⭕️ عملکرد صفر «بانکهای خصوصی» در پرداخت وام ساخت مسکن
🔻هادی عباسی قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن گفت: بر اساس گزارشی که در جلسه شورای عالی مسکن ارائه شد، عملکرد بانکهای خصوصی در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مطابق ماده 4 قانون جهش تولید مسکن، تقریبا صفر است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ طرح ترافیک به نفع شهرداری و پولدارها
🔻 بحران ترافیک علل متعددی دارد که اصلیترین آنها شهرسازی و مدیریت شهری است. شهرهای بزرگ و پرجمعیت جهان مانند لندن، پاریس، نیویورک، مسکو و غیره، برای کنترل ترافیک راهکارهای متعدد و بعضاً مشترکی را در پی گرفتند. از توسعه کریدورهای اصلی تا هماهنگی دقیق شبکه ارتباطی مسیرهای خودرویی در سطح شهر و از همه مهمتر توسعه شبکه حمل و نقل عمومی، اما اقدامات در شهر تهران به چه صورت بود؟
🔻 شهرداری تهران با وضع محدودیت کنترل ترافیک در وهله اول به دنبال مدیریت ترافیک در سطح شهر شد اما نه تنها این مهم به دست نیامد بلکه منبع درآمدی شد تا شهرداری از وجود ترافیک در مرکز شهر سود ببرد. به عبارتی هرچه ترافیک در مرکز شهر بیشتر، درآمد حاصله از طرح ترافیک برای شهرداری بیشتر خواهد بود.
🔻 درحال حاضر هر ساله با افزایش هزینه طرح ترافیک شاهد افزایش افرادی هستیم که روزانه با خرید طرح ترافیک یا با به جان خریدن جریمه آن به راحتی در مرکز شهر تردد میکنند. کریدورهای اصلی خارج از طرح ترافیک، بار ترافیکی کسانی که نمیخواهند وارد طرح شوند را به دوش میکشند. این موضوع سبب میشود تا روز به روز با افزایش تعداد ماشین در سطح شهر ترافیک کریدورهایی چون همت و حکیم و غیره شدیدتر شود. همین افزایش ترافیک غیرقابل تحمل سبب خواهد شد تا عدهای هزینه طرح ترافیک را به جان خریده و وارد طرح شوند.
🔻 عدم توسعه شبکه حمل و نقل عمومی مخصوصا اتوبوس و بی آر تی، متناسب با شیب صعودی ترافیک در سطح شهر تهران، باعث شده است تا ترافیک تهران که به ساعت خاصی از شبانه روز محدود میشد اکنون به صورت تمام وقت به جز ساعت کوتاهی از طول روز تبدیل شود.
🔻 طرح ترافیک فروشی که اجازه تردد آزاد به کسانی که پول دارند را میدهد و هیچ وقت نتوانست اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را به سرانجام برساند. این طرح باید اصلاح شده تا شهرداری را از ذینفع بودن از وجود ترافیک در تهران خارج کند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ ۳۰۰۰ هزار میلیارد هزینه ساخت ۴ میلیون مسکن
🔻مدیر عامل صندوق ملی مسکن گفت: اگر خیلی خوش بینانه محاسبه کنیم، حداقل ۳ هزار هزار میلیارد تومان برای پروژه ۴ میلیون مسکن نیاز داریم. این در حالی است که کل خرجکرد صندوق ملی مسکن تا الان بیشتر از ۱۲.۵ همت نبوده است.
🔻از ۸۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی بانکها در سال اول و دوم بر اساس یک روایت تاکنون ۱۷۵ و مطابق روایت دیگر ۲۲۵ هزار میلیارد پرداخت شده است.
🔻تا امروز بانک مسکن به ۷۴ درصد، بانک پاسارگاد ۷ دهم درصد،بانک شهر ۴ درصد، موسسه ملل ۵ درصد، کارآفرین ۶ دهم درصد، بانک گردشگری نیم درصد و بانک اقتصاد نوین ۱ دهم درصد به تعهد خود عمل کردند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ مسکن یا لانه مسئله اینست!
🔻 مساکن با متراژ کم در تمامی دنیا برای اهداف مشخصی استفاده میشود. این اهداف شامل سوییتهای دانشجویی، سوییتهای سازمانی برای افرادی که در ماموریتهای مسافرتی به سر میبرند، برای اسکان موقت افراد سازمانی که معمولا به علت تاهل نیازمند فضایی برای زندگی موقت هستند.
🔻 این موضوع ثابت میکند که وجود این مساکن به خودی خود تحت شرایط خاص ذکر شده مناسب است اما داستان خانههای ۲۵ متری این است که این نسخه برای عموم مردم پیچیده شده است. درواقع خانههای ۲۵ متری دروازهای به بحران خانههای کوچک مقیاس برای عموم جامعه است که نتیجه آن عدم شرایط مناسب برای فرزندآوری، حفظ ارامش و راحتی در فضای امن خانه و درنهایت به صرفه بودن زندگی مجردی در این مساکن است.
🔻 پس زمانیکه مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران که با افتخار از الزام ساخت این مساکن با اهداف مشخص میگوید، اهداف کاملا متفاوتی با اصول واقعی را دنبال میکند. وی درواقع هدفی جز بنیانگذاری چنین لانههایی در کشور ندارد تا بتوان از این به بعد مردم را مجاب کرد در املاکیها در به در به دنبال خرید و اجاره مساکن ۲۵ متر به پایین باشند.
🔻 امروزه بحث از پسرفت معیشت مردم و دربهدری در خانههای ۵۰ الی ۶۰ متری است و به این خانهها اصطلاحا قوطی کبریت میگویند؛ آن وقت ایشان میخواهد مردم را سمت مساکن ۲۵ متر به پایین سوق دهد. خب آقای باقرپور، فردای این مسکنسازی فاجعهبار شما مردم میگویند در لانه ۲۵ متری زندگی میکنیم. کما اینکه شما به نظر با این موضوع مشکلی ندارید و مایه افتخارتان است تا مردم را لانهنشین ببینید.
🔻 بحران مسکن راه حلهای واصح و کارشناسی دارد. خوراندن منافع شخصی با ادله بیاساس در حوزه مسکن خیانت به سفره معیشت و موضوعات اجتماعی فرهنگی کشور است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
⭕️ از کاشت بیجا تا دلسوزیهای بیجاتر!
🔻 «رضا امینی شهردار اهواز در گزارشی عنوان کردند: برداشت اشتباه از رفتار گونه گیاهی کنوکارپوس موجب شده است که تمام درختان مورد بیمهری قرار بگیرند و از کف قطع شوند.
وی بیان کرد: چند سالی است که یک گونه غیربومی به نام درخت کنوکارپوس در اهواز کشت شده که مورد اختلاف سلیقه برخی از مدیران و اساتید دانشگاهی شده است و تعابیر مختلفی در مورد این درخت به کار گرفته میشود اما آنچه مسلم است نگرانی مردم از رشد بیرویه این درخت نباید قابل توجه باشد زیرا اگر این درخت به صورت صحیح آبیاری شود و نیاز آبی آن تامین شود، رشد فراگیر ریشه آن محدود میشود و آسیبی به ساختمانها یا تاسیسات شهری وارد نمیکند.
🔻وی همچنان افزود: برداشت اشتباه از رفتار گونه گیاهی کنوکارپوس موجب شده است که تمام درختان مورد بیمهری قرار بگیرند و از کف قطع شوند. طبیعی است که جایگزینی این درختان سالها زمان میبرد و با روند قطع درختان، جفایی در حق آیندگان و مردم اهواز شده است.»
🖊 نقدانه
اولا چرا نباید رشد بیرویه یک گونهی مهاجم و بشدت آسیبرسان به تاسیسات و زیرساختها الخصوص شبکه فاضلاب، مورد توجه مردم باشد؟!!!!
📍دوما، مسئول گرامی، آبیاری صحیح در مورد گونه مهاجم از لحاظ علمی و فنی کاری عبث، بیهوده و دور از منطق است!
این گونه بر اساس یکسری بررسیها و نظریهها دستکاری ژنتیکی شده تا به گونه مهاجم تبدیل شود و ذاتا آسیب رسان هست، چه آبیاری صحیح شود چه نشود!
📍بیش از ۷۰ درصد از فضای سبز اهواز را این گونهی مهاجم در بر گرفته (آمار غیر رسمی از پژوهشگر اهوازی حدود ۹۰ درصد گزارش میدهد) و این موضوع از آن جهت عجیب و قابل توجه است که:
اولا چرا باید یک گونه غیربومی درصد بالایی از فضای سبز منطقه شهری را پوشش دهد؟
📍دوما چرا اصول تنوع کشت رعایت نشده است، که الان نگران این موضوع هستید که با قطع این گونه تمامی گونهها ازبین میرود و در حق مردم اهواز جفا شده است!؟
📍مسولین گرامی، در حق این مردم زمانی جفا شد که گونههای بومی به مرور زمان بدون هیچ دلیلی قطع و جای آن بدون رعایت هیچ اصولی این گونه کاشته شد.
📍 علیایحال به جای دلسوزی بیجا برای یک گونه مهاجم، پیشنهاد میشود زودتر دنبال گیاه جایگزین مناسب و بومی منطقه باشید و اصول تنوع کشت را نیز رعایت کنید.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
گوشهای از بلایی که اسناد عادی بر سر مردم آورده است.
#فساد_اسناد_عادی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 جامعه شهری امروزی و ناپایداری!
🔸 فردیناند تونیس (۱۹۳۶-۱۸۵۵) با نظریهی گذار از جامعهی سنتی گمینشافت به جامعهی مدرن گزلشافت (به آلمانی: Gemeinschaft und Gesellschaft)، جامعهی سنتی را در مقابل جامعهی شهری با افسوس (نوستالژی) و احساس، به تصویر میکشد چنانچه گویی ارزشی بالاتر از تجربه مدرنیته دارد. زندگی دوستانه، زندگی خصوصی و زندگی افراد خودی در مجاورت هم، همه زندگی محسوب میشوند.
🔸 در گمینشافت (اجتماع) فرد، از آغاز تولد تا مرگ با خانوادهاش زندگی میکند و در غم و شادی آن شریک است. اما کسی که وارد گزلشافت (جامعهی شهری) میشود مانند کسی است که به کشور بیگانهای وارد شده است. از نظر وی اصطلاح گمین شافت بد، اصلاً بیمعناست. گمینشافت (جامعه سنتی یا روستایی) قدیمی و گزلشافت (جامعه ی شهری) جدید است. گزلشافت ،ناپایدار ،تصنعی تجمعی مکانیکی و مصنوعی از افراد، بوده و در مقابل، گمینشافت ارگانیسمی زنده است (باندز، ۱۳۹۴: ۲۱-۲۰، محمدی، ۱۳۹۳: ۶-۳).
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ گوشهای از بلایی که اسناد عادی بر سر مردم آورده است.
#فساد_اسناد_عادی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari