با صفا شود و رفتار و معامله اش باحق تعالی نیکو گردد، دیگر محبت دنیا در دل سالک نمی ماند که لازم شود آن را از دل خارج نماید.
🔸️و تا هنگامی که محبت دنیا و مافیها در دل سالک وجود داشته باشد، صفا و ودّ الهی وجود ندارد.
📖ثمرات حیات ، ص ۲۲۰
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔺کانال معرفتي طَریقُ السُّلُوک «کانال تخصصی یادنامه اولیاء الله و احوالات بزرگان عالم اسلام»
https://eitaa.com/joinchat/2817916981C22f5ba8cfc
هدایت شده از هوای وصال(حضرت آیت الله محمد شجاعی "قدس سره")ت
هدایت شده از خبر مهم 🇮🇷
🔴 ثبت نام اعتکاف دهه آخر ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران
🔹علاقهمندان برای حضور در این مراسم معنوی میتوانند تا ۱۸ فروردین ماه با مراجعه به وب سایت مسجد مقدس جمکران به نشانی https://jamkaran.ir/etekaf۱۴۰۲ برای ثبت نام اقدام کنند.
🔥 @Moohem
هدایت شده از نَفَحـــــاتْ
#حرز_امام_جواد علیه السلام از مرگ ناگهانی، #بيماري ها و مشكلاتي كه در زندگي براي #اولاد مان پيش مي آيد محافظت می کند.
حجت الاسلام و المسلمین ناصری
@lobollobab14
💢 اکران فیلم غریب با ۷۰ درصد تخفیف
🔸 تماشای برشی از زندگی مسيح كردستان، سردار سرافراز؛ شهید محمد بروجردی در فیلم سینمایی«غریب»
تا یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ با وارد کردن کد gharib-20 از تخفیف ۷۰ درصدی براى تهیه بلیط بهرهمند شوید سایت سینما تیکت
هدایت شده از آیت الله مرتضی تهرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹اهمیت بسیار زیاد تزکیه نفس در قرآن کریم
🔺راه ملکهشدن فضائل اخلاقی در باطن انسان تزکیه نفس از رذائل اخلاقی است.
🔺با وجود رذائل اخلاقی اعمال مستحبی، خاصیتی برای انسان ندارد.
پخش شده در شب یازدهم #ماه_رمضان از #شبکه_آموزش #سیما
📺 گزیدههای سخنان آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی هرشب حوالی ساعت ۲۳ و سحر حوالی ساعت ۵ از شبکه ۷ (آموزش سیما) پخش میشود.
@mortezatehrani
هدایت شده از در حرم یار
در روايات بسياري توصيه به اقامه نماز اول وقت شدهايم اما اين دستور اهل بيت(عليهم السلام) استثنائاتي دارد
1. کسي که نافله ظهر و نماز عصر ميخواند به اندازه خواندن نافله، نماز ظهر و عصر را به تاخير بيندازد و الا اگر نافله نميخواند اول وقت افضل است.
2. کساني که شب عيد قربان از عرفه به مشعر الحرام ميروند مستحب است نماز مغرب و عشا را به تاخير بيندازند و در مشعرالحرام بخوانند.
3. بهتر است نماز عشا را قدري به تاخير بيندازي تا قرمزي سمت مغرب برطرف شود.
4. زن مستحاضه نماز ظهر و نماز مغرب را تا آخر وقت فضيلت آنها به تاخير بيندازد تا با يک غسل بتواند آنها را با عصر و عشا بخواند.
5. کسي که چهار رکعت از نافله نماز شب را خوانده وقت اذان صبح ميشود مستحب است نماز صبح را به تاخير بيندازد تا نماز شب را کامل کند.
6. روزهداري که ضعف بر او غلبه کرده باشد يا جمعي منتظر او باشند بهتر است نماز را تا بعد از افطار به تاخير اندازد.
7. کسي که يقين به داخل شدن وقت نماز ندارد بايد آنقدر صبر کند تا يقين به وقت نماز پيدا کند.
8. کسي که در حال خودداري از بول و غائط است؛ مکروه است نماز بخواند لذا تا پس از قضاي حاجت نماز را به تاخير بيندازد.
9. کسي که به خاطر نداشتن آب بايد تيمم کند اگر اميدِ پيدا کردن آب دارد بايد نماز را تا آخر وقت به تاخير بيندازد.
10. کسي که نميتواند بول و غائط خود را نگهداري کند نماز ظهر و نماز مغرب را به تاخير بيندازد تا با عصر و عشا با هم بخواند.
11. زني که بچه شير ميدهد و جز يک لباس پاک بيشتر ندارد نماز ظهر و عصر را به تاخير مياندازد تا نزديک غروب، تا چهار نماز(ظهر و عصر و مغرب و عشا) را با هم بخواند.
12. کسي که نافله صبح ميخواند مستحب است نماز صبح را به تاخير بيندازد تا نافله صبح را بخواند.
13. مسافري که ميداند پيش از قضا شدن نماز ظهر و عصرش به وطن ميرود، بهتر است نماز ظهر و عصر را به تاخير بيندازد تا در وطن تمام بخواند.
14. مسافري که ميداند تا چند لحظه ديگر به جايي ميرسد که براي نماز مناسبتر است بهتر است نماز را به تاخير بيندازد تا در جاي مناسب نماز بخواند.
15. امام جماعتي که منتظر ماموم، يا مامومي که منتظر امام جماعت است مستحب است نماز را تا رسيدن امام يا ماموم به تاخير بيندازد.
16. جايي که اگر نماز را به تاخير بيندازد به مکان شريفي(مثلا مسجدي يا حرم امام يا امام زادهاي) ميرسد يا اين که در آن مکان حضور قلب بهتري پيدا ميکند مستحب است به تاخير بيندازد.
17. به تاخير انداختن نماز اول وقت به خاطر رسيدگي به حاجت و نياز مومني.
eitaa.com/darharameyar
هدایت شده از حضرت آیتالله آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
﷽
🔸شیطان نمرده است !!
رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ:
«قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لِمُوسَى عَلَيْهِ السَّلَامُ يَا مُوسَى احْفَظْ وَصِيَّتِي لَكَ بِأَرْبَعَةِ أَشْيَاءَ اَوَّلُهُنَّ مَا دُمْتَ لَا تَرَى ذُنُوبَكَ تُغْفَرُ فَلَا تَشْتَغِلْ بِعُيُوبِ غَيْرِكَ وَ الثَّانِيَةُ مَا دُمْتَ لَا تَرَى كُنُوزِي قَدْ نَفِدَتْ فَلَا تَغْتَمَّ بِسَبَبِ رِزْقِكَ وَ الثَّالِثَةُ مَا دُمْتَ لَا تَرَى زَوَالَ مُلْكِي فَلَا تَرْجُ أَحَداً غَيْرِي وَ الرَّابِعَةُ مَا دُمْتَ لَا تَرَى الشَّيْطَانَ مَيِّتاً فَلَا تَأْمَنْ مَكْرَهُ»
ترجمه: خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی علیه السّلام وحی کرد: ای موسی! وصیت و سفارش مرا در چهار چیز برای خودت حفظ کن؛
اوّل این که تا موقعی که ندیدی و شهود نکردی که گناهت آمرزیده شده است. به سراغ خطاها و گناهان و عیب های دیگران مرو. تا زمانی که ندیدی گنج های من پایان یافته است، غم و غصّه روزی خود را مخور.
سوّم؛ تا هنگامی که ندیدی قدرت، ملک و سلطنت من پایان یافته است، به هیچ کس غیر من امید مبند.
چهارم، تا زمانی که ندیدی شیطان مرده است، خود را از مکر وحیله او ایمن مبین.
شرح: حالابه ذهنم می آید، این روایت را سابقاً خوانده باشم؛ ولی از آن روایاتی است که اگر انسان، یادش نرود این را، خیلی سازنده است برای انسان. خیلی از گرفتاریهای ما، توی همین سفارشات خدا به حضرت موسی؟ع؟ است. روایت را صدوق نقل می کند، روایت در خصال،از امیرالمؤمنین صلوات الله علیه، حضرت فرمودند:
خداوند خطاب کرد به حضرت موسی، گفت: «يَا مُوسَى!» حفظ کن، سفارش خودم را نسبت به تو، نسبت به چهار چیز، به تو سفارش می کنم. «يَا مُوسَى احْفَظْ وَصِيَّتِي لَكَ بِأَرْبَعَةِ أَشْيَاءَ» چهارتا چیز، این را حفظش کن، یادت نرود. این هم که من گفتم، تکرار میکنم، برای این که ماها یادمان میرود. میخواهم یادتان نرود، به یادتان بیاورم.
