@mazahb
✨﷽✨
✅«هر انسان عاقلی میشکند»
آیه:
«یوْمَئِذٍ یتَّبِعُونَ الدَّاعِی لاَ عِوَجَ لَهُ وَخَشَعَتِ الأَصْوَاتُ لِلرَّحْمَانِ فَلاَ تَسْمَعُ إِلاَّ هَمْسًا»(طه،۱۰۸)
ترجمه:
در آن روز همه مردم تابع حقی هستند که هیچ کژی در آن نیست و تمام صداها از خشیت خدا چندان خاشع است که جز صدای آهسته و پچپچ، صدایی به گوش نمیرسد.
نکته:
اگر انسان بتواند در حد و اندازه خودش عظمت #خداوند را در آثار و نمودهای ظاهری درک کند و فقر و ناچیزی خود را نیز بفهمد، حالتی از فروشکستگی در او پدید می آید که در تمام وجودش رسوخ می کند و نمایان می شود.
در این صورت، رنگ و رخسار، زبان و بیان، دیدگان، قدرت دیداری و شنیداری، راه رفتن و نشست و برخاست، همه و همه تحت الشعاع این درک قرار خواهند گرفت.
مفهوم عظمت الهی برای بسیاری از #انسان ها روشن نیست و ذهن آن ها توان درک آن را ندارد. ازاین رو، برای آماده شدن ذهن جهت درک این مفهوم، می توان از تأمل در عظمت آفرینش بهره گرفت.
عظمت کهکشان ها به قدری است که گاهی فواصل آن ها میلیاردها سال نوری تخمین زده شده است. در چنین فضای بی کرانی، چیزی به نام کره زمین وجود دارد که در برابر آن ها حتی به اندازه یک حلقه انگشتر یا یک گردو نیز به حساب نمی آید.
حال تصور کنید که روی همین گردوی کوچک و ناچیز، شش میلیارد انسان با همه امکانات زندگی می کنند. در گوشه ای کوچک از این گردو، کشوری است و در گوشه ای از آن، شهری و در نقطه ای از آن، ما در حال زیستن هستیم.
خداوند، خالق مجموعه ای از جهان هستی است که این عالم پهناور و عظیم، تنها گوشه کوچکی از آن به حساب می آید. حال در برابر خدایی که همه این جهان را با یک اراده آفریده و می تواند با یک اراده آن را نابود کند، عظمت این عالم چیست؟ من چه هستم؟
چگونه انسانی با این میزان از حقارت، به خود جرأت می دهد که به خدا بگوید: تو یکی، من هم یکی! تو گفتی، اما من انجام نمی دهم!
این نهایت جهالت، حماقت و بی شرمی است. انسانی که همه داشته هایش، زبانش، چشمش، گوشش، نفسی که می کشد، فکری که می کند، خواسته ای که دارد، لذتی که می برد، گذشته اش، آینده اش، همه و همه از اوست.
تصور و توجه به این امور، هر انسان عاقلی را فرو می شکند و حالتی از #خشوع قلبی در او پدید می آورد. در این حالت، به فرموده قرآن، چشمانش فروهشته می شود، تُن صدایش می شکند و هیچ توجهی به خود نخواهد داشت.
📚برگرفته از کتاب صهبای حضور، صفحه ۱۷۲-۱۷۴
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
❤️ بعضی آدمها در دنیا به دنبال قدرت و تسلط بر دیگران هستند یا دائماً درمسیر فساد و خرابکاری گام برمیدارند. این کارها، سدّ راه سعادت اخروی است و انسان را بدعاقبت میکند. چه ویژگیهایی ما را شایسته سرای آخرت میکند؟
📖قصص:۸۳
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
✨﷽✨
🏴 میراث بر باد رفته
عینصاد
❞ على، اين خط روشن در صفحۀ تاريخ و اين صراط مستقيم در برابر انحرافها، بيكار ننشست و در دل همان گروهها رخنه كرد؛ از ابوبكر محمدش را گرفت و از سعدبن عباده، قيسش را و از همان دشمنان ديروز و گروههاى سركار، يارانش را.
اين محمد است كه اينگونه بيدار شروع مىكند و اينگونه آزاد رهبرى مىنمايد؛ آن هم بهگونهاى كه آدمها با كارشان پيش بروند و يا جا نمانند، نه اينكه فقط كارها از پيش برود و آدمها راكد بمانند.
و اين هم على، ادامۀ محمد است كه مسلط مىايستد و با آنهمه خار در چشم و استخوان در گلو و ميراث بربادرفته، شكيبا مىماند و بر دشمن نفوذ مىكند و از دشمن براى خود مهره مىسازد.
📚 #آنگاه_که_یاری_شدی | ص ۸۰
🏴 شهادت مولی الموحدین علی علیه السلام تسلیت باد
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
🔻تفسیر امیرالمؤمنین(ع) از آیه روز بیستم در #نهج_البلاغه
📜 آیه روز بیستم زندگی با آیهها (قصص: 83) در نهجالبلاغه، شاهدی است بر تحلیل امیرالمؤمنین علیهالسلام از انحرافات سیاسی و اجتماعی دوران خود. ایشان در خطبه سوم نهجالبلاغه، سه گروه را که در برابر حکومت عدل علوی ایستادند، نام میبرند: ناکثین (پیمانشکنان)، مارقین (خوارج) و قاسطین (ستمگران). سپس، برای بیان علت انحراف این گروهها، به آیهای از سوره قصص استناد میکنند و میفرمایند گویی این افراد این کلام خداوند در قرآن کریم را نشنیدهاند که فرمود:
«تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذِينَ لا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ»
یعنی، ریشه اصلی مخالفت آنان، حب جاه و قدرتطلبی بود، در حالی که سرای آخرت برای کسانی است که نه در پی استکبارند و نه فساد.
#نهج_البلاغه
📖✨️ #زندگی_با_آیهها | سی فراز زندگیساز قرآن کریم | فراز بیستم
#رمضان_۱۴۰۳
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@mazahb
✨﷽✨
🏴«عاشق علی قاتل علی(علیه السلام) شد!»
کودک وقتی بزرگ می شود، به تدریج شعور، تجربه و آگاهی از دین و مسائل اجتماعی پیدا می کند و می فهمد باید چه کاری انجام دهد یا ندهد، کجا اشتباه داشته و کجا درست عمل کرده است.
وقتی ما وارد مرحله تکلیف می شویم، مانند طفل نوآموزی هستیم که به دبستان رفته ایم. وقتی در امتحانات سال اول قبول شویم، به سال دوم می رویم. این روند تا پایان تحصیلات ادامه دارد. بی شک امتحان سال اول با سال دوم تفاوت زیادی دارد. هر سال که پیش می رویم، امتحانات نیز سخت تر می شود.
برای مثال، امتحانات کنکور به مراتب سخت تر از مراحل قبل از آن است. سخت تر شدن شرایط بدین معناست که جامعه رشد کرده و به حدی رسیده است که باید از آن، امتحان سخت تری گرفته شود. مسلمانان در زمان پیغمبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) امتحان های متفاوتی داشتند.
پس از رحلت پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) ، شرایط عوض شد و امتحان عجیبی به وجود آمد؛ امتحانی که حدود ۲۵ سال طول کشید. این جریان ادامه یافت تا اینکه بعد ها با امام علی (علیهالسلام) بیعت کردند و امتحان دیگری آغاز شد. جنگ های جمل و صفین بخش هایی از این امتحان بود.
حتی افرادی نیز که تابع امیرالمؤمنین (علیهالسلام) بودند و بعد از مدت های طولانی در جنگ صفین باقی مانده بودند، دچار امتحان جدیدی شدند. در این امتحان نهروانی ها و خوارج از مسیر حق جدا شدند و در نهایت همین افراد، امام علی (علیهالسلام) را به شهادت رساندند؛ مگر ابنملجم جزء آنها نبود؟!
بعضی از آنها نیز باقی ماندند تا سیدالشهدا (علیهالسلام) را به شهادت برسانند. از اینجا باید حدس بزنیم که از این به بعد نیز هر روز امتحان ها سخت تر خواهد بود. سختی آن بدان معنا نیست که تعداد کشته های بیشتری بدهیم یا پول بیشتری خرج کنیم؛ بلکه تشخیص تکلیف مشکل تر است.
بنابراین، باید بصیرت، فهم، شعور و تجربه خود را زیاد کنیم. امتیاز کسانی که در دوره های بعد پذیرفته می شوند، این است که درکشان بالاتر میرود. البته مرحله بعد از درک هم ایمان است و به آنچه درک می کنند عمل می کنند. اما اولین قدم برای ترقی و بالاتر رفتن، فهم است.
بر این اساس، باید منتظر باشیم که هر روز با دشواری های جدید و بیشتری مواجه شویم. نباید بپنداریم تنها مشکل کشور شاه بود و حال که رفته، همه چیز درست شده است.
حضرت علامه مصباح یزدی
۱۳۹۲/۱۰/۱۳
🏴 شهادت حضرت امیر المومنین علی علیه السلام تسلیت باد
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
✨﷽✨
✅ مصابیح الهدی
بیانات نورانی اهل بیت (علیهم الصلاة و علیهم السلام) همانند قرآن کریم، در دو_محور_اصیل و اصلی دور می زند:
1️⃣. یكی تعلیم
2️⃣. و دیگری تزكیه.
انسان موجودی است كه متفكّر و مختار است، نه بیش از این دو شأن شأنی دارد و نه شئون او كمتر از این دو شأن است؛
یعنی می اندیشد و مطابق آن اندیشه اش، اراده، نیت، اخلاص و عمل دارد.
آنچه در قرآن كریم به صورت تعلیم و تزكیه یاد شده است، در سخنان نورانی امام حسن مجتبی_صلوات_الله_و_سلامه_علیه چنین آمده است که آن حضرت فرمود: «كُونُوا أَوْعِیةَ اَلْعِلْمِ وَ مَصَابِیحَ اَلْهُدَى»؛ یعنی شما امّت اسلامی نه تنها به طرف علم و به سراغ علم بروید نه تنها عالم و دانشمند باشید، بلكه
ـ در هویت شما غیر دانش چیزی جا نگیرد!
ـ فسون و فسانه را به جانتان راه ندهید،
ـ اسطوره و قصّه های غیر كارآمد را در حریم جانتان جا ندهید.
وقتی عالم شدید و جانتان ظرف دانش شد، بكوشید با این دانش و با عمل كردن به این دانش، #مصباح_هدایت باشید و چراغ فروزان هدایت و راهنمایی دیگران، تا نه بی راهه بروید نه راه كسی را ببندید؛ نه تنها راه خود را ببینید نه تنها راه دیگران را نبندید، بلكه به دیگران راه بدهید دیگران را راهنمایی كنید و مصباح هدایت باشید.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به كنگره امام حسن مجتبی (علیه السلام)
تاریخ: 1391/12/05
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
✨﷽✨
✅ رکن اصلی شب قدر
رکن اصلی امشب آقا صاحب الزمان علیه السّلام است.
لحظه لحظه امشب مغتنم است
و
اصل عبادت در این شب به دو بخش است که عمده اش توسل به اهل بیت (ع) و مخصوصاً آقا صاحب الزمان (ع) است.
با یک ارتباط می شود امشب حُسن عاقبت را از خـدا گرفت و با یک وساطت آقا حضرت صاحب (ع)، می توان مهر و امضا و تأئید آسانی کارها را گرفت، توفیق ها را گرفت...
یک سلطان مقتدری، بزرگی، گروه محترمی را دنبال شما بفرستد برای دعوت؛ چه حالی انسان پیدا می کند؟
خـدای متعال
دعوت کنندگان، ملائکه را، انبیاء را فرستاده که من و شما را برای ارتباط در این شب دعوت کنند، برای درخواست، برای این که به خـدا التماس کنی...
و
این شب، شب عزیزی است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝
@mazahb
✨﷽✨
✅کلیدهای درک شب قدر:
١). دلتان را نسبت به هر کسی که به شما ظلم کرده پاک کنید. کينه را از قلبتان بیرون بریزید. یکی از چیزهایی که سبب میشود امام زمان نگاهمان نکنند،همین کینه است.
کلیدهای درک شب قدر:
٢) نسبت به دیگران گذشت داشته باش. از بندگان خدا در گذر . شما هم گناه کردی، غفلت داشتی، انتظار داری خدا تو را ببخشد. بگو خدایا اینها بندگان تو هستند، من آنها را بخشیدم تو هم به لطف و کرمت امشب از سر تقصیرات من در گذر.
کلیدهای درک شب قدر :
٣). از خدا بخواهید عصبانیت و غضب را از شما دور کند، با زیردستان، با همسر و فرزند و همسایه و ... با محبت برخورد کنید.
کلیدهای درک شب قدر:
۴)تا میتوانید به خلق خدا خدمت کنید. هم جسمی و هم روحی. سبب هدایت دیگران شوید. روحشان را دستگیری کنید.
کلیدهای درک شب قدر:
۵) متعهد باشید. وفای به عهد داشته باشید. انسان بی تعهد ارزش ندارد.
یکی از مسائلی که باعث می شود انسان نزد امام زمان و اهل بیت ارزش پیدا کنید، متعهد بودن است.
✍«استاد اخلاق، حاج آقا زعفری زاده حفظه الله تعالی»
انتشار با صلوات بلامانع است
╔══❖•°🕋 °•❖══╗
꧁ @mazahb ꧂
╚══❖•°🕋 °•❖══╝