🔴 مجلس یازدهم و برجام !! -1
🔸یک روز بیشتر تا دومین سالگرد خروج آمریکا از برجام باقی نمانده است و امروز بعد از هفت سال مذاکره و گفت و گو و پیگیری راهبرد تنش زدایی توسط دولت یازدهم و دوازدهم تنها لاشه ای از برجام باقی مانده که برای هیچ یک از طرفین ارزش و اهمیت هفت سال قبل را ندارد. برجام امروز همانند فرزند نامشروع و ناقص الخلقه ای می باشد که کسی تمایل ندارد تکفل آن را بدست بگیرد و با افتخار بگوید این فرزند برومند ، حاصل تلاشها و زحمات من است و به آن افتخار کند.
🔸البته اگر دیده می شود که فقط و فقط جناب آقای روحانی دست از تمجید های عجیب و غریب برجامی خود بر نمی دارد و هر روز استدلال جدیدی را برای زنده کردن نام برجام بر زبان جاری می کند علت آن است که این دولت منهای برجام اساسا دیگر دستاورد قابل تکیه ای نداشته که بخواهد به آن افتخار کند و بر سر دست بگیرد. این دولت دال مرکزی گفتمان و ایده اصلی مدنظرش ، گره گشایی از امورات کشور به وسیله مذاکره و حل کردن مساله هسته ای در قالب برجام بوده است که مع الاوصف شکست خورده و امروز دقیقا نمی داند با این فقر هویتی و معنایی چه کند.
🔸اما امروز حامیان برجام و پادوهای رسانه ای جریان غربگرا انگار نمی خواهند یکبار هم که شده درس عبرتی گرفته و راهبرد های مخدوش و هزینه ساز برای کشور را کنار گذاشته و در نگاه های غیرواقعی خود به عرصه سیاست خارجه و تامین منافع ملی تجدید نظر کنند.
🔸جریانی که روزی به دروغ برجام را بزک کرده و تحویل ملت داده است چنان که مدیر مسئول روزنامه شرق اعتراف می کند : « من مبالغه را قبول دارم. این مبالغهها باید میشد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک میکرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند.» و با تیترهای دروغین همچون : « پیروزی بدون جنگ ، آغاز پایان تحریم ها ، توافق بی نظیر تاریخ ، فروپاشی سازمان تحریم ها ، اینک بدون تحریم.» اذهان عمومی را دچار خطای در محاسبات کرده و امروز دوباره صحبت از مذاکره با ترامپ تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می کند و این روزهای باقی مانده را بهترین فرصت برای گرفتن امتیاز از ترامپ می داند چرا که ترامپ شدیدا محتاج امتیاز گرفتن از ایران است.
🔸اینان معتقدند نباید فرصت را از دست داد، ترامپ در آستانه رقابتهای سنگین انتخاباتی است و نیازمند برگهای برنده برای رقابت داخلی و چه بهتر که منتظر نتیجه نامعلوم انتخابات نمانیم و هرچه زودتر برویم پای میز و هر چه میخواهند بدهیم برود! تا لااقل ذره ای از تحریم ها برداشته شود بلکه بتوانیم نفسی بکشیم.
🔸سؤال آن است که پس برجام چه بود؟ مگر آن همه امتیاز نقدی که در برجام به طرف مقابل دادیم جز برای آن بود که بقول امثال شما، کشور از تله تحریم رهایی یابد؟ آیا رهایی یافت یا تله تحریمها تنگتر شد؟ آیا آمریکا به امتیازات هستهای بسنده کرد یا مسائل دیگری مانند قدرت موشکی و نفوذ منطقهای را پیش کشید؟ هفت سال پیش تنشزدایی با آمریکا جمع کردن فردو و نطنز و آب سنگین اراک بود و امروز یعنی جمع کردن شهاب، قیام، زلزال، قدر، سجیل، عماد، فاتح و تحویل منطقه به آمریکایی ها و محدودیت های دائمی هسته ای. در یک جمله باید گفت: « نابود کردن تک تک مولفه های اقتدار نظام جمهوری اسلامی.»
🔸بعید بهنظر میرسد این افراد آنقدر نادان باشند که ندانند حتی اگر از قدرت موشکی و نفوذ منطقهای هم دست بکشیم، آمریکا هرگز از تنها ابزار عملی خود یعنی تحریم دست نخواهد کشید. پس چرا چنین مواضع سست و امتحان پس دادهای را بار دیگر مطرح میکنند؟ انگار باید بار دیگر لگدی خورده تا از خواب کدخداباوری بیدار شوند و دشمنی دشمن را فهم کنند.
🔸وقتی یک بار توانستند مردم را با وعده «هم چرخ هستهای بچرخد هم چرخ اقتصاد» فریب دهند، چرا نباید شانس خود را برای شعار «هم موشک بالا برود هم قدرت خرید مردم» امتحان کنند؟! تازه میتوانند ادعا کنند آنکه وعده هایش را فراموش کرد نامزد ما نبود و اجارهای بود و این بار به اصل جنس رای میدهید!
🔸مشکل این جماعت در خوشبینانه ترین حالت حافظه بسیار ضعیف آنان است. حافظه ای که همیشه نسبت به واقعیت های تاریخی دچار ضعف بوده و نمیداند که قرار است تا کجا از یک سوراخ دوبار گزیده شوید.
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
🔴 مجلس یازدهم و برجام !! - 2
🔹«تحریمهای ثانویه غیرقانونی ایالات متحده صادرات نفت و اقلام تولیدی را برای ایران به شدت سخت کرده و بنابراین نه تنها بخش دولتی - که تهیه و تدارک غذا و داروی یارانهای و دیگر کالاهای اساسی برای مردم ایران و به ویژه آسیبپذیرترین قشر جمعیت را برعهده دارد - هدف قرار داده بلکه به تضعیف کل بخش خصوصی ما که مسئول تامین کالا، ارایه خدمات و اشتغالزایی برای مردم میباشد، منجر شده است [...] حتی اگر یک شرکت خارجی حاضر باشد اقلام مورد نیاز را به ایران بفروشد و ما بهای آن را از طریق داراییهایمان در خارج از کشور بپردازیم، باز هم تحریمهای درهم تنیده آمریکا در حوزه حملونقل و کشتیرانی، بیمه و بخشهای مالی و بانکی چنین تجارتی را برای طرفین امکانناپذیر میکند [...] قطع ارتباط فرودگاههای اروپایی با هواپیمایی ایرانایر طی روزهای گذشته به هیچ عنوان به شیوع کرونا مربوط نبود بلکه مستقیما به تحریم خرید و نصب نرمافزار به روز شده برنامهریزی پرواز توسط آمریکا مربوط میشود [...] واردات ما از اروپا از لحاظ مقدار و ارزش کمتر از دوره پیش از اجرای کامل برجام در سال ۲۰۱۶ است.»
🔹آنچه خواندید مواضع منتقدین و دلواپسان و کیهان و رجا نیوز و...نبود...
🔹 اینها جملات محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نامه به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد دقیقا 4 سال و 7 ماه و 29 روز پس از امضای برجام و اجرای یک طرفه آن توسط ایران است. برنامهای که قرار بود به تعبیر رئیسجمهور روحانی: «در روز اجرای توافق تمام تحریمهای مالی، تمام تحریمهای بانکی، تمام تحریمهای اقتصادی به طور کامل لغو شده و نه تعلیق» اما نه تنها همه تحریمها ماند بلکه اضافه هم شد و در مقابل فعالیتهای هستهای ایران نه تنها متوقف بلکه در مواردی حتی به عقب بازگشت. هر چند بعد از دستاورد تقریبا هیچ برجام، دولتمردان بعدها این مسئله بدیهی را انکار کردند. برای نمونه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه (شهریور 95) گفت: «هدف اصلی مذاکرات لغو تحریمها نبود»!
🔹روحانی (آبان 96) گفت: «به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام میدهند که با ما مذاکره کن، این کشورها مگر دیوانه شدهاند که با شما مذاکره کنند. شما علناً مذاکره دیروز را زیرپا میگذارید و به مذاکره امضا شدهای که به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بیاعتنا هستید». ظریف (مهر 96) گفت: «آمریکا آنطور که در توافق هستهای مقرر شده، تحریمها را رفع نکرده و ما هنوز نمیتوانیم در انگلیس یک حساب بانکی باز کنیم». عراقچی (اسفند 96) گفت: «ایران برجام را داستانی موفق نمیداند چرا که از آن بهرهمند نشده و تحریمها برداشته نشده است». سیف فروردین 95 گفت: «توافق هستهای ایران و گروه 1+5 موسوم به برجام، تا کنون "تقریباً هیچ" دستاوردی برای تهران در بر نداشته است». علی اکبر صالحی (بهمن 95) گفت: «آمریکا در ظاهر وانمود میکند در این زمینه به وظیفهاش عمل کرده است اما در خفا و پشت پرده نه تنها کاری انجام نداد بلکه سعی کرد همه چیز را به بن بست بکشاند» و... اینها تنها بخشی از اظهارات دولتمردان درخصوص دستاورد تقریبا هیچ برجام است. احتمالا باز هم حافظه شان یاری نکند اما تاریخ قضاوت خواهد کرد که جریان غربگرا چگونه چوب حراج بر منافع ملی زده و عاقبت الامر چیزی عایدشان نشد.
🔹 حداقل به خود زحمتی بدهید و کمی کتاب خاطرات رئیس جمهور مورد حمایت خود را ( بخوانید رحم اجاره ای) تورق کنید.
🔹پرزیدنت در کتاب خاطرات خود حاصل دو سال مذاکرات با طرف اروپایی را در نامه به البرداعی اینگونه توصیف می کند : « متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر رو به رو شد.» مذاکراتی که اتفاقا مبنایش سخنی بود که سالها بعد وزیر خارجه دولت یازدهم قبل از انعقاد برجام آن را بیان کرد : « رسیدن به هر نوع توافقی، بهتر از عدم توافق است» و امروز تئوری سازی مذاکره با ترامپ دقیقا بر اساس همین انگاره فکری شکل می گیرد.
🔻ادامه دارد🔻
@margoomat
🔴 مجلس یازدهم و برجام !! - 3
🔸12 مرداد 1394 وقتی فؤاد ایزدی از محمدجواد ظریف درباره نقض برجام توسط رئیسجمهور آمریکا در آینده پرسید؛ اینطور پاسخ شنید: «میگن رئیسجمهور بعدی میخواد با یک امضا تحریمها رو برگردونه؛ خب برگردونه؛ کی تو دنیا اجرا میکنه؟ نمیتونه این کار رو بکنه؛ قاعده حقوقی داره؛ من به شما اطمینان میدم.» «اطمینان» وزیر خارجه ایران اگرچه تسلای دلگرمکنندهای بود اما چندان دوام نیاورد، بار دیگر تحلیلی اشتباه از مناسبات بینالمللی وجود داشت، «با یک حرکت قلم» رئیسجمهور آمریکا از برجام خارج شد، تحریمهای بیشتری اعمال کرد و اروپا و سایر متحدانش نیز از او تبعیت کردند. آقای ظریف 5 اردیبهشت 1399 در واکنش به عهدشکنی اروپاییها به همین نکته اشاره کرد و گفت: «آمریکا از سال ۲۰۱۷ مشغول تحکم کردن به همگان علیه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. اروپا به جای قطعنامه ۲۲۳۱، از آمریکا تبعیت کرد.»
🔸 این جملات در حالی بود که کمتر از 2 سال قبل ایشان نظری کاملا متفاوت با امروز داشت و معتقد بود اروپا در کنار ایران ایستاده و تسلیم آمریکا نمیشود: «عدهای کملطفی میکنند؛ امروز، دنیا با ماست.»«این دفعه، دنیا پشت ما ایستاده.» او حتی در 14 شهریور 1396 که با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید زمزمههای مبنی بر خروج آمریکا از برجام به گوش میرسید، مدعی شد «خروج از برجام به معنی انزوای آمریکا است.» و گفت: «اروپا، برجام را بدون آمریکا هم ادامه میدهد.»
🔹اما تنها عضوی که برجام را بدون پایبندی دیگر اعضا به طور کامل ادامه داد؛ ایران بود! اینبار هم محاسبات نادرستی از قدرتهای خارجی و مناسبات و تعامل آنها با یکدیگر در ذهن مسئولان و سیاستگذاران دولت وجود داشت. با وجود گذشت 7 سال اما انگار همین دیروز بود که رئیسجمهور روحانی در نطقهای انتخاباتیاش میگفت: «ای امان از شعارهای بیمحتوا... سیاست خارجی «شناخت دنیا» را میخواهد. سیاست خارجی «شناخت قدرتهای خارجی» را میطلبد.» اما با تمام احترام نسبت به خدمات دولتهای یازدهم و دوازدهم نه تنها این شناخت در این دولتها وجود نداشت بلکه باور به توانمندی سرمایه انسانی و فنی داخل کشور نیز میان مدیران بلندپایه دولتی در پایینترین حد خود قرار داشت.
🔹مجلس یازدهم باید مساله تعیین تکلیف برجام را در صدر برنامه های خود گذاشته و برای آن تدبیری بیاندیشد. آیا در شرایطی که فقط خودمان یک تنه در حال پیش بردن برجام هستیم چه دلیلی ایجاب می کند که در ساز و کار معیوب و غیر کارامد آن باقی بمانیم؟ وقتی یک طرف دعوا از منازعه خارج شده است و کشور های اروپایی هم به تعهدات خود پایبند نیستند و این ما هستیم که به تمامی تعهدات خود عمل کرده ایم ؛ ماندن در این توافق با کدام عقل سلیمی توجیح می شود؟ مجلس می تواند با تهیه طرح خروج از برجام و حتی طرح خروج از NPT سوت پایان بازی برد باخت آمریکایی ایرانی را به صدا درآورده و مسیر پیشرفت صنعت هسته ای را به ریل اصلی خود برگرداند.
این یادداشت در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2352888/
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 کلیپ تاریخی گفت وگوی دکتر فواد ایزدی استاد دانشگاه تهران با محمد جواد ظریف...
🎥 #بازخوانی/ ظریف: رئیسجمهور آینده آمریکا (ترامپ) زیر برجام نخواهد زد!
#سالگرد_خروج_آمریکا_از_برجام
@margoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #بازخوانی/ جهانگیری مهر۹۶: منتقدان برجام میگفتند ترامپ بیاید، برجام را آتش خواهد زد، تحریمها برخواهد گشت، پس کو؟! میگفتند دلار نجومی خواهد شد. چرا اتفاق نیفتاد؟
پ.ن: بعضی موقع ها اصلا نیازی به گفتن و نوشتن و..نیست. فقط کافیه بازخوانی کنید. همین.
#سالگرد_خروج_آمریکا_از_برجام
@margoomat
🔸بزرگان #علوم_سیاسی در کشور خلاصه یه فکری بکنند...
#برجام_شناسی
#بازخوانی
صادق زیباکلام:مردم آمریکا نمیگذارند رئیس جمهور بعدیشان برجام را تحت الشعاع قرار دهد!
روزنامه آفتاب یزد/ 27 دی 94
#سالمرگ_برجام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مردم غلط کردید؛ شما مقصرید...
🔸با بعضی از دوستان وقتی در محافل خصوصی و حتی در جمع های عمومی صحبت می کنیم و بحث درباره مشکلات مردم میشه و گفت وگو دوستانه شکل میگیره تازه متوجه عمق نگاه دوستان نسبت به مردم و جمهوریت و انتخابات و... میشیم.
🔸وقتی مشکلاتی گریبان مردم رو می فشارد و در نتیجه ی سیاست ها و تصمیمات غلط دولتی؛ عموم مردم در تنگنا های معیشتی و اقتصادی قرار می گیرند؛ مثلا ماجرای بنزین و افزایش قیمت دلار و... پیش می آید؛ معمولا اولین گزاره هایی که از طرف دوستان مطرح میشه جملاتی همچون: «خودتون رای دادید حالا چوبشو بخورید»، « ما تذکر دادیم شما گوش ندادید»، « انتخاب کردید حالا هزینه اش را هم خودتون بپردازید »، «دیدید حرف ما درست بود!!» و تعابیری از این دست که احتمالا بارها شنیده ایم.
به راستی این مدل ادبیات چه نسبتی با گفتمان انقلاب دارد؟ پس ذهن گوینده این سخنان چه می گذرد؟ مردم را چه فرض کرده اند؟ منافق؟ کوفی؟ جاهل؟ صغیر؟ و... نمیدانم..
🔸البته باید اذعان کرد که حقیقتا لذت دارد. اینکه تو، اشتباه بودن تصمیم طرف مقابل و درست بودن تصمیم و نگاه خودت را به روی طرف مقابل بیاوری واقعا لذت بخشه. اما مطمئن باشید که فقط لذت دارد و هیچ خروجی و ثمره ای ندارد. مردم می فهمند. باور کنید می فهمند.
🔸وقتی تو در ذهن خود بگویی که «آهان الان موقع اش است» و به فکر تسویه حساب سیاسی خودت باشی؛ مردمم در ذهن خود می گویند اینان که دلشان به حال من بدبخت نسوخته و دنبال آنند که کلاه خود را بدوزند و ماهی خود را از آب گل آلود بگیرند. مردم می گویند در هر صورت مقصر ماییم. رای بدهیم مقصریم. رای ندهیم مقصریم. اعتراض کنیم مقصریم. اعتراض نکنیم مقصریم. شما بفرمایید.. دقیقا چه کنیم؟؟!!
🔸فردا روزی ام انتخابات می شود و ما انتظار داریم مردم صف به صف به ما رای بدهند و حامی مان باشند. به نظرتان نمی پرسند آقای حزب اللهی تو کجا بودی از حق من دفاع کنی؟ تو اون موقعی که ما زیر فشار بودیم یکی دیگه هم زدی تو سرمون!!
به چه اعتمادی؟ به چه سابقه ای من باید به تو رای بدهم؟ متاسفانه ما فرسنگ ها با فضای فکری مردم فاصله داریم. جامعه دارد یک مسیر دیگری را میرود و ما در یک آب باریکه ای مشغول خیالبافی های خودمون هستیم.
🔸این مدل نگرش بلاشک معلول ایزوله شدن بخشی از دوستان است. باور کنید که مردم اساسا این تقسیم بندی ها و تفکیک هایی که در ذهن ما شکل گرفته را قبول ندارند و تا حدودی هم درست ماجرا را فهم می کنند. مردم تفاوتی بین «اصولگرا و اصلاح طلب»، « راست مدرن و سنتی و چپ مدرن و سنتی»، «جامعه روحانیت و مجمع روحانیون» « قالیباف و لاریجانی و روحانی و احمدی نژاد و جلیلی و خاتمی» نمی بینند و همه را سوار بر یک کشتی می دانند.
🔸مشکل کار کجاست؟ مشکل دقیقا همین تفکر است. تفکری که مردم را محکوم میداند. مردم را مقصر میداند. و اگر سرمایه اجتماعی نظام روز به روز در حال لاغر تر شدن است یکی از دلایل اساسی آن همین نگاه منفعت طلبانه و غیر انقلابی به مردم است. همین تیپ فکری است که در محافل خصوصی ابایی ندارد از آن که درگوشی بگوید ای کاش همه مردم پای صندوق های رای نیایند و همین بسیجی ها و مذهبی ها و... رای خودشان را در صندوق ها ریخته تا ما راحت تر رای بیاوریم.
🔸مردم از ترس هاشمی رفسنجانی رفتن در آغوش خاتمی و از ترس خاتمی، احمدی نژاد را انتخاب و از نفی احمدی نژاد به جناب روحانی رسیدن.
یکی شد سران فتنه، دیگری پدر انحراف، آن یکی پدر معنوی فتنه و این یکی هم نماد سازش و کرنش و عامل آمریکا و انگلیس.
به راستی اینان از کجا آمدند؟ اینان در کجا رشد کردند؟ سوال مردم آن است که ما به خروجی های همین نظام و همین شورای نگهبان رای داده ایم یا خروجی های کره مریخ !! آقای روحانی در چه سیکلی رشد کرد؟ نمایندگی مجلس و نائب ریاستی آن ، دبیری شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت های مختلف در دوران جنگ، مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای، عضو خبرگان رهبری و حالا هم رئیس جمهوری کشور. تقریبا تمام مسئولیت های خطیر نظام رو یه دور طی کرده و حالا...
🔸اگر قرار است اشتباه مردم را دید که باید دید اما اشتباهات بزرگتر را هم باید دید. اشتباهاتی که حتما بخش زیادی از آن مربوط به رای مردم نیست. ایرادات ساختاری ای که باید فکری به حال آنان کرد. که اگر فکری نشود آش همان آشو و کاسه همان کاسه.
یقینا این دولت در مشکلات موجود سهم بسزایی دارد ولی آیا همه مشکلات ناظر به این دولت است؟ همه مصائب بر عهده رای مردم است؟ آیا ساختاری که خروجی اش می شود امثال روحانی و عباس آخوندی و نعمت زاده و فیروز آبادی و ولایتی و... یک جای کارش نمی لنگد؟؟ فتامل...
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat
🔴 تاب آوری ملی و مواسات اجتماعی
🔸یکی از ویژگی ها و خصائص جامعه ایرانی در طول تاریخ، همدلی و همبستگی مثال زدنی مردم ایران در مقاطع و زمان های گوناگون خصوصا در مواقع بحرانی و اضطراری است. این همبستگی ریشه در باور های دینی و ملی و انسانی ایرانیان دارد که باعث آن شده است که مال و جان خود را در هنگامه های خطر و سختی و دشواری آماده تقدیم به هموطنان و همنوعان انسانی خود کنند.
🔸معنا و مفهوم این همبستگی اجتماعی و ملی در بعد از انقلاب اسلامی و حاکم شدن گفتمان دینی در کشور دوچندان شده و شاهد آنیم که مردم عزیز ایران در جنگ و سیل و زلزله و انواع بلایای طبیعی و انسانی همراه و پای کار یکدیگر بوده اند و با به میدان آمدن گروه های مختلف مردمی بخش زیادی از مشکلات رفع و مرهمی بر آلام رنج کشیده مردم گذاشته شده است.
🔹مردم عزیز ایران بعد از سخنان رهبری مبنی بر شکل گیری رزمایش بزرگ مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان موجی از همدلی کریمانه و مواسات مومنانه را در کشور ایجاد نمودند که شاید در هیچ کجای دنیا نتوان همانند آن را پیدا و معرفی کرد. جلوه هایی که باید امثال آوینی باشند تا آن را روایت گری کنند. این مهم در حالی رقم می خورد که در آغازین روزهای کرونا در کشورهای غربی، شاهد خودخواهی و خوی وحشیگری فرهنگ غربی در غارت فروشگاهها، درگیری بر سر مواد خوراکی و بالا رفتن فروش سلاح و سرقت ماسک های کشور های دیگر و کمیاب شدن مواد غذایی و... هستیم.
🔸در ایران با پدیده جالبی مواجه ایم. در اکثر کشورهای غربی وقتی بحرانی پیش می آید شاهد نشانه های شکاف اجتماعی در بدنه عمومی مردم و حاکمیت هستیم چنان که در همین بحران کرونا به وضوح قابل مشاهده است. اما در ایران ماجرا برعکس است. در اکثر بحران ها از جنگ تحمیلی و شهادت حاج قاسم سلیمانی تا بحران این روزهای کشور یعنی ویروس کرونا شاهد انسجام هر چه بیشتر مردم و حاکمیت هستیم. نکته مهم آن است که این انسجام اجتماعی نقش بسزایی در افزایش تاب آوری ملی دارد. بدان معنا که هرچه همبستگی و انسجام اجتماعی بالاتر باشد، سطح تابآوری ملی در مقابل بلایای طبیعی و فشار های خارجی بالاتر خواهد رفت.
🔸انسجام یا همبستگی اجتماعی یکی از لوازم مهم تقویت هر جامعه محسوب میشود. در واقع انسجام اجتماعی نوعی احساس ارتباط، گرایش و تعامل با دیگر اعضای جامعه است، و منظور از آن احساس مسئولیت متقابل در برابر دیگران است که از اراده و آگاهی برخوردار باشد. در حقیقت در چنین جامعهای ارزشهای اصلی و اساسی بیش از پیش تقویت شده و معضلاتی را که باعث ایجاد شکاف در جامعه خواهد شد را ترمیم میکند.
🔹با توجه به این توضیحات باید گفت که ایران اسلامی به خصوص در سالیان اخیر با هجمههای مختلف برای ایجاد شکاف اجتماعی مواجه بوده است، از شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی تا فتنه های سیاسی و بحران های طبیعی و مشکلات معیشتی و تحریم های اقتصادی و.. که برآیند آنها مطابق طراحیهای دشمنان باید ایجاد دوقطبیها و شکافهای اجتماعی و فرهنگی شود که نهایت آن در شکاف بین دولت– ملت (نظام اسلامی و مردم) تجلی پیدا میکرد که در اکثر این موارد دشمنان دچار خطای محاسباتی شده و به اهداف مدنظر خود نرسیدند.
🔸اما رزمایش مردم ایران در مواسات و کمک مومنانه، نه تنها نشان داد که جامعه ایرانی دچار شکاف نشده است بلکه، بار دیگر چهره واقعی جامعه ایرانی که برخی اوقات در پس پروپاگاندای برخی رسانههای خارجی و حتی داخلی! مظلومانه نادیده گرفته میشد، بار دیگر رخ بنماید و با زبان همدلی بیان دارد که مسیر جامعه در ایران اسلامی به سوی تقویت همبستگی است. این همبستگی میتواند برکات خود را در عرصههای مختلف به خوبی به منصه ظهور برساند یکی از این برکات در افزایش تابآوری ملی در مقابل تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری آمریکا است.
🔹در تعریف تابآوری ملی آن را توانایی جامعه در برابر ناملایمات و بحرانها در حوزههای گوناگون معرفی میکنند که در این تابآوری آسیبی به ارزشهای محوری جامعه و نهادهایش نمیرسد.
🔸راهبرد و هدف اصلی آمریکایی ها کاهش تاب آوری ملت ایران است تا به واسطه آن ایران را دوباره پای میز مذاکره کشانده و امتیازات مدنظر خود را از طرف ایرانی بگیرند. اما مواسات و رزمایش کمک مومنانه و تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی، ظرفیت مناسبی را در ملت ایران به وجود آورده تا در مقابل فشارهای ظالمانه آمریکا آستانه تحمل خود را بالا برده و همانند ویروس منحوس کرونا، راهبرد فشار حداکثری آمریکا را با شکست کامل مواجه کنند.
🔻متن کامل این یادداشت در نسیم آنلاین:
https://www.nasimonline.ir/Content/Detail/2353577
✍️#علی_ریاحی_پور
@margoomat