⭕️ نکاتی درباره شستن ظروف بیماران مبتلا به کووید-۱۹
🔹محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران:
🔸 هنگام تماس با ظروف استفاده شده بیمار مبتلا به کرونا، دستکش پوشیده شود.
🔹بهتر است تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف استفاده شده و پس از استفاده دور انداخته شوند.
🔸 برای شستن ظروف معمولی بیماران، از مایع ظرفشویی معمولی و آب داغ استفاده شود.
🔹 پس از پایان شستوشوی ظروف در صورت عدم استفاده از دستکش، دستها بلافاصله با آب و صابون شسته شوند.
🔸 در صورتی که از دستکش آشپزخانه استفاده میشود، پس از پایان شستوشو، دستکشها درآورده شده و با آب داغ و صابون شسته و خشک شوند. سپس دستها نیز مجددا با آب و صابون شسته شوند.
🔹 دستکشهای یک بار مصرف مورد استفاده برای حمل ظروف آلوده، در کیسههای زباله یا پلاستیکهای دو لایه دور انداخته شوند.
🔸 در صورت امکان، ظروف در ماشین ظرفشویی با دمای آب ۶۰ درجه سانتیگراد و ماده شوینده شسته و خشک شود.
🔹دستمال جهت خشک کردن پس از استفاده با مایع شوینده شسته شده و به طور کامل خشک شود.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ ارتباط قند خون بالا با مرگ ناشی از کووید-۱۹
🔺 محققان پرونده بیماران مبتلایان به کروناویروس در ووهان را بررسی کردند و دریافتند که کسانی که قند خون بالایی دارند با خطر بیشتری برای مرگ کرونایی مواجه هستند.
🔹 مطالعات قبلی حاکی از ارتباط بین قند خون غیرطبیعی و خطر بیشتر مرگ در اثر ذات الریه، سکته مغزی، سکته قلبی، تروما و جراحی است.
🔸 به گفته تیم دانشگاه علم و فناوری Huazhong، بین دیابت و مرگ ناشی از Covid-۱۹ ارتباط وجود دارد و این موضوع به اثبات رسیده، اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که اگر فرد مبتلا به دیابت نباشد و صرفا قند خون بالا داشته باشد نیز در خطر است.
✍️ آنها توصیه میکنند بیمارستانها در هنگام بستری بیماران با علائم کروناویروس، غربالگری قند خون را نیز انجام دهند.
🔹 نتایج پژوهشهای دانشمندان چینی نشان داد، بیماران با بالاترین سطح قند خون ۳/۳ برابر بیشتر از افراد با کمترین میزان آن، که از نظر آماری معنیدار است جان خود را از دست میدهند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masf_salam
⭕️ ویروس کرونا عفونیتر شده است
👤 معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: پژوهشگران شواهد محکمی ارائه کردهاند که نشان می دهد یک جهش جدید در ژنوم SARS-CoV-۲، قدرت انتشار آن را افزایش داده و این ویروس را عفونیتر کرده است.
✍️ به گفته دکتر رضا ملک زاده، تحقیقات جدید حاکی است ویروس کرونا در یک جهش جدید از فرم D۶۱۴ به G۶۱۴ تغییر شکل داده است.
✍️ یافته های جدید «دکتر کوربر» از آزمایشگاه ملی لس آلاموس و همکارانش تحت عنوان
Tracking changes in SARS-CoV-۲ Spike: evidence that D۶۱۴G increases infectivity of the COVID-۱۹ virus
که به تازگی در مجله Cell منتشر شده است، نشان می دهد ویروس کرونا، تحت تاثیر این تغییر کوچک اما موثر، بسیار راحت تر به سلول ها وصل شده و به آنها ورود کرده و در دستگاه تنفسی فوقانی - بینی، سینوس ها و گلو سریعتر تکثیر می شود.
🔹 پژوهشگران در این مطالعه علاوه بر این که توالی ژنتیکی بیشتری را بررسی کرده اند، آزمایشاتی را نیز روی حیوان، انسان و سلول ها انجام داده اند.
🔸 جهش جدید ویروس کرونا از فرم D۶۱۴ به G۶۱۴ که در اروپا شناسایی شده و به نقاط دیگر گسترش یافته، پروتئین SPIKE را که مسوول ورود ویروس به داخل سلول ها است، تحت تاثیر قرار داده است.
✍️ به گفته دکتر دیوید مونتفیور از محققان این مطالعه، این جهش، عفونی بودن نسخه جدید ویروس را ۳ تا ۹ برابر کرده است.
🔺 جهش ویروس کرونا به فرم جدید، به خوبی نشان می دهد که این ویروس یک دشمن نیرومند است، اما خوشبختانه داده های بالینی تیم تحقیقاتی دکتر کوربر و همکارانش حاکی است که با وجود عفونی تر شدن ویروس، شدت بیماری یا کشندگی آن در فرم جدید، بیشتر از فرم اولیه نشده است.
🔹 محققان تاکید کرده اند با توجه به این که شکل جدید ویروس سریعتر از فرم اولیه آن منتقل خواهد شد، خواه این نتیجه گیری در نهایت تایید شود یا خیر، این تغییر، ارزش توصیه های لازم شامل استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی را نشان می دهد.
✍️ تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این جهش جدید باعث ایجاد تغییراتی در روند همه گیری بیماری کووید ۱۹ خواهد شد یا نه.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
👤 معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت:
🔺 چراغ امید به ایمنی طولانی مدت بهبودیافتگان با علایم خفیف روشن شد
🔹 معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: «محققان دانشگاههای «کارولینسکا» سوئد و «ولز» انگلستان دریافتند، افرادی که از شکل «بدون علامت» یا «خفیف» بیماری کووید - ۱۹ بهبود یافتند، میتوانند ایمنی طولانی مدت در برابر 2SARS-CoV-بیابند.»
🔸 رضا ملک زاده نوشت: «یکی از موضوعات مهم که در زمان پاندمی کووید - ۱۹ (ویروس کرونا) همواره مطرح بوده، اطمینان از وجود آنتی بادی و ایمنی (مصونیت در برابر ابتلای مجدد به عفونت) در افراد بهبود یافته است.»
✅ واحدسلامت مصاف
@Masaf_salam
⭕️ شناسایی ۲۵۰۰ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور/ مجموع مبتلایان به ۲۶۷ هزار بیمار رسید
👤 دکتر لاری سخنگوی وزارت بهداشت:
🔹از دیروز تا امروز ۲۶ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۱۴ نفر از آنها بستری شدند.
🔸مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۶۷ هزار و ۶۱ نفر رسید.
🔺متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۶۰۸ نفر رسید.
🔹خوشبختانه تا کنون ۲۳۰ هزار و ۶۰۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
🔸 ۳۴۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
🔸تا کنون دو میلیون و ۷۳ هزار و ۷۹۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
🔸بستری بیماران در کل کشور افزایش داشته است.
🚩 همانند روزهای گذشته استانهای آذربایجان های شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.
⚠️استانهای تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ ارجاع برگزارکنندگان مراسم عروسی و ترحیم در استان مرکزی به مراجع قضایی
👤سید علی آقازاده، استاندار مرکزی:
⚖ افرادی که بی توجه به مصوبات قرارگاه پدافند زیستی استان، مراسم عروسی و ترحیم برگزار کنند، به دستگاه قضایی ارجاع میشوند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ ابتلای ۵۰۰۰ پزشک و پرستار به کرونا و مرگ ۱۴۰ نفر/ تختهای ICU در برخی بیمارستانها پر شده
👤دکتر محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی در نشست خبری آنلاین گفت:
هر روز با افزایش بیماران بستری بدحال و فوتی مواجه هستیم. در برخی بیمارستانها تختهای ICU پر شده است. جامعه پزشکی و پرستاری تا امروز بیش از ۵ هزار مبتلا را داشته است و با احتساب نیروهای خدمات، تعداد این مبتلایان به ۱۰ هزار نفر میرسد و حدود ۱۴۰ نفر شهید شدند که ۲۰٪ این شهدا پرستار، ۱۹٪ پرسنل بیمارستانی و حدود ۶۰٪ پزشک هستند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
‼️افزایش میزان مرگ و میر بیماران بستری شده با تشخیص کووید ۱۹ با مصرف هیدروکسیکلروکین براساس نتایج کلینیکال ترایال ریکاوری (Recovery)
💡نتایج کلینیکال ترایال ریکاوری در رابطه با تاثیر هیدروکسی کلروکین در بیماران بستری با تشخیص کووید ۱۹
1⃣ هیدروکسی کلروکین تاثیری در کاهش مرگ و میر ۲۸ روزه بیماران نداشته است و برعکس موجب افزایش میزان مرگ و میر بیماران در بازه زمانی ۲۸ روزه از زمان ابتلا به کووید۱۹ شده است.
2⃣ مصرف هیدروکسی کلروکین همراه با افزایش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان، افزایش ریسک نیاز به ونتیلاتور و مرگ بوده است.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.15.20151852v1
#برای_پزشکان
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
📌اطلاعیهی #مهم واحد سلامت مصاف (برای پزشکان): 🔺ماجرای داغ این روزها شیوع سریع و غیرقابل کنترل ویر
‼️افزایش میزان مرگ و میر بیماران بستری شده با تشخیص کووید ۱۹ با مصرف هیدروکسیکلروکین براساس نتایج کلینیکال ترایال ریکاوری (Recovery)
💡نتایج کلینیکال ترایال ریکاوری در رابطه با تاثیر هیدروکسی کلروکین در بیماران بستری با تشخیص کووید ۱۹
1⃣ هیدروکسی کلروکین تاثیری در کاهش مرگ و میر ۲۸ روزه بیماران نداشته است و برعکس موجب افزایش میزان مرگ و میر بیماران در بازه زمانی ۲۸ روزه از زمان ابتلا به کووید۱۹ شده است.
2⃣ مصرف هیدروکسی کلروکین همراه با افزایش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان، افزایش ریسک نیاز به ونتیلاتور و مرگ بوده است.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.15.20151852v1
#برای_پزشکان
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ دلیل کاهش بویایی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ چیست؟
🔹 به گزارش ساینمگ، بررسی جدید پژوهشگران دانشگاه هاروارد در مورد سلولهای بویایی نشان میدهد که شاید تهاجم ویروسی سلولهای پشتیبان که در حفره بینی قرار دارند، به کاهش بویایی بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ منجر شود.
🔺 یافتههای این پژوهش نشان میدهند که سلولهای غیرعصبی مغز و بینی، به بیان ژنهایی میپردازند که نقش مهمی در ورود کروناویروس بر عهده دارند اما نورونها این کار را انجام نمیدهند؛ در نتیجه امکان دارد که سلولهای غیرعصبی، اهداف نخست آسیبهای ناشی از ویروس باشند و به از دست رفتن بویایی یا "آنوسمی"(Anosmia) منجر شوند.
🔸 پژوهشهای اخیر در مورد آنوسمی ناشی از کووید-۱۹ نشان دادهاند که سلولهای راه هوایی فوقانی، سطح بالاتری از ژنهای گیرنده را بیان میکنند که در ورود کروناویروس نقش دارند. نتایج این پژوهشها حاکی از این هستند که این سلولهای تنفسی طی دوره عفونت کروناویروس، مانند منابع ویروس عمل میکنند.
🔰 این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ پایداری علایم کووید ۱۹ تا سه هفته
🔺 به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا بیش از یک سوم افرادی که علایم خفیف کووید ۱۹ را تجربه میکنند، تا سه هفته بعد از تشخیص بیماری نیز این علایم را دارند.
🔹 این تحقیقات که با کمک ۲۹۴ بیمار مبتلا به علایم خفیف کرونا در ۱۳ ایالت مختلف آمریکا انجام گرفته است، نشان میدهد، این بیماری می تواند موجب بروز بیماری بلندمدت حتی در میان افراد دارای علایم خفیف، از جمله جوانان شود.
🔸 از بین این افراد، ۵۶ درصد اعلام کردند علایم کووید ۱۹ پس از یک هفته از بین رفته است اما ۳۵ درصد باقی مانده، این علایم را برای مدتی بین ۱۴ تا ۲۱ روز تجربه کردهاند.
🔹 بیشترین علامت مستمر این بیماری سرفه بوده است که ۴۳ درصد از داوطلبان آن را تجربه کردهاند. گیجی با ۳۵ درصد و تب با ۲۶ درصد در مقام بعدی قرار دارند.
🔸 در مقام مقایسه بیش از ۹۰ درصد از افرادی که دچار آنفلوآنزا میشوند، ظرف دو هفته به طور کامل بهبود مییابند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ توئیت استاد رائفیپور در مورد کنکور و کرونا:
🔺 اساساََ طرف میخواهد درس بخواند تا زندگی بهتری داشته باشد مسئولان محترم چگونه انتظار دارند این عزیزان جان و زندگی خود و خانوادهشان را در معرض تهدید قرار دهند؟
#سلامت_دانشجو
#لغو_کنکور
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ وزیر بهداشت: یافتن داروی گیاهی برای کرونا توهم است!
👤 وزیر بهداشت: یافتن داروی گیاهی برای کرونا توهم است
🔹نمکی: تعجب میکنم که گاهی میگویند یک داروی گیاهی یا پروتکل درمانی یافتهاند که حتماً کرونا را درمان میکند، این تفکر نوعی توهم است.
🔹با توجه به شناخت علمی که از ویروس داشتم برایمان مشخص بود که با پدیده جدیدی روبهرو هستیم و باید خودمان را برای هر دگرگونی و تحولی آماده کنیم.
🔹واکسن سازی کاری تیمی است و هیچ جای دنیا یک یا دو نفر یک واکسن را نمیسازند.
🔹بیماری کووید-۱۹ ، ویروسی پیچیده است که ماهیت شتر، گاو، پلنگی دارد.
🔹همه علم مملکت در تهران نیست و استفاده از ظرفیت استان ها بزرگترین هنرمندی در رسیدن به پاسخ خیلی از سوال ها درباره کروناست.
✍️ پینوشت : از جناب وزیر متشکریم که نشان دادند علت رد شدن طرحهای تحقیقاتی ارائه شده جهت درمان کرونا بر پایه ی طب مکمل و گیاهان دارویی تنگ نظری سیستمی می باشد.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|گفتگوی داغ و پاسخهای جنجالی «دکتر مرندی» استاد دانشگاه تهران، به ادعای بیبیسی درباره مخفی کردن آمار کرونا در ایران که باعث شد مجری گفتگو را قطع کند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ مضرات برخی مُسکنهایی که برای درد مزمن تجویز میشوند
🔺 نتایج یک آزمایش جدید نشان میدهد برخی داروهای مُسکن از قبیل آسپرین در تسکین دردهای مزمن بیش از اینکه مفید باشند، آسیبزننده هستند.
🔹 به گزارش روزنامه گاردین، در این بررسی آمده است: مسکنهایی از قبیل ایبوپروفن، آسپرین و بر پایه مخدرها ممکن است بیش از مفید بودن آسیب زننده باشند و به همین دلیل نباید برای تسکین دردهای مزمن تجویز شوند.
🔸 کارشناسان موسسه ملی سلامت و مراقبت عالی (Nice) در انگلیس اظهار داشتند: شواهدی وجود ندارد که نشان دهد داروهای رایج تجویز شده برای دردهای مزمن اولیه، تغییری در کیفیت زندگی فرد، تسکین درد و ناآرامیهای روانی ایجاد کند اما شواهدی بدست آمده که حاکی از مضرات این دسته از داروها از جمله اعتیادآور بودن آنهاست.
🔻 درد اولیه مزمن به خودی خود یک بیماری است که نمی توان با تشخیص دیگر یا به عنوان علامتی از یک بیماری زمینه ای مورد توجه قرار گیرد. این بیماری با پریشانی عاطفی و ناتوانی عملکردی از جمله درد گسترده مزمن و درد مزمن اسکلتی - عضلانی مشخص میشود.
📚 منبع:
https://www.theguardian.com/society/2020/aug/03/painkillers-such-as-aspirin-do-more-harm-than-good-for-chronic-pain
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
👤 سخنگوی وزارت بهداشت :
🔺شناسایی ۲۷۵۱ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور و فوت ۲۱۲ بیمار در شبانه روز گذشته...
🔹 مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید که خوشبختانه تا کنون ۲۷۲ هزار و ۵۳۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ تأثیر زهر زنبور عسل در درمان کرونا هنوز تأیید نشده است
👤 مینو محرز در واکنش به ادعای یک کارشناس تلویزیون مبنی بر تأثیر زهر زنبور عسل در درمان کرونا، اعلام کرد این موضوع هنوز تأیید نشده است.
🔺 مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا درباره زهر زنبور عسل و تاثیر آن روی ویروس کرونا اظهار کرد:
🔸 در حال حاضر موضوع تاثیر زهر زنبور عسل بر ویروس کرونا قطعی نیست و هنوز اطلاع و مقالهای در این باره بیرون نیامده است. البته شاید این موضوع مطالعات خود پرفسور اکبرزاده خیاوی دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی باشد که هنوز درباره آن به قطعیت با ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت صحبتی نشده است.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ این بار پیشگویی جدید انیمیشن سیمپسون ها در مورد کرونا
🇮🇷 ساخت داروی کرونا توسط ایران
‼️ پیش از این انیمشین سیمپسون ها ریاست جمهوری ترامپ، قتل سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس و شیوع کروناویروس از چین و مواردی دیگر را پیشگویی کرده بود.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ وضعیت بیمارستانهای بیروت پس از انفجار وحشتناک در پایتخت لبنان
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ رابطه میان شل دست دادن و کبد چرب!
🔺 محققان دانشگاه auckland در نیوزیلند تقریبا ۴۰۰۰ داوطلب زن و مرد را که در دهه ۴۰ زندگی خود به سر می بردند مورد بررسی قرار دادند. هر کدام از این افراد در دست دادن سطح مشخصی از نیرو را اعمال می کردند و دانشمندان با استفاده از دستگاهی به نام dynamometer نیروی این ۴ هزار نفر در دست دادن را بررسی کردند (این دستگاه نوعی اهرم کشویی دارد که به سمت عقب کشیده می شود)
✍️ تحقیقات جدید نشان می دهند که قدرت افراد در دست دادن میتواند پزشکان را در شناسایی این بیماری طی مراحل اولیه اش یاری دهد. این کشف در واقع شانس مداخله پزشک پیش از وخامت یافتن
بیماری را افزایش می دهد.
📚 منبع:
دیلی میل
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ اینفوگرافی / چند توصیۀ ضدکرونایی برای داوطلبان کنکور
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
👤 سخنگوی وزارت بهداشت:
🔹 از دیروز تا امروز ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۳۱ نفر از آنها بستری شدند.
🔺 مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۷ هزار و ۴۸۳ نفر رسید.
◾️متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۸۰۲ نفر رسید.
🔸خوشبختانه تا کنون ۲۷۴ هزار و ۹۳۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
✅ واحد سلامت مصاف
@Masaf_salam
📌 #اطلاعیه_مهم واحد سلامت مصاف
✍️ لایو اینستاگرامی واحد سلامت مصاف با موضوع «کرونا، فرصتها و تهدیدها»
🗓 پنجشنبه ۱۶ مردادماه ساعت ۲۲:۰۰
🔺 در صفحه اینستاگرام رسمی واحد سلامت
🌐 Instagram.com/masaf_salam
🔰 با همراه ما باشید
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
⭕️ کرونا باعث قطع انگشتان یک مرد شد
🔺 گرگ گارفیلد ۵۰ ساله اهل کالیفرنیا که پس از ابتلا به بیماری کرونا ۳۱ روز به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بود و احتمال زنده ماندن او ۱ ٪ بود، بیشتر انگشتان خود را به خاطر کرونا از دست داد.
🔹او در مدت ۶۴ روز اقامت خود در بیمارستان پس از ابتلا به بیماری کرونا، مشکلات متعددی از جمله نارسایی کلیه که وی را به دیالیز ۲۴ ساعته کشاند، آسیب به کبد، آمبولی ریوی و عفونت MRSA داشته است.
🔸پس از ۱۲ روز پزشکان به خانواده گرگ گفتند که خون رسانی به انگشتان او انجام نمیشود و انگشتانش در حال سیاه شدن هستند.
⚠️ کرونا باعث افزایش ایجاد لخته خون و عدم خون رسانی درست به بافتها و حتی سکته میشود.
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
⭕️ وزیر بهداشت: یافتن داروی گیاهی برای کرونا توهم است! 👤 وزیر بهداشت: یافتن داروی گیاهی برای کرونا
⭕️ نقدی بر سخنان دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت پیرامون توهم خواندن یافتن داروی گیاهی برای کرونا
💡از عوام الناس می توان انتظار حرف های عامیانه داشت، اما از کسی که در مقام وزارت یکی از مهم ترین وزارت خانه های این مملکت قرار دارد خیر!
گویی ادبیات عوامانه در دانشگاهیان ما هم رسوخ کرده است.
✍ عبارت "یافتن داروی گیاهی برای کرونا توهم است" را از دو جهت می توان بررسی کرد. از جهتی، به لحاظ #فلسفی (بطور کلی) به تعبیر شهید مطهری(ره) کار یک فیلسوف، تشخیص و تمیز واقعیات از توهمات و اعتباریات است.
این که بخواهیم حدود و ثغور موهومات را تشخیص دهیم و آنها را از واقعیات افتراق دهیم، نیاز به فلسفیدن دارد که به نظر می رسد جناب دکتر نمکی بویی از مباحث فلسفی نبرده است.
از جهت دیگر، بر مبنای همان فلسفه ی علمی که جناب دکتر بدون آن که چیزی از آن بدانند، بر مبنای آن تحصیل علم کرده اند، تجربه گرایی حرف اول را می زند.
✍️ #پوزیتیویست ها می گفتند (و می گویند) هر گزاره ای که امکان محک و اثبات تجربی را نداشته باشد علمی نیست.
⁉️ حال سوالی که از جناب دکتر نمکی می پرسیم این است: اگر با تجربه ثابت شود داروی گیاهی x درمان قطعی COVID-19 است و یا حداقل باعث بهتر شدن وضعیت بیماران می شود، باز هم این توهم است؟
اگر کسی ادعا کند که چنین دارویی را کشف کرده، نباید آن دارو را به محک تجربه بُرد؟ یا صرف گیاهی بودن، اثربخشی دارو را از جهان واقع به قلمروی موهومات می برد؟
⁉️ براستی، چه ارتباط #منطقی ای بین گیاهی بودن یک دارو و موهوم شدن اثربخشی آن وجود دارد؟!
#توهم_علم
#یادداشت_سلام
✅ واحد سلامت مصاف
@masaf_salam