🔰 معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار میکند:
🔆 دومین نشست علمی پژوهشی «واکاوی مسئله حجاب و عفاف در فقه و قانون»
🔸 با حضور بانو مجتهده گل گیری، استاد درس خارج حوزههای علمیه خواهران
🔸 دبیر علمی: خانم فاطمه عربزاده، پژوهشگر گروه مطالعات جنسیت موسسه شناخت
🗓 زمان: سه شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲
🏢 مکان: جامعه الزهرا سلاماللهعلیها، معاونت پژوهش ساختمان کتابخانه، طبقه سوم
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب_عفاف
#نشست_علمی_پژوهشی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مفهوم شناسی «تحول انقلابی» ساختار فرهنگی در گفتوگو با حجت الاسلام علیرضا پیروزمند
💢 آن چیزی که من از آن دفاع میکنم، گام نخست و مقایسه فرهنگ بعد از انقلاب و قبل از انقلاب است. میگوییم انقلاب زمینه مشارکت، حضور و تنوع فعالیتهای فرهنگی مردمی را افزایش داده است، صرفنظر از اینکه این اتفاقی که روی داده است، توسط یک دستگاه مانند سازمان تبلیغات یا وزارت ارشاد اسلامی بوده است، یا خود مردم این کار را کردهاند.
💢 منتهی در گام دوم که درباره بازسازی فرهنگی انقلاب اسلامی صحبت میکنیم، یکی از نقاطی که باید روی آن دست بگذاریم، این موضوع است که نحوه ارتقای مشارکت مردم در فعالیتهای فرهنگی چگونه است؛ حتی در عرصه تربیت این سهل رخ داده است که مردم تصورشان آن شد که تربیت کودکان آنها برعهده مهدکودک، مدرسه و رسانه است؛لذا سهم خانوادهها در مسئولیت تربیت کاهش یافت و به همان میزان آسیبپذیر شدیم.
💢 زمانی که درباره بازسازی ساختاری فرهنگی صحبت میکنیم باید بتوانیم این گرهها را حل کنیم که هم دخالت دولت باعث پا پس کشیدن مردم نشود و هم حضور مردم، به معنای اینکه دولت از صحنه خارج شود، قلمداد نشود
💢 یکی از عواملی که باعث شده، شورا عالی انقلاب فرهنگی نفوذ کافی نداشته باشد، غیر از عوامل داخلی خودش این است که در ساختار فرهنگی کشور، دستگاهها به صورت قانونی موظف به پاسخگویی به این شورای نیستند، بلکه موظف به پاسخگویی به دفتر مقام معظم رهبری یا رئیسجمهور هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31377
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نتوانستیم شکوه خانواده و کارکرد عاطفی آن را در رسانه به تصویر بکشیم
🔻به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری تبیین همایش بین المللی «خانواده مقاوم؛ چالشهای اخلاقی در جهان متحول» مطرح کرد:
💢بخشی از علت مقاومتی که پسران برای تشکیل خانواده دارند این است که به دنبال تشخص و هویت درون خود هستند. ما نتوانستیم شکوه خانواده را چه در ساحت عمل و چه در ساحت نظر به تصویر بکشیم. خانواده را همیشه مانع، تصویر کردیم و زیباییهای خانواده را نتوانستم نشان دهیم.
💢انسان بریده از هویت به راحتی قابل دست اندازی است و در این مسیر اگر خانوادهای نیز شکل گیرد کمترین کارکرد را خواهد داشت لذا روابطی که در چارچوب خانواده ساماندهی نمیشوند، روابطی ناپایدار هستند که مرتفع کننده منافع سرمایه داریاند.
💢 تصور این بوده که نهاد خانواده به مثابه یک نهاد سرمایه بر است و آوردهای در سبد اقتصادی ندارد. در همین راستا هیچ وقت آورده اقتصادی زنان خانه دار در سبد کلان اقتصادی کشور محاسبه و دیده نشده است.
💢درواقع مسیری که خانواده در ایران طی کرده مسیر مقاومت در برابر چرخ دندههای ویرانگر منطق نظام سرمایه داری بوده که باید برایش فکر جدی کرد. اگر نتوانیم مدل محاسبه سهم خانواده در نظام پیشرفت را بازتعریف کنیم، شاهد افول بیشتر نهاد خانواده خواهیم بود.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31518
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
15.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ ثبت نام مقطع کارشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ویژه طلاب برای سال 1403-1402
🔵 دوره حضوری در 13 رشته ویژه برادران: علوم قرآنی، فلسفه، کلام، تاریخ، ادیان، اخلاق، علوم تربیتی، اقتصاد، حقوق، مدیریت، جامعهشناسی، روانشناسی و علوم سیاسی
🔵 دوره مجازی در 7 رشته ویژه برادران و خواهران: علوم قرآنی، فلسفه، کلام، تاریخ، ادیان، اخلاق، علوم تربیتی
🔷 مزایا:
🔶 آشنایی طلاب با مبانی اندیشههای اسلامی در رشتههای علوم انسانی
🔶 اعطای دانشنامه رسمی کارشناسی وزارت علوم
🔶 امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشتههای علوم انسانی با رویکرد اسلامی
🔶 پرداخت شهریه «ویژه دوره حضوری»
✅ شرایط داوطلبان:
1️⃣ اتمام سطح یک حوزه علمیه
2️⃣ اشتغال رسمی به تحصیل در حوزه
3️⃣ موفقیت در آزمون کتبی و سنجش استعداد تحصیلی
✅ محل تحصیل: برای متقاضیان دوره حضوری: شهر مقدس قم، تهران، شیراز
✅ محل برگزاری آزمون: قم، مشهد، تهران، شیراز، اصفهان، کرمان، اهواز و بابل
✅ ثبت نام تا تاریخ 1401/11/15
✅ آزمون کتبی: جمعه 5 اسفند 1401
☎️ 02532113618 – 02532113628 – 02532113664
🏢 قم، بلوار امین، ابتدای بلوار جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، مدیریت پذیرش
🌐 جهت ثبت نام، کسب اطلاعات بیشتر و دریافت دفترچه راهنمای آزمون به سایت پذیرش مراجعه فرمایید.
🌐 http://paziresh.iki.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
10.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 نگاهی به طرحهای تحولی حوزه در دوره مدیریت آیت الله اعرافی
🔻آیت الله اعرافی با اشاره به طرحهای تحولی حوزه، به ارائه توضیحاتی در زمینه کنشگری حوزه در اسناد کشور که برای اولین بار صورت میگیرد، میپردازد.
🔹در 10 طرح تبلیغاتی، انقلابی ایجاد شده است.
🔸ایجاد دبیرخانه پروژهای مورد نیاز نظام
🔹اولین بار به عنوان حوزه علمیه در اسناد کشوری کنشگری انجام شد.
🔸فعالیت ستادهای راهبری
🔹سرفصل نویسی 200 رشته جدید
❇️همه اتفاقات در زمانی رخ داده است که حوزه بودجه نداشت
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۲
❇️ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی و واکاوی لایحه بودجه ۱۴۰۲ پرداخته و ضمن اشاره به نقاط ضعف، برخی از نقاط مثبت لایحه بودجه سال آتی را برشمرده است.
🔹این گزارش در تشریح نقاط قوت لایحه، به مواردی چون حرکت به سمت برنامه محوری با ارایه جداول اطلاعات تکمیلی، گسترش پوشش بیمه، توجه به موضوع واگذاری اموال مازاد و ظرفیت مشارکت بانکهای دولتی در سرمایه گذارهای راهبردی، کاهش 7 واحد درصدی نرخ مالیات عملکرد بخش تولید و ... اشاره کرد.
🔹همچنین در تبیین نقاط ضعف لایحه، به مواردی چون بیش برآوردی قابل توجه برخی اقلام منابع عمومی نظیر صادرات نفت، عدم پیشبرد برنامه مشخص در مسیر حل ناترازی نظام بانکی به عنوان پیش شرطهای نیل به ثبات اقتصاد کلان و رونق تولید، حذف الزام به افشای اطلاعات مربوط به تسهیلات و تعهدات کلان و اشخاص مرتبط بانکها، حذف مالیات بر سود سپرده اشخاص حقوقی، حذف سامانه رصد و پایش محرومیت در کشور و ... اشاره کرد.
🌐 متن کامل گزارش
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بودجه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان؛
💢گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود
🔹سی و چهارمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و یازدهمین گردهمایی مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای سراسر کشور از ۴ تا ۶ بهمن ماه ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه هرمزگان برگزار میشود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی
#همایش
#هرمزگان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار مجموعه مقالات همایش ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی
🔹 همایش ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی به همت مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و با همکاری برخی از مراکز علمی ـ تحقیقاتی کشور، از ۲۹ آذر تا ۱۴ دی ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد. مجموعه مقالات این همایش در ۷ جلد توسط انتشارات آفتاب توسعه منتشر و در اختیار علاقمندان به این حوزه قرار گرفته است.
🌐 عناوین مقالات:http://ihkn.ir/?p=31521
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی_اسلامی
#همایش_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ الگوهای راهبردی باید منعطف باشند
❇️ دومین گزارش از نشست خبری همایش بینالمللی «خانواده مقاوم: چالشهای اخلاقی در جهان متحول» که با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده و دبیر علمی همایش، زهرا شریف، دبیر اجرایی همایش، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در پژوهشکده زن و خانواده برگزار شد.
