💠 فراخوان ثبت نام دوره تربیت محقق خانواده
🔻 ویژه اساتید، طلاب شاغل به تحصیل و یا فارغ التحصیلان سطح دو، سه و چهار رشتههای تحصیلی «تعلیم و تربیت اسلامی»، «مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی»، «مطالعات اسلامی زنان» و سایر رشتههای مرتبط
🎤 با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسین رضائیان
📲 ثبت نام با مراجعه به سامانه https://pajohesh.jz.ac.ir و ارائه آخرين مدرك تحصيلي يا گواهي اشتغال به تحصيل و همچنین ارائه مستندات پژوهشی ذکر شده در فرم ثبت نام در زمان مصاحبه علمی
🗓 مهلت ثبت نام: تا پایان آبان 1400
💻 سایت: https://jz.ac.ir/post/9450
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از جلسه هماندیشی مسئولان حوزه علمیه اصفهان و مدیریت شهری
📝 طی برگزاری جلسه مشترک کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با شورای معاونین مرکز مدیریت حوزه علمیه و مدیر حوزه علمیه خواهران، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی شعبه اصفهان پیرامون مهمترین مطالبات و راهکارهای همکاری مشترک فی مابین نهادهای حوزوی و مدیریت شهری بحث و تبادل نظر شد.
🔹 حجتالاسلام سید حسین مومنی، معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان: یکی از نکات مهم در بحث اداره شهر، توجه به نظریات فرهنگی است که در عرصه مدیریت شهری امروزه حائز اهمیت است.
🔹 حجتالاسلام عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان: آنچه که باید بیشتر روی آن متمرکز شویم، ترسیم فرایند همکاری مشترک فی مابین حوزه علمیه و شهرداری اصفهان است.
🔹 حجتالاسلام غلامرضا بهرامی، مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان: اگر همکاری خوبی با حوزههای علمیه صورت نگیرد در فرهنگ عمومی و مسایل خانواده و زنان دچار مشکل خواهیم شد.
🔹 حجتالاسلام عبدالامیر خطاط، معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان گفت: در مسائل فرهنگی، توقع زود بازده بودن طرح ها، توقع بی جا هست.
🔹 حجتالاسلام محسن جلالی، معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان: معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان دارای مرکز نخبگان و استعدادهای برتر است که استفاده از نخبگان توسط مدیریت شهری یک مطالبه اساسی هست.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25079
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#اصفهان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 کرسیهای علمی ترویجی
بخش اول:
🔰مبانی نظری رها آشکار سازی ( بخشش)
🔸ارائه کنندگان : دکتر مسعود آذربایجانی و دکتر عباس پسندیده
🗓دوشنبه 17 آبان 1400 ساعت 9 تا 10:30
بخش دوم:
🔰پروتکل عملی رها آشکار سازی (بخشش)
🔸ارائه کنندگان : دکتر مسعود آذربایجانی و دکتر مسعود جانبزرگی
🗓دوشنبه 17 آبان 1400 ساعت 10:30 تا 12
🔸ناقدان دو نشست: دکتر محمدرضا سالاری فر و دکتر رفیعی هنر
🔸دبیر دو نشست: محمود اصفهانیان
◀️ورود به هر دو جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روان_شناسی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین حسین عندلیب درباره «روایت ناقص از اندیشه سیاسی آیات عظام خوئی و سیستانی»
🔹 دکتر عبدالوهاب فراتی در نشست نقد کتاب «مدارس فکری حوزه علمیه نجف و نسبت آنها با اندیشه انقلاب اسلامی» اظهار داشت: «آیتﷲ سیستانی همانند استادش آقای خوئی، اصلا قائل به ولایت فقیه نبود و تمام ادلهای که مثلا موافقین ولایتفقیه از مرحوم ملا احمد نراقی تا امام خمینی در این زمینه اقامه کرده بودند را نپذیرفت. اما در ورای سلب دولت از فقیه در مقام ایجاب، ایشان از یک نظریهای در حوزه سیاست دفاع کرد که امروزه از آن به «دموکراسی توافقی» تعبیر میکنیم.
🔸 ضمن تشکر و احترام به مساعی این پژوهشگر ارجمند، اما به نظر می رسد این روایت، روایتی ناقص از اندیشه ی سیاسی آیتالله خویی و سیستانی است. هرچند آیتالله خویی از حیث نظری و ادله اجتهادی «اطلاق» ولایت فقیه را نتوانست به اثبات رساند لکن از حیث «عملی» و بر خلاف ادعای اقای فراتی مدل مطلوب حکومت را «رها» نکرد.
🔸 حضرت آیتالله سیستانی نیز با توسعه دایره «امور حسبیه» قائل به ولایت فقیه، در سه حوزه افتاء، قضاء و امور حسبیه به معنی موسّع آن، بلکه برخی دیگر از شئون امام معصوم و حاکم اسلامی است از جمله إعمال ولایت در امور عامه، که نظم جامعه اسلامی بر آنها متوقف است، و در زمینه زعامت سیاسی جامعه، ولایت را برای فقیه جامع الشرایط در راستای حفظ نظام مملکت اسلامی، که مقبول عامه مؤمنان باشد، پذیرفته اند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25074
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸 کرسی ترویجی جایگاه مردم و حکومت اسلامی از دیدگاه علامه مصباح یزدی(ره)
🔰 دبیرخانه همایش ملی علامه مصباح یزدی(ره) با همکاری دانشکده علوم قرآنی خمین دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار میکند:
🔸ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر قاسم شباننیا
🔸ناقدان: حجج اسلام دکتر محمدمهدی کریمی و دکتر رضا مهدیانفر
🔸دبیر علمی: دکتر احمد امیدوار
🗓 دوشنبه ۱۷ آبانماه ⏰ ۰۹:۴۵
📡 درگاه شرکت مجازی در جلسه:
🌐 meet.quran.ac.ir/khomein
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آغاز فراخوان جذب اعضای هیأت علمی
💢 دکتر جعفر جعفری، معاون برنامهریزی و اجرایی مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم از آغاز فراخوان جذب اعضای هیات علمی، از روز دوشنبه ۱۷/۰۸/۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این فراخوان تا پایان آبانماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
📝 متقاضیان میتوانند با مراجعه به وبسایت مرکز جذب اعضای هیأت علمی به آدرسmjazb.ir با توجه به نیاز دانشگاهها در رشته تخصصی خود نسبت به انتخاب سه مورد از محل تقاضا اقدام نمایند.
📆 مهلت این فراخوان در ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه به اتمام خواهد رسید و این مدت تمدید نخواهد شد. لذا از متقاضیان درخواست میشود در مهلت تعیین شده نسبت به ثبتنام و انتخاب دانشگاهها و مؤسسات مورد نظر خود اقدام نمایند.
☎️ گفتنی است؛ متقاضیان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و رفع مشکلات احتمالی، با شماره ۰۲۱۸۲۲۳۴۶۶۶ (مرکز پاسخگویی) تماس حاصل نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید حلقه وصل میان حوزه و مجلس باشد و تلاش کند تا وزنه دینی و مذهبی مجلس حفظ شود
🔻 حضرت آیتالله علوی گرگانی در دیدار با رئیس و کارکنان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
📚 مجلس جمهوری اسلامی باید تمام جهاتش را رعایت کند، قانونی در مجلس تصویب نشود که موجب ضربت به اسلام و مسلمین شود. تقاضای اینجانب از جنابعالی و همکاران شما این است که دقت بیشتری داشته باشید که مجلس ما دارای وزنه دینی و مذهبی باشد، مشکلاتی در آن پیش نیاید که فردا ایراد بگیرند.
📚 اجازه دهید هر جا نقطه ضعفی بود، به شما تذکر بدهیم، هر جا مشکلی بود با ما در میان بگذارید که ما کمکی در کار کرده باشیم. اجازه بدهید ما از این مرحله به بعد تذکراتی در این رابطه به شما تقدیم کنیم و شما در جلساتی که دارید با هم مذاکره میکنید، ما هم نظرات خود را بیان میکنیم.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین مهدی رجایینیا:
🔹 بیش از ۵۰۰ نفر از طلاب و فضلای حوزه علمیه با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همکاری دارند و تشکیل کارگروههای علمی جهت بررسی طرح ها ولوایح، اعزام اساتید و متخصصان حوزوی جهت حضور در کمیسیونهای تخصصی مجلس، نگارش و یا مشارکت ابتکاری و خلاق در تهیه پیش نویسهای طرحهای قانونی مهم، تهیه بیش از چهارصد عنوان گزارش علمی در مورد طرحها و لوایح و... از جمله فعالیت های این مرکز میباشد.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25090
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#دیدار
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دفتر امور فضلای مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با همکاری دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح برگزار می کند:
✅ سلسله دروس خارج نظامهای اسلامی؛ سبک زندگی اسلامی و مولفههای آن
🎙 استاد: حجت الاسلام و المسلمین عبدالامیر خطاط
📆 زمان: چهارشنبه هر هفته/ ساعت 7
🔰 مکان برگزاری:
مدرسه صدر بازار اصفهان، حجره ۱۴۱
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_خارج_نظامهای_اسلامی
#سبک_زندگی_اسلامی
#استاد_خطاط
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از نتایج رتبهبندی دانشگاهها در حوزههای موضوعی مختلف در سال ۲۰۲۲
📚 یکی از رتبهبندیهای مهمی که رتبهبندی جهانی تایمز به صورت سالانه انجام میدهد ارزیابی و سنجش دانشگاهها در حوزههای موضوعی مختلف است، این رتبه بندی در ۱۱ حوزه موضوعی کلی که برخی از آنها دارای چندین موضوع فرعی است، دانشگاههای برتر جهان را معرفی میکند.
📚 این حوزههای موضوعی عبارتند از: مهندسی و فناوری، علوم زیستی، علوم فیزیکی، هنر و علوم انسانی، بهداشت و بالینی، اقتصاد و تجارت، علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر، روانشناسی، آموزش و حقوق.
🔻 دهقانی، رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری:(ISC)
🔹 در حوزه آموزش دو دانشگاه از ایران در جمع ۵۹۷ دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار دارند که دانشگاه فردوسی مشهد در بازه رتبه ای ۴۰۰-۳۰۱ و دانشگاه تهران در بازه رتبه ای +۵۰۱ در این فهرست حضور دارند.
🔹 در حوزه موضوعی هنر و علوم انسانی ۱ دانشگاه از ایران در بین ۶۰۶ دانشگاه برتر جهان در این حوزه دیده می شود که دانشگاه تهران با بازه رتبه ای ۴۰۱-۵۰۰ در این فهرست دیده میشود.
🔹 در حوزه موضوعی علوم اجتماعی چهار دانشگاه از ایران در بین ۸۷۰ دانشگاه برتر جهان در این حوزه دیده می شود که شامل دانشگاههای شیراز، شهید بهشتی و فرودسی مشهد و تهران میشود.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25107
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅کنگره بینالمللی «اقتصاد، اشتغال و تولید، در آیینه قرآن و عترت علیهمالسلام»
🔴برگزار کننده: دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)
📆 مهلت ارسال مقالات: 15 بهمن ماه 1400
👈سامانه کنگره:
www.science.imamreza.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#فراخوان
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
🔰 گروه علمی «اقتصاد» مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با دبیرخانه کرسیها برگزار میکند ✅ موضو
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از نشست علمی «بررسی علل عدم موفقیت نظام بانکی در جلب اعتماد عمومی نسبت به حذف ربا»
🔻 حجتالاسلام والمسلمین مهدی خطیبی، ارائه دهنده بحث:
🔹 در نظام بانکی ما دو مشکل اساسی وجود دارد: 1 - ناکارآمدی نظام بانکی در مسیر رشد و توسعه اقتصادی است که حتی گاهی رشد و توسعه اقتصادی را مختل نموده است؛ مثل افزایش نقدینگی در سالهای اخیر که منجر به تورم شده است؛ 2 - وجود شبهه ربا در عملیات بانکی.
🔹 بانک با ویژگیای که دارد قابلیت تطبیق کامل با بانکداری بدون ربا را ندارد و باید الگوی جدیدی ارائه دهیم، حال اگر بخواهیم از سیستم فعلی استفاده نماییم و شائبه ربا را کم کنیم باید آموزش را تقویت دهیم و فرهنگ رعایت قانون و شرع را بالا ببریم.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید کاظم رجایی، ناقد:
🔸 مدل بررسی و نقد و ارزیابی در مباحث علمی با مباحث استفتائی متفاوت است و زمانیکه در نوشتار علمی به بررسی یک موضوع مثل مفاد قانون بانکداری بدون ربا میپردازیم، دیگر نباید به بررسی شروط خارج از مفاد قانون بپردازیم.
🔸 قانون بانکداری بدون ربا که به آن اشکالات فقهی وارد شده را باید گفت قانون سالمی است و بنظر میرسد شائبه ربا ندارد و ایرادات فقهی محکم و مستدلی نسبت به ربوی بودن این قانون مشاهده نمیشود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25148
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره
کرسی های ترویجی
🔻 موضوع کرسی سوم:
💢نقد و تحلیل رویه شورای نگهبان در خصوص حدود صلاحیت شوراهای محلی
🔸️ارائه دهنده:
👤سیدمجتبی حسینیپور اردکانی
معاون پژوهشهای کاربردی پژوهشکده شورای نگهبان
🔸️ناقدان:
👤دکتر ولی رستمی
استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
👤دکتر علیمحمد فلاحزاده
استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
⏰زمان برگزاری:
سهشنبه ۲۵ آبانماه ساعت ۱۵ الی ۱۷
📍این برنامه به علت رعایت پروتکل های بهداشتی صرفاً به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
🌐 شرکت در نشست به صورت میهمان👇👇
https://www.skyroom.online/ch/shora-rc.ir/law5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی نوع نگاه جامعه ایرانی به مقوله فرزندآوری توسط دکتر محمد جواد محمودی، رییس کمیته مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی
📚 طبق برآورد های انجام شده بر مبنای نتایج سرشماری، جمعیت ایران در پایان نیمه اول سال 1400 به حدود 84 میلیون و 700 هزار نفر رسیده است. برآوردها نشان میدهد که با توجه به کاهش تولدها در شش ماهه اول سال جاری نسبت به سال 1399 نرخ رشد جمعیت در سال جاری به کمتر از 0.7 درصد برسد. ضمن آنکه پیشبینی میشود در سال های آینده با کاهش بیشتر نرخ رشد جمعیت مواجه باشیم.
📚 میانگین تعداد فرزندان دلخواه مردان و زنان جوان در آستانهی ازدواج به ترتیب برابر 2.4 و 2.2 بوده است. براساس نتایج جزئی این پژوهش، بیشتر جوانان در آستانه ازدواج ( 60.2 درصد) علاقه مند به داشتن 2 فرزند هستند، 14 درصد طالب 1 فرزند و نزدیک 1 درصد علاقهای به داشتن فرزند ندارند.
📚 همچنین میانگین تعداد فرزندان دلخواه جوانان در آستانه ازدواج ساکن نقاط نقاط شهری و یا نقاط روستایی به ترتیب برابر با 2.2 و 2.5 فرزند بوده است. شایان ذکر است که، 14.6 درصد جوانان در آستانه ازدواج ساکن نقاط شهری و 9.8 درصد از جوانان نقاط روستایی طالب یک فرزند بودهاند.
📚 جزئیات این یافته ها نیز نشان می دهد که زنان پاسخگوی ساکن نقاط شهری به طور متوسط طالب 2.7 فرزند بوده و زنان ساکن نقاط روستایی به طور متوسط خواهان 3 فرزند بودهاند.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25138
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣مدرسه حقوق اساسی؛ مجموعه کارگاه های آموزشی آشنایی با قانون اساسی
📝 دومین کارگاه: آشنایی با جایگاه و صلاحیت های رهبری در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
▪️محورهای مورد بحث در این کارگاه:
1⃣دامنه و اقتضائات اطلاق ولایت فقیه
2⃣ریاست رهبر بر بخشی از قوه مجریه
3⃣محدوده صلاحیت مجلس در قانون گذاری نسبت به وظایف و اختیارات رهبری
4⃣صلاحیت قاعده گذاری و ساختار سازی رهبر
▪️مزایا:
1⃣اعطای گواهی حضور از پژوهشکده شورای نگهبان
2⃣چاپ تقریرات برتر در نشریه پیام مروی
3⃣امکان بهره مندی از حمایت مدرسه علمیه مروی در تشکیل و فعالیت در کارگروه قانون اساسی
⏰زمان: شنبه ۲۲ آبان، ساعت ۱۴ الی ۱۸
⏳مهلت ثبت نام: تا۲۰ آبان (به صورت محدود)
💵هزینه ثبت نام: ۵۰ هزارتومان
🕌مکان: مدرسه علمیه مروی
🔍اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
j-azm.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#کارگاه_آموزشی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ما حق شک و نقد در علوم انسانی وارداتی را داریم/ میخواهیم باب تقلید را ببندیم و باب تحقیق را باز کنیم
🔻 دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی مطرح کرد؛
📝 علوم انسانی پشت صحنه و یک شالوده ای دارد که مثل پایههای ساختمان عمل میکند، اگرچه دیده نمیشود اما ساختمان روی آنها استوار است.
📝 مطالبی کلی وجود دارد که در همه علوم انسانی غربی مثل روح جریان دارد یکی اومانیسم است یکی سکولاریسم است؛ ما حق داریم درباره این مبانی بحث و فکر و نقد کنیم.
📝 آیا علوم انسانی یک کشور اسلامی میتواند عینا علوم انسانی وارداتی با مبانی و اعتقادی غربی باشد؟ سوال و شک که میتوان کرد. بحث تحول علوم انسانی با چنین مبانی ای سروکار دارد مبدا عزیمت ما چنین بحثهایی است.
📝 اجمالا به ۱۶ رشته دانشگاه در تحول علوم انسانی اولویت دادهایم. حدود ۵۰ کتاب از چاپ درآمده و ۵۰۰ کتاب در دست تالیف است؛ اگر برنامه ها درست پیش برود، چند هزار کتاب جدید تالیف و وارد بازار نشر علوم انسانی میشود.
📝 بنا نداریم همه علوم انسانی غربی را ابطال کنیم؛ منطقی و معقول صحبت میکنیم و بنای ما ستیزه با علم نیست اما بنا داریم باب تقلید را ببندیم و باب تحقیق را باز کنیم.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25123
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش «علامه مصباح یزدی؛ فیلسوف علوم اجتماعی اسلامی» در آستانه نخستین سالگرد درگذشت آیت الله مصباح یزدی و به مناسبت روز جهانی فلسفه برگزار می شود.
🎙 با سخنرانی اساتید معظم:
علی اکبر رشاد
غلامرضا فیاضی
عبدالحسین خسروپناه
مجتبی مصباح یزدی
علی مصباح یزدی
حسین بستان
حمید پارسانیا
📆 چهارشنبه سوم آذرماه ۱۴۰۰/ ساعت ۱۸
🕌 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تالار استاد موسویان
📺 پخش زنده و مستقیم با ترافیک رایگان از طریق TV.iict.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در چهلمین جلسه مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم طرح تشکیل کمیسیون فضای مجازی در مجمع نمایندگان طلاب به تصویب رسید
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حسینی نژاد، رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلا:
🔹 مجمع نمایندگان طلاب و فضلا ناظر به ظرفیتی که دارد، پیشگام در پیگیری دغدغههای طلاب و فضلا بوده است.
🔹 طرح دوفوریتی تأسیس کمیسیون ویژه فضای مجازی به منظور احصاء خطرات، تهدیدها و فرصتهای فضای مجازی و ارائه طرحهای بنیادین صورت میگیرد.
🔻 حجتالاسلام ایزدی، طراح دو فوریت تاسیس کمیسیون ویژه فضای مجازی:
🔸 تأسیس کمیسیون ویژه فضای مجازی در جهت مواجهه منطقی و علمی با فضای مجازی و برای مقابله با زمینههای مسموم این فضا ارائه میشود.
🔹 در پایان این جلسه با رای اکثریت اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، دو فوریت و کلیات طرح تاسیس کمیسیون ویژه فضای مجازی به تصویب رسید.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25112
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅اولین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی
☑️پنل تخصصی کمیسیون حکمت و تعالی علوم سیاسی
📆 چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰- ساعت ۸ الی ۱۲
👈لینک ورود به جلسه:
https://sessions.iauec.ac.ir/online9/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 مسائل حقوقی پیرامون تولید ملی 🎙 ارائه دهنده: دکتر سید محمدمهدی غمامی عضو هیئت علمی دانشکده معارف
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از نشست علمی «مسائل حقوقی پیرامون تولید ملی» با ارائه دکتر سید محمدمهدی غمامی
🔻 یکی از کارکردهای اصلی حقوق، حمایت از «حقها» است که در دو سطح قابل تقسیم است؛
1️⃣ جلوگیری از تعرض و تضییع(حق بر امنیت)؛ در ما نحن فیه میتوان اشاره نمود اصل بر عدم ممانعت بر تولید و لزوم تسهیل در تولید و قس علی هذا است.
2️⃣ تامین مقدمات تحقق حقها؛ در اینجا میتوان به تعهد دولت به تامین زیر ساخت ها و امکانات بر حمایت از تولید از طرق مختلف اشاره نمود.
🔻 قوانین ناظر به مسئله تولید نیز در دو دسته قابل تقسیم است؛
1️⃣ قوانین موثر بر امر تولید مثل قانون تجارت، قانون کار و امثالهم که کارآمد نبوده و باید مورد اصلاح و بازنگری قرار بگیرد.
2️⃣ قوانین ناظر به حمایت از تولید همچون قانون برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار که چالشهایی دارد و باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
📚 یکی از کارهایی که باید برای حمایت از تولید با دید حقوقی داشته باشیم این است که صنایع تولیدی را از دو ظرفیت برخوردار نماییم که اولاً حقوق خود را بشناسند و چگونگی مطالبه آن را بیاموزند. ثانیاً بتوانند از ظرفیتهای قانونی خودشان استفاده نمایند، مثلاً به جای اینکه وکیل بگیرند و هزینه گزاف کنند، از نماینده حقوقی مستقر در سازمان خویش استفاده نمایند.
📝متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25143
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ فراخوان جذب هیئت علمی
✅ مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت،از میان فارغالتحصیلان دكتری در رشته روانشناسی عضو هیئت علمی و پژوهشگر جذب مینماید.
🌐 ثبتنام: http://mJazb.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#جذب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تولید متن و منابع درسی روزآمد، کارآمد و بومی شده توسط اساتید دانشگاهها باید مورد مطالبه جدی قرار گیرد
🔻 دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹 با توجه به جایگاه مهم و اساسی دانشگاه علامهطباطبایی در فرآیند رشد و توسعه علوم انسانی و ایجاد پیشرفت و تحول در آن، داشتن برنامه و ترسیم افق جدید از ضروریات مورد توجه است.
🔹 موضوع تولید متن و منابع درسی روزآمد، کارآمد و بومی شده توسط اساتید دانشگاهها باید مورد مطالبه جدی قرار گیرد تا دستاوردها و نتایج پژوهشهای کاربردی از این طریق در اختیار دانشجویان و همه افراد علاقمند قرار گیرد تا در آینده شاهد جهشی معنادار در رشد و تعالی جامعه باشیم.
🔻 عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامهطباطبایی:
🔸 طی یک ماه گذشته با مشارکت جمعی از اعضای هیات علمی برای ایجاد زیرساخت تحولی، کارگروههایی تشکیل و در این زمینه در دانشگاه جلسات متعددی برگزار شد.
🔸 این رویکرد با توجه به نیاز جدی جامعه به انجام مطالعات و تحقیقات بنیادی در دانشگاهها و در اختیار قرار دادن نتایج کاربردی و مشورتی آن به جامعه از طریق نهادها و سازمانها از اولویتهای برنامههای دانشگاه است.
💢 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25084
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دومین هم اندیشی علوم عقلی همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی(ره) و در آستانه روز جهانی فلسفه
🔰 موضوع: مکتب فلسفی نوصدرایی
🎙️ با سخنرانی:
آیت الله محمدباقر تحریری
آیت الله علی اکبر رشاد
استاد محمدعلی اردستانی
📋 چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۵
🔹 حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 پاسخ دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به اظهارات سروش محلاتی
🔻 حجتالاسلام سروش محلاتی:
🔸 فقه میگوید سیاستهایی که حرج زا باشد علی الاصول اسلامی نیست مگر در شرایطی که تبصرهای وجود داشته باشد. پیامبر که تا آخر عمر در شعب ابی طالب نبود. دوم اینکه اینها اختیاری به شعب رفتند. مگر پیامبر گفت هرکه مسلمان است باید به شعب ابی طالب بیاید و گرسنگی را تحمل کند؟ این یک زمان موقت بود و تمام شد. خدا گفته در دین برای شما حرج قرار نداریم اگر امور مهمی باشد موقتا شما می توانید حرج را قبول کنید.
🔻حجتالاسلام والمسلمین داود مهدویزادگان:
🔹 قاعده لاحرج در زمان برپایی حکمرانی اسلامی و ولایت فقیه مبسوط الید، مربوط به امور داخلی است و مرجع تشخیص آن هم با ولی فقیه است اما در مقابله با نظام سلطه و زورگویی حکومتهای جور، چنین قاعدهای جریان ندارد و بر اساس آن نمیتوان سلطه کفار و حاکمان جور را پذیرفت.
🔹 مطابق فتوای این دیدگاه، قاعده لاحرج اجازه مخالفت با حاکم اسلامی و پذیرش ولایت کفار و نظام سلطه را میدهد اما همین قاعده اجازه مخالفت با حاکم جور یا نظام سلطه را نمیدهد، این دیدگاه از جهت نگاه مطلقانگارانهای که نسبت به قاعده حرج دارد و این قاعده را بهغلط محیط بر حکم و قاعده اولی میداند، شباهت بسیاری به فقه خوارج دارد.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25164
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔴گروه فلسفه دانشگاه شهید مطهری به مناسبت «روز جهانی فلسفه» برگزار میکند:
✔️همایش برخط «آیندۀ فلسفه در ایران»
📌آیندۀ فلسفه در ایران را چگونه میبینید؟ و چه برنامهای برای آیندۀ فلسفی ایران پیشنهاد میکنید؟
🎙️سخنرانان:
حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی
دکتر رضا داوری اردکانی
دکتر سید مصطفی محقق داماد
دکتر سید حمید طالب زاده
دکتر علی پایا
🕰زمان: چهارشنبه ۱۹ آبان- ساعت: ۱۴ تا ۱۷
💻 درگاه مجازی شرکت در همایش:
https://www.skyroom.online/ch/motahariphil/c1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com