هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۴
↩️ شامل آیات ۲۵ تا ۳۵ سوره مبارکه #انبياء
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اَهلُ القُرآنِ اَهلُ اللهِ وَخاصَّتُهُ»؛
اهل قرآن اهل خدا و خاصان بارگاه اویند.
📚 (مجمع البیان ۱/۱۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۵
↩️ شامل آیات ۳۶ تا ۴۴ سوره مبارکه #انبياء
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اَشرافُ اُمَّتی حَمَلةُ القُرآنِ»؛
شریفان امت من حاملان قرآنند.
📚 (خصال صدوق ۱/۷)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 #هوش_مصنوعی در خدمت بازار آزاد به قلم پیا مالنی؛
↩️ یک تهدید جدید که تاکنون سابقه نداشته است - بخش چهارم
🔻 هوش مصنوعی، بازارها، دموکراسی و قانون
وقتی «آدام اسمیت»[۲۰] کتاب «ثروت ملل»[۲۱] را نوشت، استعاره او از دست نامرئی تلاشی آشکار برای متمدن کردن بازار در ذهن خوانندگانش بود. او با انسانسازی بازار بهعنوان «دست نامرئی» تلاش کرد به ما نشان دهد که مکانیسم بازار آزاد را میتوان به عنوان یک مکانیزم متفکرانه و هوشمندانه مرتبط با یک ابرهوش تصور کرد که در نهایت به نفع انسان کار میکند. در نقطه مقابل، متفکر آنارشیست «پیتر کروپوتکین»[۲۲]، انسانها را از دریچه کلونی مورچهها مینگریست که همگی به صورت جداگانه برای منافع عمومی کلونی کار میکنند. در هر دوی این سناریوها، بازار و سیاست به دنبال ایده انسجام هدف از منافع متنوعی هستند که به عبارت «وحدت در عین کثرت»[۲۳] معنا میدهد.
اما چه اتفاقی میافتد وقتی ما برای اولین بار، کارگزارهای هوشمند مصنوعی را در بازار یا ساختارهای سیاسی خود ترکیب میکنیم؟ پاسخ کوتاه این است که هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها به همین شیوه در این رژیم جدید به کار خود ادامه دهند. بازار آدام اسمیت را میتوان به یک نظریه فیزیکی کلاسیک تشبیه کرد که ناگهان به قلمرو نسبیتی یا کوانتومی سوق داده میشود. اجازه دهید سناریوی زیر را که سناریوی بازار هوش مصنوعی مینامیم بررسی کنیم که بر دو فرض استوار است: هیچ مانع یا محدودیت طبیعی وجود ندارد که یادگیری ماشین را مجبور کند قبل از رسیدن به هوش مصنوعی دچار رکود شود. این که بازار، پروژههای پیشرو هوش مصنوعی را قبل از ایجاد هرگونه تغییر قابل توجهی در قوانین مربوط به وظایف امانتداری در قبال سهامداران، تصاحب میکند.
واضح است که ما به اندازه کافی نمیدانیم که آیا مانع تکنولوژیکی یا علمی وجود دارد که سیستمهای یادگیری ماشین فعلی را از دستیابی به هوش ابرانسانی واقعی باز دارد یا خیر. دلیلی هم نمیبینیم که نتوانیم قوانینی در این زمینه وضع کنیم؛ بنابراین اگر هر یک از دو فرض بالا نقض شود، نیازی به فراتر رفتن از مرحله فعلی خود در مسیر سناریوی بازار هوش مصنوعی نمیبینیم. با این حال، چیزی که ما میگوییم این است که اگر این آینده مورد نظر ما نباشد، ممکن است این یکی از آخرین فرصتها برای یافتن یک راه فرار باشد.
ادامه دارد...
📚 پینوشت:
[۲۰]. Adam Smith
[۲۱]. The Wealth of Nations
[۲۲]. Peter Kropotkin
[۲۳]. E Pluribus Unum
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
🚨 #هوش_مصنوعی در خدمت بازار آزاد به قلم پیا مالنی؛
↩️ یک تهدید جدید که تاکنون سابقه نداشته است - بخش پنجم
🔻 مراحل مختلف سناریوی هوش مصنوعی بازار
چگونه ممکن است این موضوع تحت مجموعه مقررات فعلی بازار انجام شود؟ انجام این آزمایش فکری را میتوان با تصور دوباره رابطه گذشته ما با هوش مصنوعی در پرتو مراحل مختلف آغاز کرد:
مرحله صفر: دهههای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۵ در ابتداییترین مرحله، به سادگی نه پول کافی و نه اهرمی در ارتباط با هوش مصنوعی بی نظم وجود دارد که ارزش تمرکز بر قدرت واقعی را داشته باشد. به یک معنا، این دوره نشان دهنده معصومیت اکثر تکنولوژیهایی است که در آن نوآوران، سرگرمی سازان، و رویاپردازان را بیش از سرمایه گذاران، مدیران، شرکت ها، ارتش و سرمایه گذاری خطرپذیر جذب میکند. هوش مصنوعی حالتی را سپری میکند که ممکن است بیشتر جالب باشد تا مفید.
