🟡🔰🔴🔰🟢🔰🟡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
فرقه های اسلامی
( شماره نـــود و نه )
مذهب تشیع،
شیعیان دوازده امامی
چرا ایرانیان شیعه شدند؟
همانگونه که در مقاله های قبلی بیان شد، مردم ایران دین توحیدی اسلام را پذیرفتند ولی از بد رفتاری و ظلم بعضی از خلفا نفرت پیدا کردند.
در دوران بنی امیه این ستمها افزایش یافت و در زمان خلافت عباسیان ادامه یافت.
از اینرو عمده مردم ایران متوجه جناحی از پیروان اسلام شدند که رفتاری اعتدالی و اخلاقی داشت و شعار اصیل اسلام که عدالت و رعایت حرمت انسانی بود، شدند.
این جناح که بنام سردسته آن حضرت علی «ع» و اهلبیت او شناخته میشد، موجب توجه وعلاقمندی مردم قرارگرفت و در جای جای ایران طرفداران و پیروانی پیداکرد.
علاقمندی مردم نسبت به اهلبیت پیامبر «ص» سبب شد که حکومتی شیعی در شمال ایران به نام « علویان طبرستان » تشکیل گردد و بیش از هفتصد سال دوام بیاورد.
علویان طبرستان،
حکومت علویان در طبرستان،( طبرستان نام قبلی مازندران امروزی) در سال ۲۵۰ هجری قمری تاسیس شده است.
نخستین حاکم علوی در این خطه از ایران حسن بن زید از نوادگان حضرت علی«ع» بود.
او در درگیری با حکومت عباسیان در شهر مکه حضور داشت و چون شکست خوردند و همرزمان او کشته و شهید شدند، مدتی در مکه مخفی شد.
از آنجایی که ایرانیان مخالف حکومت عباسیان بودند و برای پیروان اهلبیت محل امنی بود، او با کاروانهای حاجیان ایرانی بطور ناشناس روانه ایران شد و در شهر ری ساکن شد.
چگونگی تشکیل حکومت.
مردم مازندران که علاقمند به مذهب اهلبیت بودند و نمی خواستند تسلیم حکمرانان عباسی در بغداد شوند، به سراغ حسن بن زید رفته و او را دعوت به مازندران کردند.
با پذیرفتن دعوت مردم مازندران، حسن بن زید در سال ۲۵۰ قمری از ری به چالوس رفت و از مردم بیعت گرفت و پس از شکست فرماندار، وارد شهر آمل شد و آنجا را پایتخت خود قرار داد، وبدینصورت حکومت علویان پایه گذاری شد.
او طی بیست سال حکومت خود در نامه هایی به مردم مناطق مختلف شمال ایران موفق شد شمار زیادی را که تا آن دوره اسلام را نپذیرفته بودند، به اسلام شیعی دعوت نماید.
او در نامه هایش همواره بر شعائر شیعی، و فضیلتمندی امام علی (ع) بر دیگر صحابه، تأکید میکرد.
همچنین انتقاد شدید نسبت به فرهنگ جبرگرایی، که از اصول برنامه فرهنگی عباسیان و نیز بنی امیه بود، میکرد.
علویان با رفتار مسالمت و اخلاقی خود موفق شدند دامنه قلمرو حکومت خود را در تمام خطه شمال از مازندران تا گیلان گسترش دهند.
درتاریخ آمده که شهرهای ساری ، گرگان، دماوند، لاریجان و قصران، فیروزکوه،
و شهرهای گیلان تا تالش تحت نفوذ و قلمرو علویان قرار داشته است.
حکومت علویان با فراز و نشیبهایی تا قرن دهم هجری ادامه یافت.
با توجه به موضوع این مقاله پی برده میشود که فرهنگ تشیع تا چه اندازه در میان مردم ایران نفوذ و عمق داشته است و صفویه با شناخت این حقیقت، دین رسمی ایران را مذهب تشیع قرار دادند.
ادامه دارد.
سیدجمال الدین حسینی کهدوئی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عضویت در کانال مسجد جامع حسینی شادآباد
Http://eitaa.com/masjedjamehosseinishadabad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
4_5787174440848591229.mp3
1.86M
🔸ترتیل صفحه 338 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۸🌷
یک روز و هزار سال برای خدا یکسان است:
بر اساس آیات قرآن، پیامبران خدا دو وظیفه ی مهم داشتند:
1ـ بشارت افراد باایمان و نیکوکار به رحمت الهی و بهشت ابدی (تُبشیر)؛
2ـ ترساندن کافران و گنهکاران از خشم و عذاب الهی(اَنذار). در آیه ی 48 سوره ی انعام می خوانیم: «ما پیامبران را بشارت دهنده و هشداردهنده می فرستیم.» پیامبر اسلام نیز مانند انبیای گذشته، مردم را به عذاب الهی هشدار می داد و به یاد کافران و گنهکاران می آورد که کفر و گناه، خشم خدا را برمی انگیزد و به دوزخ و عذاب های طاقتفرسای آن منجر می شود؛ امّا بسیاری از کافران، به جای پیروی از دعوت پیامبر، از درِ انکار و لجاجت وارد می شدند و می گفتند: هر چه زودتر عذاب خدا را برای ما بیاور ! آنان گمان می کردند که پیامبرهمانطور که مأمور هشدار آنان است، مأمور آوردن عذاب نیز هست.
پس مسخره آمیز و توهین کنان از او می خواستند که در آوردن عذاب الهی شتاب کند و هر چه زودتر آن را بر سرشان فرود آورد! خدای بزرگ در پاسخ این درخواست ابلهانه ی کافران، به پیامبر خویش دستور داد که به آنان بگوید: زیاد عجله نکنید؛ خداوند هرگز از وعده ی خود تخلّف نمی کند. کسی عجله می کند که می ترسد فرصت از دستش برود و امکاناتش تمام شود؛ امّا برای خدایی که از ازل تا ابد بر هر کاری توانا بوده و هست، عجله معنا ندارد و او هر زمان که اراده کند، می تواند وعده هایش را عملی کند. برای او یک ساعت و یک روز و یک سال تفاوتی ندارد؛ زیرا هزار سال از سال هایی که ما می شمریم، برای خدا با یک روز تفاوتی ندارد. بنابراین، کافرانی که از روی حقیقت یا برای مسخره کردن این درخواست را می کنند، باید بدانند که عذاب در انتظار آنهاست و دیر یا زود سراغشان می آید، و اگر مهلتی به آنان داده شود، فرصتی برای بیداری آنان و تجدید نظر در رفتارشان است؛ ولی باید بدانند که پس از نزول عذاب، درهای توبه کاملاً بسته می شود و دیگر راهی به سوی نجات وجود ندارد. آری، یکی از صفات خدا، «حلیم» است. حلیم به کسی گفته می شود که در مجازات عجله نمی کند و آن را به تأخیر می اندازد. خداوند بارها خودش را با این صفت معرّفی کرده و به دیگران فهمانده که بنا ندارد کسانی را که از فرمانش سرپیچی می کنند، بلافاصله عذاب کند؛ زیرا خواست قطعی او این است که انسان ها در دنیا با اراده و اختیار خود، راه خوب و بد را انتخاب کنند و به مژده ها و هشدارهایی که پیامبرانش از غیب برای آنان می آورند، ایمان آورند (یؤمِنونَ بِالغَیب). اگر امّا مردم بلافاصله و پس از هر گناهی عذاب می شدند، دیگر از ترس عذابِ فوری دست به کارهای بد نمی زدند، و نه به سبب ایمان به وعده های خدا در آینده. از این رو خداوند به مردم مهلت داده است تا شاید در فرصت زندگی شان توبه کنند، و اگر هم بر کفر و گناه پافشاری کردند، عذابشان زیادتر شود!
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
☀️ به نام خدای مهربان
سلام بر شما
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ ذکر روز جمعه :
الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
تلاوت صفحه ( ۳۳۸ ) قرآن کریم
🌾🥀🌾🥀🌾🥀🌾
باسلام واحترام
خدمت علاقمندان و پیگیرکنندگان مقالات فرقه های اسلامی، آخرین مقاله را فردا پیگیری فرمایید.
با عرض پوزش ــــــــ حسینی
☀️ به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
تلاوت آیات صفحه🌹( ۳۳۹ )🌹
4_5791647284215154444.mp3
1.66M
🔸ترتیل صفحه 339 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۹🌷
پاداش پایداری در راه حق:
قرآن کریم و پیشوایان دین برای کسانی که در راه خدا به شهادت می رسند، پاداش فراوانی ذکر کرده اند؛ پاداشی که هر کس آرزوی رسیدن به آن را می کند. ممکن است این سؤال در ذهن برخی ایجاد شود که افراد باایمان و درستکاری که امکان جهاد و کشته شدن در راه خدا را پیدا نمی کنند، چگونه می توانند به پاداش الهی به شهدا برسند. تاریخ حکایت می کند که این سؤال برای برخی از مسلمانان صدر اسلام نیز ایجاد شده بود. پس نزد پیامبر رفتند و پرسیدند:
ای پیامبر خدا، ما دریافته ایم که خدا چه پاداشی به شهیدان می دهد. ما نیز مانند آنان همراه شما جهاد کردیم؛ امّا اگر در همراهی با شما [به مرگ طبیعی] بمیریم، چه پاداشی خواهیم داشت؟ در این هنگام، خدا این دو آیه را نازل کرد و به مسلمانان پاسخ داد که هر دو گروه، از نعمت های فراوان الهی برخوردارند، و مهم این است که انسان در راه خدا قدم بردارد و پایدار باشد و در همین راه جان دهد؛ چه از طریق شهادت باشد و چه از طریق مرگ طبیعی.
پیشوایان معصوم ما نیز به این نکته توجّه داده و پیروانشان را به پایداری بر اعتقاد حق و انجام دقیق وظایفشان توصیه کرده اند. بر اساس آموزه های دین، مسلمانان در هر زمان وظیفه ی خاصّی دارند که در صورت عمل به آن وظیفه، مشمول لطف و رحمت الهی خواهند شد. ممکن است در یک زمان مانند زمان امام حسن، وظیفه ی مسلمانان، سکوت، و در یک زمان مانند زمان امام حسین، وظیفه شان قیام و جهاد باشد. در روایتی می خوانیم که امیر مؤمنان علی در اوضاعی که جنگ را به صلاح امّت اسلامی نمی دانست، به برخی از یارانش که هوای جنگ و جهاد را در سر داشتند، فرمود: «[فعلاً] آرام باشید و بر سختی ها صبر کنید و دستان و شمشیرهایتان را به هوای آنچه زبان هایتان می گوید، حرکت ندهید، و چیزی را که خدا زود آمدنش را برای شما نخواسته، با شتاب از او نخواهید؛ چراکه هر کس از شما که در رخت خوابش بمیرد، در حالی که پروردگار و پیامبرش و اهل بیت پیامبرش را آنطور که شایسته است، بشناسد، شهید مرده است و پاداشش بر عهده ی خداست و سزاوار گرفتن پاداش کارهای شایسته ای است که نیّتش را کرده، و پاداش نیّت او، مانند پاداش برکشیدن شمشیر خواهد بود.» بر اساس روایات اهل بیت، کسانی که در دوران غیبت امام زمان بر ولایت و امامت آن حضرت ثابت قدم بمانند، همچون مجاهدان و شهیدان در راه خدا شمرده شده اند. در حدیثی از امام صادق می خوانیم:
«هر کس که بمیرد و امامش را به درستی بشناسد، زود فرا رسیدن یا تأخیر زمان ظهور، به او زیانی نمی رساند و مانند کسی است که با حضرت مهدی باشد و در خیمه اش حضور داشته باشد.»
سپس امام اندکی مکث کرد و فرمود: «بلکه مانند کسی است که همراه آن حضرت بجنگد؛ بلکه به خدا سوگند، مانند کسی است که همراه پیامبر خدا [جنگیده و] شهید شده باشد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
مراسم جشن شام ولادت حضرت امام هادی(ع)
قاری:مجتبی صمدی
مداح:کربلایی مصطفی آرن
زمان:شنبه ۲ تیرماه۱۴۰۳ بعداز نماز جماعت مغرب وعشا
مکان:مسجدجامع حسینی(ع)شادابا
#مسجد_جامع_حسینی_شاداباد
#پایگاه_مقاومت_بسیج_شهید_شهسواری
https://eitaa.com/masjedjamehosseinishadabad
26.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‹🌱💚›
ماه شهر سامــــــرایی تو آیینه خـــــــــدایی
عشق حضرت جواد و نوه ی امام رضایی
💐میلاد امام پاکی و روشنایی، برگزیده خداوند سرمد حضرت امام هادی علیه السلام تهنیت باد.💐
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
☁️⃟💚 #ولادت••
☁️⃟💚 #امام_هادی••
╔━━━🌱━━━╗
https://eitaa.com/masjedjamehosseinishadabad
╚━━━🌱━━━╝
🌷🌴🌷🌴🌷🌴🌷
تقویم تاریخ
۱۵ ذیحجه، ولادت
امام هـــادی «ع »
درچنین روزی ولادت امام دهم حضرت امام علی نقی معروف به امام هادی اتفاق افتاد.
پدرش امام جواد(ع)، امام نهم شیعیان، و مادرش به نام سمانه مغربیه یا سوسن بود.
از مشهورترین القاب امام دهم شیعیان، هادی و نقی است.
شیعیان امام هادی و فرزندش امام حسن عسکری(ع) را به دلیل اینکه در سامرا در منطقهای به نام عسکر ساکن بودند، امامین عسکریین میخوانند.
زندگینامه
امام هادی در ۱۵ ذیالحجه سال ۲۱۲ قمری در منطقهای به نام صریا در نزدیکی مدینه متولد شده است.
تاریخ های دیگری برای تولد آن بزرگوار نیز ذکرشده است.
متوکل ، خلیفه عباسی بمنظور اینکه امام را از دسترس شیعیان و ارادتمندان به اهل بیت پیغمبر «ص» خارج سازد ، آن بزرگوار را به سامرا احضار کرد و در منطقه ای تحت کنترل خود به نام عسکر اقامت داد و آن حضرت را تا پایان عمر در همان منطقه نگهداشت.
منطقه عسکر همانگونه که از نامش پیدا ست ،منطقه ای نظامی بوده ، به عبارت واضحتر، خانه های سازمانی ویژه ارتش بوده است!!
سکنی دادن آنحضرت در چنین محلی بمنظور قطع ارتباط امام با مردم، و دسترسی نداشتن علاقمندان با آن حضرت بوده است.
از زندگی امام هادی، امام جواد و امام عسکری «ع» در مقایسه با دیگر ائمه شیعه، اطلاعات چندانی وجود ندارد.
برخی از پژوهشگران عمر کوتاه این امامان، و محصور بودن آنان و غیرشیعی بودن نویسندگان کتب تاریخ در آن روزگار را از علل آن دانستهاند.
فرزندان
علمای شیعه از چهار پسر به نامهای حسن، محمد، حسین و جعفر برای امام هادی یاد کرده اند.
دختری نیز به او نسبت داده شده که شیخ مفید، نامش را عایشه و ابن شهرآشوب، او را عِلِّیّه خوانده است.
نویسندگان اهل سنّت نیز فرزندان امام دهم شیعیان را چهار پسر و یک دختر دانستهاند.
دوره امامت
امام هادی در سال ۲۲۰ قمری در ۸ سالگی به امامت رسید.
به گزارش منابع، سن پایین امام هادی(ع) در آغاز امامت، منجر به تردید شیعیان نشد چرا که آغاز امامت امام جواد در سن کم، موجب شد شیعیان پس از وی در مواجهه با چنین موضوعی دچار تردید نشوند.
به نوشته شیخ مفید، شیعیان پس از امام نهم، به استثنای عده اندکی، امامت امام هادی (ع) را پذیرفتند،
امام هادی(ع) ۳۳ سال، امامت شیعیان را بر عهده داشت و در این مدت چند خلیفه عباسی بر سر کار آمدند؛
آغاز امامت او با خلافت معتصم، و پایان آن در دوره خلافت معتز بوده است.
احضار به سامرا
متوکل عباسی در سال ۲۴۳ قمری امام هادی را وادار کرد که از مدینه به سامرا منتقل شود.
ورود به بغداد
امام هادی(ع) پس از ورود به کاظمین، با استقبال مردم مواجه شد و به خانه خزیمة بن حازم وارد گردید و از آنجا به سوی سامرا حرکت داده شد.
به گفته شیخ مفید،
شیخ مفید معتقد است حضرت هادی در ظاهر مورد احترام متوکل بود، ولی متوکل علیه او دسیسه میکرد .
گزارشی به متوکل داده شده بود مبنی بر اینکه در منزل امام هادی(ع) ادوات جنگی و نامه هایی از شیعیان به او وجود دارد،
به دستور متوکل تعدادی از مأموران غافلگیرانه به منزل امام هادی حمله بردند.
وقتی وارد خانه او شدند، امام را در اتاقی دیدند که مشغول تلاوت آیاتی از قرآن بود.
سالگرد ولادت آن بزرگوار را خدمت شما عزیزان، اعضاء محترم کانال مسجد تبریک و تهنیت میگویم .
سیدجمال الدین حسینی کهدوئی ـــ امام جماعت
مسجد جامع حسینی شادآباد
🟡🔰🔴🔰🟢🔰🟡⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
فرقه های اسلامی
( شماره صد )
مذهب تشیع،
شیعیان دوازده امامی
چرا ایرانیان شیعه شدند؟
بسیاری از «امامزادگان» در اثر ستم حاکمان اموی وعباسی به ایران پناه آوردند و پراکندگی آنان در سراسر ایران عامل دیگری در گسترش تشیع در ایران شد.
از جملهٔ آنان باید اشاره کرد به حضور فاطمهٔ معصومه در قم،
احمد بن موسی شاه چراغ در شیراز،
عبدالعظیم حسنی در ری،
سلطان علی بن محمد فرزند امام باقر در مشهد اردهال کاشان.
حکومت آل بویه
از دیگر عوامل شیعه شدن ایرانیان برسرکارآمدن آل بویه میباشد.
آل بویه، سلسلهای شیعه بودند که پس از قدرت گرفتن در عمده شهرهای ایران، توانستند خلفای عباسی در بغداد را تحت سیطره خود درآورند و از سالهای ۳۲۲ تا ۴۴۸ قمری بمدت حدود صد وبیست سال بر بخشهایی از ایران و عراق حکومت کنند.
حکومت آل بویه توسط علی پسر ابوشجاع بویه با حمایت برادرانش احمد و حسن بنیان نهاده شد و به همین خاطر به آل بویه نامیده شده اند.
آنان اهل منطقه دیلمان در حوالی رودبار بودند و از این جهت به آنان دیالمه و دیلمیان و دیلمی نیز گفته میشود.
در عصر سلاطین شیعهٔ آل بویه، موجبات تبلیغ مکتب تشیع بیش از پیش فراهم شد و کتب مهم شیعی مثل:
کتاب تهذیب،
کتاب استبصار،
و کتاب اصول کافی،
و من لایحضره الفقیه،
در این زمان تألیف شد.
تأثیر علمای شیعه
بزرگانی از شیعه چون شیخ صدوق و شیخ مفید و شیخ طوسی و سید مرتضی و سید رضی توانستند در این عصر، اسلام شیعی را به مردم معرفی کنند.
بزرگداشت شعائر شیعی،
آل بویه در ترویج شعائر شیعیان دوازده امامی اقداماتی انجام دادند که برخی از آنها عبارتاند از:
عزاداری روز عاشورا:
به دستور معزّالدوله دیلمی، روز عاشورای سال ۳۵۲ قمری در بغداد برای اولین بار عزای عمومی اعلام شد و از مردم خواسته شدکه با پوشیدن جامه سیاه، اندوه خود را نشان دهند.
ابن خلدون جزئیاتی از برگزاری مراسم عزاداری در این روز را گزارش کرده است،
همچنین به گزارش ابنجوزی (درگذشت ۵۹۷ قمری) تاریخنگار اهلسنت در این روز کسب و کارها تعطیل و در بازارها خیمه و چادرهایی برپا شد و مراسم نوحهخوانی و عزا برای امام حسین(ع) برگزار گردید.
کامل شیبی نیز معتقد است که دستههای عزاداری بر امام حسین «ع» نخستین بار در سال ۳۵۲ قمری به وجود آمدند.
عید غدیر:
به دستور معزالدوله دیلمی، از سال ۳۵۱ قمری برپائی جشن، به مناسبت عید غدیر در بغداد آغاز شد.
حکمرانان بعدی آل بویه نیز جشن غدیر را برگزار میکردند.
زیارت قبور امامان شیعه:
آل بویه نسبت به قبور امامان مدفون در عراق اقداماتی اینگونه را انجام دادند:
مرمّت و بازسازی قبور ائمّه(ع)،
برپا کردن گنبد و بارگاه بر مزار آنان،
اهدای نذورات و اختصاص موقوفات به زیارتگاهها،
ایجاد تسهیلات برای زائران و تشویق مردم به سکونت در جوار بارگاهها،
و اعطای مستمری و مساعدت به ساکنان و مجاوران این بارگاهها.
اذان گفتن:
از سال ۳۵۶ قمری گفتن جمله ( حی علی خیر العمل) در اذان که نشانه خلفای شیعه فاطمیین مصر بود مرسوم شد و تا اوایل غلبه سلجوقیان ادامه داشت.
مهر و تربت امام حسین(ع):
در دوران آل بویه، استفاده از مهر وتسبیح تربت امام حسین «ع» ترویج گردید.
افرادی از تربت امام حسین(ع) تسبیح و مُهر تهیه میکردند و به مردم میدادند.
علامه حلی وخواجه نصیر
در دورهٔ ایلخانان، نیزحضور علامه حلی به مدت ده سال در ایران و آزادی وی در بیان احکام و مهارت او در فقه و کلام و نیز تلاشهای خواجه نصیرالدین طوسی عامل دیگر باید درتقویت بنیاد تشیع در ایران دانست.
دولت صفویه
حلقهٔ آخر این جریان، تأسیس دولت صفویه و اعلام تشیع به عنوان مذهب رسمی و حضور و دعوت از علمای شیعه از سراسر جهان اسلام است.
در اینجا سلسله مقالات با موضوع فرقه های اسلامی را به پایان میبرم،
تا انشاء الله بحث دیگری را آغاز نمایم.
سیدجمال الدین حسینی کهدوئی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عضویت در کانال مسجد جامع حسینی شادآباد
Http://eitaa.com/masjedjamehosseinishadabad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزارش_تصویری
مراسم شام ولادت امام هادی(ع)
با تلاوت قاری گرانقدر مسجد آقای مجتبی صمدی وبا مولودی خوانی کربلایی مصطفی آرن
شنبه۲ تیرماه ۱۴۰۳
#مسجد_جامع_حسینی_شاداباد
#پایگاه_مقاومت_بسیج_شهید_شهسواری
https://eitaa.com/masjedjamehosseinishadabad
سلام
بزرگوارانی که پیگیر کلاسهای تابستانه وقرآن مسجد( ویژه دختران )بودند:
به اطلاع میرسانیم کلاس قرآن (روانخوانی وحفظ)ویژه دختران روزهای شنبه،دوشنبه وچهارشنبه ساعت ۱۱ الی۱۳/۳۰ در مسجد جامع حسینی شاداباد برگزار میگردد.
جهت ثبت نام به سرکار خانم نامدار (طبقه دوم مسجد) مراجعه نمایید.
ساعت۱۱ الی ۱۲ آموزش قرآن
ساعت۱۲ الی ۱۲/۳۰شرکت در نماز جماعت ظهر
ساعت۱۲/۳۰ الی۱۳/۳۰ بازی وتفریح در طبقه سوم (فوتبال دستی،تنیس،ایرحاکی و...)
جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر
@masjedjamehosseinishadabad2
در پیام رسان ایتا مراجعه نمایید.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
☀️ به نام خدای مهربان
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح یکشنبه زیبایتان به خیر
✅ ذکر روز یکشنبه :
( یا ذالجلال و الاکرام/ ای صاحب جلالت و کرامت )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
آیات صفحه🌹( ۳۴۰ )🌹
4_5793899084028839609.mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه 340 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۰🌷
هر امّتی عبادتی ویژه دارد:
دین، برنامه ای است که خدا برای رشد و کمال انسان ها در نظر گرفته است. می دانیم که هر یک از پیامبران اولوالعزم برای مردمِ زمان خود از سوی خدا دین و برنامه ی جدیدی آورده اند؛ برنامه ای که با پیشرفت انسان ها و تکامل درک و خرد آنان، از برنامه ی پیشین کامل تر بود؛ مانند برنامه های گوناگونی که برای دانش آموزان مقاطع و پایه های متفاوت تحصیلی و بر اساس رشد آنان در نظر گرفته می شود. پیامبران اولوالعزم، یکی پس از دیگری، دین کامل تری می آوردند، و برای همین، برخی از عبادات و احکامِ دین جدید، با دین قبلی تفاوت داشت. البتّه اصول تمامی ادیان، مانند اعتقاد به یگانگی خدا و برپایی قیامت، یکی بود و هست؛ تا این که زمان عرضه ی کامل ترین دین الهی به دست کامل ترین انسان تاریخ یعنی محمّد بن عبدالله فرا رسید، و آن حضرت، آخرین برنامه ی آسمانی را از سوی خدای جهان به مردم عرضه کرد. بی شک این برنامه، با برنامه های پیامبران قبل مانند دین حضرت موسی و عیسی تفاوت هایی داشته است؛ امّا مخالفان پیامبر که دنبال بهانه ای برای حمله به اسلام بودند، به او اعتراض می کردند که چرا عبادت های دین شما با عبادت های ادیان آسمانی دیگر متفاوت است؛ مگر همه ی ادیان آسمانی از سوی خدا نیامده است.
خداوند در این آیه به این شبهه پاسخ می دهد و می فرماید که برای هر امّتی، بر اساس مصلحتشان، عبادتی ویژه قرار دادیم که خدا را طبق آن عبادت می کردند؛ بنابراین کافران نباید در مورد این مطلب با تو بحث و جدل کنند؛ زیرا خدا از مصالح بندگانش آگاه تر است. آری، مهم این است که هر کس در هر زمان بر اساس دین مشخّص شده ی دورانش زندگی کند و با آمدن دین جدید، برنامه ی قبلی را رها کرده، برنامه ی جدید را به کار بندد. از این رو، پیروی از دین حضرت موسی، تا قبل از آمدن حضرت عیسی، و پیروی از دین حضرت عیسی، تا قبل از بعثت حضرت محمّد درست است، و پس از بعثت آن حضرت، دیگر دین جدیدی نخواهد آمد. بنا بر آنچه گفته شد، باقی ماندن بر ادیان آسمانی دیگر ـ حتّی اگر تحریف نشده باشند پس از بعثت حضرت محمّد توجیهی ندارد. بنابراین تکلیف انسان ها در حالی که ادیان آسمانی گذشته به کلّی تحریف شده، به روشنی مشخص است. نگاهی به کتاب های تورات و انجیل ِکنونی نشان می دهد که بخش عمده ای از این کتاب ها با حقیقت مخالف است. مطالب شرک آمیز و خلاف توحید، توهین به پیامبران و نسبت دادن گناه و فحشا به آن افراد پاک و معصوم، نمونه های آشکار تحریف است . همچنین نوع نیایش و عبادت کنونی مسیحیان و یهودیان، شاهد بیگانگی آن¬ها با عبادت حقیقی خداوند جهان است. برای مثال، آیا اعتراف به گناهان و فروختن آن ها به ارباب کلیسا و تجمّع در کلیسا آن هم تنها یک روز در هفته را می توان با عبادت پرمحتوایی مانند نماز که هر روز در پنج نوبت برگزار می شود، مقایسه کرد؛ در حالی که بر اساس قرآن، حضرت عیسی از ابتدای بعثت به خواندن نماز فرمان داده شده بود .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز دوشنبه زیبایتان به خیر
🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
آیات صفحه🌹( ۳۴۱ )🌹