#وفاق_ملی
#مدعیان_وفاق_ملی
✳️ حمله به استقلال مجلس با اسم رمز «وفاق ملی»
✳️ موضوع رای اعتماد به وزرای پیشنهادی مهمترین برهه در کل دوران 4 ساله دولت به شمار میآید، مدعیان اصلاحات با سوءاستفاده از کلیدواژه «وفاق ملی» و حمله و زیر پاگذاشتن اصل تفکیک قوا و استقلال مجلس، سعی در مصادره حداکثری و زمینهسازی برای خواستههای جناحی خود در ادامه راه طولانی دولت چهاردهم دارند.
به دنبال پیروزی پزشکیان در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، با تلقی اشتباه مدعیان اصلاحات درباره اینکه دولت پزشکیان فرصت جدیدی برای مطامع و خواستههای جناحی و فردی آنان است، موج جدیدی از تمامیت خواهی در میان این طیف با حمله به مخالفان شروع شد.
آنان بلافاصله پس از انتخابات با تشکیل سازوکار مبهم شورای به اصطلاح راهبری در اولین قدم سعی در غالب کردن افراد موردنظر خود به رئیسجمهور داشتند.
✅ فشار حداکثری
برای مصادره حداکثری دولت
این سازوکار در حالی تشکیل و با معرفی تعداد غالب توجهی از گزینههای خود به رئیسجمهور به کار خود پایان داد که اعضای این شورا با سوابق کاملا متضاد با منافع ملی، مصلحت ملی و وفاق ملی عامدانه یا ناآگاهانه در دولتهای پیشین بزرگترین ضربه را به کشور و توسعه و پیشرفت اقتصاد ایران وارد ساخته بودند.
طیف تندرو مدعی اصلاحات و خود امیرکبیرپندارهای دولت روحانی، در اقدام و اتحادی هماهنگ با تکیه بر کلیدواژه وفاق ملی مورد استفاده در سخنان رئیسجمهور محترم و با سوءاستفاده از آن، طی روزهای اخیر با فشار شدید رسانهای و لابی سنگین، مجلس را برای رای به تمام کابینه تحت فشار قرار دادهاند و در پی مصادره حداکثری و زمینهسازی برای خواستههای جناحی خود در ادامه راه طولانی دولت چهاردهم هستند.
الیاس حضرتی، از مدعیان اصلاحات در راستای همین فشارها در گفتوگو با ایسنا عنوان داشت: انتظار میرود مجلس با نگاه به مصالح ملی با رای اعتماد به کلیه کابینه پیشنهادی به راهبرد وفاق ملی لبیک بگوید.
وی در ادامه اظهار کرد: جزو اختیارات قانونی مجلس است که به یک الی ۱۰ نفر از وزرای پیشنهادی رای اعتماد ندهد و آنها را کنار بگذارد؛ اما مجلس باید فراتر از اختیارات قانونی به موضوع نگاه کرده و مصالح ملی را نیز در نظر بگیرد. مصلحت ملی امروز ایران و نیاز ملی امروز کشور پیوستن به راهبرد وفاق ملی است.
جواد امام، یکی دیگر از فعالین طیف مدعی اصلاحات نیز در ادامه همین کارزار عنوان داشت: اگر بنا باشد مجلس با کابینهای که رئیسجمهور معرفی کرده است با بیمهری برخورد کند دیگر نمیتوان انتظار داشت وفاق ملی محقق شود.
✅ مدعی دموکراسی هستند
اما تفکیک قوا را قبول ندارند
نگاهی به سخنان فوق نشان میدهد که این طیف با دوگانهسازی و ارزشگذاریهای شیطنتآمیز سیاسی سعی بر این دارند که مصلحت ملی و وفاق ملی را به رای اعتماد به کل کابینه تعبیر کرده و مجلس را در صورت انجام وظیفه و استفاده از اختیارات قانونی خود و تخطی از خواسته آنان ضد منافع ملی معرفی کنند.
آنان در حالی بر طبل دموکراسی خواهی میکوبند که اساسیترین اصول دموکراسی یعنی اصل تفکیک قوا و استقلال نهاد قانونگذاری را زیر پا گذاشته و با طرح خواسته غیرمعمول و غیرعقلانی رای به تمام کابینه و نشر اکاذیب در همین راستا، سعی بر فشار بر نمایندگان مردم در مجلس دارند.
مدعیان اصلاحات، از فردای انتخابات با همین تمامیتخواهی و دیکتاتورمسلکی و در حالی که دولت چهاردهم با کسب ۱۶۳۸۴۴۰۳ رأی؛ (کمترین میزان رأی از کل واجدین شرایط رأی) حداقلیترین دولت در تاریخ پس از انقلاب به شمار میآید، با حمله به مخالفان خواستار قلع و قمع هر نماینده و مسئول و هر فردی شدند که کوچکترین مخالفتی با آنان داشته و دارد.
آنان پا را از این هم فراتر گذاشته و حتی در مقاطعی پزشکیان را نیز به دلیل عدم پیروی از تصمیمات و سیاستهایشان، آماج حمله قرار دادند.
مدعیان اصلاحات در حالی خود را حامی و خواستار وفاق ملی معرفی میکنند که در هشت سال دولتهای نهم و دهم و سه سال دولت شهید رئیسی، نه تنها به قانون تمکین نکرده، که از هرگونه سنگ اندازی در راه این دولتها دریغ نکردند.
بدهکاران وفاق ملی در فتنه 88 امروز طلبکار شدهاند
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
افرادی که امروز به دروغ از وفاق ملی میگویند، در انتخابات سال 1388 نیز با عدم تمکین به نظر و رای ملت، در خیانتی آشکار درست وفاق ملی را خدشه دار کرده و شیرینی حماسه حضور 85 درصدی ملت ایران را به کام ملت تلخ کردند.
مدعیان اصلاحات گرچه امروز از وفاق ملی صحبت کرده و از این کلید واژه رئیسجمهور سواستفاده میکنند، در دهه هشتاد فقط به دلیل کینه از دولتهای نهم و دهم با رویکرد خائنانه تحریم بیشتر کشور را از دشمنان خواستار شدند.
ملت ایران واقعه تلخ و خیانتبار تحصن مجلس ششم را فراموش نمیکنند و ادعای وفاق ملی را از زبان افرادی که در وقایع ضد وفاق مجلس ششم حضور داشتهاند، نمیپذیرند.
در سمت دیگری ازکارزار فشار حداکثری مدعیان اصلاحات بر مجلس، آنان به واسطه لابیگران در پشت پرده، از یکسو در حال انتشار دروغی با مضمون تایید تمامی وزرا توسط رهبری هستند و از سویی دیگر، با تکیه بر همین دروغ، نمایندگان مخالف برخی از وزرای پیشنهادی را که کارنامهای مردود در بزنگاههای سیاسی داشتهاند، به عدم ولایتمداری متهم میکنند.
✳️ طنز تلخ ولایتمداری
مدعیان اصلاحات
یکی از طنزهای تلخ عصر حاضر، ادعای ولایتمداری و وفاق ملی از سوی افرادی است که در فتنه 88 و 1401 دقیقا ولایت فقیه را هدف حملات خود قرار داده و وفاق ملی را دستمایه آشوبآفرینیهای خود کردند.
باید از این طیف و این افراد پرسید که کدامیک از حکومتها و نظامهای سیاسی دنیا با افرادی که صراحتا قصد براندازی خود را اعلام کردهاند، همدلی و وفاق دارد؟ نگاهی گذرا به کارنامه این افراد نشانگر این است که در تمامی آشوبها و فتنههای چند دهه اخیر، از وقایع 78 تا فتنه 1388 و آشوبهای 98 و 1401، مدعیان اصلاحات یا عاملیت این بحران آفرینیها را بر عهده داشتند یا سعی در بهرهبرداری از این بحرانها و آشوبها داشتند.
به طور کلی باید علت این رفتار مدعیان اصلاحات و خودامیرکبیرپندارهای دولت روحانی را در آگاهی آنان به عدم رای اعتماد احتمالی مجلس شورای اسلامی به افرادی دانست که در بزنگاههای تاریخی همچون فتنه 1388 و وقایع مجلس ششم نه تنها از مواضع ضد وفاق ملی دریغ نکردند که پس از این وقایع نیز هیچگاه پشیمانی خود را از مواضع و رفتارهایشان در آن دوران ابراز
نداشتند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_13211274563.mp3
12M
🚨 آقای تحلیلگر / مقاومت غزه به لبنان: حالا زمان شکستن درب قلعه است / مقاومت عراق: روزهای مهمی در پیش است!
#شبنامه / تحولات فلسطین / پیام مهم مقاومت از غزه به لبنان: همین حالا زمان شکستن درب قلعه ی خیبر است / مقاومت عراق: روزهای مهمی در پیش خواهد بود / مقاومت عراق با بیش از ۱۰۰ موشک شمال فلسطین اشغالی را هدف قرار داد / قسمت ۱۶۶۹
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#نبرد_بزرگ
✳️ جنگ آتشها !
✍ #محمد_كاظم_انبارلويي
حزبالله لبنان هفته گذشته از يك شهر موشكي حاوي مخازن سلاحهاي موشكي با برد متوسط و بلند و نيز تونلهاي عملياتي براي ورود به سرزمينهاي اشغالي رونمايي كرد.
شهرك موشكي عماد 4 به قطع و يقين عماد 1و2و3 و نيز احتمالا عماد 5و6 و... هم دارد.
تواناييهاي نظامي حزبالله پس از جنگ 33 روزه در 2006 به نقطه اي رسيده كه در ذهن فرماندهان نظامي آمريكا در سنتكام و در ذهن ارتش تروريستي صهيونيستها نميگنجد. حزبالله 18 سال پيش در يك جنگ نابرابر ارتش اسرائيل را به شكستي سنگين وادار كرد كه سالها پژوهشكدههاي نظامي در داخل و خارج اسرائيل را به تحليل علل اين پديده شگرف مشغول كرد.
حزبالله پس از عمليات طوفانالاقصي 10ماه است در شمال سرزمينهاي اشغالي مشغول تمهيد جنگي بزرگ است. موشكها و پهپادهاي حزبالله 10 ماه است مشغول شخمزني نظامي در شمال اسرائيل هستند تا تخم موشكهاي نقطهزن انبار شده در شهركهاي موشكي خود را در آن بكارد. محصول اين «كاشت» نظامي يك «برداشتي» است كه جهان را شگفت زده خواهد كرد.
ژنرال مكنزي ، فرمانده سابق سنتكام اخيرا در يك اظهارنظر عجيب گفته است: «حزب الله لبنان يك بازيگر نظامي غيردولتي در جهان است. آنها زرادخانه بزرگي از موشكهاي نقطهزن را در اختيار دارند.»
او با اشاره به توانمنديهاي ارتش حزبالله در لبنان و حوثيها در يمن و قدرت شگرف حماس و گروههاي جهادي در عراق اعتراف كرده است : «جنگ با ايران جنگ با آتشهاست!»
نشريه آمريكايي نشنال اينترست در تحليلي از آخرين تحولات منطقه در آستانه ضربه تلافيجويانه جمهوري اسلامي ايران و حزبالله به خاطر ترور اسماعيل هنيه و فواد شكر نوشته است :
- موشكهاي ايران سراسر منطقه را پر كرده است.
- ايران اسرائيل را در دو حلقهاي از آتش محاصره كرده است.
مجموعه جمعبنديهاي آگاهان سياسي نخبگان نظامي در غرب و تجربيات نظاميان آمريكا در افغانستان و عراق و سوريه اين حقيقت را به تصميمگيران نظامي آمريكا در پنتاگون ديكته ميكند كه ؛
1⃣ ايران در جايگاهي از بازدارندگي و اقدام پيشدستانه ايستاده است كه هرگونه جنگي – چه درازمدت چه كوتاهمدت – به مثابه يك شكست قطعي براي غرب است.
2⃣ بايد ضربه تلافيجويانه ايران را مانند ضربه «عينالاسد» و نيز «وعده صادق» وفق قوانين بينالملل به معناي دفاع مشروع پذيرفت و پاسخ نداد و با سكوت از اين مرحله گذشت.
3⃣ بايد براي پايان جنگ در غزه فكري آبرومندانه كرد و از ميان دو خسارت و شكست عظيم مبني بر تداوم جنگ و يا پذيرش آتشبس، دومي را انتخاب كرد كه خسارت آن به مراتب كمتر از تداوم نسلكشي و جنايت جنگي در غزه است.
4⃣ براي ارزيابي توازن قوا و كاهش تشنج در منطقه و صورت بندي وزنكشي قواي دو طرف پس از عمليات طوفانالاقصي تعريف جديد كرده توافقات نانوشتهاي با دولت جديد در تهران ، به بهانه گفتوگوهاي برجامي رسيد. اين توافق براساس اين منطق شكل خواهد گرفت كه ؛ « دستي كه نميتوان بريد بايد بوسيد.»
دست ايران در منطقه كه از آن به عنوان جبهه مقاومت و دشمن به عنوان نيروهاي نيابتي ايران ياد ميكند، بريدني نيست بوسيدني است. كافي است صهيونيستها قدري از جنون و ديوانگي جنگي فاصله بگيرند تا حقيقت آن را كشف كنند.
راهبردهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي در حلقهاي از آتش در حال سوختن است. مذاكرات در قعر جهنم در حالي كه طرف ديگر در بهشت رسيدن به راهبردهاي خود به سر ميبرد ممكن نيست، آمريكاييها تا دير نشده بايد تصميم بگيرند.صهيونيستها چارهاي جز عقبنشيني از غزه و پذيرش شروط حماس ندارند.
جمهوري اسلامي ايران در آستانگي مدينه فاضله و خلق تمدن جديد با معيارهاي اسلامي و قرآني است.
آزادگان جهان با درك پيام امام حسين (ع) در حال شكل دادن به يك «جامعه جهاني حسيني» هستند.
ميليونها نفر از 5 قاره جهان امروز به عراق آمدهاند ، تا «بدنوارگي زيارت» را با راهپيمايي اربعين ازنجف پايتخت امير عدالت در جهان علي (ع) تا كربلا پايتخت امير آزادگان در جهان امام حسين (ع) در قاب رسانههاي جهان ثبت كنند.
آن آتش عظيمي كه در قلبهاي مستعد جهان در يك جنگ نرم تمام عيار عليه استبداد جهاني شعلهور شده ، خيلي بزرگتر و سهمگينتر از آتشي است كه در جنگ سخت در غرب آسيا در جريان است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_13230444431.mp3
13.34M
🚨 آقای تحلیلگر / ایران: انتقامی بگیریم که در اوج غافلگیری باشد و عبرت شود / ۱۲۰۰ پهپاد لبنانی روی سر صهیون
#شبنامه / تحولات فلسطین / ایران: زمین و آسمان را با دقت ببینید که به زودی انتقامی خواهیم گرفت که در اوج غافلگیری باشد و عبرتی برای همه شود / مقاومت لبنان ۱۲۰۰ پهپاد را موفق به جان صهیون نشاند / پیام مهم عراقی ها: اگر دولت برای سفیر آمریکا فکری نکند مجبور میشویم به سبک خودمان ادبش کنیم / قسمت ۱۶۷۰
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#برجام
#اغتشاشات
#زخمهای_ناسور
این روزنامه در تحلیلی نوشت: «همیشه زخمهایی هست که اگر به هر دلیلی نتوان یا نخواست آنها را درمان کرد آن زخمها ناسور شده و به اطراف سرایت میکند و بدخیم و غیرقابل درمان میشوند. مذاکرات مجلس در دو موضوع برجام و اعتراضات ۱۴۰۱ نشان داد که با دو زخم ناسور مواجهیم؛ دو زخمی که ناشی از نداشتن وفاق و همدلی ایجاد شد و به مرور عمیق و عمیقتر گردید؛ بهطوریکه اکنون غیرقابل حل به نظر میرسند. مسئله و زخم برجام روشن است. برجام یک پیروزی ملی بود که نابخردی دو طرف داخلی در کنار خلف وعده آمریکا آن را از حالت پیروزی خارج نمود.
اشتباه دولت این بود که برجام را منحصر به دولت نمود و از این طریق مخالفان داخلی خود را در گوشه رینگ قرار داد. هنگامی که برجام دستاورد یک گروه شد ضربهپذیری آن در داخل و خارج بیشتر شد و ضربه نهائی را ترامپ زد. ولی شانس با ایران یار بود که بایدن آمد و قابل تصور بود که برجام به سرعت احیا شود ولی مجلس قبلی پیشدستی کرد و در سال اول خود قانون اقدام راهبردی را تصویب کرد. اگر این قانون مغایر با برجام نبود نیازی به تصویبش نبود و اگر مغایر بود بهطور طبیعی مانع احیای برجام میشد و شد، به امید اینکه با آمدن آقای رئیسی از موضع قدرت، امتیازات بیشتری بگیرند و در داخل خودی نمایش دهند که نتیجه شکست آنها پیشاپیش معلوم بود.
آنان مانعی را که برای احیای برجام در دولت روحانی ایجاد کردند خودشان هم پشت آن مانع متوقف شدند و در نهایت و در عمل برجام به حاشیه رفت. اکنون و در جریان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی این بحث دوباره زنده شده درحالیکه اکثریت قاطع مخالفان دیروز؛ امروز حسرت آن را میخورند. فقط اندکی از تندروهای غیرمسئول هستند که سروصدا میکنند.
زخم دوم نیز اعتراضات ۱۴۰۱ است. اعتراضاتی که ناشی از باز شدن زخم کهنه مواجهه نادرست و تحقیرآمیز با زنان بود؛ زخمی که آتش آن دو ماه پیش از اعتراضات در دولت تهیه و ریخته شد؛ زخمی که موجب شکلگیری یک شکاف و حفره بزرگ میان جامعه و حکومت شده است و آثار آن را در میزان مشارکت در انتخابات اخیر بهخوبی دیدیم. مسئولیت مستقیم این زخم هم متوجه کسانی است که حاضر نیستند از سیاستهای نادرست خود دست بردارند.
این دو زخم جدی است. برای اینکه بدانیم چقدر اهمیت دارد کافی است که بگوییم نظرسنجیها نشان میدهد که در میان مجموعه مشکلات کشور بیش از ۵۰ درصد
مردم امیدی به حل مسئله تحریم از سوی آقای پزشکیان ندارند. درحالیکه این ناامیدی در حوزههای دیگر کمتر است. جالب اینکه رفع تحریم یکی از اولویتهای بالای دولت از نظر مردم باید تلقی شود. نتیجه این دو پاسخ مردم، روشن است.
تحلیل هممیهن در حالی است دولت بایدن بنا نداشت به برجام برگردد بلکه با وجود ابراز تاسف از خروج ترامپ، این خروج را ابزار فشار بیشتر به ایران برای گرفتن امتیازهای بیشتر میدانست و به همین دلیل، فراتر از برجام، مدعی برجام پلاس بود تا از طریق آن، امتیازت جدیدی را هم در حوزه برنامه نظامی و نفوذ منطقهای از ایران بگیرد. در عین حال، دولت بایدن حاضر نبود تضمین معتبر بدهد و تعهد کند که تحریمها را لغو میکند و دوباره توافق را زیر پا نمیگذارد.
موضوع مهمتر این است که دولت اوباما از همان دیماه سال 1394- که دولت روحانی ظرف دو ماه انجام همه تعهدات خود را به انجام رساند و نوبت تعهدات طرف غربی رسید- به نقض تدریجی تعهدات خود پرداخت و پس از آن هم دولت ترامپ با دیدن انفعال دولت روحانی در مقابل تحریمهای جدیدی مثل ویزا و آیسا، جرئت کرد تمام تعهدات آمریکا را نقض کند و از برجام خارج شود سپس دولت بایدن روی کار آمد و 9 ماه فرصت داشت تا تخلفات اوباما و ترامپ را جبران کند اما همان گونه که گفته شد به گروکشی بیشتر پرداخت. در چنین شرایطی و در حالی که طرف غربی از ابتدای سال 1379 تا آذر 1399 مشغول فرصتسوزی و بیاعتنایی به حقوق ایران بود، مجلس یازدهم قانون اقدام متقابل را تصویب کرد تا دست طرف مذاکرهکننده پر باشد.
در موضوع اغتشاشات پاییز 1401 نیز که هممیهن از آن به عنوان اعتراضات یاد میکند، باید پرسید شرارت و آدمکشی و آتشافروزی و اقدامات تروریستی و رعبافکنی و تهدید کسبه برای تعطیل اجباری مغازه در کنار میدانداری گروهکهای تجزیهطلب و تروریست چه ربطی به مردم و مطالباتشان دارد. به همین علت هم هست که آن فتنه صهیونیستی آمریکایی با عدم همراهی مردم بلکه قیام عمومی در برابر اشرار تروریست به شکست منتهی شد. در این میان باید بررسی کرد که چرا یک روزنامه مدعی اصلاحطلبی پروژه تروریستی مشترک موساد و سیا را اعتراضات مردمی نام میگذارد؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
36.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سازمان_مجاهدین_خاق_ایران
#سازمان_منافقین
#منافقین
✳️ #حافظه_تازیخی_ملت_ایران
هرچقدر هم درباره منافقین یا همان (سازمان مجاهدین خلق) مطالعه داشته باشید، احتمالا با دیدن این فیلم اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.
در قسمت ۹۷ از برنامه حافظه تاریخی ایرانی، ابعاد پشت پرده ای از ارتباطات منافقین با فرانسه را بازگو کرده ایم. بهانه انتشار این ویدئو نیز معرفی یک ویژه نامه ارزشمند و بی نظیر درباره تاریخ منافقین است که به تازگی منتشر شده.
ویژه نامه ای که مطالعه آن یک دوره آموزشی سواد تاریخی درباره تاریخ معاصر ایران محسوب میشود و در صورت چاپ به عنوان کتاب، بیش از ۲ میلیون تومان قیمت خواهد داشت اما امروز با قیمت ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
میهمان این قسمت از برنامه حافظه تاریخی ایرانی، آقای محمدمهدی اسلامی سردبیر این ویژه نامه ارزشمند است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#آمریکا
#مصدق
#تجربه_مصدق
#کودتای_۲۸مرداد۱۳۳۲
باید از تجربه مصدق در اعتماد به آمریکا درس گرفت
استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکاییها حتی مصدق را که فردی سکولار و ملیگرا بود، تحمل نکردند و علیه او کودتا کردند، گفت: رابطه ایران و آمریکا تا وقتی سیاستهای ۲ کشور بر همین روال باشد، حالت عادی پیدا نمیکند.
فؤاد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا درباره کودتای ۲۸ مرداد و تخاصم و سلطهگری آمریکا در قبال ایران گفت: بعد از انقلاب اسلامی، ایران توانست استقلال بیبدیلی در مقایسه با کشورهای همسایه در مقابل کشورهای سلطهگر و زورگو داشته باشد.
مصدق سکولار بود اما آمریکاییها او را هم تحمل نکردند
ایزدی عنوان داشت: این کودتا علیه محمد مصدق بود که چندان در دولتش به دنبال پیادهکردن شریعت اسلامی در جامعه نبود و فردی سکولار و ملیگرا بود اما آمریکاییها او را هم نتوانستند تحمل کنند و علیهاش کودتا کردند. در هر حال ایران آن زمان کشور ضعیفی بود و نتوانست در برابر کودتا اقدام کند.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: باید بدانیم که دشمنی آمریکا با ایران به دههها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد، برخی به گونهای بیان میکنند که انگار بین آمریکا و ایران دعواست و تقصیر هم گردن ایران است؛ اولا ایران دعوا نمیکند بلکه دفاع میکند و این مسئله هم از کودتای ۲۸ مرداد شروع شد. دوم اینکه باید از کودتای ۲۸ مرداد درس گرفت، از تجریه مصدق و اعتمادی که به آمریکاییها کرد.
ایزدی اظهار کرد: دشمنی آمریکا با ایران به خاطر منافع نفتی ایران و موقعیت ژئوپلیتیک آن است. اگر ایران این موقعیتها را نداشت، به ما هم بیتفاوت بودند. از این رو معتقدم این مباحث نباید فراموش شود؛ اگر فراموش شود بستری خواهد بود برای سلطه آمریکا.
اینگونه نیست که بگوییم میان ایران و آمریکا ارتباط نیست
این استاد دانشگاه تصریح کرد: برخی سعی کرده و دارند که رابطه با ایران و آمریکا را سیاسی کنند و خود را ناجی حل مشکلات بین ۲ کشور میدانند و از فشار اقتصادی که بر مردم است برای گرفتن رای استفاده میکنند. رابطه ایران و آمریکا تا وقتی ۲ کشور سیاستشان بر همین روالی است که اکنون است، حالت عادی پیدا نمیکند. گاهی اوقات کشورها با هم اختلاف دارند، ولی ارتباط بین آنها وجود دارد، از این رو اینگونه نیست که بگوییم میان ایران و آمریکا ارتباط نیست؛ از زمان دولت آقای احمدینژاد، ۲ کشور به طور غیرمستقیم دارند مذاکره میکنند، بنابراین ارتباط وجود دارد و همین الان هم از طریق سفارت سوئیس پیامها رد و بدل میشود.
او توضیح داد: آنچه میان ایران و آمریکا وجود ندارد، عادیسازی روابط است. از زمان آقای هاشمی رفسنجانی سعی بر عادیسازی روابط با آمریکا انجام گرفته و این رویکرد در دولتهای بعدی هم دنبال شده اما این آمریکاست که پای کار نبوده و نیست. تا وقتی هم آمریکای فعلی با این سیاستها بر سرکار است، این اتفاق نمیافتد.
آمریکا رو به افول است
ایزدی اظهار کرد: آمریکا رو به افول است و تغییرات جدی در آن میبینیم، الان شاهد هستیم که در دانشگاههای این کشور چه اعتراضاتی نسبت به سیاستهای این کشور در حمایت از رژیم صهیونیستی میشود؛ از این رو وقتی معترضان به این سیاستها در قدرت قرار گرفتند و دست از سلطه و دخالت در امور کشورهای دیگر و سیاستهایی از جمله حمایت از نسلکشی و فشار و تحریم علیه ملتها برداشتند، آن وقت میشود با آمریکا رابطه عادی داشت.
او خاطرنشان کرد: دولت ایران وقتی در زمان پهلوی سکولار بود، آنها توانستند از طریق کودتا وارد شوند و دولت را ساقط کنند اما بعد از انقلاب اسلامی و اسلامی شدن حکومت ایران دیگر نتوانستند کودتا کنند و برای همین هم از ایران اسلامی خوششان نمیآید و مخالف آن هستند. ایران کشور ثروتمندی است و آمریکا میخواهد حکومت ایران به شکلی باشد که آنها مسئولان کشور را تغیین کنند، اما ۴۵ است نمیتوانند این کار را انجام دهند، از این روست که ملت و حکومت ایران دشمنی میکنند.
#دکتر_فؤاد_ایزدی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#مجلس
#رأی_اعتماد
#وظیفه_قانونی
✳️ رای اعتماد ،سپال و استیضاح یک روال مرسوم و وظیفه قانونی مجلس
خرداد 1398 که دیگر تشت بیخاصیتی برجام مدتها بود از پشتبام افتاده بود؛ بانیان برجام برای فرار از پاسخگویی پشت رهبر انقلاب پنهان میشدند و تصویب برجام را به رهبری نسبت میدادند. همین اتفاق موضوع سؤال یکی از دانشجویان در دیدار با رهبری شد و ایشان در پاسخ فرمودند: «یکی از دوستان گفتند تصویب برجام را به رهبری نسبت دادهاند؛ خُب بله، امّا شما که چشم دارید، ماشاءالله هوش دارید، همه چیز را میفهمید! آن نامهای را که من نوشتم نگاه کنید، ببینید تصویب چه جوری است؛ شرایطی ذکر شده که در این صورت این [توافق] تصویب میشود... بنابراین نه، برجام را به آن صورتی که عمل شد و محقّق شد، بنده خیلی اعتقادی نداشتم.»
البته اصلا جای تعجب نبود چون بانیان برجام پیش از آنکه از رهبری برای برجام مایه بگذارند؛ از «آفریدگار جهان» هم برای برجام خرج کرده بودند! حسن روحانی، بهمن 1394 در مراسم تجلیل از دستاندرکاران برجام گفته بود: «به ما میگویند برجام که [منعقد] شد، دولت برای مردم رفاه بیاورد. مگر ما برجام آوردیم؟... برجام را خدا آورد... همان خدا هم برای این ملت سربلندی بیشتر و رفاه بیشتر خواهد آورد.»
حالا اما در ایام انتخاب و رأی اعتماد به کابینه چهاردهم ظاهرا ترفند ناجوانمردانه خرج کردن از رهبر انقلاب خیلی زودتر از گذشته مورد استفاده قرار گرفته و ادعا میشود رئیسجمهور جدید همه وزرای کابینهاش را با هماهنگی رهبر انقلاب انتخاب کرده است.
این ادعا البته مسبوق به سابقه است.
1⃣ شاید برای اولین بار مرحوم حجتالاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی بود که سالها پس از پایان ریاستجمهوریاش چنین ادعایی را مطرح کرد. آقای هاشمی در مقدمهای که 30 شهریور 1390 برای کتاب خاطرات سال 1368 خود نوشته بود؛ مدعی شد: «در روز 8 مرداد مذاکره با رهبری به نتیجه رسید و اسامی و مسئولیت تمامی اعضای کابینه با توافق کامل با خط ایشان نوشته شد.» این ادعا از سوی آقای هاشمی در حالی مطرح شد که در صفحات بعدی کتاب خاطراتشان و در خاطرات مربوط به 8 مرداد 1368 که قاعدتا در همان زمان و با جزئیات بیشتر به نگارش درآمده، این ادعا جور دیگری آمده است و آقای هاشمی صرفا از همنظر بودن خودشان با رهبری در انتخاب وزرا خبر دادهاند. این «وحدت نظر» در سال 1368 با توجه به ارتباط نزدیک آقای هاشمی با رهبر انقلاب در آن سالها اصلا پدیدهای دور از انتظار نبود. اما با این حال نام برخی افراد در کابینه اول آقای هاشمی مانند «عبدالله نوری» در وزارت کشور و «محمد خاتمی» در وزارت فرهنگ و ارشاد که تفاوت دیدگاه قابل توجهی با رهبر انقلاب داشتند نشان میدهد لزوما همه افراد کابینه مورد تأیید رهبری نبودهاند. اتفاقا مرحوم هاشمی در خاطرات همان سال خود به اختلاف نظر آنها با رهبر انقلاب اشاره کردهاند.
2⃣ آقای هاشمی در خاطرات خود برای تشکیل کابینه دومشان نیز به یک توافق کلی با رهبری آن هم به صورت تلفنی
در 14 مرداد 1372 اشاره میکنند و تغییرات ایجاد شده را عمدتا به دلیل مراعات حال مجلس اعلام میکند. مجلس در مجموع از کابینه اول و دوم مرحوم هاشمی به یک نفر رأی اعتماد نداد.
3⃣ 28 مرداد 1376 در جلسه رأی اعتماد مجلس به دولت هفتم؛ «محمد خاتمی» رئیسجمهور وقت در سخنان خود برای دفاع از کابینه پیشنهادیاش، رهبر انقلاب را در کنار مرحوم هاشمی، نمایندگان مجلس و... از افراد طرف مشورت خود برای انتخاب کابینه نام برد و از چیزی فراتر از مشورت کلی خبر نداد. اگرچه حجتالاسلام هاشمی در خاطرات سال ۱۳۷۶ خود به بحث و تبادل نظر برای انتخاب وزیر اطلاعات میان محمد خاتمی و رهبر انقلاب اشاره میکند. آن زمان میزان فاصله وزیران پیشنهادی آقای خاتمی با دیدگاههای رهبر انقلاب بر همه ناظران سیاسی آشکار بود. و البته مجلس به همه وزیران پیشنهادی آقای خاتمی در دو کابینه اول و دوم ایشان رأی اعتماد داد.
4⃣ سال 1388 در جریان معرفی کابینه دوم محمود احمدینژاد به مجلس شورای اسلامی، یکی از اعضای هیئترئیسه مجلس از لزوم مشورت رئیسجمهور با رهبر انقلاب مشخصا برای وزیرانی مانند وزیر اطلاعات، امور خارجه، دفاع، کشور و فرهنگ خبر داد. با این حال مجلس به وظیفه خود برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی عمل کرد و مجموعا به هفت نفر از گزینههای پیشنهادی محمود احمدینژاد در دو کابینه اول و دوم او رأی اعتماد نداد.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
5⃣ اما درتابستان 1396 وقتی حسن روحانی برای باردوم به ریاست جمهوری رسید؛ شایعاتی مبنی بر«انتخاب تکتک اعضای کابینه بانظررهبرانقلاب» توسط یک جریان خبری خاص درداخل کشور منتشر شد که مورد استقبال رسانههای بیگانه نیز قرارگرفت.
این باربا توجه به حجم شایعات منتشر شده و اخبارخلاف واقع، دفتر حفظ ونشر آثاررهبر انقلاب با انتشارمطلبی واکنش نشان داد: «رویه ثابت درهمه دولتها، هماهنگی با رهبری درانتخاب وزیران دفاع، امورخارجه و اطلاعات بوده است، واین هم، حسب تکالیفی است که درقانون اساسی برای رهبری درامور سیاست خارجی و دفاعی- امنیتی تعیین شده است... [رهبری] درخصوص اکثریت کابینه نیزدر همه ادوارتا آنجا که ازسوابق امربرمیآید نظری ابرازنمیکنند.» این متن اضافه کرده بوداگرچه رهبر انقلاب نسبت به وزارتخانههای علوم، فرهنگ و آموزش و پرورش حساس هستند اما درانتخاب وزیران آنها ورود نمیکنند. با این حساب رهبری فقط در انتخاب سه وزیر آن هم به شکلی سلبی، اظهارنظر میکردند و همچنان انتخاب با رئیسجمهور بود.
خاطرات منتشر شده حسن روحانی از آن زمان نیز همین رویه را تأیید میکند. آقای روحانی در خاطراتش آورده است که افرادی مثل محمدجواد ظریف برای وزارت خارجه و عبدالرضا رحمانی فضلی برای وزارت کشور جزو اولین انتخابهای او برای کابینه بودند و رهبر انقلاب با هیچکدام از آنها مخالفتی نکردند. آنطور که از خاطرات آقای روحانی برمیآید رهبر انقلاب حتی در مواردی علیرغم مخالفت با گزینهای، چنانچه رئیسجمهور بر آن اصرار کند؛ مانع از انتخاب نمیشوند. مجلس در مجموع دو کابینه اول و دوم آقای روحانی به 4 وزیر پیشنهادی ایشان رأی اعتماد نداد.
6⃣ بر این اساس صحبت
✅ آقای پزشکیان در گفتوگو با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری پیرامون نحوه انتخاب اعضای کابینه که فرمودند: «در آخر، طبیعتاً خدمت مقام معظّم رهبری خواهیم رفت و با هماهنگی و مشورت با ایشان به یک جمعبندی نهائی خواهیم رسید که اینها را بتوانیم معرّفی کنیم.»
✅ و در ادامه اظهارات معاونت امور مجلس ایشان مبنی بر: «رئیسجمهور محترم به صراحت اعلام کردهاند که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبر معظم انقلاب و تأیید ایشان معرفی خواهند کرد.» بیان همین روال مرسوم و طبیعی است که در دولتهای گذشته سابقه داشته و به معنای ورود فعالانه و با جزئیات رهبر انقلاب در تعیین یکایک افراد کابینه آقای پزشکیان نیست.
با این حال به نظر میرسد همان جریان رسانهای که در سال 1396 با خرج کردن از رهبری در ساخت و ساز شایعات برای دستیابی به منافعش فعال بود؛ حالا دوباره مشغول به کار شده است. توجه به این نکته ضروری است که معاون اول، معاون اجرائی، معاون امور پارلمانی، معاون امور زنان و رئیسدفتر رئیسجمهور همگی انتخابهای شخص آقای پزشکیان بودهاند که یا به واسطه شناخت شخصی و یا به توصیه جریانهای سیاسی همسویش پذیرفته شدهاند. همچنین آقای پزشکیان شورایی موسوم به «شورای راهبری» برای انتخاب وزرای خود راهاندازی کرد که طبق ادعای محمدجواد ظریف به عنوان رئیس این شورا: «از نوزده وزیری که معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، 6 نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها و یا شورای راهبری بودند.» و وزرای دیگر مثل وزیر کشور نیز طبق سخنان محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرائی رئیسجمهور انتخاب شخص آقای پزشکیان بودهاند. بنابراین کابینه چهاردهم، کابینهای است که مسعود پزشکیان یا شخصا و یا از طریق ساز و کارهای
مورد تأییدش مانند «شورای راهبری» برای خود انتخاب کرده است.
اتفاقا با توجه به نقش 60 درصدی «شورای راهبری» در تعیین وزیران کابینه چهاردهم؛ بررسی صلاحیت وزیران در مجلس باید جدی گرفته شود. تعداد قابل توجهی از اعضای «شورای راهبری» افرادی بدسابقه و محکومان امنیتی بودند که برای فعالیت در پایینترین مناصب دولتی صلاحیت نداشتند اما متأسفانه در انتخاب بالاترین مناصب دولتی صاحب نفوذ شدند! اعضای بدسابقه این شورا به دلیل اقداماتشان علیه جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته مجموعا به بیش از 26 سال زندان محکوم شدهاند و لازم است این سؤال را از خود بپرسیم که در کدام نقطه از جهان افرادی که به دلیل اقدام علیه یک نظام سیاسی مجموعا به بیش از 26 سال زندان محکوم میشوند؛ مدتی بعد 60 درصد وزیران همان نظام سیاسی را تعیین میکنند؟!
مجلس شورای اسلامی وظیفهای جدی برای بررسی صلاحیتها بر عهده دارد. رهبر انقلاب در دیدار با آنها حداقل 12 شرط برای یک وزیر کارآمد برشمردند و اکنون نوبت نمایندگان مجلس است تا با تطبیق سابقه و کارنامه وزیران پیشنهادی با شروط رهبری، پایبندی خود را به رهنمودهای ایشان نشان دهند.
✍ #سید_محمد_عماد_اعرابی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_13237416790.mp3
10.64M
🔗 دفاع تمام قد مجری عرب از ایران: با چه رویی به ایران حمله میکنید؟
🎙 این روزها و پس از انکه اتفاقات فلسطین و نقش ایران توجه دنیا و ملت های منطقه را ویژه تر به کشور ایران جلب کرده بحث هم درباره ایران بیشتر شده است. در این برنامه صحبت های یک کارشناس عرب را مرور خواهم کرد. او شهروندان عرب را به دلیل عدم دفاع از ایران سرزنش میکند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#نبرد_بزرگ
.
از کجا خواهند خورد؟
هراس مرگبار در تل آویو
🔻۱۹ روز پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، اسرائیل و حامیانش همچنان منتظرند که ایران و متحدانش، از کدام سمت و چگونه انتقام خواهند گرفت.
🔹اعلام وضعیت قرمز و آماده باش نظامی و اختفا، معمولا چند ساعت یا حداکثر چند روز کاربرد دارد و نیروهایی که در حالت آماده باش قرار می گیرند، پس از مدتی، خسته و فرسوده می شوند و هوشیاری اولیه را از دست می دهند. اینجا، تازه عملیات انتقامی آغاز می شود.
🔻نفس آماده باش و ترس و انتظار، به خودی خود برای رژیم اسرائیل و اتباع آن آزار دهنده بود، چه رسد به این که رویدادی جدید، محاسبات نظامی و امنیتی را نیز به هم بریزد.
🔹اسرائیل و آمریکا و برخی حامیان اروپایی، در این دو هفته دائما احتمالات مختلف عملیات انتقامی ایران را بالا و پایین می کردند:
🔻این که فقط ایران حمله می کند یا به همراه متحدانش؟ حملات از شمال و شرق صورت می گیرد، یا سمتِ جنوب و غرب هم جزو جبهه های فعال در مدار حمله ۳۶۰ درجه ای خواهد بود؟ با انواع پهپاد ها، یا ترکیب حملات پهپادی با انواع موشک های کروز، بالستیک و فرا صوت؟
🔹در حالی که مالیخولیای حاصل از پس و پیش کردن این احتمالات، صهیونیست ها را یک ساعت هم به حال خود رها نمی کرد، اتفاقی تازه و مهم، خواب از چشم آنها ربود: انفجار مهیب در تل آویو، پایتخت جعلی اسرائیل. گردانهای قسام با همکاری سرایا القدس، مسئولیت این عملیات استشهادی را برعهده گرفت.
🔻شبکه تبلیغات نظامی اسرائیل، از دیشب دست و پا می زند تا بگوید عملیات مذکور صرفا توسط یک فرد انجام شده، ناموفق بوده و بمبِ همراه وی، زودتر از موعد منفجر شده است. مگر آنها موعدش کِی و کجا بوده است؟!
🔹اما، مسئله اول و مهم این نیست که قرار بوده بمب، کجا شود، در کنست، یا جایی حوالی تاسیسات مربوط به دولت و موساد و ارتش؟ مسئله مهمی که وحشت مقامات اسرائیل را دو چندان کرد، این است که فرد مهاجم، از نابلس حرکت کرده و بمبی قدرتمند را با عبور از تمام حلقه های امنیتی تو در تو، به عمق تل آویو رسانده است.
🔻معنای دیگر ماجرا این است که گزینه های انتقامی ایران و مقاومت، فقط به بیرون مرزهای فلسطین اشغالی و موشک و پهپاد های نقطه زن محدود نمی شود.
🔹این رویداد با تصویربرداری پهپادی حزب الله لبنان از اقامتگاه نتانیاهو در منطقه قصیریه و رونمایی از شهر موشکی زیر زمینی همراه شده و معنای آن این است که درِ جعبه های تهدید، یکی پس از دیگری در حال گشوده شدن است.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️