🌟پرسش و پاسخ کارگاه شناخت جامع طرحواره ها
سلام
عزیزم پسر من سیزده سالشه تمام طرحواره های من را گرفته ،تقریبا تمام هجده طرحواره را....😢
اگر اینطور است من دیگه چی بگم😔
گاهی می گم باید این بچه مثل من تمام عمر ضجر بکشه و دم نزنه...😢
پسرم قادر نیست خوب ارتباط با دیگران برقرار کنه و حرف بزنه.
متوجه شدم که کلمه نداره که باهاش ارتباط برقرار کنه چون دوران نوزادی و کودکی اش من درگیر اختلافات خانوادگی با همسر و خانواده همسرم بودم.
همسرم کار نداشت.پدرش نمی گذاشت از آنها جدا بشویم و برویم دنبال کار،مثل خانواده فیلم پدر سالار.
همون سال اول بچه دار شدم در صورتی که خودم هنوز با اینکه بیست و سه سالم بود بچه بودم و درکی از بزرگ کردن بچه نداشتم.
الان اطرافیان می گویند با این نوزادت حرف بزن.
حالا من چکار کنم با نوجوانی که نمی تواند از خودش دفاع کند 😭
خیلی ناراحت میشم اما دوروزپیش به خودم گفتم اصلا پسرم حتی دور از جونش معلول هم که باشد خداوند قرار داده که من بزرگش کنم و باید بپذیرم،با تمام نقص هایی که داره،خداوند در رحمتش روبه رویم باز میکنه چون من ندانسته اون را دچار این طرحواره ها کردم..
کانال محتوای مادرانه ها👇👇
📌اگر والدین بیشتر نگران کمتوجهی به فرزندان خود، و کمتر نگران لوس شدن آنها بودند، دنیا جای بهتری میشد😇
اغلب به فکر کودکان فراوانی میافتم که دستخوش پرکاری والدین، خودخواهی آنها و یا مشغلههای فکری بیش از حدشان بودهاند و در نتیجه، نیازهایشان نادیده مانده است، ولی هرگز به کودکی که بهخاطر محبت بسیار زیاد والدینش بدتر شده باشد برنخوردهام. به هیچوجه امکان ندارد کودک از محبت آسیب ببیند. چیزی که به عنوان لوسشدن کودک در ذهن من است نتیجة ابراز محبت زیاد نیست، بلکه ناشی از دادن چیزهای دیگر به جای محبت به او است؛ چیزهایی مثل چشمپوشی از خطا، انتظارات اندک و دادن چیزهای جور واجور.
وقتی والدین حدودی برای بچهها قرار نمیدهند، یا انتظاراتشان از آنان را بهخاطر مهربان جلوه دادن خودشان کم میکنند، و یا وقتی اسباببازی یا غذا یا هدایا را جایگزین محبت یا توجه واقعی میکنند، کودکان آسیب میبینند. وقتی عملاً محبت و عطوفت وجود داشته باشد، آیا ابراز محبت بیش از حد معنایی خواهد داشت؟
واقعاً محبت بیش از حد چه معنایی دارد؟🤔
در حقیقت اگر هر روز هم به فرزند خود بگویید دوستش دارید، او آسیبی نمیبیند. اگر به او یادآوری کنید که برای شما منبع شادی و خوشبختی است، گزندی به وی نمیرسد. کودک بر اثر محبت فیزیکی، مراقبت و ستایش زیاد و صمیمانه شما که استحقاقش را هم داشته باشد، صدمه نمیبیند. با این تصور که فرزندتان با هرگونه توجهی لوس میشود، عطوفت و محبت خود را از او دریغ نکنید و سرد و بیاعتنا نباشید.
❌در قدیم معتقد بودند خودداری از ابراز محبت به کودکان میتواند به رشد شخصیت آنان کمک کند. شاید در زندگی شما کسی هست که به «روش قدیمی» تربیت کودکان اعتقاد دارد و شما را از مهربانیهای زیاد نسبت به فرزندتان برحذر میدارد، اما ثابت شده که این طرز فکر قدیمی اشتباه است.
✅روانشناسان در هزاران تحقیق، درباره رابطه میان میزان ابراز محبت والدین به فرزندانشان و تعادل و سازگاری آنان بررسی به عمل آوردهاند.
اگر بچهها با ابراز علاقة زیاد لوس بشوند - یعنی این اندیشه قدیمی صحیح باشد- باید انتظار داشت متعادلترین بچهها از خانوادههایی باشند که در آنها والدین تاحدی سرد و در ابراز محبت خوددار هستند. ولی حتی یک تحقیق هم نمیشناسم که به چنین نتیجهای رسیده باشد. در تحقیقات مربوط به روابط والدین با فرزندان، همواره متعادلترین فرزندان در محیطهای پر از عشق و محبت والدین بزرگ شدهاند.
هنوز والدینی هستند که به این روش قدیمی پرورش فرزند اعتقاد دارند. بعضی از آنان معتقدند که باید به بچهها سخت گرفت؛ چراکه مهر و محبت آنها را شکننده میکند. برخی دیگر فکر میکنند کودکانی که محبت فراوان از والدین خود میبینند ضعیف بار میآیند (این حرف را از پدرانی میشنوید که نگراناند محبت زیاد در مرد شدن پسرانشان اختلال ایجاد کند). عده دیگری هم براین باورند که محبت، تحسین کردن یا اهمیت دادن به فرزند، او را محتاج بار میآورد، به این مفهوم که در بزرگسالی بهطور غیرمتعارف نیازمند توجه و مراقبت خواهد شد. آنها عقیده دارند که با نشان ندادن محبت، فرزندی تربیت میکنند که نیاز کمتری به محبت دارد.
👈درحقیقت دقیقاً عکس این عقیده درست است. وقتی بچهها احساس میکنند صادقانه دوستشان داریم، طوری احساس امنیت میکنند که تقریباً همیشه بینیاز میشوند. در نتیجه، بزرگسالانی که از نظر عطوفت از همه نیازمندترند همان کسانی هستند که در دوره رشد از والدین خود محبت کافی ندیدهاند و یا مهر و محبت والدینشان پایدار یا بیغل و غش نبوده است. سالمترین بزرگسالان و کسانی که قادرند محبتشان را به سایرین ابراز دارند، همیشه همان کسانی هستند که در کودکی، والدینشان به صورت بیقید و شرط و بیشبهه به آنها محبت داشتهاند، نه آنهایی که مجبور بودهاند به محبتی ناقص تن بدهند.
تحقیق معروفی در این باره که آیا والدین باید به گریههای نیمشب فرزندانشان پاسخ بدهند یا نه، این نکته را بهخوبی مشخص ساخت. برخلاف نظر کسانی که معتقدند تسکین دادن کودکی که گریه میکند، تشویقکننده و تشدیدکنندة گریههای اوست، پژوهشگران به نتیجه وارونهای رسیدهاند. کودکانی که بهخاطر گریههای شبانه مورد توجه والدین خود قرار میگیرند، رفته رفته کمتر گریه میکنند. دلیل آن بسیار ساده است. علت گریة شبانه کودکان، این است که گرفتار ترس و وحشت میشوند. بنابراین وقتی آنها را تسلی میدهیم، امنیت بیشتری احساس میکنند و به همین خاطر بهتر میخوابند.
گریههای شبانه کودک در صورتی قطعاً ادامه مییابد که نیازهای عاطفیاش را ندیده بگیریم. اگر نمیخواهیم کودک را به صورت موجودی وابسته پرورش بدهیم، نباید مهر و محبت و عطوفت خود را از او دریغ کنیم.
این که آیا اصلاً محبتی به فرزند خود نشان میدهیم یا نه را نباید با شیوة نشان دادن محبت اشتباه گرفت. سرشار ساختن فرزند از
نوازش و ستایش و توجه و تأکید بر اینکه وقتی درکنارش هستید تا چه حد خوشحالاید، همگی خوب و درست است و هرچه بیشتر باشد، بهتر است. اگر دلتان میخواهد، میتوانید برایش هدیه بخرید، او را به سفرهای تفریحی پرخرج ببرید، برایش غذاهایی را که دوست دارد، تهیه کنید و امتیازات مخصوصی برایش قائل شوید؛ اما اینها همه به شرطی خوب است که تعادل در نظر گرفته شود و جایگزین ابراز مهر و محبت صادقانه نباشد (در غیر اینصورت، فقط خودتان را گول میزنید. بچهها فرق بین دوست داشتن صادقانه و رشوهدادن را کاملاً میفهمند).
