#ندبه_انتظار
✍شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز هجدهم (۱)
🔶«فَلَمَّا انْقَضَتْ أَیَّامُهُ، أَقامَ وَلِیَّهُ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طالِبٍ صَلَواتُكَ عَلَیْهِما وَ آلِهِما هادِیاً، إِذْ کانَ هُوَ الْمُنْذِرُ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ، فَقالَ وَ الْمَلأُ أَمامَهُ: مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِیٌّ مَوْلاهُ، اللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ، وَ عادِ مَنْ عاداهُ، وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ، وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ. وَ قالَ: مَنْ كُنْتُ أَنَا نَبِیهُ فَعَلِیٌّ أَمِیرُهُ، وَ قالَ: أَنَا وَ عَلِیٌّ مِنْ شَجَرَهٍ واحِدَهٍ وَ سائِرُ النّاسِ مِنْ شَجَرٍ شَتّی، وَ أَحَلَّهُ مَحَلَّ هارُونَ مِنْ مُوسی، فَقالَ: أَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَهِ هارُونَ مِنْ مُوسی إِلَّا أَنَّهُ لا نَبِیَّ بَعْدِی؛
✨آنگاه که روزگار آن حضرت سپری شد، نماینده اش علی بن ابیطالب (درود تو بر آن دو و خاندانشان باد) را برای راهنمایی برگماشت، چرا که او بیم دهنده و برای هر قومی راهنما بود،
پس در حالی که انبوهی از مردم در برابرش بودند فرمود: هر که من سرپرست او بودم، پس علی سرپرست اوست، خدایا دوست بدار کسی که علی را دوست دارد، و دشمن بدار کسی را که دشمن علی است، و یاری کن هر که او را یاری کند، و خوار کن هر که او را وا گذارد و فرمود:
✨هر که من پیامبرش بودم، پس علی فرمانروای اوست و فرمود: من و علی از یک درخت هستیم، و سایر مردم از درخت های گوناگونند، و جایگاه او را نسبت به خود همچون جایگاه هارون به موسی قرار داد، و به او فرمود: تو نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسایی، جز اینکه پس از من پیامبر نیست»✨.
🔆این فراز از دعای ندبه به یکی از مهمترین وقایع تاریخ اسلام یعنی غدیر خم و انتخاب و معرفی حضرت علیعليهالسلام به عنوان امام و وصی رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم اشاره می کند. از جمله آیاتی که در قرآن کریم به این موضوع می پردازد، عبارتند از:
⏪ 📖 آیه اول :
✨«الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا مِنْ دِینِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْن الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِیناً؛ امروز، (روز هجده ذی الحجّه سال دهم هجری که حضرت علی عليهالسلام به فرمان خدا به جانشینی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم منصوب شد) کافران از (زوال) دین شما مأیوس شدند، پس، از آنان نترسید و از من بترسید. امروز دینتان را برای شما کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان «دین» برایتان برگزیدم»✨.
🗃 نکته ها :
1⃣. امام باقر عليهالسلام فرمود: «ولایت، آخرین فریضه الهی است» سپس آیه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ» را تلاوت فرمودند»
2⃣. در این آیه دو مطلب جداگانه بیان شده است، یک مطلب به تحریم گوشت های حرام، جز در موارد اضطرار مربوط میشود و مطلب دیگر به کامل شدن دین و یأس کفّار اشاره می کند که این قسمت کاملًا مستقل است، به چند دلیل:
🔸الف) یأس کفّار از دین، به خوردن گوشت مردار یا نخوردن آن ارتباطی ندارد.
🔹ب) روایاتی که از طریق شیعه و سنی در شأن نزول آیه آمده، در مقام بیان جمله ی «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا» و «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ» است، و به جملات قبل و بعد از آن که درباره احکام مردار است، هیچ ارتباطی ندارد.
🔸ج) بنابر روایات شیعه و سنّی، این قسمت از آیه: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ ...» پس از نصب علیّ بن ابی طالب عليهالسلام به امامت در غدیرخم نازل شده است.
🔹د) غیر از دلائل نقلی، تحلیل عقلی نیز همین را می رساند، چون چهار ویژگی مهم برای آن روز بیان شده است: ۱. روز یأس کافران؛ ۲. روز اکمال دین؛ ۳. روز اتمام نعمت الهی بر مردم؛ ۴. روزی که اسلام به عنوان «دین» و یک مذهب کامل، مورد پسند خدا قرار گرفته است.
📚حال اگر وقایع روزهای تاریخ اسلام را بررسی کنیم، هیچ روز مهمی مانند: بعثت، هجرت، فتح مکّه، پیروزی در جنگ ها و ... با همه ارزش هایی که داشته اند، با این چهار صفت مهم همراه نیستند؛ حتّی «حجة الوداع» هم به این اهمیّت نیست؛ زیرا حج، جزئی از دین است، نه همه دین.
👈بعثت، اوّلین روز شروع رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است و هرگز نمی توان گفت روز اوّل بعثت، دین کامل شده است.
👈هجرت، روز هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به فرمان خداست، روز حمله ی کفّار به خـانه پیـامبر است و نه روز یأس آنان.
⚔ روزهای پیروزی در جنگ بدر و خندق و ... فقط کافرانی که در صحنه ی نبرد بودند، مأیوس می شدند، نه همه ی کفار، درحالی که قرآن می فرماید: «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا ... همه کفّار مأیوس شدند».
⬇️⬇️⬇️
👈در حجة الوداع نیز که مردم آداب حج را در محضر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم آموختند، فقط حج مردم با آموزش پیامبر کامل شد، نه همه ی دین؛ در حالی که قرآن می فرماید: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَكُمْ دِینَكُمْ»✨.
