♨️ رشد چشمگیر استفاده از فناوری چاپ سهبعدی در جراحی
🔴 به نقل از مدیکال.دیوایسنتورک؛ استفاده از چاپ سهبعدی و فناوریهای مرتبط با آن در جراحیها در آمریکا در حال رشد است.
⭕ عواملی مانند سفارشیسازی، هزینههای پایینتر تولید و تحویل سریع سفارشها ارزش بازار چاپ سه بعدی پزشکی را از دو میلیارد دلار در ۲۰۲۲ به چهار میلیارد دلار در ۲۰۲۶ افزایش خواهندداد.
➕ یکی از کاربردهای چاپ سه بعدی، کمک به پروسیجرهای جراحی است. براساس نتایج یک مطالعه، استفاده از مدلهای آناتومیک سه بعدی به عنوان راهنماهای جراحی باعث کاهش زمان جراحی تا ۶۲ دقیقه و صرفهجویی در هزینهها به میزان ۳۷۲۰ دلار در هر عمل جراحی شدهاست.
🔹نتایج یک مطالعه دیگر هم نشان داد که جراحیهایی با مدت چهار تا هشت ساعت در صورت استفاده از ابزارهای خاص بیمار، ۱/۵ تا ۲/۵ ساعت کاهش مییابند.
➕ این فناوری همچنین در تولید ایمپلنتهای پزشکی که در آن قابلیت سفارشیسازی مهم است، کاربرد دارد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مطالعه بالینی کوچکترین پمپ قلب جهان به زودی آغاز میشود
⭕ به نقل از مدیکال دیوایس نتورک؛ شرکت مجنتا مدیکال (Magenta Medical) که با رونمایی از کوچکترین پمپ قلب جهان، موجی را در صنعت تجهیزات پزشکی جهان به راه انداخت، ۱۰۵ میلیون دلار برای پشتیبانی از مطالعات بالینی ارزیابی این فناوری در آمریکا جمعآوری کردهاست.
🔹مجنتا پیشتر فناوری Elevate را در نخستین مطالعه انسانی و یک مطالعه امکانسنجی اولیه در بیمارانی که تحت مداخلات پرخطر عروق کرونر از راه پوست قرار دارند، آزمایش کردهبود که نتایج اثربخشی و ایمنی این مطالعات مثبت بود و در ۲۰۲۳ نیز ارائه شدند.
🔸️ مجنتا اعلام کرده که در حال آماده شدن برای آغاز مطالعه اساسی این فناوری در آمریکا است.
🔹 بخشی از بودجه جمعآوری شده نیز برای دریافت تائیدیه سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) صرف خواهدشد. این دستگاه موقعیت یک دستگاه پیشرو را از FDA برای مداخله پرخطر عروق کرونر از راه پوست و شوک قلبی گرفتهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توضیحات بهداشت خوزستان در خصوص جمعآوری واکسنهای تاریخ مصرف گذشته
⭕ به نقل از روابط عمومی این معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تاریخ مصرف تعدادی از واکسنهای کووید-۱۹ به دلیل عدم استقبال و مراجعه مردم جهت دریافت نوبتهای تکمیلی (با وجود تبلیغات وسیع و آموزشهای عمومی گسترده)، منقضی شده بود و بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت از چرخه مصرف جمع آوری شد تا پس از طی مراحل قانونی امحا شوند.
🔸️ بر اساس این گزارش جمعآوری و حذف واکسنهایی که به هر علت، اثربخشی خود را از دست دادهاند، امری کاملاً معمول است که با هدف جلوگیری از افت ایمنی فردی و اجتماعی، روزانه در سراسر جهان صورت میگیرد.
🔸️ بیشک نشر اکاذیب در راستای ایجاد بیاعتمادی مردم به نیروهای خدوم و فداکار نظام سلامت کشور - که هدفی جز تامین، حفظ و ارتقای سلامت آحاد جامعه ندارند ، از مصادیق بارز تشویش اذهان عمومی است که برنامه ملی ریشهدار و پرافتخار ایمنسازی علیه بیماریهای واگیردار کشنده را هدف قرار دادهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ صدور ۴۸ مجوز مطالعه بالینی تولید واکسن و فاکتورهای خونی
👤 به نقل از مهر؛ غلامحسین صادقیان، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از افزایش تعداد مجوز شروع مطالعه بالینی صادر شده (CTA) خبر داد و گفت:
🔸️ مجوزهای صادرشده شامل مطالعات در حال انجام و واکسنهای تولید داخل اعم از واکسنهای کووید ۱۹، آنفلوانزای فصلی، آنتی بادیهای مونوکلونال، فاکتورهای خونی تولید داخل، ملزومات دارویی و موارد دیگر بودهاست که تعداد آن به ۴۸ مجوز میرسد.
🔹️ صادقیان با اشاره به افزایش تعداد بازرسی انجام شده از مستندات، محل انجام مطالعات بالینی در حال اجرا (GCP) به تعداد ۳۵ بازرسی، عنوان کرد: تعداد پرونده مربوط به درخواست ترخیص، تهیه داروهای تحقیقاتی (IMP) بررسی شده در اداره مطالعات بالینی نیز طی سه سال اخیر به ۲۷ پرونده و تعداد گزارش دورهای ایمنی(PSUR) فرآورده دارویی _ واکسن بررسی شده در اداره مطالعات بالینی به ۶۴۰ گزارش افزایش یافتهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پیگیری مشکلات دارویی بیماران هموفیلی
⭕ روز گذشته تعدادی از بیماران هموفیلی و خانوادههای آنان، با تجمع در مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو، خواستار رسیدگی به مشکلات دارویی بیماران هموفیلی شدند.
🔹️ بر همین اساس، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: به دنبال اعتراض برخی از نمایندگان بیماران هموفیلی در مورد تأمین برخی از داروهای وارداتی، جلسهای به منظور استماع نقطه نظرات و انتظارات آنان با مسئولان اداره کل داروی سازمان غذا و دارو برگزار شد.
➕ در این جلسه ضمن تشریح و توضیح مسائل موجود در مورد تأمین داروهای وارداتی این بیماران، مقرر شد جلسه دیگری با حضور سایر فعالان و نمایندگان حوزههای مرتبط با بیماران هموفیلی برگزار و نماینده کانون هموفیلی نیز در آن حضور داشته باشد تا راهکارهای عملی جهت رفع مشکلات و شفافیت بیشتر موضوع ارائه شود.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ثبت ۶۶۷ مورد غرق شدگی در ۵ ماه اول امسال در کشور
👤 به نقل از وبدا؛ جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور از ثبت ۶۶۷ مورد غرقشدگی از ابتدای سال تا ۵ مردادماه در کشور و افزایش ۱۶ درصدی غرق شدگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
📊 میعادفر با اشاره به افزایش موارد غرق شدگی در فصول گرم و تابستان تصریح کرد: استانهای فارس با ۶۰ مورد، بوشهر با ۵۰ مورد، مازندران با ۴۸ مورد و هرمزگان با ۴۷ مورد بیشترین موارد غرقشدگی در کشور را ثبت کردهاند.
➕ رودخانهها با ۲۵ درصد، دریا با ۱۸ درصد، استخرهای کشاورزی با ۱۶ درصد و استخرهای شنا خانگی و عمومی با ۱۴ درصد بیشترین محلهایی بودهاند که غرقشدگی در آنها ثبت شدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پاستیلهای قاچاقی ممکن است غیرحلال باشند
👤 به نقل از تسنیم؛ حسین رستگار، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو ضمن تاکید بر اجتناب از خرید پاستیلهای باز و فلهای گفت:
🔴 حلیت پاستیلهای دارای نشان سیب سلامت سازمان غذا و دارو تایید است اما پاستیلهای قاچاقی ممکن است حاوی ژلاتینهای غیرحلال باشند.
⭕ وی با بیان اینکه بیشترین مخاطب مصرف پاستیل کودکان هستند، گفت: بهتر است والدین نسبت به مصرف پاستیلهای غیرمجاز مراقبت کنند، چرا که هم از نظر سلامت و بهداشت زیر سوال هستند و امکان آلودگی با ژلاتینهای حاصل از موجودات حرام گوشت در آنها وجود دارد و هم از منظر حلیت اطمینانی به آنها نیست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بیمههای پایه برای پرداخت هزینههای پروتز اقدام کنند
👤 به نقل از ایرنا؛ حمیدرضا دهقان، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر به ضرورت ورود بیمهها به حوزه توانبخشی هلال احمر اشاره کرد و گفت:
⭕ پرداخت هزینههای پروتز برای مردم زیاد است؛ از این رو ضرورت دارد بیمههای پایه در این خصوص ورود کنند.
📊 هلال احمر بر اساس آمار ۸۲ درصد اندامهای مصنوعی تحتاتی را تولید میکند که تامینکننده بخش گستردهای از نیاز کشور است و اکنون درصدد بهینهسازی برنامهها برای بهرهمندی قشر آسیبپذیر و رفاه بیشتر است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مصرف محصولات دافع حشرات برای نوزادان ممنوع است
👤 به نقل از تسنیم؛ محمود آلبویه، مدیرکل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت:
⭕ با بیان این که محصولات دافع حشرات برای نوزادان زیر دو سال قابل استفاده نیستند، توصیه شده برای نوزادان زیر دو ماه از پشهبند، لباسهای پوشیده و با رنگ روشن استفاده شود، چرا که پشه آئدس بیشتر جذب پوشش تیره میشود.
🔹️ تبلیغات فروش انواع محصولات دفعکننده حشره عامل بیماری تب دنگی باقیمتهای گزاف در فضای مجازی غیرواقعی است. مردم بههیچوجه این محصولات را از فضای مجازی تهیه نکنند، چراکه در برخی موارد دیده شدهاست که روغنهای گیاهی با قیمتهای بسیار گزاف بهعنوان دفعکننده این پشه معرفی و عرضه میشود، بنابراین تنها مرجع مطمئن خرید دافع حشرات داروخانهها هستند.
🔸️ همچنین باتوجه به اینکه پشه عامل بیماری تب دنگی بیشتر جذب آب شیرین میشود و در آنجا تخمگذاری میکند، مردم باید دسترسی این پشه را به آب شیرین و راکد کم کنند تا میزان تخمگذاری و زادوولد آن به حداقل برسد؛ بهعنوانمثال آب جمع شده در زیر گلدانها باید حذف شود، حتی این پشه میتواند در درب بطریهای آب نیز تخمگذاری کند؛ بنابراین هرگونه ازبینبردن دسترسی به آب شیرین راکد، باعث جلوگیری از زادوولد این پشه و پیشگیری از بیماری تب دنگی خواهدشد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جلوگیری از وقوع ۴ هزار و ۵۰۰ سقط با اجرای طرح «نفس»
👤 به نقل از ایرنا؛ محمدحسین زارعزاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، با اشاره به فعالیت ۲۵۰ مرکز مردمی نفس در کشور، گفت:
🔹️ در این مراکز فعالیت خود را در حفظ جان جنینهایی که کاندید سقط جنین بودند، آغاز کردیم، بطوریکه بیش از پنج هزار و ۷۰۰ مراجعهکننده به این مراکز داشتیم و توانستیم از سقط جنین چهار هزار و ۵۰۰ مورد جلوگیری کنیم.
🔸️ ماماها، مشاورها، متخصصان زنان و زایمان و غیره در قالب طرح نفس با ما همکاری دارند و فعالیت های فرهنگی و مشاوره به زوجین برای جلوگیری از سقط جنین را سر لوحه فعالیت خود قرار دادهاند.
🔹️ وی با انتقاد از اینکه داروی سقط جنین به راحتی در دسترس است، ادامه داد: در طرح نفس، ۲۳ درصد زوجین مشکل اقتصادی را دلیل اصلی سقط جنین عنوان کردند و مابقی دلایل دیگری را ذکر کردند، در حالیکه تغییر رویکرد و نگاه خانوادهها به فرزندآوری امری مهم است و باید به فرزند به عنوان سرمایه نگاه شود نه هزینه.
👤 صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز گفت:
📊 براساس بررسیهایی که صورت گرفته ۷.۲ درصد از افراد متقاضی سقط جنین، تجربه اولین بارداری را داشتهاند. ۲۰.۳ درصد از آنها در دومین بارداری خود این تصمیم را گرفتهاند؛ ۲۴.۹ درصد از این افراد قصد سقط فرزند سوم و ۲۸.۳ افراد قصد سقط چهارمین فرزند خود را داشتهاند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ رفع کمبود واکسن پنجگانه برای کشور در دستور کار وزارت بهداشت
👤 به نقل از ایرنا؛ همایون امیری، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت:
🔸️ در حال حاضر همه واکسنهای مورد نیاز برای ایمنسازی گروههای هدف، غیر از واکسن پنجگانه (پنتاوالان) به مقدار کافی برای استان خوزستان تامین شدهاست.
🔹️ وی ضمن قدردانی از توجه مردم شریف به مقولات مرتبط با سلامت، اطمینان داد که به محض دریافت، واکسن پنجگانه، به سرعت، در همه پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت استان توزیع خواهد شد و بهورزان و مراقبان سلامت از طریق ارتباط با والدین، کودکانی را که دچار تاخیر واکسیناسیون شدهاند فراخوان خواهندکرد.
💥 واکسن پنتاوالان یا واکسن پنجگانه یک واکسن ترکیبی است که در برابر پنج بیماری مهم بسیار موثر است. این واکسن شامل پادتنهایی است که بدن کودک را در مقابل بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه، هموفیلوس آنفلوآنزا تیپ B، هپاتیت B و کزاز محافظت میکند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🏴 شهادت شهید اسماعیل هنیه، به دست رژیم جنایتکار و کودککش اسرائیل بر همهی آزادیخواهان جهان تبریک و تسلیت باد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ در نامهای به پزشکیان عنوان شد؛ ۶ چالش نظام دارویی کشور (۱)
🔴 شورای عالی سیاستگذاری انجمن داروسازان ایران، در نامهای به رئیس جمهور، به طرح چالشهای نظام دارویی کشور پرداخته و در ادامه، راهکارهای برون رفت از شرایط موجود را پیشنهاد دادهاست.
❇ چالشها:
1️⃣ چالش اول: چند نرخی بودن ارز و مدیریت غیر علمی و ناصحیح تخصیصهای ارزی که نتیجه آن کمبود کاذب منابع ارزی در بانک مرکزی و یا تأخیر در تخصیص ارز است و سبب تأخیر در خرید مواد اولیه مکفی و منجر به کمبودهای دارویی میشود.
2️⃣ چالش دوم: تغییر نرخ ارز از مرجع (۴۲۰۰ تومان) به نیمایی (۲۸۵۰۰ تومان) سبب شده است حتی در صورت تخصیص ارز کافی و به موقع توسط بانک مرکزی (که عملاً فرضِ محال است)، منابع ریالی مکفی برای خرید نهادههای تولید در اختیار تولید کنندگان دارو و مواد اولیه دارویی نباشد؛ به طوری که هم اکنون برای تأمین یک واحد نهاده تولید دارویی، به حدود ۷ برابر نقدینگی نیاز است.
3️⃣ چالش سوم: تأخیر سازمانهای بیمه گر در پرداخت بدهی خود به مؤسسات درمانی در طول زنجیره تأمین دارو، ابتدا داروخانه و سپس شبکه توزیع و در آخر منابع ریالی تولید کننده را معطل میکند. این تأخیر در گذشته حدود ۱۰ همت و پس از تغییر کانال ارزی هم اکنون بالغ بر ۴۰ همت کسری در نقدینگی زنجیره تأمین دارو ایجاد کرده است.
4️⃣ چالش چهارم: انقباض سیستم بانکی در ارائه تسهیلات به صنایع داروسازی و شبکه توزیع دارو در کشور همزمان با تغییر نرخ ارز باعث شده است که حتی امکان استقراض سرمایه در گردش از بانکها نیز با بن بست مواجه شود.
5️⃣ چالش پنجم: ناکافی بودن منابع و اعتبارات طرح دارویار میباشد. همزمان با تغییر نرخ ارز از مرجع به نیمایی، برای ثابت ماندن قیمت دارو و عدم افزایش پرداخت از جیبِ مصرف کننده، در سال ۱۴۰۳ اعتباری حدود ۱۲۵ همت مورد نیاز است لیکن به دلیل اختلاف نظر وزارت بهداشت با سازمان برنامه (!) عملاً لایحهای به مجلس پیشنهاد و به تصویب رسید که از نظر اکثر کارشناسان خبره نه تنها رافع مشکلات نبود بلکه در طول سال جاری سبب تشدید بدهی بیمهها و سازمان هدفمندی یارانهها و متعاقباً تشدید کسری منابع مالی داروخانهها، شرکتهای پخش و شرکتهای داروسازی و نهایتاً منجر به تشدید کمبودهای دارویی و افزایش قیمت دارو ناشی از اجبار به واردات خواهد شد. به طوری که در فهرست جدید کمبودهای دارویی منتشر شده توسط سازمان غذا و دارو برای واردات فوریتی ۱۶ قلم از ۲۷ قلم دارو (یعنی حدود ۶۰ درصد)، داروهای تولید داخل هستند و این روند که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده بود همچنان ادامه دارد و کشور را با مخاطره جدی کمبود مواد اولیه برای تولید مواجه کردهاست.
6️⃣ چالش ششم: هرج و مرج در نظام تصمیم گیری حوزه سلامت و دارو، دخالتهای نابجای نهادهای غیر مسئولِ با رویکرد صرفاً اقتصادی در تصمیم سازی های تولیتی، عدم استقلال سازمان غذا و دارو در تصمیم گیری ها و تصمیماتی متأثر از فضاسازی جریانهای اقتصاد محور از جمله شورای رقابت و هیأت مقررات زدایی و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همراه با فهم نادرست از اقتضائات نظام سلامت که نتیجه آن، اظهار نظرهای غیر کارشناسی، صدور آئین نامههای غلط، عدول از مواضع و اصول حاکم بر جامعه پزشکی و دارویی است و بارزترینِ آنها اشتباهاتی است که این روزها در بحث تأسیس بی قاعدهی داروخانه و یا فروش اینترنتی دارو و دخالت پلتفرمها در شرف وقوع است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ در نامهای به پزشکیان عنوان شد؛ ۶ چالش نظام دارویی کشور (۱) 🔴 شورای عالی سیاستگذاری انجمن داروس
♨️ در نامهای به پزشکیان عنوان شد؛ راهکارهای برونرفت از ۶ چالش اصلی نظام دارویی کشور (۲)
❇ راهکارها:
1️⃣ ۱- تشکیل کارگروه ویژه تدابیر ویژه دارویی کشوری زیر نظر رئیس جمهور یا معاون اول و انتصاب فرد واجد صلاحیت به عنوان دبیر یا رئیس این کارگروه، به نحوی که تصمیمات اتخاذ شده در آن و دستورالعملهایی که ابلاغ مینماید به منزله مصوبه هیأت دولت بوده و برای وزرای بهداشت، تعاون کار و رفاه اجتماعی، صمت، اقتصاد و همچنین برای رؤسای بانک مرکزی، گمرک، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بیمه سلامت و بانکهای عامل لازم الاجرا باشد.
2️⃣ ۲- صنعت داروسازی کشور علاوه بر تولید داروهای عمومی شیمیایی که مبنای پوشش بیمهای ژنریک است، توانسته با کمک شرکتهای نوپا و دانشبنیان پابه پای داروسازان بزرگ دنیا برخی داروهای جدید را به بیماران کشور ارائه کنند. اگرچه بیمههای کشور بعضاً به علت محدودیت منابع توان پوشش این داروها را ندارند ولی تولید این اقلام علاوه بر ارتقای جایگاه علمی ایران در مثبت کردن تراز تجاری ایران نیز نقش دارند فلذا جا دارد صنعت داروسازی کشور مستقل از صنعت بیمه عمومی کشور سیاستگذاری شوند. صنعت داروسازی باید بتواند با حداکثر توان تولید نماید و ارزش افزوده ایجاد کند و این تولید نباید شامل محدودیت کمیت از طرف دولت شود. صنعت بیمه کشور هم باید مبتنی بر پوشش داروهای ژنریک سعی کند همه داروهای مورد نیاز بیماران را مبتنی بر ارزیابی ریسک سلامت و معیارهای عدالت در سلامت پوشش دهد. بیمهها ملزم به تسویه بدهی فعلی به مراکز طرف قرارداد خصوصی و دولتی شوند و در صورت عدم توانایی بیمهها برای تسویه بدهیهای قبلی و نیز بدهیهای آتی، لازم است تأمین منابع مالی جایگزین توسط یک یا چند بانک عامل پیشبینی شود تا در صورت تأخیر بیمهها، بلافاصله میزان کسری منابع مالی را به بستانکاران پرداخت نمایند.
3️⃣ ۳- ایجاد خط اعتباری ویژه ریالی توسط یک یا چند بانک عامل برای ایجاد سیستم اعتبار اسنادی (ال سی داخلی) برای سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به نحوی که این اعتبار در وهله اول صرفاً برای پرداخت بدهی دانشگاههای علوم پزشکی به شرکتهای دارویی مورد استفاده قرار گیرد و با حکم قانونگذار برای خریدهای آتی نیز صرفاً برای تسویه خریدهای دارویی به کار گرفته شود. بدین ترتیب اولاً مشکل نقدینگی ریالی کهنه و قدیمی مطالبات صنعت داروسازی برطرف میشود و از سوی دیگر کمبودهای گسترده دارو در بیمارستانها رفع شده و بیماران با دسترس بودن دارو در بیمارستانها، مطابق منویات مقام معظم رهبری دغدغهای غیر از بیماری خود نخواهند داشت.
4️⃣ ۴- اگر چه درستترین تصمیم برای کشور و صنایع داروسازی، تک نرخی شدن ارز، محاسبه دقیق بهای تمام شده تولید و پرهیز از مداخلات دستوری توسط سازمان غذا و دارو است لیکن در شرایط فعلی چارهای نیست جز اصلاح بودجه طرح دارویار به مقادیر برآوردی سازمان غذا و دارو و همزمان، بازنگری در نحوه اجرای طرح دارویار به نحوی که منابع ریالی مصوب در بودجه سال جاری به جای اینکه به بیمهها اختصاص یابد، به خرید مواد اولیه دارو و سایر نهادههای تولید اختصاص یابد و به عنوان تنخواه در اختیار بانک مرکزی باشد تا تولید کنندگان دارو مانند سالیان گذشته، معادل ریالی ارز مرجع را برای خرید ارزی نهادههای خود بپردازند و مابه التفاوت نرخ ارز مرجع تا سایر کانالهای ارزی توسط بانک مرکزی تامین گردد.
5️⃣ ۵- اعطای تنخواه به صنعت داروسازی به میزان ۳۰ همت با تضمین بازپرداخت شش ماهه و بر اساس تحلیل نیاز ارزی آنان توسط سازمان غذا و دارو. در این راستا لازم است دستورالعمل پرداخت تسهیلات تکلیفی به بانکها ابلاغ گردد. همچنین تخصیص حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارز به عنوان سرمایه در گردش ارزی برای تخصیص به صنعت داروسازی با تشخیص اولویت تخصیص ارز توسط کارگروه مشترک سازمان غذا و دارو و سندیکای تولید کنندگان دارو و با هدف بهبود چرخه تأمین نقدینگی ارزی.
6️⃣ ۶- تولیت و پاسخگویی نظام دارو، غذا، تجهیزات پزشکی، فراوردههای غذایی، فرآوردههای آرایشی بهداشتی، داروهای طبیعی، طب سنتی، مکمل، ماده اولیه و سایر فرآوردههای سلامت، اختصاصاً به سازمان غذا و دارو واگذار شود. به همین منظور اصلاح ساختار سازمان غذا و دارو شبیه کشورهای توسعه یافته و به صورت هیأت امنایی، اصلاح بخشهایی از قانون ۱۳۳۴ در راستای اهداف فوق و حذف تداخل وظایف با سازمان استاندارد، جهاد کشاورزی و سایر سازمانها، همچنین تجمیع سازمانهای متعدد نظارتی در یک واحد بمنظور تسریع امور و سهولت پاسخگویی، اصلاح زنجیره تأمین دارو بر اساس نظام سطح بندی و نیازسنجی مبتنی بر تمرکز بر تأمین داروی کشور با اولویت تولید داخل ضروری است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ باورهای غلط زنان درمورد اهدای خون، و کمرنگ شدن مشارکت آنان در این امر کداماند؟
👤 به نقل از تسنیم؛ زهرا آقاسی، مشاور امور زنان و خانواده سازمان انتقال خون ایران گفت:
📊 با وجود ۲۰ میلیون زن واجد شرایط اهدای خون در کشور، اهدای خون بانوان در ایران ۴.۴ درصد است، درحالی که در بسیاری از کشورها نیمی از اهداکنندگان خون زن هستند.
🔴 باورهای غلط درباره اهدای خون زنان
1️⃣ غلب بانوان فکر میکنند کمخون هستند یا اهدای خون به بدن آنها آسیب میزند، در حالی که فقط بانوانی که باردار هستند و زنان تا ۶ هفته بعد زایمان قادر به اهدای خون نیستند همچنین زنانی که سقط جنین داشتهاند تا یکسال بعد از سقط و همچنین بانوان در دوره شیردهی از اهدای خون معاف هستند.
2️⃣ بانوان باید بدانند در دوره قاعدگی منعی برای اهدای خون وجود ندارد مگر اینکه قاعدگیهای دردناک و شدیدی داشته باشند. همچنین مصرف قرصهای ضدبارداری نیز هیچ ممانعتی برای اهدای خون ایجاد نمیکند، علاوه بر این، میزان هموگلوبین خون در مراکز اهدا بررسی میشود و اگر زنی دچار کمخونی بود از اهدای خون معاف میشود.
3️⃣ یکی دیگر از نگرانیهای بانوان به این دلیل است که تصور میکنند بعد از اهدای خون، کمخون میشوند. در هر واحد خون ۲۲۵ میلی گرم آهن وجود دارد که در حالت عادی بدن میتواند از طریق تغذیه صحیح این مشکل را رفع کند. در عین حال قرص آهن و توصیههای تغذیهای توسط پزشک در مراکز اهدای خون داده میشود تا کمک کند که آهنی که در اهدا از دست رفته جبران شود. برای مثال به آنها گفته میشود که مواد حاوی آهن را بیشتر مصرف کنند که این منابع شامل گوشت، تخم مرغ، حبوبات سبزیجات برگ سبز مانند کاهو و مغزیجات مانند بادام است.
4️⃣ زنان تصور میکنند اگر خون بدهند ممکن است دچار بیماری عفونی شوند که این موضوع نیز قطعا منتفی است زیرا فرآوردههای خونی انتقال خون ایران کاملا توسط شرکتهای اروپایی مورد بازرسی قرار میگیرد چرا که پلاسماهای مازاد به شرکتهای خارجی ارسال میشود تا به صورت دارو به کشور بازگردد بنابراین ملزم به رعایت استانداردهای جهانی در اهدای خون هستیم و تمامی کیت های انتقال خون استریل هستند.
✍با توجه به نقش پررنگ و تعیینکنندهی زنان در خانوادههای ایرانی، اگر زنی باور داشته باشد که اهدای خون اقدام درستی است، این باور به همسر و فرزندانش منتقل و باورهای اشتباه اصلاح میشود، بنابراین ضمن دعوت از بانوان ایرانی به شرکت در این امر خداپسندانه، آگاهیبخشی در این زمینه میتواند بر باورهای غلط غلبه کرده و مشارکت بیشتر زنان را به دنبال داشته باشد تا آنجا که هر خانه، به یک پایگاه اهدای خون مبدل گردد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ کاهش ۷ هزار میلیاردی هزینه شرکتهای بیمه با نانوداروی ایرانی
🔴 بررسیها نشان میدهد که از سال ۱۳۹۵ با ورود نانوداروهای ایرانی به بازار کشور و جایگزین شدن برخی داروهای خارجی با مشابههای تولید داخل، شرکتهای بیمه هزینههای خود را کاهش دادند که این رقم در حدود هفت هزار میلیارد ریال و معادل ۱.۹ برابر فروش داخلی سه نانوداروی سینادوکسوزوم، پادینکس و پاکلینب بودهاست.
🔸️ همچنین با ورود این ۳ نانو داروی ایرانی، ضمن کاهش قیمت و تسهیل دسترسی بیماران، از خروج ۹۰ میلیون دلار ارز جلوگیری شد. بازار فروش داخلی سه نانو داروی تولید داخل، یعنی سینادوکسوزوم، پکلی نب و پادینکس در سالهای ۱۳۹۵ تا۱۴۰۱ ۳۷۰۰ میلیارد ریال شدهاست.
🔹️ در همین سالها صادرات این داروها به کشورهای منطقه از جمله ترکیه و سوریه بیش از ۹ میلیون دلار گزارش شده و صرفهجویی ارزی ناشی از جایگزین شدن این داروها، ده برابر صادرات آنها یعنی بیش از ۹۰ میلیون دلار بوده است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ معطلی سه ساله ۱۷ میلیون دلار کالای سلامتمحور در گمرک!
🔴 سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از اینکه ۱۷ میلیون دلار کالای سلامتمحور اهدایی توسط سازمانهای بینالمللی شامل هزار کیت تشخیص تب دنگی، مالاریا و هپاتیت ب، سه سال است در گمرک خاک میخورد و ترخیص نشده است، گفت: این کالاها به دلیل عدم توجه دستگاههای ذیربط و اخذ تصمیمات لازم پس از سه سال هنوز ترخیص نشده و در واقع کشورمان از خودتحریمی بسیار بیشتر از تحریمها آسیب میبیند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ یک میلیارد تومان هزینه مأموریت انتقال عضو اهدایی
👤 به نقل از مهر؛ محمداسماعیل توکلی، رئیس سازمان اورژانس استان تهران، گفت:
🔸️ اورژانس استان تهران برای انجام هر مأموریت انتقال عضو بیمار مرگ مغزی برای اهدا، حدود یک میلیارد تومان هزینه میکند و این خدمات برای هموطنان رایگان است.
🔹️ توکی با اشاره به زمان رسیدن اورژانس به محل مأموریت در تهران، گفت: با موتورلانس ۱۲ دقیقه و آمبولانس، ۱۶ دقیقه زمان میبرد تا نیروهای اورژانس به محل مأموریت و حادثه برسند.
🔸️ توکلی با اعلام اینکه روزانه ۱۱ هزار تماس با اورژانس استان تهران ثبت میشود، ادامه داد: ۳۵۰۰ مورد از تماسها منجر به مأموریت نیروهای اورژانس میشود.
🔹️ تماسهای مزاحم هم متأسفانه در تهران خیلی زیاد است و اخیراً دو مورد از احکام قضائی را رسانهای کردیم و اگر مرجع قضائی اجازه بدهد، موارد دیگر هم که حکم برای مزاحمان تلفنی اورژانس ۱۱۵ صادر شدهاست، رسانهای میکنیم.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ایران تا ۱۴۱۰ از هپاتیت C پاک میشود/ اجرای برنامه بیماریابی
👤 به نقل از مهر؛ رشید رمضانی رئیس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت وزارت بهداشت، گفت:
🔴 کشور ما متعهد شده بیماری هپاتیت C تا سال ۱۴۱۰ حذف شود.
🔸️ با وجود کیتهای تشخیصی و داروهایی که در کشور تولید میشود، با مراجعه به مراکز نگهداری افراد پرخطر؛ بیماریابی به صورت فعال انجام میشود و بیماران سریع شناسایی و تحت درمان قرار میگیرند، تا کشور ما بتواند تا چند سال آینده بیماری هپاتیت C را حذف کند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ شیوع بیماری سرخک در کشور عراق / واکسیناسیون سرخک قبل از شرکت در مراسم اربعین ضروری است
👤 به نقل از وبدا؛ حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت:
📊 کشور عراق بر حسب مستندات سازمان جهانی بهداشت از سال قبل شاهد اپیدمی بزرگ سرخک بوده و موارد بیماری در ماه های اخیر افزایش بیشتری نیز داشته است. تعداد موارد سرخک در سال ۲۰۲۳ برابر با ۹۶۵۱ مورد بوده که در طی ۶ ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۲۸هزار و ۷۸۳مورد افزایش یافته است.
🔴 قبل از سفر، از کامل بودن سابقه واکسیناسیون سرخک کودکان زیر ۱۵ سال خود اطمینان داشته باشند و برای این منظور با در دست داشتن کارت واکسن کودکان خود به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و در صورت نیاز نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام نمایند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ جمعیت زیادی در کشور درگیر ناباروری هستند/ بیمههای ما عمق ندارند
👤 به نقل از مهر؛ محمد رئیسزاده، درباره اجرایی نشدن مصوبه اعطای نظام پزشکی به متخصصین بیولوژی تولید مثل، گفت:
🔴 در نظام پزشکی رشتههای مختلفی وجود دارد و این بخشها هر یک در انتخابات نظام پزشکی و مجمع آن سهمیه مشخصی دارند و اینکه متخصصان بیولوژی تولید مثل در کدام یکی از گروهها قرار بگیرند، میتواند در فرآیند انتخابات نظام پزشکی اثرگذار باشد و لازم است با دقت توسط شورای عالی نظام پزشکی تعیین تکلیف شود.
🔸️ شورای عالی نظام پزشکی هنوز به جمعبندی نرسیده که به متخصصان جنینشناسی و بیولوژی تولید مثل در ذیل کدام رشته شماره نظام بدهیم. کار اصلی انجام شده ولی اینکه جزو کدام گروهها باشند در اختیار شورای عالی است.
🔹️ رئیسزاده با اشاره به قانون جوانی جمعیت در مورد بیمهها گفت: بیمههای ما عمق ندارند. جمعیت بسیار زیادی درگیر مشکل ناباروری هستند و اگر مشکلات آنها را به صورت جدی نبینیم آثار و تبعات آن بیشتر میشود. باید پوشش بیمهها را عمق داد تا مردم به لحاظ دسترسی و کیفیت خدمات، دغدغهای نداشته باشند. وظیفه ما این است که مسائل را پیگیری کنیم.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ مرگ میلیونها انسان در جهان بر اثر مقاومت میکروبی
👤 به نقل از مهر؛ آزیتا نبیزاده، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت:
🔸️ مقاومت میکروبی تهدید جدی بهداشت عمومی جهانی است که باعث مرگ میلیونها انسان در سراسر جهان شدهاست، منظور از داروهای آنتی میکروبیال، داروهای ضد ویروس، ضد انگل، ضد قارچ و آنتیبیوتیکها هستند.
🔹️ مقاومت دارویی معمولاً طی زمان و در اثر تغییرات ژنتیکی اتفاق میافتد. ارگانیسمهای مقاوم به درمان ضد میکروبی در افراد، حیوانات، غذا، گیاهان و محیط زیست (در آب، خاک و هوا) یافت شده و میتوانند از شخصی به شخص دیگر یا از طریق حیوانات به انسانها منتقل شود.
❇ پدیده مقاومت میکروبی زمانی اتفاق میافتد که میکروبها نسبت به درمانهای ضد میکروبی که برای از بین بردن آنها طراحی شده مقاوم شده و به رشد خود ادامه میدهند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ یکی از گزینههای وزارت بهداشت خط خورد
🔴 به نقل از مهر؛ در حالی که دایره گزینههای پیشنهادی وزارت بهداشت خیلی کوچک شده و به سه اسم محدود شده بود؛ حالا با انتصاب محمدجعفر قائم پناه به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور، عملاً یکی از گزینههای وزارت بهداشت منتفی شد.
🔸️ مسعود پزشکیان با صدور حکمی، محمدجعفر قائمپناه را به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.
● قائم پناه، فوقتخصص قرنیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران است که معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، رئیس اولین دوره شورای شهر کرمانشاه و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از جمله سوابق او محسوب میشوند..
🔹️ با خط خوردن نام قائم پناه از گزینههای وزارت بهداشت، حالا گزینهها محدودتر از قبل شده و به دو اسم رسیدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نخستین ژندرمانی برای سارکوم سینوویال تائید شد
🔴 به نقل از FDA؛ سازمان غذا و داروی آمریکا ژندرمانی(Tecelra afamitresgene autoleucel)، شرکت اداپتیمیون را برای درمان بزرگسالان مبتلا به سارکوم سینوویال متاستاتیک یا غیرقابل برداشتن با جراحی که قبلا شیمیدرمانی شدهاند، تائید کرد.
❇ سارکوم سینوویال نوعی نادر از سرطان است که در آن سلولهای بدخیم یک تومور را در بافتهای نرم بدن ایجاد میکنند. این نوع سرطان میتواند در بسیاری از قسمتهای بدن رخ دهد اما بیشتر در دستها و پاها ایجاد میشود.
🔹️ سالانه حدود ۱۰۰۰ نفر در آمریکا به سارکوم سینوویال مبتلا میشوند و این بیماری بیشتر در مردان بزرگسالان در دهه ۳۰ زندگی یا در سنین کمتر رخ میدهد.
🔸️ درمان این بیماری معمولا شامل عمل جراحی برداشتن تومور و در صورت بزرگتر بودن تومور یا برگشت بیماری پس از عمل جراحی یا گسترش بیماری به بخشهای دیگر بدن، شامل رادیوتراپی و یا شیمیدرمانی است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam