🗳 #انتـخـــابـــات 🗳
✍به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری و لزوم توجه به مسئولیت و رسالت مشارکت سیاسی اجتماعی جامعه منتظر، در سلسله گفتگوهایی نظر کارشناسان درباره ارتباط مشارکت صحیح سیاسی اجتماعی در انتظار پویا و زمینه ساز ظهور را به بحث و بررسی گذاشتهایم.
در ادامه مشروح سخنان حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی»، رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در این باره تقدیم حضورتان می شود:👇
👤حجت الاسلام کلباسی درباره نقش و تاثیر مشارکت سیاسی اجتماعی منتظران بر انتظار زمینه ساز و منجر به ظهور امام زمان(عج)، اظهار کرد: همانگونه که در مباحث نظری مربوط به انتظار این مسئله تصریح و تبیین شده، روشن است نمی توان ادعای انتظار داشت بدون آنکه گام های عملی در آن مسیر برداریم آرمان هایمان برآورده شود، برای مثال وقتی ما منتظر عدالت هستیم آیا می توان برای این عدالت هیچ تلاشی نکرد و صرفا منتظر تحقق عدالت بود؟ این طبیعتاً متضاد است و نمی شود گفت من منتظر عدالت هستم و برای آن تلاشی نکرد.
◀️الزامات نظری و عملی مشارکت در انتخابات
🔸رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم تصریح کرد: درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز همین مسئله صادق است. باید به این سوال پاسخ داد که آیا این انتخاب در سرنوشت کشور و افراد و نظام موثر است یا نه؟، اگر اثر نداشته باشد، لغو است و اگر سودمند و اثرگذار است، ضرورت دارد کسی که مدعی انتظار است و خود را منتظر می داند در این مسیر فعال باشد این فعال بودن یکی به اصل حضور است چون شکی نیست این اصل حضور در تحکیم جایگاه انقلاب در جهان و مقابل دشمنان اثر دارد و قدرت آن را در مقابل قدرت های فاسد همچون آمریکا و اسرائیل تقویت می کند؛ همین مسئله در نظر و عمل الزام آور است که منتظران در انتخابات شرکت کنند.
🔹وی ادامه داد: مرحله بالاتر آنکه در شناخت و معرفی و تبلیغ برای آنکه فراد اصلح در میدان انتخابات پیروز شود، مسئولیت است. اینکه خود را به خواب و خیال بزنیم که به بهانه های درست و نادرست ترک حضور کنیم قهراً با فرهنگ انتظار ناسازگار است. عدم حضور جدی در انتخابات موجب تشکیک در جایگاه انقلاب اسلامی و پشتیبانی از آن می شود. هم به این جهت و نیز به جهت آنکه انتخاب اصلح بالاترین کمک به حل مشکلات و پیشرفت کشور است به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری الزام می بخشد.
🔸وی در ادامه ابراز کرد: منتظر دارای هدف و جهت در زندگی است برای مثال عدالت و مبارزه با ظلم برای او مهم است وقتی این اولویت ها در ذهن فردی وجود دارد باید بداند کدامیک از این افراد توان بیشتری برای اینکه این ارزش ها را محقق کنند، دارند و بر اساس آن دست به انتخاب بزند.
◀️انتظار فعالان مهدوی از دولت آینده
🔸حجت الاسلام کلباسی درباره انتظارات پژوهشگران، کارشناسان و فعالان مهدوی از دولت و رئیس جمهوری آینده، بیان کرد: باید توجه داشت مهدویت و انتظار از مقومات نهضت های صدساله اخیر و انقلاب اسلامی ایران است. کسی در این باره نمی تواند تردید کند که از اصلی ترین مقومات آنچه مردم را به حرکت درآورد و آماده فداکاری های بسیار چه در نهضت امام و امت و چه در دوران دفاع مقدس و چه در مقاومت های بعدی کرد، مهدویت و انتظار بوده است.
🔹رئیس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: چنان که در دوران دفاع مقدس و وصیتنامه های شهدا از موارد مهم مطرح شده، امام زمان(عج) و مهدویت است و این مسئله در دفاع از کشور و دفع دشمن بیشترین کارایی را داشته است. طبیعتاً فرهنگ انتظار این نگاه را دارد که رئیس جمهوری یک کشور و عناصر منتخب او چقدر با این مسیر آشنا هستند و از این سرمایه برای حفظ و پیشرفت کشور استفاده می کنند.
🔸وی با بیان اینکه فرق انسان منتظر و غیرمنتظر در داشتن آرمان و امید است، گفت: انتظار این است که دولت و رئیس جمهوری آینده به این دو عنصر توجه داشته باشند. اساساً مطالبات مهدویت همان مطالبات اسلام و قرآن است اما یک پیوست به آینده نیز دارد. این مایه های فرهنگی گنج های عظیم ملی و دینی هستند و اگر مسئولان فرهنگی و اجرایی کشور به این مسئله توجه لازم را مبذول نکنند چه بسا تحت فشار فرهنگ های بیگانه مفقود و یا هضم شوند.
🔹حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: از این رو، توقع می رود دولت و رئیس جمهوری آینده، اولاً نسبت به این مقوله و استفاده از این گنجینه حساسیت لازم را داشته باشند و ثانیاً در مسیر تحقق اهداف، عمل گرا باشند مثل کمک به حرکت جامعه در مسیر عدالت نه مشاهده کردن افزایش فاصله فقر و غنا و طبقات اجتماعی.
🔸وی در پایان خاطرنشان کرد: توقع پژوهشگران، کارشناسان و فعالان مهدوی از دولت و رئیس جمهوری آینده این است که جامعه منتظِر هر چه بیشتر در مقولات اقتصادی، فرهنگی، روابط بین الملل و سیاسی، نگاه به ملت ها و ... شبیه جامعه منتظَر شود.
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
⚜رسول خدا (ص) دستور داد تا مردم آماده حرکت شوند، اما مقصد خویش را آشکار نکرد. در ظاهر چند هدف برای ا
🚨فتح مکه پایان قدرت سیاسی مشرکان در حجاز
👈تا زمانی که رسول خدا (ص) به مرالظهران رسید، قریش از مقصد سپاه اسلام که فتح مکه بود، آگاهی نداشت. رسول خدا (ص) در آنجا دستور داد تا در نقاط بسیار زیادی آتش🔥 روشن کردند. ابوسفیان، حکیم بن حزام و بدیل بن ورقاء که برای بدست آوردن خبر آمده بودند از دور با دیدن آتش وحشت کرده گمان کردند که قبیله هوازن قصد یورش به آنان را دارد.🏇 زمانی که ابوسفیان نزدیکتر شد، سپاه اسلام را دید و با عباس بن عبدالمطلب برخورد کرد. در آن هنگام عباس از او خواست تا اسلام را بپذیرد. عمر که در آنجا ایستاده بود، طبق معمول، به پیامبر (ص) گفت: گردن این دشمن خدا را بزنید.🗡
🔸ابوسفیان ابتدا شهادت به توحید داد، اما وقتی قرار شد تا به نبوت شهادت دهد، قدری تامل کرد و گفت: هنوز در دلم چیزی وجود دارد، تا فردا صبح مهلت دهید. صبح آن شب، 🗣صدای اذان برخاست، ابوسفیان پرسید: این چیست؟ گفتند: وقت نماز است. پرسید: در شبانه روز چقدر باید نماز خواند، گفتند: پنج مرتبه، گفت: به خدا سوگند زیاد است! پس از آن نزد رسول خدا (ص) آمد و به نبوت آن حضرت شهادت داد.🤝
رسول خدا (ص) از عباس خواست تا ابوسفیان را در جایی نگاه دارد تا عظمت سپاه اسلام را ببیند، آنگاه تک تک قبایل از جلوی آنها می گذشتند. عباس آنان را معرفی می کرد و ابوسفیان درباره هر یک چیزی می گفت. در نهایت رسول خدا (ص) با گروه زیادی از 👥مهاجر و انصار از جلوی ابوسفیان گذشت. و ابوسفیان گفت: تاکنون چنین سپاهی را ندیده و هیچ کس طاقت نبرد با این سپاه⚔ را ندارد.
آنگاه به عباس گفت: سلطنت برادرزاده ات چه بزرگ شده است؛ عباس گفت: این سلطنت نیست، "نبوت" است.
همانگونه که گذشت اسلام ابوسفیان پیش از ورود به مکه، به اصرار عباس صورت گرفت. عباس علاقمند بودتا ابوسفیان و سایر قریش 👨👩👧👦 به سرعت ایمان آورند، چرا که تصور می کرد اگر رسول خدا (ص) به جنگ وارد مکه شود، قریش برای همیشه هلاک خواهد شد💥، به علاوه تجارت مکه و از جمله عباس هم از بین خواهد رفت.
👌از سوی دیگر، سهیل بن عمرو و عکرمه بن ابی جهل مردم را به جنگ بر ضد رسول خدا (ص) فراخواندند. عده ای از قریش، بنی بکر و بنی هذیل دعوت🗞 آنان را اجابت کرده و قسم یاد کردند که اجازه ندهند رسول خدا (ص) به زور وارد مکه شود.
✨رسول خدا (ص) در ذی طوی توقف کردند و سپاه خویش را تقسیم کرده هر کدام را از ناحیه ای🏜 به درون مکه فرستادند. ورود سپاه تنها از ناحیه ای که فرماندهی آن را خالد بن ولید عهده دار بود با مقامت روبرو شد.
🔹رسول خدا (ص) فرمود تا اعلام کنند، هرکس در خانه خویش مانده یا به مسجد رفته یا به خانه ابوسفیان برود در امان باشد. این اقدام برای آن بود که جماعت مشرکان متلاشی شده و مقاومتی صورت نگیرد. ابوسفیان نیز با فریادهای خود مردم را به رفتن به خانه هایشان🏘 تحریک کرده و از آنان می خواست تا سلاح خویش را رها کنند. می توان گفت که شکسته شدن مقاومت و شخصیت ابوسفیان پیش از فتح مکه، بیش از نیمی از قوای باقیمانده قریش را بر باد داد.
🔆رسول خدا (ص) تنها خون چند زن و مرد مشرک را هدر اعلام کرد و از مسلمانان خواست که هر کجا آنان را دیدند --و او چسبیده به پرده کعبه🕋 بود-- بکشند.
این افراد عبارت از چند مرد و زن بودند: عکرمه بن ابی جهل (بخشوده شد) هبار بن اسود (بخشوده شد) عبدالله بن سعد ابی سرح (بخشوده شد) مقیس بن صبابه لیثی (در فتح مکه کشته شد) حویرث بن نقید (امام علی (ع)✨ پس از چندی جستجو وی را به قتل رساند) عبدالله بن هلال ادرمی و وحشی قاتل حمزه (بخشوده شد) حویرث بن الطلال خزاعی (به دست امام علی (ع) کشته شد. از زنان: هند دختر عتبه بن ربیعه و همسر ابوسفیان🧕🏻 (بخشوده شد) ساره مولای عمرو بن هاشم، دو کنیز آوازه خوان با نام قریبه و قرینا (یکی کشته شد و دومی گریخت و بعد مسلمان شد) که متعلق به ابواخطل نامی بودند. عبدالله بن اخطل نیز در شمار اینان بود. او در حالی که بر پرده های کعبه آویزان بود، کشته شد. او از مرتدان بود و اشعاری در هجو اسلام می سرود🎼 و به کنیزانش می داد تا آن اشعار را به غنا بخوانند.
⬇️⬇️⬇️
💠در تمام سیره پیامبر می توان شاهد بود که حضرت از نقش تبلیغاتچیان دشمن غفلت نکرده و در هر فرصتی که به دست آورده آنان را از میان برداشته است. بازی با احساسات مردم👥 در تحریک آنها بر ضد حق، از نظر آن حضرت، امری خطیرو غیر قابل بخشایش است.
👈زمانی که رسول خدا (ص) برای نخستین بار به مسجد وارد شد، تکبیر می گفت و مسلمانان همراه آن حضرت تکبیر می گفتند. شماری از مشرکان نیز بر فراز کوهها⛰ این صحنه را نظاره می کردند.
آن حضرت طواف کرد؛ پس از آن به سراغ بتها رفت. در آن زمان سیصد و شصت بت در کعبه بود که بزرگترین آنها هبل بود. حضرت یک یک با چوبدستی خود بر آنها می زد و با خواندن آیه ✨"جاء الحق و زهق الباطل" آنان را برزمین می انداخت. آن حضرت پس از ورود به کعبه تصویرهایی که از ابراهیم (ع) و ملائکه و مریم بر دیواره های درون کعبه بود محو کردند.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگفته از کتاب : "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج1، ص625-628"،
رسول جعفریان
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۵۵
@marefatemahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد|
🔸مردم امام زمان(عج) را میبینند، اما نمیشناسند. مانند حضرت یوسف که برادرانش او را میدیدند، در کنار آنها بود، ولی نمیشناختند.
#انتظار
@marefatemahdavi
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رابطه قرقیسیا و ظهور ..
#استاد_طبسی
#گامی_به_سوی_ظهور
🔶🔹🔶
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد طبق فرموده امام صادق (ع) إنّ هذا الأمر آیس ما یکون منه... ینادی مناد من السماء باسم القائم... (نعمانی، غیبت، ص ١٨۶، ح ٢٩) هنگامی که ناامیدی از فرج ما بیش از هر زمانی شد،... منادی از آسمان به اسم قائم صدا خواهد داد....»
آیا این ندا آسمانی می تواند همان صیحه آسمانی در ماه رمضان باشد یا اینکه ندای آسمانی در ماه محرم؟ و یا اصلا هیچ کدوم و یه صدای مستقل از اینها باشه؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻بله، این روایت مضمونش همان بحث ندای آسمانی و صیحه آسمانی است که در ماه رمضان مطرح می شود.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد میشه لطف کنید در مورد سرداب که تو سامراست، مفصلا توضیح بفرمایید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
💠این سردابی که در سامرا هست.. دوستان خوب توجه بکنند یک شبهه ای که وهابی ها مطرح می کنند امام زمان شیعیان در سرداب به غیبت رفت و از سرداب هم ظهور می کند و امثال اینها.. نه این درست نیست و ما نه اعتقاد داریم امام زمان (عج) از سرداب به غیبت رفت و نه اعتقاد داریم امام زمان از سرداب ظهور میکند.
☝️🏻خُب، پس چرا می گویند سرداب مقدس.. و حتی زیارت نامه هم دارد همان زیارت معروف سرداب که بارها خدمتتان گفتم. کجای مفاتیح هست؟ وسط های مفاتیح زیارت آل یاسین است بعد زیارت آل یاسین یک دعایی است بعد آن دعا زیارتی است به نام زیارت سرداب. حالا شاید در مفاتیح زیارت سرداب نوشته نباشد ولی جایگاهش مشخص است. بعد از زیارت آل یاسین یک دعایی است بعد از آن دعا یک زیارتی است فکر کنم با این فراز شروع می شود «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلِیفَةَ اللهِ وَ خَلیفَةَ ابائِهِ الْمَهْدِیّینَ..»
📜این زیارت سرداب این قدر مهم است، من یادم است استاد ما در کلاس به ما می گفت (به نقل از یکی از بزرگان می گفت، به نقل از خودش نه) اگر کسی 40 روز این زیارت سرداب را بخواند تغییر و تحولات معنوی خوبی روی او ایجاد می شود. واقعا زیارت عجیبی است حتما بخوانید خیلی ثواب می کنید.
🔺حالا این سرداب چه خاصیتی دارد که زیارت دارد! سرداب از این لحاظ مقدس است که..
1⃣-محل عبادت سه امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) و امام زمان (عج) بود. ما این توفیق را داشتیم نجف که رفتیم خانه ی امام کنار حرم امیرالمومنین (ع) رفتیم دیدیم، سرداب را هم رفتیم دیدیم. خانه های قدیمی در کشورهای عربی گرم بود کولر و پنکه هم آن زمان نبود، اینها یک منطقه ای بود تقریبا زیر زمین خانه شان آب خنک رفت و آمد می کرد، به خاطر این آب سرد که رفت و آمد می کرد هوای آن پایین معتدل و خنک می شد تابستانها آنجا می رفتند. سرداب یعنی سرد، آب- آب سرد منظور این طوری است.
2⃣-نکته ی دوم، محل تولد امام زمان (عج) بود پس محل تولد امام زمان سرداب هست، نه محل غیبت و ظهورش! به همین خاطر سرداب مقدس می گویند. بعد آن داستان معروفی که سید بن طاووس می گوید من صدای امام زمان (عج) را شنیدم که امام دارد دعا می کند که خدایا شیعیان ما را ببخش و... این هم در همان سرداب امام زمان (عج) مشغول مناجات بود. از این لحاظ شده سرداب مقدس.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
ببخشید بعد از ظهور امام زمان علیه السلام و بعد از برقراری حکومت، آیا رویداد هایی که باعث شادی و نشاط در مردم میشه مثل ورزش، در اون زمان برگزار میشه؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻نمی شود به سوال شما دقیق پاسخ داد که بعد از ظهور چه طوری می شود در ریز جزئیات!! ولی از آنجایی که ما گفتیم پس از ظهور امام زمان (عج) هم در جهت رشد معنویی جامعه می کوشند و هم در جهت رشد مادی، پس یقینا شادی و نشاط هم جزء جامعه الهی هست.
🔸حاج آقا قرائتی بارها می گوید؛ خدا در قرآن «هُوَ أَضْحَکَ وَ أَبْکی» [43/نجم] خدا کسی است که هم می خنداند و هم می گریاند. پس شادی هم در جامعه پس از ظهور ممکن است باشد. ما نمی توانیم دقیق ریز بشویم حکومت دقیقا چه طوری است! ولی می توانیم بگوییم بله، مواردی که خنده حلال به قول معروف.. خنده حلال و شادی های حلال و وقت تلف نکن، چیزهایی که لودگی نیست، لهو و لعب نیست، می تواند باشد. حالا فوتبال باشد، نباشد کار نداریم، کلی داریم می گوییم. مواردی که شادی حلال باشد می تواند در جامعه پس از ظهور باشد و موردی ندارد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
در فراقت
می چکد اشـ😔ـــــک روان
از دیده ام
حال و روز
خلوتم غوغــ💔ــــــاست،
مهدی جان بیا ..
