✅ کتابچه درختواره رشتهها وگرایشهای تخصصی حوزههای دانشی علوم اسلامی حوزههای علمیه منتشر شد
🔹 درختواره رشته ها و گرایش های تخصصی حوزه های دانشی علوم اسلامی حوزه های علمیه، کتابچه ای است که به همت معاونت آموزش حوزه های علمیه سراسر کشور در ۶۰ صفحه چاپ و منتشر شده است.
🔹 درختواره رشته های علوم اسلامی و حوزوی در راستای مدیریت علوم اسلامی و دانش های حوزوی و به منظور پاسخگویی به نیازهای جهان معاصر و گفتمان انقلاب و نظام اسلامی، نخستین طرح درختواره رشته های علوم اسلامی و حوزوی تهیه و تصویب شده است.
🔹 این طرح بزرگ راهبردی و تحولی حوزه یکی از دهها طرح مهم و مبتنی بر اسناد مصوب بالادستی حوزه به شمار می آید و با همت معاونت آموزش حوزه و مشارکت بیش از ۵۰۰ استاد و محقق حوزه فراهم آمده است که با عنایت شورای گسترش و شورای عالی حوزه های علمیه به تصویب رسیده است.
🔹 این درختواره شامل شانزده حوزه دانشی کلان و حاوی بیش از دویست رشته و بیش از دویست گرایش و پنجاه رویکرد و مجموعا بیش از چهارصد رشته، گرایش و مقطع است و می تواند به بیش از پانصد رشته، گرایش و رویکرد افزایش یابد و برای نخستین بار طبقه بندی و نظام واره رشته های علوم اسلامی از این دامنه و گستره برخوردار و مرزهای علوم اسلامی بسط می یابد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31449
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_علمیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚سومین شماره فصلنامۀ رهیافت اندیشه منتشر شد
🔻 آنچه در این شماره میخوانید:
1️⃣ پروندههایی با عناوین:
🔹 نظامسازی تربیتی، جمعیت و مهارتهای زندگی در خانواده، حجاب در آینۀ رسانه، تحول علوم انسانی، فرهنگسیاسی و افکار عمومی، چالشها و آسیبشناسی نظام اداری، تعاون و تکافل در نظام تأمین اجتماعی، کیفیت حکمرانی در صنعت نفت و گاز کشور، اقتصاد بینالملل در بستر تعامل.
2️⃣ گفتوگو با اساتید و کارشناسان:
🔹 دکتر حسن ملکی، حجتالاسلام علی ذوعلم، حجتالاسلام مهدی متقیفر، دکتر انسیه کتابچی، دکتر حبیبالله قاسمی، دکتر عاطفه خادمی، دکتر کمیل قیدرلو، دکتر عبدالرسول علمالهدی، دکتر محمدعلی رمضانی فرانی، حجتالاسلام محمدجواد نوروزی، دکتر محمدتقی دلفروز، دکتر محمود کریمی، علیاکبر ابراهیمینژاد، رضا محتشمیپور، دکتر علی طاهریفرد، مصطفی رناسی و دکتر حسین خلفرضایی.
3️⃣ یادداشتهای تحلیلی
🌐 جهت دریافت نسخه الکترونیکی و عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/1996030070C0cd194be1b
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
21.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 انقلاب می خواهد در مساله زنان راه جدیدی را نشان دهد. (1)
✅ حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید دهقان
"عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
🔹ما با یک دوگانگی مواجه هستیم که عبارت است از؛
1️⃣ باور داریم انقلاب آمد تا نظمی را ایجاد کند که در عین دینداری، بتوان در جامعه کنونی زندگی کرد
2️⃣هر سخنی در خصوص زنان با برچسب فمینیستی مواجه است
🔸این دو گانه باید بشکند و راه سوم جایگزین آن شود
🔹در راه سوم نسخه زن ایرانی نه آزادی زن لیبرال غربی است و نه زن سنتی. در این نسخه زنان در عین داشتن ارزشها در جامعه امروز زندگی می کنند
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نگاهی به هنر و فرهنگ از منظر اقتصادی
📚 کتاب اقتصاد هنر و فرهنگ به موضوع جذاب و ارزشمند اقتصاد هنر و فرهنگ مبتنی بر روش تفکر اقتصادی می پردازد. در این کتاب به مسائل متنوعی از جمله چگونگی ارزش یافتن هنر در جامعه، چگونگی عملکرد بازار هنر و کار حراجها، ویژگیهای منحصربهفرد بازار کار هنرمندان و نقش کپیها و جعلها در هنر، بسترهای متعدد عرضه هنر و فرهنگ مانند اُپرا و تئاتر، جشنوارهها، فیلمها، موزهها، میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگی و جنبههای مختلف حمایت دولتی از هنر پرداخته است.
📝 دکتر کمیل قیدرلو و محمد وجدانی این کتاب را در قالب ۴ بخش، ۱۶ فصل و ۲۵۶ صفحه تألیف کرده و انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام آن را از طريق مجموعه فروشگاههای حقیقی و مجازی و شبكه نمايندگیها در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
💻 جهت مطالعه ۳۵ صفحه و ارسال رایگان این کتاب تا درب منزل اینجا کلیک نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸کرسی علمی- ترویجی نقش فضای مجازی در حکمرانی
🔻 در راستای برگزاری همایش ملی حکمرانی اسلامی
🔰 توسط گروه سیاست پژوهشکده نظام های اسلامی با همکاری پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه، دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نقد و نظریهپردازی و انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه برگزار می شود:
🎙 با حضور:
مسعود فیاضی
احسان کیانخواه
محمد ملکزاده
⏰ دوشنبه 3 بهمن ماه 1401، ساعت 08:30
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جشنواره علوم انسانی عمار یک همایش نیست
🔻 حجت الاسلام مجتبی نامخواه دبیر جشنواره علوم انسانی عمار:
🔹 فراخوان جشنواره علوم انسانی عمار آغاز شده است، یکی از رویدادها و اتفاقاتی که از دل جشنواره فیلم عمار بیرون آمده اما به صورت مستقل فعالیت میکند.
🔹 جزئیات جشنواره توسط بزرگواران اطلاع رسانی میشود. اما پایان دریافت آثار در ابتدای اردیبهشت سال آینده و اختتامیه در خرداد ماه برگزار میشود.
🔹 جشنواره علوم انسانی عمار یک همایش نیست و جشنواره است بنابراین شرط این نیست که اثر برای اولین بار در اینجا دریافت شود و جای دیگر منتشر نشده باشد. قرار گرفتن در چارچوب کلی جشنواره اهمیت دارد. ما آثاری را که در چارچوب باشد قبول میکنیم در قالب مقاله و یادداشت علمی و آرایه های شفاهی قابل پذیرش خواهد بود.
🔹 در کنار اینها در بخشهای جانبی هم امکان دریافت آثار را داریم و متن اصلی کار مقاله و یادداشت است. ارتباط نظری و مشاهده دانش اجتماعی که بیش از پیش به مردم دقت دارد و توضیح آن در جزوهای آمده و از طریق سایت جشنواره هم قابل دسترسی است.
🔹 جشنواره علوم انسانی عمار به نوعی با هنر انقلاب و دغدغههای اجتماعی جامعه گره خورده است. این رویداد براساس دغدغه و آرمانی که سالهای پس از انقلاب در حوزه و دانشگاه پیگیری میشد شکل گرفت خود عمار تلاشی بود در راستای رفع یک کاستی در حوزه رسانه و سینما که آن فقدان عدالت رسانهای بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31461
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_علمیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ زن، کرامت، عدالت
🔻 بابک شکورزاده، مبلغ و پژوهشگر دینی؛
🔹 برابری جنسیتی یکی از ظلمهایی بود که به اسم آزادی و عدالت، در حق زنان اعمال شد و کرامت زن را نیز به چالش کشید. عدهای هم کورکورانه همچنان دنبال این تفکر هستند، غافل از اینکه جنس زن و مرد، ذاتا و طبیعتا حداقل در بعضی از مسائل با هم تفاوت دارد و برابری جنسیتی نه تنها عدالت نیست؛ بلکه ظلمی آشکار در حق زنان است. جدای تفاوتهای روحی روانی که معمولا میان زن و مرد وجود دارد، جنبههای جسمی هم هست که برای هیچکسی با هر دین و آئینی قابل انکار نیست؛ مثل قابلیت مادرشدن برای زن و عدم تحقق آن برای مرد.
🔹 اینکه هر کاری مردان انجام میدهند، به زنها نیز تحمیل شود و به گونهای وانمود شود که اگر زنان از کارهایی که به قول معروف مردانه به حساب میآید، منع شوند در حقشان جفا شده، تصوری اشتباه هست. به هر حال تفاوتهایی میان زن و مرد وجود دارد که اگر قرار باشد هر کاری که یکی از آنها انجام میدهد، الزاما طرف دیگر هم باید انجام دهد وگرنه اجحاف صورت گرفته، خودش اجحافی در حق آنهاست.
🔹 درباره زن و مرد هم این مسأله جاری است و نباید این گونه تلقی شود که عدالت یعنی هر کاری که مرد انجام میدهد، زن هم الزاما همان کار را انجام دهد؛ بلکه عدالت این است که هر چیزی در جای خودش قرار گیرد. وقتی زن و مرد متناسبت با شرایط جسمی و روحی خودشان کاری را انجام دهند این میشود عدالت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اثر بخشی فعالیتهای فرهنگی را در گرو توجه به اقتصاد و معیشت جامعه
🔻به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت الله کعبی، در سخنانی بیان کرد:
💢فرهنگسازی بر عهده روحانیون است، اما برای اثربخشی فعالیتهای فرهنگی نباید از اوضاع اقتصادی جامعه و معیشت مردم غافل شد؛ چرا که فرهنگ، اقتصاد و معیشت در هم تنیده هستند و باید با یکدیگر دنبال شوند تا فعالیتهای فرهنگی اثر بخشی خود را داشته باشند.
💢کارفرهنگی یعنی تربیت نیروی مؤمنِ معتقد به ارزشهای اسلامی و انقلابی، به واسطه تقویت اندیشه و ارزشهای مبتنی بر عمل صالح در جامعه.
💢فلسفه کار آموزش و پرورش باید مبتنی بر رشدعقلیدانشآموزان باشد. اگر دانش آموز قدرتتفکروحلمسئله داشته باشد، به راحتی فریب دشمن را نخواهد خورد.
💢متأسفانه امروزه آموزش و پرورش مدرکمحور و حافظهمحور است و سایر مسائل مهم در شکلدهی به شخصیت دانشآموزان، کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
🌐 گزارش تفصیلی سخنرانی: http://ihkn.ir/?p=31481
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
12.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 در سیاستگذاری درباره زنان باید به عاملیت آنها احترام گذاشت
✅ حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید دهقان
"عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
🔸زنان امروز نوع استفاده از کالا، فرهنگ، نوع رابطه و ... را خود انتخاب می کنند
🔸در سیاست گزاری باید بدانیم با چنین زنی مواجه هستیم؛ از این رو سیاست گزاری از بالا به پایین نتیجه بخش نیست
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقه نمایش اگر ذیل فقه هنر قرار گیرد، جزو مسائل مستحدثه نیست
🔻 حجت الاسلام رفعتی نائینی، استاد درس خارج فقه رسانه حوزه علمیه قم:
🔹 فقه نمایش در قدیم، چون رسانههای ارتباطی کنونی وجود نداشت فصلی از باب فقه هنر بود و از مسائل مستحدثه هم به شمار نمیرفت؛ چون در زمان قدیم و در زمان شارع، افرادی نمایش بازی میکردند، بهصورت تمثیل و تئاتر و همچنین شبیهخوانی، شبیهسازی، رقاصی و … که در زمان صدر اسلام هم بوده است؛ اما عرضه نمایش امروزه که عصر رسانه هست، جزء مسائل مستحدثه میشود و یک سری احکام جدیدی پیدا میکند.
🔹 باید فقه نمایش را به دو بخش تقسیم کرد. بخش اول، تولید و بخش دوم، بهرهبرداری. منظور ما از تولید چیست؟ یعنی عوامل نمایش از نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس گرفته تا تهیهکننده و بازیگر. در این بخش باید به این مسائل پرداخته بشود که اصلاً نمایش جایز هست یا نه؟ اینکه ما بیاییم نقش فرد دیگری را بازی بکنیم جواز شرعی دارد یا خیر؟ تهیه فیلم آیا جایز هست یا نه؟
🔹 ما در فقه نمایش، باید هم به عرصه تولید و هم به عرصه ارائه و رسانهای کردن توجه کنیم؛ چون فیلمها به این منظور تولید میشود که پیام خودش را از طریق تماشا به مخاطب ارائه نماید. ما در بحث خارج فقه رسانه گفتهایم که پیام رسانه ممکن است مستقیماً پیام حلالی باشد؛ اما پیام غیر مستقیمش مفسدهانگیز باشد، به همین جهت تولید و نمایش برخی از فیلمها حرام میشود.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31465
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_هنر
#حوزه_علمیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست علمی شبکه مسائل نظریه الگوی سوم زن
🔻 حجت الاسلام والمسلمین فرج االله هدایت نیا، عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 در ادبیات فقهی و حقوق گاهی از حق فرد و گاهی از وظایف او حرف می زنیم مانند مسئله حجاب. گاهی شما حجاب را به عنوان یک حق برای زن بحث می کنید که در این امر، شاید فردی بگوید این حق را نمی خواهم و اگر به عنوان وظیفه بحث کنید خواهند گفت که فردی که از این وظیفه تمرد کرده ضمانت اجرای آن چیست؟ بنابراین می پرسیم که آیا وظیفه تکلیفی محض است؟
🔹 یکی از بخش های الگوی سوم زن حضور اجتماعی هنجارمند است لذا اینجا انبوهی از مسائل را دارد. اگر ما از حضور اجتماعی زن حرف می زنیم این امر اقتضائاتی دارد؛ از جمله: مسئله پوشش و حریم نگهداری است که یک عده می خواهند حضور اجتماعی داشته باشند ولی این هنجارها را رعایت نکنند.
🔹 یکی از معضلاتی که این مراکز دارد و این کار انجام نشده برنامه جامع اقدام و نگاه از منظر رفتاری است. می بایست حاکمیت برای زنانی که می خواهند خانواده گرا و جامعه پذیر باشند، برنامه داشته باشد؛ مانند مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها باید از این زاویه شکافته شود که ممنوع است یا صلاح نیست؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31490
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❎ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می کند:
◽️ همایش ملی حکمرانی اسلامی
🎙 با سخنرانی:
آیت الله عباس کعبی
استاد عبدالحسین خسروپناه
💬 برگزاری میزگرد علمی با حضور:
دکتر محمود حکمت نیا
استاد نجف لک زایی
استاد محمدجواد ارسطا
📚 رونمایی از آثار ویژه همایش
⏰ چهارشنبه ۵ بهمن ماه، ساعت ۱۸
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com