eitaa logo
تربیت آگاهانه
266 دنبال‌کننده
1 عکس
0 ویدیو
2 فایل
🌹مشاور و مدرس مهارت‌های زندگی و فرزندپروری 🌹استعدادیاب تحصیلی و شغلی 🌹عضو انجمن روان شناسی
مشاهده در ایتا
دانلود
تکنیک تعامل مثبت 🍀🌷🍀 ( فوق العاده مهم)
🌷منطق تعامل مثبت🌷 🟢همان مقدار که ما به رشد جسمی کودک اهمیت میدهیم باید بدانیم که رشد، ابعاد دیگری هم دارد: عاطفی اجتماعی و معنوی. 💠همان طور که غذا برای رشد جسمی مهم است ، برای رشد اجتماعی نیز تعامل مثبت موثر است. محبت میتواند کودک را از آسیب دور نگه دارد. 🔶 نخ ارتباطی : آیا تا به حال دیده اید که کودکی به یک ماشین نخی وصل کرده و آن را در هر جهتی به دنبال خود می کشاند؟ آن نخ بسیار مهم است. اگر نباشد ماشین به دنبال او نخواهد آمد. اگر کودک شما به حرفتان گوش نمیدهد، اطاعت نمی کند و لجبازی میکند ، بدانید که نخ ارتباطی شما وصل نیست. این نخ ارتباطی همان تعامل مثبت است.
تعامل مثبت سه قسمت دارد که باید از سوی والدین با دقت انجام شود👇 ۱.زمان با کیفیت ۲. ارتباط کلامی ۳.محبت فیزیکی
🟣 زمان با کیفیت ( مدیریت زمان): ❄️ فهرستی از فعالیتها و بازیهای مورد علاقه ی کودکتان را با همکاری او تهیه کرده و با یکدیگر به توافق برسید. ⛄️ فعالیتها و بازی‌هایی که تعاملی باشند، مشکل ساز نباشند و مورد علاقه ی شما و فرزندتان باشند ؛مانند نقاشی، کاردستی، رنگ انگشتی، شن بازی ، گل بازی ، قایم باشک ، توپ بازی، دارت ، بادبادک بازی، آشپزی و... . 🌈روزانه ساعتی را مشخص کنید و رأس همان ساعت بازی کنید. توجه داشته باشید ساعتی را در نظر بگیرید که زمان خواب کودک نباشد و حوصله و وقت کافی از طرف شما و کودک مهیا باشد. ( اینجوری کودک قانونمند شده و هر روز مشتاقانه منتظر رسیدن ساعت بازی خواهد بود.) ☀️حدود نیم الی یک ساعت با توجه به وقت آزاد شما با کودک خود بازی کنید. البته می توانید زمان یک ساعت را نیز به چهار تا زمان پانزده دقیقه ای خرد کرده و در زمانهای مشخص و ثابت با کودک خود خوش بگذرانید. ( بعضی از والدین ممکنه بگن ما فرصت نداریم نیم ساعت یا یک ساعت با بچه‌مون بازی کنیم. پیشنهادم اینه ولو ۱۰ دقیقه هم که شده بازی رو داشته باشید) ☂توجه داشته باشید در صورت امکان، پدر و مادر با هم با کودک بازی کنند. اگر شرایط مهیا نبود، پدر جدا و مادر نیز جداگانه هر یک زمانی را روزانه و ثابت در نظر گرفته و با کودک خود بازی کنند . 🌟زمان بازی و طول مدت آن را با عقربه های ساعت با توجه به عدم درک مفهوم زمان در کودکان پیش دبستانی، به کودک نشان دهید. 🌈در طی بازه‌ی زمانی که برای بازی با فرزندتون در نظر گرفته اید، کار آشپزخانه، تلفن، کار منزل و ... را کنار بذارید.
💐 قبل از بازی ، قوانین بازی را از جمله مدت زمان بازی، تعداد بازی (یک الی دو بازی و برای کودک بیش فعال حدود ۳ تا ۴ بازی)، برد و باخت و ... را برای کودک مشخص کنید و در طی بازی ،آموزش ، سرزنش، تهدید نداشته باشید. ☔️ سعی کنید جو بازی شاد و لذت بخش باشد. به هنگام بازی به اندازه ی سن کودک شده و از بازی با کودک لذت ببرید. 🌈 اگر کودکی در نیم الی یک ساعت قانع نشده بهانه گیری کرده و زمان بیشتری برای بازی بخواهد از اصول محدودیت استفاده کنید( با کودکان نافرمان و بیش فعال جدی تر برخورد کنید و از اصول محدودیت استفاده نمایید.)
گام‌های اصول محدودیت👇 🌷۱. به هنگام پافشاری کودک به ادامه ی بازی ، روبروی کودک نشسته در حالی که کودک در حال فریاد زدن و گریه می‌باشد او را بغل کرده فشار داده و با لفظ " آرام باش ، آرام باش " کودک را در آغوش بگیرید. ( با بغل کردن کودک، اکسی توسین خون او بالا رفته و آرام می‌شود.) 🌷۲. پس از آرام شدن کودک ، با او چهره به چهره شده و با نگاهی مهربان اما قاطع هیجان او را پذیرفته و انعکاس دهید." این طبیعیه که تو خیلی دوست داری بازی کنی و لذت بیشتری ببری." 🌷۳.به طور شفاف تعیین محدودیت داشته باشید." وقت بازی تمام شده، باید غذا درست کنم . اگه بازی رو ادامه بدیم غذا نداریم و گرسنه میمانیم. 🌷۴. به کودک خود حق انتخاب دهید. دو یا سه فعالیت جذاب به او پیشنهاد بدید به طوری که یکی از آن‌ها جذاب‌تر از بازی یا چیزی که می‌خواهد باشد. اگر کودک نپذیرفت تا ۳ بار، حق انتخاب را برای کودک توضیح دهید. 🌷۵. اگر باز هم کودک قبول نکرد با لحنی قاطع اما مهربان به او بگویید: یا یکی از این فعالیت ها را انتخاب میکنی یا فردا این ساعت با هم بازی نخواهیم کرد."
💠 محبت فیزیکی💠 ❣در بازی، فقط تحسین و محبت فیزیکی مانند نوازش کردن ، بوسیدن و بوییدن داشته باشید. 💝با حفظ حریم شخصی و در حد متعادل و روزانه محبت فیزیکی انجام شود. 💚گاهی باید محبت فیزیکی اصلاح شود( گاز گرفتن یا فشار دادن ممنوع) 📣 توجه داشته باشید که در این ارتباط جسمی، احساس امنیت داشته باشد. 💟محبت فیزیکی را طوری نشان دهید که کودک دوست دارد. (کودکان، سخت به تماس بدنی حساس هستند.) 💙به هنگام محبت فیزیکی ، دستور و انتقاد نداشته باشید.
🌷 ارتباط کلامی🌷 ارتباط ،عبارت است از فرایند ارسال و دریافت پیام. هدف اصلی برقراری ارتباط ، انتقال پیام است. برقراری ارتباط دو جنبه دارد:👇
🟨الف. گوش دادن فعال : برای آنکه به فرزندتان کمک کنید تا با شما ارتباط برقرار سازد، باید بتوانید با دقت به او گوش بدید. 1⃣به هنگام گوش دادن به او نگاه کنید. نشان دهید که به حرف هایش علاقمند هستید. 2⃣بیشتر اوقات کمی به طرف او متمایل شوید؛ حالت بدنی آسوده و راحتی به خود بگیرید؛ حرکت و جنبش فیزیکی خود را به حداقل برسانید. 3⃣نشانه های غیر کلامی او را به شیوه ای ظریف تکرار کنید. 4⃣سعی کنید آنچه را که گفته نمی شود بشنوید . به عنوان مثال به او بگویید: "من مایلم بیشتر بدانم و یا کمی بیشتر برایم بگو." 5⃣دقت کنید هر چیزی ، چگونه گفته میشود. زبان بدن و آهنگ صدا بسیار مهم هستند. به هنگام صحبت کردن به احساساتی که در پشت آنها است دقت کنید. 6⃣کمتر صحبت کنید و به خاطر داشته باشید که در اوایل صحبتش، کلام او را قطع نکنید. 7⃣سؤال بپرسید تا کاملا متوجه شوید، موضوع چیست. 8⃣بازخورد بدید. بازخورد دادن راهی برای بررسی این است که آیا برداشت شما از صحبت‌های او درست است یا نه.
🟨الف. گوش دادن فعال : برای آنکه به فرزندتان کمک کنید تا با شما ارتباط برقرار سازد، باید بتوانید با دقت به او گوش بدید. 1⃣به هنگام گوش دادن به او نگاه کنید. نشان دهید که به حرف هایش علاقمند هستید. 2⃣بیشتر اوقات کمی به طرف او متمایل شوید؛ حالت بدنی آسوده و راحتی به خود بگیرید؛ حرکت و جنبش فیزیکی خود را به حداقل برسانید. 3⃣نشانه های غیر کلامی او را به شیوه ای ظریف تکرار کنید. 4⃣سعی کنید آنچه را که گفته نمی شود بشنوید . به عنوان مثال به او بگویید: "من مایلم بیشتر بدانم و یا کمی بیشتر برایم بگو."
5⃣دقت کنید هر چیزی ، چگونه گفته میشود. زبان بدن و آهنگ صدا بسیار مهم هستند. به هنگام صحبت کردن به احساساتی که در پشت آنها است دقت کنید. 6⃣کمتر صحبت کنید و به خاطر داشته باشید که در اوایل صحبتش، کلام او را قطع نکنید. 7⃣سؤال بپرسید تا کاملا متوجه شوید، موضوع چیست. 8⃣بازخورد بدید. بازخورد دادن راهی برای بررسی این است که آیا برداشت شما از صحبت‌های او درست است یا نه. 9⃣با عباراتی دیگر بازگو کنید. گاهی تکرار چند کلمه ی آخر، او را به ادامه ی گفتار ، تشویق می کند. 🔟صحبت های او را آنطوری که فهمیده اید خلاصه کنید. از قضاوت درباره ی صحبت های او پرهیز کنید
⭐️ ب.صحبت کردن و انتقال پیام با همدلی و درک احساسات: با احترام با کودک خود صحبت کنید؛ به احساسات او حساس باشید. احساسات او را درک کرده و با او همدلی کنید. 😊😭 البته کودکان برای برقراری ارتباط لزوماً از کلمات استفاده نمیکنند. بعضی مواقع ساکت هستند؛ اما لبخند میزنند؛ اخم یا گریه میکنند. 🧐 دقت کنید چهره و بدن فرزندتان چه میگوید. خودتان را مانند آینه ای تصور کنید که احساسات فرزندتان را منعکس میکند.