«أَوَّلُهُنَّ» اوّل چیه؟ «مَا دُمْتَ لَا تَرَى ذُنُوبَكَ تُغْفَرُ فَلَا تَشْتَغِلْ بِعُيُوبِ غَيْرِكَ» تا ندیدی که گناهانت، مورد آمرزش خدا قرار گرفته، ندیدی که خدا آمرزیدهات یا نیامرزیده، این همه اشتباه، این همه چی؟ خطا، این همه، خطا روی خطا، تا هنوز این را بدست نیاوردی که خدا آمرزیده تو را یا نه؟ هیچ وقت نرو سراغ خطاهای دیگران، که او را جستجو کنی. فهمیدی؟«مَا دُمْتَ لَا تَرَى ذُنُوبَكَ تُغْفَرُ» هنوز نفهمیدی این را، ندیدی که خد آمرزیده یا نه، «فَلَا تَشْتَغِلْ»؛ نرو سراغ، مشغول نشو «بِعُيُوبِ غَيْرِكَ»؛ این اوّلیش..
دوّم «وَ الثَّانِيَةُ، مَا دُمْتَ لَا تَرَى كُنُوزِي قَدْ نَفِدَتْ»؛ تا ندیدی که آن گنجهای من و خزائن من، تمام چیه؟ نشده. نگاه کن! شد؟ ندیدی که تمام شده، شد؟! «فَلَا تَغْتَمَّ بِسَبَبِ رِزْقِكَ» غصّه نخور که حالا از کجا روزیم را به دست بیاورم. مگر خزانه من تمام شده که تو غصّه روزیت را میخواهی بخوری که از کجا بیاورم. فهمیدی؟ هر وقت تمام شد خزائن من؛ هان!؟ آن موقع برو غصّه روزیت را بخور که از کجا بیاورم؟ «بِسَبَبِ رِزْقِكَ» دارد. شد؟ این هم دوّمیش. اینها مبتلابه، هر روز ماست،ها! هر روز ماست.
«وَ الثَّالِثَةُ»؛ سوّمین سفارشم به تو: «مَا دُمْتَ لَا تَرَى زَوَالَ مُلْكِي» شد؟«فَلَا تَرْجُ أَحَداً غَيْرِي»؛ تا ندیدی، حکومت من پایان پیدا کرده یا نه؛ ندیدی هیچگاه امید به هیچ کس نداشته باش، جز خدا. هر وقت دیدی من دیگر عاجز شدم منِ خدا، همچین صاف بهتان بگویم. دیدی، حکومت من پایان یافته، تمام شده، دیگر بدرد نمیخورد این، فهمیدی؟ شد؟! آن وقت برو سراغ یکی دیگر. فهمیدی؟!
«مَا دُمْتَ لَا تَرَى زَوَالَ مُلْكِي فَلَا تَرْجُ أَحَداً غَيْرِي» شد؟! پس امیدت به من باشد، تا موقعی که من سر کارم. دیگر چه جوری تعبیر بکنم.
.
«وَ الرَّابِعَةُ» چهارم:«مَا دُمْتَ لَا تَرَى الشَّيْطَانَ مَيِّتاً» تا ندیدی شیطان مرده، میفهمی؟«فَلَا تَأْمَنْ مَكْرَهُ» تا میجنبد، بدان ها! تو ایمنی از فریب او نداری.
فهمیدی حالا من، چه تعبیر ساده کردم، می جنبد؛ گفتم. شد! تا ندیدی شیطان مُرده، یعنی چی؟ معناش این است که هر وقت شیطان مُرد، تو بگو، دیگر من گول شیطان را چیه؟ نمیخورم. فهمیدی؟ تا زنده است، بدان ها! مرتّب فریبت خواهد داد و مراقب باش.
خصال، ج1، ص 217 – بحار 13ج ص344
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@agamojtabatehrani
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
گام مهم رئیسی در سال مهار تورم
به دستور رئیسجمهور، از فردا نرخ مبنای دلار برای محاسبه قیمت پایه محصولات داخلی از ۳۶۴۸۰ به ۲۸۵۰۰ تومان بازمیگردد. گام بعدی باید الزام همه صادرکنندگان برای عرضه ارز خود به نرخ ۲۸۵۰۰ در کنار مهار تقاضاهای نامشروع، غیرضرور و غیراولویتدار ارز باشد.