#اللهمعجللولیکالفرج🌿
#امام_زمان✨
@marefatemahdavi
🗳 #انتخــابــــــات 🗳
🔷حجت الاسلام کفیل با بیان اینکه از رسالت های اصلی ما مقابله با کفر و طاغوت است، اظهار کرد: چنان که در نظام دینی ما گفته شده با کافران دشمن باشید و در آیه الکرسی می خوانیم: «فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللّهِ».
↩️رئیس مرکز تخصصی صحیفه سجادیه ادامه داد: اثر وضعی حضور اجتماعی و مشارکت مردمی، مقابله با طاغوت است هیچ چیز به اندازه این مشارکت ها برای طاغوت ناراحت کننده نیست و همه حرکت ها و کارشکنی های دشمن برای کاهش حضور در صحنه مردم است؛ یعنی دغدغه اول جریان طاغوت حضور کمرنگ مردم در انتخابات است.
♦️تاثیر حضور در انتخابات بر پیشرفت کشور
🔷وی در ادامه تصریح کرد: ایران به عنوان کشوری شیعی و برخوردار از جامعه مسلمان، مدعی زمینه سازی برای ظهور امام زمان(عج) است و هر کسی باید به طور طبیعی فکر کند چه کنم کشور و انقلاب پیشرفت کند تا در این مسیر پیش برویم؟ در این میان رای دادن و حضور در انتخابات به پیشرفت کشور کمک می کند و این اصل حضور مقابله با طاغوت است.
↩️حجت الاسلام کفیل با بیان اینکه اثر معنوی مقابله با طاغوت کمک به حفظ نظام است، ابراز کرد: به فرموده امام خمینی(ره) حفظ نظام از اوجب واجبات است این مهم ثابت می کند حضور ما در انتخابات فرض و گامی برای کمک پیشرفت کشور است.
♦️اصالت تحرکات مهدوی به ظلم ستیزی است
🔷این کارشناس مهدوی با بیان اینکه در مهدویت با دو نگاه مرتبط به هم مواجه هستیم، تاکید کرد: یک نگاه توسعه ای به فعالیت ها و حرکات مهدوی همچون برگزاری جلسات دعای ندبه و ساخت مهدیه ها و ... است در حالی که اصالت تحرکات مهدوی به ظلم ستیزی و مقابله با طاغوت است.
↩️وی ادامه داد: همانطور که در جامعه عصر ظهور کسی به خود سرگرم نیست در جامعه منتظر هم افراد نباید فقط خود را مدنظر داشته باشند. انتخابات و دولتی مهدوی است که با همه وجود مقابل طاغوت بایستد و با همه وجود دغدغه اش رشد کشور با تکیه بر توان و ظرفیت های مردمی باشد.
🔷حجت الاسلام کفیل در تشریح شاخص های یک دولت و رئیس جمهوری مهدیباور و مهدییاور، بیان کرد: بنابر تصریح روایات، در حاکمیت امام عصر(عج)، حضرت حجت(عج) شدیدلعمّال هستند و بر کارگزاران سخت می گیرند، از این رو، در جامعه منتظر و مدعی زمینه سازی ظهور امام عصر(عج) نیز کارگزاری مهدوی است که به خود سخت بگیرد و همه توجهش رشد و صلاح جامعه باشد.
↩️وی اضافه کرد: مدیرانی که در فکر دنیا و پیشرفت خود هستند و همه چیزشان در شان و موقعیت و جایگاه و آینده و فرزندانشان و یک کلمه «من» خلاصه می شود لایق کارگزاری کشور امام زمانی نیستند. خوب است آنان که دنیای آباد می خواهند سرگرم دنیا شوند، دلیلی ندارد وارد این میدان و عرصه شوند. مردم باید بدانند در انتخاب به گزینه ای رای دهند که دغدغه اش ایجاد جامعه توحیدی و مهدوی و فضای یکدلی و همرنگی باشد و واضح ترین شاخصه چنین مدیرانی، سرگرم نبودن به خود است. مدیرانی در این 42 سال به انقلاب صدمه زدند که همه همّ و غمّشان منیت هایشان بوده است.
🔰🔰🔰