🔰 سلسله دروس خارج و درس گفتارهای نظامهای اسلامی
🔹موضوع: اصول و شاخصه های حکمرانی اسلامی
🎙استاد: آیت الله عباس کعبی
🔹 زمان: پنجشنبه ها ساعت 11:00
🔹 مکان: موسسه امام خمینی (ره)
❇️ جهت اطلاعات بیشتر و پاسخگویی: @Meftahandishe
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ توافق نامه همکاری دانشگاه قم و ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه به امضا رسید
💢 این توافقنامه در زمینه تحقیقات بنیادی و کاربردی هوش مصنوعی در علوم انسانی (با رویکرد مسئله محور) به امضای طرفین رسید.
🔹 بر این اساس هدف از توافقنامه؛ استفاده از ظرفیت ها و امکانات طرفین در جهت توسعه تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه "هوش مصنوعی در علوم انسانی (با رویکرد مسئله محور)" است.
💠 زمینههای همکاری براساس این توافقنامه شامل مواردی از قبیل "انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک با استفاده از ظرفیت مادی و معنوی "طرح جهاد علمی" وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح"، "تلاش در جهت جذب اعتبارات مالی طرحهای تحقیقاتی مشترک از سایر منابع"، "همکاری در زمینه تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی و کمک به راهاندازی شرکتهای دانش بنیان"، "همکاری در جهت راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک هوش مصنوعی در علوم انسانی (با رویکرد مسئله محور)"، "شناسایی و معرفی اولویتهای تحقیقاتی در زمینه "هوش مصنوعی در علوم انسانی"، "حمایت از پایان نامه و رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی در موضوعات مرتبط با "هوش مصنوعی در علوم انسانی"، "همکاری در خصوص تالیف و انتشار کتب و نشریات علمی-پژوهشی"، "همکاری در برگزاری مشترک همایش ها، کارگاه ها، نشستهای تخصصی و رویدادهای فناورانه"، "عملیاتی نمودن سایر محورهای حمایتی "طرح جهاد علمی" ستاد کل نیروهای مسلح" است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ طبق آیات قرآن، صهیونیسم همواره محکوم به ذلت است
🔻 حضرت آیت الله العظمی سبحانی در درس خارج اصول:
🔹 قرآن کریم می فرماید: «این ملت همیشه محکوم به ذلت هستند مگراینکه جزو دولت اسلامی باشند و جزیه دهند و یا به قدرت بزرگتر تکیه کنند». الان وضعیت یهود، حالت دوم است؛ در پناه یک دولت زورگو زندگی می کنند، تصور نشود که ذلت از آنها برطرف شده زیرا استثناء، استثناء منقطع است و در هر دو حالت محکوم به ذلت هستند.
🔹 در طول این ۱۴ قرن، یا اینها (یهود) ذمّی بودند یعنی زیرسیطره دولت اسلامی بودند یا به دولت های قوی تکیه کردند اما با اینکه تحت الحمایه هستند باز ذلت را دارند. گمان نکنید که اینها از زیربار ذلت بیرون می آیند در هردوحالت دارای چنین ذلتی هستند. بنابراین در انتظار روزی هستیم که خداوند منان تمام مسلمانان را از شر این ها حفظ کند و مسلمانان انتقام این کودکان و زنان را از آنان بگیرند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35368
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘 ششمین شماره فصلنامۀ رهیافت اندیشه منتشر شد
📌 آنچه در این شماره میخوانید:
🔖 پروندههایی با عناوین:
🔹 سیاست، تغییر و جهانیشدن/ رهایی از وابستگی ارزی؛ بهرهبرداری از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی/ فرد، خانواده و جامعه؛ از تربیت تا فرهنگ/ زنان و مسائل اجتماعی پیش رو/ الگوی مطلوب هماهنگی و برنامهریزی در نظام اداری/ محرومیتزدایی و اشتغال.