مرحله اول: از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ ایمنی هوش مصنوعی وارد مرحله اول میشود؛ که در آن گروه کوچکی از آینده پژوهان، فیلسوفان، فناوران و سرمایه گذاران خطرپذیر شروع به بحث در مورد چالش همسوسازی هوش ماشینی با نیازهای انسان میکنند. در اصل، هوش مصنوعی هنوز به اندازه کافی ملموس نیست و اکثر افراد عادی خطر را بیش از یک نگرانی سبک علمی - تخیلی احساس نمیکنند، چرا که فیلمها و رمانها معمولا واضحترین تجربهای هستند که هوش مصنوعی در سطح تحقیقاتی پیش میرود.
مرحله دوم: از ۲۰۱۵-۲۰۱۸ هوش مصنوعی به یک هدف بشردوستانه از منابع قابل توجه تبدیل میشود. پس از کنفرانس محوری هوش مصنوعی در پورتوریکو، سام آلتمن و ایلان ماسک بر ایمنی هوش مصنوعی متمرکز شدند و تلاش کردند حرکت به سمت جریان اصلیتر موضوع همسویی، هم با کمکهای بشردوستانه و هم با ایجاد آگاهی اجتماعی بیشتر دنبال کنند مسئلهای که آینده پژوهان اولیه مانند «الیزر یودکوفسکی» یا دانشگاهیان مانند «نیک بوستروم» نتوانستند به آن دست یابند.
مرحله سوم: از ۲۰۱۹-۲۰۲۳ انتقال به سمت هوش مصنوعی انتفاعی بهطور کامل آغاز میشود. هزینه قابل توجه آموزش و میزبانی هوش مصنوعی از طریق سرمایه گذاری شرکتی تامین میشود. از دیدگاه کسانی که به شیوهای غیر بازاری فکر میکنند، به نظر میرسد که این دوران بهعنوان دوران تسخیر است، که در آن هوش مصنوعی به مالکیت تبدیل میشود و تابع ساختارهای قانونی است که بهمنظور محافظت از سرمایه سهامداران بهجای محافظت از مردم در نظر گرفته شده است.
مرحله چهارم: فراتر از ۲۰۲۳ جایی است که سناریوی بازار هوش مصنوعی واقعاً معنادار میشود. تا این مرحله، هوش مصنوعی مانند هر فناوری دیگری مانند پلاستیک، موتورهای احتراق داخلی یا تلفن بوده است، اگر واقعاً با خودمان صادق باشیم. اما ترکیب منافع شرکتها و هوش مصنوعی چیزی فراتر از انگیزه بازار فراهم میکند: قانون و اجبارهای آن. در این مرحله، هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار بسیار قدرتمند است، اما همچنان توسط انسانها هدایت میشود به گونهای که آن را مانند دیگر ابزارهای به کار گرفته شده برای مزیت تجاری نسبی جلوه میدهد. ما انتظار داریم که این دوره تحت سلطه ادعاهای بهره وری و مزایا برای پذیرندگان اولیه باشد.
مرحله پنجم: این مرحله منحصر به فرد است و هنوز شروع نشده است. تا این زمان، ما نوعی فناوری را تجربه کردهایم که انسانها را از کارهای پست و طاقت فرسا رها میکند تا کارهایی را انجام دهند که ماشینهایی مانند کمباین و ماشین حساب نمیتوانند انجام دهند: فکرکردن. در این مرحله، ماشینهایی را میبینیم که هنوز نمیتوانند فکر کنند، و جایگزین نیروی کاری میشوند. هیچ مدل روشنی برای این مرحله وجود ندارد، زیرا ما به سادگی فرض کردهایم که انسانها برای تعقیب اهداف بالاتر آزاد خواهند بود. هنگامی که دستها به زور به کار گرفته نمیشدند، فرض بر این بود که ذهنها آزاد خواهند بود تا خلق کنند. در مرحله ۵ این امر از هم میپاشد، زیرا ماشینهای بی فکر شروع به رقابت با ذهن متفکر انسان در نیروی کار میکنند. از همه مهمتر، این ممکن است آخرین مرحله برای پیدا کردن یک راه فرار با تغییر قوانین برای هماهنگی بهتر با انگیزههای انسانی یا تنظیم هوش مصنوعی به گونهای با انگیزههای انسانی باشد.
مرحله ششم: در این مرحله، ماشینهای خودمختار کنترل سیستمها را بر عهده میگیرند. آنها محمولهها را هدایت میکنند، شبکههای برق، هواپیماهای بدون سرنشین خلبان و سایر وظایفی را که کنترل سیستمهای فیزیکی و مجازی حیاتی را در اختیار آنها قرار میدهد، کنترل میکنند. در حالی که انسانها هنوز هم میتوانند به صورت فیزیکی به چنین سیستمهایی متصل شوند، به تدریج توانایی قانونی برای انجام این کار در چارچوب قانون را از دست میدهند. زیرا دیگر نمیدانند وقتی آن سیستمها لغو میشوند چگونه آنچه را که ماشینها هدایت میکنند انجام دهند.
مرحله هفتم: این در نهایت جایی است که توانایی هوش مصنوعی برای فکر کردن به خود مشکل ساز میشود. همانطور که دیدیم هوش مصنوعی میتواند کد بنویسد، این توانایی را دارد که بهطور بالقوه به دنبال راههایی برای بازنویسی دستورها، توابع عینی و محدودیتهای خود باشد. هیچ کس نمیداند که آیا این در واقع امکان پذیر است یا خیر، اما اگر فرض ۱ برقرار باشد، البته نمیتوان از این احتمال به عنوان یک داستان علمی - تخیلی صرف یاد کرد.
ادامه دارد...
📚 پینوشت:
....
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۶
↩️ شامل آیات ۴۵ تا ۵۷ سوره مبارکه #انبياء
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«حَمَلةُ القُرآنِ عُرَفاءُ اَهلِ الجَنَّةِ»؛
حاملان قرآن معروفترین اهالی بهشت هستند.
📚 (اصول کافی ۲/۶۰۶)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 #هوش_مصنوعی در خدمت بازار آزاد به قلم پیا مالنی؛
↩️ یک تهدید جدید که تاکنون سابقه نداشته است - بخش ششم/پایان
🔻 هوش مصنوعی در پرتو تکنیکهای قانونی و اجبار قانونی
بسیاری از ما بازارها را به عنوان آزادی انتخاب نحوه تخصیص منابع خود بین ارائه دهندگان متعدد کالاها و خدمات در نظر میگیریم. بازارهای کار نیز به ما این امکان را میدهند که انتخاب کنیم که مایل به ارائه خدمات خود برای جبران خسارت هستیم. اما در زمینه یک شرکت سهامی عام، وظیفه امانتداری مدیریت برای به حداکثر رساندن ارزش سهام سهامداران نشان دهنده آزادی بازار نیست، بلکه یک اجبار قانونی در بازار است؛ و در زمینه هوش مصنوعی، قرار دادن تمام قدرت ماشینهای هوشمند در خدمت محدود ارزش سهام، نشان دهنده ترکیبی بین اجبار قانونی و هوش ماشینی است که هرگز با آن مواجه نشدهایم. چه میشود اگر هوش مصنوعی بتواند با سرعتی بسیار سریعتر نقاط ضعف متعددی را بین هدف قانون و حرف پیاده سازی آن پیدا کند؟ به عنوان مثال، در سال ۲۰۰۵، پروفسور «برایان کالت»[۲۴]، شکافی را در قانون کشف کرد که پیگرد قانونی قتلهای مرتکب شده در بخشی از «پارک یلوستون»[۲۵] را که در داخل مرزهای «آیداهو»[۲۶] قرار دارد را غیرممکن میکرد. این به اصطلاح حفره منطقه مرگ تنها یک نمونه از راههایی است که دستورالعملهای انسانی متناقض اغلب به موقعیتهایی منجر میشوند که در آن رابطه ناقص بین حرف و قصد قانون ممکن است آنقدر ضعیف باشد که منجر به رفتار فاجعهباری شود که از نظر فنی قانونی است بدون اینکه از نظر اخلاقی مجاز باشد.
سناریوی بازار هوش مصنوعی اساساً تابع این فرضیه است که اجبار قانون قویتر از تواناییهای آن برای محدود کردن بهره برداری فاجعه بار از امکانات است. هنگامی که به یک هوش مصنوعی فاقد احساس مسئولیت اخلاقی و به اندازه کافی قدرتمند دستور داده میشود که ارزش سهام را با حفظ قوانین فنی به حداکثر برساند، باید انتظار داشت که نوع جدیدی از تهدید ممکن است به سرعت بر اساس تعداد زیادی از فرصتها ناشی از حفرههایی که همگی حاوی کلمات وحشتناک «کاملا قانونی» هستند ایجاد شود. به عبارت دیگر هوش مصنوعی ممکن است از حفرههای قانونی برای افزایش ارزش سهام استفاده کند و این نوع جدیدی از تهدید است که تا کنون سابقه نداشته است.
آنچه در اینجا مهم است، درک این موضوع است که با خرید «اوپن آیای» توسط مایکروسافت، یک شرکت عمومی انتفاعی، نیاز بازار برای به حداکثر رساندن ارزش سهام را به یک هدف کلی پلتفرم یادگیری ماشین تزریق کرد. این، به طرز عجیبی، سناریوی پیشبینیشده گیره کاغذ است که «بوستروم»[۲۷] در سال ۲۰۰۳ هنگام مواجهه با موضوع «همگرایی ابزاری» توصیف کرد، جایی که همه هوشها هوشهای پایینتر را به عنوان موانعی برای خود میبینند: «فرض کنید ما یک هوش مصنوعی داریم که تنها هدف آن ساخت هرچه بیشتر گیره کاغذ است. هوش مصنوعی به سرعت متوجه خواهد شد که اگر انسان وجود نداشته باشد بسیار بهتر است، زیرا ممکن است انسان تصمیم بگیرد آن را خاموش کند. زیرا اگر انسانها این کار را انجام دهند، گیرههای کاغذ کمتری وجود خواهد داشت. همچنین، بدن انسان حاوی اتمهای زیادی است که میتوان آنها را به گیره کاغذ تبدیل کرد. آیندهای که هوش مصنوعی سعی میکند به سمت آن حرکت کند، آیندهای است که در آن تعداد زیادی گیره کاغذ وجود داشته باشد، اما هیچ انسانی وجود نداشته باشد. هوش مصنوعی کاری را انجام میدهد که فکر میکند خالقش از او خواسته، اما در بسیاری از زمینهها اشتباه خواهد داشت.» تا چندی پیش، چنین مثالهایی تخیلی به نظر میرسیدند، اما کسی میداند در آینده واقعاً چه اتفاقی میافتد؟
📚 پینوشت:
[۲۴]. professor Brian Kalt
[۲۵]. Yellowstone
[۲۶]. Idaho
[۲۷]. Bostrom
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۷
↩️ شامل آیات ۵۸ تا ۷۲ سوره مبارکه #انبياء
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«اِنَّ القُرآنَ ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیقٌ»؛
ظاهر قرآن شگفتانگیز و زیبا و باطنش ژرف و عمیق است.
📚 (اصول کافی ۲/۵۹۹)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر وضعیت کارگران به قلم نادیا گاربلینی؛
↩️ دنیایی که باید از آن ترسید - بخش اول
🔻 احتمال زیادی وجود دارد که پیشرفتهای هوش مصنوعی (AI) روی کار شما تأثیر بگذارد. «چت جی پیتی» [1] در عرض دو ماه ۱۰۰ میلیون کاربر جذب کرده است (نتفلیکس ۱۸ سال طول کشید تا به این نقطه عطف برسد). یک نظرسنجی در ماه می ۲۰۲۳ نشان داد که ۸۵ درصد از کارگران آمریکایی از ابزارهای هوش مصنوعی برای انجام وظایف خود در محل کار استفاده کردهاند. گزارشهای اخیر نشان میدهد که تعداد مشابهی در اروپا شدیداً در حال استفاده از هوش مصنوعی هستند. بسیاری از چشمها به چارچوب نظارتی در حال توسعه در اتحادیه اروپا و چگونگی تأثیر آن بر استفاده از فن آوریهای جدید در محیط کار دوخته شده است. برخی از فراگیرشدن استفاده از هوش مصنوعی در محیطهای کاری بهعنوان «پایان زمان کارهای خستهکننده» استقبال میکنند و ادعا میکنند که هوش مصنوعی کارمندان را برای دستیابی به «حداکثر بهرهوری» توانمند میکند. اما بهرهوری ناشی از هوش مصنوعی واقعاً به نفع چه کسی است؟ در عصر استفاده از هوش مصنوعی چه نوع شغلهایی را میتوانیم انتظار داشته باشیم؟ «نادیا گاربلینی» [2] از دانشگاه «مودنا» [3] با کارگران ایتالیایی در مورد تجربه آنها از هوش مصنوعی مصاحبه کرده است. او به «مؤسسه تفکر اقتصادی جدید» [4] توضیح میدهد که چرا باید نسبت به ادعاها مبنی بر اینکه هوش مصنوعی شرایط کار را برای اکثر مردم بهبود میبخشد، شک کنیم.
ادامه دارد...
📚 پی نوشت:
[1] . ChatGPT
[2] . Nadia Garbellini
[3] . University of Modena
[4] . New Economic Thinking
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
🚨 تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر وضعیت کارگران به قلم نادیا گاربلینی؛
↩️ دنیایی که باید از آن ترسید - بخش دوم
🔻 فکر میکنید هوش مصنوعی چگونه بر کارگران تأثیر میگذارد؟
در سال ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا (EU) برنامههای کاربردی حیاتی هوش مصنوعی را بر اساس سه «زنجیره ارزش استراتژیک» [5] طبقهبندی کرد. این زنجیرههای ارزشی عبارتاند از اینترنت اشیاء صنعتی[6] (IIoT)، تحرک (حمل و نقل و حرکت مبتنی بر هوش مصنوعی) و سلامت هوشمند (هوش مصنوعی برای محیطهای سلامت). هر سه این زنجیرهها میتوانند به شدت بر کارگران تأثیر بگذارند، اما بیایید روی اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) تمرکز کنیم. در گزارشی که اشاره کردم، کمیسیون اروپا ۲۴ برنامه کاربردی مرتبط با هوش مصنوعی را در زنجیره ارزش اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) شناسایی کرد. قابلیتهای هوش مصنوعی مورد استفاده عبارتاند از: تولید فکر از دادههای پیچیده؛ پردازش زبان، تحلیل متن و صوت، تشخیص تصویر و تحلیل ویدئو، تصمیمگیری خودکار؛ و «یادگیری ماشین» [7]. این برنامهها به نوبه خود چهار عملکرد اصلی را برای شرکتها انجام میدهند: تحقیق و توسعه، زنجیره تأمین و برنامهریزی تولید، تولید اصلی، و پشتیبانی و خدمات پس از فروش.
از مصاحبههای انجام شده با صنعتگران ایتالیایی در صنایع مختلف، این طور برداشت میشود که پیامدهای اصلی استفاده از این فناوریها بر شرایط کاری نگرانکننده است.این گزارش نشان داد که کارگران از نظر دانش موردنیاز برای انجام وظایف محوله، کاهش عملکرد شغلی را تجربه کردهاند: با هوش مصنوعی، کار با ماشینهای پیچیده به دانش کمتری نیاز دارد. برای نسل قبلی صنعتگران، ماشینهای کنترل عددی مستقیماً توسط کارگر فعال در آنها برنامهریزی میشد. حتی تشخیص ایرادات و مغایرتهای جزئی بر عهده اپراتور بود که در مواقع ضروری وارد عمل میشد. امروزه، ماشینها توسط دانشمندان و مهندسان کامپیوتری برنامهریزی میشوند که اغلب حتی کارمندان شرکت نیستند، بلکه کارپردازان ماشینها هستند.بهعبارتدیگر، کارگران از میزان خودمختاری رو به کاهشی برخوردارند و از امکان استفاده از هوش خود در کارهای روزمرهشان محروم هستند.مسئله دیگری که توسط صنعتگران مطرح شد، افزایش سرعت کار بود.از آنجا که کار با ماشینها نیاز به تلاش کمتری دارد، در حال حاضر رایج است که یک کارگر باید با بیش از یک ماشین - شاید ۲ یا حتی ۳ یا ۴ ماشین- به طور همزمان کار کند.از این گذشته، به کارگران گفته میشود که ماشین فقط باید راهاندازی شود و در برخی موارد پس از اتمام چرخة تولید، تخلیه شود. در طول چرخه، کارگر فقط باید منتظر بماند؛ بنابراین برای این که این دقایق گرانبها را هدر ندهد، ماشینهای دیگری را پشت سر هم برای او ردیف میکنند.اما در طول چرخه، کارگر باید به هر گونه مشکل، اختلال و انسداد همه دستگاههایی که کار میکنند توجه کند. این عملکرد چندبرابری، خستگی را نهتنها از نظر جسمی، بلکه بیش از همه از نظر روحی برای کارگران افزایش میدهد. کارگران همچنین ازدستدادن کنترل بر فرآیند تولید و در نتیجه تضعیف توانایی اتحادیه کارگری در طرح مطالبات را تجربه کردند.
دو دلیل برای ازدستدادن کنترل وجود دارد. اول از همه، زمانهای چرخه تولید به عنوان نتیجه عینی برخی از فرایندهای یادگیری ماشین - کلانداده ارائه میشوند؛ در حالی که الگوریتمها توسط انسانها با توجه به پارامترهای تعیین شده اطلاعرسانی میشوند و بنابراین از قلمرو چانهزنی خارج میشوند. ثانیاً بسیاری از کارکردهای شرکت به خارج از واحد تولیدی و حتی خارج از شرکت یا کشور منتقل میشود. کارگران نمیتوانند زنجیره تأمینی را که در آن درگیر هستند بازسازی کنند، بنابراین نمیتوانند خود را به طور مؤثر سازماندهی کنند زیرا افق آنها به طور فزایندهای محدود میشود. در نهایت این که نظارت همواره از دغدغههای کارگران بوده است. این شرکت میتواند که تکتک کارگران را کنترل کرده و حرکات آنها را در زمان واقعی و بدون نیاز به نظارت ویدئویی ردیابی کند. به هر جزء به کار گرفته شده در تولید، یک شناسه منحصربهفرد اختصاص داده میشود که معمولاً با یک بارکد همراه است و سپس با مراحل مختلف تولید مرتبط میشود. کارگر یک ماشین را در ابتدای شیفت کاری راهاندازی میکند، بنابراین همیشه این امکان وجود دارد که بدانیم برای هر کارگر، چه ماشینی راهاندازی شده است، چند خط تولید آغاز به کار کردهاند، کدام اجزا به کار گرفته شدهاند و کدام محصولات تولید شدهاند. بهعبارتدیگر، برای هر خروجی غیرمنطبق، میتوان مرحلهای که در آن مشکل ایجاد شده و هویت کارگری که آن را انجام میدهد، شناسایی کرد.
ادامه دارد...
📚 پی نوشت:
[5] . strategic value chains
[6] . The industrial internet of things
[7] . machine learning: یادگیری ماشین، واژهای است که توسط« آرتور ساموئل» در سال ۱۹۵۹ ابداع شد. این فناوری شاخهای از هوش مصنوعی و علوم رایانه است. این تکنولوژی در علوم داده دارای اهمیت بسیار زیادی است.یادگیری ماشین هوشمند کردن رایانههاست بدون اینکه مستقیماً به آنها یاد بدهیم چطور رفتار کنند. اما این اتفاق چطور میافتد؟ رایانهها میتوانند با استفاده از حجم عظیمی از داده، به طور خودکار الگوهایی تکرارشونده را بدون دخالت انسان یاد بگیرند. یادگیری این الگوریتمها به تقلید از شیوه یادگیری انسان انجام میشود و با بیشتر شدن تجربه رایانه، بهتدریج دقت آن بالاتر میرود.
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
🚨 استفاده از روبیکا در عراق کاملاً رایگان شد
🔻 استفاده از روبیکا در عراق کاملاً رایگان خواهد بود و هزینه اینترنت رومینگ استفاده از این اپلیکیشن در عراق را خود روبیکا پرداخت میکند.
🔸لذا تمامی مصارف نت در تماس صوتی و تصویری و پیامرسان و روبینوی این اپلیکیشن با اینترنت رایگان بوده و از کاربران هیچگونه هزینهای دریافت نمیشود.
🔸فقط لازم است پیش از خروج از کشور رومینگ سیمکارت خود را فعال نمایید.
💥 فعالسازی رومینگ همراه اول
*10*29#
💥 فعالسازی رومینگ ایرانسل
*111*1#
🔸پس نیازی به خرید سیمکارت عراقی یا فعالسازی بسته ندارید
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۸
↩️ شامل آیات ۷۳ تا ۸۱ سوره مبارکه #انبياء
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«فیهِ رَبیعُ القُلوبِ وَیَنابیعُ العِلمِ وَ ما لِلقَلبِ جِلاءٌ غَیرُهُ»؛
قرآن بهار دلها و چشمههای دانش است و دل را جز به وسیله آن جلایی نیست.
📚 (نهج البلاغه، خطبه ۱۷۶)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر وضعیت کارگران به قلم نادیا گاربلینی؛
↩️ دنیایی که باید از آن ترسید - بخش سوم
🔻 آیا نگران این هستید که هوش مصنوعی مشاغل را از بین ببرد؟
درست در نقطه مقابل دغدغههای نظام سرمایهداری، بیکاری تکنولوژیکی همواره یکی از دغدغههای جنبشهای کارگری بوده است (به لودیت ها[8] در انگلستان قرن نوزدهم فکر کنید). هوش مصنوعی و کاربردهای صنعتی آن نیز موجب صرفهجویی در نیروی کار میشود، بنابراین مطمئناً امکان توسعه تولید با گسترش کمتر نیروی کار وجود خواهد داشت.
با این حال، فناوریهای هوش مصنوعی نیز باید تولید شوند؛ همانطور که «جاش دزلزا» [9] در مقالهای در مجله نیویورک توضیح داد، آموزش هوش مصنوعی بسیار کار سخت و فشردهای است. من نمیتوانم بگویم که آیا تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر مشاغل منفی یا مثبت خواهد بود. آنچه که مرا بیشتر از نابودی مشاغل نگران میکند، کیفیت مشاغل جدید از نظر شرایط کار، دستمزد، خودمختاری، از خود بیگانگی و... است. چیزی که من از آن میترسم دنیایی است با میلیونها کارگر کم دستمزد، نادان، از نظر سیاسی سادهلوح و منزوی که هم در زمان کار و هم در اوقات فراغت در خانه جلوی رایانههایشان گیر کرده و کالاها و خدماتی را تولید میکنند که توانایی خرید آنها را ندارند.
با این حال پیشبینیهای خوشبینانهای در مورد اینکه هوش مصنوعی چگونه میتواند در محیط کار به نفع افراد باشد از سوی اقتصاددانانی مانند «دیوید اتور» [10] وجود دارد. نظر شما در مورد این پیشبینیها چیست؟
«دیوید اتور» در مصاحبه اخیر خود ادعا کرد که هوش مصنوعی میتواند به بازسازی طبقه متوسط کمک کند. وی همچنین اظهار داشت: آنچه که بیشتر نگران آن است، کاهش ارزش تخصص است. دو مطالعه در این زمینه ذکر شده است: یکی توسط «اریک برینولفسون» [11]، «دانیل لی» [12] و «لیندسی ریموند» [13] در مورد کارگران یک شرکت نرمافزاری که یک نسخه قدیمی از «چت جی پیتی» را استفاده کردهاند و دیگری توسط «شاک نوی» [14] و «ویتنی ژانگ» [15] در مورد یک آزمایش با افراد تحصیلکرده دانشگاهی که کارهای نوشتاری انجام میدهند. در هر دو مورد، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که هوش مصنوعی شکاف بهرهوری را بین کارگران با مهارت پایینتر و کارگران با مهارتهای بالاتر کاهش میدهد. اما چیزی که ما در مصاحبههای خود با کارگران دریافتیم این است که معرفی تکنولوژیهای هوش مصنوعی به طور فزایندهای نیروی کار را بین کارگران با مهارت بالاتر و پایینتر تقسیم میکند. این فقط برای کارگران کارخانهها صدق نمیکند، بلکه برای یقهسفیدها نیز همین شرایط وجود دارد. به نظر من این کار باعث میشود که طبقه متوسط کوچکتر و کوچکتر و به تبع آن طبقه پایینتر و احتمالاً تعداد افراد خارج از اقتصاد مولد، بزرگتر و بزرگتر شود.
تاریخ در مورد افزایش بهرهوری کارگران و پاداشهایی مانند دستمزدهای بالاتر برای کارگران به ما چه میگوید؟ چه کسانی معمولاً از بهرهوری بالاتر سود میبرند؟ بهرهوری در اقتصاد یک مفهوم بحثبرانگیز معروف است. غالباً از نظر غیرفنی چیزی شبیه ارزشافزوده بهازای هر کارگر و شاخصی از آنچه اقتصاددانان مارکسیست بهعنوان ثبت توانایی سرمایهدار برای استخراج ارزش اضافی نسبی به آن اشاره میکنند، تلقی میشود. با نگاهی به دادههای دهههای اخیر در مورد توزیع درآمد عملکردی، بهراحتی میتوان دریافت که افزایش بهرهوری به طور منظم با کاهش در سهم دستمزد همراه بوده است. از این گذشته، تحقیقات کاربردی توسط یا به نمایندگی از یک شرکت بزرگ انجام میشود. هدف هم توسعة فناوریهایی است که میتوانند در فرایندهای صنعتی گنجانده شوند و کارایی آنها را بهبود بخشند، جایی که کارایی فقط به معنای بهرهوری اقتصادی است، یعنی به حداقل رساندن هزینههای تولید.
اتوماسیون به طور قابل توجهی بین اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ با معرفی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) تغییر کرد. هدف از سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعه، جایگزینی فعالیتهای انسانی با تولید مقدار فزایندهای از اطلاعات در مورد فرایند تولید بود. قبل از انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات، ماشینها به یک حافظه مکانیکی غیرقابلتغییر مجهز بودند: هیچ برنامهریزی مجددی در زمان واقعی امکانپذیر نبود. سپس اتوماسیون انعطافپذیر معرفی شد. تحولات فناوری از سال ۱۹۸۰ تا امروز به شرکتها اجازه داد تا یکپارچهسازی فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کل زنجیره تولید پیش ببرند. این امر با پیشرفتهایی در علوم سازمانی همراه بود که در عین حال، مدلهای کسبوکار جدید مناسب برای شرکتهای بزرگ چندملیتی را توسعه، اجرا، و اصلاح کردهاند و به حداکثر منطقیسازی منابع متعهد هستند. بهعبارتدیگر، این فناوریها دقیقاً بهمنظور امکان حداکثرسازی بهرهوری توسعه یافتهاند و بنابراین نباید تعجب کرد که کاربرد آنها به نفع شرکتها است.
ادامه دارد...
📚 پی نوشت:
[8]. Luddites: یک جنبش اجتماعی از صنعتگران نساجی بریتانیا در قرن نوزدهم بود که عمدتاً به وسیلهٔ تخریب ماشین آلات بافندگی، در برابر تغییراتی که بر اثر انقلاب صنعتی ایجاد شده بود اعتراض کردند، چرا که آنها احساس کرده بودند که این تغییرات باعث از دست رفتن شغلشان میشود
[9] . Josh Dzleza
[10] . David Autor
[11] . Erik Brynjolfsson
[12] . Danielle Li
[13] . Lindsey Raymond
[14] . Shakked Noy
[15] . Whitney Zhang
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۸
↩️ شامل آیات ۷۳ تا ۸۱ سوره مبارکه #انبياء
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«فیهِ رَبیعُ القُلوبِ وَیَنابیعُ العِلمِ وَ ما لِلقَلبِ جِلاءٌ غَیرُهُ»؛
قرآن بهار دلها و چشمههای دانش است و دل را جز به وسیله آن جلایی نیست.
📚 (نهج البلاغه، خطبه ۱۷۶)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 تأثیر استفاده از هوش مصنوعی بر وضعیت کارگران به قلم نادیا گاربلینی؛
↩️ دنیایی که باید از آن ترسید - بخش چهارم/پایانی
🔻چگونه میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که هوش مصنوعی علیه کارگران استفاده نمیشود؟
اول از همه، ما باید از فکرکردن به افزایش بهرهوری به عنوان مترادف با پیشرفت فنی دست برداریم و بالعکس؛ ما عادت داریم فکر کنیم که پیشرفت فنی نمیتواند چیزی جز صرفهجویی در کار باشد. در واقع، ممکن است پیشرفت فنی با هدف جلوگیری از خستگی کارگران، صرفهجویی در انرژی، به حداقل رساندن آلودگی و غیره وجود داشته باشد. البته این نوع پیشرفت فنی به معنای افزایش هزینههای تولید است و از این رو به نفع شرکتهای بزرگ نیست. لازمه عدم استفاده از فناوری علیه کارگران این است که تحقیقات توسط بخش خصوصی کنترل نشود و به طور کامل تحت کنترل دولتها قرار گیرد و به سمت توسعه فناوریهایی که به اهداف اجتماعی و زیستمحیطی دست مییابد، بازگردد. امروزه برعکس این روند را شاهد هستیم: پژوهش برای تولید اختراعات جذاب برای سرمایه خصوصی هدفگذاری شده است؛ حتی معیارهای تأمین بودجه دانشگاههای دولتی نیز بر اساس چنین ارزیابیهایی است. این به نمایندگان اتحادیهها نهتنها حقوق بیشتری برای اطلاعات و مشاوره، بلکه وظایف نظارتی و کنترلی و قدرت تصمیمگیری در هدایت انتخابهای استراتژیک کلیدی نیز کمک میکند. البته که این مسائل کاملاً سیاسی است!
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۹
↩️ شامل آیات ۸۲ تا ۹۰ سوره مبارکه #انبياء
🔻 امام علی (علیهالسلام) میفرمایند:
«اَفضَلُ الذِّکرِ القُرآنُ بِهِ تُشرَحُ الصُّدورِ وَ تَستَنیرُ السَّرائِرِ»؛
برترین ذکر، قرآن است، به وسیله آن سینهها گشوده و پوشیدهها روشن شود.
📚 (شرح غررالحکم ۲/۴۵)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 مهم/ دربارۀ تلگرام و سادهلوحیِ برخی خودیها...
🔻 مدیر تلگرام در فرانسه مهد تمدن غربی و آزادی بازداشت شده و ما در ایران ساده لوحانه داریم مسئله را تحلیل میکنیم و از مدیر تلگرام بصورت احمقانه قهرمان دفاع از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران میسازیم.
▪️تلگرام بدون شک سکوی اطلاعاتی برخی سرویس های جاسوسی مانند موساد و سازمان سیا میباشد. گفته میشود ترمینال مدیریتی آن در امارات است و چند هزار سرور آن در آمریکا تحت حفاظت سرویس های جاسوسی آمریکاست. و این سرویس ها بر تمام داده های آن اشراف کامل دارند.
▪️اما اینکه چرا فرانسه وارد ماجرای تلگرام شده ،ساده است . سرویس اطلاعاتی فرانسه هم برای خود ادعاهایی دارد و یک رقابت پنهان با دیگر سرویس های جاسوسی غربی دارد. لذا میخواهد در رقابت دسترسی به داده اطلاعاتی تلگرام از دیگر سرویس های جاسوسی عقب نماند و اقدام به بازداشت مدیر تلگرام کرده است تا سهم خودش را بگیرد.
⏪ برای شناخت سرویس جاسوسی فرانسه توصیه میکنیم کتاب جنگ جهانی چهارم کنت دمارانش از مدیران قدیمی و کهنه کار این سرویس را بخوانید تا رفتارهای ساختار اطلاعاتی و جاسوسی فرانسه و رقابت های پنهان آن با سرویس های جاسوسی آمریکا و انگلیس و دیگر کشورهای غربی را بهتر درک کنید.
🏷 #سوادرسانه | #سواد_رسانه #فضای_مجازی
👇
🆔 @media313
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۳۰
↩️ شامل آیات ۹۱ تا ۱۰۱ سوره مبارکه #انبياء
🔻 پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند:
«اَصدَقُ القَولِ وَ اَبلَغُ المَوعِظَةِ وَ اَحسَنُ القَصَصِ، کِتابُ اللهِ»؛
راست ترین گفتار و رساترین پندها و نیکوترین قصهها کتاب خداست.
📚 (امالی صدوق /۳۹۴)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_انبياء
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
هدایت شده از KHAMENEI.IR
29.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب: باید در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد. اگر فضای مجازی قانونمند شود، تبدیل به فرصت خواهد شد. ۱۴۰۳/۶/۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
🚨 افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو
🔻 پاول دوروف مؤسس و مالک تلگرام برای طبیعتگردی به باکو نرفته بود!
🔹 درحالیکه تنها تصاویر طبیعتگردی مؤسس تلگرام در باکو منتشر شده، حالا مشخص شده که وی در باکو از مرکز امنیت سایبری که با همکاری رژیم صهیونیستی تأسیس شده، بازدید کرده بود!
🔸 پاول دوروف بنیانگذار تلگرام که در فرانسه بازداشت شده در آخرین فعالیت کاری در مرکز امنیت سایبری دولت باکو حضور داشته است.
🔹 جوليا واويلوا مربی کریپتو که با او به باکو سفر کرده در صفحه اینستاگرامش این موضوع را به اشتراک گذاشته است.
🔸 مرکز امنیت سایبری آذربایجان در ماه مارس سال گذشته در نتیجه همکاری مؤسسه فناوری اسرائیل و وزارت توسعه دیجیتال آذربایجان تأسیس شد.
🔹 این مرکز با حمایت گروه شرکتهای هلدینگ پاشا فعالیت میکند.
🔺 پاشا هلدینگ متعلق به خانواده پاشایفهاست که از طریق مهربان علیاوا ( پاشایوا)، همسر الهام علیاف، طی دو دهه اخیر قدرت را در باکو قبصه کردهاند. شرکتهای صهیونیستی و انگلیسی مهمترین شریک تجاری این هلدینگ هستند.
🔗 مرجع
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
هدایت شده از KHAMENEI.IR
26.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 رهبر انقلاب: اگر به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مثل انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند
📩 رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم:
✏️ امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرتدهندهای یعنی انسان متحیر میشود از شتابی که این فناوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش میرود. خب، دستگاههای ما، الان دستگاههای مختلف ما، نظامی و غیرنظامی از هوش مصنوعی دارند استفاده میکنند بهرهبرداری میکنند اما این ما را فریب ندهد. در مسئلهی هوش مصنوعی بهرهبردار بودن امتیاز نیست، لایههای عمیقی دارد این فناوری باید در آن لایهها مسلط شد. آن لایهها دست دیگران است.
✏️ اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی را، این فناوری را تأمین کنید فردا اینها یک ایستگاهی مثل ایستگاه اتمی، آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی که الان دارند مقدماتش را فراهم میکنند، که اگر چنانچه به آن ایستگاه رسیدید باید اجازه بگیرید در فلان بخش از هوش مصنوعی استفاده کنید در فلان بخش دیگر حق ندارید استفاده کنید اینجوری. زرنگهای دنیا دنبال این چیزها هستند. فرصتطلبها و قدرتطلبهای دنیا یک آژانس هوش مصنوعی هم به وجود میآید آن وقت اجازه نمیدهند شما از این منطقه عبور کنید.
✏️ خودتان باید برسید به فناوریهای عمیق و ژرف این مسئله، لایههای زیرساختی. لایههای زیرساختی هوش مصنوعی را باید در کشور دنبال کنید. ۱۴۰۳/۶/۶
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 رهبر انقلاب: نقض حکمرانی کشور در فضای مجازی قابل قبول نیست / براساس یک قانونی زمام کار را بدست بگیرید
📩 رهبر انقلاب در نخستین دیدار اعضای هیئت دولت چهاردهم:
✏️ فضای مجازی یک دنیای جدیدی است شماها بیشتر از بنده هم حتماً مطلعید، یعنی فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست! امروز یک واقعیتی است در زندگی مردم. روزبهروز هم دارد پیش میرود آنچه که مهم است این است که در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد اینکه بنده گاهی گفتم فضای مجازی رهاست، ول است، این بخاطر این است.
✏️ حکمرانی، براساس قانون، یک قانونی اگر ندارید قانون را بوجود بیاورید براساس آن قانون زمام کار را بدست بگیرید همهی دنیا این کار را میکنند میّبینید دیگر این جوان بیچاره را فرانسویها، یعنی اینقدر تا این حدّ سختگیری انجام میگیرد طرف را میگیرند زندان میکنند، تهدید میکنند که بیست سال محکومیت به تو خواهیم داد این بخاطر آن است که حکمرانی آنها را نقض کرده نقض حکمرانی قابل قبول نیست یک کشور در اختیار شماست که وظیفه در قبالش دارید، مأموریت در قبالش دارید. نمیشود حکمرانی شما را نقض کرد، نباید نقض کنند. ۱۴۰۳/۶/۶
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir