پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 نخستین نمایشگاه تخصصی «تمدن نوین اسلامی» در دانشگاه تهران افتتاح شد 📚 نخستین نمایشگاه تخصصی «تمدن
25.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ اولین نمایشگاه تمدن نوین اسلامی - دانشگاه تهران
💢 این نمایشگاه با هدف معرفی آثار تولید علم در زمینه تمدن نوین اسلامی، حکمرانی دینی، بیانیه گام دوم و تحول در علوم انسانی و همچنین آشنایی و همافزایی هر چه بیشتر مراکز مطالعاتی و پژوهشی مربوطه با یکدیگر برپا شده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تمدن_نوین_اسلامی
#کلیپ
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فقها با استفاده از نتایج کار دانشگاهیان در موضوع شناسی، مبتنی بر آن، حکم فقهی صادر کنند/دانشگاهیان ضمن عرضه علوم خود بر معارف دینی، مطالب خود را پالایش کنند
✅ نوشتاری از آیتالله فقیهی درباره وحدت حوزه و دانشگاه
🔹 اتحاد و همدلی یک نیاز اجتماعی و یک ارزش برای همه مردم و همه اقشار است اما از آنجا که حوزه و دانشگاه دو نهاد بسیار تأثیرگذار هستند و جایگاه ویژهای دارند، وحدت بین این دو از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
🔹 از طرفی اصل تفرقه و جدایی نیز امر نامطلوبی است ولی اگر بین حوزه و دانشگاه این جدایی اتفاق بیفتد، ناخوشایندتر است و آثار نامبارکی به جای میگذارد.
🔹 هر یک از این دو نهاد در عین اینکه وظیفه و رسالت خود را انجام میدهند باید از این نکته غافل نباشند که به هر حال به تعامل با دیگری نیاز دارند و خود را بی نیاز از دیگری ندانند.
🔹 حوزههای علمیه در عین حال که به بررسی علوم اسلامی و فقه و اصول و... میپردازند باید از دستاوردهای دانشگاهیان استفاده کنند، مثلا فقها از نتایج کار دانشگاهیان به عنوان موضوع شناسی، استفاده میکنند و مبتنی بر آن، حکم فقهی صادر میکنند.
🔹 دانشگاهیان نیز ضمن تحصیل در رشتههای مختلف، علوم خود را باید بر معارف دینی عرضه کنند و از این رهگذر، مطالب خود را پالایش کنند تا آنچه با موازین دینی تناسب ندارد، کنار گذاشته شود، پس هیچکدام از این دو نهاد نباید خود را مفید بداند و دیگری را بی فایده.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26231
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی مفتاح اندیشه از مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
🔹 دکتر قالیباف: در حوزه علوم انسانی و حکمرانی در سطوح مختلف نه تنها هم افزایی صورت نگرفته، بلکه در جهاتی به سمت واگرایی نیز حرکت کردیم.
🔹 آیتالله رجبی: برای آغاز حرکت در تولید علوم انسانی اسلامی باید به شناخت نظام اندیشه اسلامی پرداخته شود. تولیدکننده علوم انسانی باید خطوط اندیشه قرآنی و اسلامی را بداند.
🔹 آیت الله رشاد: تشکیل کمیسیونی با عنوان فقه علوم انسانی میتواند دین را به عرصه زندگی وارد کند. امروز همانطور که دین به ما نحوه سبک زندگی را نشان میدهد، علوم انسانی این چنین مدعی است.
🔹 دکتر حداد عادل: تحول علوم انسانی یک کار قطعی دفعی و یک پروژه نیست؛ یک پروسه و یک فرآیند است، یعنی باید استمرار داشته باشد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین شریفی: علوم انسانی نرم افزار فردی سازی، دولت سازی، حکمرانی، جامعه پردازی و تمدن سازی است و آلودگی یا نارسایی این نرمافزار، به آلودگی و نارسایی زیست فردی و اجتماعی و حاکمیتی و تمدنی منجر خواهد شد.
🔹 دکتر معتمدی: برای اسلامی سازی علوم انسانی به اندیشمندان حوزه نیاز داریم که ما را نسبت به مبانی، روش شناسی، فلسفههای مضاف، امداد فقه و تفسیر آگاه کنند.
📚 جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، دکتر نقرهکار و حجتالاسلام والمسلمین سعیدیروشن تعلق گرفت.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26242
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
گروه حکمرانی و اقتصاد مرکز راهبری برهان برگزار میکند
💰دوره آموزشی «مکاتب پولی»
🔸با اعطای گواهی پایان دوره معتبر از دانشگاه تهران
👤مدرس: دکتر رسول بخشی
📆مدت دوره : ۳۰ساعت
🔹۱۰ساعت در دی ماه، ۱۰ساعت در بهمن ماه و ۱۰ساعت در اسفند ماه
🔹۱۰ساعت اول: روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ۱و۲دی
⚠️ساعات بهمن و اسفند ماه متعاقبا اعلام میگردد
💰هزینه دوره: ۳۰۰هزار تومان
🔆همراه با تخفیف برای پژوهشگران اقتصاد اسلامی و شرکت کنندگان گروهی
🎁جلسه اول رایگان
روز چهارشنبه ۱ دی ساعت ۸ تا ۹:۱۵
☎️جهت ثبت نام با شماره ۰۹۰۵۹۵۶۸۰۴۹ تماس بگیرید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_اجتماعی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شکلگیری قلمروهای جدید علمی و معرفتی بین حوزه و دانشگاه
💢 آیتالله علیرضا اعرافی در مراسم بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه:
🔹 حوزه و دانشگاه در طول تاریخ تفاوتهای فراوانی پیدا کردهاند، ولی در روزگار جدید ساختارهای دوگانهای ایجاد شد که باعث فاصلهها شد، اما امروز این فاصلهها کاهش پیدا کرده و شکلگیری موسسات تلفیقی و دانشگاههایی در قم و تهران یکی از نشانههای این الگوهای جدید است.
🔹 امروز در دانشگاهها نهاد نمایندگی رهبری و رشتهها و تحصیلات عالی با گرایش اسلامی و حوزوی ایجاد شده است. در حال حاضر در دانشگاهها قلمروهای جدید شکل گرفته است و این اتفاقات باعث شده در قلمرور معرفتی و تبادلات علمی ارتباطهای خوبی شکل بگیرد.
🔹 این اتفاقات موجب شده است در ساحت معرفتی در قلمروهای خاصی در هر دو نهاد دانشگاه و حوزه شکل بگیرد. این مطلب هم باید اضافه شود که در علوم انسانی بین این دو ساختار قلمرو جدیدی شکل گرفته است.
🔹 علامه طباطبایی نقطه عطفی در تفسیر قرآن ایجاد کرد و یک ارتباط جدیدی بین علوم انسانی و غیر انسانی ایجاد کرد و تفسیر خود را با این نگاه تالیف کرد.
🔹 دانشگاهیان و حوزویان باید با دیدگاه علامه طباطبایی در خصوص علوم انسانی و غیر انسانی مانوس شوند و در تفسیر و تبیین علوم یک نگرش نویی پیدا کنند و این روش باید در مراحل اجتهاد نیز به کار برده شود.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26247
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰فراخوان اولویت های پژوهشی انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه با همکاری بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی؛
📚 بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی به منظور اجرای طرح های پژوهشی از اعضای انجمن، محققین و پژوهشگران دعوت به همکاری می نماید.
📋اولویت های پژوهشی با رویکرد جامعه شناختی:
1. انساب و مزارات؛
2. وقف (احیای وقف، ظرفیت های جامعه شناختی، بررسی آسیب ها و...)؛
3. نذر؛
4. زیارت (بررسی ظرفیت ها، کارکردها و مسائل مختلف با رویکرد جامعه شناختی)؛
5. پوشش و حجاب در حرم های اهل بیت علیهم السلام؛
6. احیاء تراث علمای بزرگوار: شیخ حر عاملی، خواجه نصیر طوسی و شیخ طوسی (با نگاه جامعه شناختی)
7. و پروژه های مساله محور مرتبط با آستان قدس رضوی.
در صورت تمایل به اجرای طرح های تحقیقاتی بر اساس موضوعات فوق، طرح پیشنهادی خود را به دبیر اجرایی انجمن (حجت الاسلام افروغ) ارسال کنید.
🔗راه ارتباطی@adminssoq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مطالعات_اجتماعی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ضرورت بهره مندی از تعامل، تقابل و مزیتهای حوزه و دانشگاه در تحول علوم انسانی/ مهمترین وجه و سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است
📝 به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت دکتر محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، نشستی با حضور دکتر معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، حجتالاسلام و المسلمین تلخابی، مشاور وزیر علوم در حوزه های علمیه و علوم انسانی، حجتالاسلام و المسلمین اکبری اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین لک زایی و برخی از استادان و صاحبنظران این حوزه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
🔹 دکتر معتمدی: بحث وحدت حوزه و دانشگاه به معنای پرداختن به این موضوعات و آشنایی با افکار متقابل است. همچنین به این دلیل است که بدانیم حرکت علم در دنیای امروز چگونه و با چه ویژگیهای مثبتی در جریان است و دانش در حوزههای علمیه با چه نگاه و پتانسیلی در حرکت است. از تعامل و تقابل و مزیتهایی که در دو حوزه دانشگاهی و حوزوی وجود دارد میتوان در جهت رشد دانش علوم انسانی استفاده کنیم.
🔸 دکتر دهقانی فیروزآبادی: مهمترین وجه و سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است، یعنی باید گفتمان علم را داشته باشیم. بنابراین نخستین سویه وحدت حوزه و دانشگاه، وحدت گفتمانی است. همچنین دومین محور وحدت این دو نهاد، وحدت مبانی است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26252
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ همایش تخصصی مدیریت تحول علومانسانی
📅چهارشنبه، یکم دیماه ۱۴۰۰
⏰ ساعت ۸ تا ۱۲
🏢 دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی، ساختمان شهید سلیمانی، طبقه همکف، سالن شهید سوداگر
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش_تخصصی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نیازمند پژوهش های عمیق و کارآمد در عرصه علوم انسانی و اسلامی هستیم
✅ حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی جوادی آملی:
📚 یکی از رویکردهای جدی بنیاد علوم وحیانی اسراء و تأکید شخص آیتالله العظمی جوادی آملی، توجه به این است که علوم انسانی و اسلامی بتوانند در نهایت به مسایل مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی عنایت لازم را داشته باشند.
📚 اساساً رسالت حوزههای علمیه این است که در بخشهای مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت میتوانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام نمایند و به کارآمدی و نیازهای جامعه توجه داشته باشند.
📚 یکی از مشکلات جدی ما این است که الزاماً تولیدکنندگان علوم اسلامی توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزههای علمیه باید این نقص را برطرف نمود. چرا که در ارتباط میان علوم انسانی و علوم اسلامی است که میتوان نیازها را به درستی شناخت و در جهت رفع نواقص و خلأها اقدام کرد.
📚 تحقیقات و پژوهشها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرفنگری و نگرشهای عقلی خاص در کارهای پژوهشی صورت گیرد، کما این که در منابع قرآنی از تعبیر تدبر در این باره استفاده شده است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26092
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
♦️ پنل تخصصی حقوق از سلسلهنشستهای تخصصی با موضوع «چالشهاي حقوقي زن در خانواده هستهاي معاصر و راهكارهاي آن»
🎤 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین دكتر علي محمد حكيميان
🕰 سه شنبه 30 آذر ساعت 13 تا 14
📌لینک ورود به نشست مجازی: http://online.jz.ac.ir/pajoheshgah
👈اطلاعات بیشتر و ثبت نام: https://eitaa.com/pajooheshgah1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حوزویان و دانشگاهیان کتاب و مجلات مشترک تولید کنند/نیازمند اقدامات عملی در بُعد سختافزاری و نرمافزاری برای ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه هستیم
📝 دکتر محمدعلی زلفیگل در آیین بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه:
🔹 برای وحدت حوزه و دانشگاه که معنای ساده تر آن تعامل حوزه و دانشگاه است باید در بعد سخت افزاری و نرم افزاری اقداماتی انجام دهیم که ایجاد قوانین و مقررات میتواند به عملی شدن این هدف کمک کند.
🔹 طراحی درسها و سرفصلهای مشترک، انتشار مجلات علمی و کتابهای مشترک و تربیت دانشجویان مشترک در سطوح تحصیلات تکمیلی می تواند به تقویت وحدت حوزه و دانشگاه کمک کند.
🔹 روحانیونی هم که در دانشگاه حضور پیدا میکنند بدانند رفتار، گفتار و کردارشان در دانشجویان تاثیرگذار است و افرادی که معلمی را به شکل تخصصی خوب بلد باشند اثرگذاری آنها بسیار بالا خواهد بود.
🔹 هر چقدر این رفت و آمدها جدیتر، صادقانهتر و خالصانهتر باشه حتماً اثر خودش را خواهد گذاشت و انشالله ما هم تمام قد در خدمت هستیم و تلاش میکنیم نقاط قوت حوزه را وارد دانشگاهها کنیم که این به طور حتم نعمات زیادی را برای کشور به همراه خواهد داشت.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26236
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تحلیل سیاستهای اقتصادی دولت در 4 دهه اخیر
🎙 دکتر بیژن عبدی
🔴 مؤلفههای سیاستهای لیبرالیسم اقتصادی:
1️⃣ آزادسازی اقتصادی
2️⃣ کوچک سازی دولت
3️⃣ رهاسازی قیمتها به دست بازار
4️⃣ عدم حمایت و مداخله دولت در اقتصاد
5️⃣ تعیین قیمت ارز در بازار آزاد
6️⃣ باز شدن مرزها و صادرات و واردات بر اساس مزیت نسبی و رقابت
❌ آیا با این شاخصها میتوان به عدالت رسید؟
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کلیپ
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com