✅ هشدار دکتر امیرحسین بانکیپور، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره وضعیت بحرانی جمعیت کشور
📝 برنامههای توسعه در کشور نهتنها در راستای خانواده نبوده و در واقع علیه خانواده بوده است. در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیشترین تاکید بر روی خانواده است و نگاه این قانون پشتیبانی از خانواده است.
📝 در حال حاضر به سمت فاجعهای نزدیک میشویم که در تاریخ ایران مانند نداشته است بهطوریکه موضوع جمعیت در آینده تبدیل به ابر بحران میشود. اروپا طی ۳۰۰ سال پیر شود. ولی این فاجعه در ایران طی 30 سال رخ میدهد.
📝 کشورهای اروپا به یکباره پیر شدند ولی درباره کشور ما با کشورهای همسایه این موضوع فرق میکند. تنها ایران در نقشه سیسال بعد سازمان ملل پیر شده است. اروپا وقتی وارد بحران جمعیتی شد توسعهیافته بود و با کشورمان که درحالتوسعه است قابلمقایسه نیست.
📝 ۲۱ مانع در راستای تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شناسایی کردیم. هدف قانون حفظ هرم جمعیتی است و برای جوانی جمعیت نیاز به رشد جمعیت داریم. ۷ سال زمان داریم که در سیاهچال سقوط نکنیم و بتوانیم به رشد جمعیتی برسیم.
📝 الگوی مسکن خانوادهها، نگرانی از بیکاری سرپرست خانواده، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، هزینه بالای مراکز ناباروری، عقیمسازی بیرویه در دهه ۷۰، افزایش سزارین، قبحزدایی از سقط جنین، عدم اطمینان به زندگی مشترک، نهادینه شدن فرزند کمتر زندگی بهتر و رایگان بودن اقلام پیشگیری از عوامل بازدارنده در افزایش جمعیت است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری یازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
✅ یازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با عنوان «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ آغاز اجرا و تقسیم کار ملی» برگزار میشود.
📆 زمان: روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به صورت(حضوری و مجازی)
💻 کسب اطلاعات بیشتر: http://conference.olgou.ir/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشریح نقش فقه سیاسی شیعه درساخت تمدن اسلامی در کلام حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی
📝 ذات قدرت و حکومت خوب است چراکه از اوصاف خدای متعال، قوی بودن است؛ از دیگر سو حکومتها طبیعتاً مقولاتی هستند که فقدان آنها به جامعه ضرر میزند و جامعه را دچار هرج و مرج میکند بنابراین حکومتها به عنوان پدیدهای بالذات خوب از حیث فقهی توصیه میشوند، برخلاف برخی دیدگاهها که حکومت را مطلوب تلقی نمیکنند.
📝 با توجه به آنکه دین برای همه مردم نازل شده و امور فردی، اجتماعی، امنیتی و… مردم را شامل میشود این دین و شرایط باید بتواند برای همه مردم کارایی داشته باشد و احکام زندگی مردم را در سطح جهانی در قالبهای سبک زندگی و… ارائه دهد و نرمافزار اداره همه کشورها را داشته باشد تا شریعت پایه تمدن جهانی باشد.
📝 اگر فقه شیعی در طولانیمدت به سقف تمدنی نرسد باید به یک کشور خاص محدود شود در حالی که چنین ظرفیت محدودی ندارد بلکه فقه ما منطق چهارگانه همهمکانی، همهزمانی، همگانی و همهشئونی دارد. فقه شیعی ظرفیت تمدنی و قابلیت اداره تمدن را دارد به شرط اینکه موضوعشناسی و زمانشناسی برای فقیه حاصل و با نگاه تمدنی با پدیدهها و ادله مواجه شود و پاسخ متناسب با آن را هم داشته باشد.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25559
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حجتالاسلام والمسلمین حسینی کوهساری، دبیر کارگروه دین و اندیشه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور شد
📝 حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با صدور حکمی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمفید حسینی کوهساری را به عنوان «دبیر کارگروه تخصصی دین و اندیشه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور» منصوب کرد.
🔹 در بخشی از حکم آمده: بدون شک پیگیری امور، رفع موانع، کاهش و برطرف ساختن مشکلات پیش روی ایرانیان مقیم خارج از کشور در دوران جدید، گام مهمی در زمینه بهره گیری از ظرفیتهای مغفول مانده آنان محسوب میگردد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#انتصاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید فهم جامعه را در نظر گرفت و پشت دربهای بسته برای مردم قانون ننوشت
🔻 حجتالاسلاموالمسلمین زیبایینژاد در نشست «خانواده، جمعیت و فرزندآوری»:
🔹 نظام تربیتی موجود ضد خانواده است که باید در این زمینه چارهاندیشی شود. هراندازه که تحصیلات بالا میرود میزان پایبندی به هنجارها و ارزشهای اسلامی کاهش پیدا میکند.
🔹 توانایی مالی و رشد اقتصادی امید به زندگی را افزایش میدهد که موجب افزایش جمعیت و اجراییشدن سیاستهای جمعیت میشود.
🔹 بر اساس پژوهشهایی که صورتگرفته درصد تمایل خانوادهها برای داشتن سه فرزند تنها ۵ درصد است.
🔹 درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ما باید فهم جامعه را در نظر بگیریم و اینگونه نباشد که پشت دربهای بسته برای مردم قانون بنویسیم.
🔹 باید کار به جایی برسد که مردم آرزوی فرزند داشته باشند نه اینکه با قانون آنها را به سمت فرزندآوری ببریم، باید قانونگذاران از ارزشهایی که برای مردم محترم است، آگاه باشند.
🔹 اگر این تبلیغات فرزندآوری در سطح شهر داشته باشیم با مقاومت اجتماعی روبرو میشویم چرا که خانوادهها با مشکلات زیادی در زمینه ازدواج، اشتغال و... فرزندان روبرو هستیم.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 عناوین روزهای هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۰ اعلام شد
🔹در نشست تبیین برنامههای هفته پژوهش و فناوری که با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برگزار شد، تقویم زمانی و عناوین هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۰ اعلام شد.
💠 شنبه ۲۰ آذرماه به نام " پژوهش و فناوری، مدرسه و دانشگاه"، یکشنبه ۲۱ آذرماه به نام "پژوهش و فناوری؛ توسعه مرجعیت و دیپلماسی علمی" دوشنبه ۲۲ آذرماه به نام "پژوهش و فناوری؛ پشتیبانی و مانعزدایی از تولید "، سهشنبه ۲۳ آذرماه به نام "پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی"، چهارشنبه ۲۴ آذرماه به نام "پژوهش، فناوری، علوم انسانی و علوم پایه" پنجشنبه ۲۵ آذرماه به نام "بزرگداشت، پژوهشگران و فناوران" نامگذاری شده است.
💻 سایت: https://www.msrt.ir/fa/news/64960
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح اندیشه از همایش ملی علامه مصباح یزدی فیلسوف علوم اجتماعی اسلامی
🔹 آیت الله رشاد: آیتالله مصباح از یک فیلسوف فراتر بود و البته یک حکیم بود. فیلسوف میتواند در فکر بفلسفد، ولی حکیم نباشد. ولی ایشان حکیم بود. فکر و فعل و عمل ایشان حکیمانه بود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین مصباح یزدی: مرحوم آیتالله مصباح یزدی، پنج مرحله را برای اسلامی سازی علوم پیشنهاد میدهند؛ نقد علوم انسانی رایج بر اساس مبانی خود این علوم، تبیین و نقد مبنای این علوم، تبیین و اثبات مبانی علوم انسانی بر اساس اصول اسلامی، شناسایی مبانی صحیح مسایل مورد نیاز جامعه و پاسخ به نیازها با مبانی اسلامی.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه: برای همایش ۶۶ مقاله دریافت شد و دو کتاب تخصصی به همراه ۱۹ مصاحبه علمی ملی و بین المللی به همراه ۲۴ کرسی علمی ترویجی و سه پیش همایش نیز در این خصوص برگزار شده است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین پارسانیا: دیدگاه آیتالله مصباح این است که وقتی فلسفه دینی میشود، علوم هم دینی میشوند و بقیه علم هم اگر میتوانند ارتباطهایی باهم داشته باشند، اگر شکل دینی داشته باشد در تعامل با علوم اجتماعی میتوانند مؤثر باشند.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین بستان: مرحوم آیتالله مصباح تصریح دارند که در جنبههای توصیفی علوم، براساس تجربه ورود میکنیم و این مسئله را نفی نمیکنند و این علوم توصیفی قائم به تجربه هستند.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25617
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فراخوان جذب اعضای هیات علمی مجدداً تمدید شد
📝 با توجه به درخواستهای متعدد متقاضیان؛ ثبتنام در فراخوان جذب اعضای هیات علمی که از ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۱۷ آبان ماه آغاز شده است، برای بار دوم تا پایان روز سه شنبه ۹ آذرماه سال جاری تمدید شد.
🔹 بررسیهای دانشگاهها به مدت ۶۰ روز کاری طول میکشد. این بررسیها بر اساس برنامه زمانی پیشبینی شده تا ۷ اسفندماه ۱۴۰۰ به پایان میرسد.
🔹 بررسیها در مرکز جذب نیز از ۸ اسفندماه آغاز شده و تا ۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
🔹 نتیجه نهایی فراخوان جذب هیات علمی تا اول خردادماه ۱۴۰۱ منتشر میشود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 برای اولین بار دوره درس خارج «فقه سینما و رسانههای تعاملی» برگزار میشود
📝 دوره درس خارج «فقه سینما و رسانههای تعاملی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی و به همت انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزههای علمیه برگزار میشود.
📝 در این دوره مباحثی همچون موضوع شناسی فقه سینما، موضوع شناسی فقه رسانههای تعاملی، فقه معاملات و تجارت در صنعت سینما و بررسی حکم فقهی مصرف آزاد رسانههای تعاملی طرح و بررسی میشود.
📝 گفتنی است این دوره روزهای یکشنبه بعد از مغرب و عشا در شهر مقدس قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، طبقه همکف دایر است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📝 برگزاری کرسی علمی ترویجی «تعریف و روش کشف مذهب اقتصادی اسلام» 🎙 سخنرانان: حججاسلام والمسلمین سی
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از کرسی علمی ترویجی «تعریف و روش مذهب اقتصادی اسلام»
🔹 حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی، ارائه دهنده: نوآوری بنده در این است که مذهب اقتصادی شامل اخلاق و اصول اخلاقی میشود و باید در رفع مشکلات اقتصادی دیده و بر این اساس نظامسازی شود؛ اگر اصول اخلاق در لایه زیرین اصول مذهب برود، نظامسازی دور از اخلاق شکل میگیرد، اما اگر به هم پیوست شوند، مکمل هم خواهند بود و جایگاه خود را در نظام به دست میآورد.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، ناقد: در مکتب اقتصادی اسلام نباید این قدر خرد شده و اختلاف فتاوا را مبنا قرار دهیم، حتی امکان ارائه یک مکتب واحد اقتصادی از سوی فقهای شیعه و سنی بر اساس اصول کلی اسلام وجود دارد.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین رضایی، ناقد: ما باید این مسئله را حل کنیم که مکتب اقتصادی با وجود فقه و اخلاق و تفسیر و … چه ضرورتی دارد؟ مکتب اقتصادی شهید صدر چه فایدهای داشته است، جز اینکه ما تمایز خود را با اقتصاد سرمایهداری و … را مشخص میکنیم.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25597
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 آیا افزایش قیمت حامل های انرژی به تورم منجر نمیشود؟/ شناخت وضع موجود لازمه سیاستگذاری صحیح
📚 «یارانه پنهان» از جمله واژگانی است که این روزها در میان سیاستگذاران مکرراً مورد استفاده قرار میگیرد. شاید بتوان علت جذابیت این واژه را علاوه بر سهلالوصول بودن در اجرا، خطای دید سیاستگذاران و کارشناسان در این زمینه دانست.
📚 در نگاه معتقدین به آزادسازی قیمت حاملهای انرژی، در طول این فرآیند صرفاً نوعی بازتوزیع بدون ورود نقدینگی جدید صورت میگیرد، بنابراین تورمی نیز برای آن متصور نیستند. همچنین از آنجایی که آزادسازی قیمت منجر به ایجاد منابع جدید برای دولت میشود، پوشش کسری بودجه با این منابع حتی منجر به کنترل و کاهش تورم نیز خواهد شد.
📚 اگرچه باید دقت نمود که این افراد به درستی میان افزایش قیمت یک یا چند کالا با تورم فرق گذاشته و بیان میکنند اگرچه با آزادسازی، قیمت نسبی حاملهای انرژی افزایش مییابد اما این امر منجر به تورم نمیشود.
📚 این گزاره که «افزایش قیمت حاملهای انرژی تورمی در پی ندارد» از سوی برخی اقتصاد خواندهها ترویج میشود؛ اما این نتیجهگیری با در نظر گرفتن چند پیش فرض غلط حاصل میشود. این رویکرد تورم را تنها معلول رشد نقدینگی و رشد نقدینگی را معلول رشد پایه پولی (و عمدتاً از محل کسری بودجه) میداند، قیمتها را کاملا انعطافپذیر و بدون چسبندگی درنظر میگیرد و نقشی برای عوامل انتظاری و انتظارات تورمی قائل نیست.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=25350
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ طرح مطالعه تاسیس مدارس استعدادهای درخشان حوزوی به تصویب رسید
📚 در یکصد و چهل و ششمین جلسه از سلسله جلسات کمیسیون هیئت امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر طرح «سند راهبردی حوزه های علمیه در امور نخبگان و استعدادهای برتر» و طرح مطالعه «تاسیس مدارس ویژه استعدادهای برتر» به تصویب رسید.
📚 همچنین در این جلسه، ضمن اصلاح ماده مربوط به شرایط پویایی علمی استعدادهای برتر، بر حمایت از استعدادهای برتر در دوره حمایت، منوط به «اشتغال به تحصیل در حوزه»، «عدم تاخیر در تحصیل» و «عدم افت در تحصیل» تاکید شد.
📚 در این جلسه ماده واحده مربوط به هدفمند سازی حمایتهای مالی، به تصویب هیئت امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه رسید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com