🔖 گفتوگو با اساتید و کارشناسان:
🔹 دکتر فریدون عباسی دوانی، دکتر محمدجواد توکلی، دکتر محمدصادق کوشکی، دکتر فاطمه قاسمپور، حجتالاسلام دکتر محسن ملکافضلی اردکانی، دکتر انسیه کتابچی، حجتالاسلام دکتر ولیالله نقیپورفر، فاطمه شجاعی، دکتر مسلم آقاییطوق، حجتالاسلام دکتر حسین بستان، دکتر سجاد مهدیزاده، حجتالاسلام دکتر حسن خیری، دکتر وحید یاوری، دکتر سیدمرتضی حسینی، دکتر روحالامین سعیدی، دکتر علی چیتسازیان، حجتالاسلام محمد داستانپور، علیرضا میرغفاری.
🔖 یادداشتهای تحلیلی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چگونه جواب مسائل نوپدید را از فقه دریافت کنیم؟
🔻 حجتالاسلام سیدسجاد ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی:
🔹 درباره اینکه چگونه میتوان مسائل نوپدید را به فقه عرضه کرد و از آن جواب گرفت باید گفت که ما در نظم موجود حکمرانی خودمان ابزارهای مناسب را تولید نکردهایم اما این بدین معنا نیست که این ابزارها را بازخوانی نکرده باشیم بلکه معتقدم برخی بازخوانیها در مقولاتی همانند انتخابات بازخوانی صورت گرفته و با شریعت تطابق داده شدهاند.
🔹 مسئله دیگر اینکه با این دیدگاه موافق نیستم که قانون اساسی ما کاملا مبتنی بر نظم سنتی از فقه باشد بلکه کاملا مبتنی بر نگاه حضرت امام(ره) و افرادی همانند شهید بهشتی است و مؤلفههای مدرنیته در آن بازخوانی شده است و اگر قرار بود قانون اساسی را براساس مولفههای سنتی فقه تدوین کنیم نباید هیچکدام از مؤلفههای مدرنیته در قانون اساسی ما وجود داشته باشد.
🔹 معتقدم اگر موضوعشناسی جدید انجام داده و موضوعات را به خوبی فهم کنیم بسیاری از مسائل فقهی هم حل میشود برای مثال اگر فهم درستی از پول داشته باشیم و آن را به خوبی فهم کنیم بسیاری از مسائل فقهی مرتبط با آن هم حل میشود اما چون هنوز فهم ما از پول ناقص مانده بنابراین همچنان در حیرت قرار داریم و همچنان با بهرهگیری از تخصصگرایی، مسائل فقهی آن را برطرف نکردهایم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35413
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شمارۀ نخست نقدنامۀ علوم انسانی منتشر شد
💠 کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» آغازگر تأملات فلسفی معاصر دربارهٔ فلسفه اسلامی محسوب میشود که شماره نخست ماهنامۀ نقدنامۀ علوم انسانی به بررسی آن پرداخته است.
🔹 این شماره ناظر به نقش فارابی در تأسیس فلسفه اسلامی بوده و در این زمینه کتاب شاخص دکتر رضا داوری اردکانی را با عنوان «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» مورد توجه قرار داده است. کتابی که خود آغازگر تأملات فلسفی معاصر دربارهٔ فلسفه اسلامی بوده است.
🔹 ماهنامهٔ نقدنامهٔ علوم انسانی که به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی منتشر میشود، نشریهای عمومی است که در فواصل ماهانه، یکی از متون شاخص پیشگفته را که اغلب مورد توجه کافی قرار نگرفته به بحث و بررسی نخبگان علوم انسانی گذاشته و علاوه بر طرح علمی آن، معاصریت آن را نیز دنبال میکند.
🔹 اولین شمارۀ نقدنامۀ علوم انسانی مشتمل بر ترجمهٔ بخشی از متن کتاب تحصیلالسعاده فارابی و یادداشتی جدید از دکتر داوری است، و از چهار بازخوانی اصیل استادان شاخص فلسفه ایران بر این موضوع که همگی برای نقدنامه نگاشته شدهاند، نیز پردهبرداری میکند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ با کشاندن فقه به مدیریت کشور وارد ساحاتی شدهایم که ماموریت فقه نیست
🔻 استاد ابوالقاسم علیدوست، در نشست علمی «وضعیت مطلوب فقه پس از انقلاب اسلامی»:
🔹 یکی از حضرات میگوید ما کشور را میتوانیم تا ۹۰ درصد با رساله و اصول عملیه اداره کنیم ولی اصل اولی بر فقه کشف است؛ بنابراین باید ضمن پرداختن به فقه مسائل معاصر به سمت فقه معاصرت برویم.
🔹 فقه باید حریم خود را بشناسد یعنی نه حق خود را به دیگران بدهد و نه حقی از دیگران بگیرد؛ ما قبل از انقلاب به خاطر برخی تصورات مانند اینکه سیاست ما عین دیانت است و کشاندن فقه به مدیریت کشور وارد ساحاتی شدهایم که ماموریت و رسالت فقه نیست لذا تصورات سادهای از تفکیک قوا، حق مشارکت و پول و اسکناس و مرگ مغزی و بورس دارد و اینها را وارد فقه میکند؛ این را بگذارید کنار فقیهی که خودش عهدهدار این مسائل نمیشود و به کارشناسان ارجاع میدهد.
🔹 باید جا بیندازیم که وقتی ما میخواهیم در مورد پول و بورس و… حرف بزنیم کارشناسان امینی را در درس خود حاضر کنیم و ابتدا او بحث کند و بعد فقیه بحث کند که بنده در فقه بورس این کار را کردم. البته مخالفتهایی شکل گرفت که این کار خلاف سنت حوزه است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35448
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 سلسله دروس خارج و درس گفتارهای نظامهای اسلامی
🔹موضوع: منهجیة فقه العقیدة
🎙استاد: آیت الله محمد حسین ملک زاده
🔹 زمان: شنبه ها ساعت 14:00
🔹 مکان: جامعة آل البیت العالیمة
❇️ جهت اطلاعات بیشتر و پاسخگویی: @Meftahandishe
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نامه اساتید دانشگاههای جهان به گوترش
💢 ۳۰۰ استاد دانشگاه از سراسر جهان در نامهای خطاب به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار ممانعت از نسلکشی مردم غزه توسط صهیونیستها شدند.
🔹 در بخشی از این نامه آمده است: «تا زمانی که اسرائیل متوقف نشود و برای جنایاتی که در حال حاضر در غزه و کرانه باختری مرتکب می شود، پاسخگو نباشد، بدون ترس از مجازات به کشتن و معلول کردن مردم، و تمسخر قوانین بین المللی ادامه خواهد داد.»
🔹 همچنین در این نامه تاکید شده است: «به گفته خود کارکنان و مقامات سازمان ملل، هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد. غزه در محاصره کامل و بمباران مداوم است. با پر شدن بیمارستان ها، کمبود تجهیزات پزشکی، قطع برق و آب توسط اسرائیل و کاهش ذخایر مواد غذایی به دلیل محاصره، وضعیت انسانی در غزه برای غیرنظامیان ناامید کننده است.»
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35472
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مهمترین دستورکارهای نظام حکمرانی از نگاه دکتر سیدیحیی صفوی
🔹 دکتر سید یحیی رحیمصفوی رئیس شورای سیاستگذاری «کنفرانس حکمرانی دانش مبنا؛ حکمرانی سرزمینی» در جمع اعضای هیأت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، بر جایگاه دانشکده حکمرانی به عنوان یک دانشکده مسئلهمحور تاکید کرد و گفت: پیگیری راهبرد مسالهمحوری در کنفرانس «حکمرانی دانش مبنا؛ حکمرانی سرزمینی» مهمترین رسالت کمیتههای علمی کنفرانس است.
🔹 دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا همچنین اهمیت پرداختن به موضوع حکمرانی سرزمینی با اتکا بر دانش تخصصی و علمی را به عنوان یکی از مهمترین دستورکارهای نظام حکمرانی مورد اشاره قرار داد و با برشمردن هفت محور ویژه، مشارکت همه پژوهشگران دغدغهمند را برای ارائه راهبردهای علمی و اجرایی در زمینه موضوعات فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، مسائل حوزه جمعیت، مساله آب با تمرکز بر کنترل آبهای مرزی، مساله ناترازی انرژی، مساله حاشیهنشینی و مساله مهاجران در برنامه هفتم توسعه مطرح کرد.
🔹 دکتر سیدیحیی صفوی، تمرکز این کنفرانس بر پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی مبتنی بر آمایش سرزمین و عدالت جغرافیایی را یکی از مهمترین ضرورتهای راهبردی در برنامهریزی کمیتههای علمی کنفرانس معرفی کرد و به دبیران کمیتههای علمی تاکید نمود تا ارزیابی مقالههای علمی ارائه شده به دبیرخانه کنفرانس بر اساس این مهم در اولویت قرار گیرد.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=35481
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
11.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔄 رابطه دوسویه: اقتصاد مجانی با خدمات عمومی
• امنیت و بهداشت و آموزش مثل خوراک و پوشاک نیست؛ خدمت عمومی و حق است نه کالا.
• سرمایه داری دست دراز کرده حق و خدمات عمومی را هم کالا کند...
• اگر اینها بخواهد عمومی و حق بماند، اقتصاد مجانی باید بزرگ باشد از وقف و هبه تا فیئ و انفال و بیت المال.
اگر اینها کالا شد، اقتصاد مجانی هم کوچک می شود! دیگر کسی وقف و نذر و... نمی کند!
➕ به این رابطه ها بیشتر بیاندیشیم
🎵 صوت کامل سخنرانی را اینجا بشنوید
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
رفع یک ابهام
🔻اخیرا بخشی از سخنرانی اینجانب با عنوان «وضعیت مطلوب فقه پس از انقلاب اسلامی» در چند رسانه منتشر شده که موجب برخی ابهامات برای بزرگوارانی شده است.
▪️باید توجه داشت آن چه منتشر شده بخشی اندک ازیک سخنرانی بیش ازیک ساعت است که اصل آن در سایت اینجانب بارگذاری شده است.
▪️درآن سخنرانی گفته شده ما با دو پدیده مواجه هستیم: فقه مسائل معاصر و فقاهت معاصر که به گسست این دو باید توجه کرد.
▪️چنان که نباید با برداشتی خاص از دیدگاه «دیانت ما عین سیاست ما است» فقه را به ساحت هایی برد که جزو مأموریت های فقه به شمار نمی رود و نباید باری را بر دوش فقه گذاشت که کار حوزه های کارشناسی دیگر است.
▪️از این رو در آن سخنرانی پیشنهاد درس های دو ضلعی و سه ضلعی (متشکل از استاد درس فقه و کارشناس مربوطه) داده شده است.
ما در گذشته جلسات فقه اقتصادی را به اینگونه برگزار میکردیم.
چنان که گفته شده فقیه باید در نظام فقاهت، به دنبال کشف نظام و نظام ها باشد و تنها به استنباط چند گزاره اتمیک اکتفا نکند.
▪️ مخاطبان فرهیخته می دانند آن چه در این سخنرانی گفته شده هیچ ارتباطی با قطع رابطه فقاهت، شریعت و سیاست ندارد و اینجانب ارتباط نفیس و معقول فقاهت شریعت و سیاست را در کتاب های فقه و عرف، فقه و مصلحت ، روش شناسی اجتهاد، به تفصیل بیان کرده ام.
▪️از فرهیختگان صاحب دغدغه که ابهامات خود را دراطراف بخش منتشر شده از سخنرانی اینجانب ابراز کرده اند، تشکر میکنم.
قم ـ حوزه علمیه
ابوالقاسم علیدوست
جمعه 5/8/1402
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#گزاش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com