👌امّا غدیرخم روزی است که خداوند فرمان نصب حضرت علی را به جانشینی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم صادر کرد، فقط آن روز است که چهار عنوان ذکر شده در آیه «أَکْمَلْتُ، أَتْمَمْتُ، رَضِیتُ، یَئِسَ الَّذِینَ كَفَرُوا» با آن منطبق است.
3⃣. امّا یأس کفّار، برای این بود که وقتی تهمت ها، جنگ ها و سوء قصدها علیه پیامبر نافرجام ماند، تنها امید آنها مرگ پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بود. نصب ✨علیّ بن ابی طالب عليهماالسلام به همه فهماند که اگر آن حضرت پسری داشت، بهتر از علی✨ نبود، همچنین با مرگ او دین او محو نخواهد شد؛ زیرا کسی چون علیّ بن ابی طالب عليهماالسلام جانشین پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و رهبر امّت اسلام خواهد بود. اینجا بود که همه ی کفّار مأیوس شدند.
4⃣. کمال دین، به آن دلیل است که اگر مقرّرات و قوانین کامل وضع شود؛ ولی برای امّت و جامعه، رهبری معصوم و کامل تعیین نگردد، مقرّرات ناقص خواهد ماند.
5⃣. اتمام نعمت، برای آن است که قرآن بزرگ ترین نعمت را نعمت رهبری و هدایت معرّفی کرده است، اگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از دنیا برود و مردم را بی سرپرست بگذارد، کاری کرده که یک چوپان در حق گله خود نمی کند. چگونه بدون تعیین رهبری الهی نعمت تمام میشود❓
6⃣. امّا رضایت خداوند، برای آن
است که هرگاه قانون کامل و مجری عادل به هم گره بخورد، رضایت پروردگار به دست می آید.
7⃣. اگر هر یک از اکمال دین، اتمام نعمت، رضایت حقّ و یأس کفّار به تنهایی در روزی اتفاق افتد، کافی است که آن روز از «ایّام اللّه» باشد؛ چه رسد به روزی مثل غدیر که همه این ویژگی ها را یک جا دارد. به همین دلیل در روایات اهل بیت عليهمالسلام عید غدیر از بزرگ ترین اعیاد به شمار آمده است.
8⃣. آثار اشیا، گاهی بر جمع بودن همه اجزای آن مترتّب است، مانند روزه که اگر حتی یک لحظه🕣 پیش از اذان افطار کنیم، باطل می شود، برای همین کلمه «تمام» به کار رفته است: «أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ» و گاهی به گونه ای است که هر جزء، اثر خود را دارد، مانند تلاوت آیات قرآن که کمال آن در تلاوت همه ی آن نیست و هر قدر هم خوانده شود، ثواب دارد.
👌آری، گاهی یک جزء آن چنان است که اگر نباشد، یک مجموعه ناقص خواهد شد، هر چند همه ی اجزای دیگر هم وجود داشته باشد، مانند خلبان و راننده که هواپیما و ماشین بدون آنها بی فایده است. رهبری و ولایتِ حقّ هم چنین است؛ زیرا انسان را با خدا✨ گره می زند و بدون آن، آفریده ها و نعمت ها به نقمت تبدیل میشود و انسان را به خدا نمی رساند.
🔗منبع: شرح قرآنی دعای ندبه -
👤محسن قرائتی
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
اهل بیت عموما در مورد وقایع ظهور علامات و پیشگویی هایی را ذکر کرده اند. همچنین پیشگو هایی هم در طول زمان آمدند که از وقایع آینده خبر دادند. مثل نوسترا داموس. یا شاه نعمت الله ولی ... فرق اهل بیت و انسان عادی از اخبار آینده در چیست؟ در ضمن طبق آیات قرآن پیشگویی آینده علم هست مثل پیشگویی ستاره شناسان زمان فرعون و خبر نابودی آن توسط نوزاد پسر از بنی اسرائیل.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
☝️🏻اولا پیشگویی های شاه نعمت الله ولی خیلی هایش غلط از آب در آمد. نوسترا داموس هم به هیچ عنوان پیشگوی بزرگی نبود اسیر دام دشمن نشوید. نوسترا داموس کسی بود که حتی نتوانست عمر خودش را پیش بینی بکند، عمر پادشاه آن زمان فرانسه را هم نتوانست پیش بینی بکند، پس خیلی نوسترا داموس را بزرگ نکنید.
👌🏻فرق انسان عادی با اهل بیت این است که انسان عادی در پیشگویی هایش دروغ حاصل می شود و اهل بیت دروغ حاصل نمی شود، اما خود اهل بیت هم که پیش بینی هایی کردند بداء را هم توضیح دادند که ممکن است بداء حاصل بشود.
👈🏻بعد پیشگویی علم هست اما هر علمی را نمی شود از هر کسی پذیرفت در ضمن آینده را هم انسان می تواند با اعمال و رفتار خودش و با دعا کردن تغییر بدهد، همه اینها کاملا محتمل هست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
اولا آیا در حکومت مهدوی امام قتل وجود دارد؟ دوما زندان هست؟ سوما عده ای هستند که به هیچ وجهی حاضر نیستند از گناهان مختلف دست وردارن و اصلا اعتقادی به گناه ندارن و دایم دوست دارن به خوشگذرانی به قول خودشون مشغول باشند این مدل انسانها در تمام کشور ها هم هستند و بعضا کم هم نیستند آیا حضرت آنها رو مجازات میکند؟ یا نه مثلا کشوری رو اختصاص میده به انسانهایی که اصلا نمیخوان از معصیت دست بردارن؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
اینها دیگر از جزئیات بحث های حکومت هست، در روی بحث های جزئیات حکومت نمی شود خیلی دقیق و تخصصی نظر داد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد سوالم اینه مهمترین هدفی که در روایات برای قیام امام مهدی گفته شده چی هست؟ لطفا شرح دهید و چرا این هدف بدون امام محقق نمیشه؟؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
💠مهمترین هدف قیام امام زمان (عج) دو چیز است: ″عدالت و رشد معنوی″
❓چرا بدون حضور امام زمان نمی شود؟ چون اولا رشد معنوی را تنها یک انسان معصوم در حد اعلی می تواند انجام بدهد که ما در حال حاضر انسان معصوم به جز امام زمان (عج) نداریم.
👈🏻 عدالت هم به دلیل انسان های زورگو و این که امکانات و قدرتمان کم هست نمیشود صددرصد انجام بدهیم. چون امکانات و توانایی ما کم هست و آن توانایی صددرصدی را نداریم.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
#حدیث
💠امام علی بن موسیالرضا عليهالسلام:
هفت چيز است كه بدون هفت چيز ديگر مسخره آميز است:👇
1- كسى كه به زبان خود استغفار كند اما در دلش [از گناه] پشيمان نباشد خودش را مسخره كرده است.
2- كسى كه از خدا بهشت بخواهد امّا در برابر سختيها شكيبا نباشد خود را به سخره گرفته است.
3- كسى كه خواهان موفقيت باشد امّا نكوشد خودش را به باد تمسخر گرفته است.
4- كسى كه جوياى دورانديشى باشد امّا احتياط نورزد خودش را ريشخند كرده است.
5- كسى كه از آتش دوزخ به خدا پناه برد امّا خواهشهاى دنيايى را رها نكند خود را به باد تمسخر گرفته است.
6- کسی که به یاد مرگ افتد و خود را مهیای آن نسازد خود را مسخره کرده است.
7- و كسى كه خدا را ياد كند ولى براى ديدار او نشتابد خود را ريشخند كرده است.
💠الإمامُ الرِّضا عليه السلام:
سَبعَةُ أشياءَ بِغَيرِ سَبعةِ أشياءَ مِن الاسْتِهْزاءِ : مَنِ اسْتَغْفَرَ بلِسانِهِ و لَم يَنْدَمْ بقَلبِهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سَألَ اللّه َ التَّوفيقَ و لَم يَجْتَهِدْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَنِ اسْتَحْزَمَ و لَم يَحْذَرْ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، و مَن سألَ اللّه َ الجَنّةَ و لَم يَصْبِرْ على الشَّدائدِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ ، و مَن تَعَوّذَ باللّه ِ مِن النّارِ و لَم يَتْرُكْ شَهَواتِ الدُّنيا فقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ، وَ مَنْ ذَکَرَ الموت وَ لَمْ یستعد له فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِه، و مَن ذَكَرَ اللّه َ و لَم يَسْتَبِقْ إلى لِقائهِ فَقدِ اسْتَهْزأ بنَفْسِهِ.
📒[بحار الأنوار: 78/356/11]
@marefatemahdavi
👆👆👆
🌀پوستر شماره 8⃣4⃣1⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۱۲۶
🗓دیدار اقشار مختلف مردم در روز نیمهی شعبان۱۳۸۷/۵/۲۷
📒 #پوستر_کتاب_ما_منتظریم
@marefatemahdavi
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست و نود و نهم (از فایل شماره 74)
👳🏻♂..اسامه جوانی بود که بین هفده تا بیست سال سن داشت، اما اعضای سپاهش قدیمی ترین صحابه بگیر تا جدیدترینشان بود.
🔸به روایت آقای ابن سعد در کتاب ″طبقات الکبری، ج2، ص189″؛ تمامی صحابه نخستین و انصار آنهایی که حتی از مکه هم آمدند و انصار مدینه آماده برای اعزام شدند که در میان آنها ابوبکر، عمر و ابوعبیده جراح هم بودند.
البته خُب حضرت علی (ع) نبود. در جلسه الصحیح من سیره الامام علی (ع)، آنجا گفتیم همه مورخین📚 اجماع دارند حضرت علی جزء سپاه اسامه نبود.
حتی می گوید عده ای به کمی سنی اسامه اعتراض می کنند و پیامبر می گوید لیاقت او از شما بیشتر است.
👈تجهیز این سپاه و آماده کردنش بیست و شش صفر بود، یعنی چند روز قبل از وفات پیامبر (ص).
نمی خواهم نظر قطعی بدهم اما اختلاف نظر جدی است در تاریخ مرگ یا شهادت آقا رسول الله✨. معروفش در تقویم های ما بیست و هشت صفر است. اما اینطوری نیست که همه همین را قبول داشته باشند. دو ربیع الاول هم هست🗓، دوازده ربیع الاول هم هست و اتفاقا بعضی ها دوازده ربیع را قطعی تر می دانند. با آن کاری ندارم، می خواهم بگویم روزهای آخر عمر پیامبر (ص) بود قضیه سپاه اسامه.
👈وقتی پیامبر می بیند یک عده اعتراض می کنند گفت لعنت من بر کسی که از اسامه سرپیچی بکند🔥.
این یکی دیگر از کارهای پیامبر (ص) بود تا جلوی سقیفه را بگیرد. یعنی به مردم بگوید اولا اسامه هفده هجده سال سن دارد هیچ اشکالی ندارد رهبر شما یک فرد جوان باشد. این را گفت تا بعدا کسی اعتراض نکند حضرت علی (ع)✨ جوان است و بعد اینکه کسی حرف اسامه را گوش نکند مورد لعنت من است. یعنی اگر بعد از مرگ من پیغمبر یک عده ای آمدند و ادعای خلافت کردند اما در 🏇 سپاه اسامه بودند حرف اسامه را گوش ندادند بدانید مورد لعنت من هستند، کسی که مورد لعنت من باشد به درد امامت شما نمی خورد.
👥عمر و ابوبکر فهمیدند پیامبر مریض شد، فهمیدند اگر همراه با اسامه از مدینه خارج بشوند تا بروند جنگ و برگردند پیامبر از دنیا رفته و حضرت علی هم خلیفه شده تمام شد و رفت. شاخک های سازمان نفاق دوباره حساس شد. دستور از بالا آمد، چی⁉️ همراه با اسامه نروید. اگر بروید علی (ع) می ماند و اطرافیان مدافعش و قطعا علی (ع) خلیفه است....
❌و ابوبکر و عمر نرفتند.
✅در ″بحارالانوار، ج38، ص173″ در روایت آمده است که امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند هدف از اعزام سپاه اسامه تثبیت ولایت من علی بود.
✨حضرت علی (ع) می گوید هدف اثبات ولایت من علی بود. تثبیت ولایت! که این منافقین در مدینه نباشند. برای همین پیامبر حضرت علی را در سپاه اسامه قرار نداد، چون پیامبر می دانست از این مریضی می میرد، اگر علی (ع) هم از مدینه خارج بشود کسی در مدینه نمی ماند اغتشاش بدتر است، به علی (ع) گفت تو بمان. اما به آنها گفت شما بروید. ابوبکر، عمر، ابوعبیده جراح، سه نفری که، مثلثی که بعد از مرگ پیامبر (ص) شدیدترین نقش را در بحث سقیفه بازی کردند.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 299
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد ما که داریم درس می خونیم شما یه نیت امام زمانی به ما معرفی کنید تا درس خوندنمون عبادت بشه؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
🔹نیت امام زمانی در تدریس یعنی اینکه شما نیت کنید هر رشته ای که دارید درس می خوانید، چه الان ایام مدرسه، چه بعدا در دانشگاه، در هر رشته ای که دارید درس می خوانید نیت کنید که در آن رشته قوی ترین بشوید، بهترین بشوید، مدارج بالا را طی بکنید که بعد بتوانید در همان رشته به مردم خدمت بکنید. و یا بعد از ظهور امام عصر (عج) با آن شغل و رشته ای که دارید کمک کار حکومت امام عصر شوید.
👈🏻خود خدمت به خلق هم در حقیقت خدمت به امام زمان (عج) و خدای متعال است.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد میخواستم بدونم این درسته یا خیر؟
در برخى از روايات اهل بيت عليهم السلام به حضور فعال (عجم) در سپاه وارتش مخصوص امام مهدى (عليه السلام) اشاره شده است. البته مقصود از عجم، ملتهاى غير عرب است. ولى به احتمال زياد، بيشترين مصداق آن در عصر ظهور، ايرانيان خواهند بود، بويژه که مرکز ثقل تشيع نيز در ايران است، از شهرهايى که نام برده شده اند: خراسان، رى، طالقان، قم، فارس، و... است.
اصبغ بن نباته مى گويد: امير المؤمنين (عليه السلام) در ضمن خطبه اى، پيرامون مهدى (عليه السلام) و يارانش چنين فرمود: (از اهواز يک نفر، شوشتر يک نفر، شيراز سه نفر به نام حفص، يعقوب وعلى، از اصفهان چهار نفر به نام موسى، على، عبد الله و غلفان، از بروجرد يک نفر به نام قديم، از نهاوند يک نفر به نام عبد الرزاق، از همدان سه نفر به نام جعفر، اسحاق وموسى، از قم ده نفر، که همنام اهل بيت رسول خدا هستند (ودر حديثى، هجده نفر ذکر شده است)، از شيروان يک نفر، از خراسان يک نفر به نام دريد، و نيز پنج نفر که همنام اصحاب کهف هستند، از آمل يک نفر، از گرگان يک نفر، از دامغان يک نفر، از سرخس يک نفر، از ساوه يک نفر، از طالقان بيست و چهار نفر، از قزوين دو نفر، از فارس يک نفر، از ابهر يک نفر، از اردبيل يک نفر، از مراغه سه نفر، از خوى يک نفر، از سلماس يک نفر، از آبادان سه نفر واز کازرون يک نفر.
سپس فرمود: (پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله وسلم) سيصد وسيزده نفر از ياران مهدى (عليه السلام) به تعداد ياران پدر را براى من برشمرد و فرمود: خداوندا آنان را، در کمتر از يک چشم برهم زدن از مشرق ومغرب زمين، در کنار کعبه گرد آورد). (1)
پي نوشته ها :
(1) بحار الانوار، علامه مجلسى، ج 60، ص 218.
میبخشین طولانیه
ممنون میشم جواب بدین.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
☝️🏻نه، این خطبة البیان هست که در آن حضرت امیرالمومنین (ع) اسم شهرها و یاران حضرت را می برد که این خطبه از لحاظ سندی اعتباری ندارد و علما قبولش ندارند و همین علامه مجلسی هم که در کتاب خودش این بحث را آورد، خطبة البیان را قبول ندارد.
حالا اینکه در کتابش آورده است، بحث جمع آوری روایات بود ربطی به عقیده ندارد که قبولش داشته باشد، یا نداشته باشد. خطبة البیان از لحاظ سندی معتبر نیست.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تماشایی | علمی که ما میخواهیم
❓ علمآموزی چه زمانی مفید است؟
➕ توصیه آقا برای شما که به دنبال کسب علم هستین
🍃 #درس_اخلاق_آقا
معرفت مهدوی | استاد عبادی
👈در حجة الوداع نیز که مردم آداب حج را در محضر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم آموختند، فقط حج مردم
#ندبه_انتظار
✍شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز هجدهم (۲)
⏪ 📖 آیه دوم :
✨«یَآ أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلّغْ مَآ أُنزِلَ إِلَیْكَ مِن رَّبّكَ وَ إِن لَّم تَفْعَل فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَ اللَّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَایَهْدِی الْقَوْمَ الْكَافِرِینَ؛ ای پیامبر! آنچه را از سوی پروردگارت به تو نازل شده است (در مورد ولایت و جانشینی حضرت علی) اعلام کن و اگر چنین نکنی، رسالت الهی را نرسانده ای و (بدان که) خداوند تو را از (شرّ) مردم (و کسانی که تحمّل شنیدن این پیام مهم را ندارند) حفظ می کند. همانا خداوند گروه کافران را هدایت نمی کند»✨.
♦️ نکته ها 👇
1⃣. این آیه به دلایلی که خواهد آمد به جانشینی حضرت علی عليهالسلام و نصب او به ولایت در غدیر خم، هنگام برگشت پیامبراکرم✨ صلی الله علیه و آله و سلم از سفر حج در سال دهم هجری مربوط است. جالب اینکه این آیه در میان دو آیه ای قرار گرفته که به اقامه کتاب آسمانی مربوط است و شاید اشاره به این موضوع داشته باشد که میان رهبر معصوم و اقامه ی کتاب آسمانی، پیوند💞 محکمی برقرار است. آری، این امام است که می تواند کتاب آسمانی را برپا دارد و این کتاب خداست که می تـواند امام واقعی را معرّفی کند.
2⃣. در این آیه چند نکته وجود دارد که جهت گیری محتوایی آن را روشن می کند:
👈الف) سوره مائده در اواخر عمر شریف پیامبر نازل شده است.
👈ب) در این آیه، به جای «یا أیّها النّبی» عبارت «یا أیّها الرّسول» آمده است که نشانه ی یک رسالت مهم است.
👈ج) به جای فرمان «أبلغ»، فرمان «بَلّغ» آمده که نشان گر ابلاغ قطعی، رسمی و مهم است.
👈د) پیامبر نسبت به نرساندن یک پیام مهم تهدید شده که اگر آن را به مردم ابلاغ نکند، همه ی زحماتش به هدر خواهد رفت.
👈ه-) رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از عواقب کاری هراس دارد آن چنانکه خداوند او را دلداری می دهد که «ما تو را از شر مردم نگه می داریم».
👈و) پیامبر، از جان خود نمی ترسد؛ زیرا در روزگار تنهایی که با بت ها مبارزه می کرد و در جنگ ها که با مشرکین درگیری نظامی داشت، از خطرها هراسی نداشت. (درحالی که سنگباران می شد و یارانش شکنجه می شدند، اکنون در اواخر عمر و در میان این همه یار بترسد؟!)
👈ز) در آیه، پیامی وجود دارد که از نظر اهمیّت، با همه پیام های دوران نبوّت و رسالت برابر است؛ آن چنانکه اگر این پیام به مردم نرسد، گویا همه ی پیام ها از بین خواهد رفت.
👈ح) محتوای پیام، باید مسأله ای اساسی باشد، وگرنه در مسائل جزئی و فردی، این همه تهدید و دلداری لازم نیست.
👈ط) پیام آیه، به توحید، نبوّت و معاد مربوط نیست؛ زیرا این اصول، در روزهای اوّل بعثت در مکّه بیان شده و به این همه سفارش در آخر عمر آن حضرت نیازی ندارد.
👈ی) پیام آیه، به نماز، روزه، حج، زکات، خمس و جهاد هم مربوط نیست؛ زیرا اینها در طول ۲۳ سال دعوت پیامبر بیان شده و مردم نیز به آن عمل کرده اند و هیچ هراسی وجود نداشته است.
❓پس، محتوای این پیام مهم که در اواخر عمر شریف پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده، چیست⁉️
📑روایات بسیاری از شیعه و سنّی، ما را از تحیّر نجات داده و راه را نشان می دهد. بر اساس روایات، آیه به هجدهم ذیحجه سال دهم هجری در سفر حجه الوداع پیامبر اسلام مربوط است، به این ترتیب که آن حضرت در بازگشت به سوی مدینه، در مکانی به نام «غدیر خم» به امر الهی فرمان توقّف داد و همه در این منطقه جمع شدند.
مکانی که هم آب و درخت🌴 داشت و در گرمای حجاز، کارساز بود و هم در محلّ جداشدن کاروان های زائران مکّه قرار داشت و اهل یمن، عراق، شام، مدینه و حبشه در آنجا از هم جدا می شدند. در این مکان، ✨پیامبر خدا در میان انبوه یاران، بر فراز منبری از جهاز شتران قرار گرفت و خطبه ای طولانی خواند.
↩️ابتدای خطبه؛ از توحید، نبوّت و معاد سخن گفت که تازگی نداشت. سخن تازه از آنجا بود که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از رحلت خود خبر داد و نظر مسلمانان را درباره خود جویا شد. همه به کرامت، عظمت، خدمت و رسالت او در حدّ اعلا اقرار کردند. پیامبر وقتی مطمئن شد که صدایش به همه ی مردم، در چهار طرف می رسد، پیام مهم خود را درباره آینده بیان کرد و فرمود:
✨«من کنت مولاه فعلیّ مولاه؛ هر که من مولای اویم، این علیّ مولای اوست»✨.
👌و به این وسیله جانشینی حضرت علیعليهالسلام را برای زمان پس از خود به صراحت اعلام کرد.
⬇️⬇️⬇️
3⃣. همه مفسّران شیعه بر اساس روایات اهل بیت عليهمالسلام و نیز بعضی از مفسّران اهل سنت به عنوان یکی از مصادیق، آیه را به نصب حضرت علی عليهالسلام در غدیر خم به ولایت و امامت مربوط دانسته اند.
☝️جالب آنکه صاحب تفسیر المنار
از مسند احمد و ترمذی و نسائی و ابن ماجه، حدیثِ «مَن کنتُ مولاه فعلیّ مولاه» را با سند صحیح و موثّق بیان کرده است و سپس با دو جمله به خیال خود در آن تشکیک نموده است:😏
-اوّل، اینکه مراد از ولایت، دوستی است. (غافل از آنکه دوستی به بیعت گرفتن و تبریک گفتن و آن همه تشریفات در غدیر خم نیازی نداشت)
-و دوّم، آنکه اگر حضرت علی عليهالسلام امام و رهبر پس از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بود، چرا فریاد نزد و ماجرای نصب خود را در غدیر نگفت؟! (غافل از آنکه در سراسر نهج البلاغه و کلمات حضرت علی عليهالسلام ناله ها و فریادهای زیادی💔 وجود دارد؛ ولی صاحب المنار گویا آن ناله ها و فریادها را نشنیده است).
4⃣. در تمام قرآن فقط در این آیه است که پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به کتمان پیام، تهدید شده که اگر این پیام را نرسانی، تمام آنچه را که در ۲۳ سال رسالت گفته ای از بین می رود. پس باید دید این چه پیام مهمی است که این گونه بیان می شود⁉️ پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت علی عليهالسلام فرمود:
⚠️لو لم ابلغ ما امرت به من ولایتک لحبط عملی؛ اگر آنچه درباره ولایت توست به مردم نرسانم، تمام اعمال من محو میشود.
5⃣. امام باقر عليهالسلام فرمود:
✨بُنی الاسلام علی خمس علی الصلاه و الزّکاه و الصوم و الحج و الولایه و لم یناد بشی ء کما نودی بالولایه فاخذ النّاس باربع و ترکوا هذه؛ اسلام بر پنج چیز استوار است: بر نماز، زکات، روزه، حج و ولایت اهل بیت و چیزی به اندازه ی ولایت مورد توجّه نبود، امّا مردم چهارتای آن را پذیرفتند و ولایت را ترک کردند!.
6⃣. چگونه می توان پذیرفت که حضرت موسی برای غیبت موقّت خود جانشین تعیین کند، امّا خاتم پیامبران صلی الله علیه و آله و سلم برای غیبت ابدی خود، جانشینی تعیین نکرده باشد❓
با وجود اینکه حدیث منزلت که پیامبر خطاب به ✨علی عليهالسلام فرمود: «أنت منّی بمنزله هارون من موسی؛ تو برای من مثل هارون برای موسی می باشی».
به صورت متواتر در منابع اهل سنّت آمده است.
7⃣. درباره آیه «إِذْ کانَ هُوَ الْمُنْذِرُ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ» که در این فراز دعا آمده است از ابن عباس نقل شده که پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم دست مبارک خود را بر روی سینه گذاشت و فرمود: «انا المنذر» و آنگاه به علی بن ابیطالب عليهماالسلام اشاره کرد و فرمود: «انت الهادی، بک یهتدی المهتدون بعدی». در این آیه نکاتی وجود دارد؛ از جمله آنکه:
👈الف) تربیت، هم به تهدید و هم به ارشاد نیاز دارد: «إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ».
👈ب) برای جامعه جاهل غافل، هشدار بیشتر از بشارت ضرورت دارد: «إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ».
👈ج) کار اصلی پیامبران، ارشاد و انذار است؛ «إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ» نه برآوردن خواسته های بی ربط مردم و عرضه معجزه در هر لحظه و برای هرکس: «لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَهٌ».
👈د) با آنکه دیگر پیامبری مبعوث نمی شود، امّا خداوند حجت خود را بر همه ی مردم تمام می کند و هرگز زمین از حجت خالی نمی ماند: «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ».
👈ه-) انبیا فقط به مشرق زمین اختصاص نداشته اند: «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ».
👈و) در عصر حاضر نیز ما باید امام یا هادی زنده داشته باشیم: «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ».
🔗منبع: شرح قرآنی دعای ندبه -
👤محسن قرائتی
@marefatemahdavi
34.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم #کارگاه_شرایط_علائم_ظهور 3
💠 جلسه 3️⃣ 19 اذر( قسمت اول )
🔰بررسی علامات حتمی ظهور
🎤 با تدریس استاد احسان عبادی از اساتید مهدویت کشور
👈👈 اگر کلیپ باز نشد یا برای دیدن با کیفیتهای بالاتر به لینک 👈 اینجا بروید.
@marefatemahdavi
40.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم #کارگاه_شرایط_علائم_ظهور 3
💠 جلسه 3️⃣ 19 اذر( قسمت دوم)
🔰بررسی علامات حتمی ظهور
🎤 با تدریس استاد احسان عبادی از اساتید مهدویت کشور
👈👈 اگر کلیپ باز نشد یا برای دیدن با کیفیتهای بالاتر به لینک 👈 اینجا بروید.
@marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
استاد برای اینکه خدای نکرده از مسیری که داریم در نیاییم و قلب نازنین آقا مکدر نشه دعایی هست بفرمایید بجا بیاریم و بزرگترین مسئله حجاب از دست ندیم چکار کنیم از تون ممنون خیلی از این مسائل میترسم!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👈🏻این که سوال کردید ما در این مسیری که هستیم خدای نکرده برنگردیم.. خُب، اهل بیت دعایی گفتند؛ دعای غریق و معرفت «اللَّهُمَّ عَرِّفْنٖی نَفْسَکَ..» دعای معرفتی که آخر مفـاتیح هم هست را انجام بدید. ولی باز دعا باید همراه با عمل باشد. واقعا سعی کنید واجبات خود را انجام بدهید، سعی کنید در مراسمات دینی شرکت کنید. به قول معروف طرف اگر جنازه هم باشد ولی اگر خودش را در مسیر رودخانه قرار بدهد، درست است که جنازه هست دست و پایی نمی زند، ولی خود مسیر این فرد را به مقصد می رساند.
🔹ما درست است عمل مان خیلی قوی نیست، ولی اگر خودمان را در مراسمات مذهبی قرار بدهیم در هیئت ها و مراسمات مذهبی مختلف، آن جو معنوی بالاخره ما را به مقصد می رساند. از این مراسمات دوری نکنید، قرآن بخوانید، مخصوصا واجبات انجام بشود مخصوصا نماز اول وقت، محرمات در حد ممکن ترک بشود، خود این مسیر ان شاءالله عاقبت بخیری می آورد و همیشه هم دعای عاقبت بخیری را بکنید، دعای معرفت در آخر مفاتیح هم بسیار بسیار مهم است.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
☑️متن شبهه و سوال👇👇👇👇👇
در متن صلوات، اللهم.....وعجل فرجهم
-ضمیر "هم" جمع آمده است. در صورتی که فرج آقا است و باید فرد میامد و عجل فرجه و میدانیم عرب مثل ما من باب احترام فرد را جمع نمی بندد. علت جمع آمدن چیست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅متن پاسخ به شبهه👇👇👇👇👇
👌🏻به این خاطر هست که دولت
امام زمان (عج) وقتی تشکیل بشود در حقیقت ارزش های ائمه گذشته دوباره زنده می شود، اهداف و آرمان های آن ها زنده می شود و هم چنین آن ها دوباره رجعت می کنند و به آن بحث هم اشاره دارد.
#پرسش_پاسخ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: #استاد_احسان_عبادی
(👆جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
✅پاسخ به تمامی شبهات و
سوالات شما🔰
🆔 @marefatemahdavi
#امام_زمان
🤲🏻أللَّھُمَعجِلْلِوَلیِڪْألْفَرَج..🍂
@marefatemahdavi
📖📿📖📿📖📿📖
📖 #زیارت_آل_یاسین
✨(بِسْم الله الرحمن الرحيم)
💠سَلاَمٌ عَلَىٰ آلِ يَس
ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا دَاعِيَ اللهِ وَرَبَّانِيَ آيَاتِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَابَ اللهِ وَدَيَّانَ دِينِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا خَلِيفَةَ اللهِ وَنَاصِرَحَقِّهِ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللهِ وَ دَلِيلَ إِرَادَتِهِ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا تَالِيَ كِتَابِ اللهِ وَتَرْجُمَانَهُ ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي آنَاءِ لَيْلِكَ وَأَطْرَافِ نَهَارِكَ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ اللهِ ٱلَّذِي أَخَذَهُ وَوَكَّدَهُ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَعْدَ اللهِ ٱلَّذِي ضَمِنَهُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَالْغَوْثُ وَٱلرَّحْمَةُ الْوَاسِعَةُ، وَعْداً غَيْرَ مَكْذُوبٍ،
💠ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقوُمُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْعُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَقْرَأُ وَتُبَيِّنُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصَلِّي وَتَقْنُتُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُهَلِّلُ وَتُكَبِّرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصْبِحُ وَتُمْسِي،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ فِي ٱللَّيْلِ إِذَا يَغْشَىٰ وَٱلنَّهَارِ إِذَا تَجَلَّىٰ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا ٱلإِمَامُ الْمَأْمُونُ،ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَأْمُولُ، ٱلسَّلاَمُ عَلَيْكَ بِجَوَامِعِ ٱلسَّلاَمُ،
💠أُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنِّي أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَـٰهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَريكَ لَهُ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ لاَ حَبِيبَ إِلاَّ هُوَ وَأَهْلُهُ، وَأُشْهِدُكَ يَا مَوْلاَيَ أَنَّ عَلِيّاً أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ حُجَّتُهُ وَالْحَسَنَ حُجَّتُهُ وَالْحُسَيْنَ حُجَّتُهُ وَعَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ حُجَّتُهُ وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَجَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ،وَموُسَىٰ بْنَ جَعْفَرٍ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ موُسَىٰ حُجَّتُهُ،وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ،وَعَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ، وَالْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّكَ حُجَّةُ اللهِ، أَنْتُمُ ٱلأَوَّلُ وَٱلآخِرُ
💠وَأَنَّ رَجْعَتَكُمْ حَقٌّ لاَ رَيْبَ فِيهَا يَوْمَ لاَ يَنْفَعُ نَفْساً إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْراً، وَأَنَّ الْمَوْتَ حَقٌّ، وَأَنَّ نَاكِراً وَنَكِيراً حَقٌّ، وَأَشْهَدُ أَنَّ ٱلنَّشْرَ حَقٌّ،وَالْبَعْثَ حَقٌّ،وَأَنَّ ٱلصِّرَاطَ حَقٌّ،وَالْمِرْصَادَ حَقٌّ، وَالْمِيزَانَ حَقٌّ، وَالْحَشْرَ حَقٌّ، وَالْحِسَابَ حَقٌّ، وَالْجَنَّةَ وَٱلنَّارَ حَقٌّ، وَالْوَعْدَ وَالْوَعِيدَ بِهِمَا حَقٌّ،يَا مَوْلاَيَ شَقِيَ مَنْ خَالَفَكُمْ وَسَعِدَ مَنْ أَطَاعَكُمْ،فَأَشْهَدْ عَلَىٰ مَاأَشْهَدْتُكَ عَلَيْهِ،
💠وَأَنَا وَلِيٌّ لَكَ بَريءٌ مِنْ عَدُوِّكَ، فَالْحَقُّ مَا رَضِيتُمُوهُ، وَالْبَاطِلُ مَا أَسْخَطْتُمُوهُ، وَالْمَعْرُوفُ مَا أَمَرْتُمْ بِهِ، وَالْمُنْكَرُ مَا نَهَيْتُمْ عَنْهُ، فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللهِ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَبِرَسُولِهِ وَبِأَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَبِكُمْ يَا مَوْلاَيَ أَوَّلِكُمْ وَآخِرِكُمْ،وَنُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ وَمَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُم آمِينَ آمِينَ.
#ادعیه_و_زیارات_مهدوی
📖📿📖📿📖📿📖
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت سیصد (از فایل شماره 75)
📝ما چند جلسه مقدمات بحث سقیفه را گفتیم، که سقیفه چیزی که شما فکر بکنید بعد از رحلت یا شهادت پیغمبر (ص) یک مرتبه ابوبکر و عمر و.. جمع بشوند بروند سقیفه آنجا خلافت تعیین بکنند اصلا چنین چیزی نبود و این خنده دار است اینطوری مطرح بکنیم اینها یک مرتبه تصمیم گرفتن.. نه یک مرتبه ای نبود و قطعا یک کاری بود که برنامه ریزی و کار شده بود. حالا یک مقدار می خواهیم مقدمه نزدیک به واقعه را بگوییم.
🔸کتاب علامه عسکری را که من می دیدم، کتاب سقیفه دارد ایشان، اسمش هست سقیفه، راجع به سقیفه مطالبی نوشته و واقعا کتاب خوبی هست، در صفحه 20 این کتاب ایشان می آید مطلبی را مطرح میکند که کمتر مورخی مطرح کرده، آنهایی که تاریخ را تحلیلی می خوانند و کار میکنند این جور جاها شاخک هایشان حساس می شود..
و آن قضیه 📖سوره تحریم است. شما الان بروی سوره تحریم را نگاه بکنی لحن خطاب دارد، لحن توبیخ دارد، اینطور بگویم، توبیخ هایش هم هی شدید و شدید و شدیدتر می شود.
👌جالب است تفسیر نمونه را دیدم، دیدم به این قضیه اشاره نکرده، به این قضیه ای که علامه عسکری اشاره کرده. تفسیر المیزان را دیدم، دیدم جاهایی خیلی کوچولو اشاره کرده و رد شده. تفسیر مجمع البیان را دیدم، شیخ طبرسی، دیدم اشاره نکرده. اما تفسیر تبیان شیخ طوسی به این قضیه اشاره کرده.
📚بعد از بین معاصرین و علمای فعلی کتاب هایی که راجع به سقیفه و اینها نوشتن را دیدم، دیدم آنچنان اشاره نکردند، برایم تعجب بود!! به ذهنم رسید بروم کتاب شهید مطهری را هم ببینم، ایشان چهارده جلد کتاب دارد آشنایی با قرآن. به ذهنم رسید این را هم ببینم، سوره تحریم را در جلد هشت آشنایی با قرآن دیدم، دیدم عالی بحث را مطرح کرده.
📚و یک کتابی هم منزل دارم به نام تاریخ تحقیقی اسلام، چهار جلد هست، آقای یوسفی غروی نوشته و این هم کتاب جالبی است، آمده وقایع تاریخ صدر اسلام را، زمان آقا رسول الله (ص) را، براساس نزول سوره ها و آیات بیان کرده که این آیه ای که نازل شد ناظر به چه قضیه تاریخی هست، در چه زمانی این آیه نازل شد و موضوعات دیگر.. این هم کتاب خوبی هست. در اینجا هم گشتم مطالب خوبی پیدا کردم.
📚و چند تا از منابع حدیثی را دیدم، دیدم اینها هم بعضی ها آوردند و آیت الله جوادی آملی هم در درس تفسیر تسنیم خودشان در بحث سوره تحریم هم به این موضوع اشاره می کند و ایشان هم تقریبا مثل شبیه شهید مطهری در این موضوع حرف می زند.
⁉️آیات اولیه سوره تحریم چی
هست...؟
💠بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
💠يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ لِمَ تُحَرِّمُ مَا أَحَلَّ
اللَّهُ لَكَ ۖ تَبْتَغِي مَرْضَاتَ أَزْوَاجِكَ ۚ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿١﴾ ای پیامبر! چرا آنچه را که خدا بر تو حلال کرده برای به دست آوردن خشنودی همسرانت بر خود حرام می کنی؟ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
💠قَدْ فَرَضَ اللَّهُ لَكُمْ تَحِلَّةَ أَيْمَانِكُمْ ۚ وَاللَّهُ مَوْلَاكُمْ ۖ وَهُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ ﴿٢﴾ به یقین خدا راه گشودن [و شکستن] سوگندهایتان را [در مواردی] برای شما مقرّر کرده است، [و آن اینکه سوگندها را با کفاره دادن بشکنید تا از محدودیت و تنگنا درآیید] و خدا سرپرست و یار شماست، و او دانا و حکیم است.
💠وَإِذْ أَسَرَّ النَّبِيُّ إِلَىٰ بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِيثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَأَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَأَعْرَضَ عَنْ بَعْضٍ ۖ فَلَمَّا نَبَّأَهَا بِهِ قَالَتْ مَنْ أَنْبَأَكَ هَٰذَا ۖ قَالَ نَبَّأَنِيَ الْعَلِيمُ الْخَبِيرُ ﴿٣﴾ و هنگامی که پیامبر، رازی را به یکی از همسرانش گفت و او آن راز را [نزد زن دیگر] فاش کرد، و خدا پیامبر را از افشای آن آگاه نمود، پیامبر بخشی از آن [راز افشا شده] را به آن زن گوشزد کرد و از گفتن بخشی دیگر [برای آنکه فاش کننده بیشتر شرمنده نشود] خودداری نمود. آن زن گفت: چه کسی فاش کردن راز را [به وسیله من] به تو خبر داده است؟ پیامبر گفت: دانای آگاه، به من خبر داد.
💠إِنْ تَتُوبَا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُكُمَا ۖ وَإِنْ تَظَاهَرَا عَلَيْهِ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلَاهُ وَجِبْرِيلُ وَصَالِـحُ الْمُؤْمِنِينَ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ بَعْدَ ذَٰلِكَ ظَهِيرٌ ﴿٤﴾ اگر شما دو زن از کار خود به پیشگاه خدا توبه کنید [خدا توبه شما را می پذیرد]، چون دل شما دو نفر از حق و درستی منحرف شده است، و اگر بر ضدِّ پیامبر به یکدیگر کمک دهید [راه به جایی نخواهید برد]؛ زیرا خدا و جبرئیل و صالح مؤمنان [که علی بن ابی طالب است] یار اویند، و فرشتگان نیز بعد از آنان پشتیبان او خواهند بود.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 300
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313