💢تفقه در شاخههای علوم اسلامی از دروازه «تفقه در احکام» میگذرد/ سه رسالت مهم حوزویان
📌حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهیخراسانی در مراسم افتتاحیه دوره «شیوه پژوهش در فقه و اصول» در مدرسه علمیه آیتالله خویی(ره) مشهد، گفت:
🔹اگر کسی در تحقیقات فقه و اصول رشد نکند، امیدی به محقِّقشدن در رشتههای دیگر هم نداشته باشد؛ زیرا که منطق استنباط را باید از طریق تحقیقات فقهی و اصولی آموخت. طلبه باید تجربه عملی استنباط و کارورزی فهم استدلالی معارف را در کار فقاهتی تجربه کند.
🔹تفقه در هرکدام از شاخههای علوم اسلامی از دروازه تفقه در احکام میگذرد. زیرا به هر دلیلی اگر کسی در فقه و اصول کسب تخصص نکند و در ابتدا تفقه را در مدل فقه تجربه نکند در رشتههای دیگر هم به مرز تفقه نمیرسد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/UUvs8
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_الهیخراسانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢برنامهریزی آموزشی شرط تحقق رسیدن به جایگاه حقیقی حوزهها
📌حجتالاسلام محمدمهدی زردوزنیا، محقق و مدرس حوزه علمیه خراسان:
🔹حوزههای علمیه برای اینکه بتوانند جایگاه حقیقی خود را به واسطه توان مورد نیاز طلاب در جامعه داشته باشند نیازمند برنامهریزی آموزشی هستند.
🔹حوزههای علمیه در برنامهریزی آموزشی باید روش تدریس را مورد بازنگری قرار داده و متحول و اثر بخش کنند و با تغییر روش تدریس، توانایی و مهارتهای لازم در طلاب را به وجود بیاورند تا آنها بتوانند نقش واقعی خود که مشاور عالی زندگی در جامعه است را پیگیری کنند و خدمات ضروری زندگی را براساس نظر خداوند متعال ارائه کنند.
🔹برای تغییر، باید نگرشها تغییر کند وقتی طلبه بداند برای چه به حوزه آمده، در حوزه چه اتفاقی باید بیفتد، خروجی حوزه چه باید باشد و او بعداً باید چکار کند، اگر این ذهنیت اصلاح شود امید به تحول در ساحتها و ایدههای دیگر آن نیز است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/ffrkf
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_زردوزنیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢درس خارج «فقه فرهنگ»/43؛
📌فقه انتقاد باید تبیین شود/ طنزی که مستلزم استهزاء باشد، مردود است
🔹آیتالله محسن اراکی در درس خارج «فقه فرهنگ» مطرح کرد:
🔹گاهی طنز نقد اصلاحی است اما اگر این طنز استهزائی باشد اصلاً هنر نیست. اگر هنر، هنری باشد که بهقصد استهزاء از یک شخصیتی به کار گرفته شود، ایراد دارد.
🔹بر اساس مسئله «جهر به سوء من القول» سخن بد گفتن یا بدگویی مطلقاً حرام است. ولی استثنائاتی دارد که استثنای آن ظالمان و جبارانی است که برای هیچچیزِ مردم حرمت قائل نیستند. از این ظالمان و جباران استهزاء کردن اشکالی ندارد؛ اما اگر طنز برای انسان مؤمنی که در جامعه حرمت دارد مصداق استهزاء در حق مؤمن شود این از بزرگترین محرمات شرعی است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/zvbJs
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_اراکی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢فضای مجازی یکی از میدانهای نبرد دشمن علیه تربیت اسلامی است/ پژوهشها خوب، ولی تبلیغ ضعیف است
📌حجتالاسلام رضا پارچهباف از پژوهشگران و محققان حوزوی در گفتوگو با مفتاح، مطرح کرد:
🔹اکنون در مراکز مختلف علمی جهان در کنار تربیت غربی، تربیت اسلامی نیز مانند سایر علوم مطرح میشود. در این زمینه نه تنها خود را از غربیها کمتر نمیدانیم بلکه چون علوم را از منبع اصلی آن یعنی وحی دریافت میکنیم، به دنبال اسلامیزه کردن علوم غربی هستیم. یعنی هم از آنها استفاده میکنیم و هم نواقصشان را میگوییم.
🔹فضای مجازی یکی از میدانهای نبرد دشمن علیه سبک و تربیت اسلامی است. باید از همین فضا علیه دشمنان استفاده کنیم. این فضا بسیار مؤثر است، چون بسیاری از جوانان در آن حضور دارند و از آن خوراک میگیرند، اگر ما خوراک ندهیم و به محراب و مسجد بسنده کنیم، کم کاری کردهایم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/VVRKg
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#حجتالاسلام_پارچهباف
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢حوزه زبان تولید دارد، ولی زبان توزیع ندارد/ بودجهای که به یک نفر دادهاند از بودجه 100 مؤسسه در قم بیشتر است
📌 حجتالاسلام دکتر احمد رهدار در برنامه چهارسو:
🔹 درباره بودجه حوزه علمیه آمار دروغی منتشر میکنند، بابت این دروغ وزیر ارشاد به قم آمده و عذرخواهی هم میکند. ولی این عذرخواهی جایی منتشر نمیشود.
🔹 برای یک پروژه پژوهشی با هدف مشترک، تهران میگوید 100 میلیارد میگیرم، همان را حوزه علمیه قم با 1 میلیارد انجام میدهد.
🔹به یک نفر بیشتر از بودجه 100 مؤسسه در قم بودجه دادهاند.
🔹 انقلاب فرزند و مولد حوزه است. حوزه جایگاه پدری و مادری نسبت به انقلاب دارد. ولی خروجی این مادر در کام فرزند حداقلی است.
🔹 حوزه تا زمانی که مجرای عملی برای ورود به عرصه انقلاب نداشته باشد، نمیتواند انقلابی باشد.
🔹برخی از وزرا میدانند چگونه سر حوزه و نظام کلاه بگذارند، مانند وزارت نفت که ادعا میکند شورای عالی فقهی دارد، در حالی که یک نفر طلبه پایه 7 در آنجا حضور دارد.
🔹 حوزه نجف حداقل در فقه اجتماعی(فقه حکومتی پیش کش) تقریبا 100 گام از حوزه قم عقبتر است.
🔹فقه سنتی مقابل فقه حکومتی نیست بلکه در طول هم هستند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/6d1W5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_رهدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢برخی از مؤمنان به سبب بیاعتمادی به رازقیت خدا حاضر به فرزندآوری نیستند/گفتن کلاه بیاورید، سر بردیم
📌حجتالاسلام محمود مقدمی، نویسنده کتاب «فرزندآوری» در گفتوگو با مفتاح مطرح کرد:
🔹پیامبر اکرم(ص) میفرمایند «اکثروا الولد، أکاثر بکم الأمم غداً؛ فرزندان خود را زیاد کنید تا فردا به واسطه(کثرت) شما بر دیگر امم افتخار نمایم.» اگر این روایت حضرت(ص) را دستور تلقی کنیم، فرزندآوری یک وظیفه به شمار میآید.
🔹پدر و مادر خیال میکنند روزی کودکان در دست آنهاست در حالی که روزی دهنده خداست. برخی تنها در سخن نسبت به رزاقیت خدا اعتقاد دارند ولی در عمل مخالف آن عمل میکنند. رازق بودن خدا را باید باور کرد.
🔹بدون شک دفاع از کیان و پیکر دین و اسلام یک وظیفه شرعی است که این کار با زیاد شدن جمعیت رخ میدهد چون یکی از مهمترین و شاید مهمترین مؤلفه قدرت یک کشور جمعیت آن است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/WYHBV
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_مقدمی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢صورتبندی جدید فقه مبتنی بر مسائل نوپدید
📌آیتالله ابوالقاسم علیدوست، در گفتوگویی مطرح کرد:
🔹فقهای سنّتی از ورود به مباحث فقه مضاف هراس دارند. میگویند اگر ورود ماهرانهای به این کار نشود، چیزهایی سرهمبندی میشود و در فضای مجازی هم منتشر میشود و فقه از مسیر خودش خارج میشود. البته این ترس موجه هست؛ اما اگر بگوییم چون اینگونه است، وارد نشویم و دیگران هم وارد نشوند، حرف ناموجهی است. نباید ابهامات همینطور مبهم بماند. همچنین نباید افرادی که ضوابط فقهی را نمیدانند، به مسائل ورود کنند.
🔹اگر فقه مضاف صورتبندی جدیدی بیاورد، ابواب چهارگانه صاحب شرایع را هم تغییر دهد و صورت جدید از ساختار مباحث ارائه کند، هیچ اشکالی ندارد. حتی اگر در استنباط هم اثر بگذارد، اشکالی ندارد. مگر ما باید بترسیم یا اینکه هرچه گذشتگان انجام دادهاند، حرف آخر بوده است؟ نکته مهم این است که نباید بههیچوجه از هنجارهای شناختهشده فقهی خارج شویم. اگر این هنجارها را رعایت نکنیم، فقه جواهری ما به فقه ژورنالیستی و پوپولیستی تبدیل میشود. نکته دیگر این است که باید فقیهانی که در مباحث فقهی تضلع و مهارت کافی دارند، به چنین عرصههایی ورود کنند. با حفظ این دو شرط، اگر صورتبندی جدیدی عرضه کنیم و به استنباطات جدیدی برسیم، هیچ اشکالی ندارد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/foRI7
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#آیتالله_علیدوست
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢خانواده مؤلفه قدرت نظام اسلامی است/ خاکریز حجاب را نباید از دست بدهیم
📌حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس مرکز تحقيقات زن و خانواده با تأکید بر لزوم پرهیز از مداخلات بیجا در وظایف و رسالت خانوادهها، گفت: مداخلات غیر هوشمندانه ظرفیتهای نهاد خانواده را غیر فعال خواهد کرد، حاکمیت و دولت نباید خانواده را به نهادی بیمسأله تبدیل کنند چرا که مؤلفه قدرت نظام اسلامی خانواده و اجتماع است.
🔹شناخت تحولات جامعه، از جمله الزامات مورد نیاز فقیه در زمینه جامعه است. فقیه باید بداند جامعه چگونه مسائل را درک میکند و چه افرادی برای جامعه معناسازی میکنند؛ اگر در یک زمینه به مصلحتی رسید این مصلحت بدوی است بلکه باید بررسی شود وضعیت جامعه در این زمینه چگونه است؛ حاکمیت در برخی موارد باید عقب نشینی کند و عقب نشینی نیز بخشی از وظایف حاکمیت است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/buNS5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_زنان_و_خانواده
#حجتالاسلام_زیبایینژاد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢نگاهی بر نقاط قوت و ضعف نمایشگاه بینالمللی قرآن؛
📌فعالیتهای نه چندان هماهنگ با شعار نمایشگاه/ اقتصادی و کم هزینه
🔹یکی از مهمترین نقاط قوت نمایشگاه امسال، چابکسازی آن است. به گفته قائم مقام نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، یکی از ویژگیها یا تفاوتهای نمایشگاه امسال نسبت به سالهای قبل، اقتصادیتر و کم هزینهتر شدن آن است که با اقداماتی که صورت گرفته است، هزینهها به شدت کاهش پیدا کرده و کیفیت بهتر از گذشته شده است.
🔹اصلیترین نقطه ضعف نمایشگاه، هم راستا نبودن فعالیتهای انجام گرفته در آن با شعار «قرآن، معنای زندگی» است. نمایشگاه قرآن به سبب سرگرمیها و تفریحات بعضاً خوب، مکان مناسبی برای گذراندن چند ساعت اوقات خوب و معنوی به همراه خانواده است، ولی خروجی آن بیان معنای زندگی براساس سبک قرآن نیست.
🔹یکی از بخشهای پر مخاطب نمایشگاه، ارائه خدمات مشاورهای است که از حضور 20 نفر از اساتید مشاور حوزوی در موضوعات مختلف اعتقادی، احکام، پاسخ به شبهات، خانواده، فرق و ادیان، کودک و روانشناسیهای تخصصی و... بهره میبرد.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/gCv8Z
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نمایشگاه_بینالمللی_قرآن_کریم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢کرسیهای آزاد اندیشی در حوزه؛ الزامات و ملاحظات
📌حجتالاسلام والمسلمین ناصر سقای بیریا، معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
🔹برخی گمان میکنند زمانی که گفته میشود کرسی آزاد اندیشی به این معنی است که کفر را نیز میتوان ترویج کرد که چنین برداشتی اشتباه است؛ چگونه میتوان یک مطلب ناحق را با لباس حق در جامعه اسلامی ترویج کرد و نام آن را آزاد اندیشی گذاشت؟
🔹در حوزههای علمیه اختلاف نظر هیچ زمانی منکر شناخته نمیشده است، حتی علمایی که دارای نظریات مختلف بودهاند در کتابهای فقهی و اصولی به صورت محترمانه نظرات دیگران را نقد کردهاند که مطلوب است چنین فضایی در سطح مسائل علمی ایجاد شود.
🔹یکی از دلایل عدم استقبال از کرسیهای آزاد اندیشی این است که نظریهپرداز هراس دارد در رسانهها به دلیل بیان نظریه متهم شود؛ برای جلوگیری از چنین مواردی باید آییننامه دقیقی تدوین شود و ظرفیت و شرایطی را فراهم کند که افراد بتوانند در چارچوب آییننامه نظرهای خود را بیان کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/6Sr0f
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_سقای_بیریا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢سخاوت بیاندازه امام مجتبی(ع)/ تهمت ناروای برخی مستشرقین به امام
📌حجتالاسلام حامد کاشانی: در روایات ما و صوفیان اهل سنّت آمده است که «لَوْ کَانَ العَقلُ (شخصاً) رَجُلاً لَکَانَ الْحَسَن» اگر عقل و عقلانیّت میخواست در یک هیکل مجسّم شود او حسن بن علی(ع) میشد. یعنی سر تا پا عقلانیّت است، عقل کلّ عالم است.
🔹حجتالاسلام رضا اصلانی: دلالت صفت کریم بر امام حسن مجتبی(ع)، به جهت سخاوت بیاندازه امام مجتبی(ع) بوده است. در روایتی در کتاب تاریخ یعقوبی آمده است که امام مجتبی(ع) دو بار همه اموال خود را بخشیده است. شهرت کرامت آن حضرت هم بیشتر به خاطر همین امر بوده است. لذا کرم امام مجتبی(ع) نسبت به دیگر صفات ایشان بارز بوده است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/bredR
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_تاریخ
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 فقه نظام؛ ابزار تحقق تمدن نوین اسلامی/ جریان روشنفکری و دانشگاهی نیز مخالف فقه نظام نیستند
📌 حجتالاسلام دکتر احمد رهدار در برنامه چهارسو:
🔹 مخالفان فقه نظام به شدت کم و نادر هستند. در رده فقیهان تنها یک فقیه در این زمینه موضعگیری و مخالفت کرده که فقهای زیادی با این اظهارنظر وی مخالفت کردهاند. جریان روشنفکری و دانشگاهی نیز به سبب جنس دانشهایی که خواندهاند، ارتباط راحتتر و در بعضی از رشتهها ارتباط دقیقتری با آن چه فقیهان فقه نظام ادعا میکنند، برقرار میکنند.
🔹 فقه نظام میگوید ما باید به دنبال فقهی باشیم که علاوه بر بیان فرآیندهای خرد، فرآیندهای کلان را نیز توضیح دهد. فقه نظام بخشهای مختلف اجتماع را به یکدیگر مرتبط میکند تا جامعه به انسجام برسد.
🔹 ما اکنون ادعای خیز تمدنی داریم و برای خیز و تحقق تمدن نوین اسلامی ناگزیریم نرم افزارهایی در دانش داشته باشیم که اجزای متکثر داخل جامعه را به وحدت برساند که یکی از این ابزارها فقه نظام است.
🔹 برخی میگویند 40 سال است که حکومت دست شماست چرا تمدن سازی نکردهاید؟ در حالی که این گونه نیست. 40 سال دست چیزهایی بوده که برای ما نیست. به سوالهایی فکر میکنیم که برای ما نیست.
🔹 معتقدیم مدرنیته مسیر غیر حق را دنبال میکند به همین دلیل زمانی که به تورم برسد به بن بست میرسد. لذا از مواجهه با مدرنتیه نباید بترسیم.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/vCLWb
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_رهدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📌وظایف طلبگی در کلام رهبری؛ افزایش معرفت مردم و تقویت گفتمانهای انقلابی ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ #سخن_نگاش
📌وظایف طلبگی در کلام رهبری؛ جهت دادن به علم
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سخن_نگاشت
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ضرورت اولویتبندی و آیندهنگری در تخصصی شدن فقه/ علم فقاهت باعث ماندگاری حوزههاست
📌خدیجه جلالی، مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر تهران:
🔹علم فقاهت رکن اصلی دروس حوزوی و باعث ماندگاری حوزههاست. بدون فقه و فقاهت هویت حوزهها زیر سوال میرود.
🔹اولویتبندی و آیندهنگری در امر تخصصی شدن فقه، برای دستیابی به راهحل رفع مشکلات و پاسخ به نیازهای جامعه امری ضروری است، اگر این دو نباشد ممکن است ضربه مهلکی به دین وارد شود.
🔹تخصصی شدن فقه این حسن را دارد که نیازهای روز جامعه از منظر فقهی و دینی بیپاسخ نمیماند و این همان معنای حقیقی دین است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/VWlBs
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#خدیجه_جلالی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢اسراف؛ گناه همگانی جامعه/ بالا بردن قیمتها برای جلوگیری از اسراف سادهلوحانه است
📌حجتالاسلام علیرضا موفق، نویسنده کتاب «اصلاح الگوی مصرف از منظر اخلاقی» در گفتوگو با مفتاح، مطرح کرد:
🔹اسراف با حقیقت بندگی منافات دارد. چگونه فردی خود را بنده خدا میداند ولی به چیزهایی که خدا آفریده بی اعتناست؟ اسراف به صورت بنیادی با ایمان مشکل دارد.
🔹در اسراف دو مسأله داریم؛ «اخلاقی» و «حقوقی و مدیریتی». ما در عمل بیشتر بُعد اخلاقی اسراف را مطرح کرده و بُعد مدیریتی و حقوقی آن را رها کردهایم.
🔹بالا بردن قیمتها برای جلوگیری از اسراف سادهلوحانهترین کار است. مگر بالا بردن قیمت نان در جلوگیری از اسراف آن چقدر تأثیرگذار بود؟ این کارها مدیریت میخواهد. مدیریت یعنی گروهی کارشناس ابعاد قضیه را باز کرده و بر روی آن به لحاظ فرهنگی و حقوقی برنامهریزی کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/7Pd3P
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_اقتصاد
#حجتالاسلام_علیرضا_موفق
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢انقلاب اسلامی حاصل خوانش تمدنی قرآن است
📌حجتالاسلام محمدعلی میرزایی در ویژه برنامه رمضانی «ضیافت» در مورد مرجعیت قرآن در فرهنگ اسلامی معاصر، گفت:
🔹انقلاب اسلامی حاصل خوانش تمدنی قرآن است که توسط امام خمینی(ره) شکل گرفت و الهامبخش خوانشی متفاوت در کنار جریان قرآن بسنده و سلفی بوده است که توانست جریانی تأسیس کند که میتوان از آن به جریان خردمندانه تعبیر کرد.
🔹در غرب با سه مرحله رنسانس، روشنگری و مدرنیسم مواجه هستیم و هر سه جریان در مواجهه با کتاب مقدس جریانسازی و تلاش کردند تا کتاب مقدس را از میدان به در کنند. در جهان اسلام اما برعکس این جریان بوده است برای همین کسانی که به دنبال احیای تمدن بودند، روی قرآن دست گذاشتند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/wELn6
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#حجتالاسلام_میرزایی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📌وظایف طلبگی در کلام رهبری؛ جهت دادن به علم ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ #سخن_نگاشت 🔳 با #مفتاح همراه باشید 🆔
📌وظایف طلبگی در کلام رهبری؛ جدی گرفتن درس خواندن
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سخن_نگاشت
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢واقعگرایی و رسیدن به نتایج عملی از پیامدهای تخصصی شدن فقه است/ چارهای جز تخصصی شدن نداریم
📌حجتالاسلام والمسلمین علیرضا قائمینیا، در گفتوگو با مفتاح، بیان کرد:
🔹تخصصی شدن فقه میتواند فقه را متحول کند. چون واقعبینی، واقعگرایی و رسیدن به نتایج عملی از پیامدهای تخصصی شدن است.
🔹حوزههای علمیه به ناچار باید به سمت تخصصی شدن فقه حرکت کنند، چون دنیای جدید دنیای تخصصی شدن است. علوم دیگر نیز در حال تخصصی شدن هستند، فقه که به مراتب از این علوم گستردهتر است.
🔹مسلماً تخصصی شدن یک امر اجتناب ناپذیر است. ولی فرد باید اجتهاد عمومی در فقه را به دست آورد سپس وارد بحث تخصصی شود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/Jz2Eu
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_قائمینیا
#فقه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💠 برگزار میشود:
💢 سلسله نشستهای تخصصی «تبیین سنتهای کارآمدحوزه علمیه»
👤 ارائه توسط: آیتالله مهدی شب زندهدار
🗓 زمان برگزاری: از سهشنبه ۳۱ اردیبهشتماه الی جمعه ۱۰ خردادماه، ساعت ۲۱:۵۰ الی ۲۳:۱۵
📌 مکان برگزاری: مشهد مقدس، خیابان آیتالله بهجت، بهجت ۸/۱، پلاک ۴۱۵
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 برخی براساس قاعده ملازمه، حقوق بشر را شرعی میدانند
📌 حجتالاسلام دکتر سید علی طالقانی در نشست علمی «#فقه و #حقوق_بشر» از سلسله نشستهای «گفتمان معرفت»، گفت:
🔹 مبحث فقه و حقوق بشر، اعم از مبحث فقهِ حقوق بشر است. فقهِ حقوق بشر یعنی بحثهای فقاهتی پیرامون آنچه حقوق بشر شمرده میشود.
🔹 برخی از اندیشمندان مسلمان حقوق بشر را مخالف با (جزمیت) فقه اما شرعی و عقلانی میدانند ولی به نظر میرسد آنان نیز بین حقوق بشر و اعلامیه حقوق بشر خلط کردهاند. همچنین موارد حقوق بشر را اصول جهانی و ذاتی میدانند و به استناد قاعده ملازمه یا کلّما حکم به العقل حکم به الشرع، شرعی بودن آن را اثبات میکنند. به نظر آنان، اعلامیه حقوق بشر همان حقوق بشر است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/KY3Z4
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_رشته_حقوق
#حجتالاسلام_طالقانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💠 برگزار میشود: 💢 سلسله نشستهای تخصصی «تبیین سنتهای کارآمدحوزه علمیه» 👤 ارائه توسط: آیتالله مه
💢 طلاب از فعالیتهای جزیرهای بپرهیزند
📌 آیتالله شب زندهدار در اولین نشست از سلسله جلسات تخصصی «تبیین سنتهای کارآمد حوزه علمیه» با طرح این سوال که آیا هر سنتی که از گذشتگان به ارث رسیده است آیا لزوماً درست میباشد، گفت: سنتهایی که همراه با دلیل وحیانی باشد و همچنین سنتهایی که تجربههای بشری، درست بودن آنها را به اثبات رسانیده باشند، سنت حسنه هستند و وظیفه حوزه علمیه است که آنها را احیا کند.
🔹 اولین سنت کارآمد حوزه که با تجربه به اثبات رسیده، تمرکز و تمحض است. طلاب علوم دینی میبایست در یک رشته ممحض شوند و از اینکه به صورت همزمان در چند رشته فعالیت داشته باشند به شدت پرهیز کنند.
🔹 دومین سنت کارآمد حوزه، پرهیز از خودمحوری است. طلاب باید در کرسی درس استاد، حاضر شوند. برخی از طلاب به جای حضور در کلاس با استفاده از فضای مجازی و امکانات نرمافزاری به تحصیل میپردازند اما باید بدانند که شرکت نکردن در کلاس درس موجب درک نکردن مبحث و نرسیدن به فهم درست درس میشود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_علمیه
#آیتالله_شب_زندهدار
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢تخصصگرایی با تقویت قوه اجتهاد رابطه نزدیک دارد
📌حجتالاسلام سيد قوامالدين هاشمی، عضو مجمع عمومی جامعه مدرسين در گفتوگویی، با تأکید بر لزوم تخصصی شدن فقه، اظهار داشت: قطعاً در آينده يك فرد نمیتواند به تمام ابواب فقه تسلط كامل داشته باشد؛ چون مسائل گستردهتر خواهد شد و عمر يك نفر برای اجتهاد در تمام ابواب كفايت نمیكند.
🔹تخصصگرایی دارای رابطه طولی با قوه اجتهاد است؛ زیرا به طور قطع مجتهد، در آن رشتهای كه مجتهد میشود دارای تخصص است.
🔹قوه اجتهاد بايد تقويت شود و به افراد خوش استعداد ميدان داده شود؛ البته متأسفانه اكنون طلبهها مشكل روزمره دارند، اين مشكل را مراجع بايد حل كنند.
🔹اساتید مبرز و مهذب باید طلاب نخبه را برای اجتهاد تخصصی پرورش دهند و پس از اينكه در رجال، حديثشناسی، فقه و اصول مقداری دوره ديدند سپس در فقه خاصی متخصص شوند.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/hAsGN
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_سيدقوامالدين_هاشمی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢مهمترین رخدادهای حوزه در هفتهای که گذشت؛
📌حوزههای علمیه در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، پژوهشی، سیاسی، دینی و... بودند؛ با مروری کوتاه به مهمترین این مسائل پرداخته شده است که برخی از عناوین آن به قرار ذیل است:
📝 مسئولان با سعه صدر، نقدپذیر و عملگرا باشند
📝 کلام و عمل امیرالمؤمنین، راهگشای مشکلات امروز جامعه ماست
📝 بعد از نماز جماعت مساجد، چند خط از نهجالبلاغه خوانده شود
📝 نه کارخانه داریم نه شکر و نه رابطهای با «مدلل»
📝 طلاب از فعالیتهای جزیرهای بپرهیزند
📝 خاک بر سرکسی که در حوزه به دنبال مقام و منصب باشد
📝 کمک یک میلیارد و هشتصد میلیون تومانی طلاب به سیل زدگان
📝 دانش سیاسی از الزامات عالم به زمانه بودن است
📝 تشکیل 10 کمیته علمی گام دوم انقلاب اسلامی در مجمع عمومی جامعه مدرسین
📝 بیشترین موقوفه خواری رژیم سابق در خصوص حوزههای علمیه بوده است
📝 مراکز و موسسات علمی جهت دوری از موازی کاری هماهنگ شوند
📝 دوره تابستانی طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری برگزار میشود
📝 انتشارات حوزه علمیه خواهران، بانوان مستعد نویسندگی را شناسایی و حمایت میکند
و ....
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/BVQUw
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢ویژگیهای فکری و اخلاقی #خوارج/ نژادپرستی و تعصب؛ زمینهساز فتنهها
📌حجتالاسلام دکتر محمدجواد یاوری، استادیار گروه تاریخ و تمدن دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در گفتگویی مطرح کرد:
🔹بر اساس شواهد تاریخی، خوارج اگر کینهای از کسی داشتند، نگاه قبیلهای را بر نگاه دینی ترجیح میدادند. تعصبات و رقابت قبیلهای برای کسب قدرت که میان عربها رایج بود، در ظهور این فرقه نقشی بسزا داشت.
🔹عبادت بسیار بدون ایمان، گرایش و تظاهر به زهد، ناآشنایی به سنت پیامبر(ص) و احکام دین، فهم نادرست از قرآن کریم و تطبیق نادرست آیات بر مقاصد خویش، همراه با سادگی و سطحینگری، غرور و خودبرتربینی و کافر و گمراه دانستن عموم مسلمانان جز خویش، تمایل به جدل و مناظره و ضعف در احتجاج، ستیزهجویی و لجاجت و تعصب و تندروی در آرا و عقاید، نیکسخنی به همراه بدکرداری توأم با خشونت، از جمله ویژگیهای خوارج است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/tAB22
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_تاریخ
#حجتالاسلام_یاوری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com