🔻حجتالاسلام محمدرضا زیبایینژاد:
🔹پرسش اصلی این است که در شرایط جهانی که سیطره اخلاق نولیبرال و نسبیگرایی اخلاقی در دنیا رخ میدهد و بسط ارزشهای ناهمسو با ارزشهای خانواده شکل میگیرد، ما چه الگوهای تربیتی را در خانواده داشته باشیم که والدین براساس آن بتوانند یک مقاومت فعال، شکل دهند.
🔻دکتر عبدالحسین کلانتری:
🔹 مسیری که خانواده در ایران طی کرده، مقاومت در مقابل چرخ دندههای خرد و ویرانگر منطق نظام سرمایه داری بوده و هست. حمایت از خانواده و کارکردهای آن نباید در تقابل با حقوق زنان صورتبندی شود. اگر نتوانیم خانواده را در مسیر رشد و تعالی زوجین ببینیم دچار اشتباه محاسباتی شدهایم.
🔻دکتر مجید امامی:
🔹جهانی که از متاورس صحبت میکند و حتی به دنبال این است که مفهوم خانواده را به منطق سایبر درآورد و حتی به صورت جدیتر، خانواده را در فضای متاورس خرید و فروش کند، سخن از نجات خانواده به عنوان مشترکترین ارزش بین ادیان، تمدنها و فرهنگها است.
🌐 ادامه مطلب: http://ihkn.ir/?p=31545
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اعلام شد؛
💢تغییر زمان برگزاری همایش ملی «بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی؛ مبانی انسانشناختی»
🔹زمان برگزاری همایش ملی «بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی(۱)؛ مبانی انسانشناختی» به روزهای ۲۵ و ۲۶ام بهمنماه ۱۴۰۱ موکول شد.
http://www.msrt.ir/fa/news/75638
♻️ با ما همراه باشید
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اجتماعی
#همایش_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیین نامه حمایت از پژوهشگران فعال توسط شورای عالی حوزههای علمیه به تصویب رسید
🔹 به منظور حمایت از پژوهشهای مورد نیاز حوزه و نظام اسلامی، آیین نامهای با هدف تقویت و توسعه پژوهش های حوزوی به سمت مسائل مورد نیاز جامعه و حمایت از پژوهشگران فعال در این عرصه و همچنین کمک به توانمندسازی پژوهشگران حوزوی جهت انجام تحقیقات مسئله محور، توسط شورای عالی حوزههای علمیه به تصویب رسیده است.
🔸هدف اصلی این آیین نامه را میتوان کمک به حل مسائل اساسی حوزههای علمیه و نظام اسلامی، با اولویت بندی آنها به منظور عرضه تولیدات پژوهشی ناظر بر حل اینگونه مسائل به جامعه هدف و پیگیریهای لازم جهت بکارگیری آنها، دانست.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ادبیات «فقه اجتماعی» با فقیهان جسور تقویت میشود
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر ربّانی، نویسنده کتاب «درآمدی بر فقه اجتماعی» مطرح کرد؛
🔹 «فقه اجتماعی» به خاطر توجه به مسایل اجتماعی در جامعه و نیاز به پاسخدهی براساس فقه جواهری، از اهمیت و ضرورت مهمی برخوردار است. با توجه به مرجعیت علمی فقهای سلف و نبود مرجعیت سیاسی در امور جامعه، «فقه اجتماعی» از رشد کافی برخوردار نبوده است، گر چه مسایل اجتماعی در گذشته نیز در فقه شیعه مشاهده شده است. اما فقه اجتماعی بهعنوان رویکرد اجتماعی به مسائل فقهی کمتر در نظر بوده است.
🔹 امروز برای بهچالش کشاندن تمدن غرب و حاکم کردن تمدن اسلامی، چارهای جز نظامسازی در حوزههای فقه اجتماعی، نظیر فقه فرهنگ و روابط اجتماعی، فقه مدیریت شهری، شهرسازی و معماری، فقه رسانه و هنر، فقه محیط زیست، فقه حکومتی و … نداریم.
🔹 کتاب «درآمدی بر فقه اجتماعی» از نخستین آثار درباره فقه اجتماعی بهشمار میرود. در فصل نخست به تبیین کلیات و مفاهیم این عرصه، و نیز پیشینه فقه اجتماعی، ماهیت و چیستی فقه اجتماعی، تفاوت فقه اجتماعی با فقه فردی پرداختهایم و در فصل دوم که مربوط به مباحث مربوط به تعامل فقه و جامعه است، به تبیین و بررسی مطالبی از قبیل فقه و زمینههای اجتماعی، فقه و فهم اجتماعی، تفقه با رویکرد اجتماعی و کارکردهای فقه اجتماعی پرداختهایم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31525
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com