🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳)
⬅️قسمت بیست و چهارم
💢بعضی افراد هستند که خنثی هستند، می گویند سکوت کنیم. مثل فتنه ۸۸ می گوید من اگر سکوت کنم بهتر است، حداقل اگر سکوت کنم آنچنان دشمنی پیدا نمی کنم. این غلط است!
⚠️انسان در جایی که می بیند ولی فقیه یا رهبر جامعه، امام معصوم در خطر است آنجا سکوت کردن معنایی ندارد. کسی که در مسیر حق قدم بر می دارد یقینا پشت سرش حرف و حدیث است. امکان ندارد شما در مسیر حق قدم بر دارید و افرادی پشت سر شما بد گویی نکنند، اصلا امکان ندارد! در حقیقت کسی پشت ما در مسیر حق حرف نزند باید به خودمان شک بکنیم.
👌به قول شهید مطهری حضرت علی (ع) مردی دشمن ساز بود، اگر کسی در مسیر حق قدم بردارد دشمن هم دارد. متأسفانه یک عده افراد هستند که می گویند سکوت کن برای خودت دشمن سازی نکن این حرف غلطی است. چون خدا در زیارت عاشورا حتی سکوت کنندگان را لعنت کرده.
♨️در بحث مهدویت طرف می خواهد علیه وهابی ها کار کند بعضی ها از سر دلسوزی جاهلانه می گویند که علیه وهابیت فعالیت نکن جانت به خطر می افتد! این حرف غلطی است که من کار نکنم روشنگری نکنم که جانم در خطر است. پس انسان در جایی که باید افشاگری کند باید افشاگری خودش را بکند.
✅شهید مطهری حرف خیلی قشنگی می زند می گوید: اگر مردم هیچ تقصیری نداشتند معاویه هیچ وقت معاویه نمی شد. نمی توانست معاویه باشد و حاکم بر مردم! اگر مردم سکوت نمی کردند و نمی گفتند عیب ندارد پادشاه ما هر کسی می خواهد باشد، حکومت بکند ما زندگی یمان را بکنیم اگر چنین حرف هایی نمی زدند هیچ وقت معاویه نمی توانست حکومت بکند و آن فجایع را به بار بیاورد پس مردم مقصر بودند.
🔹وارد مصداق می شود؛
«وَ لَعَنَ اللَّهُ آلَ زِیادٍ وَ آلَ مَرْوانَ وَ لَعَنَ اللَّهُ بَنى اُمَیَّةَ قاطِبَةً وَ لَعَنَ اللَّهُ ابْنَ مَرْجانَةَ وَ لَعَنَ اللَّهُ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَ لَعَنَ اللَّهُ شِمْراً..»
💢«آل زِیاد» زیاد پدر عبیدالله بن زیاد بود که اصلا معلوم نیست پدرش چه کسی است، مادرش هم یک زن بد کاره بود. «آلَ مَروان» مروان هم خودش آدم بسیار بدی بود که حضرت امیرالمؤمنین (ع) صراحتا به مروان گفت: وای بر تو و وای بر امت پیغمبر از دست تو و نسل تو. (که خیلی خون ریزی کردند) پدرش هم حَکم بود، مروان بن حکم. حکم آن کسی بود که پشت سر پیغمبر (ص) ادای ایشان را در می آورد. پیغمبر یک روزی داشتند می رفتند این حکم پشت حضرت شکلک در می آورد پیامبر نفرینش کرد و گفت ان شاءالله به همین صورت که هستی باشی و حکم هم تا آخر عمرش فلج ماند، چنین خانواده ای بودند.
🔰«قاطِبَةً» جمعیا، یعنی همگی شما را خدا لعن بکند. ولی خُب بنی امیه افرادی هم داشتند که خوب بودند اما تعدادشان بسیار کم بود دیگر آنها از دایره لعنت خارج اند. در حقیقت کسانی از بنی امیه که آن زمان بودند و هم کسانی که همین الان زندگی می کنند. درست است که لقب بنی امیه را ندارند ولی بکار همان بنی امیه راضی هستند. مثل همین مفتی وهابیت که گفت یزید کار خوبی کرد که امام حسین (ع) را شهید کرد چون امام حسین بر خلیفه وقت خودش قیام کرد. آنها درست است که الان اسم بنی امیه را ندارند ولی زیر مجموع همین افراد هستند چون بکار آنها راضی بودند.
📌«ابْنَ مَرْجانَه» هم همان عبیدالله بن زیاد است که به اسم مادرش صدا می زدند چون مادرش خیلی بد کاره بود از این لحاظ که تحقیرش بکنند. حضرت زینب (س) هم که در کاخ عبیدالله بعد از اسارت رفته بودند آنجا عبیدالله را به اسم «ابْنَ مَرْجانَه» صدا می زد به این خاطر که او را تحقیر بکند که تو بچه ی همان مادر هستی که بد کاره بود. «عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ» عمر سعد، در کربلا بعد از اینکه امام حسین (ع) را شهید کردند، برای امام حسین گریه می کرد ولی از آن طرف آن گستاخی شدید را هم انجام داد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 24
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
امیرعلی:
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 10
⬅️ قسمت بیست و دوم
⚜«فَصَلِّ عَلَيْهِمْ، وَ عَلَى الْمَلائِكَةِ الَّذينَ مِنْ دُونِهِمْ، مِنْ سُكّانِ سَمواتِكَ، وَ اَهْلِ الْاَمانَةِ عَلى رِسالاتِكَ» پس خدایا به همه این ملائکه درود بفرست همچنین به آن فرشتگانی که از نظر مقام پایین تر از اینها هستند به آنها هم سلام بده.
📜«وَ اَهْلِ الْاَمانَةِ عَلى رِسالاتِكَ» و امین بر پیام های تو هستند. یعنی پیام هایی که تو از طریق آنها به پیغمبرانت می فرستادی این فرشتگان خیانت نمی کردند «وَالَّذينَ لاتَدْخُلُهُمْ سَئْمَةٌ مِنْ دُؤُبٍ» و فرشتگانی که از کوشش و کار ملول نمی شوند «وَ لا اِعْيآءٌ مِنْ لُغُوب..» و از هیچ زحمتی وامانده و سست نمی شوند «وَ لا فُتُورٌ، وَ لا تَشْغَلُهُمْ عَنْ تَسْبيحِكَ الشَّهَواتُ..» و خواسته های ایشان از تسبیح تو، اینها را باز نمی دارد.
♨️«وَ لايَقْطَعُهُمْ عَنْ تَعْظيمِكَ سَهْوُ الْغَفَلات» و سهو ناشی از غفلت ها آنها را از بزرگ داشتن تو جدا نمی کند. حالا اینجا اشاره شده غفلت ها.. آیا ملائکه ممکن است غفلت بکنند طبق تعبیر صحیفه سجادیه؟ بله، اما تفسیرش را ان شاءالله در دوره تکمیلی خواهیم گفت. الان یک مقدار مبحثش سنگین می شود و ما در دوره مقدماتی سعی می کنیم بیشتر روخوانی صحیفه سجادیه داشته باشیم. نمی خواهیم خیلی وارد مباحث تخصصی آن بشویم.
💠«الْخُشَّعُ الْاَبْصارِ..» دیدگان آنها خشوع دارد و اراده نگریستن به انوار جلال تو را نمی نماید. دیدی یک موقع پیش یک نفر رفتی خیلی شخصیت بزرگی دارد سرت پایین است اصلا جرأت نمی کنی سرت را بالا کنی، می گوید فرشتگان هم در برابر خدا همین طوری هستند اصلا جرات نمی کنند سرشان را بالا کنند.
🌷سرها به زیر افکندند آنان که عشق و شوق شان به آنچه نزد توست پایانی نیست.. باز هم دارد این را اشاره می کند می گوید ملائکه نسبت به خدا عشق می ورزند. عشق می ورزند یک چیز ساده نیست!
👌شیفته یاد نعمت های تو هستند «الْمُسْتَهْتَرُونَ بِذِكْرِ الآئِكَ» آیا من و شما یاد نعمت های خدا می کنیم؟ چقدر؟ چقدر در طول روز یاد نعمت های خدا را می کنیم؟ می گوید فرشته ها شیفته یاد کردن نعمت های خدا هستند. و در برابر بزرگی و جلال کبریاییت متواضع هستند.. آیا ما واقعا در نمازهای خودمان، در عبادات خودمان خاضع هستیم و خشوع داریم؟
⭕️و بر آن فرشتگان که چون دوزخ را بر گنهکاران خروشان ببینند می گویند ای خدای منزه و پاکیزه ما تو را چنانکه سزاوار توست عبادت نکردیم.. می گوید آن ملائکه دوزخ حتی همین حرفها را می زنند، وقتی جهنم را می ببینند وقتی جهنم را گرم می کنند آماده و مهیا برای جهنمیان می کنند، وقتی خودشان جهنم را می بینند می ترسند.
🔰«سُبْحانَكَ ما عَبَدْناكَ حَقَّ عِبادَتِكَ» ما حرف نفی هست. ما آنطوری که تو باید عبادت بشوی عبادتت نکردیم. پس بر همه آنها درود بفرست و نیز بر روحانیون از ملائکه ات و اهل منزلت و قرب در پیشگاهت و حاملان پیام غیب به سوی فرستادگانت و امینان بر وحی و اسماء فرشتگانی که آنان را به خود اختصاص دادی.
👌اینجا انواع و اقسام فرشتگان را دارد حضرت مثال می زند. به وسیله تقدیس خود ایشان را از خوردنی و آشامیدنی بی نیاز نمودی. خودت کاری کردی که این فرشته ها نه شهوت داشته باشند، نه نیاز به خوردن و خوابیدن و آشامیدن داشته باشند و همیشه تسبیح تو را بکنند، تقدیس تو را بکنند.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 22
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۳و۴)
⬅️قسمت بیست و پنجم
🔹«شِمْراً» شمر بن ذی الجوشن فرزند ذی الجوشن (جوشن یعنی زره) پدر شمر سینه هایش بزرگ و بر آمده بود شبیه زره شده بود به همین خاطر ذی الجوش می گفتند. شمر هم فردی زنازاده بود و شکی در آن نیست و کل تاریخ به زنازاده بودن شمر شهادت می دهد. در سپاه امیرالمؤمنین (ع) در جنگ صفین بود و پیشانی اش هم در جنگ ضربه خورد و نزدیک بود شهید هم بشود. و این مهم است که شمر با این سابقه ی خوب کارش به کجا رسید و این می طلبد لزوم استمرا محاسبه ی نفس برای هر انسانی که می خواهد یار امام زمان (عج) قرار بگیرد.
♨️واقعا چه طور انسان محاسبات مالی خودش را انجام می دهد، هر شب قبل از خواب محاسبه نفس هم بکند که من امروز چه کارهای بدی انجام دادم خدایا از آن کارهای بد در پیشگاه تو استغفار می کنم و خدایا من چه کارهای خوبی امروز انجام دادم از تو می خواهم این توفیق را بدهی هر روز بیشتر انجام بدهم. این محاسبه ی نفس اگر روزانه باشد خیلی خوب و اثرش بیشتر است ولی اگر بماند و جمع بشود پاک شدن گناهان خیلی سخت است.
👈اگر لکه ای، در روی لباس انسان بیفتد همان لحظه می تواند پاکش کند ولی چند روز بگذرد سفت و سخت می شود و لکه اثرش می ماند. به همین خاطر کسی که می خواهد سرباز امام زمان باشد این محاسبه ی نفس را باید داشته باشد. حتی روایت هم داریم که شیعیان واقعی یکی از ویژگی هایشان همین محاسبه ی نفس است. واقعا عجیب است برای حساب و کتاب مالی خودمان محاسبات سفت و سختی انجام می دهیم، ولی برای محاسبه نفسمان..!!
❌تا ما نفهمیم مشکل کارمان کجاست هیچ وقت سراغ درمانش نمی رویم. تا وقتی نفهمیم این حرفی که داریم می زنیم غیبت است هیچ وقت سراغ استغفار و توبه کردن و حلالیت طلبیدن هم نمی رویم اینها ضعف های ماست. باید اشکالات خودمان را بفهمیم تا بتوانیم جبرانشان بکنیم و ان شاءالله خود امام زمان (عج) هم به ما کمک کنند.
📜زیارت عاشورا، حدیث قدسی است که از جانب خداوند به جبرئیل و بعد به پیغمبر (ص) و از ایشان به ائمه تا زمان امام باقر و امام صادق که این زیارت فعلیت پیدا کرد و برای مردم بیان شد.
⚠️گفتیم ۴ دسته در زیارت عاشورا توسط خدا لعنت می شوند:👇
1⃣-پایه گذاران ظلم و ستم علیه اهل بیت که گناهانشان از همه بیشتر است یعنی آن کسی که خلافت را از حضرت امیرالمؤمنین (ع) غصب کرد گناهش به مراتب بیشتر از گناه یزیدی است که امام حسین (ع) را شهید کرد. چون اگر خلافتی غصب نمی شد صحرای کربلا و آن قضایا رخ نمی داد.
2⃣-کسانی که اهل بیت را از آن منصب و خلافت هایشان باز داشتند. منصب خلافت فقط برای حضرت علی (ع) نبود بلکه برای بقیه اهل بیت هم بود، خلفای بنی العباس و بنی امیه نگذاشتند دیگر ائمه ی ما به حکومت برسند.
3⃣-گروه سوم که لعنت می شوند آنهایی هستند که امام حسین (ع) و اهل بیت را شهید کردند، کسانی که مستقیما در جنگ بودند.
4⃣-کسانی که زمینه ها و مقدمات ظهور را برای جنگ فراهم کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 25
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
📜تفسیر مناجات خمس عشر
📝متن فایل شماره 21
⏪قسمت سی و سوم
(بخش 1⃣ از 2⃣)
💢مناجات معتصمین:
مناجات کسانی که می خواهند به خدا چنگ بزنند و به خدا توسل بکنند. دعا با نهایت ذلت و درماندگی است. هیچ امیدی به غیر خدا شما در این دعا نمی بینید. اصلا فوق العادست، خیلی عالی هست! یعنی باید تمام 13 مرحله قبلی را طی کرده باشی تا بفهمی این مناجات معتصمین یعنی چی؟
🔸«اَللَّهُمَّ يا مَلاذَ اللّائِذينَ، وَ يا مَعاذَ الْعآئِذينَ» خدایا ای پناه، پناه جویان و ای پناه ده پناهندگان «وَ يا مُنْجِىَ الْهالِكينَ، وَ يا عاصِمَ الْبآئِسينَ» ای کسی که هلاک شدگان را نجات میدی! هلاک شده می دانید به چه کسی می گویند؟ به کسی که دیگر ته ته گناه هست! می گوید خدایا تو چنین کسی را نجات می دهی. و ای نگهدار بیچارگان.. بیچاره کسی است که از چپ می رود از راست می رود هیچ کسی کمکش نمی کند به او بیچاره می گویند. می گوید خدایا تو این را کمکش می کنی.
💠«وَ يا راحِمَ الْمَساكينِ، وَ يا مُجيبَ الْمُضْطَرّينَ وَ ياكَنْزَ الْمُفْتَقِرينَ، وَ يا جابِرَ الْمُنْكَسِرينَ» ای گنج فقرا و ای جبران کننده دل شکستگان! آنهایی که دلشان شکسته، شکسته از چی؟ عشق و عاشقی دنیا؟ نه! شکسته از گناه، شکسته از اینکه یک عمر راه را غلط رفتن، شکسته از اینکه چند بار گناه سنگین کردن. می گوید خدایا تو جابری جبران می کنی «مَأوَى الْمُنْقَطِعينَ، وَ يا ناصِرَ الْمُسْتَضْعَفينَ» خدایا آنهایی که از وطن شان دور افتادن را جا می دهی. آنهایی که ناتوان هستند را تو یاری می دهی.
😔«وَ يا مُجيرَ الْخآئِفينَ» خدایا تو آنهایی که ترسیدن، از گناهانشان می ترسند، از عذاب قیامت می ترسند، تو اینها را پناه می دهی «وَ يا مُغيثَ الْمَكْرُوبينَ» آنهایی که غم دیده اند، غم دنیا اینها را گرفته، غم گناهان هم اینها را گرفته تو را صدا می زنند، تو اینها را پناه می دهی «وَ يا حِصْنَ اللّاجينَ» ای کسی که قلعه محکم پناهندگانی.
🔰«اِنْ لَمْ اَعُذْ بِعِزَّتِكَ فَبِمَنْ اَعُوذُ» خدایا من به عزت تو پناه نیاورم به چه کسی پناه ببرم؟! عزت تو هست، من عزت تو را دارم، پیش کس دیگری بروم؟ «وَ اِنْ لَمْ اَلُذْ بِقُدْرَتِكَ فَبِمَنْ اَلوُذ» من به قدرت تو دست پناهندگی دراز نکنم پشت قدرت تو خودم را قایم نکنم پشت کی بروم جا بخورم؟ بچه اگر بابایش نباشد به چه کسی تکیه کند، خدایا من به چه کسی تکیه کنم جز تو!؟
🔗ادامه دارد..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_تفسیر_مناجات_خمس_عشر 33
#سطح_مقدماتی
#مناجات
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۴)
⬅️قسمت بیست و ششم
🔹«وَ لَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَ اَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتالِك» در بعضی از نسخه های زیارت عاشورا بعد از «تَنَقَّبَتْ» «تَهیَّأت» هم نوشته شده که این اختلاف نسخه است و آنچنان اختلاف بزرگی نیست بهر حال این اختلاف نسخه ها پیش می آید، بعضی کلمات ممکن است در یک نسخه باشد و در نسخه دیگر نباشد.
👈می گوید خدا لعنت کند امتی را که «اَسْرَجَتْ» اسب های خودشان را زین کردند «وَ اَلْجَمَتْ» یعنی لجام، برای جنگیدن با شما امام حسین (ع) دهانه اسب هایشان را آماده کردند «وَ تَنَقَّبَتْ» یعنی نقاب جنگی زدند، لباس نظامی پوشیدند «وَ تَهیَّأت» مهیا برای جنگ شدند.
📖در این فراز از زیارت عاشورا؛
افرادی را لعنت می کند که غیر مستقیم در جنگ حضور داشتند. یعنی حتی آن آهنگری که برای سربازان لشکر عمر سعد شمشیر تیز می کرد، آن کسی که اسب های آنها را تزئین کرد چه از لحاظ زین کردن اسب یا از لحاظ سُم زدن اسب. کسی که سپر ساخت، شمشیر تیز کرد و ساخت، نعل ساخت، آب و علوفه ی اسب ها را آماده کرد هر کسی به هر نحوی در این جنگ کربلا حضور داشت خدا در اینجا این فرد را لعنت می کند.
⚠️یعنی در انجام یک گناه
فقط فاعل گناه مجازات نمی شود
بلکه کسانی که در این وسط کمک کار هم بودند مجازات می شوند.
📄در رابطه با گناه شراب، در کتاب ″من لا یحضره الفقیه- ج۴، ص۸″ روایتی را می آورد که خیلی قشنگ است، پیغمبر (ص) می فرمایند:👇
❌خدا لعنت کرده است شراب را و کسی که درخت آن را به این قصد می کارد (یعنی طرف انگور را به نیت شراب گرفتن می کارد) و لعنت کرده خدا سازنده ی شراب را (کسی که شراب را می سازد درست است که نمی خورد ولی سازنده اش هم ملعون شده است) خورنده ی شراب و خوراننده ی آن (یعنی کسانی که می فروشند) و حتی باربر (کسی که حمل و نقل شراب را انجام می دهد) تمام اینها در این گناه شریکند و لعنت شده هستند.
❌ربا هم همین است متأسفانه در جامعه ی ما زیاد شده. راجع به ربا هم ما روایت داریم که آن کسی که ربا می دهد و چه ربا می گیرد و آن کسی که بر این قرارداد شاهد است (برگ را امضاء می کنند که من این مقدار را دادم تو باید بیشتر از این به من بدهی) تمام اینها جزء لعنت شدگان هستند و در این گناه ربا همه شریک هستند.
👌در این بحث زیارت عاشورا هم این را می گوید درست است که این افراد در جنگ شرکت نکرده اند اما همین افراد اسب های دشمن را فربه کردند آماده کردند خود دشمن را برای حضور در تحریک کردند. خیلی از این آقایانی که در جنگ کربلا حضور داشتند خانم هایشان اینها را تحریک کردند چون ابن زیاد پول زیادی می داد، خانم ها مردانشان را تحریک کردند که به جنگ بروید که پول زیادی می دهند. یعنی تمام سیاهی لشکرهای دشمن هم در این گناه شریک هستند. حتی آنانی که نامه نوشتند و زیرش زدند اینها هم در این گناه شریک هستند.
⚠️این تعبیر زیارت عاشورا، باید برای ما مهم باشد که حواسمان جمع باشد گاها حرفی که می زنیم این حرف ما زمینه ساز فتنه ای نباشد. به قول معروف می گویند زبان خیلی کوچک است ولی گناهش بسیار سنگین است. این قلم هایی که یک عده ای می نویسند، حرف هایی که یک عده ای می زنند، مخصوصا مسئولین با این حرفی که می زدند آب در آسیاب دشمن می ریزد یا نه؟ با حرفی که می زند جایگاه نظام و رهبری را تضعیف می کند یا نه؟
💢خیلی باید در این مواقع حواسمان جمع باشد ناخواسته دشمن را تقویت نکنیم. اگر خدایی نکرده حرفی بزنیم کاری بکنیم که این حرف و کار ما زمینه ساز یک فتنه ای بشود طبق این فراز از زیارت عاشورا مورد لعنت خدا، ملائکه، انبیاء و جمیع انسان هایی که بخواهید در نظر بگیرید هستیم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 26
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@matn_chanell
امیرعلی:
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت چهل و سوم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 30)
📖حضرت در ادامه خطبه شانزده می گوید؛ کسی که بهشت و دوزخ در پیش روی او قرار گرفته و به آن ایمان دارد کارهایی نمی کند که بیهوده باشد.
💠بعد حضرت در این مسیر مردم را سه گروه می کند: 👇
🔸می گوید کسانی هستند که سخت کوش هستند و به سرعت پیش می روند، آنها اهل نجاتند.
🔸و گروهی که به کندی گام بر می دارند، باز امید نجاتی دارند. درسته که دارد کج دار و مریض راه می رود، اما خُب بالاخره دارد می رود.
🔸اما گروهی مقصرند، که در آتش دوزخ سقوط می کنند.
💢انحراف به راست و چپ سبب گمراهی و ضلالت است و راه میانه و مستقیم جاده وسیع الهی است که قرآن مجید و آثار نبوت بر آن قرار دارد و راه ورود به سنت پیغمبر از همین جاست و پایان کار به آن منتهی می شود.
👌می گوید از راه کلام خدا و از راه قرآن بیا، از راه عترت بیا. حضرت دارد قرآن و عترت را اینجا برای ما به عنوان راه نجات معرفی می کند. ما چقدر قرآن می خوانیم در شبانه روز؟ ما چقدر به سراغ احادیث اهل بیت می رویم در شبانه روز؟ چقدر؟ کم! فوق کم افتضاح کم. کسی که الان داری صدای مرا گوش می دهی چند آیه در روز می خوانی؟ چند آیه در آن تدبر می کنی؟!
💠آن کس که به ناحق ادعای امامت و ولایت بکند هلاک می شود و آن کس که با دروغ و افترا چنین کاری را انجام بدهد محروم می گردد و به جایی نمی رسد و آن کس که با ادعاهای باطل به مبارزه با حق بر می خیزد، هلاک خواهد شد. نگاه کن دیگر! هر که با اسلام در افتاد ور افتاد. ″بس تجربه کردیم که در این دار مکافات، با آل علی هر که در افتاد ور افتاد″. دقیقا همین است مگر می توانی با خدا در بیفتی؟ تا کجا می توانی بروی؟
⚜حضرت می گوید در نادانی انسان همین بس که قدر خویش را نشناسد، ریشه درختی که در سرزمین تقوا نشانده شود هرگز نابود نخواهد شد و بذر و زراعتی که در این زمین پاشیده شود هرگز تشنه نمی گردد. چه تعابیر زیبای!! می گوید در مسیر تقوا که بیایی، امکان ندارد که کارهایت خلاف باشد، امکان ندارد که خلاف سنگین بکنی خدا راهت را درست می کند.
👈بعد می گوید که توبه در پیش روی شما و در دسترستان است. به آن چنگ بزنید و گذشته خود را جبران کنید. در هر حال هیچ ستایش گری جز خدا را نباید ستایش کرد و در گناه و خطا هم جز خویش را نباید سرزنش کرد. می گوید که ستایش از آن خداست و سرزنش هم از آن خودت است. «وَلا یَحْمَدْ حَامِدٌ إِلاَّ رَبَّهُ» جز خدا کسی را نباید حمد کنی «وَ لا یَلُمْ لائِمٌ إلاَّ نَفْسَهُ» جز نفس خودت هم کسی را نباید سرزنش کنی بخاطر گناهان.
🌾ان شاءالله خدا توفیق بدهد ما این خطبه های امیرالمؤمنین (ع) و حرف های حضرت را با جان و دل بشنویم و عمل بکنیم.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 43
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۴)
⬅️قسمت بیست و هفتم
🔹«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی»
پدر و مادرم فدای تو باد.
📚علمای علم عرب می گویند؛
این کلمه در اصل «اَفدِیک أَبِی وَ أُمِی» بود یعنی فدا می کنم پدر و مادرم را که این فعل "اَفدِیک" حذف شده و "ب" آمده اینجا قرار گرفته است و نقش فدا را بازی می کند در حقیقت معنی اش همان پدر و مادرم را فدای تو می کنم است.
👌عالی ترین مرتبه از خضوع و خشوعی که یک انسان می خواهد در مقابل یک انسان دیگری انجام بدهد فدا کردن جان است. اینکه بعضی ها در کلمات محاوره ای می گویند فدایت بشوم همین بحث است. این دیگر آخرش است که انسان بخواهد جانش را برای یک فردی بدهد. حالا انسان می خواهد در مقابل امام حسین (ع) یا در مقابل بزرگی چیزی را فدا کند یقینا باید محبوب ترین چیز خود را فدا بکند و محبوب ترین چیز هر انسان پدر و مادرش هستند.
💬میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
می گوید؛ چطور می شود انسان این فراز از زیارت عاشورا را می خواند و می گوید «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی..» پدر و مادر من فدای تو باد، اما در عمل که می رسد در مقابل مال و جان خودمان حاضر نیستیم حرف امام را گوش بدهیم و به خاطر مال دنیا حرف امام را زیر پا می گذاریم؟
♨️وقتی می گوید پدر و مادر فدای تو باد دیگر مال و جان در مرتبه ی پایین تری است. خیلی از افراد متأسفانه به خاطر اندکی از مال دنیا (حتی مذهبی هم باشند) حاضر هستند دروغ بگویند و مخالفت امر خدا را انجام بدهند. این قسمت زیارت عاشورا را می گوییم ولی موقع عمل که می شود..
🌟در نمازهای آیت الله بهجت اگر دقت کنید ذکر «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» را وقتی ایشان می گوید گریه ی شدیدتری نسبت به بقیه ی اجزای نماز دارد، وقتی از ایشان سوال کردند؟ می گوید وقتی می دانم دارم به خدا دروغ می گوییم یعنی از یک طرف می گویم «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می خواهم، اما پای عمل که می رسد چشمم به دست مردم است و به بنده های او امید دارم.
📖قرآن هم صراحتا می گوید؛ دیدید کسی را که هوا و هوس خودش را خدای خودش قرار داد. اینجا هم میرزا جواد آقا ملکی همین نکته را می گوید که نکند ما بگوییم امام حسین (ع) همه چیز من فدای تو ولی وقتی پای عمل که می رسد لنگ برنیم و کوتاهی کنیم.
👈پدر و مادرم فدای تو باد..
ممکن است معنای واقعی آن باشد چون امام الان زنده نیست حالا چنین چیزی شاید بعید باشد، اما بعضی ها گفتند به معنای کنایه ای است یعنی مقام امام حسین این قدر بالا است که انسان می تواند برای امام حسین عزیزترین کس خودش را قربانی کند. می خواهد مقام طرف مقابل را برساند.
💠مثلا امام حسین (ع) در صحرای کربلا به حضرت عباس (ع) فرمود: «بِنَفسی أنت یا أَخی» ای برادرم من فدای تو باشم. یقینا امام حسین مقامش از حضرت عباس بالاتر باید باشد ایشان امام بود اما حضرت عباس که امام نبود و فدا شدن یک انسان بالاتر برای یک انسان پایین تر معنایی ندارد و صحیح هم نیست. پس این تعبیری که امام حسین گفت من فدای تو باشم می خواست عظمت حضرت عباس را نشان بدهد.
🔆یا حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین گفت: ای برادرم حسین پدرم فدای تو باد که تشنه شهید شدی، پدرش امیرالمومنین (ع) می شود در حالی که مقام امیرالمومنین از امام حسین بالاتر است پس معنی کنایه ای مراد است، یعنی امام حسین مقام تو این قدر بالاتر است که می شود چنین قسمی برای تو خورد.
📝تعبیر دیگری که بعضی عزیزان برای «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی» کرده اند، نسب و اسم یک انسان با پدر و مادرش است. پس امام حسین (ع) پدر و مادرم فدای تو باد یعنی حاضرم در تو محو بشوم و هیچ چیزی از خودم نداشته باشم کامل هر چه دارم را فدای تو بکنم. تمام هست و نیستم را همه چیزم را فدای شما بکنم و خودم هیچ بشوم و چیزی نداشته باشم. یعنی می خواهد فنای در امام حسین و اهل بیت را نشان بدهد. من حاضرم گمنام باشم و هیچ چیزی نباشم و در شما فنا بشوم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 27
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@matn_chanell
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 11
⬅️ قسمت بیست و سوم
📌ادامه دعای سوم صحیفه؛
در مورد ملائکه داشتیم حرف می زدیم، دعای سوم راجع به صلوات بر ملائکه هست. می گوید خدایا ملائکه تو که در طبقات آسمان ها به آنها جا دادی، بر آن فرشتگانی که هنگامی که فرمانت به انجام وعده ات صادر می شود، یعنی هر وعده ای هر دستوری که دادی، وقتی آن فرمانت صادر می شود، می گوید این فرشته ها بر اطراف آسمان ها گماشته می شوند و بر خزانه داران باران و حرکت دهندگان ابر و بر آن ملکی که از فریاد زجرش غرش رعدها شنیده می شود و چون ابر خروشان به وسیله او به شنا در می آید شعله های برق درخشیدن خواهد گرفت.⚡️
👈می خواهد بگوید همان رعد و برق، همین باران، همین باد، اینها ملک ها و فرشته های مخصوصی دارند که همه اینها هر کدام مخصوص کاری گماشته شده اند، البته این را قبلا هم گفتیم همه اینها اجازه از امام عصر می گیرند.. در زیارت جامعه کبیره می گوییم «وَ بِکُمْ یُنَزِّلُ الْغَیْثَ» به واسطه شماست که خدا باران می آورد.
☀️امام عصر باران رحمت خدا را هم بر ما ببار. امام عصر از خدای متعال بخواه نگاه رحمت آمیزی به ما بکند. در دعای ندبه می گوییم «انْظُرْ إِلَیْنَا نَظْرَةً رَحِیمَةً» یک نگاه رحیمانه ای به ما بکن. «آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند، آیا شود که گوشه چشمی به ما بکنند؟» این نگاهت هم برای ما بس است آقا، نمی گوییم دست پدرانه روی سر ما بکش که می دانیم لیاقتش را نداریم اما یک نگاه مهربانانه به ما بکن.😔
🔹و بر فرشتگانی که دانه های برف و تگرگ را بدرقه می کنند (این بی عقل هایی که می گویند در روایات و دعاها حرفی از برف و یخ و اینها نیست.. ثلج یعنی همان برف، یخ) و ملائکه ای که همراه قطرات باران فرود می آیند. به به! پس یعنی هر قطره بارانی یک ملکی دارد یعنی می خواهد بگوید تک تک قطرات باران هدایت شده اند،
🔰موشک را دیدید؟ موشک های هدایت شونده چطوری هست؟ موشک هدایت شونده موشکی هست که از زمانی که شلیک می شود تا زمانی که می خورد قابل هدایت هست. می توانی مکانش را تغییر بدهی، می توانی مقصدش را تغییر بدهی، قابل هدایت هست. می گوید این باران ها هم هدایت شده اند، می گوید هر کدام یک ملکی دارند، هر کدام یک فرشته ای دارند.
👌خیلی نکات زیبایی هست، نکات علمی دارد. من قبلا عرض کردم صحیفه سجادیه فقط به صرف یک دعا نیست.. حضرت امام هست، امام که نمی تواند به مردم فقط دعا یاد بدهد! باید مضامین سیاسی، علمی هم به مردم یاد بدهد. حضرت دارد در صحیفه سجادیه با دعا این کار را برای مردم انجام می دهد.
♨️و بر آنان که وکیل خزینه های باد اند.. پس معلوم هست که باد هم یک منابعی دارد و خدا فرشته هایی را بر آنها گمارده. و آنها که بر کوه ها گماشته شدند تا از جا در نروند. حالا امروزه مباحث علمی ست کوه ریشه هایی دارد در زمین و فلان. ولی امام سجاد (ع) می گوید کوه ها هم فرشته هایی دارند که این فرشته ها اند که از این کوه ها محافظت می کنند تا از جا در نروند. و الا اگر کوه ها ریشه دارند و با ریشه داشتن در زمین محکم هستند پس چرا در زمان قیامت همچون یک پنبه پودر می شوند؟
☝️بر آنان که وزن آب ها و اندازه باران های سیل آسا و رگبارهای متراکم را به آنان آموخته ای. یعنی تک تک این باران ها و وزن آب ها و رگبارها را فرشتگان دارند. و بر فرشتگانی که به سوی اهل زمین گسیل می شوند و گرفتاری ناخوشایند و گشایش خوشایند برای آنان می آورند. «ما يَنْزِلُ مِنَ الْبَلآءِ، وَ مَحْبُوبِ الرَّخآءِ..» می گوید خدا حتی می خواهد به کسی سختی بدهد یا به کسی راحتی بدهد از طریق همین فرشته ها انجام می دهد، که همه اینها دلایلی دارد که چرا بعضی ها سختی می گیرند بعضی ها راحتی می گیرند.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 23
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
📜تفسیر مناجات خمس عشر
📝متن فایل شماره 21
⏪قسمت سی و چهارم
(بخش 2⃣ از 2⃣)
😔«وَ قَدْ اَلْجَاَتْنِى الذُّنُوبُ اِلىَ التَّشَبُّثِ بِاَذْيالِ عَفْوِكَ» خدایا گناهان من را ناچار کرده که به دامان تو چنگ بزنم، به دامن عفو تو! خدایا تو دامن عفو بلندی داری
و منم گناهان بلندی دارم باید بیایم سمت تو!
📌«وَ اَحْوَجَتْنِى الْخَطايا اِلىَ اسْتِفْتاحِ اَبْوابِ صَفْحِكَ» خدایا این خطاهایی که کردم من را کشاند به سمت چشم پوشی تو، بدی های من، من را به اینجا رسانده. خدایا آن کسی که به ریسمان تو چنگ می زند که دیگر سزاوار خواری نیست! اگر کسی بیاید به سمت تو پاداشش را بدهی، حاجتش را بدهی سعادتمند می شود. اما اگر حاجتش را ندهی باز هم خوار نمی شود چون از در خانه تو بیرون رفته است.
🔹«وَ لايَليقُ بِمَنِ اسْتَجارَ بِعِزِّكَ اَنْ يُسْلَمَ اَوْ يُهْمَلَ» خدایا آن کسی که به تو پناهنده می شود چیزی ندارد ولی تو خدای دارایی! تو اگر او را واگذاری اگر حاجتش را ندهی شایسته نیست. خدایا برای من که چیزی نیست، ولی تو کریمی!
👈«اِلهى فَلا تُخْلِنا مِنْ حِمايَتِكَ» ما را از حمایت خودت دور نکن و از رعایت خودت ما را باز مدار. خدایا ما تحت توجه توییم از تو می خواهیم که به حق آن خاص های درگاهت، آنهایی که پیش تو عزیزند «مِنْ مَلائِكَتِكَ وَ الصَّالِحينَ مِنْ بَرِيَّتِكَ» از آن فرشته ها از آن بندگان خوب! «اَنْ تَجْعَلَ عَلَيْنا واقِيَةً تُنْجينا مِنَ الْهَلَكاتِ» یک سپری به ما بده که ما با این سپر به هلاکت نیفتیم. این گناهان ما را به هلاکت نیندازد و از آفات دور بشویم و از مصیبت های بزرگ هم خدایا ما را حفظ کنی و از آرامش خودت بر ما فرود بیاوری.
♨️«وَ اَنْ تُغَشِّىَ وُجُوهَنا بِاَنْوارِ مَحَبَّتِكَ» خدایا این چهره های ما به نور محبت تو نورانی بشود و در پایگاه محکم تو جای بگیریم «بِرَاْفَتِكَ وَرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ» از خدا طلب سکینه و آرامش می کنیم. از خدا طلب این را می کنیم که ما را در انوار محبت خودش غرق بکند و ما را در آغوش عصمت خودش جای بدهد که به سمت گناه نرویم.
👌اینجا دیگر خواسته هایت کلاس بالاتر شد. اینجا دیگر از خدا نمی خواهی تو را ببخشد. اینجا دیگر بعد از آمرزش هست، بعد از آمرزش دارد امام سجاد (ع) به تو یاد می دهد در آمرزش از گناهان توقف نکن، چیزهای بالاتر بخواه که خدا تو را در رحمت خودش غرق بکند، که خدا آن پرده های عصمت خودش را بر روی تو بندازد. یک ندای درونی به تو بگوید اصلا به سمت گناه نرو! اینطوری خدا باهات تا می کند بشرط اینکه تو هم با خدا خوب تا بکنی.
🔗ادامه دارد..
🎤استاد احسان عبادی
#متن_تفسیر_مناجات_خمس_عشر 34
#سطح_مقدماتی
#مناجات
🎤📝🎤📝🎤📝🎤
===============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۴)
⬅️قسمت بیست و هشتم
🔹در فراز بعدی می گوید؛ «ﻟَﻘَﺪْ ﻋَﻈُﻢَ ﻣُﺼﺎبِی ﺑِﻚَ..» (لقد یعنی همانا) همانا مصیبت تو امام حسین برای من عظیم و بزرگ است.😔
📜این فراز از زیارت عاشورا را امام معصوم امام باقر دارد می گوید، امام صادق دارد می گوید. یعنی مصیبت امام حسین (ع) برای امام معصوم هم عظیم و سخت بود و هر چقدر انسان معرفتش نسبت به امام حسین بالاتر باشد این سختی را بیشتر درک می کند.
📌مثال: وقتی عضوی از یک خانواده ای از دنیا می رود، یقینا کسی که بیشتر از همه ناراحت می شود پدر و مادر آن فرد هست حتی از همسرش هم بیشتر ناراحت می شوند چون پدر و مادر به فرزند نزدیک تر هستند و بیشتر درک می کنند و بعد همین طور در درجات بعدی پسر عمو، پسر دایی.. یعنی آن کسی که نزدیک تر است عذاب و رنجش هم سنگین تر است.
🔆اهل بیت هم چون مقام معرفت به امام حسین را به صورت کامل دارند پس یقینا درد و رنج شان از این مصیبت سنگین تر است. پس وقتی علامه ی امینی رحمة الله علیه می فرمایند در شب عاشورا برای امام زمان (عج) صدقه بدهید که قلب ایشان در فشار است، باید ببینیم یعنی چه؟؟ یعنی امام معصوم است، تمام واقعه ی کربلا را به صورت شهودی می بیند. ما شنیدیم ناراحت می شویم، ایشان می بیند و ناراحت می شود پس چقدر عظمت درد ایشان سنگین است.
📘روایتی از امام صادق (ع) است در کتاب ″امالی شیخ مفید- ص ۳۳۸″ (امالی به کتبی می گویند که در تمام موضوعات حدیث دارد یعنی برای یک موضوع خاص نیست، در هر موضوعات اخلاقی، فقهی..) امام می فرمایند: آه کشیدن و نفس کشیدن یک شخص اندوهگین به خاطر ظلم و ستمی که به ما رفته است تسبیح خداست و این غم و اندوهش که به خاطر ما هست عبادت خداست.✅
⚠️پس هر چقدر این مصیبتی که انسان درک می کند بالاتر و سنگین تر باشد، قرب و اجر آن فرد هم بالاتر و بیشتر است. اینجا همان بحث معرفت به امام است.
📄روایاتی داریم که می گوید شما مثلا زیارت امام رضا (ع) بروید ثواب ۵۰ حج دارد، ثواب ۱۰۰ حج دارد، ثواب ۲۰۰ حج را دارد. روایات مختلف است، این روایات مختلف به این خاطر است که آن معرفت راوی فرق می کرد. یک راوی که معرفتش پایین تر بود امام عدد کمتر می گفت، یکی معرفتش بالاتر بود عدد بیشتر.
👌در حقیقت تمام من و شماها اگر یک ثواب مشترک را انجام بدهیم مثلا همه همزمان زیارت عاشورا بخوانیم خدا ثواب یکسانی به ما نمی دهد، هر کس معرفتش به امام عصر و امام زمان بیشتر بود ثوابش هم بیشتر است. یعنی اعمال ما به واسطه ی معرفت ما سنجیده می شود.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 28
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@marefatemahdavi
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت چهل و چهارم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 31)
📄در بحث نهج البلاغه می رسیم به خطبه هفده. این خطبه بیانگر صفات کسانی است که بدون لیاقت قاضی می شوند. خیلی شغل سختی است قضاوت، خیلی! کسی که لیاقتش را ندارد اصلا نباید به آن سمت برود. کسی هم که لیاقتش را دارد باید خیلی مراقب باشد.
✌️حضرت در این خطبه قاضی ها را به دو قسمت تقسیم می کند:
1⃣.گروه اول آنهایی که آگاهانه راه گمراهی را می روند. می گویند قضاوت پول دارد و درآمدش بالا است، جایگاهش بالا است.. اینها هم باعث بدبختی خودشان و هم مردمند.
2⃣.اما گروه دوم جاهلانی هستند که عالم نما هستند، آنهایی که فکر می کنند عالمند. که بدون هیچ آمادگی می روند برای داوری برای مردم. قضاوت می کنند، شبهاتی را هم می بافند و پشت سر هم مرتکب اشتباه می شوند و حق هم با باطل مخلوط می کنند و افراد زیادی را هم بی گناه می کشند. این دسته از افراد را هم حضرت سرزنش می کند.
⭕️ مغبوض ترین خلایق نزد خدا دو گروهند، یعنی خدا خیلی بر اینها غضب می کند:👇
☝️گروه اول مغبوض ترین خلایق، کسی که خداوند وی را به حال خود وا گذاشته و از راه راست منحرف می گردد. او به سخنان بدعت آمیز خویش و دعوت به گمراهی ها سخت دل بسته است و به هم دلیل مایه انحراف کسانی است که فریبش را خورده اند. از طریق هدایت گمراه شده و کسانی را که در زندگی اش یا پس از مرگش به او اقتدا می کنند هم گمراه کرده.
⚠️بعد حضرت نکته جالبی را می گوید، او بار گناه کسانی را که گمراه ساخته هم به دوش می کشد. پس کسی که یک کار غلطی را بدعت بگذارد، پایه گذاری کند این فرد هم گناهان خودش را باید به دوش بکشد و هم گناهان دیگران.
📌به همین خاطر است که می گوییم دوستان مراقب باشید در مباحث شرعی همین طوری الکی نظر ندید فلان چیز حرام است و فلان چیز حلال است. بگویید بروید از دفتر مرجع تقلیدتان سؤال کنید. اگر چیز تابلویی هست و بلدید، مثلا وضو گرفتم اما شک دارم که باطل شد یا نه.. خُب اینجا فقه ما صراحتا می گوید که به شکت اعتنا نکن. بعضی چیزها که اینطوری هست را بگو.
👈اما بعضی چیزها را شک داری بعضی چیزها شک است، شکیات! مخصوصا در بحث خمس، مخصوصا در بحث نماز مسافر. اینها را دیگر چرا می خواهی خود سرانه جواب بدهی؟ برو از دفتر مرجع تقلیدت سؤال کن. اشتباه جواب بدهی و طرف هم اشتباه عمل بکند گناه او پای تو هم نوشته می شود. این را حضرت امیر دارد اینجا می گوید. خوب دقت شود در این مباحث، همین طوری سرسری به مردم چیزی نگوییم و رد نشویم.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 44
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
@matn_chanell
👆👆👆
⬅️پوستر شماره ۴۴
#شرح_ساده_مناجات_خمس_عشر
📝🔹📝🔹📝
=============
@matn_chanell
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۴)
⬅️قسمت بیست و نهم
💠از امیرالمؤمنین (ع) سوال کردند بدترین و دردناک ترین مصیبت چه چیزی است؟ ایشان فرمودند؛ مصیبت در دین. وای از آن روزی که دین یک فرد به انحراف برود، دین یک فرد دچار شک و شبهه شود. یعنی انسان هر درد و مصیبتی داشته باشد بدتر از بی دینی نیست، اینکه دینش کامل نباشد و شبهه در دینش باشد.❌
⚠️و بزرگترین مصیبتی که ما الان داریم، مصیبت غیبت امام عصر (عج) است. شما می دانید شکایت کردن در محضر خدا کار پسندیده ای نیست که آدم به خدا شکایت کند که چرا این طور شد، چرا.. اما تنها جایی که خدای متعال اجازه داده انسان شکایت کند در بحث غیبت امام عصر است.
📕در آخر دعای افتتاح که خود امام زمان (عج) به نائب اول یا دوم دستور نوشتنش را داده است، دعایی که از زبان امام زمان است،، دعایی که هر شب در ماه رمضان می خوانیم، می گوید:👇
😔«اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْك..»
خدایا به تو شکایت می کنیم!
😔«فَقَدَ نَبِیِّنَا صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ..» پیغمبر ما از دنیا رفته است «وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنَا..» و امام ما هم غایب شده و امام نداریم «وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا..» و دشمنان ما هم زیادند «وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا..» و تعداد ما هم کم است.. اینجا اجازه داده اند که به خاطر غیبت امام عصر (عج) ما حتی به خدا شکوه و گلایه هم بکنیم که چرا امام ما غایب است؟
♨️البته دلیل اصلی غیبت؛
خود ما و اعمال ماست و الا خواستن و میل امام برای ظهور بیشتر از ماست که ما متأسفانه قدر نمی دانیم و روز به روز انسان با گناهانی که انجام می دهد غیبت را به تأخیر می اندازد. مگر اینکه واقعا توبه کند و به سمت خدای متعال برگردد تا شاید بتواند کاری بکند.⚠️
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 29
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@marefatemahdavi
https://eitaa.com/matn_chanell/12
میانبر به اولین پست کانال ☝️☝️
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۵)
⬅️قسمت سی
🔹«فَاَسئلُ اللهَ الَّذی» می خواهم از آن خدایی که «اَکرَم مَقامَكَ» مقام تو را ای امام حسین گرامی داشت. یعنی مقام تو را خدا بالا برد «وَ اَکْرَمَنی» و من را هم کرامت داد. یعنی نه تنها تو را بالا برد بلکه خدا به من هم کرامت داد. یعنی صراحتا می گوید به خاطر دوست داشتن تو، خدا به من کرامت داد و من را بالا برد.
🔹و درخواست می کنم طلب خون تو را «مَعَ اِمام مَنصُور..» یعنی امام عصر (عج)، که یکی از القاب امام زمان منصور است.
👌اما این کرامت را در فارسی به بزرگی، به عزت معنی می کنند. آیت الله جوادی آملی از علامه طباطبایی می فرمایند؛ کرامت معنای دقیق فارسی ندارد. یک کلمه عربی است که ما نمی توانیم آن را دقیقا به فارسی ترجمه کنیم و بگوییم ترجمه ی فارسی اش چه می شود. فقط خلاصه می توان گفت بزرگی و عزت!
📌نکته جالب این بود که
می گوید از خدا می خواهم..
👈گاهی پیش می آید انسان عهدی را با امام زمان خودش می بندد مثلا می گوید من از امروز با تو عهد می بندم که گناه نکنم یا همه ی گناهانم را نمی توانم ترک کنم ولی عهد می بندم که این گناه غیبت کردن را انجام ندهم، اما بعد از چند مدت می بینیم انسان روی عهد خودش نمی تواند باقی بماند،
↖️عواملی مثل ضعیف النفس بودن، اراده ضعیف داشتن، وسوسه ی شیطان همه ی اینها عواملی برای شکستن عهد است و مهمترینش وسوسه ی شیطان است که باعث غفلت می شود و بعد غفلت، باعث انجام گناه می شود. یکی از دلایل هم حاضر ندانستن امام عصر هست.
📿آن لحظه ای که انسان توبه می کند،، می گوید امام عصر (عج) من دیگر گناه نمی کنم.. آن لحظه امام را حاضر می بیند ولی در ادامه ی مسیر عمل به توبه اش امام عصر را حاضر نمی بیند. اگر انسانی یک بچه ای را در مقابل خودش ببیند به احترام آن بچه گناه و کار خلاف نمی کند. ولی ما متأسفانه امام زمان مقامش را پایین می آوریم با اینکه می دانیم ناظر است ولی هیچ عمل خاصی نمی کنیم و دلایل مختلفی که باعث می شود انسان این گناه را انجام بدهد.
🔰یکی از دلایلی که گاها مخفی می ماند و انسان نمی تواند توبه کند عدم در خواست از خداست. یعنی ما در طول عهدمان از خدا هم بخواهیم که کمکمان کند، نه اینکه فقط خودمان باشیم و به ایمان خودمان تأکید کنیم. بگوییم امام زمان من با تو عهد می بندم بعد تمام بشود و برود، نه!! در طول این عهد باید از خدا هم بخواهیم که ما را کمک کند.
💢یعنی خدایا کمک کن عهدی را که بستم روی آن ملزم باشم، کمکم کن سمت گناه نروم، کمکم کن مسیر رسیدن به تو را طی کنم، کمکم کن فلان کار خیر و ثواب را انجام بدهم و خلاصه مباحث مختلف دیگر.. پس در این فراز از زیارت عاشورا که می گوید «ﻓَﺎﺳُﺌﻞُ ﷲ اَﻟﺬی» من از خدا می خواهم.. یعنی انسان همه چیز را از خدا بخواهد. حتی اگر ترک گناهی هم می کند، باز در طول روز از خدا بخواهد، مرتب و مستمرا از خدا بخواهد که خدایا من را در نگهداری از گناه و عمل نکردن به این گناه یاری کن.
⚠️نکته بعدی این است که؛ امام حسین (ع) به مقامی می رسد که انسان وقتی می خواهد طلب کرامت از خدای متعال کند این کرامت را به واسطه ی امام حسین از خدا می خواهد. یعنی ای خدای متعال امام حسین این قدر مقامش عزیز است که به احترام ایشان، من را شامل این کرامت خودت کن.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 30
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
@marefatemahdavi
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 11
⬅️ قسمت بیست و چهارم
💠و بر سفیران بزرگوار و نیکوکار، فرشتگان بزرگواری که حافظ عمل مردم و نویسنده آنها هستند (کرام الکاتبین) و بر فرشته مرگ و یارانش و منکر و نکیر و بر رومان، آزمایش کننده مردگان در گور.
👈فرشته ایست به نام «رومان»
که می گویند انسان را در قبر آزمایش می کند. نکیر و منکر که شنیدید به عنوان فرشته ای که در قبر می آیند، اما یک فرشته دیگر هم می آید به نام رومان «وَ رُومانَ فَتّانِ الْقُبُورِ» آزمایش کننده مردگان در قبور. اینکه چطور آزمایش می کند این برای ما قابل روشن نیست. حالا عزیزان می توانند تحقیق بکنند که این آزمایش قبر توسط رومان چطوری هست؟ پرسش و پاسخ که توسط خود نکیر و منکر هست اما این رومان چه کار می کند؟ اینها قابل بحث هست.
♨️و بر طواف کنندگان بیت المعمور، و بر مالک و بر خازنان دوزخ و بر رضوان و خدمت گزاران بهشت. یعنی دارد به همه فرشتگانی که در بهشت هستند، در جهنم (فرشته در جهنم یعنی مأمور جهنم نه اینکه فرشته برود جهنم!) به همه دارد سلام می کند. و بر فرشتگانی که در امر خدا مخالفت نمی کنند و ماموریت خود را به نحو احسنت انجام می دهند.👌
⚜و بر فرشتگانی که به اهل بهشت می گویند: «سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدار..» سلام بر شما بخاطر آنچه که صبر کردید و بر فرشتگان نگهبان دوزخ که چون بر آنان فرمان می رسد که «خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ثُمَّ الْجَحیمَ صَلُّوهُ» به فرشتگان دوزخ خدا دستور می دهد گنهکاران را بگیرید «فَغُلُّوهُ» به زنجیرشان بکشید «ثُمَّ الْجَحیمَ صَلُّوهُ» سپس به آتش دوزخ بیندازیدشان.
😔خدایا به تو پناه می بریم از آتش دوزخ «یا رَبِّ ارْحَمْ ضَعْفَ بَدَنِی وَ رِقَّةَ جِلْدِی وَ دِقَّةَ عَظْمِی..» خدایا این بدن ما طاقت آتش جهنم را ندارد. خدایا به تو پناه می بریم. این بدن ما طاقت آب 70-80 درجه دنیایی را ندارد، چه برسد به آتش جهنمت. خدایا ما را مصداق این آیات قرار نده. خدایا جوری نشود که ما هم اسیر این جهنم تو بشویم.🔥
🔆باز امام سجاد (ع) می گوید؛ سلام و درود خدا بر هر فرشته ای که نامش را یاد نکردیم. آن فرشته ها زیاد هستند. و از قدرتش در پیشگاه تو خبر نداریم و نمی دانیم او را به چه کاری گماشته ای! یعنی آنقدر فرشته ها زیادند آدم نمی داند برای چه کاری فرشته ای گماشته خدا. و آن فرشتگانی که ساکن هوا و زمین و آب هستند؛ یعنی داخل آب ها هم فرشته هست!
💠و به هر کدام از آنان که موکل آفریدگانند پس بر همه آنها درود بفرست در روزی که هر کس با دو فرشته خواهد آمد و بر ایشان درود فرست درودی که بر بزرگواری شان بیفزاید و بر طهارت شان طهارت اضافه کند. داریم در حق فرشتگان هم دعا می کنیم، اصلا کلا علمای ما همین بودند می گفتند برای فرشتگان هم دعا کنید برایشان سلام و درود بفرستید که فردای قیامت شفیع شما باشند.
👌بارالها به وقتی که بر فرشتگانت و فرستادگانت درود می فرستی و درود ما را به آنان ابلاغ می کنی به علت آن گفتار نیکو که در وصف آنان بر زبان و دل ما روان ساختی؛ بر ما نیز درود و رحمت بفرست تو بخشنده و بزرگواری. می گوید خدایا وقتی داری بر فرشتگانت درود می فرستی به ما هم درود بفرست، ما را هم یاد کن. پس اگر شما برای ملائکه الهی درود بفرستید قطعا رحمت خدا شامل حال شما هم می شود. برای دیگران دعا کنیم تا دیگران هم برای ما دعا کنند.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 24
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell