🟡 اولین همایش ملی "حقوق خصوصی نوین با محوریت تحکیم خانواده" ٣ و ۴ آبان ١۴٠٢ برگزار میشود.
♦️اهداف برگزاری همایش ملی "حقوق خصوصی نوین با محوریت تحکیم خانواده":
➖آشنایی با راهکارهای عملیاتی در چارچوب تحکیم مبانی خانواده، تعالی نهاد خانواده و پیشگیری از تزلزل و فروپاشی آن.
➖ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی دیدگاه اسلام در خصوص اهمیت جایگاه، منزلت و کارکردهای خانواده در نظام اسلامی.
➖تبیین تبعات منفی حقوقی دعاوی خانوادگی از منظر مقررات قانونی و رویه قضایی در دادگاهها از جمله نسبت به دعوی طلاق توافقی (خلع و مبارات) یا طلاق از جانب زوجه به استناد وجود شرایط عسر و حرج واقعی و قانونی.
➖بررسی شرایط تحقق هر یک از شروط ضمنالعقد مندرج در سند نکاحیه و طلاق از جانب زوج و...
🕰 آخرین مهلت ارسال مقالات ٢٢شهریور:
Familylaw2023@iaukhsh.ac.ir
اخبار تکمیلی همایش👇
https://khsh.iau.ir/conf-law/fa
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#همایش_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ماهیت وام اربعین/ ذات مرابحۀ بانکی گرایش به صوری شدن دارد
🔻 حجه الاسلام محمد رضا یوسفی در یادداشتی مطرح کرد؛
📚 مرابحه، بیعی است که در آن فروشنده قیمت خرید کالا و هزینههای مربوط به آن و مقدار سودی که برای خود در نظر میگیرد را به اطلاع مشتری رسانده و کالا را به وی میفروشد.
📚 مرابحۀ بانکی، متقاضی تسهیلات که به کالایی نیاز پیدا کرده، از طرف بانک وکالت دارد تا آن کالا را برای بانک خریداری کرده و سپس به وکالت از بانک به خودش بفروشد. این امر در کارتهای مرابحه نیز صورت میگیرد.
📚 نکتۀ مهم در مرابحۀ اربعین، این است که کالایی رد و بدل نمیشود و هزینه بلیط هواپیما یا اتوبوس تا مرز و از داخل عراق از قبیل خدمت و فروش منافع محسوب میشوند. در اینجا برخی از فقهاء، عین بودن را در بیع شرط نمیدانند.
📚 برخی دیگر از فقهاء، شرط عین را پذیرفتهاند از این رو مرابحه فقط در کالا تحقق مییابد. و تعابیری که عرف در فروش خدمات و منافع دارند را ناظر به اجاره، جعاله و یا صلح میدانند. در این صورت وام اربعین برای مقلدان این دست از فقهاء از باب قرارداد مرابحه صدق نخواهد کرد.
📚 در مورد اصل عقد قرارداد مرابحۀ بانکی که امروز پرکابردترین عقد در بانکهای موسوم به اسلامی است، مباحث جدی مطرح است. اجمال اینکه ذات مرابحۀ بانکی گرایش به صوری شدن دارد و علت عمدۀ پرکاربردی بودنش، شباهت زیاد آن به بهره است.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34495
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#اربعین
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فساد علمی و تقلب به مرحله حاد رسیده است
🔻 حسین بابایی مجرد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 تقلب علمی برای پژوهشگران، اندیشوران، دانشآموزان و دانشجویان در کشور ما امری دور از ذهن نیست و بسیاری از ما در دورهای با چنین موضوعی مواجه بودهایم. تقلب علمی ناظر به این معناست که ما نسبت به مالکیت فکری و اینکه هر فردی صاحب فکر و اندیشه خود است دچار تشکیک و تردید شویم؛ بدین معنی که یک فرد یا مجموعه حقوقی، سندی علمی را تهیه و آن را برای انتفاعی به دیگری واگذار کند. این شکل از واگذاری میتواند الکترونیک یا غیر الکترونیک باشد، اما دیگری آن کار را مستند به اقدامات خودش کند.
🔹 پس در تقلب علمی فردی که سند به نام او خورده صاحب سند و آورده علمی نیست، بلکه کار توسط دیگری انجام شده است. این کار در فضای دانشی و پژوهشی ما و در دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و نهادهای علمی و نیز مؤسسات آموزشی در مقاطع دبیرستان و راهنمایی و تحصیلات تکمیلی تا حدی شمولیت پیدا کرده و بلیهای است که نظام علمی ما را فراگرفته است.
🔹 مرکز پژوهشهای مجلس به دلیل موقعیت و نسبتی که با نهاد قانونگذاری دارد، به آمارهای مختلف در کشور دسترسی دارد و شاید نتوان چندان در این آمارها تشکیک کرد، اما شاید بتوان در مورد رویه و روش بحث کرد. البته در همین آمار گفته شده است که دچار نزول شدهایم و این میزان در سال ۱۳۹۹ رقم ۴۷ درصد بود که در سال ۱۴۰۱ به ۴۱ درصد رسید.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34490
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 معرفی کتاب «درآمدی بر نظریه جنسی اسلام»
✍️ به قلم حسین بستان(نجفی)
🔹 یکی از حوزههای علوم اسلامی و انسانی که از فقر نظریه و نظریهپردازی بهشدت رنج میبرد، حوزۀ مطالعات جنسی است. البته نباید کوششهای ارزندۀ اندیشمندانی مانند علامه طباطبایی و استاد شهید مطهری در جهت تبیین عناصر تشکیلدهنده یک نظريه جنسی را نادیده گرفت، ولی حاصل این کوششها در بهترین حالت، مجموعهای از مباحث پراکنده است که برای احراز عنوان نظریه، همچنان نیازمند گردآوری، صورتبندی و یکپارچهسازیاند و در نگاهی دقیقتر نیازمند بسط و تکمیلاند؛ چرا که هدف این بزرگان از ورود به این مباحث، نظریهپردازی به معنایی که امروزه از این واژه فهم میشود و با رعایت همه معیارهای آن نبوده است.
🔹 در این کتاب برای رفع این نقیصه، یعنی خلأ نظریهای اسلامی در حوزه امر جنسی، مسیرِ رجوعِ بیواسطه به منابع اولیه اسلام، یعنی قرآن کریم و احادیث و سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) و استخراج دادههای مورد نیاز و در نهایت، نظامبخشی آنها در قالب نظريۀ جنسی برگزیده شد.
▪️ ۳۲۰ صفحه
▪️ رقعی شومیز
▪️ ۱۵۰،۰۰۰ تومان
🛒 سفارش کتاب:
▫️ اینترنتی:
https://b2n.ir/b87083
▫️ شناسه ادمین:
@ketab_menhaj
▫️ تلفن:
۰۲۵۳۷۸۳۰۱۸۳
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 بورسیه پژوهشی ۱۵۰ میلیون تومانی برای مطالعات حوزه علوم انسانی
🔹 اگر دانشجوی مقطع دکتری و یا پسادکتری هستید و یا به عنوان پژوهشگر مستقل فعالیت میکنید و حمایت مالی میتواند به پیشبرد و تکمیل پروژه تحقیقاتی شما کمک نماید، برای بورسیه جیوگی[حامی] اقدام کنید.
🔹بورسیه به شکل اقساط ماهانه (ماهانه هشت و نیم میلیون تومان) توسط مؤسسه حامی و به مدت ۱۲ ماه و در ازای اختصاص هفتهای ۳۰ ساعت پژوهش به واجدین شرایط اعطا میشود.
🔹همچنین علاوه بر بورسیه، به پژوهشگرانی که بتوانند نتیجه پژوهش خود را در ژورنالهای معتبر داخلی و بینالمللی منتشر نمایند جوایز ۲۰ و ۵۰ میلیون تومانی اختصاص داده خواهد شد.
✅این طرح فرصت مناسب برای پژوهشگران مستقلی است که میخواهند با ارتقای کیفیت پژوهش برای حضور در مجامع علمی بینالمللی آماده شده و پژوهش خود را با همتایان بینالمللی به اشتراک بگذارند.
📧 برای دریافت فرم ثبت نام اولیه، متقاضیان باید با سابجکت «جیوگی [حامی]» به آدرس زیر ایمیل ارسال کنند. همچنین بسته نهایی درخواست بورسیه که شامل روزمه، فرم ثبت نام و SOP میباشد باید به همین آدرس ایمیل و تا تاریخ ۱۰ مهرماه ارسال شود.
📍 jivegi.school@gmail.com
📌 در نامه هدف، متقاضی باید موضوع، رویکرد، روش، اهمیت و هدف از پژوهش و البته ربط پژوهش به مسائل ایران را برای مخاطب غیر متخصص و با زبان آکادمیک و به طور واضح بیان کند.
❎ در اعطای بورسیهها رویکرد خاصی در تحقیق مورد ترجیح نیست و تنها کیفیت تحقیق و ربط پژوهش به مسائل #ایران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
🔺البته به لحاظ موضوعی پژوهشهایی که در حوزههای زیر هستند در اولویت قرار خواهند گرفت:
- مطالعات فرهنگی و رسانه
- هنر و جامعهشناسی
- فلسفه و الهیات
🗓 تاریخهای مهم:
🆘آخرین مهلت ارسال درخواست: ۱۰ مهر
✅بررسی و دعوت به مصاحبه: ۱۰ مهر لغایت ۳۰ مهر
🏆اعلام دریافتکنندگان بورسیه: اول آبان
📝شروع پژوهش: ۱۵ آبان
🔍 برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه ارسال تقاضا و شرایط بورسیه، بروشور جیوگی [حامی] را از طریق این لینک مطالعه کنید.
📩 با پیامک کردن #حامی به شماره زیر، مربی طرح با شما تماس گرفته و به پرسشهای شما پاسخ خواهد داد:
📲 ۰۹۰۴۵۰۵۱۳۷۷
📚در ضمن برای علاقهمندان به یادگیری نوشتن SOP یک دوره مجزا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.
📖 از طریق این لینک میتوانید به راهنمای نگارش SOP دسترسی پیدا کنید.
🔰برای آشنایی بیشتر با حامی:
🔗https://t.me/haameeorg
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حمایت از نظام اسلامی از دیدگاه آیت الله علیدوست
🔹 روحانیت در دو ساحت میتواند از اصول انقلاب اسلامی صیانت کند: یکی ساحت نظریهپردازی و دیگری ساحت رفتار و عمل است.
🔹 در ساحت نظریه پردازی، باید به آن بنیانها و اساسها بپردازد و محکم و فنی آنها را اثبات کند؛ یعنی شما نمیتوانید یکی از اصول بنیادین این پدیده حکومت اسلامی را که بحث ولایت فقیه است، انکار کنید. ولایت فقیه را ممکن است ما گاهی به صورت سطحی، بازاری، تکراری و کلیشهای بحث کنیم؛ منتها یک وقت میآییم اساسی، مبنایی و با نگاه هنجارهای فقه و اقتضائات زمان و مکان از آن دفاع میکنیم و این در واقع میشود صیانت از یک اصل بنیادین انقلاب و حکومت برآمده از این انقلاب.
🔹 گاهی برخیها در حوزه، انتظاری را که از یک حوزه انقلابی و یک روحانی انقلابی دارند، این است که فقط تک تیر انداز باشد! در حالی که ما یک صحنهای را در نظر بگیریم که، تک تیرانداز میخواهد، کسی که پشت صحنه توپخانه را اداره کند میخواهد، کسی که سلاح بسازد میخواهد؛ یعنی صیانت از انقلاب به این شکل است. در ساحت نظریهپردازی نیز، فقهالاداره، فقهالحکومه، فقهالمجتمع، فقهالسیاسه و … هم باید بحث و گفتوگو بشود. در واقع صیانت از نظام اسلامی و انقلاب اسلامی گفتوگو از آن اصول و ریشههایی است که حکومت روی آن تأسیس میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34454
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ فراخوان بیست و پنجمین جشنواره شیخ طوسی
🔻حجتالاسلام والمسلمین رضایی رئیس پژوهشگاه بین المللی المصطفی اظهار کرد:
▫️ اهداف جشنواره: «شناسایی و معرفی استعدادهای برتر پژوهشی در جامعةالمصطفی از طریق معرفی آثار برگزیده پژوهشی»، «ایجاد انگیزه، تشویق و حمایت از فعالیتهای علمی ـ پژوهشی طلاب، فضلا و پژوهشگران المصطفی»، «ارتقاء کمی و کیفی تولیدات و آثار پژوهشی در المصطفی»، «زمینهسازی جهت توسعه تعاملات علمی ـ پژوهشی بین المصطفی و سایر مراکز و شخصیتهای علمی بینالمللی» و «آسیبشناسی فعالیتهای پژوهشی به منظور رفع آن»
▫️پیشبینی ما این است که امسال بیش از ۴۰ ملیت در جشنواره بیست و پنجم حضور خواهند داشت.
▫️محورهای اصلی فراخوان مقاله جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی شامل «عقلانیت و معنویت و فراخوان بیست و پنجمین جشنواره شیخ طوسی اعلام شد»، «علم و فناوری و گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل»، «جامعه و فرهنگ و گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل»، «حقوق و سیاست و گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل»، «اقتصاد و مدیریت و گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل» میباشد.
▫️ مهلت ارسال آثار را تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ و مهلت ارسال چکیده مقالات فراخوان را تا پایان شهریور ۱۴۰۲ و مهلت ارسال اصل مقالات فراخوان را تا پایان آذر ۱۴۰۲
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جشنواره_شیخ_طوسی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وقتی آقای وزیر از وضعِ کارگران بیاطلاع است
🔹 چانهزنی با کارفرما برای افزایشِ حقوق؛ این جدیدترین راهحلِ وزیر کار برای ترمیم حقوقِ کارگران است! صولت مرتضوی در آخرین اظهاراتش، ضمن تأکید بر اینکه برنامهای برای ترمیم مزد در شورایعالی کار ندارد، گفته: «ما حداقل حقوق کارگران را در شورایعالی کار تعیین کردیم؛ همان حداقلبگیر میتواند از قدرت چانهزنی استفاده کند و دستمزد بیشتری متناسب با تخصص خود دریافت کند.» این راهحلِ وزیر کار البته مانند همان توصیهاش به کارگران برای قناعت کردن است؛ او پیشتر گفته بود: «زندگی با حقوق کارگری سخت است، اما با قناعت هم میتوان ساخت…»
🔹 در شرایطی که کارگران – چه ساده و چه متخصص، چه کم سابقه و چه با سابقه – حتی بر سرِ رسیدن به حداقلیترین حقوق خود نیز توانِ چانهزنی ندارند، معلوم نیست وزیر کار با چه استدلالی از قدرتِ چانهزنی بر سرِ افزایشِ حداقل دستمزد در کارگاهها حرف میزند؟! چگونه ممکن است در شرایطی که حتی تشکلهای قانونی از کوچکترین قدرتی برای پیگیریِ حقوق کارگران بهرهمند نیستند، کارگران با تکیه بر تخصص یا به قول وزیر کار با تکیه بر «توانمندیهایشان» بتوانند بر سرِ افزایشِ حداقل حقوق چانه بزنند؟ این دست اظهاراتِ عجیب و غریب، که هر چند وقت یکبار از زبانِ مسئولان میشنویم، دائم این واقعیت را به ما گوشزد میکند که این مقامات کوچکترین اشرافی بر مسائلِ کارگری ندارند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34485
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#وزارت_کار
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔹طی حکمی از سوی وزیر علوم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد حسین شریفی به عنوان «رئیس کارگروه استانی پیاده سازی آمایش و مدیریت تحول آموزش عالی استان قم» منصوب شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تز «کوچک سازی دولت» فریب کاریهای بزرگ است/ علت گرانی اینجاست!
🔻 فرشاد مؤمنی، از چهرههای اقتصاددان:
🔹 تز "کوچک سازی دولت" فریب کاریهای بزرگ است. از 1997 که بانک جهانی گزارش توسعه جهانی را منتشر و اعتراف کرد خطا بود که با شعار کوچک سازی، بر اندازه مداخله دولت تمرکز می کردیم؛ امروز فهمیدیم که کیفیت مداخله دولت در اقتصاد، از اندازه آن حیاتی تر است. بانک جهانی که از بزرگترین مروجان بازار بود، سال 1997 از خطای خود توبه کرد. انشالله که با گذشت حدود 30 سال، بازارگرایان گرامی ایران نیز این پیامها را دریافت کنند!
🔹 بعد از 30 سال، وقت این است که این مساله درک شود؛ چرا که ما در تجربه مشاهده شده عملی اقتصاد و جامعه ایران شاهد هستیم، که وقتی شعار کوچک سازی دولت داده شد دولت هیچ یک از ریخت و پاشها و هزینههای غیر ضروری و رانتی خود را متوقف نکرد، بلکه آنها را به شدت افزایش داد. اما شانه از مسئولیتهایی که در قبال آموزش و سلامت و تغذیه و مسکن و اقدامات عمرانی مورد نیاز مردم داشت، خالی کرد.
🔹 پس از طی کردن این مسیر طی سه دهه، همین چند ماه پیش، صندوق بین المللی پول، راجع به مسئولیت پذیری در قبال امور حاکمیتی، در گزارشی عنوان کرد در پایان سال 2022، تنها 5 کشور در دنیا هستند که میزان مسئولیت گریزی آنها در امور حاکمیتی از ایران کمتر است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی با همکاری انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی برگزار میکند:
🔶فقه مضاف(با محوریت فقه زیارت)ظرفیت ها و آسیب ها
🎙 ارائه کننده: آیت الله ابوالقاسم علیدوست
🎙 دبیر جلسه: حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا شیرازی
⏱زمان: چهارشنبه ۲۵ مرداد ساعت ۸ تا ۱۰
🕌مکان: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره ۲، تالار شیخ بهایی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_مضاف
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ علامه مصباح یزدی(ره) پدر علوم انسانی اسلامی در جامعه علمی داخل و خارج از کشور بودند
🔻 آیت الله محسن اراکی، عضو شورای عالی حوزه:
🔹 استاد بزرگ علامه مصباح یزدی(ره) را میتوان به دلایل گوناگون حقیقتا پدر علوم انسانی اسلامی در جامعه علمی داخل و خارج از کشور معرفی کرد چرا که ایشان علوم انسانی را مبتنی بر مبانی فلسفی متقن بنا نهادند و کمتر از کسی از بزرگان ما به این اندازه در این عرصه تلاش کردهاند.
🔹 علامه مصباح یزدی(ره) علوم انسانی اسلامی را روشمند کردند در این جهت کار علمی زیادی انجام داده و شاگرد بسیاری را تربیت کردند.
🔹 ورود جدی استاد علامه به رشتههای مختلف علوم انسانی، در جزئیات تولید رشتههای علوم انسانی اسلامی مثل روانشناسی و حقوق نیز ورود گستردهای داشتند و حقا این جایگاه برای ایشان شایسته است و بلکه میتوان گفت که شأن و جایگاه ایشان بسیار بالاتر از این مقدار است.
🔹 مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) علاوه بر جنبههای علمی که داشتند مربی بسیار بزرگی نیز بودند که توانستند علمای بزرگی را تربیت کنند و ما جمع بین اندیشه و عمل را در ایشان به خوبی میبینیم.
🔹 ما معتقدیم که جامعه علمی کشور سرانجام به ناچار به سمت توجه به علوم انسانی اسلامی خواهد رفت چرا که به وضوح مشاهده میکنیم که علوم انسانی موجود در عرصه های مختلف ناکام است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34512
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com