کانال محتوای مادرانه ها👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213
🌟پرسش و پاسخ کارگاه فرزند پروری کودکی
سلام
شما در صوت سوم فرمودین که کمکم بیایم به بچه صبر یاد بدیم
آیا میشه برای بچه زیر یک و نیم سال هم اجرا کرد
چون من می دونم الان آب برای نیازش نیست و میخواد از این ظرف توی اون کنه و بازی کنه؟؟؟
ممنون
🌀 کانال محتوای مادرانه ها👇
🌀https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213
📌پاسخ:
سلام عزیزم وقت شما بخیر
نه به هیچ عنوان
همون طوری که توی کارگاه هم گفتم تازه از سن حدودا ۲.۵، ۳ سالگی باید شروع کنید اونم به اون روشهای حواس پرتی که گفتم.
بحث نیاز و خواسته برای بچه های حدودا بالای ۳ سال مطرح میشه.بچه شما هنوز خیلی کوچیکه و می خواد دنیای اطرافشو تجربه کنه پس تا می تونید بهش بهاء بدید تا تجربه خوبی رو داشته باشه.
🌀 محتوای مادرانه ها
🌀https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
اولش بقیه فکر می کنن که این مادر بیخیاله اما در واقع زندگی کردنو داره به بچه ها یاد میده😍
کانال محتوای مادرانه ها👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213
-593158399_-1226319853.opus
228.7K
🌟پرسش و پاسخ کارگاه تربیت دینی
سلام و وقت بخیر. باتوجه به صحبت های شما اگر کودک( دختر 6سالم) خودش تمایل به حفظ قران داشته باشه چی؟ ماهم تمایل نشون بدیم؟ مثلا سوره حمد رو وقتی من نماز میخونم شنیده و حفظ کرده و 4تا سوره کوتاه دیگه هم تو بازی و.. براش خوندم حفظ شده وهرجا میریم میگه من 5تا سوره حفظم و خوشحاله. با توجه به تمایلش بازم اموزشش بدم؟
#کارگاه_تربیت_دینی
محتوای مادرانه ها
https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213
#غذای_کودک
حریره ارزن 😋
ارزن یک غلهٔ بسیار مغذی با هضم آسان است که بعید است بتواند آلرژی یا حساسیت در کودکان ایجاد کند. ارزن همچنین سرشار از آهن است.
سن مناسب خوردن حریرهٔ ارزن
دستور پختی که در این متن آمده برای کودکان شش تا هشت ماهه 👶 در نظر گرفته شده است، یعنی حتی میتوان از حریرهٔ ارزن به جای حریرهٔ برنج برای شروع دادن غذای کمکی به کودک استفاده کرد. همچنین زمان آمادهسازی و پخت حریرهٔ ارزن در مجموع ۲۰ دقیقه خواهد بود.
📌مواد لازم
مقدار مواد اولیهای که در زیر عنوان شده، چیزی در حدود یک لیوان از این حریره را برای شما آماده خواهد کرد. مواد اولیه برای تهیهٔ حریرهٔ ارزن شامل موارد زیر است:
۳ قاشق غذاخوری ارزن
یک لیوان آب
شیر مادر یا شیر خشک به میزان مورد نیاز
📌طرز تهیهٔ حریرهٔ ارزن
ارزن را یک تا ۲ دقیقه یا تا وقتی شبیه آرد نرم میشود، آسیاب کنید. آب را داخل تابه بریزید و ارزن را با آن مخلوط کنید. مخلوط را به جوش برسانید و بعد شعله را کم کنید، طوری که در حالت جوش ملایم بماند. در ظرف را ببندید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بپزد. سپس محتویات تابه را مرتب هم بزنید. بعد ظرف را از روی شعله بردارید و بگذارید سرد شود و در این فاصله چند بار آن را هم بزنید. شیر مادر یا شیر خشک را به میزان مورد نیاز اضافه کنید تا قوامی نرم پیدا کند؛ حریره کودک شما آماده است.
🔸محتوای مادرانه ها
https://eitaa.com/joinchat/1271660766Cd5261cb213