✅ پاسخ به ۹ استفتا پیرامون انتخابات/ مدیر جدید جامعة الزهرا(س) معرفی شد
📌 حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و... بودند؛ در گزارشی به مهمترین این مسائل پرداخته شده است که برخی از عناوین آن به قرار ذیل است:
📝 کسانی که نرفتن به پای صندوق را ترویج میکنند دلسوز مردم نیستند
📝 پاسخ به ۹ استفتا پیرامون انتخابات
📝 آیتالله اعرافی به عنوان عضو جدید هیات امنای دانشگاه فرهنگیان منصوب شد
📝 جذب سرباز طلبه در آموزش و پرورش آغاز شد
📝 سامانه آموزش مجازی طلاب پایه ده راه اندازی شد
📝 فراخوان طرح مطالعاتی و پژوهشی به مرکز تربیت معلّم مبلّغ
📝 مدیر جدید جامعة الزهرا(س) معرفی شد
📝 نسخه دوم نرمافزار «مشکات» منتشر شد
📕 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23383
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ برگزاری نشست توانمندسازی و دانشافزایی اساتید حوزه خراسان
💢 سلسله جلسات توانمندسازی و دانشافزایی اساتید فقه و اصول حوزه علمیه خراسان برگزار میشود.
🎙 سخنرانان: آیتالله محسن اراکی و حججاسلام والمسلمین مهدی زمانیفرد، عبدالحسین خسروپناه، غلامرضا باقریکیا و مرتضی نوروزی.
📆 این نشستها به صورت وبیناری بوده و تا 12 خرداد ادامه خواهد داشت. ساعت برگزاری آنها نیز 18:30 الی 20 است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📖 هشدار پرفسور مسعود درخشان درباره تبعات تصویب شتابزده طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران
🔻 در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی صورت گرفت؛
📝 اخیراً کلیات طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده است. کمتوجهی نمایندگان مجلسِ «انقلابی» به پیامدهای این طرح واقعاً شگفتآور است.
📝 این طرح از پشتوانه دانش و تخصص کافی برخوردار نیست. آثار منفی و مخرب این طرح بر نظام پولی و بانکی کشور دیده نشده است. هیچیک از تعارضات نظام بانکی موجود با حرمت ربا و خلق پول را حل نکرده است.
📝 معیار عدالت اسلامی در تخصیص اعتبارات مطلقاً لحاظ نشده است و این طرح را هیچیک از علمای بزرگ و مراجع عظام منطبق با ضوابط شرعی ندانسته و حتی آن را بهمثابه گامی استوار بهسوی بانکداری اسلامی تلقی نکردهاند.
📝 تصویب نهایی این طرح قطعاً سرآغازی برای ایجاد اختلاف بین رئیس کل بعدی بانک مرکزی با مجلس فعلی خواهد بود. چرا ناآگاهانه زمینه تقابل دولت انقلابی آینده را با مجلس و به عکس فراهم میکنید؟
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23346
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نامه
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📖 لزوم تدوین منشور فقهی ـ اخلاقی انتخابات
🔻 آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی در نشست «فقه تبلیغات رسانهای و مناظرات انتخاباتی»:
🔹 در قضیه انتخابات مسئولیت اولیه آگاهیبخشی حوزههای علمیه است و بعد هم رسانه ملی و نهادهای دیگر تا هر کسی که میخواهد در صحنه انتخابات حضور داشته باشد، از حدود شرعی و قانونی خود آگاهی داشته باشد.
🔹 یکی از برجستگیهای دوران حکومت امام خمینی(ره) این بود که فرمودند شرکت در انتخابات یک وظیفهی شرعی است. امام به عنوان یک فقیه جامع اینطور نبود که این کلام را به عنوان یک نقل قول یا شعاری برای تحریک مردم آن هم به صورت موقت، بیان فرموده باشند.
🔹 اصلاً مسئله انتخابات در نظام اسلامی در دایره امانت قرار میگیرد نه مسئله وکالت، حتی در انتخابات مجلس. ولو ما از نمایندگان تعبیر به وکلای مردم میکنیم، ممکن است از نظر حقوقی هم الآن مسئله وکالت مطرح باشد ولی از جهت فقهی هر مسئولیتی در نظام اسلامی از خود ولایت فقیه گرفته تا پائینترین مسئولیتها عنوان امانت دارد و این عنوان امانت آثار و بار زیادی دارد، امانتداری غیر از وکالت است.
🔹 از طرف دیگر در انتخابات مسئله حق هم مطرح است، همین مطلب که از فرمایشات امام و رهبری معظم انقلاب استفاده میشود جمع بین تکلیف و حق، حق انتخاب این است که مردم حق دارند رئیسجمهور و هر مسئولی را انتخاب کنند و این حق یک امر ظاهری تشریفاتی ـ تزیینی نیست، چیزی است که در مشروعیت نظام دخالت دارد.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23411
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
❇️ برای عملیاتی کردن خانوادهمحوری، باید گفتمانسازی صورت گیرد
🔻 حجتالاسلاموالمسلمین حسین بستان در گفتوگویی عنوان کرد؛
🔹 زمانی که به خانواده بهصورت یک نهاد نگاه میشود، دیگر به این قضیه فکر نمیکنیم که افراد آن چگونه باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، بلکه به خانواده بهصورت یک سیستم و نظام نگاه میشود که دارای مجموعهای از ارتباطات درون و برون خانوادگی است.
🔹 فشارها و کمبودهای اقتصادی از سویی و بحثهای ارزشی و نظری از سوی دیگر، دستبهدست هم داده تا مسئله خانوادهمحوری به عقب رانده شود. این مسائل باعث شده یا در موضوع خانوادهمحوری ورود نشود یا با تمرکز و دقت لازم هزینه نشود.
🔹 سیاستهای کلی رهبر معظم انقلاب به لحاظ جامعیت، یک سند قابل دفاع است و همه ابعاد مسئله را پوشش میدهد، اما در بندهای این سند، بهندرت به موضوع خویشاوندی اشاره شده است.
🔹 برای عملیاتی کردن خانوادهمحوری، باید گفتمانسازی صورت گیرد. باید اکثریت باور کنند؛ ابتدا متصدیان و سپس مردم. سطوح حاکمیتی و مردمی باید اهمیت خانواده و اولویت آن را باور کنند.
📝 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23388
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔰 دومین کرسی علمی ترویجی «فقه انتخابات» برگزار میشود
🔹موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)، دومین کرسی علمی ترویجی با موضوع «فقه انتخابات»، روز چهارشنبه 12 خرداد ماه 1400 ساعت 18، با حضور طلاب، دانشجویان و اساتید حوزه و دانشگاه در فضای مجازی اسکایپ برگزار می کند.
🔸در این نشست حجت الاسلام دکتر مهاجرنیا مباحث علمی خود را پیرامون «انتخابات در نظام ولایی» ارائه خواهد کرد و حجت الاسلام دکتر نعیمیان به عنوان ناقد به بیان نظرات خود نسبت به این موضوع خواهد پرداخت.
🔖 لینک شرکت در جلسه: 👇
https://join.skype.com/gkmiqJkfMkoN
◀️ علاقه مندان جهت ثبت نام و شرکت در این نشست علمی می توانند با شماره ۰۹۳۸۱۵۰۴۲۷۷ تماس حاصل نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
هدایت شده از بنیاد حقوق پژوهی اسلامی
✳ سلسله نشستهای دوره توانمندسازی و دانش افزایی اساتید فقه و اصول حوزه علمیه خراسان
✅ عنوان جلسه ؛ تبیین کیفیت ارتباط فقه ، اصول و فلسفه در نظام سازی دینی
👤 با ارائه استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی زمانی
🕑 زمان : یکشنبه ۹ خردادماه ساعت ۱۸:۳۰ الی ۱۹:۴۵
🔺برگزاری دوره بصورت آنلاین «وبینار»
┄┅═══••✾••═══┅┄
#دوره_توانمندسازی
#فقه_نظام
#تهران
🔳 با ما همراه باشید
🆔 @meftaah_plus
❇️ ولایت پدر بر نفس فرزند
📝 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی در درس خارج فقه تربیت مطرح کرد؛
🔻 شؤون مختلف ولایت پدر، ولایت بر نفس ولد
🔸 ولایت بر نفس فرزند شامل حضانت، ازدواج، طلاق، تربیت و... میشود.
🔹 الف) ولایت بر حضانت: در مورد ماهیت حضانت اختلاف وجود دارد. طبق برخی از تعاریف ماهیت تربیتی دارد و اگر به معنای مضیق آن باشد فقط به معنای تربیت جسمی است ولی در معنای عام شامل تربیت جسمی و تربیت اصطلاحی میشود.
🔸 حضانت به معنای خاص مربوط به مراقبتها و نگهداری از کودک در دوران طفولیت است که طبق ضوابطی و تا سنی در دختر و پسر، حق تقدم با مادر است.
🔹 ب) ولایت بر ازدواج: در صورتی که فرزند صغیر باشد پدر در تزویج او ولایت دارد، همچنین است در ازدواج مجنون. البته اگر دختر باکره، بالغه و رشیده باشد در مورد ولایت پدر در تزویج او اختلاف وجود دارد. برخی معتقدند: در این صورت، پدر ولایت ندارد و امر ازداج او به خودش است ولی در مقابل، بیشتر معتقدند: حتی در صورتی که باکره رشیده باشد، پدر بر ازدواج او ولایت دارد.
🔹 ج) ولایت بر طلاق: در صورتی که فرزند مجنون باشد و ازدواج کرده باشد، پدر در طلاق او ولایت دارد ولی نسبت به صغیر این ولایت ثابت نیست و پدر نمیتواند همسر فرزند خود را طلاق دهد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ الزامات تحوّل و تحوّلخواهی
🔻 حجتالاسلاموالمسلمین علیآقا پیروز در یادداشتی بررسی کرد؛
1️⃣ برای تحول، شناخت دقیق و روشنی از مشکل و آسیب ضروری است. چنانچه تلقی ما از مسئله و مشکل ابتدایی و ضعیف باشد، تحول هم سطحی و غیرعمیق خواهد بود و مشکل از ریشه حل نخواهد شد و جهت مثبت تحول تأمین نخواهد شد.
2️⃣ تحول بدون مدیریت ممکن نیست! چرا تحول نیازمند مدیریت است؟ زیرا اگر مدیریت نباشد، ممکن است آن تحول دلخواه حاصل نشود و انحراف از هدف بهوجود آید.
3️⃣ تحول باید به مطالبهی عمومی تبدیل شود؛ یعنی نوعی تحولخواهی عمومی شکل گیرد که لازمهاش نارضایتی همه از وضعیت موجود باشد.
4️⃣ برای تحقق تحول، نیازمند برنامهریزی نیز هستیم و باید گامبهگام ارزیابی شود و عوامل تحول مورد تقدیر قرار گیرد. مواردی که نیازمند تحول است و هنوز تحولی در آن صورتنگرفته رصد شوند تا بهتدریج تحول کامل شود.
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23431
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔰جلسه بصیرتی
💠 با موضوع: شورای نگهبان،قانون گرایی یا مصلحت اندیشی
🎙 سخنران: آیت الله محسن اراکی
🗓 زمان: دوشنبه دهم خرداد ساعت ۱۸
🌐 بصورت #آنلاین از طریق لینک زیر 👇
http://www.skyroom.online/ch/peyman1072/haftom
⁉️ برای ورود به جلسه لینک بالا را لمس نموده و #نام_کاربری و #رمز_عبور عدد (۱۰۷) را وارد نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 عملکرد 10 ساله مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
🔰 در گفتوگو دبیرخانه مفتاح با دکتر ابراهیمی بررسی شد؛
📕 ما در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تلاش داریم تا نگاه حوزه علمیه و نهاد دین را به صورت مستقیم در عرصه قانونگذاری کشور وارد کنیم و بدین وسیله اصل 4 قانون اساسی و بند اول و دوم سیاستهای کلی قانونگذاری(ابلاغیه مقام معظم رهبری) نیز اجرایی شود.
📕 بنا داریم محتوای غنی حوزه را به صورت سیستمی، منظم و دائمی در اختیار نمایندگان قرار دهیم، به همین منظور لازم است طلاب در عرصه قانونگذاری وارد شده و آموزش ببیند تا با فرایند و چالش های قانون گذاری قانونگذاری آشنا و نسبت به آنها تسلط داشته باشند.
📕 چندین سال است که از اساتید دروس خارج حوزههای علمیه درخواست کردهایم تا موضوع دروس خود را در جهت نیازهای نظام قانونگذاری قرار دهند. به همین دلیل شاهد هستیم مباحثی همانند فقه نکاح با رویکرد قوانین در حوزه خانواده، فقه وصیت با نگاه قانونگذاری، فقه قانونگذاری و... برگزار میشود.
📕 دیدگاه ما این است که فقه پویا باید به صورت جدیتر دنبال شده و از حرکت اسمی خارج شود؛ چرا که مسائل مستحدثه باید در قالبی مطرح شود که بتوان در حوزه تقنین از آنها استفاده کرد. این دغدغه سبب شده تا مرکز تحقیقات اسلامی مجلس سه دوره کنفرانس بین المللی «فقه و قانون» را با رویکرد فقه نظام برگزار کند.
💻 درگاه ارتباطی مرکز تحقیقات اسلامی www.cmirq.ir و تلفن 02537732131 از شنبه تا چهارشنبه در خدمت پژوهشگران میباشد.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23436
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 برکات حوزه انقلابی
🔰 آیتالله عبدالکریم فرحانی مطرح کرد؛
📖 روحیه، اقدام و استراتژی بسیجی از منظر رهبر معظم انقلاب یعنی حضور در نقطهای که مدنظر اسلام، قرآن و تعالیم دینی است، به گونهای که اهداف موردنظر اسلام را به صورت جهانی عینیت بخشد.
📖 حوزه علمیه خاستگاه و مهد انقلاب بوده و اگر حیثیت انقلابی ماندن حوزه به خطر بیفتد، انقلاب و اسلام تضعیف میشوند و اگر انقلاب از آن هدف اصلی خود، خارج شود، در تعارض با تعلیمات دینی عمل خواهد کرد، بنابراین این نقش حوزه در مدیریت انقلاب و تحقق آرمانهای آن حیاتی است.
📖 همانگونه که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند؛ با تشکیل هیأتهای رصد و اندیشهورز و خردورز باید به گونهای کار را به پیش برد که نیازهای روز انقلاب اسلامی محقق شود. حقیقتا این امر در گرو همراهی و همکاری همهجانبه روحانیت شیعه و علمای دین است.
📖 یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی تقویت روحیه انقلابی در همه شوؤن اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه و عدم اعتماد به امپریالیسم غربی است.
📖 اگر حوزویان بتوانند به عنوان هادیان امت اسلامی نقش انقلابی خودشان را در درگذرگاه های مهم ایفا کنند؛ چه به عنوان استاد حوزه و دانشگاه و چه به عنوان مبلغین معزز، قطعاً مسیرهای متعالی و بزرگ پیشروی انقلاب اسلامی ایران بیشازپیش باز خواهد شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔺نشست استراتژی نظام فقهی حقوقی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با گزارشهای سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران
✔️با تمرکز بر مفاد گزارش در مورد وضعیت حقوقی زن و خانواده
🎙سخنرانان:
🔹دکتر محمود حکمتنیا
🔹حجتالاسلام دکتر رحیم نوبهار
🔹حجتالاسلام دکتر حسین جوان آراسته
🔹دکتر فریبا علاسوند
⏰زمان: سه شنبه مورخ ۱۴۰۰/۳/۱۱ ساعت ۱۵_۱۷
👈لینک ورود به جلسه: https://www.skyroom.online/ch/ijri.ir/khosousi
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق_بشر
#نشست_علمی
#پژوهشگاه_قوه_قضائیه
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجت الاسلام #عباسی_ولدی توضیح می دهد.
✅ ترم چهارم طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری
🔻 لینک ثبت نام
💻 https://b2n.ir/k82160
📱و یا ارسال عدد 1 به سامانه پیامکی 3000646400
🔷 توجه داشته باشید عزیزانی که در ترمهای قبل شرکت نکرده اند نیز میتوانند ثبت نام کرده و آیتمهای ترم قبل را دریافت و مطالعه کنند.
#شهید_مطهری
#عباسی_ولدی
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔸
🔳در ترویج معارف اهل بیت سهیم باشید.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1215692838C2dd8e172f2
✅ «تجربه»، «حیا»، «ریشه خانوادگی صالح» و «حلم» از شروط فرعی ولایت تفویض
🔻 آیتالله محسن اراکی در درس خارج «فقه نظام سیاسی» بیان کرد؛
📚 در ولایت تفویض افزونبر سه شرط اصلی علم، عدل و کفایت، شروط زائد دیگری نیز معتبر شمرده شده است.
1️⃣ تجربه: کسی که ولایت تفویض و اختیار تصمیمگیری برای مردم به او داده میشود، باید کسی باشد که قبلا تجربه شده باشد و همچنین خودش هم صاحب تجربه باشد.
2️⃣ حیاء: مراد از حیاء این است که ارتکاب رفتار ناهنجار از او سرنزند که گاهی ناهنجار، ناهنجار شرعی است و گاهی ناهنجار عرفی است.
❇️ در فرهنگ غرب اولین کاری که میکنند حیاء فطری را در نوجوانان میشکنند؛ این آموزشهای جنسی که در مثل سند 2030 آمده است و یا در رفتارها و برنامههای آموزشی غرب وجود دارد، دقیقا برای شکستن همین سد نیروی الهی است که در انسان به ودیعت گذاشته شده است.
3️⃣ ریشه خانوادگی صالح: کسی که مناصب و ولایات به او واگذار میشود(که حتی بنده معتقدم این باید جزو شروط نمایندگان مجلس نیز وجود داشته باشد) باید خانواده او بررسی شود که در چه خانواده رشد کرده است.
4️⃣ حلم: در روایت «امامت» وجود دارد و این شروط را شرط امامت میداند و ما معتقدیم با تنقیح مناط، شامل امامتهای خُرد و ولایتهای خُرد نیز میشود.
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23457
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📙 ضرورت حضور فقها در شورای بورس
📝 آیتالله هادی عباسی خراسانی در درس خارج بورس:
📚 تقاضایی که از دستاندرکاران بورس داریم و بارها هم تکرار کردیم این است که - اگر هست، باید بیشتر تحکیم شود - در لجنه و گروهی که مواد بورس را مینویسند یا قراردادها را اجرا میکنند یا تدوین میکنند، فقهایی در این قراردادها حضور داشته باشند.
📚 در شورای بورس و در شورایی که تدوین یا اجرای قوانین بورس میشود، باید فقهایی باشند؛ فقهای آگاه به قوانین که راهحلها را پیشنهاد کنند یا تطبیق بدهند؛ اگر راهحل اولیه نمیتوانند بدهند، حداقل در تطبیق، خبرویت داشته باشند.
📚 ما قائل به نظام اقتصادی اسلام هستیم؛ گرچه هنوز بیان نشده است؛ کمبود زیاد داریم؛ هر کس باید گوشه کار را بگیرد.
📖 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23451
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 ویژگیهای دولت کارآمد از دیدگاه فقهای امامیه
✅ حجتالاسلام والمسلمین مقیمیحاجی در نشست علمی مطرح کرد؛
📝 زمانی که نوبت به نظام و دولت سازی میرسد، نکته مهم و اولی که اینجا وجود دارد و نقش فقه را باید بررسی کرد، خود آن ساختار و الگوی توزیع قدرت در جامعه است. یعنی اولین چیزی که در دولت دارید این است که ساختار حاکمیت چگونه است؟
📝 در بخش عمدهای از نظرات، نقطه هرمی و اصلی ساختار حاکمیتی، از دولت به معنای مدرنش که اداره کننده اصلی مسائل اجرایی حکومت است، شروع میشود و دولت در نظام اجرایی، زیرمجموعه یک قدرت بالاتر نیست.
📝 اما بر مدار نظریههای فقهی، وقتی نظریه ولایت فقیه را مطرح میکنید، این نظریه دولت را جزئی از حاکمیت میبیند و در بحث توزیع قدرت و الگوی اداره نظام، نظام را از نقطه هرم شروع میکند. پس نقطه کلیدی این است که در اصل طراحی دولت و نظریه دولت، نظریه فقه مطرح میشود.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23466
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📖 معیارهای انتخاب رئیس جمهور
📕 آیتالله محسن اراکی تأکید کرد:
✅ معنای انتخابات این است که مردم اعلام میکنند که ما فرمانبر این نظام تشکیلاتی هستیم و برای کمک به آن فرمانروای فعلی ما که ولی فقیه است یک بازوی اجرایی خوبی میخواهیم انتخاب کنیم.
✅ شورای نگهبان یک نهاد قانونی است و مخالفت با قانون به ضرر جامعه بوده و اگر قانون تضعیف شد مجرمین زیاد میشوند و یقین بدانید کسانی که قانون را تضعیف میکنند در تقویت مجرمان و تبهکاران تأثیر دارند.
✅ تضعیف قانون به نفع دشمن است و شورای نگهبان تضمین قانونی بودن نهادهاست؛ این نهاد تضمین کننده سلامت مجری و قانون گذاری است و افراد شورای نگهبان افتخارات کشور هستند. بعد از تصمیمگیری شورای نگهبان دیگر مخالفت با آن مخالفت با جمهوریت و اسلامیت نظام است.
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23481
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ برخی افراد محملهای مثلاً فقهی درست میکنند، تا مردم از انتخابات دلسرد شوند
🔻 حجتالاسلام رضا اسلامی در گفتوگویی تأکید کرد؛
📚 ممکن است برخی بگویند خرج کردن این عنوان وظیفه شرعی برای انتخابات، کار را سخت میکند و عوارض منفی دارد. یک عدهای هستند که شرکت نمیکنند، بعد احکام الهی، موهون میشوند، که چطور شده است که اینها از کنار یک وظیفه شرعی رد شدهاند.
📚 ما میتوانیم آن را به این نقض کنیم که شما چطور تکلیف شرعی را برای روزه خرج میکنید، این همه خطبای ما بالای منبر میگویند که ایهاالناس غیبت نکنید، به هم ظلم نکنید، دروغ از گناهان کبیره است. در صورتی که برخی از گناهان در بین مردم شیوع دارد. این پاسخ نقض آن است.
📚 پاسخ دوم این است که وقتی حکم شرعی به صورت عام، به صورت خطاب قانونی ابلاغ میشود، ما به موارد تخصیص و استثنائات و عروض حالات ثانوی، کاری نداریم. اگر کسی به علتی نمیتواند خارج شود، یا وظیفه دیگری را احراز کرده است، مسئولیتش با خودش است. این بدین معنا نیست که ما حکم اولیه را در اختیار مردم نگذاریم. شرکت در انتخابات به حکم اولی واجب ضروری است.
📚 اگر حضور مردم در انتخابات، دعوتی از سوی حاکم اسلامی باشد، بدین معنا است که حاکم میگوید که جایگاه و نقش من تا این حد بوده است. اینجا جای شما است که باید نقشآفرینی کنید. حضور مردم، نفی وظیفه حاکم نمیکند.
📖 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23476
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💯 ولایت پدر بر تربیت فرزند
🔰 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی در درس خارج فقه تربیت عنوان کرد؛
🔹 شؤون مختلف ولایت پدر، ولایت بر تربیت فرزند
📝 از جمله موارد ولایت بر فرزند ولایت بر تربیت است. در کنار بحث شایع از وظایف تربیتی پدر و مادر در ساحات مختلف، بحث مهم که کمتر به آن توجه می شود، بحث از ولایت بر تربیت است.
📝 در مورد وظایف پدر گاهی سخن از تکالیفی است که بر عهده پدر قرار داده شده است که فی الجمله از مسلمات فقهی است. گاهی این وظایف ناشی ولایتی است که پدر بر فرزند دارد و خود یک حکم وضعی است و نکته دیگر حقی است که برای پدر در قبال این تکلیف ایجاد میشود.
📝 بنابراین بین این سه مسأله نباید خلط شود: 1- پدر نسبت به فرزند تکالیفی دارد و حقوقی فرزند بر ذمه پدر. 2- حکم وضعی ولایت برای پدر جعل شده و خود منشأ آثار و تکالیف است. 3- حقوقی برای پدر بر عهده فرزند است.
📝 مطلب مهم آیا دلیلی بر ولایت پدر بر فرزند به صورت مطلق وجود دارد؟ فقها درباره ولایت پدر بر اموال فرزند یا تزویج او مباحثی را مطرح کردند ولی درباره مطلق ولایت پدر نسبت به شئون مختلف فرزند بحث جامعی نشده است و حتی در موارد مشکوک هم اصل عدم را جاری کردند که مدعا اثبات این ولایت است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🔰 طرح | جمهوری اسلامی، مهمترین ابتکار امام
🔺 رهبر انقلاب، امروز: مهمترین ابتکار امام بزرگوار عبارت است از جمهوری اسلامی. این همان مردمسالاری دینی است که زیر عنوان جمهوری اسلامی رسمیّت پیدا کرد و عنوان نظام برخاسته از فکر و اراده ملت ایران و رهبری امام بزرگوار شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انقلاب_اسلامی
#امام_خمینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
🏴 الَسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الإمامُ الصّادِقُ
▪️ *شهادت مؤسس مكتب جعفری امام صادق علیهالسلام را به عموم شیعیان و محبان حضرتش تسلیت عرض مینماییم.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهادت
#امام_صادق_علیه_السلام
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📕 گاهی اوقات مشارکت کم دلالت بر این دارد که ما دولتمردانی که سر کار هستند را قبول نداریم؛ نه اینکه اصل نظام را قبول نداریم
🔰 حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در نشست علمی «جایگاه رأی مردم از دیدگاه امام خمینی(ره)»:
🔹 مسلما کسی نمیتواند اصل «مشارکت مردم» را در اندیشه امام انکار کند و شاید هیچ عالمی در طول تاریخ اسلام نداریم که این همه از واژه «مردم» استفاده کرده باشد. اصل مشارکت مردم و مشارکت حداکثری مردم جای تردید نیست اما این مشارکت به چه صورتی باشد؟ آیا رأی مستقیم مردم باشد یا رأی مستقیم احزاب باشد؟
🔹 اگر مشارکت بیشتر شود به لحاظ جامعه شناختی حکومت کارآمدتر است و مشارکت کمتر باشد کارآمدی حکومت کمتر است؛ اما میشود از مشارکت بیشتر یا کمتر مردم مشروعیت و یا عدم مشروعیت فلسفی را استنتاج کرد؟ یعنی آیا میشود از یک تبیین جامعه شناختی یک تحلیل فلسفی درآورد؟! من میگویم باید این موضوع را تحلیل جامعه شناختی کنید.
🔹 قشر خاکستری جامعه به دعواهای اصولگرا و اصلاح طلب توجه ندارد. مردم میبینند چه کسی کارآمدتر است و چه کسی میتواند مشکلاتشان را حل کند. لذا گاهی اوقات مشارکت کم دلالت بر این دارد که ما دولتمردانی که سر کار هستند را قبول نداریم؛ نه اینکه اصل نظام را قبول نداریم و عوض کنیم و نظام دیگری را بر سر کار بیاوریم.
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23472
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📝 دیدار آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی/ ثبتنام پذیرش حوزههای علمیه تمدید شد
📌 حوزههای علمیه و مراکز دینی در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی و... بودند؛ در گزارشی به مهمترین این مسائل پرداخته شده است که برخی از عناوین آن به قرار ذیل است:
📚 کارآمدی به حرف و وعده نیست گذشته و عملکرد کاندیداها باید آن را تأیید کند
📚 دیدار آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی
📚 حوزه امروز باید متناسب با روزگار جدید نظم پیدا کند
📚 تکذیبیه دفتر حضرت آیتالله علوی گرگانی در مورد یک خبر در فضای مجازی
📚 ثبتنام پذیرش حوزههای علمیه تمدید شد
📚 ثبتنام مراکز تخصصی حوزه تا ۲۱ خرداد ادامه دارد
📚 فعالیت مرکز مشاوره اسلامی سَماح در ۱۵ استان
📚 مرکز رشد حوزه علمیه استان فارس افتتاح میشود
📚 آشنایی با کتاب الفائق فی الاصول برگزیده کتاب سال حوزه
💢 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23488
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 ملاک تشخیص حق بودن یا نبودن سخنان افراد در نقد دیگران
✅ حجتالاسلام والمسلمین علی رضائیان در درس گفتار «فقه انتخابات» بررسی کرد؛
📝 امیرمؤمنان(ع) به مالک میفرمایند «و مردم به وضع تو به همان صورت مینگرند که تو به حاکمان پیش از خود مینگریستهای و همان را در حق تو میگویند که تو درباره حاکمان گذشته میگفتهای... .»
🔻 این سخن حضرت امیر(ع) دارای پیامهای مختلفی است؛
1️⃣ پیام به خود نامزد: با همان ملاکهایی که نامزد دولت قبلی را نقد یا تخریب کردهای، دولت خودت نقد یا تخریب میشود.
2️⃣ پیام به انتخاب کنندگان: ملاک نقد نامزد نسبت به دولتهای قبلی چیست؟ آیا با ملاک حق نقد میکند یا خودش را ملاک میداند نه حق را.
3️⃣ سنت جاری خدا در جامعه انتخاب کنندگان: هر ملاکی که نقد کننده یا نامزد استفاده میکند، تبدیل به فکر عامه(ینظرون)، کلام عامه(یقولون) و استدلال عامه(یستدل) میشود و یک رویه فرهنگی را در جامعه شکل میدهد که نتیجه آن فرهنگ عامه در جامعه میباشد.
4️⃣ تاثیرگذاری ملاک نقد بر روابط بینالملل: ملتها و دولتهای دیگر نیز همانند ملت خودت تو را قضاوت خواهند کرد.
📚 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23496
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#درس_گفتار
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📝 تربیت دینی فرزند
🔻 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی در درس خارج فقه تربیت تصریح کرد؛
🔹 شؤون مختلف ولایت پدر، فقیهان و ولایت بر تربیت فرزند
📚 همانگونه که گذشت ولایت بر عهده گرفتن زمام امور شخص دیگر است و ولایت در تربیت یعنی بر عهده گرفتن زمام امور تربیت فرزند، یا تصدی شؤون فرزند و تدبیر امور تربیتی او. اگر ولایت اثبات شود، مستتبع یک سری احکام تکلیفی است.
📚 در کلمات فقها اشاراتی نسبت به ولایت پدر بر امور فرزند شده است که میتوان ولایت بر تربیت را استفاده کرد:
📚 صاحب جواهر بر ولایت پدر در مسائل مالی و غیر مالی اشاره داشته و مرحوم مراغی هم برای پدر و جد پدری نوعی ولایت بر نفس را بیان کرده است که تعبیر «علی نفسه» میتواند بیانگر معنای عامی برای ولایت پدر در امور فرزند باشد که شؤون تربیتی را شامل شود.
📚 کاشف الغطا، محمد حسین تصریح دارد که اولاد انسانها ودیعه الهی بوده و پدر در برابر آنها مسئول میباشد و همان طور که وظیفه تربیت جسمی دارد، بر او تربیت عقلی و تغذیه روحی و تصحیح اعتقادات و تعلیم اصول و فروع دین به فرزند واجب است(سؤال و جواب (لكاشف الغطاء؛ ص: 157).
📚 در متون فقهی فقهای پیشین و معاصر نیز موارد متعددی درباره لزوم تربیت اعتقادی، تعلیمی و تربیت عبادی فرزند نسبت به برخی عبادات وجود دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
✅ بررسی و نقد دیدگاه قائلین به نظریهای مشروعیت ولیفقیه براساس آرای مردم
🔻 آیتالله محمدعلی مدرسی یزدی در درس خارج «فقه قانونگذاری» بیان داشت؛
💢 مشروعیت و وجوب نهاد قانونگذاری: براساس مبنای نصب در باب ولایتفقیه، فقیه از جانب خدا برای حکومتداری منصوب است. ولی مبنای غیر مشهوری از طرف برخی متأخرین مطرح شده که قائل به ولایتفقیه شدهاند ولکن در جایی که مجتهد جامع شرایط بیش از یک نفر باشد مشروط به رأی و انتخاب مردم دانستهاند، به گونهای که رأی(اکثریت یا منتخبین) دخالت در مشروعیت دارد.
🔰 ادله قائلین به مبنای غیر مشهور
1️⃣ تمسک به اولویت قاعدە سلطنت: یکی از این ادله، فحوای قاعدە سلطنت است که معمولا آن را به روایت «الناس مسلطون علی أموالهم» مستند میدانند.
2️⃣ تمسک به دلیل «أوفوا بالعقود«: ادعا شده تعیین والی نوعی عقد و قرارداد بین مردم و حاکم است و مردم ولایت را برای حاکم انشاء میکنند و او نیز در قبلا تعهداتی قبول میکند.
3️⃣ تمسک به ادلە بیعت: در این صدد به آیات متعددی تمسک کردهاند و به مقتضای آن گفتهاند حاکم باید منتخب باشد.
4️⃣ تمسک به سیرە عقلا: ادعا شده این سیره در جمیع ازمنه استمرار داشته و بر اساس آن همواره مردم در تلاش بودهاند که برای خود حاکمی انتخاب کنند.
5️⃣ تمسک به ادلە شورا: به آیات شورا و مشورت نیز تمسک کردهاند تا نتیجه بگیرند رأی مردم مشروعیت آور است.
📝 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23461
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📘 طلبه در مباحث اخلاقی، تهذیبی و تربیتی باید چند باب وسائل را حفظ و جزء سرشتش شود
🔰 آیتالله علیرضا اعرافی در درس خارج «فقه روابط اجتماعی» عنوان کرد؛
📖 طلبه در مباحث اخلاقی تهذیبی و تربیتی چند باب وسایل را باید حفظ باشد و جزء سرشتش شود. یکی جهاد النفس در پایان کتاب جهاد، دیگری کتاب العشره در پایان کتاب الحج، سومی کتاب فعل معروف در انتهای کتاب امربهمعروف و دیگری مقدمات عبادات در جلد اول است.
📖 این چهار پنج جای وسایل یک دوره سبک زندگی اسلامی و شاکله شخصیت فرد به لحاظ درونی و رفتاری را تبیین میکند و تعمیق اینها بهعنوان مسائل اخلاقی و روحی خیلی باید در کار طلبگی مهم شمرده شود.
📖 البته کسی این مجموعه را نظم جدید روایی نداد. کتابچه دربیاورند با توضیح پاورقی خلاصه. یک دور طلبه در شش سال بخواند بهترین اخلاق است و همهچیز در آن هست. تلاش ما در ابواب جدید فقهی این است که اینها در متن فقه بیاید و جایگاه پیدا کند.
📖 این نوع را در حدیث خوانی و در اخلاق میشود گنجاند جا دارد. یکی از مشکلات این است که طلبه در بحثهای فقهی تا درس خارج هیچ جا با متون روایات و منابع اصلی ممارست ندارد و حتی آیات از منظر فقهی، این هم ضعفی است و باید تدبیری کرد.
✅ متن کامل: http://meftaah.com/?p=23054
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
💢 برخی تنها در زبان اقتصاد اسلامی را قبول دارند ولی در عمل علیه آن کار میکنند
🔰 آیتالله مهدی هادوی تهرانی در درس خارج فقه «مکتب اقتصادی اسلام» مطرح کرد؛
📚 مثالهایی که برخی برای اثبات عدم وجود اقتصاد اسلامی میزنند نشانگر آن است که چندان با اقتصاد آشنا نیستند.
📚 اینکه ما میگوییم اسلام اقتصاد دارد منظورمان این نیست که مثلا روش محاسبه نرخ تورم، سود و... را باید از فلان آیه استخراج کرد.
📚 اقتصاد توصیفی که کار قرآن و حدیث نیست بلکه آن چیزی که کار قرآن و حدیث است اقتصاد دستوری است.
📚 اسلام اقتصاد دارد و اقتصاد اسلامی نه اقتصاد دولتی به آن معنایی که سوسیالیسم میگوید است و نه اقتصاد آزاد به آن معنایی که سرمایهداری میگوید، است.
📚 برخی با صداقت و صراحت نظرشان را درباره اقتصاد اسلامی میگویند هر چند نظر درستی نیست، ولی عدهای هستند که چنین صداقت و صراحتی ندارند، بلکه میگویند اقتصاد اسلامی داریم ولی در عمل به گونهای دیگر رفتار میکنند.
📚برخی تمام تلاششان این است که نگذارند اقتصاد اسلامی تحقق خارجی و عینی پیدا کند. اینها خطرناک هستند، چون به اسم طرفداری از اقتصاد اسلامی جلوی رشد و طرح اندیشههای صحیح در زمینه اقتصاد اسلامی را میگیرند.
📖 متن کامل: http://meftaah.com/?p=23141
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com