📌 صفحه نخست روزنامههای امروز یکشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۴۰۳
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
📌نکاتی پیرامون تهدید حماس از سوی ترامپ
🔹️اخیرا ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا، خطاب به حماس اعلام کرد اگر اسیرها تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ و قبل از ورودش به کاخ سفید آزاد نشوند، پاسخ بسیار وحشتناکی در راه است و کسانی که مسئول به گفته او، «گروگانگیری» هستند پاسخی دریافت خواهند کرد که در تاریخ ایالات متحده بیسابقه باشد.
👇ادامه
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نکاتی پیرامون تهدید حماس از سوی ترامپ 🔹️اخیرا ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا، خطاب به حماس اعلا
🔹️درباره این هشدار به چند نکته میتوان اشاره کرد.
🔹️نکته نخست اینکه چندی پیش خبرهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه ترامپ از نتانیاهو خواسته تا قبل از ورود او به کاخ سفید جنگ غزه را پایان دهد. این تهدید حماس در کنار این خواسته از نتانیاهو نشان میدهد که وی با فشار به طرفین به دنبال کشاندن دولت تندروی نتانیاهو و همچنین حماس به پای میز مذاکره و قبول آتشبس با شروط مدنظر رژیم صهیونیستی است.
🔹️افزون بر این، یک بُعد دیگر این تهدید میتواند به اقدام مستقیم ترامپ ربط داشته باشد. به نظر میرسد ترامپ بهدنبال عملیات ویژه با حضور نیروهای آمریکایی برای آزادسازی اُسراست. ترامپ علاقهمند است دور دوم ریاست جمهوری خود را قهرمانانه آغاز کند.
🔹️نکته دیگر اینکه شاید ترامپ با این تهدید حماس، به طور غیر مستقیم قصد هشدار به گروههای مقاومت به خصوص در شرایط نابهسامان کنونی سوریه را دارد. ترامپ همه گروههای مقاومت را شریک حماس میداند و یک معنای آن میتواند اقدامات قابلتوجه مانند ترور مقامهای بلندپایه مقاومت باشد.
🔹️نکته آخر اینکه باتوجه به شخصیت ماجراجوی ترامپ، دور از ذهن نیست که وی بخواهد جهان را دوباره وارد شوک کند و از آن جایی که میداند، دیگران این موضوع را میدانند، و همچنین ترکیب کابینه تندرویش، در اقدامی غیرمنتظره وارد درگیری مستقیم با ایران شود. جلوگیری از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی و یا حداقل تلاشی در این جهت نیز میتواند بخشی دیگر از پیام اخیر وی باشد.
✍️آرمان سعیدی
👈#یادداشت
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌روایت دفاعمقدس باید هوشمندانه باشد
🔹حضرت آیتالله خامنهای: «بنده آن کسانی را که برای احیای یاد مجاهدان و شهدا کار میکنند، مجاهدان فیسبیلالله میدانم؛ یعنی خود این یک جهاد فیسبیلالله است... آنچه من سفارش میکنم، در درجهی اوّل این است که این کارهایی را که شما در این بزرگداشتها انجام میدهید، جوری انجام بدهید که اثربخش باشد. صِرف ساختن کتاب کافی نیست، صِرف ساختن فیلم کافی نیست... دنبال اثربخشی باشید. جوری کتاب درست کنید که بعد از اینکه یک چاپش تمام شد، مشتریها بیایند چاپ دوم و چاپ سوم را بخواهند، و همینطور تا آخر... یک نکتهی دیگر این است که اثرسنجی کنید... یعنی وسیلهی رصد بگذارید؛ ببینید حالا این جوان شما بعد از آنکه این کارهای شما را دیده، رفتارش، سبک زندگیاش، لباس پوشیدنش، نماز جماعت رفتنش، هیئت رفتنش، با مسائل سیاسی روبهرو شدنش، با گذشته چه فرقی کرده... من پیشنهاد میکنم که خود واحدهای نظامی اصفهان هم در این قضیه فعال بشوند... اینها بنشینند شرح حوادث و سرگذشت دوران جنگ تحمیلیشان یا احیاناً قبل و بعد آن را بیان کنند، به چه وسیله؟ به شکل بازیهای رایانهای.
👇ادامه
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌روایت دفاعمقدس باید هوشمندانه باشد 🔹حضرت آیتالله خامنهای: «بنده آن کسانی را که برای احیای یاد
امروز در دنیا بازیهای رایانهای یکی از ابزارهای انتقال پیام است... یا [بیان] حکایتهای کوتاه؛ اینکه مثلاً یک نفر یک خاطرهی ده سطری نقل میکند، از چه؟ از لحظهی شهادت فلان رفیقش در جبهه... امّا این حکایت را وقتی که شما میخوانید، این جوان میخواند، در اعماق دلش اثر میگذارد؛ یعنی اینها هنرمند لازم [دارد]، اینها ورود هنرمندان را میطلبد. به نظر من اگر این کارها انجام بگیرد و این روایت حوادث بزرگ گذشته بهدرستی و با هوشمندی انجام بگیرد، خیلی از مشکلات برطرف خواهد شد و کارها پیش خواهد رفت و یاد این شهدا خودش احیاکننده و بهوجودآورندهی روحیّات برجسته و مجاهدتآمیز جوان امروز است. یعنی واقعاً زندگی شهید کاظمی تولیدکنندهی شهید حججی است؛ یعنی آن را وقتی که میخواند، این تولید میشود، این به وجود میآید.» ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
💠@masaf_najva
📌دردسرهای داماد اوربان؛ شنود مقامهای اتحادیه اروپا توسط آژانس اطلاعاتی مجارستان
🔹محققان فاش کردهاند که آژانس اطلاعاتی مجارستان در زمان بررسی اتحادیه اروپا پیرامون یک شرکت مجارستانی مرتبط با داماد ویکتور اوربان، اقدام به شنود مکالمات تلفنی و هک لپتاپهای مقامهای اتحادیه اروپا کرده است.
🔹این تحقیقات مشترک نشان میدهد که این آژانس با جستجو در اتاقهای هتلهایی که مقامهای اتحادیه اروپا در سفر خود به بوداپست اقامت داشتند، اطلاعات آنها را جمعآوری کرده است.
🔹این اقدامات در حالی انجام شد که دفتر اطلاعات مجارستان، که معادل سازمان سیا در این کشور است، در زمان تحقیق اتحادیه اروپا روی شرکتی وابسته به داماد اوربان، اقدام به تعقیب و نظارت بر مقامهای اتحادیه اروپا که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به مجارستان سفر داشته، کرده بود و در طول اقامت خود به شدت تحت رصد و شنود اطلاعاتی قرار گرفتند.
🔹مسئول مطبوعاتی دفتر اوربان در واکنش به این گزارشها اعلام کرد که دولت بوداپست توجهی به گزارشهای جعلی رسانههای خارجی ندارد. همچنین دولت مجارستان پیشتر به استفاده از نرمافزارهای جاسوسی اسرائیلی برای هک تلفنهای روزنامهنگاران و فعالان سیاسی متهم شده بود.
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌حرکت کاروان گستردهای از نظامیان حاضر در سوریه به سمت مرزهای عراق و تحویل سلاحهایشان به مرزبانان عراقی و پناهنده شدن به این کشور
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سردار شهید قاسم سلیمانی:
🔹«اگر کسی ملتی را نسبت به این خطر بیتفاوت کند، نسبت به ریختن خون فردای این ملت شریک است.»
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید:
📌اخبار جعلی چگونه باعث گمراهی افکارعمومی شده و منتشر میشوند؟
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌ضعف دولت در عملکرد نامطلوب دستگاههای اجرایی 🔹من یک مطلب راجع به آقایان استاندارها که تشریف دارن
🔹من از زمان احمد شاه تا حالا - این رژیم زمان احمدشاه - را دیدهام. اواخر آن رژیم را و زمان رضاشاه و پسرش را تمامش را تا منتهی شده به حالا.
🔹آن چیزی که اسباب ضعف دولت و جدایی مردم از دولت هستند آن عبارت از کیفیت عمل همه دستگاههاست؛ یعنی یک حکومتی که در یک جا میرود، در مرکز کارهایش را درست کرده بود و رشوههایش را به آنهایی که باید بدهد، داده بوده، آنها هم اجازه اینکه هر کاری میخواهد بکند، داده بودند، و هر کاری در آنجا میکرد یا کسی جرات نمیکرد صحبت کند، یا اگر میکرد اثر نداشت.
🔹این انحصار به آن رده بالا نداشت. [در] همه ردهها تا آخر، وضع اینطوری بود. در بعضی از اوقات، در بعضی از جاها یک حکومتی که آن وقت میخواست برود، که حالا استاندار بوده، از فرض کنید خراسان میخواست یک کسی برود به حسب اختلاف درآمد در آن جا برای استاندار و برای حکومت، او اجاره میکرد آنجا را، تیول بود. خراسان، تیول مثلًا فلان شاهزاده بود. و چقدر به شاه یا به دستگاه میداد و آنجا را تیول میکرد، و بعد هم آنجا هر کاری میخواست میکرد.
🔹باید آن چیزی را که داده است درآورد و مضاعف بر او، زیاد برای خودش و دوستانش ذخیره کند. و همینطور نظامیها، ژاندارمری مثلًا فرض کنید که کلانتریها اینها همه باب این باب بوده است. اگر کسی آن مسائل آنوقت را درست بررسی بکند و بنویسد، یک کتاب قطوری خواهد شد که چه میکردند اینها با مردم، و از صدر تا ذیل، وضع همینطور بود.
امام خمینی (رحمةاللهعلیه)؛ ۱۵ آذر ۱۳۵۹
👈#صحیفه_بخوانیم
💠@masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌مصاحبهاختصاصی واحد سیاسی(نجوا) 🔹خانم نعیمه اسلاملو (کارشناس، نویسنده و پژوهشگر حوزه عفاف و حجاب
📌تمرکز بر فسادآفرینها و آزمایشی بودن از نکات مثبت قانون جدید حجاب است
🔹️پژوهشگر حوزه حجاب: آزمایشی بودن قانون حجاب و گرفتن بازخورد برای رفع ایرادات آن، نکته مثبتی است.
🔹️در روزهای اخیر قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» پس از چندین رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان به سرانجام رسید و جنجالهای زیادی را برپا کرده است. نجوا به سراغ خانم نعیمه اسلاملو، نویسنده و پژوهشگر حوزه حجاب رفته تا نظر او را در اینباره بشنود.
✍️نجوا: تحلیل و ارزیابی کلی خودتان را از قانون حجاب بفرمایید.
🔹️به نظر بنده به عنوان کسی که از سال ۱۳۸۳ در حوزه زنان با تمرکز بر موضوع عفاف و حجاب پژوهش و فعالیت داشتم، اگر در کنار فعالیت کنشگران عرصه فرهنگی قانون کامل و جامعی نباشد، تمامی زحمات به هدر میرود. در بین قوانینی که در حوزه حجاب داشتیم، قانون ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی از قوانین خوبی بوده که وظایف همه نهادها را مشخص و تمرکزش بر عرصه فرهنگی بوده اما مشکل آن عدم ضمانت اجرا و مدیریت ترک فعل مسئولین است.
🔹️این نویسنده ادامه داد: قانون اخیر مجلس تمام مزایای قانون ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد؛ تمام نهادها را به انجام کارهای فرهنگی و جهاد تبیین موظف کرده است و ۸۰ درصد متن قانون نیز انجام فعالیتهای فرهنگی است. تنها صفحات آخر قانون به این پرسش پاسخ میدهد که اگر متولیان امر فرهنگی کار خود را درست انجام ندادند تکلیف چیست؟
🔹️اسلاملو افزود: از دیگر نکات مثبت قانون جدید حجاب، تمرکز بر فساد آفرینهاست و نه قربانیها که دختران جوان و نوجوان ما هستند. فساد آفرینها، پلتفرمها و همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی و همچنین سلبریتیهایی هستند که برای منافع و درآمد خودشان فرهنگ بیحیایی را در جامعه رواج میدهند. امروز دختر نوجوان ما سوال میکند اگر مدیر و معلم مدرسه میتوانند با ناخن و مژه کاشته و مانتو جلو باز به مدرسه بیایند، چرا من نتوانم بدون روسری باشم؟
🔹️این پژوهشگر حوزه عفاف و حجاب تاکید داشت: تمرکز اصلی که ما به آن نیاز داریم در این قانون لحاظ شده است. مواجهه تن به تن با مردم در کف خیابان که در طرح نور و گشت ارشاد اجرا شد، دیگر نیست. مردم پرسش میکردند که چگونه کارمندان جمهوری اسلامی در بانکها و ادارات و بیمارستانها حجاب را رعایت نمیکنند، اما افراد عادی باید به آن پایبند باشند؟
✍️نجوا: درخصوص مجازات؛ گفته میشود که کارهای فرهنگی آمده در قانون و به نتیجه رسیدن آن زمانبر است اما مجازاتها آنی است. نظر شما چیست؟
🔹️اسلاملو: طبیعتاً خصلت کار فرهنگی زمانبر بودن آن است. قانون باید به عنوان روش کوتاه مدت جامعه را مدیریت کند تا کار فرهنگی به نتیجه برسد.
🔹️این نویسنده عرصه حجاب تاکید کرد که هیچ ارزش اجتماعی به تنهایی با کار فرهنگی ایجاد نمیشود. برای مثال در زمان کرونا کارهای فرهنگی زیادی برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام میشد اما به محض سست شدن قوانین میزان مرگ و میر افزایش پیدا میکرد و بالعکس.
✍️نجوا:مجازات اصلی به شکل مالی است؛ این مسئله که زد و خورد در جامعه را پایان میدهد و یا اینکه مالی بودن آن باعث میشود افراد مرفه بتوانند آن را بخرند را چگونه ارزیابی میکنید؟
🔹️اسلاملو اظهار کرد: مجازات اصلی مالی نیست. هنگامی که ۸۰ درصد کار فرهنگی را برای مواجهه با این موضوع در نظر گرفتیم حالا باید برای برخورد با موضوعی که خلاف قانون خدا، خلاف یافتههای علمی جدید، خلاف قانون کشور و عقل است، شیوهای را انتخاب کنیم. سادهترین راه، شیوه مالی است و بعد محدودیتها و محرومیتها و یا حبس است. بنابراین مجازات مالی، مجازات اولی و ابتدایی است و اینگونه نیست که افرادی که توانایی مالی دارند بتوانند آن را بخرند و اینگونه مجازاتها برای بار اول و دوم است.
✍️نجوا: میزان اجرای واقعی این قانون را چهطور پیشبینی میکنید؟
🔹️پژوهشگر حوزه زنان پاسخ داد: بستگی به اراده مسئولین دارد. ما نیاز به یک قانون جامع و کامل داشتیم، که امروز وجود دارد. فارغ از اراده مسئولین، تا پیش از این پشتیبانی برای شهروندان دغدغهمند وجود نداشت که با استناد به آن مطالبهگری کنند چرا که ممکن بود فردی بگوید که بیدین است اما امروز این قانون، سند و مرجع برای فعالان تربیتی جهت مطالبه است. برای مثال اگر در بیمارستانی به این موضوع بیتوجهی بود شهروندان میتوانند به رئیس بیمارستان مراجعه کنند و بگویند که بر اساس قانون، وی مسئولیت دارد؛ اگر تخطی کند با مجازات روبرو میشود.